Sydafrika med Allt om trädgård

 • plane-takeoff Avresa: 2017-11-23
 • Längd: 10 dagar
 • price-icon Pris från: 24 950 kr
 • compas-iconSvensk guide

Sydafrika med Allt om trädgård

Upplev kontrastrika växtparadiset i Sydafrika! Följ med oss till Sydafrika och upplev den unika floran i försommartid. Vi bor i Kapstaden, en av världens vackraste städer. Möjlighet finns även att boka safaritillägg och få chans att möta “the big five”! Resan arrangeras i samarbete med Allt om Trädgård. Karina Brozinic  från Allt om Trädgård följer med på resan och vi har även med oss en engelsktalande lokalguide.

 

Har du inte tänkt dig en rundresa med guide? Kontakta då istället Thabela Africa, som är vår resebyrå i Kapstaden med svensk personal. De erbjuder följande typer av Afrikaresor:
Rundresor med engelsk guide | Köra-själv-paket | Kryssningar | Temaresor | Båt och tågresor

pic1

Ciceron

Läs mer
Avresa mot Sydafrika

Avresa till Sydafrika med British Airways. Vi kommer de närmsta dagarna att bekanta oss med Fynbos som är namnet på buskvegetationen i Kapområdet. Detta är världens rikaste blomsterrike med över 9 000 arter.

Ankomst Kapstaden

Vi ankommer till Kapstaden mitt på dagen och gör en stadsrundtur på väg till hotellet och tar en promenad genom Company’s Garden som anlades i mitten av 1600-talet för att förse de skepp som rundade Afrika med grönsaker. Här finns också en vacker rosträdgård. Om vädret tillåter åker vi upp på Taffelberget, som vackert ramar in staden. Vi bor på Protea Hotel i Sea Point – ett exklusivt område 10 minuters bilväg från stadskärnan, med vacker solnedgångsutsikt mot Atlanten. Vi har nära till Kapstadens vackraste strand och längs havet går en flera kilometer lång strandpromenad. Välkomstmiddag på en restaurang med dans och mat från olika delar av Afrika.

Hotell: Protea Hotel
Måltider: Middag

Godahoppsudden

Vi följer atlantkusten mot Kaphalvön på vägar med vidunderlig utsikt. Godahoppsudden ligger i ett naturreservat, där floran och faunan bevarats precis som den såg ut 1488 när Bartolomeu Dias rundade udden. Vi stannar för lunch med vacker utsikt mot havet och besöker en närbelägen pingvinkoloni. På vägen hem besöker vi Cellars-Hohenort i Constantia, en av världens vackraste hotellträdgårdar. Gemensam middag i närheten av hotellet.

Hotell: Protea Hotel Sea Point
Måltider: Frukost, lunch, middag

Egna strövtåg

I dag är dagen vikt för egna upplevelser, exempelvis dykning med sälar eller vithajar, golf, en tur till Robben Island, där Nelson Mandela satt fängslad, eller bara en ledig dag i Kapstaden. Lunch och middag på egen hand.

Hotell: Protea Hotel Sea Point
Måltider: Frukost

Odling i kåkstäderna

Majoriteten av invånarna i Kapprovinserna tillhör xhosafolket och en stor del av dem bor i så kallade kåkstäder. Många är fattiga, men gemenskapen är stark. Vi besöker ett av kåkstädernas odlingsprojekt och äter en traditionell lunch på den lokala restaurangen. Därefter besöker vi Arderne Gardens, med bland annat Sydafrikas största samling av exotiska träd. Gemensam middag i hamnområdet Waterfront.

Hotell: Protea Hotel Sea Point
Måltider: Frukost, lunch, middag

Kirstenbosch

Kirstenbosch är en av världens mest ansedda botaniska trädgårdar med en oerhört vacker samling av Sydafrikas unika växter. Här går vi en guidad tur. Vi besöker Stellenberg Gardens, en av Kapstadens vackraste trädgårdar. Middag på egen hand.

