Zebbie Guide i Malawi och Zambia

Zebbie är född och uppvuxen i Malawi. Hon kom till Sverige som 23-åring efter att ha träffat sin livskärlek Björn, som då jobbade för SIDA.

Zebbie är född och uppvuxen i Malawi. Hon kom till Sverige som 23-åring efter att ha träffat sin livskärlek Björn, som då jobbade för SIDA. De blev båda oskyldigt satta i fängelse av Malawis dåvarande diktator Banda, då deras kärlek och dejter blev misstrodda för spionage. I Sverige arbetar hon nu som ekonom. Zebbie har under 21 år jobbat extra med att guida i sitt vackra födelseland. Hon har en tid även arbetat i Zambia. En av resans höjdpunkter är safariturerna i en av världens finaste Nationalparker, South Luangwa National Park i Zambia, med praktiskt taget alla arter av Afrikas vilda djur. 

Zebbie har varit styrelseledamot i Sydvästra Skånes FN-förening med ansvar för bistånd till Malawi i 19 år. Hon är även sakkunnig i styrelsen för Nanze Children’s Services som har ett stort biståndsprojekt i Linthipe, Malawi. Dagis och sjukhem är redan byggda och en grundskola med lärarbostäder är klara till en tredjedel. 

Zebbie välkomnar dig på en oförglömlig resa till Malawi – The Warm Heart of Africa! 

FAKTA:

  • Utbildning: Ekonom, Universitetsstudier i Interkulturell kommunikation. 
  • Antal år som reseledare: 21 år 
  • Språk: Svenska, Engelska, Chewa, Gujarat och Thumbuka. 
  • Leder resor till Malawi, Zambia och Indien. 
  • Gillar: olika kulturer, Afrikas djur och natur och självklart alla läckra matupplevelser som Malawi och Zambia har att erbjuda. 

 

 

Resor som Zebbie leder