• plane-takeoff Avresa: 2017-11-01
 • Längd: 16 dagar
 • price-icon Pris från: 78 950 kr
 • compas-iconSvensk guide

Inkariket med Galapagos

Rundresa till Ecuador, Galapagos och Peru med svensk guide. Besök tre av vår jords finaste platser på en och samma resa. Galapagos där bristen på fiender har lett till att djuren är totalt orädda. Machu Picchu, Inkatemplet som ligger inbäddat i regnskogen och är ett av världens sju underverk. Titicacasjön med oförglömliga vyer över Anderna och indianerna med sina levande traditioner. Välj även en tilläggsresa till Amazonas eller avkoppling vid Perus kust.

På Galapagos kryssar vi fyra dagar med nyrenoverade M/V Santa Cruz II som erbjuder högsta komfort. Vi har omsorgsfullt valt denna kryssning för att ni ska få uppleva så mycket som möjligt av Galapagos unika djurvärlds samt för deras duktiga naturguider. Se film från kryssningen som vi gör på Galapagos:

 

Välkommen till reseafton om Inkariket med Galapagos på Ecuadors ambassad, Stockholm Läs mer»

pic1

Guide

Läs mer
Avresa mot Ecuador

Avfärd från Skandinavien på morgonen med KLM via Amsterdam. Ankomst till Ecuadors huvudstad Quito på eftermiddagen.

Hotell: Patio Andaluz
Måltider: Välkomstmiddag

Quito stadsrundtur

Quito betyder folket i ravinen och vi befinner oss på 2 850 m ö h och i en av världens högst belägna huvudstäder. Från El Panecillo, som betyder den lilla bullen, har vi vacker utsikt över staden och vulkanen Pichincha. När spanjorerna anlände till Ecuador 1526 var Quito ett viktigt inkasäte. Istället för att låta spanjorerna erövra staden raserades den, så det finns inga rester kvar från inkatiden. Den nuvarande staden grundades ovanpå ruinerna och anses vara Sydamerikas bäst bevarade spanska kolonialstad. Under stadsrundturen promenerar vi i koloniala Quitos gränder som är skyddade av Unesco som världsarv. Efter en välsmakande lunch besöker vi ekvatorlinjen och har här möjlighet att stå med ett ben söder och det andra benet norr om ekvatorn.

Hotell: Patio Andaluz
Måltider: Frukost, lunch

Anderna – Otavalo – quito

Vi startar tidig morgon då dagen inleds med ett besök på barnhemmet Soptippen, som Thabela Travel stödjer. Vi följer sedan Pan American Highway norrut och är snart i provinsen Imbaburas vackra sjödistriktet omringat av vulkantoppar på upp till 5 800 m. Här på höglandet bor ota­valoindianerna och varje by har sin egen hantverksspecialitet. Vi besöker bland an­nat Peguche. I Otavalo säljs områdets produkter på marknaden. Idag får vi se folket här, som är de mest framgångsrika indianerna på hela kontinenten. Deras affärer finns spridda över Ecuador och de gör affärsresor över hela världen. Otavaloindian­erna bär alltid sina traditionella kläder. Männen har en mörk filthatt, poncho och en lång fläta. Kvinnorna bär broderad blus, mörk kjol och många halsband. Vi äter en lunch på en hacienda i kolonial stil.

Hotell: Patio Andaluz
Måltider: Frukost, lunch

Kryssning på Galapagos

Flyg till Galapagos som betraktas som en av jordens yngsta landformationer, med världens äldsta djurliv. Charles Darwin kom till Galapagos på 1800-talet. När han senare kom ut med ”Om arternas uppkomst genom naturligt urval” gjorde han öarna i ett slag världsberömda. Betydande delar tillskrevs iakttagelser av Galapagos växt- och djurliv. Inte minst bidrog de numer kallade Darwin-finkarna med viktiga belägg. Vi börjar vår expedition på Galapagos ön San Cristóbal. Det var här på San Cristóbal som Charles Darwin i september 1835 tog sina första steg på Galapagos. På San Cristóbal ser vi förhoppningsvis finkar, fregattfåglar och öns inhemska härmtrast. Vi gör en expedition till de norra delarna av ön som är häckningsplats till många olika arter av sjöfåglar bland annat tre olika arter av sulor, den rödfotade och blåfotade samt Nazcasulan.

