Sydafrika med Privata Affärer

 • plane-takeoff Avresa: 2018-11-20
 • Längd: 10 dagar
 • price-icon Pris från: 26 950 kr
 • compas-iconSvensk guide

Sydafrika med Privata Affärer

Direkt efter landning ger vi oss iväg på safari och spaning efter lejon och elefanter. Två dagar senare möts vi av en slående kontrast när vi besöker Johannesburg som är Sydafrikas ekonomiska centrum. Vi flyger till Kapstaden som anses vara världens vackraste stad med Taffelberget i bakgrunden. Där gör vi en heldagsutflykt till Godahoppsudden och en pingvinkoloni. I närheten ligger dalgångar med romantiska vingårdar i Cape dutch-stil. Välkommen på en resa som innehåller spännande viltsafari, vackra Kapstaden och intressanta studiebesök hos företag med anknytning till Sverige!

I samarbete med Privata Affärer.

Välkommen till bildvisning om våra Afrikaresor! »

Har du inte tänkt dig en rundresa med svensk guide? Kontakta då istället Thabela Africa, som är vår resebyrå i Kapstaden med svensk personal. De erbjuder följande typer av Afrikaresor:
Rundresor med engelsk guide | Köra-själv-paket | Kryssningar | Temaresor | Båt och tågresor

pic1

Svensk Guide

Läs mer

Dagsprogram

Avresa från Skandinavien

Avresa från Stockholm, Köpenhamn eller Göteborg.

Ankomst Sydafrika och safari

Ankomst till Johannesburg på morgonen. Vi reser direkt mot ett riktigt safariäventyr på Mabula Game Reserv, knappt 3 timmar norr om staden. Vi kommer fram lagom till lunch och redan samma eftermiddag ger vi oss ut på den första safarituren där vi spanar efter bland annat noshörningar, zebror, bufflar, elefanter och giraffer. I nationalparken finns även rovdjur så som lejon och leopard. Mabula Game Reserv är beläget i ett malariafritt område och vi bor i bekväma rum, med traditionella halmtak. Vi äter en välkomstmiddag tillsammans.

Hotell: Mabula Lodge
Måltider: Lunch, middag’

Safari

En heldag safari. Vi väcks tidigt på morgonen för en första tur och åker sedan ut en gång till på eftermiddagen. Det är på morgon och kväll som djuren är mest aktiva. Mellan safariturerna finns tid till siesta vid lodgens pool eller kanske tar du tillfället i akt att prova på en behandling på lodgens spa. Alla safariturer är i öppna jeepar med naturreservatets specialistguider tillsammans med vår svensktalande guide.

Hotell: Mabula Lodge
Måltider: Frukost, lunch, middag

Safari och besök hos svenska Ambassaden

För den morgonpigga finns möjlighet till ytterligare en safaritur. Efter frukost reser vitillbaka till Johannesburg och Pretoria. Pretoria är en av Sydafrikas tre huvudstäder och är landets politiska centrum. Tidig eftermiddag besöker vi Sveriges ambassad. Här får vi en introduktion till Sydafrikas ekonomi och utveckling, samt både möjligheter och utmaningar som svenska företag har. Vi bor bekvämt i affärs och shoppingdistriktet Sandton en bit utanför Johannesburgs stadskärna.

Hotell: Protea Hotel Balalaika Sandton
Måltider: Frukost

Studiebesök och flyg till Kapstaden

Gruvnäringen är en av Sydafrikas absolut viktigaste industrier och de flesta har sin verksamhet i dennna provins. På förmiddagen besöker vi Sandvik där vi lär oss om gruvnäringens betydelse för Södra Afrika och hur råvarupriserna påverkar länderna. Vi flyger sedan två timmar söderut till vackra Kapstaden. Johannesburg är landets kommersiella centrum och Kapstaden livsnjutarens, modets och de kreativa entreprenörernasstad. Det unika och vackra läget mellan hav och berg gör staden mycket populär. Kapstaden är en av Sydafrikas tre huvudstäder och här har parlamentet sitt säte. Kvällen tillbringas på egen hand och valet av restauranger med mat i världsklass är många. Vi bor i stadsdelen Sea Point och från poolen har vi utsikt över Atlanten. I närheten av hotellet finns en flera kilometer lång strandpromenad med fin solnedgångsutsikt.

