Sydafrika med Privata Affärer

 • plane-takeoff Avresa: 2018-11-20
 • Längd: 10 dagar
 • price-icon Pris från: 27 950 kr
 • compas-iconSvensk guide

Sydafrika med Privata Affärer

Välkomna på viltsafari i Sydafrika! Direkt efter landning ger vi oss ut på spaning efter lejon och elefanter och två dagar senare möts vi av en enorm kontrast i form av Johannesburg, Sydafrikas ekonomiska centrum. Vi flyger till Kapstaden som anses vara världens vackraste stad med Taffelberget i bakgrunden. Vi besöker Godahoppsudden och en pingvinkoloni. I närheten ligger dalgångar med romantiska vingårdar i Cape dutch-stil.  Sydafrika är idag bland de mest stabila och attraktiva länderna på den Afrikanska kontinenten och i Johannesburg har många svenska företag sin port in till den afrikanska marknaden. Gruvindustri, förnybar energi och informationsteknologi är några av de branscher där svenska företag är verksamma. Under vår resa varvar vi safari och naturupplevelser med intressanta studiebesök, ofta kopplade till Sverige.

I samarbete med Privata Affärer.

 

Har du inte tänkt dig en rundresa med svensk guide? Kontakta då istället Thabela Africa, som är vår resebyrå i Kapstaden med svensk personal. De erbjuder följande typer av Afrikaresor:
Rundresor med engelsk guide | Köra-själv-paket | Kryssningar | Temaresor | Båt och tågresor

pic1

Svensk Guide

Läs mer

Dagsprogram

Avresa från Skandinavien

Avresa från Stockholm, Köpenhamn eller Göteborg*.

Ankomst Sydafrika och safari

Ankomst till Johannesburg på morgonen. Vi reser direkt mot ett riktigt safariäventyr på Mabula Game Reserv knappt 3 timmar norr om staden. Vi kommer fram lagom till lunch och redan samma eftermiddag ger vi oss ut på den första safarituren där vi spanar efter bland annat noshörningar, zebror, bufflar, elefanter och giraffer. I nationalparken finns även de magnifika kattdjuren lejon och leopard. Mabula Game Reserv är beläget i ett malariafritt område och vi bor i bekväma rum, med traditionella halmtak. Vi äter en välkomstmiddag tillsammans.
Hotell: Mabula Lodge
Måltider: Lunch, middag

Safari

En heldag safari. Vi väcks tidigt på morgonen för en första tur och åker sedan ut en gång till på eftermiddagen. Det är på morgonen och kvällen som djuren är mest aktiva. Mellan safariturerna finns tid till siesta vid lodgens pool eller på rummet, den som hellre vill kan koppla av med en behandling på lodgens spa. Alla safariturerna är i öppna jeepar med lodgens specialistguider tillsammans med svensktalande guide.
Hotell: Mabula Lodge
Måltider: Frukost, lunch, middag

Safari och studiebesök

För den morgonpigga finns möjlighet till ytterligare en safaritur. Efter frukost reser tillbaka till Johannesburg och Pretoria. Pretoria är en av Sydafrikas tre huvudstäder, staden är mer eller mindre ihopfluten med Johannesburg och är landets politiska centrum. Tidig eftermiddag besöker vi Sveriges ambassad. Här får vi höra en introduktion till Sydafrikas ekonomi och utveckling, samt de möjligheter som flera Svenska företag ser. Vi bor bekvämt i affärs och shoppingdistriktet Sandton en bit utanför Johannesburgs stadskärna.
Hotell: Southern Sun Katherine Street
Måltider: Frukost, middag

Studiebesök och till Kapstaden

Gruvnäringen är en av Sydafrikas absolut viktigaste näringar och i denna region av landet finns flera viktiga gruvor. På förmiddagen besöker vi Sandvik där vi lär oss om gruvnäringen i Södra Afrika, betydelsen för landet av att denna fungerar och hur råvarupriserna påverkar länderna. Vi flyger sedan mot Sydafrikas sydspets och vackra storstad Kapstaden. Om Johannesburg är landets kommersiella hub är Kapstaden livsnjutarens, modets och de kreativa entreprenörernas stad. Det unika och vackra läget mellan hav och berg gör att många väljer Kapstaden trots avståndet till Johannesburg. Kapstaden är en av Sydafrikas tre huvudstäder. Kvällen tillbringas på egen hand och valet av restauranger med mat i världsklass är många. Vi bor centralt i Kapstaden och från poolen har vi utsikt över Taffelberget.
Hotell: Cape Milner Hotel
Måltider: Frukost

