Botswana och Victoriafallen camping

 • plane-takeoff Avresa: 2018-10-17
 • Längd: 14 dagar
 • price-icon Pris från: 55 950 kr
 • compas-iconSvensk guide

Botswana och Victoriafallen camping

Botswana och Victoriafallen safari med svensk guide. Denna rundresa ger ett smakprov av Botswana, Namibia och Zimbabwe på en och samma resa! Safari i Botswana är ett oförglömligt äventyr i det vildaste och mest ursprungliga Afrika. I Okavangodeltat finns en enorm djurrikedom. Bästa tiden att resa till Botswana är i oktober, då allt vilt samlas vid floderna för att dricka. Victoriafallen i Zimbabwe är ett av de sju naturunderverken. Campingen håller hög komfort med bäddad säng och toalett i tältet. Vi har med oss en kock som lagar god mat som vi äter vid lägerelden. Det finns möjlighet att välja en tilläggsresa till antingen Sydafrika eller Namibia.

 

Har du inte tänkt dig en rundresa med svensk guide? Kontakta då istället Thabela Africa, som är vår resebyrå i Kapstaden med svensk personal. De erbjuder följande typer av Afrikaresor:
Rundresor med engelsk guide | Köra-själv-paket | Kryssningar | Temaresor | Båt och tågresor

pic1

Guide

Läs mer
Avresa mot Botswana

Avresa från Skandinavien på eftermiddagen.

Ankomst Botswana – Okavangodeltat

Mellanlandning i Johannesburg och vidare till Maun där vi möter upp vår svensktalande guide och inleder med en lätt lunch. Därefter blir det en oförglömlig flygresa i små cessnaplan över Okavangodeltat med vyer som ger en uppfattning om dess storslagenhet. Vi ser hur kanalerna slingrar sig genom deltat och sammanstrålar i ett dynamiskt vattensystem. Håll ögonen öppna för flodhästar i lagunerna och elefant- och buffelhjordar i skuggan av träddungarna. Okavangodeltat är lika stort som Skåne och Halland tillsammans och är därmed världens största inlandsdelta. Vattenmassorna från Angolas berg mynnar ut i Kalahariöknen istället för i havet och bildar ett våtmarksområde med vassklädda kanaler, öar och laguner. På eftermiddagen gör vi en första safarituren i Moremi Game Reserve. När lägerelden har slocknat på kvällen kryper vi till kojs i tälten och drömmer om vildaste Afrika.

Måltider: Lunch, middag
Hotell: Camping i Botswana

Safari Botswana – Okavangodeltat

En heldag i Okavangodeltat. Vi åker båt på vattenvägarna och spanar efter elefanter, krokodiler och naturligtvis flodhästar. I oktober är det som torrast i Botswana och därför finns goda förhoppningar om att se mycket djur vid floder och vattenhål. Okavangodeltat är fågelälskarnas paradis med över 550 arter och vissa träskområden är denna årstid fulla av häckande fåglar. Vi äter en picknicklunch ute i deltat och efter en oförglömlig naturupplevelse återvänder vi till lägret och fascineras av att på kvällen kunna se så många fler stjärnor på himlen än hemma. I den afrikanska natten kan ni höra lejonen ryta och hyenorna yla.

Måltider: Frukost, lunch, middag
Hotell: Camping i Botswana

Safari Botswana – Moremi

Vi bryter lägret och tillbringar förmiddagen på safari i Moremi Game Reserve. Tswanafolket var på 1950-talet oroligt för att allt fler jägare anlände och berövade dem på deras värdefulla villebråd. De flyttade frivilligt härifrån för att bereda rum för ett formellt skyddat område. Reservatet fick sitt namn efter deras avlidne ledare. Moremi Game Reserve består av våtmark, slättområden och skog och anses vara ett av Afrikas finaste viltområden. Framåt eftermiddagen når vi Khwai River, där vi befinner oss i hjärtat av Botswanas vildmark och får en fantastisk kvällssafari. 4,5 mil (cirka 3 timmar exklusive safari)

