Thabela Travel stödjer en skola i Kambodja

Spitler School grundades 2005 av Danny and Pam Spitler. Här kan lokalbefolkningens fattiga barn få kostnadsfri utbildning samt skolmaterial. Spitler School är godkänd av den kambodjanska staten och betalar korrekta löner till lärare och personal. Under Pol Pots tid försvann många välutbildade människor från Kambodja. Nästan alla som arbetar som lärare idag har själva endast gått 5 år i skolan.

Trots att det finns statliga skolor i Kambodja så måste föräldrarna själva ofta betala för skolmaterial och uniformer. Det här medför att många kambodjaner inte har råd med att låta sina barn gå i skolan och barnen tvingas istället att arbeta.

Tack vare Spitler School kan barn från fattiga byar kring Siem Reap få en adekvat utbildning. Skolan har under åren utvecklats till ett fullständigt campus med över 600 studenter från förskoleåldern till årskurs 6. Vi välkomnas av skolans rektor och visas runt på skolområdet där vi får träffa elever och lärare. Skolan är Siem Reaps stolthet och den har gett eleverna och deras familjer hopp om en ljus framtid.

Vi besöker detta biståndsprojekt på vår resa Laos, Kambodja och Vietnam