Introduktion till Kapstaden

Det gamla hamnområdet Waterfront har rustats upp till ett mycket trevligt turiststråk med många restauranger och affärer öppna under kvällstid. 2015 öppnade HM upp och Kapstadenborna flockar fortfarande hit. På morgonen gör vi ett intressant studiebesök där vi får höra om resan hit och vad som är unikt med att öppna upp just i Sydafrika. På väg härifrån gör vi en kort stadsrundtur och tar bland annat en promenad genom Company Gardens. Trädgården mitt i staden anlades år 1652 av ostindiefarare Jan van Riebeeck. Grönsakerna som skulle förse förbipasserande skepp med proviant odlades här. Vi går förbi parlamentet och presidentens officiella bostad. I mån av tid åker vi också förbi det kända färgglada kvarteret Bo-Kaap. Vi äter en lättare lunch tillsammans och härifrån kan den som önskar lätt ta sig till Taffelberget (ingår ej, väderberoende.), Kapstadens mest kända landmärke. Väl uppe på Taffelberget (linbanan kostar cirka 160 kr och ingår ej), finns möjlighet att göra en kort vandring eller ta en eftermiddagsfika. Här, 1000 meter över havet, får man en bra överblick över staden och även hur hela Kaphalvöns nationalpark hänger ihop då man vid klart väder ser vi ända bort mot Godahopsudden. På kvällen äter vi en middag tillsammans. I Kapstaden syns influenserna från hela Afrika överallt och ikväll äter vi på en restaurang som innehåller just detta: mat, sång och dans från Afrikas olika hörn.
Hotell: Cape Milner Hotel
Måltider: Frukost, lunch, middag

Godahoppsudden och vinprovning

Vi följer Atlantkusten mot Kaphalvön på vägar med vidunderlig utsikt. Godahoppsudden ligger i ett naturreservat, där floran och faunan bevarats precis som den såg ut år 1488 när Bartholomeu Dias rundade udden. Han ansåg att det nu fanns gott hopp om att nå Indien. Vi besöker både Godahoppsudden och Kapudden. Vegetationen kallas fynbos och består framför allt av proteabuskar. Vi äter lunch på en fiskrestaurang med utsikt över False Bay. Många skepp misstog Cape Hangklip för Godahoppsudden och seglade av misstag in i denna vik. Den sydafrikanska pingvinen är utrotningshotad, men kolonin vid Boulders Beach har visat en positiv utveckling. Nu finns här över 3 000 pingviner. Här äter vi lunch på en uteservering (väderberoende) vid havet. På väg in mot Kapstaden passerar vi Kaphalvöns äldsta vindistrikt, Constantia. Här finns ett flertal vingårdar och vi stannar till för en vinprovning i vacker omgivning.
Hotell: Cape Milner Hotel
Måltider: Frukost, lunch

Upptäck Kapstaden!

Dag för egna aktiviteter. Du kan välja att dyka med sälar eller vithajar, spela golf, besöka den fantastiska botaniska trädgården med sin vårblomning, eller bara ha en ledig dag i Kapstaden. Kanske tar du en tur till Robben Island, där Nelson Mandela satt 18 år i fängelse. Kapstaden var år 2014 världens designstad och här finns gott om butiker med lokala designers, och i Waterfront ligger innerstadens största shoppingcenter.
Hotell: Cape Milner Hotel
Måltider: Frukost

