Tanzania med Ruaha och Selous

 • plane-takeoff Avresa: 2018-10-31
 • Längd: 11 dagar
 • price-icon Pris från: 49 950 kr
 • compas-iconSvensk guide

Tanzania med Ruaha och Selous

Följ med på safariresa i  Tanzania och dess okända naturområden med mycket storvilt men få besökare. Safarin och naturen är vildare och upplevelserna exklusivare utan anhopningar av jeepar kring djuren. Selous och Ruaha kompletterar varandra med helt olika natur och djurarter. I Selous är chansen ovanligt stor att se de sällsynta vildhundarna, här finns också över 7 000 lejon. Med på resan har vi en av Sveriges bästa safariguider, Johan Stenkula. Lägg med fördel till en resa till schimpansernas rike eller med sol och bad på Zanzibar. Vi landar mitt i vildmarken, i det enorma viltområdet Selous där vi möts av frodig grönska och vidsträckta flodsystem. Selous är inte ett nationalpark, utan ett viltreservat och därför är det här tillåtet att göra safari till fots och nattsafari. Vi gör också en båttur där vi ser allt vilt som kommer ner till floden för att dricka. Landskapet i Ruaha är torrare och består av savann och baobablundar.

 

Har du inte tänkt dig en rundresa med svensk guide? Kontakta då istället Thabela Africa, som är vår resebyrå i Kapstaden med svensk personal. De erbjuder följande typer av Afrikaresor:
Rundresor med engelsk guide | Köra-själv-paket | Kryssningar | Temaresor | Båt och tågresor

 

pic1

Guide

Läs mer
Avresa mot Tanzania

Efter lunch avgår vårt flyg med Qatar Airways till sydligare breddgrader.

Tanzanias södra vildmark – Selous

Efter en mellanlandning i Doha ankommer vi till Tanzanias största stad Dar Es Salaam. Dar Es Salaam är en mångmiljon stad beläget inte långt från Indiska Oceanens kustremsa. Vi lämnar direkt storstadens myller för att åka vidare med ett inrikesflyg till Tanzanias södra vildmark. I det enorma viltområdet Selous möts vi av frodig grönska och vidsträckta flodsystem. Selous är inte en nationalpark, utan ett viltreservat vilket gör det möjligt att safari till fots.
Vi kommer fram till vår eco-lodge, som är uppbyggd som en permanent tältcamp lagom till lunch. Resten av eftermiddagen kan vi koppla av på campen och njuta av den vackra vildmarken. Campen ligger med bästa läge i Selous viltreservat med utsikt över Rufiji floden där flodhästar badar och mängder med fåglar bjuder på ett färggrant skådespel. Campen är byggd för att ingjuta en autentisk safariupplevelse utan att ge avkall på några bekvämligheter. Campen består av endast elva tältsviter samt tre lyx-tältsviter. Alla tältsviter är uppbyggda på stora trädäck och inredda med bekväma sängar och fullt utrustade badrum. Från tältsvitens privata terrass kan vi koppla av och se solen sänka sig över Rufiji floden. Välkomstmiddag på lodgen.

Hotell: Rufiji River Camp
Måltider: Lunch, middag

Safari i Selous viltreservat

Floderna som rinner genom parkerna är en livskälla för rovdjur som antiloper och att se djuren dricka tillsammans vid floden från vår camp är en upplevelse. Vi gör en tidig gryningssafari där vi kan spana efter lejon, leoparder och geparder. Selous är känt för stora flockar av bufflar och den utrotningshotade vildhunden. Det är få förunnat att se vildhundar men vi befinner oss på en av jordens bästa platser för att skåda dem, så chansen att lyckas är stor.
När det är som varmast mitt på dagen gör vi som djuren och tar en siesta. På eftermiddagen gör vi en fantastisk flodkryssning i solnedgången. På floden kan vi på nära håll glida förbi stora flockar av bufflar, flodhästar och elefanter.
Om vädret tillåter, tillagar campens kock ikväll en utsökt måltid som vi avnjuter vid lägerelden under Afrikas gnistrande stjärnhimmel.