Hotell: M/V Santa Cruz II
Måltider: Frukost, lunch, middag

Kryssning på Galapagos

På morgonen har vi kommit fram till ön Santa Fe. Vid ankomsten hälsas vi välkomna av en sjölejonkoloni som ligger och solar på den korallvita sandstranden. Möjlighet finns att snorkla tillsammans med sjölejonen. Ungarna är lekfulla och nyfikna och busar med oss i vattnet. Här kan vi även se vitspetsad haj som simmar graciöst i vattnet. För den som önskar finns det möjlighet att upptäcka det marina-djurlivet med en glasbottenbåt. Vi gör en promenad på ön och har möjlighet att se den utrotningshotade landleguanen som bara finns på ön Santa Fe. Efter lunch landstiger vi på ön South Plaza. Den svarta lavastenen som ön består av och dess vita sandstrand står i vacker kontrast mot det turkosa vattnet. Under frodiga fikonkaktus kan vi se gul/grå färgade landleguaner tålmodigt vänta på att kaktusens frukt ska falla till marken. På ön finns även ett intressant fågelliv och vi kan se svalstjärtad mås, fregattfåglar och liror.

Hotell: M/V Santa Cruz II
Måltider: Frukost, lunch, middag

Kryssning på Galapagos

På morgonen har vi kommit fram till ön Santa Cruz och orten Puerto Ayora som är Galapagos största samhälle. I utkanten ligger Charles Darwins forskningsstation som vi besöker. Av Galapagos tidigare 15 raser jättesköldpaddor är fyra helt utrotade av människan och introducerade däggdjur. På stationen föder man upp sköldpaddor som planteras ut på de olika öarna. Forskningsstationen brann ner på 80-talet och återuppbyggdes med hjälp av svenska bidrag. På ön Santa Cruz högland intar vi en lunch och kan här se ett helt annat ekosystem med frodig grönska.  Här har vi möjlighet att se jättesköldpaddor i sin naturliga miljö. De isolerades på flera av öarna, vilket resulterade i att olika populationer utvecklades i olika riktningar. I torra områden blev sköldpaddorna mindre, fick långa ben, lång hals och ett sadelformat skal som tillåter dem att sträcka ut halsen. De kan därför nå högt upp bland buskar och kaktusar för att hitta föda. I fuktiga områden med mycket gräs utvecklades större sköldpaddor med rundat skal.

Hotell: M/V Santa Cruz II
Måltider: Frukost, lunch, middag

Kryssning på Galapagos

På förmiddagen landstiger vi på Española Island, där albatrosser och blåfotade sulor häckar från april till december. Deras dans är ett fascinerande skådespel. Albatrosserna med sitt vingspann på 2,5 m är smidiga i luften, men klumpiga på land. De bokstavligen kraschlandar på Española i april för att häcka och lämnar ön i december då uppdraget är slutfört. Paren sjunger och gnäggar som åsnor om vartannat, klapprar med näbbarna och gapar stort mot varandra. De blåfotade sulorna dansar väl så vackert. Hannen lockar initialt honans uppmärksamhet genom att peka med näbben mot himlen och därefter paraderar de båda mot varandra med kupade vingar och upplyfta fötter. Vi ser även sjölejon, Españolas härmtrast, svalstjärtad mås och havsödla. Vill du inte följa med på den långa vandringen finns möjlighet att åka jolle runt kustremsan och sedan göra en lättare promenad. På eftermiddagen besöker vi en vacker korallvit sandsandstrand som är hem till en sjölejonkoloni som vi har möjlighet att sola och bada tillsammans med. Utanför sandstranden finns ett spännande marint djurliv att upptäcka.

