Kryssning Indiska Oceanen

 • plane-takeoff Avresa: 2018-01-17
 • Längd: 19 dagar
 • price-icon Pris från: 32 950 kr
 • compas-iconSvensk guide

Kryssning Indiska Oceanen

Det här är drömresan för dig som vill uppleva det bästa av Indiska Oceanens paradisöar; en unik kryssningsrutt som bjuder på Mauritius, Seychellerna, Madagaskar och La Réunion. På Mauritius acklimatiserar vi oss under vajande kokospalmer på vita sandstränder. Magiska, kungliga Seychellerna gör ingen besviken med sin unika flora och fauna och sköna bad. Madagaskar är den endemiska ön som stoltserar med sina lemurer och enastående sevärdheter. I nationalparker kan vi beskåda landskap som är upptagna på Unescos världsarvslista. På den gröna ön La Réunion upplever vi en kontrastrik natur med regnskog och vulkaner. Vår svensktalande guide följer med oss under resan och bjuder in till spännande föreläsningar om destinationerna under våra dagar till havs.

 

Har du inte tänkt dig en rundresa med svensk guide? Kontakta då istället Thabela Africa, som är vår resebyrå i Kapstaden med svensk personal. De erbjuder följande typer av Afrikaresor:
Rundresor med engelsk guide | Köra-själv-paket | Kryssningar | Temaresor | Båt och tågresor

 

pic1

Svensk Guide

Läs mer
Avresa mot Mauritius

Flyg från Skandinavien.

Ankomst till Mauritius

Ankomst till Port Louis, Mauritius huvudstad. Runt hela Mauritius breder vackra tropiska sandstränder ut sig. Vattnet är turkosfärgat och snorklingen är i världsklass. Tillsammans med vår svenska guide får vi transfer till vårat hotell. Eftermiddagen är ledig och på kvällen njuter vi av en gemensam välkomstmiddag.

Hotell: Merville Beach
Måltider: Välkomstmiddag

Mauritius

Hela dagen är ledig för acklimatisering och avkoppling. Njut av solens värmande strålar vid hotellets pool eller vid sandstranden. På hotellet finns ett härligt spa där man kan njuta av en balinesisk massage eller kanske en välgörande fotbehandling lockar vintertrötta fötter från Skandinavien. Maten på Mauritius är välkänd för att hålla hög internationell klass. Inte långt från vårt hotell hittar vi orten Grand Baie med där vi kan passa på att äta på lokala restauranger och handla i butiker.

Hotell: Merville Beach
Måltider: Frukost

Kryssning från Mauritius

Vi checkar ut från vårt hotell och tar transferbussen mot Port Louis. Strax efter kunch går vi ombord på vårt kryssningsfartyg som kommer att vara vårt hem de två nästkommande veckorna. Fartyget Costa NeoRiviera räknas med sina 624 hytter i kategorisering som ett mellanstort kryssningsfartyg och totalrenoverades 2013. Inredning på Costa NeoRiviera är inspirerat av charmen i den italienska rivieran. Costas Neokollektions kryssningar riktar sig till en mogen publik, som vet att uppskatta god mat. De utsökta vinerna är noga utvalda från italienska experter och sommelierer. Ombord finns bland annat pool, två jacuzzis, restauranger, barer, teater, casino, bibliotek, gym och ett spa. Stämningen är informell och vi slipper strikta klädkoder som kavajtvång till middagen.

Hotell: Kryssningsfartyg NeoRiviera

Måltider: Frukost, middag

Kryssning Indiska Oceanen

Nästkommande två dagar kryssar vi på Indiska Oceanens koboltblå hav. Passa på att njuta av kryssningsfartygets alla faciliteter och kulinariska gourmetupplevelser. För den aktive finns chans att delta i frågesport och spel, dansklasser och instruktörsledda gymklasser. Under våra två dagars kryssning norrut mot nästa destination  kommer vår svensktalande guide att bjuda in till spännande föredrag om platserna vi besöker.