Hotell: Rufiji River Camp
Måltider: frukost, lunch, middag

Safari i Selous viltreservat

På morgonen gör vi en safari till fots med våra kunniga och även beväpnade guider. Det är en helt annan upplevelse att göra en vandringssafari då vi har möjlighet att lägga märka till detaljer som annars inte går att se från safarijeepen. Vi följer djurens fotspår och vägar som oftast leder fram till olika vattenhål. Känslan att spana på vilda djur från marken är obeskrivlig.
Tillbaka på vår camp serveras en stärkande lunch som följs av en middagsvila. När den värsta värmen lagt sig, ger vi oss ut på en ännu en otrolig flodkryssning på Rufiji floden.  På kvällen kan vi luta oss tillbaka på campens veranda och njuta av en sagolik utsikt över floden och dess vilda djur.

Hotell: Rufiji River Camp
Måltider: frukost, lunch, middag

Safari i Ruaha viltreservat

På morgonen flyger vi till Ruaha viltreservat. Landskapet i Ruaha är torrare och består av savann och Baobablundar. Ruahas vildmark tillhör Tanzanias vildaste med få besökare och hög koncentration av vilt som kommer från både södra och östra Afrika. Vi checkar in på vår lodge, Ruaha River Lodge, och som namnet avslöjar, ligger ut med Ruaha floden. Lodgen består av endast 24 lyxiga och rymliga stugor kallade chalets. Alla utrustade med bekväm komfort och en privat veranda med utsikt över Ruahas vildmark.
På eftermiddagen gör vi en safari i öppna fyrhjulsdrivna jeepar. Vi följer floden där vilt i alla storlekar samlas för att dricka. Tillbaka på Ruaha River Lodge kan vi koppla av i loungen med en god bok och något gott i glaset eller kanske känner vi för att supa in atmosfären runt lägerelden som tänts vid flodbanken. Långt borta i fjärran kan vi höra lejon ryta och hyenor yla.

Hotell: Ruaha River Lodge
Måltider: frukost, lunch, middag

Safari i Ruaha viltreservat

Vi gör en morgon- och eftermiddagssafari och spanar efter lejon, zebror och giraffer. I Ruaha finns tusentals elefanter och möjlighet att se ovanliga antiloparter. Ruaha är också känt för att vara Tanzanias bästa plats för att se leopard.

Hotell: Ruaha River Lodge
Måltider: frukost, lunch, middag

Safari i Ruaha viltreservat

Dagen inleds med morgonsafari i Ruaha. Stora elefant- och buffelhjordar, lejon och leopard syns ofta på en safari i vilda Ruaha. Få besökare hittar till Ruahas nationalpark och vi ser med större sannolikhet vilda djur än andra turister. Här finns också över 500 olika fågelarter som vår kunniga guide hjälper oss att identifiera.

Hotell: Ruaha River Lodge
Måltider: frukost, lunch, middag

Ruaha – Strandliv

Efter mäktiga safariupplevelser i Ruaha flyger vi tillbaka till Dar Es Salaam. Vidare transfer med buss och båt till en mindre paradisö där vi inkvarterar oss vid palmkantad sandstrand. Här får vi får möjlighet att koppla av, njuta av solen och smälta alla intryck från safarin.

Hotell: Lazy Lagoon
Måltider: frukost, lunch, middag

Tropisk sandstrand med vajande palmer

Ledig dag vid stranden i Tanzania. På kvällen äter vi en gemensam avskedsmiddag.

Hotell: Lazy Lagoon
Måltider: frukost, lunch, middag

Hemresa från Tanzania

Dagen tillbrings vid havet och på eftermiddagen tar vi farväl av Tanzanias härliga stränder och leende befolkning. Flyget tillbaka mot Europa.

