Papua Nya Guinea

 • plane-takeoff
  • 23/10/2018
 • Längd: 15 dagar
 • price-icon Pris från: 74 950 kr
 • compas-iconSvensk guide

Papua Nya Guinea

På Papua Nya Guinea är både den djupa djungeln och de kulturella traditionerna helt unika för vår jord. På Papua Nya Guinea lever vissa folkslag fortfarande som på sten­åldern. Landet har enbart ett fåtal farbara vägar, och för att nå de otillgängliga områdena flyger vi med privata plan in i den täta djungeln. Här träffar vi människor som sällan får besök utifrån.

Jan Hasselberg kommer att vara vår ciceron. Tack vare Jan, som känner befolkningen, blir vi kungligt välkomnade och generöst invigda i deras traditioner med mystiska ritualer och danser. Hans bok om Papua Nya Guinea handlar om Tufi och där får vi träffa de papuaner som har kommit honom nära. I Taridalen lever hulifolket som är kända för sina vackert dekorerade peruker. I den avlägsna höglandsdjungeln spanar vi efter den exotiska paradisfågeln.

 

Välkommen till bildvisning om våra Oceanienresor! »

Avresa mot Singapore

Avresa från Skandinavien mitt på dagen. Vi flyger med välkända Singapore Airlines direkt från Skandinavien till Singapore. Singapore Airlines har den snabbaste förbindelsen mellan Stockholm och Singapore. De flyger även direkt från Köpenhamn till Singapore.

Ankomst till Singapore

Ankomst till Singapore på morgonen där vi direkt åker på en stadsrundtur. Vi besöker ett hinduiskt tempel, China Town och Little India. Britterna tilldelade folkgrupperna olika stadsdelar. I botaniska trädgården ser vi en vacker orkidépark. Efter stadsrundturen finns det möjlighet att besöka det anrika kolonialhotellet Raffles. Eftermiddagen är ledig för egna upptäckter.

Hotell: Grand Park City Hall
Måltider: Lunch

Stadsrundtur Singapore – Papua Nya Guinea

Dagen är ledig för egna aktiviteter. Vi bor inom gångavstånd till Clarke Quay, där finns det gott om affärer och många trevliga uteserveringar vid floden. På kvällen flyger vi vidare mot Port Moresby och Papua Nya Guinea

 

Hotell: Nattflyg
Måltider: Frukost

Taridalen

Vi landar i Port Moresby, varifrån vi fortsätter resan till Taridalen. De södra högländerna är ett landskap som skiftar från alpina grässlätter till ståtliga vulkaner såsom Mount Giluwe. När vi flyger till Tari får vi se ett fantastiskt vackert landskap. Vi landar i den grönskande Taridalen, hemvist för hulifolket, eller perukfolket som de också kallas till följd av sina ståtliga peruker som de dekorerar på olika vis. I Taridalen bor vi på Ambua Lodge som bjuder på en oförglömlig utsikt över djungeln och bergen. Regnskogen här är flera miljoner år gammal och därför är artrikedomen av djur och växter varierad och unik. Här finns en stor del av öns över 20 000 olika typer av växter och 1500 olika typer av fåglar, varav 750 är endemiska. På eftermiddagen tar vår ciceron Jan med oss på en vandring i närområdet.

Hotell: Ambua Lodge
Måltider: Lunch, middag

Taridalen

Dagen ägnas åt en expedition till den fascinerande dalen och dess kulturliv, människor och natur. Så sent som för en generation sedan såg hulifolket för första gången vita människor i sina underliga flygande fågelmaskiner, och än idag är deras kontakt med turister begränsad. Hulifolket är känt för sina stamkrig där horder av skrikande, bågförsedda krigare slogs i månader mot sina fiender. Men de primadonnelikande krigarna slutade direkt om det började regna, för att inte förstöra sina vackra kroppsmålningar och hårdekorationer.

Hotell: Ambua Lodge
Måltider: Frukost, lunch, middag

Taridalen

Papua Nya Guinea är en av få platser där nästan hälften av regnskogen är orörd av skogsbolagen, och därför är växtligheten prunkande och artrikedomen stor. Folket som lever här har lyckats bevara sina traditioner i form av berättande, ritualer, hantverk, sånger och krigförande. Landet har över 800 språk vilket betyder att en tiondel av världens alla språk talas inom landets gränser. Invånarna i grannbyar kan ibland tala olika språk, och idag får vi chansen att studera skillnader och likheter mellan byarna, när vi bekantar oss med både vardagsgöromål och ritualer.

Hotell: Ambua Lodge
Måltider: Frukost, lunch, middag

Taridalen flyg till Karawari

Med flyg tar vi oss till Karawari i Lodge i Arambak Country, ett av landets mest otillgängliga och orörda område. Här finns inga vägar eller affärer. Den enda vägen in till området är med lodgernas privata flygplan. Här bor Sepikbefolkning helt isolerade. Sepik uttrycker sin kultur och övertygelse genom sina handgjorda konstverk. Masker, trummor, korgar och skulpturer integreras med deras dagliga liv och animistiska övertygelser. Vi besöker en by där vi ser hur befolkningen arbetar och vi ges möjlighet att köpa fint handgjorda konstverk.

Hotell: Karawari Lodge
Måltider: Frukost, lunch, middag

Karawari

Vi åker på en heldagstur längs de djungelfransiga vattenvägarna. Vi spanar efter fågelliv längs floderna och de närliggande sjöarna. Vi besöker traditionella byar längs med vägen och ger oss en inblick i deras liv.