Vindistrikt och hemresa

Cirka en timme utanför stadskärnan breder vindruvsfälten ut sig och när vi åker i denna riktning ser vi flera namn på vingårdar som vi känner igen hemifrån. Vi besöker vingården Anthonij Rupert, med utsökta röda viner. Efter vår vinprovning går vi ombord på en gammeldags spårvagn som tar oss på en kort tur genom vackra vinlandskap och vår guide berättar om hur de franska hugenotterna under slutet av 1600-talet flydde undan religionsförtryck och fann en fristad i Sydafrika och utvecklade vinproduktionen. Efter en lättare lunch med olika delikatesser och beger oss sedan mot flygplatsen för vår resa hem mot Sverige.
Hotell:
Måltider: Frukost, lätt lunch

Hemkomst

Hemkomst till Skandinavien

Utflykter

 • Robben Island

  Robben Island

  Robben Island ligger ungefär en timmas båttur från Kapstaden. Besöket delas upp i en tur med buss runt ön och en guidad tur i fängelset. De flesta guiderna är före detta fångar och vi tittar in i Nelson Mandelas cell. På ön finns en nationalpark med pingviner, strutsar och antiloper. Robben Island tar enbart emot kreditkortsbokningar. Hela turen tar 3,5 timmar. Information och bokning: www.robben-island.org.za

 • Taffelberget

  Taffelberget

  Taffelberget är en 1086 m hög sandstensplatå och härifrån har men an magnifik utsikt över hela Kapområdet. På toppen finns flera vandringar och en vattenreservoar som förser Kapstaden med en del av sitt dricksvatten. Berget tillhör en nationalpark som är känd för sin extremt rika flora. Det har uppskattats att det finns 1470 olika växtarter på berget, varav många är endemiska (det vill säga att de inte finns på någon annan plats). Linbanan roterar 360 grader under upp och nerresan. Kapstaden är känt för sina vindar och blåser det kraftigt så stängs linbanan.

 • Valsafari

  Valsafari

  Från juni-november kommer sydkaparna till området kring Kaphalvön för att para sig och föda sina ungar. Därefter återvänder de till Antarktis för att äta. Valsafarin tar 3-4 timmar och avgår från the Waterfront.

Prisuppgifter

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2018-11-20
plane-landing Hemkomst
2018-11-29
calender Antal dagar
10 dagar
price-kr Del i dubbelrum
27 950 kr *
price-kr Enkelrum
31 950 kr *
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2018-11-20
plane-landing Hemkomst
2018-11-29
calender Antal dagar
10 dagar
price-kr Del i dubbelrum
27 950 kr
price-kr Enkelrum
31 950 kr

*Preliminärt pris och datum. Vänligen kontakta Thabela Travel för vidare information.

I priset ingår:

 • Flyg Stockholm/Köpenhamn – Johannesburg med retur från Kapstaden samt flyg Johannesburg-Kapstaden.
 • Rum 7 nätter på tre- fyrstjärniga hotell
 • Frukost alla dagar och 9 måltider
 • Flygresor, transporter, inträden och utflykter enligt resebeskrivning
 • Svensktalande lokalguide under resan
 • Representant från Privata Affärer under resan
 • Bagageservice
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Dessa är för närvarande cirka 4 200 kr. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen, cirka 30 dagar innan avresa.

I priset ingår ej:

 • Utflykter bokade på plats
 • Dricks till lokalguider och chaufförer

Frivilliga tillägg per person:

 • Avbeställningsskydd 495 kr
 • ERVs semesterförsäkring 450 kr

För dig som inte är prenumerant på Privata Affärer är priset 27 950 för del i dubbelrum och 32 300 per person i enkelrum.

Flyg från Göteborg går via Köpenhamn och därför tillkommer en extra kostnad. Vänligen kontakta Thabela Travel.

Vi förbehåller oss rätten att justera i programmet. Vi reserverar oss för eventuella hotellbyten, till hotell med lika standard. Studiebesöken är inbokade men vi har rätt att ändra dessa närmare inpå ankomst ifall företagen får förhinder. Observera de särskilda resevillkor som gäller för denna resa »

Tilläggsresor

Mauritius stränder

Mauritius stränder

Runt hela Mauritius breder sig vackra tropiska sandstränder ut. Vattnet är turkosfärgat och snorklingen i världsklass. Köket bjuder på spännande kreolska smaker. Varför inte åka ut tidigt på morgonen och simma med delfiner eller på djuphavsfiske? På Mauritius finns bra golfbanor och...