Hotell: Kryssningsfartyg NeoRiviera
Måltider: Frukost, lunch, middag

Kryssning Indiska Oceanen

Fortsatt egen tid på båten för aktiviteter och avslappning. I ett behagligt tempo kryssar vi vidare norrut till nästa destination Seychellerna. Costa NeoRiviera har en längd på 216 meter med totalt åtta däckplan av hytter och underhållning. Nästa destination är Seychellerna. Att resa till Seychellerna är att upptäcka en exotisk övärld där paradiskänslan är total. Öriket består av 115 öar, omgivna av turkosfärgat, kristallklart vatten som sällan understiger 27 grader. Här bor det fler jättesköldpaddor än människor!

Hotell: Kryssningsfartyg NeoRiviera
Måltider: Frukost, lunch, middag

Ankomst till Seychellerna – Praslin och La Digue

Vi anlägger i hamnen på huvudön Mahé, i Victoria, som är Seychellernas huvudstad. Här kommer vi att ligga ankar under hela tre dagar, så vi har gott om tid att uppleva och utforska Seychellerna. En resa till Seychellerna är inte komplett utan att ha besökt öarna Praslin och La Digue! Vi startar med båt nordöst mot ön Praslin, Seychellernas näst största ö. Vi tar oss till nationalparken Vallée de Mai som är upptagen på Unescos världsarvslista. Det är en av två platser i världen som vi kan se världens största nöt coco-de-mer växa vilt. Med lite tur kan vi idag se ovanliga fågelarter som den exotiska svarta papegojan. En kortare båtresa tar oss till en av Seychellernas mindre öar, La Digue. Den bilfria ön bidrar till en avslappnad atmosfär och ger oss en känsla av att resa tillbaka i tiden. Här besöker vi en av världens mest kända stränder Anse Source D´Argent och hälsar på landsköldpaddor som kan bli över 100 år gamla (utflykten ingår i lilla- och stora utflyktspaketet).

Hotell: Kryssningsfartyg NeoRiviera
Måltider: Frukost, lunch, middag

Seychellerna – Södra Mahé

Idag kan den som har valt stora utflyktspaketet följa med de till de södra delarna av Mahé för ett romdestilleribesök, följt av en romprovning på Takamaka Romdestilleri. Vi kliver in i en minibuss som tar oss längs den lummiga östra kustvägen och inom en halvtimme är vi framme vid La Plaine St André. Det är dags att smaka på Seychellernas stolthet, rom. Smaklökarna fortsätter att kittlas då vi bjuds på det kreolska köket till lunch. Avsluta gärna dagen med ett besök på den livliga marknaden i Victoria fylld av kreolska dofter, kryddor, fisk och hantverk.

Hotell: Kryssningsfartyg NeoRiviera
Måltider: Frukost, lunch, middag

Seychellerna – Mahé

Victoria är världens minsta huvudstad och att upptäcka staden går relativt fort då man på mindre än en halvtimme kan korsa stadskärnan. Även fast Victoria är litet så finns här några intressanta sevärdheter. Följ med vår svensktalande guide för att till fots upptäcka staden. Förutom Seychellernas enda två trafikljus finns här ett klocktorn som är Londons lilla Big Ben. Utflyktens höjdpunkt når vi i Victorias botaniska trädgård (entré ingår ej), där vi kan se färgsprakande växter och även jättesköldpaddor. Strax efter lunch lämnar fartyget Victorias hamn.

Hotell: Kryssningsfartyg NeoRiviera
Måltider: Frukost, lunch, middag

Kryssning på Indiska Oceanen

Koppla av med en bra bok vid poolen, smutta på en god kopp äkta italiensk espresso eller kanske du känner för att förkovra dig i Costa NeoRivieras bibliotek. På förmiddagen bjuds vi in till ett seminarium där vår svensktalande guide lär oss om Madagaskars endemiska flora och fauna. Vi sitter bekvämt och lyssnar i någon av fartygets konferenslokaler.

