Papua Nya Guinea

 • plane-takeoff Avresa: 2017-10-24
 • Längd: 17 dagar
 • price-icon Pris från: 74 950 kr
 • compas-iconSvensk guide

Papua Nya Guinea

På Papua Nya Guinea är både den djupa djungeln och de kulturella traditionerna helt unika för vår jord. På Papua Nya Guinea lever vissa folkslag fortfarande som på sten­åldern. Landet har enbart ett fåtal farbara vägar, och för att nå de otillgängliga områdena flyger vi med privata plan in i den täta djungeln. Här träffar vi människor som sällan får besök utifrån.

Jan Hasselberg kommer att vara vår ciceron. Tack vare Jan, som känner befolkningen, blir vi kungligt välkomnade och generöst invigda i deras traditioner med mystiska ritualer och danser. Hans bok om Papua Nya Guinea handlar om Tufi och där får vi träffa de papuaner som har kommit honom nära. Vi deltar i Alotaus färgstarka festival, där olika stammar samlas för att tävla i dans och paddling. I Taridalen lever hulifolket som är kända för sina vackert dekorerade peruker. I den avlägsna höglandsdjungeln spanar vi efter den exotiska paradisfågeln.

pic1

Guide

Läs mer
Avresa mot Singapore

Avfärd från Sverige på eftermiddagen.

Ankomst till Singapore

Vi anländer till Singapore på eftermiddagen och åker till vårt hotell för att vila.

Hotell: Park Regis Hotel
Måltider: Middag

Stadsrundtur Singapore – Papua Nya Guinea

Vi möts upp för en lunch på trevliga Ellenborough Market Café. Här får vi njuta av en härlig buffélunch. Efteråt beger vi oss ut på en stadsrundtur för att upptäcka de olika stadsdelarna i denna pulserande hamnstad. Vi åker sedan till flygplatsen för att fortsätta vår resa till Papua Nya Guinea.

Hotell: –
Måltider: Frukost, lunch

Taridalen

Vi landar i Port Moresby, varifrån vi fortsätter resan till Taridalen. De södra högländerna är ett landskap som skiftar från alpina grässlätter till ståtliga vulkaner såsom Mount Giluwe. När vi flyger till Tari får vi se ett av de vackraste landskapen i världen. Vi landar i den grönskande Taridalen, hemvist för hulifolket, eller perukfolket som de också kallas till följd av sina ståtliga peruker som de dekorerar på olika vis. I Taridalen bor vi på Ambua Lodge som bjuder på en oförglömlig utsikt över djungeln och bergen. Regnskogen här är flera miljoner år gammal och därför är artrikedomen av djur och växter varierad och unik. Här finns en stor del av öns över 20 000 olika typer av växter och 1500 olika typer av fåglar, varav 750 är endemiska. På eftermiddagen får vi en guidad tur i fågelskådning och då hoppas vi få en skymt av de skygga paradisfåglarna.

Hotell: Ambua Lodge
Måltider: Lunch, middag

Taridalen

Dagen ägnas åt en expedition till den fascinerande dalen och dess kulturliv, människor och natur. Så sent som för en generation sedan såg hulifolket för första gången vita människor i sina underliga flygande fågelmaskiner, och än idag är deras kontakt med turister begränsad. Hulifolket är känt för sina stamkrig där horder av skrikande, bågförsedda krigare slogs i månader mot sina fiender. Men de primadonnelikande krigarna slutade direkt om det började regna, för att inte förstöra sina vackra kroppsmålningar och hårdekorationer. Papua Nya Guinea är en av få platser där nästan hälften av regnskogen är orörd av skogsbolagen, och därför är växtligheten prunkande och artrikedomen stor. Folket som lever här har lyckats bevara sina traditioner i form av berättande, ritualer, hantverk, sånger och krigförande. Landet har över 800 språk vilket betyder att en tiondel av världens alla språk talas inom landets gränser. Invånarna i grannbyar kan ibland tala olika språk, och idag får vi chansen att studera skillnader och likheter mellan byarna, när vi bekantar oss med både vardagsgöromål och ritualer.

Hotell: Ambua Lodge
Måltider: Frukost, lunch, middag

Taridalen - Port Moresby

Vi lämnar Taridalen och landar i Port Moresby där vi checkar in på Airways Hotel. Vi äter en trevlig lunch tillsammans innan vi beger vi oss ut på äventyr runt om Port Moresby eller njuter av en ledig eftermiddag vid poolen.