Måltider: Frukost, lunch, middag
Hotell: Camping i Botswana

Safari Botswana – Savute

Vi vaknar till fåglarnas kvitter och beger oss av i riktning mot Chobe National Park. Chobe anses vara ett av Afrikas bästa viltreservat och här finns inte mindre än 120 000 elefanter, vilket är den största koncentrationen på hela kontinenten. Dagens mål är Savute som är berömt för sin kanal som är uttorkad under största delen av tiden men emellanåt översvämmas. Detta är ett mysterium som förbryllar forskare eftersom översvämningarna inte är förknippade med regnperioder vare sig här eller längre bort. Denna årstid samlas Kalaharielefanterna, som är extremt stora, på kvällen vid konstgjorda vattenhål. De senaste åren har lejonen här utvecklat en ovanlig specialitet; nämligen jakt på nästan vuxna elefanter. Er kock tillagar även ikväll en utsökt måltid som vi avnjuter vid lägerelden. 10 mil (cirka 5 timmar exklusive safari).

Måltider: Frukost, lunch, middag
Hotell: Camping i Botswana

Safari Botswana – Savute

Vi njuter av ytterligare en heldag i Savute och förundras över naturens ekologiska samband. Vi vandrar upp till en utsiktplats med välbevarade bushmenmålningar som anses vara 3 000 år gamla. Vi ser även enorma baobabträd som är fulla av liv i sina urholkningar. Detta är sista kvällen som vi får vara en del av vildmarkens mystik vid lägerelden och vi kan nästan räkna med att få besök av stora elefanthannar vid tältplatsen.

Måltider: Frukost, lunch, middag
Hotell: Camping i Botswana

Safari Botswana – Chobe

Vi fortsätter genom Chobe National Park. Med lite tur kan vi hitta chobebuskbocken och pukuantilopen, unik för denna del av Afrika. På eftermiddagen tar vi farväl av våra rangers, checkar in på hotell och får chans att tvätta av resdammet ordentligt. 17,5 mil (cirka 6 timmar exklusive safari).

Måltider: Frukost, lunch, middag
Hotell: Mowana Safari Lodge

Safari Botswana och Namibia – Chobe

Dagen  inleds med morgonsafari i Chobe National Park. Vi följer floden längs ett område med gott om elefanter och lejon. På eftermiddagen gör vi en solnedgångskryssning på Chobe River som utgör gräns mellan Namibia och Botswana. Floden är känd för att massvis med vilt kommer ner för att dricka och bada innan solen går ner. Ibland kan man se flockar på närmare tusen bufflar och hundratals elefanter i skymningen.

Måltider: Frukost, lunch, middag
Hotell: Mowana Safari Lodge

Botswana – Victoriafallen

Vi tar båten över Chobe River till ön Impalila i Namibia. Precis där Chobe- och Zambezi floderna förenas möts Namibia, Botswana, Zambia och Zimbabwe. Detta är den enda mötesplatsen i världen för fyra länder. Vi vandrar till fots och får ta del av det dagliga livet hos lokalbefolkningen. Sedan åker vi från Chobe National Park till Victoriafallen. Victoriafallen, som ligger på gränsen mellan Zimbabwe och Zambia, anses vara en av världens vackraste platser och vi bor på Zimbabwe-sidan då man här ser fallen rakt framifrån.

Måltider: Frukost
Hotell: A’ Zambezi River Lodge

Victoriafallen

I morgonljuset promenerar de som vill gemensamt längs Victoriafallen. I dånet från denna naturkraft kan vi se färgstarka regnbågar avteckna sig mot fallet och i forsdimman frodas regnskogen. Victoriafallen är ett av världens största vattenfall, dubbelt så högt som Niagarafallen. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter. Förutom ett besök vid fallen finns ett spännande utbud av aktiviteter. Det är populärt att åka över till Livingstone Island i Zambia för att bada i pooler som ligger precis vid Victoriafallets topp. Andra aktiviteter är elefantsafari, lejonvandring, en ridtur i nationalparken eller en flygtur över fallen. Kanske lockar istället afternoon-tea på det anrika kolonialhotellet Victoria Falls Hotel eller ett besök på den trevliga hantverksmarknaden? Beroende på vilka andra aktiviteter som väljs finns det också möjlighet att besöka fallen på egen hand vid ett annat tillfälle.