Hotell: Protea Hotel Sea Point
Måltider: Frukost

Statsrundtur i Kapstaden och studiebesök

Det gamla hamnområdet Waterfront har rustats upp till ett mycket trevligt turiststråk med många restauranger och affärer öppna tills sent på kvällen. År 2015 öppnade H&M här med stadens bästa läge och affären är mycket välbesökt. På morgonen gör vi ett intressant studiebesök där vi får höra om hur H&M etablerade sin första Afrikabutik, hur de har expanderat i Sydafrika och hur de har fått sin personal att arbeta efter svenska värderingar. På väg härifrån gör vi en stadsrundtur och tar en promenad genom Company Gardens där vi passerar flera av Kapstadens historiska byggnader, bland annat parlamentet, presidentens officiella bostad och katedralen. Trädgården mitt i staden anlades år 1652 av ostindienfarare Jan van Riebeeck som etablerade den första handelsstationen här. Grönsakerna som odlades skulle förse förbipasserande skepp med proviant. Vi äter en lätt lunch tillsammans i parken. Vi åker också förbi det kända färgglada kvarteret Bo-Kaap där slavarna från Malackahalvön ursprungligen bodde. Under dagen åker vi även upp till Signal Hill som är en 350 m hög utsiktsplats. Härifrån får vi en magnifik vy över hela Kapområdet.

Hotell: Protea Hotel Sea Point
Måltider: Frukost, lunch

Godahoppsudden och pengviner

Vi följer Atlantkusten mot Kaphalvön på vägar med vidunderlig utsikt. Godahoppsudden ligger i ett naturreservat, där floran och faunan bevarats precis som den såg ut år 1488 när Bartholomeu Dias rundade udden. Han ansåg att det nu fanns gott hopp om att nå Indien. Vi besöker både Godahoppsudden och Kapudden. Vegetationen kallas fynbos och består framför allt av proteabuskar. Många skepp misstog Cape Hangklip för Godahoppsudden och seglade av misstag in i denna vik. Den sydafrikanska pingvinen är utrotningshotad, men kolonin vid Boulders Beach har visat en positiv utveckling. Nu finns här över 3 000 pingviner. Här äter vi lunch på en servering vid havet med utsikt över False Bay. På väg in mot Kapstaden passerar vi Kaphalvöns äldsta vindistrikt, Constantia. Här finns ett flertal vingårdar och vi stannar till vid en av de äldsta och vackraste som grundades redan på slutet av 1600-talet. I Kapstaden märks influenser från hela Afrika och ikväll äter vi på en restaurang som innehåller just detta: mat, sång och dans från Afrikas olika hörn.

Hotell: Protea Hotel Sea Point
Måltider: Frukost, lunch, middag

Upptäck Kapstaden!

Dag för egna aktiviteter. Du kan välja att spela golf, besöka den kända botaniska trädgården eller flanera på någon av stadens markander. Kanske tar du en tur till Robben Island, där Nelson Mandela satt 18 år i fängelse. Kapstaden var år 2014 världens designstad och här finns gott om butiker med lokala designers. Ett besök i Waterfronten erbjuder de bästa shoppingmöjligheterna och här finns akvariet som visar det marina livet i Atlanten och Indiska Oceanen. Härifrån avgår även flera solnedgångskryssningar och andra båtturer.

Hotell: Protea Hotel Sea Point
Måltider: Frukost

Vindistrikt och hemresa

I dalgångarna inåt landet breder vinfälten ut sig och när vi ser vi flera namn på vingårdar som vi känner igen från Systembolaget. Vi svänger in vid Backberg Estate and Cellar i vindistriktet Stellenbosch. Här välkomnas vi ombord på en traktortur för att se hur druvorna odlas, lära om vilka som passar just i detta landskap och njuta av dalgångens vyer. Vi gör en vinprovning i vacker miljö under gårdens gamla ekar med fält av vinrankor framför oss. Längs vägen hit berättar vår guide om hur de franska hugenotterna under slutet av 1600-talet flydde undan religionsförtryck och fann en fristad i Sydafrika och utvecklade vinproduktionen. Efter en lättare lunch beger vi oss mot flygplatsen för vår resa hem mot Sverige.