Hotell: Airways Hotel
Måltider: Frukost, lunch

Tufi

Tidigt på morgonen fortsätter vi rakt över landet till den lilla byn Tufi belägen vid spetsen av en halvö. Här börjar Söderhavet med sina vita stränder, kokospalmer och korallrev, och här är vår ciceron djupt rotad efter många års vistelse. Vi välkomnas av vår cicerons vänner på resortens berömda terrass som bjuder på en underbar utsikt över fjordarna. Vi kan ta en promenad in i den närliggande djungeln, och kanske har vi turen att se några av de australiska pungdjuren som lever här. Vi får en introduktion till Tufis unika landskapsformation och historia, med både stamkrig och världskrigsepisoder. Vi ges möjlighet att snorkla eller dyka i ett av de fantastiska reven i närheten av Tufi. Korallreven på Papua Nya Guinea har världens rikaste marina miljö och klaraste vatten. Den som inte önskar snorkla får göra en kanotutflykt till en närliggande strand, där man kan bada, plocka snäckor och göra korta promenader. Vi får.

Hotell: Tufi Resort
Måltider: Frukost, lunch, middag

Tufi

Efter frukost åker vi även idag båt ut från Tufi på det vidsträckta havet omringat av höga berg. Vi färdas till några av byarna vid de karakteristiska fjordarna där vi möts av en traditionell singsing-dans som välkomnar oss. Här får vi se traktens traditionella hantverk som barktyg och snäcksmycken. Byborna ger en demonstration av de lokala huvudbonaderna och de särpräglade ansiktstatueringarna. Vi serveras lunch med lokal cuisine i en av byarna, och så får vi se hur den speciella sagodegen framställs.

Hotell: Tufi Resort
Måltider: Frukost, lunch, middag

Tufi - Port Moresby

Vår vistelse på Tufi börjar närma sig sitt slut. Under förmiddagen besöker vi byn Natade för en demonstration av traditionell papuansk matlagning. Sedan tar vi oss till flygplatsen för att flyga tillbaka till Port Moresby. Efter ankomst, checkar vi in på vårt bekväma hotell och äter en gemensam middag.

Hotell: Airways Hotel
Måltider: Frukost, middag

Stadsrundtur i Port Moresby

Idag fortsätter vi med att utforska Papua Nya Guineas huvudstad. På förmiddagen gör vi en stadsrundtur i Port Moresby. Huvudstaden ger oss en inblick i landets historia. På nationalmuseet tar vi del av masker, tyger, sköldar och annat hantverk. Vi får också se en kanot från Milne Bay, dit vi är på väg för kanotfestivalen. I botaniska trädgården ser vi landets tätaste samling av orkidéer och andra växter. Här finns också trädkängurur, reptiler och paradisfåglar.

Hotell: Airways Hotel
Måltider: Frukost, lunch, middag

Alotau

Efter frukost åker vi mot flygplatsen för att flyga till Gurney, flygplatsen i Milne Bay-provinsen. Vi åker till Alotau och tar in på vårt hotell för tre nätter. Alotau är en sömnig småstad, men just denna vecka exploderar samhället i färger, besökare och aktiviteter. Det är dags för en av resans höjdpunkter, som också är en av årets höjdpunkter för papuanerna: Canoe and Kundu-festivalen. En festival i Papua Nya Guinea är en hänförande upplevelse. Festivalen hedrar den lokala kulturen i Milne Bay, som till stor del består av kanoter och sjöfarande.

Hotell: Alotau International Hotel
Måltider: Frukost, lunch, middag

Festival i Alotau

Denna dag sätter kundu-trummorna takten och hela dagen går i festivalens tecken. Luften vibrerar av musik och vi dras med av stämningen när vi ser de koreograferade danserna, alla uppträdanden och de färgglada dekorationerna. Det är en stor högtid för papuanerna och vi gläds med dem åt sammankomsten. Människor från olika stammar samlas här och ger smakprov på sina kulturer. Många besökare kommer från isolerade öar långt ut i havet och för vissa är detta årets enda besök på fastlandet. Vi får se spännande hantverk, många olika singsing-uppträdanden och smaka lokal mat av olika slag. Vi lär oss också mer om den så kallade kula-handeln. Kularingen var ett föremål som människorna runt Milne Bay reste långväga för att ge som gåva till grupper på andra öar. Gåvan fördes sedan vidare till en annan grupp. Syftet och ceremonin kring kularingen har undersökts av antropologer och kommit att symbolisera Milne Bay.

Hotell: Alotau International Hotel
Måltider: Frukost, middag

Milne bay – historia

Denna dag ägnar vi åt att fördjupa oss i Milne Bays historia och kultur. För de som är intresserade av krigshistoria är Milne Bay-regionen känt för strider som utspelade sig här under Andra Världskriget. ”Battle of Milne Bay” ägde rum 25 augusti – 07 september 1942 och spelade en väsentlig roll i kriget. Det var första gången man hade besegrat, vad man då trodde, de oövervinnliga japanerna på land och hindrade de från att etablera en bas vid den östra spetsen av Nya Guinea. Under eftermiddagen utforskar vi området runt om Alotau.