Måltider: Frukost
Hotell: A’ Zambezi River Lodge

Victoriafallen

Förmiddagen tillbringas på egen hand och på eftermiddagen blir vi upphämtade för en safaritur. Eftersom det inte längre finns noshörningar i Chobe nationalpark (Botswana) blir vi på eftermiddagen upphämtade för en safaritur i Stanley and Livingstone Private Game Reserve några kilometer utanför Victoria Falls. Här finns the big five, men höjdpunkten brukar ofta vara att se den utrotningshotade spetsnoshörningen på nära håll. Det finns också chans att se de mer nattaktiva djuren. Vi avslutar med en sista gemensam middagen runt lägerelden och under den Afrikanska stjärnhimlen innan vi åker tillbaka till vår lodge.

Måltider: Frukost, middag
Hotell: A’ Zambezi River Lodge

Victoriafallen – Sydafrika

Vi har en ledig morgon för att sedan packa ihop fantastiska resminnen och ta farväl av Afrika och flyga från Zimbabwe via Johannesburg. För dig som vill fortsätta resan till Sydafrika finns möjlighet att boka ett tilläggspaket med Kapstaden och Garden Route med engelsktalande guide.

Måltider: Frukost

Hemkomst från Afrika

Ankomst Skandinavien mitt på dagen.

Utflykter

 • Flyg helikopter

  Flyg helikopter

  Välj mellan en 15 eller 30 minuter lång helikoptertur över fallen. Helikoptern är utformad så att alla passagerare får fin utsikt över fallen och omgivningarna. Går att kombinera med forsränning och/eller jet boat – ett utmärkt sätt att undvika klättringen upp från ravinen på eftermiddagen.

 • Forsränning

  Forsränning

  Den äventyrsaktivitet som Victoriafallen är mest känd för är forsränning. Detta anses vara den svåraste endagsforsränningen i världen, men trots det krävs ingen speciell erfarenhet. Oktober tillhör den årstiden då floden är som vildast och forsränningen som bäst.

 • Livingstone i Zambia

  Livingstone i Zambia

  Vi promenerar med vår lokalguide längs Livingstones breda avenyer med träd och koloniala byggnader. På museet hittar vi en av de mest omfattande samlingar över David Livingstone och hans liv. På järnvägsmuseet finns en samling med lokomotiv. Marknaden Maramba är en livlig handelsplats där lokalbefolkningen köper och säljer allt från frukt och grönt till kläder

 • Livingstone island

  Livingstone island

  Livingstone Island ligger mitt i Zambezifloden mot Victoriafallens väldiga stup. Endast 60 turister om dagen beviljas tillstånd att besöka platsen. Här kan du bada i naturliga pooler som ligger precis utmed Victoriafallets stup.

 • Microlight

  Microlight

  Microlighten har en öppen cockpit för den optimala adrenalinturen. Microlights har en unik kamera monterad på vingen, så att Du kan föreviga upplevelsen på film. Minimiåldern är 6 år och maxvikten 100 kg. Du kan välja en 15 minuters flygtur med fantastiska vyer över Victoriafallen och Zambezifloden. Alternativt finns två 30 minuters turer antingen över Batoka Gorge eller Mosi-Oa Tunya National Park med goda möjligheter att se vilda djur.

 • Paddla kanot

  Paddla kanot

  Paddla i tvåmannakanot 18 km nedströms längs Zambezifloden. Ett utmärkt tillfälle för Dig som vill uppleva stillheten längs floden samt se djur och fågellivet från en ny vinkel. Lunchpaus på en vacker ö i floden eller annan passande plats. Turen börjar och avslutas vid gränsen till nationalparken, där fordon möter upp för en körtur genom parken.