Mauritius stränder

Runt hela Mauritius breder sig vackra tropiska sandstränder ut. Vattnet är turkosfärgat och snorklingen i världsklass. Köket bjuder på spännande kreolska smaker. Varför inte åka ut tidigt på morgonen och simma med delfiner eller på djuphavsfiske? På Mauritius finns bra golfbanor och gott om aktiviteter.   Välj mellan två hotell med olika standard samt hur många nätter ni vill förlänga. Ni kan ovan ladda ner vårt förslag på program.   Be Thabela Travel skicka en offert enligt ert önskemål.

 • Merville Beach

  Merville Beach

  Merville Beach är ett bra trestjärnigt hotell. Det passar dig som vill ha en skön semester vid stranden och samtidigt ha gångavstånd till shopping och nöjesliv. Du bor på norra delen av Mauritius vid en lagun, strax utanför den livliga orten Grand Baie. Här hittar du restauranger, barer och butiker. Hotellet är byggt i kreolsk stil med ljusa färger och palmklädda tak.

 • Lux Le Morne

  Lux Le Morne

  Lux Le Morne är ett femstjärnigt hotell på Mauritius sydvästra kust. Hotellet ligger i en tropisk trädgård mellan berget Morne Drabant och den kritvita stranden. Välj mellan rum med utsikt över stranden eller lagunen. Gästerna kan spela tennis, koppla av i hotellets turkiska hamam eller njuta av en massage på deras spa. Du kan hyra cyklar på plats. Från hotellet är det en knapp halvtimmas bilresa till två golfbanor.

   

Namibia

Namibia

Efter denna fantastiska resa till Botswana och Victoriafallen finns det möjlighet att följa med oss till ett av Afrikas vackraste länder, Namibia. Under resan får vi se vår planets äldsta öken, en av de djupaste ravinerna, de högsta sanddynerna, tills synes ändlösa vidder, dramatisk...

Namibia

Efter denna fantastiska resa till Botswana och Victoriafallen finns det möjlighet att följa med oss till ett av Afrikas vackraste länder, Namibia. Under resan får vi se vår planets äldsta öken, en av de djupaste ravinerna, de högsta sanddynerna, tills synes ändlösa vidder, dramatisk natur, rikt djurliv men vara två miljoner invånare. Detta är vår rundresa till Namibia med svensktalande guide.

 • Namibia

  Namibia

  Ankomst till Namibia. Namibia är dubbelt så stort som Sverige men har en befolkning på endast 2 miljoner invånare. Av dem bor ca 300 000 i huvudstaden Windhoek och här äter vi en lunch innan det är dags att börja vår resa genom Namibias landskap.

 • Safari i öppna bilar i Etosha Nationalpark

  Safari i öppna bilar i Etosha Nationalpark

  Hela dagen är vigd till safari. Under morgonen åker vi ut på vår första safaritur. Här har vi goda chanser att få se ett stort urval av savannens stora djur. Runtom parken ligger en uttorkad saltslätt, Etosha Pan, som under regnperiod svämmar över och skapar livgivande källor. Slätten är hem för fyra av The Big Five så här kan vi se elefant, leopard, lejon och noshörning.

 • Safari genom Etosha Nationalpark

  Safari genom Etosha Nationalpark

  Efter frukosten åker vi genom Etosha, längs med saltslätten, för att ta oss till nästa lodge. På vägen spanar vi efter mer djur och gör fotostopp och på eftermiddagen ger vi oss ut för en safaritur med lodgens egna jeepar. Förutom fyra av de The Big Five finns här även hjordar av springbok och landets vackra nationaldjur, oryxen, med sina långa horn. Med lite tur syns den sällsynta svarta noshörningen. Vid vattenhålen kan man också se Namibias minsta antilop, Damara Dik-Dik och svarthuvad impala. Vi bor en sista natt i Etoshas östra del.