Hotell: Kryssningsfartyg NeoRiviera
Måltider: Frukost, lunch, middag

Madagaskar – Nosy Be

På morgonen har vi kommit fram till nordvästra Madagaskar och Nosy Be. Nosy är madagaskiska och betyder ö, Nosy Be blir på svenska ”den stora ön”. Nosy Be har blivit känt för omvärlden för sitt lugna tempo och en atmosfär som för tankarna till Karibien. Madagaskar har genom sin isolering utvecklat arter av djur och växter som inte går att finna någon annanstans i världen. Idag går en äventyrlig utflykt till Ambatozavavybukten och naturreservatet Lokobe. Vi kommer att paddla kanot och på vår vandring spanar vi efter flera olika arter av vilda lemurer, bland annat den svarta lemuren som lever i Lokobes trädkronor (utflykten ingår i lilla- och stora utflyktspaketet).

Hotell: Kryssningsfartyg NeoRiviera
Måltider: Frukost, lunch, middag

Madagaskar – Diego Suarez

Vi har kryssat vidare till Madagaskars nordspets och hamnstaden Diego Suarez som även går under namnet Antsiranana. En par timmars bilresa söder om Diego Suarez hittar vi nationalparken ”Red Tsingy”. Det röda månstenslandskapet har formats av kraftiga skyfall som lett till jord och lereroderingar och skapat bergsformationer som ser ut som röda orgelpipor. Vi får en känsla av att ha upptäckt en annan planet. Detta unika landskap är upptaget på Unescos världsarvslista och ger oss en unik inblick i jordens geologiska evolution. Vi avslutar med en stadsrundtur i Diego Suarez (utflykten ingår i stora utflyktspaketet).

Hotell: Kryssningsfartyg NeoRiviera
Måltider: Frukost, lunch, middag

Kryssning Indiska Oceanen

Hela dagen tillbringar vi ombord och kan koppla av efter gårdagens äventyr och vi ges möjlighet att smälta alla våra naturupplevelser. Kryssningen går från Madagaskars norra udde och tar oss söderut längs Madagaskars ostkust.

Hotell: Kryssningsfartyg NeoRiviera
Måltider: Frukost, lunch, middag

Madagaskar – Tamatave

Idag har vi kommit fram till en av Madagaskars största hamnstäder, Tamatave eller Toamasina som staden heter på madagaskiska. På dagens utflykt tar vi oss vidare mot Tamataves flodmynning. Vi utforskar Panganaleskanalen med motordrivna kanoter. Panganales kanal är en blandning av riktiga och konstgjorda flodsystem. Längs vår resa på kanalen får vi en inblick i livet på Madagaskars landsbygd då vi passerar mindre samhällen som Tapakala, där vi kan se män som fiskar, små båtar som transporterar bambu, träd och grönsaker. Vi avslutar med en stadsrundtur i Tamatave (utflykten ingår i stora utflyktspaketet).

Hotell: Kryssningsfartyg NeoRiviera
Måltider: Frukost, lunch, middag

Kryssning Indiska Oceanen

Vi har tagit farväl av Madagaskar och idag kan vi koppla av ombord, under vår kryssning österut på Indiska Oceanen. Vår svensktalande guide bjuder in till ett spännande seminarium om vårt nästa resmål, La Réunion. På eftermiddagen är vi framme på den gröna ön La Réunion.

Hotell: Kryssningsfartyg NeoRiviera
Måltider: Frukost, lunch, middag

La Réunion

Vi har förankrat i St Denis som andas franska kaféer och brasserier, då vi officiellt är i Europa, dock mitt ute på en tropisk ö. På denna isolerade natursköna ö står naturen i fokus. Två stora vulkaner bidrar till ett dramatiskt landskap och vi beger oss norröver för att uppleva vacker urskog, dalgångar och vattenfall. Vi kör mot öns högsta punkt och vulkankratern Piton de Neiges. Från ravinen Cirque de Salazie har vi en slående utsikt, vi beskådar dalgångarna som är kollapsade väggar från vulkanen. I byn Hell-Bourg kan vi skåda det massiva vattenfallet Voile de la Mariée. Vi fortsätter till ett vanilj plantage och lär oss mer om dess odling. Efter en stärkande kreolsk lunch så följer vi vägen tillbaka till St Denis där det ges tid för shopping innan vi kliver ombord (utflykten ingår i lilla- och stora utflyktspaketet).

