Thabela Travel AB är ett svenskt privatägt företag. Thabela Travel ställer garantier till Kammarkollegiet och paket- och resegarantilagen gäller. Det innebär att dina pengar är skyddade och du är garanterad att få det du bokat. Karin Bernesson är grundare och äger 100 % av aktierna.

Thabela Travel är medlem i branschorganisationen Svenska Resebyråföreningen. Som medlemmar antas endast finansiellt sunda resebyråföretag med erfaren och kompetent personal. Ett krav för medlemskap är också att företaget ställt erforderliga resegarantier. Kontrollera gärna våra senaste bokslut. Där ser du att vår omsättning har ökat kontinuerligt, vi har god soliditet och marknadsenlig vinstmarginal.
Hela resebranschen påverkades av Covid under år 2020-22. Alla resebolag hade kraftigt minskad försäljning och det är extra viktigt att du kontrollerar att reseföretaget där du bokar din resa har god soliditet, vilket är ett mått på ekonomisk stabilitet. Soliditeten bör ligga mellan 30-40 % och Thabela Travels soliditet ligger på 38,42 %.

Försäkra alltid att du beställer resan hos ett stabilt reseföretag

Organisationsnummer: 556375-6914

Kontrollera resegarantierna ställda till Kammarkollegiet

Ta del av lagen om paketresor

Ta del av resegarantilagen

Ta del av vår personuppgiftspolicy

Vad innebär det att vara medlem i  Svenska Resebransch Föreningen

Kontrollera senaste boksluten

Rundresor med svensk guide
Thabela Travel är specialist på rundresor med svensk guide till länder med spännande natur och kultur. Thabela betyder på det sydafrikanska språket sotho ”någon som bringar glädje”. Vår förhoppning är våra rundresor ska bringa glädje genom nya kunskaper, upplevelser och bekantskaper.
Thabela Travel är en resebyrå som arrangerar kvalitetsresor med personlig prägel. Våra säljare och producenter har god kunskap och lång erfarenhet från länderna de arbetar med. Hotell, restauranger och utflykter är noggrant utvalda. Våra guider är professionella med imponerande kunskap och gedigen erfarenhet från platserna. Vi vill med all rätt vara stolta över våra produkter. Vår målsättning är att producera marknadens bästa rundresor. Thabela Travel håller, på grund av vår kostnadseffektiva administration, konkurrenskraftiga priser trots resornas höga kvalitet. Jämför gärna priser och innehåll med andra resebyråer. Thabela Travels resenärer är vetgiriga individualister som är intresserade av kultur och natur. Därför erbjuder vi ofta olika valmöjligheter som förhoppningsvis passar de flesta intresseinriktningar.

Soloresenärer
Många reser ensamma och bokar del i dubbelrum. Det leder ofta till en bestående bekantskap eftersom våra resenärer är likasinnade. Finns det ingen att dela med på resan som ni önskar boka så efterlyser vi gärna en rumskamrat genom nyhetsbrev och sociala medier.

Nöjda kunder
Många kunder träffar vänner för livet på resan. Vi är både tacksamma och stolta att över att mer än hälften av bokningarna är återköp. Det är ett bevis på nöjda kunder. Thabela Travel arrangerar ofta reseaftnar där det finns möjlighet att återse sina reskamrater och återuppleva resan. På så sätt har vi skapat en familjär stämning bland våra trogna kunder som gör att många reser med oss år efter år. De som gjort fler resor med oss de senaste åren blir automatiskt medlemmar i Acacia Gold, vårt loyalitetsprogram, som ger rabatt på vissa rundresor, unika erbjudande och inbjudan till exklusiva klubbkvällar.

Bistånd
Thabela Travels ambition är att värna om miljön och människorna i länderna som vi besöker. Vi vill bidra med så många arbetstillfällen som möjligt, så därför är till exempel denna hemsida designad av ett sydafrikanskt företag. Vi prioriterar lokalt ägda hotell, så att inkomsterna stannar i landet. Vi stöder biståndsprojekt i de flesta länder i tredje världen där vi är etablerade. När du reser med Thabela Travel går 100 kr av resans pris till något av dessa projekt, där vi också passar på att göra ett studiebesök.

Thabela Africa
Afrika är fortfarande ett outvecklat turistområde. Det är därför viktigt att finnas på plats för att kontrollera samarbetspartners, hotell och säkerhet. Thabela Travel har nu kontor i Kapstaden med svensktalande personal samt flera svensktalande guider som arbetar för oss. Detta medför en trygghet för våra Afrikaresenärer.

Thabela de Luxe
I vårt utbud ingår två deLuxe resor. I Botswana erbjuder vi en deLuxe safari med exklusiva vildmarkslodger. I Indien har vi skräddarsytt en deLuxe resa där hotellen med kolonial atmosfär blir en stor del av upplevelsen. Resorna är markerade med  Thabela Travels deLuxe emblem.

Karin Bernesson, VD och grundare
“Jag har hela mitt yrkesverksamma liv arbetat inom resebranschen, både på resebyrå och som guide. I de länder som Thabela Travel arrangerar resor till, har jag guidat i många år och på plats byggt upp ett unikt kontaktnät. Jag har på så sätt haft möjlighet att välja seriösa samarbetspartner.
Jag älskar att fotografera och bilderna på hemsidan är från mitt fotoalbum. Afrika ligger mig speciellt varmt om hjärtat. Jag reste ofta dit i ung ålder. Då var kassan skral och första gången liftade jag från Nairobi till Kapstaden. Det blev mitt livs största äventyr och det var då jag bestämde mig för att starta en egen resebyrå. Det är med stor entusiasm som jag nu förmedlar mina oförglömliga upplevelser till andra.”