Hotell: M/V Santa Cruz
Måltider: Frukost, lunch, middag

Galapagos – Lima

På morgonen förankrar vårt fartyg i Galapagos huvudstad Puerto Baquerizo Moreno på ön San Cristobal och kryssningen är slut. Flyg till Lima via Guayaquil i Ecuador.

Hotell: Costa del Sol Ramada
Måltider: Frukost

Lima – Inkas heliga dalgång

På morgonen går flyget till Cusco som ligger på över 3 300 m och var Inkarikets huvudstad. Vi reser till Urubambadalen, som även kallas Inkas heliga dal. Längst in i dalen ligger Ollantaytambo. Detta är en av få platser där spanjorerna förlorade ett avgörande slag under erövringen. Pizarro kom hit 1536, men på inkräktarna regnade det pilar, spjut och stenar. Därefter överrumplade indianerna Pizarro med att översvämma terrasserna nedanför med hjälp av anlagda kanaler. Hästarna fick problem att röra sig i vattnet, så spanjorerna retirerade.  Vi besöker Pisac market i byn Pisac. Här går indianerna klädda i sina traditionella dräkter. Passa på att handla stickade kläder, vävnader och smycken som säljs på den lokala marknaden. Ovanför byn ligger en inkafästning. Indianerna bor i enkla lerhus och de bedriver jordbruk där de plöjer med oxar och skördar för hand. Deras första språk är quechua som är det gamla inkaspråket.På kvällen åker vi en kortare tågresa från Ollantaytambo till byn Aguas Calientes som även är känd som Machu Picchu village.

Hotell: El Mapi
Måltider: Frukost, lunch, middag

Machu Picchu

På morgonen beger vi oss till Machu Picchu som är en av världens olösta gåtor. Vad var det för människor som byggde den här staden och varför valde de en så svårtillgänglig plats? Den amerikanska historikern Hiram Bingham upptäckte ruinområdet 1911 och det tog två år att återerövra inka-staden från djungelns grepp. Läget mellan två bergstoppar gör att dimman ofta lägger sig i dalgången och bidrar med mystiken. Forskarna tror templet byggdes på 1400-talet av Inka Pachacutic och övergavs 100 år senare. Varför är höljt i dunkel, men man spekulerar i matbrist eller sjukdomar. Osäkerheten om vad staden använts till är också stor. Machu Picchu har en hög andel religiös arkitektur, så många menar att det var ett säte för andlig och ceremoniell verksamhet. Intressant är att områdets skörd från terrassodlingarna måste ha varit betydligt större än vad befolkningen förbrukade. Kanske var Machu Picchus funktion att förse prästerna och kungafamiljen i Cuzco med cocalöv. Ledig eftermiddag.

Hotell: El Mapi
Måltider: Frukost, lunch, middag

Machu Picchu – Cusco

Vi startar med att åka tåg från Machu Picchu till Cusco. Efter lunch checkar vi in på vårt hotell beläget i centrala Cusco. Idag ges tid för egna strövtåg. Vi befinner oss mitt i Anderna och i Amerikas äldsta stad. Enligt legenden grundades Cusco på 1100-talet av den förste inkan Manco Capac, (solens son). Denna plats döptes till Qosqo, som betyder jordens navel. Inkarikets expansion inleddes på 1400-talet och kom så småningom att sträcka sig från Colombia i norr till Chile i söder.

Hotell: Aranwa Cusco Boutique Hotel
Måltider: Frukost

Cusco

På morgonen gör vi en stadsrundtur i Cusco där vi besöker Sacsayhuaman. Massiva stenblock, de största väger 128 ton, bildar en sicksack linje. Cusco skapades med formen av en puma och linjen sägs symbolisera tänderna. Murarna byggdes utan fogmassa och med sådan precision att inte ens en knivsudd går att sticka in mellan blocken. Vid jordbävningar har kolonialbyggnaderna gett vika, men inkapalatsen har stått intakta. I katedralen på torget ser vi en målning som föreställer Kristi sista måltid där lärjungarna äter inkadelikatessen marsvin. I Soltemplet var både väggar och tak täckta av guld. Här fanns guldaltare och guldföremål förställande lamor, barn och majs. Mot slutet av 1500-talet var allt nedsmält och många inkatempel hade fått ge plats åt kolonialbyggnader. Fortfarande är kontrasten mellan indianerna och de spanskbesläktade invånarna påtaglig. På torget syns både indiankvinnor i sina hattar och omlottkjolar och kvinnor klädda i det senaste från Limas modekvarter. Resten av dagen är ledig för egna strövtåg i Cusco. På kvällen finns det möjlighet att boka in en middag med musik och folkdans (från ca 240 kr).