Hotell: Alotau International Hotel
Måltider: Frukost, lunch

Tawali

Vår sista dag i Alotau tillbringar vi på Tawali Resort, som ligger avsides från Alotau. Resorten är inbäddad i tropisk grönska, hit kommer man endast med båt och utsikten består av härligt blått vatten. Dykning och snorkling runtomkring Tawali är i världsklass, undervattensfotografer från hela världen kommer hit för att dyka i dessa orörda vatten. För de som vill kommer vi göra små utflykter men man kan även välja att spendera den resterande tiden med att koppla av vid resortens pool. Vi samlas för gemensam middag för att njuta av vår sista kväll i Papua Nya Guinea.

Hotell: Tawali Resort
Måltider: Frukost, lunch, middag

Alotau – Singapore – Skandinavien

På morgonen flyger vi via Port Moresby till Singapore. Vi kommer fram på kvällen för att sedan flyga vidare till Skandinavien*

*För den som vill stanna ytterligare en eller ett par dagar i Singapore finns det möjlighet till att göra det mot ett tillägg.

Hotell: –
Måltider: Frukost

Hemkomst

Vi anländer till Skandinavien på morgonen med många fantastiska minnen i bagaget

Hotell

 • Airways Hotel Port Moresby

  Airways Hotel Port Moresby

  Detta fantastiska hotell nära Port Moresbys flygplats är ett rent nöje att bo på. Hotellet är omringat av en grönskande oas då det är beläget i en botanisk trädgård. Varje rum har en balkong med en panoramautsikt samt ett lyxigt badrum i marmor. Hotellet erbjuder både en inomhuspool och en härlig utomhuspool, en tennisbana, en squashbana samt ett SPA. Det finns fyra restauranger att välja bland, med maträtter från alla världens hörn.  

 • Tufi Resort

  Tufi Resort

  Tufi Resort är en boutiquelodge belägen högt uppe på en vulkanklippa med vacker utsikt över fjorden. På lodgen finns en liten pool, restaurang, bar och ett litet bibliotek. En av anledningarna till varför många gäster väljer att bo på Tufi Resort är den fantastiska dykningen som området har att bjuda på. Maten på resorten består mestadels av fisk, skaldjur och tropisk frukt.

 • Tawali Resort Alotau

  Tawali Resort Alotau

  Tawali Resort ligger utanför Alotau, på ett vulkanisk berg med utsikt över Milne Bay. Det är ett undangömt paradis. Hit kommer man endast med båt och resorten erbjuder en privat strand, en pool, restaurang och en bar. Varje bungalow är inrett i traditionell stil med lokala konstverk på väggarna och har en stor balkong med utsikt över bukten. Restaurangen serverar en blandning av lokala och internationella rätter med färska skaldjur i fokus.

Prisuppgifter

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2017-10-24
plane-landing Hemkomst
2017-11-08
calender Antal dagar
17 dagar
price-kr Del i dubbelrum
74 950 kr
price-kr Enkelrum
86 950 kr
plane-takeoff Avresa
2018-10-25
plane-landing Hemkomst
2018-11-09
calender Antal dagar
17 dagar
price-kr Del i dubbelrum
75 950 kr *
price-kr Enkelrum
88 950 kr *
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2017-10-24
plane-landing Hemkomst
2017-11-08
calender Antal dagar
17 dagar
price-kr Del i dubbelrum
74 950 kr
price-kr Enkelrum
86 950 kr
plane-takeoff Avresa
2018-10-25
plane-landing Hemkomst
2018-11-09
calender Antal dagar
17 dagar
price-kr Del i dubbelrum
75 950 kr
price-kr Enkelrum
88 950 kr
 • Pris och datum är preliminära.

I priset ingår:

 • Flyg Stockholm/Köpenhamn-Singapore-Port Moresby-Singapore-Stockholm/Köpenhamn
 • Inrikesflyg inom Papua Nya Guinea
 • Rum på tre till fyrstjärniga hotell samt lodger
 • Transporter, måltider, inträden och utflykter enligt resebeskrivning
 • Svensktalande professionell reseledning och lokala specialistguider
 • Informationspaket med faktahäfte
 • Bagageservice och dricks till bärare, lokalguider och chaufförer
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen, cirka 30 dagar innan avresa

I priset ingår ej:

 • Dryck till måltid
 • Flyg från Göteborg kan bokas mot visst tillägg. Kontakta Thabela Travel för exakt pris.

Vi reserverar oss för eventuella hotellbyten, till hotell med lika standard.

Visum ordnas vid ankomst på flygplatsen i Port Moresby. Detta visum är gratis och giltigt för 60 dagars vistelse i Papua Nya Guinea.

Avbeställningsskydd kostar 1 495kr och måste tecknas vid bokningstillfället för att vara giltigt. Boka reseförsäkring samtidigt som resan. ERV semesterförsäkring är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för denna är 730kr per person.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Liknande resor