Seychellerna naturkryssning

 • plane-takeoff Avresa: 2017-11-28
 • Längd: 9 dagar
 • price-icon Pris från: 38 950 kr
 • compas-iconSvensk guide

Seychellerna naturkryssning

Seychellerna består av 115 öar, omgivna av turkosfärgat, kristallklart vatten som sällan understiger 27 grader.  På vår naturkryssning besöker vi nationalparker med tropisk palmskog där jättesköldpaddorna strövar fritt.  Kryssningen är paradiset för er som älskar fåglar och att snorkla bland färgglada fiskar. Vi bjuds på vackra vyer och magiska solnedgångar.  Vi avslutar med tre nätter på ön Praslin och gör därifrån utflykter till Vallée de Mai med sin kända och dessutom världens största nöt. På La Digue besöker vi världens mest fotograferade strand. Resan arrangeras i samarbete med Helsingborgs dagblad och Sydsvenskan.

 

Har du inte tänkt dig en rundresa med svensk guide? Kontakta då istället Thabela Africa, som är vår resebyrå i Kapstaden med svensk personal. De erbjuder följande typer av Afrikaresor:

Rundresor med engelsk guide | Köra-själv-paket | Kryssningar | Temaresor | Båt och tågresor

 

 

pic1

Guide

Läs mer
Avresa mot Seychellerna

Avresa från Skandinavien.

Ankomst Mahé – Curieuse

Vi landar tidig morgon och möts av vår svensktalande guide. Flygplatsen är belägen på huvudön Mahé, inte långt från Victorias centrum som är världens minsta huvudstad. Att upptäcka staden går relativt fort då man på mindre än en halvtimme kan korsa stadskärnan. Vi besöker botaniska trädgården, vars tropiska flora är unik för denna plats och här stöter vi också på de första gigantiska landsköldpaddorna på resan med ursrprung från Aldabra. Strax före lunch kliver vi ombord på M/Y Pegasus som ska ta med oss på en kryssning till de finaste öarna på Seychellerna de kommande tre dagarna. M/Y Pegasus har plats för 44 passagerare och är ett komfortabelt fartyg med rymliga hytter som alla har privat badrum med dusch.

Vi seglar till ön Curieuse som är en nationalpark. Denna ö var en gång i tiden en koloni för de som insjuknat i spetälska. Doctor´s House i kolonialstil står kvar och är i dag ett museum. Redan i hamnen ser vi hundratals giant hump-head parrotfish, som är den största papegojfisken. Den kan bli 1,3 m lång och väga 45 kg. Ön är mest känd för sina landsköldpaddor som kan bli över 100 år gamla. Vår naturguide tar oss med på en promenad längs vacker mangroveskog till Ranger´s Station där man föder upp jättesköldpaddor för att hjälpa naturen på traven. I dag vandrar cirka 500 jättesköldpaddor runt vilda på ön. Dessutom kommer både karettsköldpaddor och gröna havssköldpaddor upp på stränderna för att lägga sina ägg. Under takamakaträden njuter vi av omgivningen och det turkosa varma vattnet.

Hotell: M/Y Pegasus
Måltider: Frukost, lunch, middag

Cousin

På morgonen anländer vi till ön Cousin. Hela ön är ett naturreservat som har tilldelats flera utnämningar på grund av sitt arbete med att rädda utrotnings-hotade fåglar och dessutom är ön en av världens viktigaste häckningsplatser för karettsköldpaddan som är tillhörande familjen havssköldpaddor. På början av förra seklet skövlades den inhemska växtligheten till förmån för odling av cocospalmer. Dessa har nu tagits bort och ett stort arbete har lagts ner på att återskapa den ursprungliga växtligheten. Dessutom har andra utrotningshotade fågelarter från Seychellerna introducerats hit. På förmiddagen gör vi en utflykt till öns fågelreservat. En kvarts miljon fåglar häckar på ön och vi ser flera stränder som är betydelsefulla äggläggningsplatser för karettsköldpaddan. På eftermiddagen seglar vi till Praslin och stranden Anse Lazio, som anses vara en av världens vackraste stränder. Vattnet har en klar turkos färg och vågorna rullar sakta in mot den vita sandstranden som dessutom är skyddad av ett korallrev. Eftermiddagen erbjuder ett utmärkt tillfälle att snorkla eller dyka (ingår ej).
Hotell: M/Y Pegasus
Måltider: Frukost, lunch, middag