Hotell: Aranwa Cusco Boutique Hotel
Måltider: Frukost

Cusco – Titicacasjön

Vi åker buss från Cusco till Titicacasjön och ser längs vägen Andernas vackra bergslandskap passera utanför fönstret. Högslätten kallas Altiplano och är det jordbruksområde där bland annat potatisen hör hemma. Stora lamaflockar betar på sluttningarna. På eftermiddagen når vi Titicacasjön som ligger på 3 850 m ö h. Vårt hotell ligger strax utanför Puno, med vacker utsikt över sjöns klarblå vatten.

Hotell: Posadas del Inca Puno
Måltider: Frukost, lunch

Titicacasjön – Lima

Vi gör en båttur på Titicacasjön till vassöarna. Här bor 300 uroindianer vars existens är beroende av totoravassen. Av den bygger de sina hus och båtar. En välbyggd båt kan frakta en hel familj och håller ett halvår innan den börjar ruttna. Även öarna är skapade av vass. Vassens mjuka rötter äter indianerna. Vi fortsätter på den Peruanska sidan av Titicaca sjön för att besöka ön Taquile. Här bor ca 2 000 Taquileños med mottot “du skall icke stjäla, du skall icke ljuga och du skall icke vara lat”. Vi njuter av vacker natur och får komma nära de lokala traditionerna på ön. Flyg till Lima sen kväll. Vi bor i stadsdelen Miraflores som ligger vackert vid Stilla havskusten.

Hotell: Casa Andina eller liknande
Måltider: Frukost, lunch

Lima – stadsrundtur - avresa

Ledig förmiddag. En välsmakande lunch intas med utsikt över Stilla Havet. På eftermiddagen gör vi en stadsrundtur i Lima som grundades av Pizarro 1535 och blev under tidig kolonial tid den mest betydelsefulla staden på kontinenten. Detta ändrades på mitten av 1700-talet efter en katastrofal jordbävning som förstörde de flesta byggnader. Det viktigaste torget i alla Peruanska städer heter Plaza de Armas och Lima är inget undantag. Äldsta byggnaden på torget är katedralen som rymmer en träkista med Pizarros kvarlevor. Flyg på kvällen mot Europa.

Hotell: –
Måltider: Frukost, Avskedslunch

Hemkomst från Peru

Ankomst till Skandinavien.

Hotell

 • Patio Andaluz

  Patio Andaluz

  Ett historiskt boutique hotell, beläget mitt i koloniala Quito, med promenadavstånd till flera sevärdheter så som Independence Plaza och kyrkorna San Francisco och La Compañia. Byggnaden andas verkligen kolonial historik med sin arkitektur och små innergårdar. På den stora innegården ligger hotellets restaurang som serverar läckerheter från både Ecuador och Spanien.

 • M/V Santa Cruz ll

  M/V Santa Cruz ll

  På Galapagos kryssar vi fyra nätter med exklusiva M/V Santa Cruz II som besöker alla de djur rikaste öarna. Skeppet är specialkonstruerat för just Galapagos och det är en fördel med ett stabilt skepp om vindarna blåser upp. Det finns en glasbottenbåt för marina expeditioner och snorkelutrustning att låna. M/V Santa Cruz har lovordats för sina duktiga naturguider och välplanerade rutt med besök på de finaste öarna.