Hotell:
Måltider: frukost

Hemkomst från Tanzania

Ankomst till Skandinavien på morgonen.

Prisuppgifter

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2018-10-31
plane-landing Hemkomst
2018-11-10
calender Antal dagar
11 dagar
price-kr Del i dubbelrum
49 950 kr *
price-kr Enkelrum
56 950 kr *
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2018-10-31
plane-landing Hemkomst
2018-11-10
calender Antal dagar
11 dagar
price-kr Del i dubbelrum
49 950 kr
price-kr Enkelrum
56 950 kr

* Preliminärt pris och datum.

I priset ingår:

 • Flyg Stockholm/Köpenhamn-Dar Es Salaam tur och retur.
 • Rum på tre-fyrstjärniga hotell/lodger/exklusivt tältcamp.
 • Frukost alla dagar och 15 måltider
 • Transporter, inträden och utflykter enligt resebeskrivning.
 • Svensktalande guide och engelsktalande specialist guider
 • Bagageservice och dricks till bärare, chaufförer och guider
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Dessa är för närvarande cirka 3 700 kr. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen, cirka 30 dagar innan avresa.

I priset ingår ej:

 • Utflykter bokade på plats.

Visum till Tanzania måste köpas innan avresa.

Observera tillägg:  25/5 2017 fick vi information om att nationalparksavgifterna i Ruaha nationalpark har höjts med omedelbar effekt. Thabela Travel har inte någon maginal på nationalparksavgifter och behöver därför höja priset på resan. Det tillkommer därför 660kr per person för bokning av denna resa, utöver katalogpriset ovan.
Som turist i Afrika bidrar du till nationalparkernas existens och djurens möjlighet att fortsätta leva, nationalparksavgifterna är en del i detta.

Tillägg för flyg från Göteborg. Kontakta Thabela Travel för exakta prisuppgifter.

Avbeställningsskydd kostar 1 495 kr och måste tecknas vid bokningstillfället för att vara giltigt.

Boka reseförsäkring samtidigt som resan. ERV semesterreseförsäkring är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för denna resa per person: 610 kronor.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

 

Tilläggsresor

Seychellerna

Seychellerna

Mitt ute i den Indiska Oceanen hittar du den sagolika ögruppen Seychellerna. Att resa hit är att upptäcka en exotisk övärld bestående av 115 öar, omgivna av turkosfärgat, kristallklart vatten som sällan understiger 27 grader. Här bor det fler jättesköldpaddor än människor och...

Seychellerna

Mitt ute i den Indiska Oceanen hittar du den sagolika ögruppen Seychellerna. Att resa hit är att upptäcka en exotisk övärld bestående av 115 öar, omgivna av turkosfärgat, kristallklart vatten som sällan understiger 27 grader. Här bor det fler jättesköldpaddor än människor och paradiskänslan är total. Välj hur många nätter ni vill förlänga och vilken standard ni önskar på ert boende.

 • Mahé

  Mahé

  Flygplatsen ligger på huvudön Mahé, inte långt från Victoria som är världens minsta huvudstad. Att upptäcka staden går relativt fort då man på mindre än en halvtimme kan korsa stadskärnan. Även fast Victoria är litet så finns här några intressanta sevärdheter, så vi inleder vårt besök på Seychellerna med en stadsrundtur. Förutom Seychellernas enda två trafikljus finns här ett klocktorn som är Londons lilla Big Ben och en livlig marknad där man säljer mycket fisk, frukt, kryddor och grönsaker. Vi tar en promenad i Victorias botaniska trädgård, där vi kan se färgsprakande växter och även jättesköldpaddor. Programmet kan variera beroende på när ert plan landar. På eftermiddagen är det dags att kliva ombord på M/Y Pegasus som ska ta med oss på en kryssning till de finaste öarna på Seychellerna de kommande fem dagarna. M/Y Pegasus har plats för 44 passagerare och är ett komfortabelt fartyg med rymliga hytter som har privat badrum med dusch. Efter att välkomstcocktail serverats seglar vi till ön St Anne för ett skönt eftermiddagsdopp.