Aride och St Pierre

I gryningen seglar vi vidare till Aride som är ett av världens viktigaste naturreservat. Orsaken är att över en miljon havsfåglar häckar här och inte mindre än fem fågelarter som är endemiska för Seychellerna (bara finns just här). Vi gör en utflykt till öns högsta plats med en fantastisk utsikt och här ser vi bland annat den vackra tropikfågeln och fregattfågeln. På Aride finns även den endemiska blomman gardenia. Man säger att har du inte besökt Aride, så har du inte besökt Seychellerna. Efter lunch slår vi ankare vid ön St Pierre för att spendera några timmar med att bada och snorkla. Vid solnedgången seglar vi tillbaka mot Praslin där vi får vara med om en äkta kreolsk afton med härliga rytmer och annorlunda tropiska smaker. Det kreolska köket är en blandning av det högklassiska franska med indiska currysmaker såsom cayenne, kanel, koriander och exotiska frukter.
Hotell: M/Y Pegasus
Måltider: Frukost, lunch, middag

Vallée de Mai — Praslin

Det är dags att checka ut från vår kryssning. Vi kliver i land på Praslin, som är Seychellernas näst största ö. Idag gör vi en halvdagsutflykt till naturreservatet Vallée de Mai som är upptagen på Unesco’s världsarvslista. Det är en av två platser i världen där du kan se världens största nöt, coco-de-mer växa vilt. Den kallas ibland för kärleksnöt eller dubbelkokosnöt på grund av det speciella utseendet.  Med lite tur kan vi idag se många ovanliga fågelarter som den exotiska svarta papegojan och flera endemiska kameleonter. Vi följer en vandringsled runt parken som tar oss genom tät palmskog, förbi forsar och vi njuter av vackra vyer från utsiktsplatser. Spendera gärna tid i informationscentret som redogör för de utmaningar Seychellerna arbetar med för att bevara sin unika natur.
Hotell: Paradise Sun Hotel
Måltider: Frukost, middag

La Digue

En kortare båtresa tar oss till en av Seychellernas mindre öar, La Digue. Den bilfria ön bidrar till en avslappnad atmosfär och ger oss en känsla av att resa tillbaka i tiden. Vi besöker stranden Anse Source D’Argent som kanske på grund av sina spektakulära granitformationer har utnämnts till världens vackraste strand. Stranden som ligger i en nationalpark är också hem för öns jätteköldpaddor. Det bästa sättet att ta sig runt är med cykel som man hyr på ön. På La Digue bor runt 2 000 invånare så vi kommer definitivt att stöta på lokalbefolkningen som ibland kan ses åka oxkärra. Passa på att köpa kryddor eller vanilj som odlas här. På eftermiddagen tar vi båten tillbaka till Praslin och vårat hotell.

Hotell: Paradise Sun Hotel
Måltider: Frukost, middag

Praslin. En dag på stranden.

Idag njuter vi av en ledig dag på den kritvita stranden Cote D´Or. Hotellet är beläget på Pralins nordöstra sida. Trädgården är fylld med vacker flora och fauna och vi finner mängder av olika palmarter. På hotellet kan ni kostnadsfritt testa på olika vattensporter. Tillsammans en sista kväll avnjuter vi en middagsbuffé.
Hotell: Paradise Sun Hotel
Måltider: Frukost, middag

Hemresa från Mahé.

Vi vaknar upp en sista morgon i paradiset. Det är dags för utcheck. Tidig kväll åker vi katamaran från Praslin tillbaka till Mahé och därifrån får vi transfer till flygplatsen och påbörjar vår resa tillbaka till Skandinavien.

Hotell: –
Måltider: Frukost

Ankomst Skandinavien

Vi anländer till Skandinavien med många fina minnen i bagaget.

Hotell

 • M/Y Pegasus, Seychellerna

  M/Y Pegasus, Seychellerna

  Ombord på M/Y Pegasus kan du koppla av i den vackert inredda loungen, bläddra i det välfyllda biblioteket eller njuta av god mat med vacker havsutsikt. Via en plattform vid aktern på Pegasus kan du hoppa i och simma. För extra njutning finns även ett minispa på nedre däck.

 • M/Y Pegasus

  M/Y Pegasus

  M/Y Pegasus har plats för 44 passagerare och är ett komfortabelt fartyg med rymliga hytter som har privat badrum med dusch. Ombord koppla av med vänner i den vackert inredda loungen, bläddra i det välfyllda biblioteket eller  njuta av magnifik utsikt över havet.