Hotell: –
Måltider: Frukost, lätt lunch

Hemkomst

Hemkomst till Skandinavien

Utflykter

 • Robben Island

  Robben Island

  Robben Island ligger ca. 1 h båttur från Kapstaden. Besöket delas upp i en tur med buss runt ön och en guidad tur i fängelset. De flesta guiderna är före detta fångar och vi tittar in i Nelson Mandelas cell. Hela turen tar 3,5 timmar.

 • Taffelberget

  Taffelberget

  Taffelberget är en 1086 m hög sandstensplatå med en magnifik utsikt över hela Kapområdet. Berget är känd för sin extremt rika flora, i hela området finns det ca. 1470 olika växtarter, många endemiska. Linbanan upp roterar 360 grader och är väderberoende.

 • Valsafari

  Valsafari

  Från juni-november kommer sydkaparna till området kring Kaphalvön för att para sig och föda sina ungar. Därefter återvänder de till Antarktis för att äta. Valsafarin tar 3-4 timmar och avgår från the Waterfront.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2018-11-20
plane-landing Hemkomst
2018-11-29
calender Antal dagar
10 dagar
price-kr Del i dubbelrum
26 950 kr *
price-kr Enkelrum
31 400 kr *
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2018-11-20
plane-landing Hemkomst
2018-11-29
calender Antal dagar
10 dagar
price-kr Del i dubbelrum
26 950 kr
price-kr Enkelrum
31 400 kr

*Pris gäller för prenumeranter av tidskriften Privata Affärer. För icke prenumeranter är priset 1 000 kr högre.

I priset ingår:

 • Flyg Stockholm/Göteborg/ Köpenhamn – Johannesburg med retur från Kapstaden samt flyg Johannesburg-Kapstaden.
 • Rum 7 nätter på tre- fyrstjärniga hotell
 • Frukost alla dagar och 8 måltider
 • Flygresor, transporter, inträden och utflykter enligt resebeskrivning
 • Svensktalande lokalguide under resan
 • Representant från Privata Affärer under resan
 • Bagageservice och dricks till bärare
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Dessa är för närvarande cirka 4 700 kr. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen, cirka 30 dagar innan avresa

I priset ingår ej:

 • Utflykter bokade på plats
 • Måltider som ej nämns i resebeskrivningen
 • Dricks till lokalguider och chaufförer

Frivilliga tillägg per person:

 • Avbeställningsskydd: 6 % på önskat försäkrat belopp
 • ERVs semesterförsäkring 490 kr per person

För dig som inte är prenumerant på Privata Affärer är priset 27 950 för del i dubbelrum och 32 300 per person i enkelrum

Vi förbehåller oss rätten att justera i programmet. Vi reserverar oss för eventuella hotellbyten, till hotell med lika standard. Studiebesöken är inbokade men vi har rätt att ändra dessa närmare inpå ankomst ifall företagen får förhinder.

Observera de särskilda resevillkor som gäller för denna resa »

Tilläggsresor

Mauritius stränder

Mauritius stränder

Runt hela Mauritius breder sig vackra tropiska sandstränder ut. Vattnet är turkosfärgat och snorklingen i världsklass. Köket bjuder på spännande kreolska smaker. Varför inte åka ut tidigt på morgonen och simma med delfiner eller på djuphavsfiske? På Mauritius finns bra golfbanor och...

Mauritius stränder

Runt hela Mauritius breder sig vackra tropiska sandstränder ut. Vattnet är turkosfärgat och snorklingen i världsklass. Köket bjuder på spännande kreolska smaker. Varför inte åka ut tidigt på morgonen och simma med delfiner eller på djuphavsfiske? På Mauritius finns bra golfbanor och gott om aktiviteter.   Välj mellan två hotell med olika standard samt hur många nätter ni vill förlänga. Ni kan ovan ladda ner vårt förslag på program.   Be Thabela Travel skicka en offert enligt ert önskemål.

 • Merville Beach

  Merville Beach

  Merville Beach är ett bra trestjärnigt hotell. Det passar dig som vill ha en skön semester vid stranden och samtidigt ha gångavstånd till shopping och nöjesliv. Du bor på norra delen av Mauritius vid en lagun, strax utanför den livliga orten Grand Baie. Här hittar du restauranger, barer och butiker. Hotellet är byggt i kreolsk stil med ljusa färger och palmklädda tak.

