Indien, Sri Lanka och Maldiverna

 • plane-takeoff Avresa: 2019-01-24
 • Längd: 16 dagar
 • price-icon Pris från: 37 950 kr
 • compas-iconSvensk guide

Indien, Sri Lanka och Maldiverna

Rundresa till Indien, Sri Lanka och Maldiverna. Följ med och upplev det bästa av Indien; färgstark kultur och unik vildmark. Vi inleder med sköna bad i Maldiverna. Kristallklart vatten, kritvita sandstränder, paradis, drömsemester, svajande kokospalmer är bara några ord vi använder för att beskriva Maldiverna. Därifrån kryssar vi med uppehåll i Sri Lanka och Goa till Mumbai. Vi fortsätter med buss för att utforska Indiens gyllene triangel. Vi åker även på spännande tigersafari där det förutom tiger även finns antiloper, läppbjörnar, vildsvin, piggsvin, leoparder, rävar, sjakaler, krokodiler och 300 fågelarter. Vi gör både en morgon- och en eftermiddagssafari för att öka chanserna till att se den ståtliga Shere Khan. Vackra Taj Mahal står naturligtvis med på agendan. Resan görs i samarbete med Sydsvenskans Stjärnkort och HD-passet.

 

pic1

Svensk Guide

Läs mer
Avresa från Skandinavien

Avresa från Skandinavien på eftermiddagen.

Ankomst till Maldiverna

Vi landar i Malé på eftermiddagen och har en direkttransfer till vårt hotell för incheckning. På kvällen äter vi en gemensam välkomstmiddag.

Hotell: Somerset Hotel
Måltider: Middag

Maldiverna – Malé

Maldiverna ligger cirka 65 mil väster om Sri Lanka och består av ett pärlband med 1 200 små korallöar, varav ca 200 är bebodda. Vi gör en kortare stadsrundtur i Malé innan vi beger oss mot hamnen för att checka in på vårt kryssningsfartyg Costa neo Classica som blir vårt hem de kommande åtta dagarna.

Hotell: Costa neo Classica
Måltider: Frukost, middag

Maldiverna – Utflykt till Adaraan Resort

Kristallklart vatten, kritvita sandstränder, paradis, drömsemester, svajande kokospalmer är bara några ord vi använder för att beskriva Maldiverna. Idag bär det av på vår första utflykt. Vi färdas med båt till Adaraan Resort. Har vi tur ser vi delfiner på vägen till eller från ön, då de oftast vistas i området. Maldiverna är känt för sitt unika ”en ö, en resort” koncept. Adaraan Resort är en av dessa 105 resorts där gästerna har en ö för sig själva. Vid ankomsten serveras vi en alkoholfri välkomstdrink och sedan har vi tre timmar på oss att uppleva det bästa av ön och resorten. Resorten är omgiven av kokospalmer och tropisk grönska. Dess arkitektur hyllar och bevarar skönheten i den omgivande naturen. Vi har gott om tid att utforska stränderna runt omkring resorten, bada i det turkosblåa vattnet eller bara sitta under träden vid poolen, njuta av lugnet och den avkopplande miljön.

Hotell: Costa neo Classica
Måltider: Frukost, lunch (ej på utflykten), middag

Till havs

Koppla av med en bok vid poolområdet eller prova lyckan i casinot ombord. Costa neo Classica erbjuder ett flertal restauranger, barer, och kvällsnöjen att fördriva tiden med. För de som vill hålla sig lite mer aktiva finns det ett gym ombord samt en löparbana som går runt soldäcket.

Hotell: Costa neo Classica
Måltider: Frukost, lunch, middag

Sri Lanka – Colombo stadsrundtur

Vi anländer i Sri Lankas kommersiella huvudstad Colombo. Colombo är en färgstark stad, en mix av gammalt och nytt där byggnader från kolonialtiden samsas med moderna skyskrapor. Idag väntar en spännande stadsrundtur. Vi besöker basaren i kvarteret Pettahs smala gränder. I Pettah säljs allt man kan tänka sig, varje gata har sin egen specialitet. Vi gör ett stop i Cinnamon Gardens som för ett sekel sedan var täckt med kanelplantor. Idag hittar vi trädkantade alléer och eleganta kolonialvillor. Härefter besöker vi St. Lucia’s Cathedral och Gangaramaya Buddhist Temple. Templet har ett eget bibliotek, ett museum och en imponerande samling gåvor från besökare genom åren. Turen fortsätter till Nationalmuseet som ligger i en vacker byggnad från 1877, mitt i Viharamahadevi parken. Vi får tid till lite shopping innan vi återvänder ombord.

