• plane-takeoff Avresa: 2018-10-28
 • Längd: 12 dagar
 • price-icon Pris från: 39 950 kr
 • compas-iconSvensk guide

Namibia

Följ med på vår rundresa till Namibia! Drömresan för naturälskare till landet som än så länge är föga exploaterat. Här är de vilda djuren fortfarande är i majoritet. Besök vår planets äldsta öken, de högsta sanddynerna, till synes ändlösa vidder, dramatisk natur och låt dig fascineras av det rika djurlivet. Vi njuter av solens färgspel över de djupröda sanddynerna, åker på en kryssning utanför Swakopmund och lär oss om hur Himbafolket traditionellt lever. Vi åker även på viltsafari i Etosha nationalpark. Runt om i landet har vi handplockat komfortabla lodger med unik design. Med oss på resan följer en svensktalande guide.

 

Har du inte tänkt dig en rundresa med svensk guide? Kontakta då istället Thabela Africa, som är vår resebyrå i Kapstaden med svensk personal. De erbjuder följande typer av Afrikaresor:
Rundresor med engelsk guide | Köra-själv-paket | Kryssningar | Temaresor | Båt och tågresor

 

pic1

Svensk Guide

Läs mer
Avresa

Avresa från Skandinavien mot Namibia på eftermiddagen.

Ankomst till Namibia

Ankomst till Namibia efter lunch. Namibia är dubbelt så stort som Sverige men har en befolkning på endast 2 miljoner invånare. Av dem bor ca 300 000 i huvudstaden Windhoek och här äter vi en sen lunch innan det är dags att börja vår resa genom Namibias landskap. Vi åker söder ut genom Namibias sparsamt befolkade enorma yta och det är det en upplevelse att färdas mil efter mil genom landskapet. Under resan kan vi på lämpliga platser stanna för ett foto eller fler. Lagom till kvällen når vi vår lodge i närheten av det kända området Sossusvlei.

Hotell: Namib Desert lodge
Måltider: Lunch, middag

Sossusvleis sanddynor

Sossusvleis är en saltgryta med uttorkade gamla träd som hukar med krokiga grenar vilket ger en spöklik stämning. Runtom finns mäktiga ockrafärgade sanddyner. I mitten av Namiböknen ligger detta egenartade och vackra landskap och för att riktigt kunna njuta av detta stiger vi upp extra tidigt. Morgonsolen skapar ett sällsamt dekorativt färgspel över de ockrafärgade sanddynerna och de omringandebergen. Här finns mäktiga ockrafärgade sanddyner och vi väljer en att bestiga. Det är inte lätt, men utsikten däruppifrån över det mäktiga ökenlandskapet är väl värd ansträngningen. Kanske ser vi en del av de djur som har anpassat sig till den hårda ökenmiljön som t ex oryxantilop, jackal, struts och springbok. Vi fortsätter till Sesriem Canyon vid randen av Namiböknen där vi tar en kort promenad ner i ravinen som är ca en km lång och 30 meter djup. Sesriem betyder ’sex bälten’ på afrikaans från att det var så många man behövde binda ihop för att kunna hissa upp vatten ur ravinen.

Hotell: Namib Desert lodge
Måltider: Frukost, lunch, middag

Atlantens kust - Walwis bay och Swakopmund

Via Kuise Valley kör vi mot Atlanten. I Walvis Bay besöker vi den grunda lagunen där vi med lite tur får se rosaskimrande flamingos men också pelikaner, skarvar och strandpipare. När vi kommer fram till Swakopmund, Namibias tredje största stad, blir det tydligt hur staden grundades av tyskar 1892. Vi gör en stadsrundtur och ser bland annat stadskärnans många byggnader i bayersk stil. Resten av dagen spenderas på egen hand.

Hotell: The Delight Swakopmund
Måltider: Frukost, lunch

Båttur Swakopmund

Vi åker på en kryssning på det lugna vattnet i Walvis Bay (om vädret tillåter). Vi njuter av ett glas mousserande vin samt ostron medan vi tittar efter Atlantens djur och fågelliv. Har vi tur ser vi pälssälar, delfiner, lädersköldpaddor och här kan finnas val och späckhuggare. På eftermiddagen besöker vi barnhemmet Tears of Hope som drivs av en fantastisk kvinna som kallas “The Mother to All” (alls mor) sedan hon för ett par år sedan öppnade sitt hem för utsatta barn och HIV-positiva mödrar.

Hotell: The Delight Swakopmund
Måltider: Frukost

Swakopmund - Damaraland

Längre upp i norr ligger Namibias högsta berg; Brandenberg som är 2 579 meter högt. När vi passerat berget kommer vi in i det vackra Damaraland som är ett av de glesast befolkade områdena i landet. Det är också en udda del geologiskt sett och i solnedgången förundras vi av den urgamla naturens konstnärliga skapelser vid Burnt Mountains och Organ Pipes. Twyfelfontein blev år 2007 Namibias första kulturarv. I detta område finns över 2500 hällristningar skapade för tusentals år sedan av förfäder till de bushmän som än lever i den förhistoriska öknen. Tydliga bilder föreställande noshörningar, elefanter, giraffer och människors fotspår syns på klipporna runtomkring.

Hotell: Damara Mopane Lodge
Måltider: Frukost, lunchlåda, middag

Utflykt i Damaraland

Vi gör en kortare utflykt till naturen i området på förmiddagen och finner t.ex. Welwitschia mirabilis, den äldsta levande ökenväxten på vår planet. Under resten av dagen finns gott om tid att njuta av lodgen, poolen eller någon av lodgens vandringsleder. I detta karga klippiga område trivs de sällsynta ökenelefanterna och lodgen erbjuder en frivillig tur där ni åker för att spana efter dessa (ingår ej).