 • Lux Le Morne

  Lux Le Morne

  Lux Le Morne är ett femstjärnigt hotell på Mauritius sydvästra kust. Hotellet ligger i en tropisk trädgård mellan berget Morne Drabant och den kritvita stranden. Välj mellan rum med utsikt över stranden eller lagunen. Gästerna kan spela tennis, koppla av i hotellets turkiska hamam eller njuta av en massage på deras spa. Du kan hyra cyklar på plats. Från hotellet är det en knapp halvtimmas bilresa till två golfbanor.

   

Namibia

Namibia

Efter denna fantastiska resa till Botswana och Victoriafallen finns det möjlighet att följa med oss till ett av Afrikas vackraste länder, Namibia. Under resan får vi se vår planets äldsta öken, en av de djupaste ravinerna, de högsta sanddynerna, tills synes ändlösa vidder, dramatisk...

Namibia

Efter denna fantastiska resa till Botswana och Victoriafallen finns det möjlighet att följa med oss till ett av Afrikas vackraste länder, Namibia. Under resan får vi se vår planets äldsta öken, en av de djupaste ravinerna, de högsta sanddynerna, tills synes ändlösa vidder, dramatisk natur, rikt djurliv men vara två miljoner invånare. Detta är vår rundresa till Namibia med svensktalande guide.

 • Namibia

  Namibia

  Ankomst till Namibia. Namibia är dubbelt så stort som Sverige men har en befolkning på endast 2 miljoner invånare. Av dem bor ca 300 000 i huvudstaden Windhoek och här äter vi en lunch innan det är dags att börja vår resa genom Namibias landskap.

 • Safari i öppna bilar i Etosha Nationalpark

  Safari i öppna bilar i Etosha Nationalpark

  Hela dagen är vigd till safari. Under morgonen åker vi ut på vår första safaritur. Här har vi goda chanser att få se ett stort urval av savannens stora djur. Runtom parken ligger en uttorkad saltslätt, Etosha Pan, som under regnperiod svämmar över och skapar livgivande källor. Slätten är hem för fyra av The Big Five så här kan vi se elefant, leopard, lejon och noshörning.

 • Safari genom Etosha Nationalpark

  Safari genom Etosha Nationalpark

  Efter frukosten åker vi genom Etosha, längs med saltslätten, för att ta oss till nästa lodge. På vägen spanar vi efter mer djur och gör fotostopp och på eftermiddagen ger vi oss ut för en safaritur med lodgens egna jeepar. Förutom fyra av de The Big Five finns här även hjordar av springbok och landets vackra nationaldjur, oryxen, med sina långa horn. Med lite tur syns den sällsynta svarta noshörningen. Vid vattenhålen kan man också se Namibias minsta antilop, Damara Dik-Dik och svarthuvad impala. Vi bor en sista natt i Etoshas östra del.

 • Ett av Afrikas vackraste länder, Namibia

  Ett av Afrikas vackraste länder, Namibia

  Vi tar farväl av Namibia med många nya intryck och upplevelser i bagaget.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2016-10-21
plane-landing Hemkomst
2016-11-03
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
32 450 kr
price-kr Enkelrum
37 450 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2016-10-21
plane-landing Hemkomst
2016-11-03
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
32 450 kr
price-kr Enkelrum
37 450 kr

*Priset är preliminärt, vänligen kontakta Thabela Travel.

I priset ingår:
• Rum 12 på tre-fyrstjärniga hotell
• Skandinavisktalande guide (förutom de första två dygnen)
• Bagageservice och dricks till bärare, lokalguider och chaufförer (förutom de första två dygnen)
• Frukost alla dagar och 16 måltider och lunchlådor.
• Transporter, inträden och utflykter enligt resebeskrivningen (se Namibia-programmet)

Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter.
Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen, cirka 30 dagar innan avresa.
Vi reserverar oss för ett mindre flygtillägg beroende på platstillgång. Vänligen kontakta Thabela Travel för information.

Rovos Rail

Rovos Rail

I anslutning till er rundresa finns möjlighet att förlänga med världens lyxigaste tågresa, Rovos Rail. Att på räls resa genom Afrika är en upplevelse i sig, men att resa i Rovos Rails komfortabla kupéer i exklusiv viktoriansk stil, med utsökta måltider och förstklassig service gör...