Hotell: Costa neo Classica
Måltider: Frukost, lunch, middag

Till havs

Idag har vi en ledig dag till havs, så varför inte göra ett besök på fartygets spa. Unna er en skön massage eller en vårdande behandling. Perfekt dag att ladda batterierna för nya äventyr i land nästa dag.

Hotell: Costa neo Classica
Måltider: Frukost, lunch, middag

Mormugao – Utflykt till Goa

Goa är Indiens minsta delstat och ligger på landets västkust. Goa är mest känt för sina fantastiska stränder men här finns mer än så att se. Kyrkor och kloster i området har av Unesco utpekats som en del av världsarvet. Vi åker på utflykt och spenderar en hel dag med att utforska denna spännande del av Indien. Vi besöker den största och mest kända moskén, Safa Masjid , som byggdes 1560 av Ibrahim Adil Shah av Bijapur. Omkring 27 moskéer byggdes under Adil Shah dynastin i 1500-talets Goa . Medan de flesta av dessa moskéer förstördes under den portugisiska inkvisitionen 1560 – 1812 , förblev Safa Masjid oskadd och står ännu kvar för att berätta sin fascinerade historia. Vi färdas vidare till det vackra templet Shanta Durga som är tillägnat gudinnan Shree Shanta Durga, som medlade mellan Vishnu och Shiva för att skapa fred. Därefter gör vi ett stop vid Basilica of Bom Jesus som är en av Goas mest betydelsefulla kyrkor samt Se Cathedral som är tillägnat helgonet St Catherine. Vi avslutar dagen med ett besök i Panaji som är delstaten Goas huvudstad och är vackert belägen med grönskande kullar i bakgrunden. Vi besöker det gamla kvarteret Fontainhas där vi strosar runt bland vackra koloniala hus som till följd av portugisiska influenser är en blandning av det europeiska och det indiska.

Hotell: Costa neo Classica
Måltider: Frukost, lunch, middag

Mumbai stadsrundtur

På morgonen anländer vi i Mumbai som är kryssningens slutdestination. Mumbai är en av världens största städer och Indiens mest internationella stad. Här blandas viktoriansk arkitektur, röda dubbeldäckare, höga skyskrapor och myllrande basarer tillsammans med Asiens bästa skaldjurs- och fiskkrogar. Förbered dina sinnen på att uppleva en av Indiens mest fängslande städer. Vi gör en stadsrundtur och börjar med ett besök till ett Iskcon tempel. Iskcon står för The International Society for Krishna Consciousness och är en religiös rörelse som registrerades i USA 1966. På vägen dit passerar vi några av stadens mest kända landmärken såsom det gamla rådhuset och Marine Drive som är en 3,5 km lång strandsträcka dit många Mumbaibor kommer för att umgås och njuta av den fina utsikten. Vi åker till Dhobi Ghat där vi besöker världens största utomhustvätteri. Vårt nästa stopp är Mani Bhavan museet där vi får en inblick i Mahatma Gandhis liv, innan vi stannar till vid St Johns kyrka som byggdes 1847 till minnet av de brittiska soldater som stupade i det första anglo-afghanska kriget. Innan vi återvänder ombord gör vi ett kortare stop vid ”Gateway of India” som är Indiens egen triumfbåge och byggdes färdigt så sent som 1924 som minne till George V.

Hotell: Costa neo Classica
Måltider: Frukost, lunch (ej på utflykten), middag

Mumbai – Jaipur

Vi checkar ut och säger farväl till vårt kryssningsfartyg Costa neo Classica som har tagit väl hand om oss under dessa fantastiska dagar ute på sjön. Vi tar morgonflyget från Mumbai och fortsätter vår resa till Jaipur som kallas den rosa staden. Jaipur byggdes på 1720-talet med vinkelräta, breda gator och ett centralt beläget palats för maharadjan och hans hov. Den rosa färgen härrör från ett kungligt besök 1878 då prinsen av Wales medfölje kom på visit och maharadjan passade på att snygga till Jaipur till gästernas ära. Vi gör en eftermiddags stadsrundtur. Bland höjdpunkterna finns City Palace, som är ett överväldigande komplex av utsökta palats, trädgårdar och innergårdar, konsthantverk och snidade dörröppningar. Palace Museum har samlingar av sällsynta handskrifter, mattor, dräkter och miniatyrmålningar. Vi promenerar vidare till den intilliggande Jantar Mantar eller Astronomical Observatory som maharajan i Jaipur byggde 1726 och som än idag ger korrekta prognoser. På kvällen kommer vi att få ta del av en ljud- och ljusshow på Amber Fort.