  Hotell: M/Y Pegasus  |  Måltider: Middag

 • Curieuse

  Curieuse

  Vi lämnar St Anne i gryningen och seglar till ön Curieuse som är en nationalpark. Denna ö var en gång i tiden en koloni för de som insjuknat i spetälska. Doctor´s House i kolonistil står kvar och är i dag museum. Mest är ön känd för sina landsköldpaddor som kan bli över 100 år gamla. Vår naturguide tar oss med på en promenad längs vacker mangroveskog till Ranger´s Station där man föder upp sköldpaddor för att hjälpa naturen på traven. I dag lever det cirka 500 sköldpaddor på ön, 300 vid Ranger´s Station och 200 vilda på resterande delar av ön. Väl tillbaka på stranden så blir det barbeque-lunch i skuggan under träden och på eftermiddagen njuter vi av omgivningen och det turkosa varma vattnet.

  Hotell: M/Y Pegasus |  Måltider: Frukost, lunch, middag

 • Cousine

  Cousine

  På morgonen anländer vi till ön Cousine. Hela ön är ett naturreservat som har tilldelats flera utnämningar på grund av sitt arbete med att rädda utrotningshotade fåglar och dessutom är ön en av världens viktigaste häckningsplatser för Karettsköldpaddan som är tillhörande familjen havssköldpaddor. På början av förra seklet skövlades den inhemska växtligheten till förmån för odling av cocospalmer. Dessa har nu tagits bort och ett stort arbete har lagts ner på att återskapa den ursprungliga växtligheten. Dessutom har andra utrotningshotade fågelarter från Seychellerna introducerats hit. På förmidagen gör vi en frivillig utflykt till öns fågelreservat. En kvarts miljon fåglar häckar på ön och vi ser flera stränder som är betydelsefulla äggläggningsplatser för karettsköldpaddan. På eftermiddagen seglar vi till Praslin och stranden Anse Lazio, som anses vara en av världens vackraste stränder. Här finns möjlighet att snorkla eller dyka.

  Hotell: M/Y Pegasus |  Måltider: Frukost, lunch, middag

 • Aride och St Pierre

  Aride och St Pierre

  I gryningen seglar vi vidare till Aride. Vi gör en frivillig utflykt till öns högsta plats med en fantastisk utsikt. På Aride finns en endemisk gardenia och flera av Seychellernas utrotningshotade vackra fåglar. Efter lunch slår vi ankare vid ön St Pierre för att spendera några timmar med att bada och snorkla. Vid solnedgången seglar vi tillbaka mot Praslin där vi får vara med om en äkta kreolsk afton.

  Hotell: M/Y Pegasus |  Måltider: Frukost, lunch, middag

 • Praslin

  Praslin

  På morgonen avslutas kryssningen och vi kliver av i Baie St. Anne. Transfer till ert hotell för ytterligare fyra nätter på Praslin som är Seychellernas näst största ö. Resten av dagen är ledig för att njuta av hotellets strand och omgivningar.

  Hotell: Coco de Mer |  Måltider: Frukost, middag

 • Vallée de Mai

  Vallée de Mai

  Halvdagsutflykt till naturreservatet Vallée de Mai som är upptagen på Unesco’s världsarvslista. Det är en av två platser i världen där du kan se världens största nöt, coco-de-mer växa vilt. Den kallas ibland för kärleksnöt eller dubbelkokosnöt på grund av det speciella utseendet.  Med lite tur kan vi idag se många ovanliga fågelarter som den exotiska svarta papegojan och flera endemiska kameleonter. Vi följer en vandringsled runt parken genom tät palmskog förbi forsar och vackra vyer från utsiktsplatser. Spendera gärna tid i informationscentret som redogör för de utmaningar Seychellerna arbetar med för att bevara sin unika natur.