Rovos Rail

I anslutning till er rundresa finns möjlighet att förlänga med världens lyxigaste tågresa, Rovos Rail. Att på räls resa genom Afrika är en upplevelse i sig, men att resa i Rovos Rails komfortabla kupéer i exklusiv viktoriansk stil, med utsökta måltider och förstklassig service gör det till en oförglömlig upplevelse. Beroende på var er resa med Rovos Rail börjar varierar programmet, nedan finns ett par exempel och ett dagsprogram för resan Victoriafallen-Pretoria.   I bildspelet presenterar vi några av Rovos Rails resor. Varannan avgång går resan i motsatt riktning. Kontakta Thabela Travel för detaljerat program, avresor och pris.  

 • Pretoria till Kapstaden

  Pretoria till Kapstaden

  Avgår från Pretoria på eftermiddagen dag 1 och ankommer till Kapstaden på kvällen dag 3. Besök görs i den historiska byn Matjiesfontein som är välbevarad från slutet av 1800-talet och här finns även ett museum. Det blir även stadsrundtur i Kimberley med besök på diamantmuseet och the Big Hole som är världens största handgrävda schakt. Vackert landskap med allt från halvöken till vackra berg med vingårdar passerar fönstret

 • Pretoria till Victoriafallen

  Pretoria till Victoriafallen

  Avgår från Pretoria på morgonen dag 1 och ankommer till Victoriafallen på morgonen dag 4. Tåget går via Botswanas huvudstad Gaborone till Zimbabwe där det blir en safaritur i Hwange National Park. Vi passerar guldfält, vackra landskap, nationalparker där ni kan räkna med att se djur från tåget och avslutningsvis Zambezifloden med Victoriafallen.

 • Durban safari

  Durban safari

  Avgår från Pretoria på morgonen dag 1 och ankommer till Durban på eftermiddagen dag 3. Första dagen passerar vi Drakensbergs majestätiska bergsområde. Andra dagen blir det en safaritur på förmiddagen och på eftermiddagen kan ni välja mellan ytterligare en safari eller en historisk rundtur i området där många slag mellan boer, zulukrigare och britter ägde rum på 1800-talet. Vi besöker en keramikverkstad nästa dag där zulufolket visar upp sin fantastiska hantverkstalang.

 • Namibia safari

  Namibia safari

  Avgår från Pretoria på eftermiddagen dag 1 och ankommer till Swakopmund mitt på dag 9. Besök ingår på Namibias mest kända sevärdheter, så som världens näst största ravin Fish River Canyon och huvudstaden Windhoek. Flyg till Sossusvlei, som är världens högsta sanddyner, med övernattning på lodge i Namiböknen. Övernattning på lodge i Etosha National Park med två safariturer.

 • Pretoria till Dar es Salaam

  Pretoria till Dar es Salaam

  Avgår från Kapstaden på förmiddagen dag 1 och ankommer till Dar es Salaam på förmiddagen dag 15. En av världens mest berömda tågresor som går genom Sydafrika, Botswana, Zimbabwe, Zambia och Tanzania. Övernattning två nätter på Madikwe Reserve i norra Sydafrika med safariturer. Övernattning på Victoria Falls Hotel i Zimbabwe. Sista dagarna åker tåget med utsikt över Great Rift Valley och i Tanzania blir det safari i Selous Game Reserve som är Afrikas största viltreservat.

   

 • Sydafrika golfsafari

  Sydafrika golfsafari

  Det finns dels en 9 dagars resa genom norra Sydafrika som börjar och slutar i Pretoria. Safariturer i Pilanesberg, Hluhluwe och Kruger nationalpark. Resan går genom Swazilands vackra landskap. Dels en 9 dagars resa från Pretoria till Kapstaden som inleder samma som ovan men fortsätter genom Drakensberg till Addo National Park och längs Garden Route till Kapstaden. Det finns flera möjligheter att spela golf och alltid alternativ aktivitet för icke golfspelare.

Victoriafallen & safari

Victoriafallen & safari

Upplev ett av världens sju naturunderverk Victoriafallet och oslagbart safari i Botswana. I Zimbabwe bevittnar vi hur Zambezifloden dundrar ner i fallen. Grannlandet Botswana dukar istället upp för genuint safari där vi utforskar savannerna under en heldagsutflykt till Chobe nationalpark....