 • Ett av Afrikas vackraste länder, Namibia

  Ett av Afrikas vackraste länder, Namibia

  Vi tar farväl av Namibia med många nya intryck och upplevelser i bagaget.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2016-10-21
plane-landing Hemkomst
2016-11-03
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
32 450 kr
price-kr Enkelrum
37 450 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2016-10-21
plane-landing Hemkomst
2016-11-03
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
32 450 kr
price-kr Enkelrum
37 450 kr

*Priset är preliminärt, vänligen kontakta Thabela Travel.

I priset ingår:
• Rum 12 på tre-fyrstjärniga hotell
• Skandinavisktalande guide (förutom de första två dygnen)
• Bagageservice och dricks till bärare, lokalguider och chaufförer (förutom de första två dygnen)
• Frukost alla dagar och 16 måltider och lunchlådor.
• Transporter, inträden och utflykter enligt resebeskrivningen (se Namibia-programmet)

Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter.
Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen, cirka 30 dagar innan avresa.
Vi reserverar oss för ett mindre flygtillägg beroende på platstillgång. Vänligen kontakta Thabela Travel för information.

Rovos Rail

Rovos Rail

I anslutning till er rundresa finns möjlighet att förlänga med världens lyxigaste tågresa, Rovos Rail. Att på räls resa genom Afrika är en upplevelse i sig, men att resa i Rovos Rails komfortabla kupéer i exklusiv viktoriansk stil, med utsökta måltider och förstklassig service gör...

Rovos Rail

I anslutning till er rundresa finns möjlighet att förlänga med världens lyxigaste tågresa, Rovos Rail. Att på räls resa genom Afrika är en upplevelse i sig, men att resa i Rovos Rails komfortabla kupéer i exklusiv viktoriansk stil, med utsökta måltider och förstklassig service gör det till en oförglömlig upplevelse. Beroende på var er resa med Rovos Rail börjar varierar programmet, nedan finns ett par exempel och ett dagsprogram för resan Victoriafallen-Pretoria.   I bildspelet presenterar vi några av Rovos Rails resor. Varannan avgång går resan i motsatt riktning. Kontakta Thabela Travel för detaljerat program, avresor och pris.  

 • Pretoria till Kapstaden

  Pretoria till Kapstaden

  Avgår från Pretoria på eftermiddagen dag 1 och ankommer till Kapstaden på kvällen dag 3. Besök görs i den historiska byn Matjiesfontein som är välbevarad från slutet av 1800-talet och här finns även ett museum. Det blir även stadsrundtur i Kimberley med besök på diamantmuseet och the Big Hole som är världens största handgrävda schakt. Vackert landskap med allt från halvöken till vackra berg med vingårdar passerar fönstret

 • Pretoria till Victoriafallen

  Pretoria till Victoriafallen

  Avgår från Pretoria på morgonen dag 1 och ankommer till Victoriafallen på morgonen dag 4. Tåget går via Botswanas huvudstad Gaborone till Zimbabwe där det blir en safaritur i Hwange National Park. Vi passerar guldfält, vackra landskap, nationalparker där ni kan räkna med att se djur från tåget och avslutningsvis Zambezifloden med Victoriafallen.

 • Durban safari

  Durban safari

  Avgår från Pretoria på morgonen dag 1 och ankommer till Durban på eftermiddagen dag 3. Första dagen passerar vi Drakensbergs majestätiska bergsområde. Andra dagen blir det en safaritur på förmiddagen och på eftermiddagen kan ni välja mellan ytterligare en safari eller en historisk rundtur i området där många slag mellan boer, zulukrigare och britter ägde rum på 1800-talet. Vi besöker en keramikverkstad nästa dag där zulufolket visar upp sin fantastiska hantverkstalang.

 • Namibia safari

  Namibia safari

  Avgår från Pretoria på eftermiddagen dag 1 och ankommer till Swakopmund mitt på dag 9. Besök ingår på Namibias mest kända sevärdheter, så som världens näst största ravin Fish River Canyon och huvudstaden Windhoek. Flyg till Sossusvlei, som är världens högsta sanddyner, med övernattning på lodge i Namiböknen. Övernattning på lodge i Etosha National Park med två safariturer.