Hotell: Damara Mopane Lodge
Måltider: Frukost, lunch, middag

Damaraland – Etosha Nationalpark

Vi åker vidare mot resans stora safariäventyr. Halvägs till Etosha National Park möter himbafolket och får lära oss om hur de traditionellt lever. Dessa vänliga människor, nära besläktade med herero, är herdar och lever främst av nötkreatur, getter och får. Lär dig hur Himbakvinnorna traditionellt tillbringar många timmar på skönhetsvård. De smörjer in sina kroppar med en blandning av mjölkfett, röd ockra och aromatiska kryddor och tvättar sig med ett ångbad av örter. Blandningen ger huden en rödaktig färgton som är en del av Himbas skönhetsideal. Den röda färgen har även en symbolisk innebörd då rött symboliserar blodet och livet samt jordens röda färger. Deras hus är konformade bebyggelser gjorda av palmblad, lera och dynga från boskapen. Efter besöket fortsätter vi färden i nordöstlig riktning och till kvällen kommer vi fram till vår lodge, belägen precis intill Etosha.

Hotell: Etosha Toshari Lodge
Måltider: Frukost, lunchlåda, middag

Safari i öppna bilar i Etosha Nationalpark

Hela dagen är vigd till safari. Under morgonen åker vi ut på vår första safaritur. Här har vi goda chanser att få se ett stort urval av savannens stora djur. Runtom parken ligger en uttorkad saltslätt, Etosha Pan, som under regnperiod svämmar över och skapar livgivande källor. Slätten är hem för fyra av The Big Five så här kan vi se elefant, leopard, lejon och noshörning.

Hotell: Etosha Toshari Lodge
Måltider: Frukost, lunch, middag

Safari genom Etosha Nationalpark

Efter frukosten åker vi genom Etosha, längs med saltslätten, för att ta oss till nästa lodge. På vägen spanar vi efter mer djur och gör fotostopp och på eftermiddagen ger vi oss ut för en safaritur med lodgens egna jeepar. Förutom fyra av de The Big Five finns här även hjordar av springbok och landets vackra nationaldjur, oryxen, med sina långa horn. Med lite tur syns den sällsynta svarta noshörningen. Vid vattenhålen kan man också se Namibias minsta antilop, Damara Dik-Dik och svarthuvad impala. Vi bor en sista natt i Etoshas östra del.

Hotell: Mokuti Etosha Lodge
Måltider: Frukost, lunch, middag

Leopardspårning i Okonjima

Inbäddat bland Omborokobergen ligger Okonjima, som är så mycket mer än bara en lodge, det är också hemmet till the AfriCat Foundation. Deras uppgift är att upptäcka samt rehabilitera Namibias hotade vilda katter. AfriCat blev känt efter att ha presenterat en prisbelönt dokumentärfilm för Discovery Channel under 1995 och 1996. Vi åker ut på leopardspårning som görs från safarifordon. Det är vanligt att man får se leoparder under safarituren men det är dock ingen garanti. Vi kan också se andra djur som bland annat oryx­antilop, zebror och vårtsvin. Med ett överflöd av djur- och fågelliv samt det spektakulära landskapet är Okonjima en fotografs paradis.

Hotell: Okonjima Plains Camp
Måltider: Frukost, lunch, middag

Avresa till skandinavien

Efter en morgontur i den natur vår lodge är belägen i tar vi farväl av Namibia med många nya intryck och upplevelser i bagaget. Om tid finnes besöker vi en lokal hantverksmarknad i Windhoek innan vi fortsätter mot flygplatsen för att påbörja vår flygning hem mot Skandinavien.

Hotell:
Måltider: Frukost, lunchlåda

Hemkomst från Namibia

Vi landar i Skandinavien på eftermiddagen med många fina minnen i bagaget.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2018-10-28
plane-landing Hemkomst
2018-11-08
calender Antal dagar
12 dagar
price-kr Del i dubbelrum
39 950 kr *
price-kr Enkelrum
42 950 kr *
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2018-10-28
plane-landing Hemkomst
2018-11-08
calender Antal dagar
12 dagar
price-kr Del i dubbelrum
39 950 kr
price-kr Enkelrum
42 950 kr

I priset ingår

 • Flyg Stockholm/Köpenhamn/Göteborg–Windhoek–Stockholm/Köpenhamn.
 • Rum på tre-fyrstjärniga hotell.
 • Frukost samt 18 måltider.
 • Transporter, inträden och utflykter enligt resebeskrivning.
 • Skandinavisktalande guide.
 • Bagageservice och dricks till bärare, lokalguider och chaufförer.
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Dessa är för närvarande cirka 5 000 kr. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen, cirka 30 dagar innan avresa.

Observera att denna resa innefattar många timmar på vägarna varje dag och bitvis på dåligt vägunderlag.

I priset ingår ej

  • Utflykter bokade på plats
  • Tillägg flyg från Göteborg är 2 300 kr*

Avbeställningsskydd kostar 750 kr och måste tecknas vid bokningstillfället för att vara giltigt.

Boka reseförsäkring samtidigt som resan. ERV semesterreseförsäkring är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för denna resa per person: 610 kronor

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Kontakta gärna Thabela Travel för förslag på tilläggsresor till exempelvis Kapstaden eller Victoriafallen.

Liknande resor