Hotell: Kryssningsfartyg NeoRiviera
Måltider: Frukost, lunch, middag

Ankomst till Mauritius

På morgonen förankrar vårt kryssningsfartyg vid hamnen i Port Louis på Mauritius. Idag kan ni på egen hand upptäcka huvudstaden Port Louis, som är öns kulturella och ekonomiska centrum, här finns bland annat museum, restauranger, shopping och en botanisk trädgård. Missa inte marknaden och det vibrerande hamnområdet Le Cauden. Varför inte besöka någon av öns vackra stränder för skön avkoppling? För den äventyrliga finns flertalet vattenaktiviteter, naturvandringar eller fiske att fylla dagen med. På kvällen har vi en sista gemensam avskedsmiddag på båten.

Hotell: Kryssningsfartyg NeoRiviera
Måltider: Frukost, lunch, middag

Mauritius – Hemresa

På morgonen checkar vi ut från Costa NeoRiviera och vår kryssning är slut. Ledig dag i Port Louis. Sen eftermiddag går transfern till flygplatsen, där vi påbörjar vår hemresa till Skandinavien. Mer information om en dagsutflykt på avresedagen kommer inom kort. För ytterligare information om våra utflykter vänligen kontakta Thabela Travel.

Hotell: Kryssningsfartyg NeoRiviera
Måltider: Frukost

Hemkomst från Indiska Oceanen

Hemkomst till Skandinavien med många fina minnen i bagaget.

Hotell

 • Mauritius Lux Belle Mare

  Mauritius Lux Belle Mare

  Nyrenoverat 5 stjärnigt hotell Deluxe med utmärkt läge vid en korallvit sandstrand och blå lagun på Mauritius. Koppla av på hotellet spa med behandlingsområde utomhus, ta ett dopp i Mauritius störta utomhuspool eller ät en iskall glass toppad av lokala färska frukter från Belle Mares egen glassbar. Njut av vällagad mat på några av hotellets restauranger som serverar allt från sushi till medelhavsrätter. Med 10 till 15 minuters bilresa når vi närliggande byar för shopping och lokala restaurangupplevelser. På hotellet finns möjlighet att prova på följande vattensporter (kostnadsfritt för hotellgäster): Snorkling, paddla kajak, vattenskidor, trampbåt, vindsurfing, turer med en glasbotten båt samt vattengymnastik

 • Merville Beach Mauritius

  Merville Beach Mauritius

  Merville Beach på Mauritius är ett bra trestjärnigt hotell. Här kan du uppleva skön avkoppling vid stranden och samtidigt ha gångavstånd till shopping och nöjesliv. Du bor på norra delen av Mauritius vid en lagun, strax utanför den livliga orten Grand Baie. Här hittar du restauranger, barer och butiker. Hotellet är byggt i kreolsk stil med ljusa färger och palmklädda tak

 • Costa NeoRiviera

  Costa NeoRiviera

  Fartyget Costa NeoRiviera räknas med sina 624 hytter i kategorisering som ett mellanstort kryssningsfartyg och totalrenoverades 2013.

 • Costa NeoRiviera

  Costa NeoRiviera

  Ombord Costa NeoRiviera finns bland annat pool, två jacuzzis, restauranger, barer, teater, casino, bibliotek, gym och ett spa. Stämningen är informell och vi slipper strikta klädkoder som kavajtvång till middagen.

