• plane-takeoff
  • 2019-02-18
 • Längd: 14 dagar
 • price-icon Pris från: 42 950 kr
 • compas-iconSvensk guide

Indiens vildmark

Följ med på Indien tigersafari med alla de bästa nationalparkerna. Detta är den ultimata naturresan till Indien. Här gör vi allt för att lyckas se Indiens “big five”. Innan safariäventyret börjar på alvar så besöker vi fantastiska Taj Mahal. Därefter är det safari för hela slanten. Vi tar oss till Kaziranga i öster som ibland kallas för Indiens Serengeti då man syftar på mångfalden och artrikedomen som finns här. Här söker vi Pansarnoshörning och elefant. Slutligen besöker vi de centrala delarna som inspirerade Kipling när han skrev Djungelboken och här spanar vi efter buffel och såklart Shere Kahn. Vi besöker två olika parker för att öka möjligheten att hitta tigern.

 

Välkommen till bildvisning om våra Asienresor! »

pic1

Svensk Guide

Läs mer
Avresa mot Indien

Avresa på eftermiddagen från Skandinavien mot New Delhi och Indien.

Agra

Ankomst på morgonen till Indiens huvudstad New Delhi. Vi äter frukost på hotellet och beger oss av mot Agra. Vi ankommer i god tid för att se det fantastiska Taj Mahal i solnedgången. Detta mausoleum som mogulen Shah Jahan byggde åt sin bortgångna hustru Mumtaz som han älskade och sörjde. I dag är Taj Mahal både ett av Unescos världsarv och ett av de nya sju underverken. Besöket här är en oförglömlig upplevelse som man bär med sig hela livet.

Hotell: Radisson Agra
Måltider: Frukost, lunch, middag

Delhi

Efter en välsmakande frukost besöker vi Red Fort i Agra innan vi återvänder till Delhi. På kvällen njuter vi av en gemensam välkomstmiddag.

Hotell: Pullman New Delhi
Måltider: Frukost, lunch, middag

 

Delhi och Kaziranga

Vi fortsätter vår resa med inrikesflyg till Guwahati i nordöst. Guwahati är den största staden i den indiska delstaten Assam, känd för sina te odlingar. Från Guwahati fortsätter vi med buss drygt 4 timmar till vårt hotell i utkanten av Nationalparken Kaziranga på floden Bramaputras flodslätt längs foten av Himalaya.

Hotell:  Infinity Resort Kaziranga
Måltider: Frukost, Lunch, middag

Kaziranga

Idag är vår första heldag på vårt indiska safariäventyr, efter en kopp varmt indiskt chai äntrar vi safaribilarna för att vara vid nationalparkens grindar innan gryningen. Kaziranga är, precis som många nationalparker i Indien, uppdelat i zoner för att sprida safaribilarna och därmed minska belastningen på det vilda. I Kaziranga finns tre zoner, vi besöker dem alla under våra tre safariturer här. Väl inne i parken dröjer det inte länge förrän vi brukar möta Pansarnoshörningen eller den Enhornade Noshörningen som den också kallas. Under tiden i Kaziranga möter vi också den indiska elefanten. I Kaziranga finns den Asiatiska Vattenbuffeln med sina imponerande horn. Här finns också flera arter hjortar som den vackra Våtmarksbarasinghan och den lilla Svinhjorten. Tigern har ett stort bestånd här men är svår att se i den frodiga vegetationen. Efter några timmar i safaribil känns det skönt att komma tillbaka till lodgen och äta frukost.
Vi har några timmar till eget förfogande som avbryts av lunch, innan vi sätter oss i safaribilen igen mitt på eftermiddagen för vår andra safari som varar till skymningen.

Hotell:  Infinity Resort Kaziranga
Måltider: Frukost, lunch, middag

Kaziranga

Även idag har vi två safariturer. Fågellivet är rikt längs Bramaputra, på flodslätterna och i de fuktiga skogspartierna. Här finns örnar, gamar, pelikaner och den Stora Adjutanten, den afrikanska Maraboustorkens imponerande kusin för att nämna några. I skogspartierna möter vi indiska fasaner och biätare bland många andra.

Hotell:  Infinity Resort Kaziranga
Måltider: Frukost, lunch, middag

Nagpur

Vi lämna detta fantastiska Kaziranga för nya spännande nationalparker. Vi flyger till Nagpur, centralort på Deccan-platån i centrala Indien. Detta är inkörsporten det de allra bästa tigerparkerna.