 • Ridtur

  Ridtur

  Ett av de bästa sätten att upptäcka den afrikanska vildmarken är från hästryggen. Längs Zambezifloden finns goda möjligheter att se elefanter, bufflar, antiloper, flodhästar och krokodiler. Fågellivet är rikt. Det finns turer för både avancerade ryttare och nybörjare ( max 3 timmar). Hästen anpassas till deltagarens önskemål.

 • Träffa elefanter

  Träffa elefanter

  I Victoria Falls finns möjligheten att under 2 timmar lära om och träffa elefanter och på så sätt få en fin kontakt med dessa fascinerande djur. Tyvärr är tjuvjakt fortfarande ett stort problem i området. Elefanterna som ingår i projektet är föräldralösa och därför omhändertagna. Vill man ta det hela steget längre så finns en workshop i elefant-måleri, inklusive en enklare lunch med utsikt över området. Det går inte att se nog på elefanter som äter, kliar sig mot ett träd, badar i leran och kanske nyser till så öronen skakar.

Hotell

 • A´Zambezi River Lodge

  A´Zambezi River Lodge

  Detta är den enda lodge i Victoriafallen som ligger vid Zambezifloden. I floden ser vi ofta flodhästar, i trädgården går vårtsvin och betar och markattor hittar ibland på små hyss. Passa på att ta en tur på Zambezifloden med lodgens egen båt. På kvällarna ofta underhållning med dansuppvisning.

 • Camping Botswana

  Camping Botswana

  Här blir du som en del av Botswanas djurliv! Dessa 2-mannatält har tältsängar med madrass, kudde och täcke, samt fönster och tvättställ. Samma tält är med under hela campingen och personalen packar upp och ner dessa under vår resa igenom parken. Under camping finns det tillgång till hopfällbar toalett och dusch i varje tält, vatten till duscharna värms upp på plats av personalen.

 • Mowana Lodge

  Mowana Lodge

  Mowana Lodge är en perfekt blandning mellan natur och lyx. Lodgen ligger på stranden av den mäktiga Chobefloden i en rofylld omgivning där du får uppleva äkta afrikansk komfort. Rummen är rymliga, servicen är personlig och maten tillagad från hjärtat. Spendera några timmar i anläggningens SPA för den ultimata avkopplingen under ditt reseäventyr.

Prisuppgifter

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2018-10-17
plane-landing Hemkomst
2018-10-29
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
55 950 kr *
price-kr Enkelrum
62 950 kr *
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2018-10-17
plane-landing Hemkomst
2018-10-29
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
55 950 kr
price-kr Enkelrum
62 950 kr

*Preliminärt pris och datum.

I priset ingår:

 • Flyg från Stockholm-Moremi (Okavangodeltat), Victoria Falls-Stockholm. Vänligen kontakta Thabela Travel för tillägg för flyg från Köpenhamn och Göteborg.
 • Camping 5 nätter, rum 5 nätter på 3-4 stjärniga hotell.
 • Frukost alla dagar samt 15 måltider.
 • Inträden, nationalparksavgifter, transporter och utflykter enligt resebeskrivningen.
 • Inträde till Victoriafallen kostar USD 30 (individuellt besök).
 • Skandinavisktalande guide.
 • Exklusivt informationspaket med karta, faktahäfte och fälthandbok om södra Afrika.
 • Bagageservice och dricks till bärare.
 •  Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Dessa är för närvarande cirka 5 200 kr. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter.
 • Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen, cirka 30 dagar innan avresa.

I priset ingår ej:

 •  Visum till Zimbabwe kostar USD 30 och ordnas vid gränsen.
 •  Visum till Zambia kostar USD 50 och ordnas vid gränsen (individuellt besök).
 • Obligatorisk turistskatt till Botswana USD30
 • Dricks till guider och chaufförer.Svenska medborgare behöver inget visum till Botswana, Namibia och Sydafrika.