 • Paradise Sun, Praslin

  Paradise Sun, Praslin

  Rummen hos Paradise Sun är utrustade inför en drömsemester. Med air-condition, privat balkong som blickar ut över den Indiska Oceanen, wifi och platt-TV med kabelkanaler får du ett skönt avslut på en dag på stranden. Det serveras välsmakande måltider både morgon och kväll tillsammans med härlig liveunderhållning med traditionell dans och musik.

 • Paradise Sun, Praslin

  Paradise Sun, Praslin

  Med stranden bara ett stenkast utanför dörren ligger detta 4-stjärninga hotell vackert inbäddat i Pralins tropiska skogsområde på Anse Volbert kusten. Låt den vänliga personalen bjuda in dig i deras hemtrevliga oas av kreolsk stil, total avkoppling och lyx väntar dig. Paradise Sun är bland annat det perfekta utgångsläget för att upptäcka naturreservatet Vallée de Mai, en del av UNESCO:s världsarvslista.

Prisuppgifter

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2017-11-28
plane-landing Hemkomst
2017-12-06
calender Antal dagar
9 dagar
price-kr Del i dubbelrum
38 950 kr
price-kr Enkelrum
48 950 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2017-11-28
plane-landing Hemkomst
2017-12-06
calender Antal dagar
9 dagar
price-kr Del i dubbelrum
38 950 kr
price-kr Enkelrum
48 950 kr

I priset ingår:

 • Flyg från Köpenhamn/Stockholm- Seychellerna t/r.
 • 3 nätter på kryssningsfartyget Pegasus, hyttkategori C.
 • Frukostbuffé, lunch och middag samtliga dagar, välkomstdrink, en kreolsk afton med barbeque
  och kaptensmiddag, kaffe, te och mineralvatten.
 • Snorkel- och fiskeutrustning.
 • 3 nätter på hotell inklusive frukost och middagsbuffé samtliga dagar.
 • Svensktalande guide och lokala specialistguider.
 • Bagageservice och dricks till bärare.
 • Dricks till kryssningspersonal.
 • Transporter, inträden, nationalparksavgifter, hamnskatter och utflykter enligt resebeskrivningen.
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Dessa är för närvarande cirka 1 000 kr.
  Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på
  biljetteringsdagen cirka 30 dagar innan avresa.
  Flyg från Göteborg finns på förfrågan, kontakta Thabela Travel för en prisuppgift.

I priset ingår ej:

 • Måltider som ej anges i resebeskrivning.
 • Dykning med tuber.
 • Aktiviteter bokade på plats.
 • Dryck.
 • Avbeställningsskydd kostar 750 kr och måste tecknas vid bokningstillfället för att vara giltigt.
 • Semesterförsäkring. Boka reseförsäkring samtidigt som resan. ERV´s semesterförsäkring är ett komplement
  till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 9 dagar per person är 450 kr.

Tillägg person:

Uppgradering av hytt på kryssning (Priserna avser del i hytt, för singelhyttsuppgradering kontakta oss för prisuppgift)

 • Uppgradering hytt Kategori B 1 320 kr per person
 • Uppgradering hytt Kategori A 3 060 kr per person

Observera att det finns ett begränsat antal C- och B-hytter. De flesta hytterna är kategori A. Kategori avgörs av hyttens storlek, placering och fönster. Det går att boka del i dubbelhytt med två sängar för att undvika tillägg för enkelhytt. Samtliga hytter har fönster.

Resan arrangeras i samarbete med HD-passet och Sydsvenskans Stjärnklubb.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan. Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Tilläggsresor

Paradise Sun

Paradise Sun

Kan man någonsin få nog av paradiset? Här har du möjlighet till att förlänga dina upplevelser med några härliga nätter på Paradise Sun hotell på Praslin. Detta är det optimala sättet att avsluta en båtresa på. Här kan du antingen bara koppla av på den sagolika stranden, snorkla...

Paradise Sun

Kan man någonsin få nog av paradiset? Här har du möjlighet till att förlänga dina upplevelser med några härliga nätter på Paradise Sun hotell på Praslin. Detta är det optimala sättet att avsluta en båtresa på. Här kan du antingen bara koppla av på den sagolika stranden, snorkla i det klarblåa vattnet eller utforska ön på egen hand. Utan ett dagsprogram så väljer du själv hur du tillbringar dina dagar på Praslin. Välj även hur många nätter du förlänger resan med.