  Hotell: Coco de Mer  |  Måltider: Frukost, middag

 • La Digue

  La Digue

  En kortare båtresa tar oss till en av Seychellernas mindre öar, La Digue. Den bilfria ön bidrar till en avslappnad atmosfär och ger oss en känsla av att resa tillbaka i tiden. Vi besöker stranden Anse Source D’Argent som kanske på grund av sina spektakulära granitformationer har utnämnts till världens vackraste. Passa gärna på att köpa kryddor eller vanilj som odlas här. Det bästa sättet att ta sig runt är med cykel som man hyr på ön.

  Hotell: Coco de Mer |  Måltider: Frukost, middag

 • Praslin

  Praslin

  Ledig dag på stranden.

  Hotell: Coco de Mer |  Måltider: Frukost, middag

 • Hemresa från Mahé

  Hemresa från Mahé

  Vi åker katamaran från Praslin till Mahé och får en transfer till flygplatsen där vårt flyg väntar tillbaka mot Skandinavien.

  Hotell: –  |  Måltider: Frukost

Tilläggsresa Mahale

Tilläggsresa Mahale

För den som önskar finns det möjlighet att istället för att följa med gruppen till Lagoon beach förlänga resan till Mahale nationalpark. Mahale är hem till Afrikas enda vilda schimpanser och andra primater. Här bor vi i ett mindre camp som ligger precis vid Tanganyikasjöns strandkant.

Tilläggsresa Mahale

För den som önskar finns det möjlighet att istället för att följa med gruppen till Lagoon beach förlänga resan till Mahale nationalpark. Mahale är hem till Afrikas enda vilda schimpanser och andra primater. Här bor vi i ett mindre camp som ligger precis vid Tanganyikasjöns strandkant.

 • Dag 8: Ruaha - Mahale

  Dag 8: Ruaha - Mahale

  Direktflyg från Ruaha till Mahale nationalpark. Här bor vi på fint tältcamp vid Tanyanikasjöns strand som bjuder in till bad, fiske och kanotturer. På eftermiddagen kan vi koppla av och njuta av Mahale nationalparks vackra naturscenerier. Grönklädda bergstoppar, hem till de vilda schimpanserna, omringar det klarblå vattnet vid Tanganyikasjön.

  Hotell: Kungwe Camp Mahale eller liknande
  Måltider: Frukost, lunch, middag

 • Dag 9: Schimpansernas rike

  Dag 9: Schimpansernas rike

  I Mahale nationalpark lever ungefär 900 schimpanser. På morgonen tar vi hjälp av trackers för att möta schimpanser, markattor och andra primater på nära håll. För den äventyrliga finns möjlighet att upptäcka det marina livet vid Tanyanikasjön. I och runt omkring sjön lever förutom många färggranna fiskar, flodhästar och uttrar även exotiska fåglar.

  Hotell: Kungwe Camp Mahale eller liknande
  Måltider: Frukost, lunch, middag

 • Dag 10: Schimpansernas rike

  Dag 10: Schimpansernas rike

  För att vara säkra på att få träffa schimpanserna så gör vi ytterligare en vandring i regnskogen. Det finns även möjlighet att åka på en båttur och prova på sötvattenfiske. När solen sänker sig bakom bergstopparna sp samlas vi vid lägerelden för att smutta på en kvällsdrink.

  Hotell: Kungwe Camp Mahale eller liknande
  Måltider: Frukost, lunch, middag

 • Dag 11: Avresa till Dar Es Salaam

  Dag 11: Avresa till Dar Es Salaam

  Idag tar vi farväl av schimpansernas rike och flyger tillbaka till Dar Es Salaam.

