Lena E Guide i Latinamerika

För Lena är det viktigt att reseupplevelsen överträffar förväntningarna på resan för våra gäster.

Född i Norrland, uppvuxen i Göteborg. Redan tidigt bestämde Lena sig för att resa så mycket hon kunde, och med att hon började jobba inom restaurangbranschen i slutet av 80-talet, så gav det henne chansen att kombinera båda.

Hennes resor har tagit henne till Europa, Asien, Afrika och Latinamerika.

På 80-talet åkte hon till Afrika och det slutade med att hon lagade mat på en farm i Zimbabwe mitt ute i bushen. Hennes lön var att rida sex timmar om dagen, vilket hon inte visste innan hon kom dit.

År 1999 åkte hon till México för att stanna mellan 1 månad till 1 år, det blev sex år. Fick av en händelse arbete för ett mexikanskt äventyrsföretag, som ecoturistguide och på den banan är det.

Med dem arbetade hon med olika mayabyar och familjer, där hon gjorde dagsturer med turister från hela världen i djungeln och i gamla mayastäder.  Flyttade hem år 2005.

Sedan dess har hon fortsatt att arbeta som reseledare i olika delar av världen och lokalguide i Göteborg på heltid.

Det gör att hon är väldigt mycket på resande fot i främst Latinamerika, där hon känner sig väldigt hemma, är fascinerad av alla indiankulturer.

Kan inte tänka sig att jobba med något annat i framtiden.

FAKTA

* Utbildning:  Utbildat laboratorieassistent i mikrobiologi. Den hårda vägen inom restaurang- och resebranschen. Spanska 60 poäng på universitetet. Licensierad lokalguide i Göteborg.

* Språk: Svenska, engelska, spanska

* Leder resor till: Latinamerika och vandringsresor i Europa

* Gillar: Upptäcka, kultur, historia, matlagning, vandring i naturen och mycket mer.

Resor som Lena E leder