Pris för flyg från Köpenhamn tillkommer med 750kr. Vänligen kontakta Thabela Travel för pris för flyg från Göteborg.

Avbeställningsskydd kostar 1 495 kr och måste tecknas vid bokningstillfället för att vara giltigt.Boka reseförsäkring samtidigt som resan. ERV semesterreseförsäkring är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för denna resa per person: 610 kronorÖvriga utflykter bokas och betalas på plats.

Du måste ha god hälsa för att deltaga i safarin eftersom vi besöker avlägsna vildmarksområden.

Vi reserverar oss för eventuella hotellbyten, till hotell med lika standard.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Tilläggsresor

Kapstaden

Kapstaden

Möjlighet finns att förlänga med dagar i Sydafrikas vackraste stad. Upplev Kapstadens mångfacetterade natur, befolkning och arkitektur tillsammans med en engelsktalande guide. Stadsrundtur samt utflykt till Godahoppsudden, vindistriktet och en kåkstad med pulserande liv ingår.

Kapstaden

Möjlighet finns att förlänga med dagar i Sydafrikas vackraste stad. Upplev Kapstadens mångfacetterade natur, befolkning och arkitektur tillsammans med en engelsktalande guide. Stadsrundtur samt utflykt till Godahoppsudden, vindistriktet och en kåkstad med pulserande liv ingår.

 • Dag 1 Ankomst Kapstaden

  Dag 1 Ankomst Kapstaden

  Vi kommer fram till Kapstaden på kvällen och checkar in på vårt hotell direkt vid Atlantkusten. Vi bor mycket trevligt på Hotel President som ligger nära Kapstadens vackraste stränder i bästa solnedgångsläge.

  Hotell: President Hotel
  Måltider:

 • Dag 2 Stadsrundtur

  Dag 2 Stadsrundtur

  Kapstaden är Sydafrikas tredje största stad. Vi börjar med en halv dags stadsrundtur. Vi gör ett besök på Taffelberget med vidsträckt utsikt över staden och dess omgivning (obs, väderberoende). Stadsrundturen är en geografisk och kulturell upplevelse som visar allt från stadens historiska början till de bländande moderna köpcentrumen i Victoria & Alfred Waterfront.

  Hotell: President Hotel
  Måltider: Frukost

 • Dag 3 Godahoppsudden

  Dag 3 Godahoppsudden

  Vi följer den dramatiska Atlantkusten längs Kaphalvön som anses vara en av världens mest natursköna områden. Här har floran och faunan bevarats precis som det såg ut år 1488 när Bartholomeu Dias rundade udden. Förutom Godahoppsudden som är ett måste så hälsar vi även på hos pingvinerna på Boulders Beach och njuter av den fantastiska naturen i Kirstenbosch botaniska trädgård.

  Hotell: President Hotel
  Måltider: Frukost

 • Dag 4 Ledig dag

  Dag 4 Ledig dag

  Dag för egna aktiviteter. Du kan välja att dyka med sälar eller vithajar, spela golf, eller besöka på Robben Island där Nelson Mandela satt fängslad. I Kapstaden finns flera vackra och lättillgängliga stränder så passa också på att ha en riktigt
  avslappnande stranddag.

  Hotell: President Hotel
  Måltider: Frukost

 • Dag 5 Kåkstadstur

  Dag 5 Kåkstadstur

  Vi besöker District 6 Museet som handlar om ett område för färgade som revs på 70-talet och förklarades vitt eftersom det rasblandade livet inte behagade myndigheten. Därefter blir det besök på en barnklinik som drivs av en svensk läkare i kåkstadsområdet Khayelitsha, som är ett projekt Thabela Travel stödjer. Här finns en förskola för barnen och en vävskola för kvinnorna. Majoriteten av invånarna i Kapprovinserna är svarta och tillhör xhosafolket.