 • El Mapi Machu Picchu

  El Mapi Machu Picchu

  Nybyggt modernt hotell som ligger i byn Aguas Calientes precis vid foten av Machu Picchu. Nära till allt och byn är underbar att strosa runt i, glöm inte att besöka marknaden. På hotellet får man verkligen känslan av att vara nära naturen, hela hotellet har designats med tanken på att ta tillvara på det naturen har att erbjuda. Hotellet jobbar mycket med hållbart resande och att bevara Perus fantastiska natur.

 • Aranwa Cusco Boutique Hotel

  Aranwa Cusco Boutique Hotel

  Aranwa är et mycket charmigt 4 stjärnigt boutique hotell i hjärtat av Cusco. Vi befinner oss ett stenkast från torget Plaza De Armas och det är ett område med mysiga små kullerstensgator. I området är det gångvänligt sena kvällar. Såsom de flesta hotell i Cusco är det enkelt på utsidan och när vi kommer innanför väggarna öppnar sig något helt annat! Inredningen är elegant och bjuder på en touch av det förflutna med härliga färger och antikviteter. Här finns mysiga innegårdar där ljuset släpps in. Hotellet har inte mindre än 300 konstverk som ger oss en inblick i Inkastadens historia. I deluxerummen finns badrum med jacuzzi och värmeslingor i golvet.

Prisuppgifter

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2017-11-01
plane-landing Hemkomst
2017-11-16
calender Antal dagar
16 dagar
price-kr Del i dubbelrum
78 950 kr
price-kr Enkelrum
89 950 kr
plane-takeoff Avresa
2018-01-19
plane-landing Hemkomst
2018-02-03
calender Antal dagar
16 dagar
price-kr Del i dubbelrum
79 950 kr
price-kr Enkelrum
91 950 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2017-11-01
plane-landing Hemkomst
2017-11-16
calender Antal dagar
16 dagar
price-kr Del i dubbelrum
78 950 kr
price-kr Enkelrum
89 950 kr
plane-takeoff Avresa
2018-01-19
plane-landing Hemkomst
2018-02-03
calender Antal dagar
16 dagar
price-kr Del i dubbelrum
79 950 kr
price-kr Enkelrum
91 950 kr

 

I priset ingår:

 • Flyg Stockholm/Göteborg/Köpenhamn-Quito, Lima-Stockholm/Göteborg/Köpenhamn
 • Rum på tre till fyrstjärniga hotell
 • Boende i standardhytt på Galapagos, kryssningsfartyg M/V Santa Cruz II (östra öar på november samt norra öar på januariresan)
 • Transporter, flygresor, måltider, inträden och utflykter enligt resebeskrivning
 • Frukost alla dagar samt 18 måltider
 • Svensktalande professionell guide
 • Engelsktalande lokala specialistguider
 • Exklusivt informationspaket med faktahäfte
 • Lokala avreseskatter betalas på plats och kostar ca USD 13
 • Bagageservice och dricks till bärare, lokala guider och chaufförer (värde ca 2 500 kr)
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Dessa är för närvarande cirka 2 000 kr. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen ca 30 dagar innan avresa.

Vi reserverar oss för eventuella hotellbyten, till hotell med lika standard.

I priset ingår ej:

Avbeställningsskydd kostar 6 % av försäkringsbeloppet (valfritt belopp som försäkras) och tecknas vid bokningstillfället för
att vara giltigt.

Uppgradera hytten på Galapagos kryssningen, pris från 1 250 kr. Kontakta oss för mer information och platstillgång.

Boka reseförsäkring samtidigt som resan. ERV semesterförsäkring är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för denna resa per person: 730 kronor

M/V Santa Cruz II justerar ibland kryssningsrutten på Galapagos enligt nationalparkstyrelsens direktiv. Observera att novemberresan besöker de östra öarna och januariresan besöker de norra öarna av Galapagos. Program för januari justeras inom kort.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Vänligen, ta del av  Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Tilläggsresor

Amazonas

Amazonas

Amazonas regnskog omfattar nio länder i Sydamerika och har en yta som är tolv gånger så stor som Sverige. Regnskogen representerar över hälften av världens återstående regnskogar och är den mest artrika tropiska regnskog som existerar. I Peru breder sig Amazonas ut i den östra delen...