Hotell: Radisson Blu
Måltider: Frukost, lunch, middag

Nagpur - Pench

Från Nagpur fortsätter vi med buss i knappt tre timmar till Pench Nationalpark. Vi är nu i Kiplingland, där Rudyard Kipling hämtade inspiration till Djungelboken som blivit känd genom flera filmer, även om filmerna skiljer sig en del från Kiplings och den verklighet vi möter. Våra målarter här, som vi ännu inte mött; Gaur – den imponerande djungelbuffeln, tjurarna kan väga över 1,5 ton och Tigern. Här i centrala Indien har vi störst chans att få se Tigern, vi rör oss under torrtiden med relativt gles undervegetation då vatten bara finns i de större vattenhålen. Vi har här en andra chans att se Leopard och kanske även att få möta Dhole – de indiska vildhundarna som i sitt beteende har mycket gemensamt med sina afrikanska kusiner. De lever i klangrupper, kommunicerar med högfrekventa ljud och är uthålliga och intelligenta jägare. Vi hinner med en kvällssafari när vi kommer fram till Pench.

Hotell: Vannraj Resort eller Jungle Camp
Måltider: Frukost, lunch, middag

Pench

Heldag i Pench med morgon- och eftermiddagssafari. Här i centrala Indien har vi frukostpicknick med oss i safaribilen, den innebär en skön bensträckare. Vi möter Axis- och Sambarhjortar som är viktiga för oss när vi söker efter Tigern, deras varningsläten avslöjar den stora katten, vi letar också tigerspår längs safarivägarna. I träden ovanför oss finns Kiplings Bandar-log, de Grå Langurerna, som också de hjälper oss att hålla utkik och varna för Tigern. Även här känns middagsvilan skön efter resdagen igår.

Hotell: Vannraj Resort eller Jungle Camp
Måltider: Frukost, lunch, middag

Pench – Kanha

Efter en morgonsafari avreser mot Kanha Nationalpark. Vi har en resa på strax under tre timmar framför oss där vår guide passar på att berätta om sina upplevelse i Kanha nationalpark. Vi kommer fram till Kanha lagom för att hinna med en promenad i närområdet innan det är dags för den indiska kvällsbuffén och läggdags.

Hotell: Tuli Hotel & Resort
Måltider: Frukost, lunch, middag

Kanha

Heldag i Kanha Nationalpark med morgon- och kvällssafari. Kanha är en magnifik nationalpark med djungler av högstammig skog med varierande undervegetation som då och då avbryts av öppna områden av varierande storlek där vi ser grupper av hjortar och ibland Gaur.

Tigerns favoritbyte – Sambarhjorten, som är den största hjorten i den indiska djungeln, ser vi i små grupper eller enstaka individer. Axishjortarna ser vi ofta i större grupper, särskilt på eftermiddagarna när de samlas eller när de letar fallfrukt under träd där Langurerna sitter och äter. Men Langurerna vågar sig också ner på marken för att leta mat, dock alltid med någon eller några som håller utkik. Påfåglarna hörs och syns ofta, ibland med uppfällda plymer. Vi hör också kuckeliku i skogen, här finns vilda Junglefowl som är tamhönsens ursprung. Men sinnena är hela tiden alerta, vi lyssnar efter varningsläten och tittar efter spår, det är Tigern vi hoppas på mest. Vi har många chanser att se Tigern, innan vår safariresa är slut så hoppas vi ha fått adrenalinkicken att uppleva världens största kattdjur Tigern vild i sin naturliga miljö och därmed fått vår lista på Indiens fem stora komplett.

Hotell: Tuli Hotel & Resort
Måltider: Frukost, lunch, middag

Kanha

Även idag har vi en heldag i Kanha med morgon- och eftermiddagssafari. I Kanha hoppas vi också på att få se Läppbjörnen som är Baloos förebild. Här finns även den vackra Hard-ground Barasinghanhjorten, som enda ställe i världen. På 70-talet var antalet individer nere på ca 100 men nu har den återhämtat sig något och vid senaste räkningen fann man ca 400 exemplar. Vi har ju redan mött kusinen ”Swamp Deer” det vill säga Våtmarksbarasinghahjorten uppe i Kaziranga.