Hotell: Trident Hotel
Måltider: Frukost, middag

Jaipur – Amber

Efter frukost beger vi oss ut på en halvdagsutflykt utanför Jaipur. Vi börjar med att köra till den antika huvudstaden Amber för att besöka det vackra Amber Fort. Mogulkejsaren Akbar den stores mest framgångsrika general, maharaja Mansingh, påbörjade byggandet av fortet på 1600-talet. Innan palatset i Jaipur byggdes var Amber säte för makten. Amberfortet är omgivet av befästa murar och har en vacker utsikt över Moatsjön. Ruiner och lämningar är spridda över ett stort område i de omgivande höjderna. Vi tar oss upp till fortet och promenerar genom det utbredda komplexet av gårdar och salar. Många av salarna har fantastiska väggmålningar med ädla stenar och spegelinläggningar i väggarna. Mest fascinerande är kanske Sheesh Mahal, en vacker spegelsal där ett enda ljus återspeglas i de många speglarna och lyser upp hela rummet. På vägen till Amber stannar vi och besöker Vindarnas Palats, även känt som Hawa Mahal. Bakom den vackert utarbetade sandstensfasaden kunde hovets kvinnor titta ned på de dagliga förehavandena på gatan. Den svala vinden letar sig genom fasadens alla fönster och öppningar, därav namnet Vindarnas Palats. Därefter fortsätter vi till Ranthambore.

Hotell: Ranthambore Regency
Måltider: Frukost, lunch, middag

Ranthambore – Tiger safari

Tigern är världens största kattdjur och en vuxen hane kan väga över 250 kg. Den är tyvärr starkt utrotningshotad och det finns bara c:a 2500 individer kvar. Här i Ranthambore finns ett femtiotal tigrar och chansen att se någon eller några av dem är stor, men kan förstås inte garanteras. Förutom tiger finns här även antiloper, läppbjörnar, vildsvin, piggsvin, leoparder, rävar, sjakaler, krokodiler och 300 fågelarter. Vi gör både en morgon- och en eftermiddagssafari för att öka chanserna till att se den ståtliga Shere Khan.

Hotell: Ranthambore Regency
Måltider: Frukost, lunch, middag

Ranthambore – Agra

Vi äter frukost på hotellet för att sedan bege oss till vidare till Agra. På vägen gör vi ett stop vid Chand Baori. Chand Baori är världens djupaste trappbrunn och även en av Indiens allra vackraste hemligheter då många ej upptäckt detta arkitektoniska underverk. Den är 1 200 år gammal, 13 våningar hög och en perfekt symmetrisk labyrint av 3 500 steg. Det fascinerande stenmonumentet är byggt för hand och sänker sig 30 meter rakt ned i marken. Brunnen är så djup att temperaturen vid botten är ofta flera grader kallare än på ytan. Efter lunch åker vi vidare mot Agra. På vägen besöker vi den välbevarade staden Fatehpur Sikri som byggdes och övergavs på 1500-talet på grund av vattenbrist i området. Det är en sagolik plats att vandra runt på med sina byggnader i nära nog perfekt skick.

Hotell: Courtyard by Marriott
Måltider: Frukost, lunch, middag

Agra – Delhi

Vi vaknar tidigt för att uppleva soluppgången vid en av världens mest spektakulära byggnader, nämligen Taj Mahal. Det var kejsaren Shah Jahan, som byggde Taj Mahal till minnet av hans andra fru Mumtaz Mahal, som dog i barnsäng år 1631. Bygget började samma år och stod färdigt år 1653. Cirka 20 000 män arbetade med att färdigställa monumentet. Taj Mahal finns självklart med på Unescos världsarvslista. Vi besöker även Agra Fort eller det Röda Fortet som det också kallas då det är byggt i röd sandsten. Det ligger i Agras gamla stad vid floden Yamuna. Den 15e augusti varje år håller Indiens premiärminister ett tal till nationen från det Röda Fortet i samband med landets nationaldag. På eftermiddagen lämnar vi Agra och beger oss mot resans slutdestination, Delhi.