  Hotell: President Hotel
  Måltider: Frukost

 • Dag 6 Vindistriktet

  Dag 6 Vindistriktet

  Idag kör vi en underbart vacker sträcka genom fantastiska bergskedjor, ett lummigt landskap där vingård efter vingård avlöser varandra. Här kommer vi tillbringa förmiddagen med vinprovning och en tur ner i vinkällaren. På eftermiddagen får vi transfer till flygplatsen för hemresa från Kapstaden till  Skandinavien. Du kan även fortsätta på någon av våra andra tilläggsresor, till exempel Garden Route eller Rovos Rail.

  Hotell:
  Måltider: Frukost

 • Dag 7 Hemkomst

  Dag 7 Hemkomst

  Ankomst till Skandinavien.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
7 950 kr
price-kr Enkelrum
9 450 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
7 950 kr
price-kr Enkelrum
9 450 kr

I priset ingår

  • Flygresa Johannesburg-Kapstaden och ändrad hemresa från Kapstaden
  • Transfer flygplats hotell flygplats
  • 5 nätters boende i Kapstaden på 4* hotell
  • Transporter, inträden och utflykter enligt resebeskrivning
  • Frukost alla dagar
  • Engelsktalande lokalguide under utflykterna tillsammans med internationella resenärer

I priset ingår ej

   • Flyg, flygplatsskatter eller visumsavgifter
   • Måltider som inte anges i resebeskrivningen
   • Måltidsdryck
   • Privata bokade rundturer på plats
   • Föremål av personlig karaktär
   • Dricks till chaufförer och guider
   • Reseförsäkring eller avbeställningsskydd
   • Biljetter till Taffelbergets linbana (väderberoende)
   • Båttur till Seal Island i Hout Bay

 

Priset är baserat på minst 2 deltagare per resa.

Valfritt tillägg för rum mot havet fem nätter i Kapstaden på President Hotel, 1 200 kr per person.

Ett flygtilägg kan tillkomma beroende på var orginalresan slutar och hur nära inpå avresa som tilläggsresan bokas, vänligen kontakta Thabela Travel för information om detta.

Pris kan variera beroende på säsong. Tillägg kan tillkomma över till exempel jul och nyår.

Priset gäller för avresa fram till mars 2017.

 

Mauritius stränder

Mauritius stränder

Runt hela Mauritius breder sig vackra tropiska sandstränder ut. Vattnet är turkosfärgat och snorklingen i världsklass. Köket bjuder på spännande kreolska smaker. Varför inte åka ut tidigt på morgonen och simma med delfiner eller på djuphavsfiske? På Mauritius finns bra golfbanor och...

Mauritius stränder

Runt hela Mauritius breder sig vackra tropiska sandstränder ut. Vattnet är turkosfärgat och snorklingen i världsklass. Köket bjuder på spännande kreolska smaker. Varför inte åka ut tidigt på morgonen och simma med delfiner eller på djuphavsfiske? På Mauritius finns bra golfbanor och gott om aktiviteter.   Välj mellan två hotell med olika standard samt hur många nätter ni vill förlänga. Ni kan ovan ladda ner vårt förslag på program.   Be Thabela Travel skicka en offert enligt ert önskemål.

 • Merville Beach

  Merville Beach

  Merville Beach är ett bra trestjärnigt hotell. Det passar dig som vill ha en skön semester vid stranden och samtidigt ha gångavstånd till shopping och nöjesliv. Du bor på norra delen av Mauritius vid en lagun, strax utanför den livliga orten Grand Baie. Här hittar du restauranger, barer och butiker. Hotellet är byggt i kreolsk stil med ljusa färger och palmklädda tak.

 • Lux Le Morne

  Lux Le Morne

  Lux Le Morne är ett femstjärnigt hotell på Mauritius sydvästra kust. Hotellet ligger i en tropisk trädgård mellan berget Morne Drabant och den kritvita stranden. Välj mellan rum med utsikt över stranden eller lagunen. Gästerna kan spela tennis, koppla av i hotellets turkiska hamam eller njuta av en massage på deras spa. Du kan hyra cyklar på plats. Från hotellet är det en knapp halvtimmas bilresa till två golfbanor.