 • Dag 1: Praslin

  Dag 1: Praslin

  Att vakna upp med den Indiska Oceanen utanför ytterdörren är magiskt. Här finns det ett helt hav med olika utflykter och aktiviteter tillgängliga (för egen kostnad). Våra kommande dagar tillbringar vi på egen hand. Här har du god tid till att bara njuta av allt vad Seychellerna har att erbjuda. Du kan koppla av på stranden eller ge dig ut på spännande upptäcktsfärder. Det erbjuds vackra vandringsleder på ön och glöm inte att prova på det lokala kökets alla spännande smaker.

 • Dag 2: Praslin

  Dag 2: Praslin

  Idag väljer du själv hur du tillbringar dagen på Praslin. Vill du uppleva flera av Seychellernas 115 öar så finns det många olika dagsturer du kan följa med på. Oavsett vad du väljer att tillbringa dagen till så är det en bra idé att vara tillbaka på hotellet till kvällen då ännu en välsmakande middagsbuffé dukas upp. Kanske en fascinerande show förekommer på hoteller just ikväll. Ta med dig ditt glas vin eller läsk ut på din privata balkong och låt den vackra solnedgången  än en gång häpna dig, den är oslagbar.

 • Dag 3: Avresa Mahé

  Dag 3: Avresa Mahé

  Det är dags att lämna Seychellerna för denna gång. Efter en välsmakande frukost åker vi tillbaka till ön Mahé och därifrån får transfer till flygplatsen för att påbörjar vår resa tillbaka till Skandinavien. Att väskan är lite tyngre än när vi ankom har med störst sannolikhet att göra med alla minnen vi har packat med oss.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2017-12-05
plane-landing Hemkomst
2017-12-07
calender Antal dagar
3 dagar
price-kr Del i dubbelrum
4 450* kr
price-kr Enkelrum
7 900* kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2017-12-05
plane-landing Hemkomst
2017-12-07
calender Antal dagar
3 dagar
price-kr Del i dubbelrum
4 450* kr
price-kr Enkelrum
7 900* kr

*Estimerat pris. Vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

I priset ingår:

 • 2 nätter på Paradise Sun inklusive frukost och middag
 • Transfer hotell – Mahé flygplats

I priset ingår ej:

 • Måltider och dryck som inte anges i resebeskrivningen
 • Aktiviteter
 • Dricks och bagageservice
 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd

Observera att inga bokningar är gjorda och pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Seychellerna

Seychellerna

Mitt ute i den Indiska Oceanen hittar du den sagolika ögruppen Seychellerna. Att resa hit är att upptäcka en exotisk övärld bestående av 115 öar, omgivna av turkosfärgat, kristallklart vatten som sällan understiger 27 grader. Här bor det fler jättesköldpaddor än människor och...

Seychellerna

Mitt ute i den Indiska Oceanen hittar du den sagolika ögruppen Seychellerna. Att resa hit är att upptäcka en exotisk övärld bestående av 115 öar, omgivna av turkosfärgat, kristallklart vatten som sällan understiger 27 grader. Här bor det fler jättesköldpaddor än människor och paradiskänslan är total. Välj hur många nätter ni vill förlänga och vilken standard ni önskar på ert boende.

 • Mahé

  Mahé

  Flygplatsen ligger på huvudön Mahé, inte långt från Victoria som är världens minsta huvudstad. Att upptäcka staden går relativt fort då man på mindre än en halvtimme kan korsa stadskärnan. Även fast Victoria är litet så finns här några intressanta sevärdheter, så vi inleder vårt besök på Seychellerna med en stadsrundtur. Förutom Seychellernas enda två trafikljus finns här ett klocktorn som är Londons lilla Big Ben och en livlig marknad där man säljer mycket fisk, frukt, kryddor och grönsaker. Vi tar en promenad i Victorias botaniska trädgård, där vi kan se färgsprakande växter och även jättesköldpaddor. Programmet kan variera beroende på när ert plan landar. På eftermiddagen är det dags att kliva ombord på M/Y Pegasus som ska ta med oss på en kryssning till de finaste öarna på Seychellerna de kommande fem dagarna. M/Y Pegasus har plats för 44 passagerare och är ett komfortabelt fartyg med rymliga hytter som har privat badrum med dusch. Efter att välkomstcocktail serverats seglar vi till ön St Anne för ett skönt eftermiddagsdopp.