Hotell: The Suryaa
Måltider: Frukost, lunch, middag

Delhi

Idag gör vi en stadsrundtur där vi besöker både New Delhi och Old Delhi. Vi börjar vid Raj Ghat som är Mahatma Gandhis kremeringsplats. Vidare åker vi till Indiens största moské – Jama Masjid. Denna levande moské är, som mycket annat, ett arv från Shah Jahan och rymmer upp till 20 000 bedjande. Vi besöker Qutub Minar, en 72,5 m hög minaret, som är det högsta tornet byggt av sten i hela Indien. Vi passerar det pampiga India Gate samt parlamentet från det brittiska imperiets dagar som idag är det moderna Indiens hjärta. På kvällen äter vi en trevlig avskedsmiddag

Hotell: The Suryaa
Måltider: Frukost

Delhi – Avresa Indien mot Skandinavien

Efter frukosten är det dags för avresa mot flygplatsen och vidare till Skandinavien. Vi anländer på kvällen med fina minnen i bagaget.

Hotell: –
Måltider: Frukost

Hotell

 • Courtyard by Marriott Agra

  Courtyard by Marriott Agra

  Detta förstklassiga hotell ligger nära det sagolika Taj Mahal. Hotellet har två restauranger, ett fullständigt spa och en utomhuspool. Elementia spa har fyra behandlingsrum och erbjuder massage, ansiktsbehandlingar, kroppsinpackningar och kroppsskrubb. Gäst...

 • Costa Neo Classica

  Costa Neo Classica

  Costa neo Classica är ett elegant italiensk kryssningsfartyg med vacker italiensk design. Ombord finns två pooler, fyra jacuzzi, fyra restauranger, nio barer, ett bibliotek, ett gym och ett spa. På båten är det all inclusive koncept som gäller såsom tidig s...

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2019-01-24
plane-landing Hemkomst
2019-02-08
calender Antal dagar
16 dagar
price-kr Del i dubbelrum
37 950 kr *
price-kr Enkelrum
42 950 kr *
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2019-01-24
plane-landing Hemkomst
2019-02-08
calender Antal dagar
16 dagar
price-kr Del i dubbelrum
37 950 kr
price-kr Enkelrum
42 950 kr

*Preliminärt pris.

I priset ingår:

 • Flygresa från Stockholm/Köpenhamn- Malé//Delhi- Stockholm/Köpenhamn
 • Inrikesflyg inom Indien
 • Rum på tre till femstjärniga hotell/standardhytt på kryssningsfartyget
 • Transporter, måltider, inträden och utflykter enligt resebeskrivning
 • Svensktalande professionell reseledning och lokala specialistguider
 • Bagageservice och dricks till bärare, lokala guider, kryssningspersonal och chaufförer
 • Informationspaket med faktahäfte
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen, cirka 30 dagar innan avresa.

I priset ingår ej:

 • Dryck till måltid
 • Visum till Indien

Uppgradering av hytt:

 • Hytt med fönster mot ett tillägg på 1 250 per person. Observera begränsat antal

Flyg från/till Göteborg kan ordnas mot ett tillägg.

Vi reserverar oss för eventuella hotellbyten, till hotell med lika standard.

Avbeställningsskydd kostar 750kr och måste tecknas vid bokningstillfället för att vara giltigt. Boka reseförsäkring samtidigt som resan. ERV semesterförsäkring är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för denna är 730kr per person.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Tilläggsresor

Maldiverna

Maldiverna

För dig som längtar till paradisstränder med vajande palmer, härligt turkosblått vatten och snorkling bland färgsprakande fiskar är en resa till Maldiverna det perfekta valet. Ett utmärkt tillfälle för avkoppling och ett par lata dagar i solen ges på det exklusiva Paradise Island...

Maldiverna

För dig som längtar till paradisstränder med vajande palmer, härligt turkosblått vatten och snorkling bland färgsprakande fiskar är en resa till Maldiverna det perfekta valet. Ett utmärkt tillfälle för avkoppling och ett par lata dagar i solen ges på det exklusiva Paradise Island Resort and Spa eller det fantastiska Adaaran Select Hudhuranfushi.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2018-01-22
plane-landing Hemkomst
2018-01-26
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
från 7 250 kr
price-kr Enkelrum
- kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2018-01-22
plane-landing Hemkomst
2018-01-26
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
från 7 250 kr
price-kr Enkelrum
- kr

Liknande resor