Hotell: Protea Hotel Sea Point
Måltider: Frukost, lunch

Kustorten Hermanus

Vi följer atlantkusten österut och stannar till vid Harold Porters botaniska trädgård, känd för sina vattenfall och bärnstenspooler. Efter en lantlig lunch på Moggs Country Cooking House åker vi till kustorten Hermanus och har vi tur kan vi se valar. Vi fortsätter sedan mot vindistriktet Franschhoek. Middag på egen hand.

Hotell: Protea Hotel Franschhoek
Måltider: Frukost, lunch

Vindistriktet Franschhoek

Mellan vackra berg ligger Franschhoek Valley med många vingårdar och grönskande vinfält. Vi besöker Babylonstoren, som är mycket mer än en vingård. Här finns en frukt- och grönsaksträdgård så vacker att man baxnar. Lunch på egen hand och därefter gemensam vinprovning på en vacker vingård i närheten. Gemensam middag på hotellet.

Hotell: Protea Hotel Franschhoek
Måltider: Frukost, middag

vindistrikten Paarl och Stellenbosch

Vi lämnar Franschhoek och beger oss till vindistrikten Paarl och Stellenbosch, ett stenkast därifrån. På förmiddagen besöker vi trädgården Old Nectar, som består av många olika trädgårdar, inramade av 200-åriga ekar. Vi åker vidare mot Stellenbosch, Sydafrikas näst äldsta stad, med vacker arkitektur i typisk Cape Dutch-stil och fina butiker. Lunch på trevliga restaurangen Oppie Dorp. För den som vill finns även tid för ett besök på hembygdsmuseet. Därefter fortsätter vi till Spice Route, en vingård full av upplevelser. Här finns allt från lokal chokladtillverkning till mikrobryggeri. Den som vill kan koppla av i kaféet med lokalproducerad glass och vackra vyer över vinodlingarna, eller beställa en vinprovning. Här finns även små butiker med lokal konst och hantverk. Härifrån beger vi oss mot flygplatsen för hemresa.

Hotell: –
Måltider: Frukost, lunch

Ankomst Sverige

Vi ankommer till Sverige med många härliga minnen i bagaget!

Prisuppgifter

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2017-11-23
plane-landing Hemkomst
2017-12-02
calender Antal dagar
10 dagar
price-kr Del i dubbelrum
24 950 kr
price-kr Enkelrum
27 950 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2017-11-23
plane-landing Hemkomst
2017-12-02
calender Antal dagar
10 dagar
price-kr Del i dubbelrum
24 950 kr
price-kr Enkelrum
27 950 kr

I priset ingår:

 • Flyg t/r Stockholm – Kapstaden via London. Avresa från Köpenhamn mot tillägg (250 kr).
 • Rum 7 nätter, del i dubbelrum, på fyrstjärniga hotell.
 • Frukost alla dagar och 9 gemensamma måltider samt mat på flyget.
 • Transporter, inträden och utflykter enligt program.
 • Engelsktalande lokalguide och ciceron från Allt om Trädgård
 • Bagageservice
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Dessa är för närvarande cirka 4 200 kr. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen, ca 30 dagar innan avresa.

 

I priset ingår ej:

 • Utflykter bokade på plats
 • Dricks till lokalguider och chaufförer

 

Frivilliga tillägg per person:

 • Avbeställningskydd 495 kr
 • ERVs semesterförsäkring 450 kr
 • Flyg från Köpenhamn 250 kr

 

För dig som inte är prenumerant på Allt om Trädgård är priset 26 950 för del i dubbelrum och 29 950 per person i enkelrum.