  Hotell: M/Y Pegasus  |  Måltider: Middag

 • Curieuse

  Curieuse

  Vi lämnar St Anne i gryningen och seglar till ön Curieuse som är en nationalpark. Denna ö var en gång i tiden en koloni för de som insjuknat i spetälska. Doctor´s House i kolonistil står kvar och är i dag museum. Mest är ön känd för sina landsköldpaddor som kan bli över 100 år gamla. Vår naturguide tar oss med på en promenad längs vacker mangroveskog till Ranger´s Station där man föder upp sköldpaddor för att hjälpa naturen på traven. I dag lever det cirka 500 sköldpaddor på ön, 300 vid Ranger´s Station och 200 vilda på resterande delar av ön. Väl tillbaka på stranden så blir det barbeque-lunch i skuggan under träden och på eftermiddagen njuter vi av omgivningen och det turkosa varma vattnet.

  Hotell: M/Y Pegasus |  Måltider: Frukost, lunch, middag

 • Cousine

  Cousine

  På morgonen anländer vi till ön Cousine. Hela ön är ett naturreservat som har tilldelats flera utnämningar på grund av sitt arbete med att rädda utrotningshotade fåglar och dessutom är ön en av världens viktigaste häckningsplatser för Karettsköldpaddan som är tillhörande familjen havssköldpaddor. På början av förra seklet skövlades den inhemska växtligheten till förmån för odling av cocospalmer. Dessa har nu tagits bort och ett stort arbete har lagts ner på att återskapa den ursprungliga växtligheten. Dessutom har andra utrotningshotade fågelarter från Seychellerna introducerats hit. På förmidagen gör vi en frivillig utflykt till öns fågelreservat. En kvarts miljon fåglar häckar på ön och vi ser flera stränder som är betydelsefulla äggläggningsplatser för karettsköldpaddan. På eftermiddagen seglar vi till Praslin och stranden Anse Lazio, som anses vara en av världens vackraste stränder. Här finns möjlighet att snorkla eller dyka.

  Hotell: M/Y Pegasus |  Måltider: Frukost, lunch, middag

 • Aride och St Pierre

  Aride och St Pierre

  I gryningen seglar vi vidare till Aride. Vi gör en frivillig utflykt till öns högsta plats med en fantastisk utsikt. På Aride finns en endemisk gardenia och flera av Seychellernas utrotningshotade vackra fåglar. Efter lunch slår vi ankare vid ön St Pierre för att spendera några timmar med att bada och snorkla. Vid solnedgången seglar vi tillbaka mot Praslin där vi får vara med om en äkta kreolsk afton.

  Hotell: M/Y Pegasus |  Måltider: Frukost, lunch, middag

 • Praslin

  Praslin

  På morgonen avslutas kryssningen och vi kliver av i Baie St. Anne. Transfer till ert hotell för ytterligare fyra nätter på Praslin som är Seychellernas näst största ö. Resten av dagen är ledig för att njuta av hotellets strand och omgivningar.

  Hotell: Coco de Mer |  Måltider: Frukost, middag

 • Vallée de Mai

  Vallée de Mai

  Halvdagsutflykt till naturreservatet Vallée de Mai som är upptagen på Unesco’s världsarvslista. Det är en av två platser i världen där du kan se världens största nöt, coco-de-mer växa vilt. Den kallas ibland för kärleksnöt eller dubbelkokosnöt på grund av det speciella utseendet.  Med lite tur kan vi idag se många ovanliga fågelarter som den exotiska svarta papegojan och flera endemiska kameleonter. Vi följer en vandringsled runt parken genom tät palmskog förbi forsar och vackra vyer från utsiktsplatser. Spendera gärna tid i informationscentret som redogör för de utmaningar Seychellerna arbetar med för att bevara sin unika natur.

  Hotell: Coco de Mer  |  Måltider: Frukost, middag

 • La Digue

  La Digue

  En kortare båtresa tar oss till en av Seychellernas mindre öar, La Digue. Den bilfria ön bidrar till en avslappnad atmosfär och ger oss en känsla av att resa tillbaka i tiden. Vi besöker stranden Anse Source D’Argent som kanske på grund av sina spektakulära granitformationer har utnämnts till världens vackraste. Passa gärna på att köpa kryddor eller vanilj som odlas här. Det bästa sättet att ta sig runt är med cykel som man hyr på ön.

  Hotell: Coco de Mer |  Måltider: Frukost, middag

 • Praslin

  Praslin

  Ledig dag på stranden.

  Hotell: Coco de Mer |  Måltider: Frukost, middag

 • Hemresa från Mahé

  Hemresa från Mahé

  Vi åker katamaran från Praslin till Mahé och får en transfer till flygplatsen där vårt flyg väntar tillbaka mot Skandinavien.

  Hotell: –  |  Måltider: Frukost

Liknande resor