 • Pretoria till Dar es Salaam

  Pretoria till Dar es Salaam

  Avgår från Kapstaden på förmiddagen dag 1 och ankommer till Dar es Salaam på förmiddagen dag 15. En av världens mest berömda tågresor som går genom Sydafrika, Botswana, Zimbabwe, Zambia och Tanzania. Övernattning två nätter på Madikwe Reserve i norra Sydafrika med safariturer. Övernattning på Victoria Falls Hotel i Zimbabwe. Sista dagarna åker tåget med utsikt över Great Rift Valley och i Tanzania blir det safari i Selous Game Reserve som är Afrikas största viltreservat.

   

 • Sydafrika golfsafari

  Sydafrika golfsafari

  Det finns dels en 9 dagars resa genom norra Sydafrika som börjar och slutar i Pretoria. Safariturer i Pilanesberg, Hluhluwe och Kruger nationalpark. Resan går genom Swazilands vackra landskap. Dels en 9 dagars resa från Pretoria till Kapstaden som inleder samma som ovan men fortsätter genom Drakensberg till Addo National Park och längs Garden Route till Kapstaden. Det finns flera möjligheter att spela golf och alltid alternativ aktivitet för icke golfspelare.

Victoriafallen & safari

Victoriafallen & safari

I Zimbabwe och Botswana upplever vi det traditionella Afrika, den absolut bästa safarin och storslagen natur. Här ligger världens enda fyrriksrös och det går lätt att besöka även Namibia och Zambia. Victoriafallen är ett av världens största vattenfall och där promenerar vi i...

Victoriafallen & safari

I Zimbabwe och Botswana upplever vi det traditionella Afrika, den absolut bästa safarin och storslagen natur. Här ligger världens enda fyrriksrös och det går lätt att besöka även Namibia och Zambia. Victoriafallen är ett av världens största vattenfall och där promenerar vi i dimregnskog. Chobe National Park i Botswana är känt för att vara världens elefantrikaste område. Räkna med att se sagolikt mycket djur på solnedgångskryssningen

 • Johannesburg

  Johannesburg

  Flyg från Port Elizabeth till Johannesburg och övernattning på flygplatshotell.

  Måltider: Frukost
  Hotell: Protea Hotel O.R.Tambo eller liknande

 • Flyg Johannesburg - Victoriafallen

  Flyg Johannesburg - Victoriafallen

  Flyg från Sydafrika till Victoria Falls i Zimbabwe. Den förste vite mannen som beskådade Victoriafallen var Dr David Livingstone som 1855 kom paddlande längs Zambezifloden och döpte dem efter Englands drottning. Detta är ett av världens största vattenfall, dubbelt så högt som Niagarafallen. Victoriafallen som ligger på gränsen mellan Zimbabwe och Zambia anses vara en av världens vackraste platser. I dånet från denna naturkraft kan vi se färgstarka regnbågar avteckna sig mot fallet och i forsdimman frodas regnskogen. Möjlighet på eftermiddagen att besöka fallen på egen hand.

  Måltider: Frukost
  Hotell: Ilala Lodge eller liknande

 • Victoriafallen

  Victoriafallen

  Victoria Falls kallas Afrikas äventyrsstad och här finns ett spännande utbud av aktiviteter. Välj mellan forsränning/kanot/kajak/fiske på Zambezifloden, elefantsafari, vandra med lejon, en ridtur i nationalparken eller en flygtur över fallen. På det anrika kolonialhotellet Victoria Falls Hotel serveras afternoon tea för de som föredrar lugnare tempo. Kanske föredrar du en tur till Livingstone i Zambia för att besöka den lokala marknaden. På kvällen ser vi en dansuppvisning och du kan bland annat smaka antilop, krokodil och delikatessen mopanemaskar.

  Måltider: Frukost, middag
  Hotell: Ilala Lodge eller liknande

 • Safari Botswana - Chobe

  Safari Botswana - Chobe

  Vi lämnar Victoria Falls och åker till Kasane, som ligger på gränsen till Chobe National Park i norra Botswana. Chobe anses vara ett av Afrikas bästa viltreservat. Här finns möjlighet att se chobebuskbocken och pukuantilopen som bara finns i denna del av Afrika. På eftermiddagen gör vi en båttur på Chobe River som utgör gräns mellan Namibia och Botswana. Floden är känd för sina spektakulära solnedgångar då elefanterna kommer för att dricka och bada. Ibland kan man se flockar på närmare tusen bufflar i skymningen. Övernattning på lodge med vacker utsikt över floden. 8 mil.