  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2016-11-07
plane-landing Hemkomst
2016-11-11
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
24 950 kr
price-kr Enkelrum
på förfrågan kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2016-11-07
plane-landing Hemkomst
2016-11-11
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
24 950 kr
price-kr Enkelrum
på förfrågan kr

I priset ingår:

 • Flyg Ruaha – Mahale Nationalpark – Dar Es Salaam
 • Senare returresa från Dar Es Salaam
 • Rum på tältcamp i Mahale Nationalpark
 • Frukost alla dagar och 6 måltider
 • Transporter, inträden och utflykter enligt resebeskrivning
 • Engelsktalande lokalguide
 • Bagageservice och dricks till bärare

 

I priset ingår ej:

 • Dricks till chaufförer och guider.

 

Vi reserverar oss för ett mindre flygtillägg beroende på platstillgång.

Vänligen kontakta Thabela Travel för information.

 

Zanzibar

Zanzibar

Den tropiska kryddön Zanzibar ligger i Indiska Oceanen utanför Tanzanias kust. Det som lockar med denna ögrupp är dem kritvita sandstränderna med sina fantastiska korallrev. Här kan man ägna sig åt spännande sportaktiviteter och sköna dagar på stranden, men vi rekommenderar också ett...

Zanzibar

Den tropiska kryddön Zanzibar ligger i Indiska Oceanen utanför Tanzanias kust. Det som lockar med denna ögrupp är dem kritvita sandstränderna med sina fantastiska korallrev. Här kan man ägna sig åt spännande sportaktiviteter och sköna dagar på stranden, men vi rekommenderar också ett besök i historiska Stone Town. I denna kulturrika stad finns mycket att upptäcka och se för den nyfikne.

 • Dag 1 - Zanzibar

  Dag 1 - Zanzibar

  Förutom sina vita stränder så är ön är känd för sina kryddgårdar där kryddnejlika, muskot, citrongräs, chili, peppar, kanel och många andra kryddor odlas. Inbäddat i en botanisk trädgård ligger vårat hotell och här finns en otrolig flora och fauna att upptäcka. Ett perfekt ställe för avkoppling. På hotellområdet finns förutom en restaurang, som erbjuder lokala läkerheter, en stor pool samt privat strandområde.

 • Dag 2 - Zanzibar

  Dag 2 - Zanzibar

  Njutfyllda lediga dagar på Zanzibar. Ön är full av aktiviteter och äventyr att välja mellan. Du kan göra en heldagsutflykt med en dhow, som är en enkel segelbåt som de arabiska handelsmännen reste med till Zanzibar. Eller varför inte besöka fiskebyn Kizimkazi med dess fantastiska moské och möjligheten att simma med delfiner i deras naturliga miljö.

 • Dag 3 - Zanzibar

  Dag 3 - Zanzibar

  Njut av en dag på stranden. Är du mer sugen på äventyr så finns mycket att välja mellan. Ras Nungwi är en sömnig fiskeby på den norra spetsen av Zanzibar. Det är här öns alla dhow byggs. Detta område i Zanzibar har fantastiska stränder och närliggande korallrev som är perfekt för dykning och snorkling. De lokala byborna har byggt en sköldpaddsfristad där skadade sköldpaddor och andra marina djur vårdas innan dem släpps tillbaka ut i Indiska oceanen.

 • Dag 4 - Zanzibar

  Dag 4 - Zanzibar

  Sista dagen i paradiset. Sug åt dig av dem sista solstrålarna och svalka dig i havet, njut av stunden och nuet. Vill man ha lite mer kultur så rekommenderas en dag i historiska Stone Town.

 • Dag 5 - Zanzibar

  Dag 5 - Zanzibar

  Idag tar vårat äventyr slut, efter en frukost på hotellet så checkar vi ut för att sedan ta en transfer mot flygplatsen och påbörja vår resa hem mot Skandinavien.

Liknande resor