Amazonas

Amazonas regnskog omfattar nio länder i Sydamerika och har en yta som är tolv gånger så stor som Sverige. Regnskogen representerar över hälften av världens återstående regnskogar och är den mest artrika tropiska regnskog som existerar. I Peru breder sig Amazonas ut i den östra delen av landet. Vi flyger till Puerto Maldonado och åker därifrån båt till vår ekolodge. Längs floden ser vi ofta färgstarka papegojor, tukaner och stora flockar av aror. Djur som vi spanar efter är flera sorters apor och kattdjur, sengångare, tapirer och kajmaner. Indianerna som bor i reservatet lär oss hur man använder växter som läkemedel.

 • Flyg till Puerto Maldonado i Amazonas

  Flyg till Puerto Maldonado i Amazonas

  Flyg på morgonen till Puerto Maldonado i Peru. Vår lodge erbjuder ett brett utbud av olika expeditioner som leds av kunniga lokalguider. På eftermiddagen kan vi gå en guidad promenad som ger en introduktion till regnskogen. Vi ser imponerande höga träd och här finns fantastisk fågelskådning. Tidig kväll kan vi följa med på en båttur där vi får uppleva hur Amazonas värld ändrar sig från dag till natt.

 • Amazonas ursprungsbefolkning

  Amazonas ursprungsbefolkning

  Med båt tar vi oss djupare in i Amazonas för att utforska djungeln. Vi har möjlighet att se kajmaner, färgglada fåglar och en spännande flora. Vi gör ett studiebesök på farmen Gamitana där vi får möta lokala bönder som odlar frukt och grönsaker. Efter lunch besöker vi Amazonas ursprungsbefolkning och får en inblick i hur de lever av och med regnskogen. På kvällen kan du njuta av lugnet i din hängmatta på terrassen och lyssna på regnskogens alla ljud.

 • Canopy walk

  Canopy walk

  I det tidiga morgondiset glider vi tyst och sakta fram längs floden i våra kanoter. Har vi tur får vi se vrålapor, papegojor, anakondor och den svarta kajmanen. Efter lunch erbjuds en ”canopy walk” i ett hängbrosystem uppe i trädtopparna. Från tornen har vi möjlighet att skåda tukaner och hackspettar. Kanske får vi även sällskap av sengångare och apor. På kvällen kan vi följa med på en kanottur där vi ser in i kajmanernas lysande gula ögon i det becksvarta Amazonas.

 • Kanot i Amazonas våtmarker

  Kanot i Amazonas våtmarker

  Med våra kanoter tar vi oss djupare in i Amazonas regnskog. Vi lär om dem medicinalväxter som växer vilt i regnskogen och som de lokala stammarna har använt sig av i hundratals år. Vi upplever riktig urskog med träd som är hundra meter höga. Efter lunch gör vi en utflykt till våtmarkerna, där vi har möjlighet att stifta bekantskap med grodor, reptiler, ormar, fåglar och däggdjur.

 • Inkaterra Reserva Amazonica (eco lodge)

  Inkaterra Reserva Amazonica (eco lodge)

  En prisbelönt ecolodge som hyllats av så väl National Geographic som det exklusiva resemagasinet Condé Nast. Lodgen ligger i den peruanska delen av Amazonas och erbjuder förstaklassiska djungelexpeditioner med kunniga specialutbildade naturguider.

 • Flyg till Lima

  Flyg till Lima

  Idag lämnar vi Amazonas och flyger tillbaka till Lima. Transfer till ert hotell i centrala Lima.