  Måltider: Frukost, lunch, middag
  Hotell: Chobe Safari Lodge eller liknande

 • Safari Botswana - Chobe

  Safari Botswana - Chobe

  Dagen inleds med morgonsafari i Chobe National Park. Vi följer floden längs ett område med gott om elefanter och lejon. Vi kommer tillbaka till lodgen och kan njuta av frukost. Under dagen finns möjlighet att göra naturvandringar, prova fiskelyckan och på andra sidan floden ligger Namibia där man kan besöka en lokal by (ingår ej) eller istället åka på ytterligare safaritur i Chobe nationalpark.

  Måltider: Frukost, lunch, middag
  Hotell: Chobe Safari Lodge eller liknande

 • Safari Botswana - Avresa från Victoriafallen

  Safari Botswana - Avresa från Victoriafallen

  Ytterligare ett tillfälle ges för den morgonpigge att ge sig ut på tidig safari. Därefter är det dags att bege sig tillbaka till Victoria Falls och påbörja hemresan via Sydafrika till Skandinavien.

  Måltider: Frukost

 • Hemkomst från Afrika

  Hemkomst från Afrika

  Ankomst till Skandinavien mitt på dagen.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2016-11-11
plane-landing Hemkomst
2016-11-17
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 450 kr
price-kr Enkelrum
19 450 kr
plane-takeoff Avresa
2016-11-23
plane-landing Hemkomst
2016-11-29
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 450 kr
price-kr Enkelrum
19 450 kr
plane-takeoff Avresa
2017-01-05
plane-landing Hemkomst
2017-01-11
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 450 kr
price-kr Enkelrum
19 450 kr
plane-takeoff Avresa
2017-01-24
plane-landing Hemkomst
2017-01-30
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 450 kr
price-kr Enkelrum
19 450 kr
plane-takeoff Avresa
2017-03-07
plane-landing Hemkomst
2016-05-13
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 450 kr
price-kr Enkelrum
19 450 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2016-11-11
plane-landing Hemkomst
2016-11-17
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 450 kr
price-kr Enkelrum
19 450 kr
plane-takeoff Avresa
2016-11-23
plane-landing Hemkomst
2016-11-29
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 450 kr
price-kr Enkelrum
19 450 kr
plane-takeoff Avresa
2017-01-05
plane-landing Hemkomst
2017-01-11
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 450 kr
price-kr Enkelrum
19 450 kr
plane-takeoff Avresa
2017-01-24
plane-landing Hemkomst
2017-01-30
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 450 kr
price-kr Enkelrum
19 450 kr
plane-takeoff Avresa
2017-03-07
plane-landing Hemkomst
2016-05-13
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 450 kr
price-kr Enkelrum
19 450 kr

I priset ingår

  • Flyg Johannesburg–Victoria Falls t/r inklusive flygskatter som för närvarande kostar ca 2 200 kr.
  • Rum 5 nätter på tre-fyrstjärniga hotell.
  • Frukost alla dagar samt 5 måltider.
  • Inträden och utflykter enligt resebeskrivningen.
  • Engelsktalande lokalguide.

 

I priset ingår ej

   • Visum till Zimbabwe som kostar USD 50 och ställs ut vid gränsen.
   • Dricks till bärare, chaufförer och guider.
   • Entréavgifter till Chobe National Park (ca USD12 per dag) och Victoriafallen nationalpark (USD 30) då det behöver betalas på plats.

 

Vi reserverar oss för eventuella hotellbyten, till hotell med lika standard. Vi reserverar oss för ett mindre flygtillägg beroende på platstillgång. Vänligen kontakta Thabela Travel för information.

 

Svenska medborgare behöver inte visum till Botswana.

 

Utflykter bokas på plats eller genom Thabela Travel i god tid innan avresa.

Liknande resor