   

Namibia

Namibia

Efter denna fantastiska resa till Botswana och Victoriafallen finns det möjlighet att följa med oss till ett av Afrikas vackraste länder, Namibia. Under resan får vi se vår planets äldsta öken, en av de djupaste ravinerna, de högsta sanddynerna, tills synes ändlösa vidder, dramatisk...

Namibia

Efter denna fantastiska resa till Botswana och Victoriafallen finns det möjlighet att följa med oss till ett av Afrikas vackraste länder, Namibia. Under resan får vi se vår planets äldsta öken, en av de djupaste ravinerna, de högsta sanddynerna, tills synes ändlösa vidder, dramatisk natur, rikt djurliv men vara två miljoner invånare. Detta är vår rundresa till Namibia med svensktalande guide.

 • Namibia

  Namibia

  Ankomst till Namibia. Namibia är dubbelt så stort som Sverige men har en befolkning på endast 2 miljoner invånare. Av dem bor ca 300 000 i huvudstaden Windhoek och här äter vi en lunch innan det är dags att börja vår resa genom Namibias landskap.

 • Safari i öppna bilar i Etosha Nationalpark

  Safari i öppna bilar i Etosha Nationalpark

  Hela dagen är vigd till safari. Under morgonen åker vi ut på vår första safaritur. Här har vi goda chanser att få se ett stort urval av savannens stora djur. Runtom parken ligger en uttorkad saltslätt, Etosha Pan, som under regnperiod svämmar över och skapar livgivande källor. Slätten är hem för fyra av The Big Five så här kan vi se elefant, leopard, lejon och noshörning.

 • Safari genom Etosha Nationalpark

  Safari genom Etosha Nationalpark

  Efter frukosten åker vi genom Etosha, längs med saltslätten, för att ta oss till nästa lodge. På vägen spanar vi efter mer djur och gör fotostopp och på eftermiddagen ger vi oss ut för en safaritur med lodgens egna jeepar. Förutom fyra av de The Big Five finns här även hjordar av springbok och landets vackra nationaldjur, oryxen, med sina långa horn. Med lite tur syns den sällsynta svarta noshörningen. Vid vattenhålen kan man också se Namibias minsta antilop, Damara Dik-Dik och svarthuvad impala. Vi bor en sista natt i Etoshas östra del.

 • Ett av Afrikas vackraste länder, Namibia

  Ett av Afrikas vackraste länder, Namibia

  Vi tar farväl av Namibia med många nya intryck och upplevelser i bagaget.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2016-10-21
plane-landing Hemkomst
2016-11-03
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
32 450 kr
price-kr Enkelrum
37 450 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2016-10-21
plane-landing Hemkomst
2016-11-03
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
32 450 kr
price-kr Enkelrum
37 450 kr

*Priset är preliminärt, vänligen kontakta Thabela Travel.

I priset ingår:
• Rum 12 på tre-fyrstjärniga hotell
• Skandinavisktalande guide (förutom de första två dygnen)
• Bagageservice och dricks till bärare, lokalguider och chaufförer (förutom de första två dygnen)
• Frukost alla dagar och 16 måltider och lunchlådor.
• Transporter, inträden och utflykter enligt resebeskrivningen (se Namibia-programmet)

Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter.
Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen, cirka 30 dagar innan avresa.
Vi reserverar oss för ett mindre flygtillägg beroende på platstillgång. Vänligen kontakta Thabela Travel för information.

Rovos Rail

Rovos Rail

I anslutning till er rundresa finns möjlighet att förlänga med världens lyxigaste tågresa, Rovos Rail. Att på räls resa genom Afrika är en upplevelse i sig, men att resa i Rovos Rails komfortabla kupéer i exklusiv viktoriansk stil, med utsökta måltider och förstklassig service gör...