 • Kryssningsfartyg Costa NeoRiviera

  Kryssningsfartyg Costa NeoRiviera

  Costas Neokollektions kryssningar riktar sig till en mogen publik, som vet att uppskatta god mat. De utsökta vinerna är noga utvalda från italienska experter och sommelierer. Inredning på Costa NeoRiviera är inspirerat av charmen i den italienska rivieran.

 • Fartyget Costa NeoRiviera

  Fartyget Costa NeoRiviera

  Fartyget Costa NeoRiviera räknas med sina 624 hytter i kategorisering som ett mellanstort kryssningsfartyg och totalrenoverades 2013. För den aktive finns chans att delta i frågesport och spel, dansklasser och instruktörsledda gymklasser.

 • Costa NeoRiviera

  Costa NeoRiviera

  Ombord Costa NeoRiviera finns bland annat pool, två jacuzzis, restauranger, barer, teater, casino, bibliotek, gym och ett spa.

Prisuppgifter

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2018-01-17
plane-landing Hemkomst
2018-02-04
calender Antal dagar
19 dagar
price-kr Del i dubbelrum
32 950 kr
price-kr Enkelrum
52 450 kr *
plane-takeoff Avresa
2018-01-31
plane-landing Hemkomst
2018-02-18
calender Antal dagar
19 dagar
price-kr Del i dubbelrum
33 950 kr
price-kr Enkelrum
0 000 kr *
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2018-01-17
plane-landing Hemkomst
2018-02-04
calender Antal dagar
19 dagar
price-kr Del i dubbelrum
32 950 kr
price-kr Enkelrum
52 450 kr
plane-takeoff Avresa
2018-01-31
plane-landing Hemkomst
2018-02-18
calender Antal dagar
19 dagar
price-kr Del i dubbelrum
33 950 kr
price-kr Enkelrum
0 000 kr

*Enkelrum finns tyvärr inte att boka på avgången den 31 januari.

Nedan priser gäller för avresan den 17 januari, vänligen kontakta Thabela Travel för att få samtliga priser för avgången den 31 januari.

Det finns enbart 1 insideshytt kvar på avresan den 17 januari. Avgången den 31 januari är en extrainsatt resa.

I priset ingår

 • Flyg från Stockholm/Göteborg**/Köpenhamn- Mauritius t/r
 • Rum på trestjärnigt hotell/ insides standardhytt på kryssningsfartyget (utan fönster).
 • Frukost alla dagar samt 26 måltider
 • Transporter och aktiviteter enligt resebeskrivning (om inget annat anges, se mer information under utflykter)
 • Svensktalande professionell guide under hela resan
 • Engelsktalande lokala guider
 • Bagageservice och dricks till bärare, lokala guider och chaufförer
 • Dricks till steward och personal på kryssningsfartyget (obligatoriska serviceavgifter värde ca 1 400 kr)
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Dessa är för närvarande cirka 3 600 kr. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen, cirka 30 dagar innan avresa.
 • **Flyg från Göteborg har ett tillägg på 900 kr per person.

I priset ingår ej

 • Avbeställningsskydd kostar 750 kr
 • ERV’s semesterförsäkring kostar 850 kr och är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen
 • Visum till Madagaskar, kostar cirka 27 Euro (kan ändras)

Tillägg

 • Lilla utflyktspaketet (dag 7,11,16) 4 950 kr/pp
 • Stora utflyktspaketet (dag 7,8,11,12,14,16) 8 750 kr/pp
 • Fönsterhytt kostar 3 450 kr/pp
 • Fönsterhytt premium 4 450 kr/pp (innebär bättre placering på båten och frukost i hytt)

Observera att det finns ett begränsat antal uppgraderade hytter.

Lilla- och stora utflyktspaketets pris är beräknat på minst 10 betalande resenärer. Svensk guide medföljer till de lokala guiderna. Vi reserverar oss för ändringar av program och utflykter.

Vi reserverar oss för eventuella hotellbyten, till hotell med lika standard.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

För tilläggsnätter på Mauritius, vänligen kontakta Thabela Travel för priser och bokning.

Liknande resor