Victoriafallen & safari

Upplev ett av världens sju naturunderverk Victoriafallet och oslagbart safari i Botswana. I Zimbabwe bevittnar vi hur Zambezifloden dundrar ner i fallen. Grannlandet Botswana dukar istället upp för genuint safari där vi utforskar savannerna under en heldagsutflykt till Chobe nationalpark. Chobes djurrikedom är imponerande, här hittar vi bland annat många av Afrikas elefanter.

 • Dag 1: Johannesburg

  Dag 1: Johannesburg

  Flyg från Port Elizabeth till Johannesburg och övernattning på flygplatshotell.

  Hotell: Tsogo Sun Garden Court O.R.Tambo
  Måltider: Frukost

 • Dag 2: Victoriafallen

  Dag 2: Victoriafallen

  Flyg från Johannesburg till Victoriafallen i Zimbabwe. Den förste vite mannen som beskådade Victoriafallen var Dr David Livingstone som 1855 kom paddlande längs Zambezifloden och döpte den efter Englands drottning. Detta är ett av världens största vattenfall, dubbelt så högt som Niagarafallen. Victoriafallen som ligger på gränsen mellan Zimbabwe och Zambia anses vara en av världens vackraste platser. I dånet från denna naturkraft kan vi se färgstarka regnbågar avteckna sig mot fallet och i forsdimman frodas regnskogen.

  Hotell: Ilala Lodge
  Måltider: Frukost

 • Dag 3: Victoriafallen

  Dag 3: Victoriafallen

  Vi åker på en 2 timmars guidad rundtur vid fallen. Under 1800-talet när Kololo-stammen levde i området så kal- lade de vattenfallet för ”Mosi-os-Tunya”, vilket betyder ”Röken som dundrar”. Den kunniga lokalguiden tar oss på en härlig promenad, vi stannar till vid flera vackra utsiktsplatser med magiska vyer. Till eftermiddagen finns ett flertal andra aktiviteter att följa med på för egen kostnad. Boka kanske en helikoptertur över fallen för unika, kittlande upplevelser.

  Hotell: Ilala Lodge
  Måltider: Frukost

 • Dag 4: Safari i Botswana

  Dag 4: Safari i Botswana

  Idag åker vi på en heldagstur i Botswana för förstklassigt safari i Chobe nationalpark. Chobe anses vara ett av Afrikas bästa viltreservat och här finns inte mindre än 120 000 elefanter, vilket är den största koncentrationen på hela kontinenten. Det finns här också möjligheten att se chobebuskbocken och pukuantilopen som bara finns i denna del av Afrika. När vi rör oss fram på savannen i våra öppna safarifordon stöter vi titt som tätt på de ståtliga vilddjuren, lunchen äter vi under ett längre stopp i skuggan av ett träd. Några nyfikna babianer iakttar oss på distans. Senare på kvällen är vi tillbaka på lodgen med fyllda kamerarullar.

  Hotell: Ilala Lodge
  Måltider: Frukost, lunch

 • Dag 5: Avresa Victoriafallen

  Dag 5: Avresa Victoriafallen

  Idag checkar ut och åker till Victoriafallens flygplats där vi börjar vår resa hem till Skandinavien igen, första stoppet är Johannesburgs flygplats.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

 • Dag 6: Hemkomst från Afrika

  Dag 6: Hemkomst från Afrika

  Ankomst till Skandinavien mitt på dagen.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
13 900 kr
price-kr Enkelrum
16 900 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
13 900 kr
price-kr Enkelrum
16 900 kr

I priset ingår:

 • Flyg Johannesburg – Victoriafallen tur och retur.
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Dessa är för närvarande cirka 3 000 kr. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter.
 • Rum 4 nätter på tre-fyrstjärniga hotell inklusive frukost och en lunch.
 • Inträden, nationalparksavgifter, transporter och utflykter enligt resebeskrivningen.
 • Engelsktalande lokalguide under utflykten vid Victoriafallen och i Chobe nationalpark.

I priset ingår ej:

 • Visum till Zimbabwe som kostar ca. 50 USD och ställs ut vid gränsen.
 • Dricks till bärare, chaufförer och guider.
 • Måltider som ej anges i resebekrivningen.
 • Reseförsäkring.
 • Avbeställningsskydd.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.
Ett mindre flygtillägg kan komma att tillkomma beroende på platstillgång.

Vi reserverar oss för eventuella hotellbyten, till hotell med lika standard.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Vänligen ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Liknande resor