Rovos Rail

I anslutning till er rundresa finns möjlighet att förlänga med världens lyxigaste tågresa, Rovos Rail. Att på räls resa genom Afrika är en upplevelse i sig, men att resa i Rovos Rails komfortabla kupéer i exklusiv viktoriansk stil, med utsökta måltider och förstklassig service gör det till en oförglömlig upplevelse. Beroende på var er resa med Rovos Rail börjar varierar programmet, nedan finns ett par exempel och ett dagsprogram för resan Victoriafallen-Pretoria.   I bildspelet presenterar vi några av Rovos Rails resor. Varannan avgång går resan i motsatt riktning. Kontakta Thabela Travel för detaljerat program, avresor och pris.  

 • Pretoria till Kapstaden

  Pretoria till Kapstaden

  Avgår från Pretoria på eftermiddagen dag 1 och ankommer till Kapstaden på kvällen dag 3. Besök görs i den historiska byn Matjiesfontein som är välbevarad från slutet av 1800-talet och här finns även ett museum. Det blir även stadsrundtur i Kimberley med besök på diamantmuseet och the Big Hole som är världens största handgrävda schakt. Vackert landskap med allt från halvöken till vackra berg med vingårdar passerar fönstret

 • Pretoria till Victoriafallen

  Pretoria till Victoriafallen

  Avgår från Pretoria på morgonen dag 1 och ankommer till Victoriafallen på morgonen dag 4. Tåget går via Botswanas huvudstad Gaborone till Zimbabwe där det blir en safaritur i Hwange National Park. Vi passerar guldfält, vackra landskap, nationalparker där ni kan räkna med att se djur från tåget och avslutningsvis Zambezifloden med Victoriafallen.

 • Durban safari

  Durban safari

  Avgår från Pretoria på morgonen dag 1 och ankommer till Durban på eftermiddagen dag 3. Första dagen passerar vi Drakensbergs majestätiska bergsområde. Andra dagen blir det en safaritur på förmiddagen och på eftermiddagen kan ni välja mellan ytterligare en safari eller en historisk rundtur i området där många slag mellan boer, zulukrigare och britter ägde rum på 1800-talet. Vi besöker en keramikverkstad nästa dag där zulufolket visar upp sin fantastiska hantverkstalang.

 • Namibia safari

  Namibia safari

  Avgår från Pretoria på eftermiddagen dag 1 och ankommer till Swakopmund mitt på dag 9. Besök ingår på Namibias mest kända sevärdheter, så som världens näst största ravin Fish River Canyon och huvudstaden Windhoek. Flyg till Sossusvlei, som är världens högsta sanddyner, med övernattning på lodge i Namiböknen. Övernattning på lodge i Etosha National Park med två safariturer.

 • Pretoria till Dar es Salaam

  Pretoria till Dar es Salaam

  Avgår från Kapstaden på förmiddagen dag 1 och ankommer till Dar es Salaam på förmiddagen dag 15. En av världens mest berömda tågresor som går genom Sydafrika, Botswana, Zimbabwe, Zambia och Tanzania. Övernattning två nätter på Madikwe Reserve i norra Sydafrika med safariturer. Övernattning på Victoria Falls Hotel i Zimbabwe. Sista dagarna åker tåget med utsikt över Great Rift Valley och i Tanzania blir det safari i Selous Game Reserve som är Afrikas största viltreservat.

   

 • Sydafrika golfsafari

  Sydafrika golfsafari

  Det finns dels en 9 dagars resa genom norra Sydafrika som börjar och slutar i Pretoria. Safariturer i Pilanesberg, Hluhluwe och Kruger nationalpark. Resan går genom Swazilands vackra landskap. Dels en 9 dagars resa från Pretoria till Kapstaden som inleder samma som ovan men fortsätter genom Drakensberg till Addo National Park och längs Garden Route till Kapstaden. Det finns flera möjligheter att spela golf och alltid alternativ aktivitet för icke golfspelare.

Liknande resor