Hotell: Tuli Hotel & Resort
Måltider: Frukost, lunch, middag

Kanha - Delhi

Efter frukost reser vi till Jabalpur för att ta flyget vidare till Delhi. Tillsammans med alla nya vänner avnjuter vi avskedsmiddag på hotellet och pratar om alla upplevelser vi har fått med oss.

Hotell: Pullman New Delhi
Måltider: Frukost, lunch, middag

Transfer till flygplatsen för hemresa till Skandinavien.

Måltider: Frukost

Hotell

 • Infinity Resorts Kaziranga

  Infinity Resorts Kaziranga

  Vårt boende i Kazirangas nationalpark.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2019-02-18
plane-landing Hemkomst
2019-03-03
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
42 950 kr
price-kr Enkelrum
53 450 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2019-02-18
plane-landing Hemkomst
2019-03-03
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
42 950 kr
price-kr Enkelrum
53 450 kr
I priset ingår:
 • Flyg Stockholm/Göteborg/Köpenhamn–New Delhi – Stockholm/Göteborg/Köpenhamn
 • 12 nätter del i dubbelrum
 • Helpension alla dagar
 • Transporter, flygresor, inträden, nationalparksavgifter och utflykter enligt resebeskrivningen
 • Svensktalande professionell reseledning.
 • Engelsktalande lokala specialistguider.
 • Bagageservice och dricks till bärare.
 • Exklusivt informationspaket med karta och faktahäfte.
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Dessa är för närvarande cirka 3 650 kr. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen cirka 30 dagar innan avresa.
I priset ingår ej:
 • Dryck till maten
 • Visum till Indien, kostnad cirka 1 250 kr.

Avbeställningsskydd kostar 6 procent av försäkrat belopp och måste tecknas vid bokningstillfället. Boka reseförsäkring samtidigt som resan. ERV semesterförsäkring är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för denna resa är 590 kr per person

Vänligen, ta del av de särskilda och allmänna resevillkoren innan du bokar resan.
Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Tilläggsresor

Indien, Goa

Indien, Goa

Vid Indiens västra kust ligger Goa, landets minsta delstat, men trots den lilla ytan finns här mycket att upptäcka. Goa som på 1960-talet var starkt förknippat med hippies och flumkultur har idag ersatts till ett lugnt och avkopplande resmål. Ett visst nattliv finns fortfarande kvar,...

Indien, Goa

Vid Indiens västra kust ligger Goa, landets minsta delstat, men trots den lilla ytan finns här mycket att upptäcka. Goa som på 1960-talet var starkt förknippat med hippies och flumkultur har idag ersatts till ett lugnt och avkopplande resmål. Ett visst nattliv finns fortfarande kvar, särskilt i staden Baga men till största del är Goa numera en högst avslappnande plats med sina vita stränder, kokospalmer och fridfulla atmosfär. Har du ett intresse för yoga och massage kommer du trivas bra här. Här bor vi på det 5-sjärniga Leela Hotel som är det enda strand- och flod lyxresorten. Här erbjuds en fantastisk utsikt över laugunen, god mat, utmärkt service och en mängd olika aktiviteter.

 • Vid Indiens västra kust ligger Goa, landets minsta delstat, men trots den lilla ytan finns här mycket att upptäcka. Goa som på 1960-talet var starkt förknippat med hippies och flumkultur har idag ersatts till ett lugnt och avkopplande resmål. Ett visst nattliv finns fortfarande kvar, särskilt i staden Baga men till största del är Goa numera en högst avslappnande plats med sina vita stränder, kokospalmer och fridfulla atmosfär.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2019-03-03
plane-landing Hemkomst
2019-03-06
calender Antal dagar
3 dagar
price-kr Del i dubbelrum
10 950 kr kr
price-kr Enkelrum
14 500 kr kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2019-03-03
plane-landing Hemkomst
2019-03-06
calender Antal dagar
3 dagar
price-kr Del i dubbelrum
10 950 kr kr
price-kr Enkelrum
14 500 kr kr

I priset ingår:

 • Flyg till och från Delhi
 • Frukost
 • Transfer till och från flygplatsen

I priset ingår ej:

 • Bagagehantering, dricks till lokala guider och chaufförer.
 • Utflykter bokade på plats.
 • Svensktalande reseledning

Liknande resor