Hotell: Karawari Lodge
Måltider: Frukost, lunch, middag

Mount Hagen

Vi flyger vidare till Mount Hagen. Denna plats lovar oss evigt vårväder och magnifika utsikter över bland annat Hagen Range, Mount Giluwe och Wahgi Valley. Efter lunch följer vi med på en naturvandring i den orörda regnskogen som ger hem till många orkidéarter. Logen har timmar med vandringsleder vilket ger oss gott om möjligheter att utforska den unika ekologin i detta område.

Hotell: Rondon Ridge
Måltider: Frukost, lunch, middag

Mount Hagen

Mount Hagen City är affärshjärtan på Papua Nya Guinea och stöder ett antal viktiga branscher som te, kaffe, gruvdrift och transport. Det är en stad där sten möter stål och där tradition och historia kombineras med en modernare livsstil. Vi följer med på historien genom Melpa-folkets traditioner och levnadssätt.

Hotell: Rondon Ridge
Måltider: Frukost, lunch, middag

Tufi

Tidigt på morgonen fortsätter vi via huvudstaden Port Moresby rakt över landet till den lilla byn Tufi belägen vid spetsen av en halvö. Här börjar Söderhavet med sina vita stränder, kokospalmer och korallrev, och här är vår ciceron nästan som hemma efter många och långa vistelser. Vi välkomnas av vår cicerons vänner på resortens berömda terrass. Vid Tufis kaj kan man både bada och snorkla, eller paddla en runda med resortens kanoter och kajaker.

Hotell: Tufi Resort
Måltider: Frukost, lunch, middag

Tufi

Denna dagen ges möjlighet att snorkla eller dyka i ett av de fantastiska reven i närheten av Tufi. Korallreven på Papua Nya Guinea har världens rikaste marina miljö och klaraste vatten. Annars tillbringas förmiddagen under palmerna på en underbar strand, och i byn bakom. Vi får en demonstration av hur man bygger en kanot och får även prova på att paddla. Både kanoter och hus görs fortfarande på samma sätt som för hundra år sedan. Lunchen serveras på stranden. På eftermiddagen besöker vi en by med vacker utsikt över fjordarna. Här får vi en introduktion till Tufis unika landskapsformation och historia, med både stamkrig och världskrigsepisoder, och får se hur dom stora, färggranna Birdwing-fjärlarna utvecklas.

Hotell: Tufi Resort
Måltider: Frukost, lunch, middag

Tufi

Efter frukost åker vi idag båt ut från Tufi på det vidsträckta havet omringat av höga berg. Vi färdas till några av byarna vid de karakteristiska fjordarna. Byborna möter oss med dansande, och demonstrerar så sina loka traditioner, bl.a. hur de monterar de fantastiska huvudbonaderna och hur de särpräglade ansiktstatueringarna görs. Vi serveras lunch med lokal cuisine i en av byarna, och så får vi se hur den traditionella maten tillagas. Ett dopp vid en palmklädd strand är det också alltid möjlighet för.

Hotell: Tufi Resort
Måltider: Frukost, lunch, middag

Hemresa

Vår vistelse på Tufi närmar sig sitt slut på morgonen flyger vi till Port Moresby för att sedan kliva ombord flyget som tar oss tillbaka till Singapore och vidare hem igen. För den som vill stanna ytterligare en eller ett par dagar i Singapore finns det möjlighet till att göra det mot ett tillägg. Kontakta oss för mer information och prisuppgifter.

Hotell: Nattflyg
Måltider: Frukost

Hemkomst

Vi anländer till Skandinavien på morgonen med många fantastiska minnen i bagaget.

 

Hotell

 • Tufi Resort

  Tufi Resort

  Tufi Resort är en boutiquelodge belägen högt uppe på en vulkanklippa med vacker utsikt över fjorden. En av anledningarna till varför många gäster väljer att bo på Tufi Resort är den fantastiska dykningen som området har att bjuda på.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2018-10-23
plane-landing Hemkomst
2018-11-06
calender Antal dagar
15 dagar
price-kr Del i dubbelrum
74 950 kr
price-kr Enkelrum
85 950 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2018-10-23
plane-landing Hemkomst
2018-11-06
calender Antal dagar
15 dagar
price-kr Del i dubbelrum
74 950 kr
price-kr Enkelrum
85 950 kr

 

I priset ingår:

 • Flyg Stockholm/Köpenhamn-Singapore-Port Moresby-Singapore-Stockholm/Köpenhamn
 • Inrikesflyg inom Papua Nya Guinea
 • Rum på tre till fyrstjärniga hotell samt lodger
 • Transporter, måltider, inträden och utflykter enligt resebeskrivning
 • Svensktalande professionell reseledning och lokala specialistguider
 • Informationspaket med faktahäfte
 • Bagageservice och dricks till bärare, lokalguider och chaufförer
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen, cirka 30 dagar innan avresa

I priset ingår ej:

 • Dryck till måltid
 • Flyg från Göteborg kan bokas mot visst tillägg. Kontakta Thabela Travel för exakt pris.
 • Dykning

Vi reserverar oss för eventuella hotellbyten, till hotell med lika standard.

Visum ordnas vid ankomst på flygplatsen i Port Moresby. Detta visum är gratis och giltigt för 60 dagars vistelse i Papua Nya Guinea.

Avbeställningsskydd kostar 6 procent av försäkrat belopp och måste tecknas vid bokningstillfället.

Boka reseförsäkring samtidigt som resan. ERV semesterförsäkring är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för denna är 690kr per person.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Liknande resor