Vi förbehåller oss rätten att justera i programmet. Vi reserverar oss för eventuella hotellbyten, till hotell med liknande standard. Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta. Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Tilläggsresor

Viltsafari

Viltsafari

Förläng din Sydafrikaresa med en spännande viltsafari! Våra kunniga safariguider lär oss allt från djurens matvanor till spår, när vi spanar efter "the big five" – leopard, lejon, elefant, noshörning och afrikansk buffel. Vi bor på fyrstjärniga Sanbona Gondwana Lodge, med bekväma...

Viltsafari

Förläng din Sydafrikaresa med en spännande viltsafari! Våra kunniga safariguider lär oss allt från djurens matvanor till spår, när vi spanar efter "the big five" – leopard, lejon, elefant, noshörning och afrikansk buffel. Vi bor på fyrstjärniga Sanbona Gondwana Lodge, med bekväma och vackra rum. Vi passar också på att se den säregna naturtypen Karoo med sin enorma mängd suckulenter.

 • Från vingård till viltreservat

  Från vingård till viltreservat

  Vi besöker på förmiddagen trädgården Old Nectar, inringat av 200 år gamla ekar. Här tar vi även farväl av resten av gruppen och åker istället vidare mot Sanbona Wildlive Reserve (cirka 3,4 timmars resa). Incheckning på Sanbona Lodge, som består av 12 bekväma och vackra rum och en huvudbyggnad med traditionellt halmtak. Från lodgen breder vidderna ut sig, till största del halvöken och med berg i bakgrunden. Sen eftermiddag åker vi på vår första safaritur i skymningen. Gemensam middag på lodgen.

  Sanbona ligger i den säregna naturtypen Karoo. Genom vårt besök här får vi se skönheten i denna karga naturtyp där världens rikaste flora av suckulenter tränger sig upp genom marken. Nästan hälften av alla arter är endemiska och på vår safaritur stannar vi till för att lära om växtligheten. Trots att vi bara befinner oss någon timme från Kapstadens fynbos-vegetation är växtligheten här helt annorlunda.

  Hotell: Sanbona Gondwana Lodge
  Måltider: Frukost, middag

 • Viltsafari

  Viltsafari

  Under morgonens tidiga timmar, när djuren är som mest aktiva, ger vi oss ut i öppna safaribilar tillsammans med en kunnig safari guide. Vi spanar efter reservatets invånare och lär oss om allt från djurens matvanor till spår. Väl tillbaka avnjuter vi en utsökt frukostbuffé. Under resten av förmiddagen finns tid att utforska omgivningarna, njuta av poolen eller bara njuta av utsikten från verandan. Efter lunch beger vi oss ut på ytterligare en safari på jakt efter “the big five” – leopard, lejon, elefant, noshörning och afrikansk buffel. Våra rangers och spårare har radiokontakt för att ge gästerna största möjlighet till spännande upplevelser. Gemensam middag på lodgen.

  Hotell: Sanbona Gondwana Lodje
  Måltider: Frukost, lunch, middag

 • Viltsafari och hemresa

  Viltsafari och hemresa

  Även idag blir det en tidig morgon då vi ger oss ut och letar efter våra nya favoritdjur men även sådant vi ännu hoppas på att se. Gemensam frukost på lodgen. Vi checkar ut och har efter en stunds avkoppling en transfer tillbaka mot Kapstaden för hemresa.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

 • Hemkomst till Skandinavien

  Hemkomst till Skandinavien

  Hemkomst till Skandinavien på morgonen.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2017-12-01
plane-landing Hemkomst
2017-12-04
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
11 350 kr
price-kr Enkelrum
14 050 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2017-12-01
plane-landing Hemkomst
2017-12-04
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
11 350 kr
price-kr Enkelrum
14 050 kr

I priset ingår:

 • Transfer till och från Kapstaden.
 • Vatten på transferbussen.
 • Dricks till chaufför.
 • Två nätters boende på Sanbona Gondwana Lodge med helpension.
 • Fyra safaris med guide.

Safaritillägget bokas på förfrågan. Minsta antal deltagare för genomförande: 8 personer.

Liknande resor