 • Lima stadsrundtur

  Lima stadsrundtur

  Vi äter lunch med utsikt över Stilla Havet och fortsätter med en stadsrundtur i Lima, där nästan en tredjedel av landets invånare bor. Lima grundades av Pizarro 1535 och blev under kolonial tid den mest betydelsefulla staden på kontinenten. Detta ändrades på mitten av 1700-talet efter en jordbävning som förstörde de flesta byggnaderna. Äldsta byggnaden på torget är katedralen som rymmer Pizarros kvarlevor.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
13 450 kr
price-kr Enkelrum
16 950 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
13 450 kr
price-kr Enkelrum
16 950 kr

I priset ingår:

 • Fem nätter på hotell (varav fyra nätter på eco lodge i Amazonas)
 • Flyg till/från Puerto Maldonado
 • Frukost samtliga dagar, en lunch i Lima samt helpension i Amazonas
 • Transporter, inträden och utflykter enligt resebeskrivning
 • Lokala engelsktalande specialistguider

I priset ingår ej:

 • Bagagehantering, dricks till lokala guider och chaufförer.
 • Utflykter bokade på plats.

Observera att ett mindre flygtillägg kan tillkomma beroende på platstillgång. Minimum två resenärer. Vi reserverar oss för hotellbyten, till hotell med lika standard. Priserna gäller från november 2017.

Möjlighet finns att uppgradera till rum med privat veranda och flodutsikt. Tillkommer 1 150 kr/person i dubbelrum, för enkelrum 1 590 kr.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Nazcalinjerna och bad i Stilla Havet

Nazcalinjerna och bad i Stilla Havet

Nazcalinjerna söder om Perus huvudstad Lima är ett av världens mest kända fornminnen. Kilometer efter kilometer av urkarvade figurer föreställande en kolibri, en kondor, en spindel, en apa och människor breder ut sig under flygplanet. Det faktum att figurerna bara går att se från luften...

Nazcalinjerna och bad i Stilla Havet

Nazcalinjerna söder om Perus huvudstad Lima är ett av världens mest kända fornminnen. Kilometer efter kilometer av urkarvade figurer föreställande en kolibri, en kondor, en spindel, en apa och människor breder ut sig under flygplanet. Det faktum att figurerna bara går att se från luften har förbryllat forskare sedan de upptäcktes på 1930-talet. Skälet till att Nazcalinjerna skapades är fortfarande ett olöst mysterium. En kontroversiell teori går ut på att de utgör en landningsplats för rymdfarkoster. Dagens antropologer är överens om att Nazcalinjerna hade någon slags religiös betydelse. Paracas ligger cirka 4 timmar söder om Lima. En otroligt vacker sol- och baddestination som är mest känd för sina karaktäristiska röda sandstränder. Här kopplar vi av och njuter av lugnet och naturen. Välj mellan ett fyrstjärnigt eller femstjärnigt hotell och bestäm hur många nätter du vill stanna.

 • Sol och bad i Paracas

  Sol och bad i Paracas

  Paracashalvön är känd för sina röda sandstränder. Här bor vi bekvämt på ett hotell med närhet till Stilla Havet och tid för avkoppling. Passa på att koppla av på vackra stränder eller besök den närliggande ögruppen Ballestas som är känd som Perus Galapagos i miniatyr.

 • Flyg över Nazcalinjerna

  Flyg över Nazcalinjerna

  Figurerna har skapats genom att nazcafolket, som bodde på platsen från år 0 och några hundra år framåt, skrapade bort ett decimeterdjupt lager av den sten som täcker öknen. Eftersom det bara regnar några minuter varje år så har figurerna sparats in i vår tid. Hela området sträcker sig över 450 kvadratkilometer i den torra öknen och sammanlagt finns här omkring 700 så kallade geoglyfer. Nazcalinjerna utsågs till världsarv 1994.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
5 850 kr
price-kr Enkelrum
7 950 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
5 850 kr
price-kr Enkelrum
7 950 kr

I priset ingår:

 • En natt på hotell i Lima
 • Tre nätter på hotell i Paracas
 • Privat transfer till busstation i Lima
 • Delad turistbuss till Paracas
 • Privat transfer till flyplats i Lima
 • Frukost samtliga dagar

I priset ingår ej:

 • Bagagehantering, dricks till lokala guider och chaufförer.
 • Utflykter bokade på plats.
 • Flyg över Nazcalinjerna, pris 2 950kr per person.

Priserna gäller från november 2017.

Vi reserverar oss för mindre flyg- eller hotelltillägg beroende på platstillgång. Minimum två resenärer.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Liknande resor