Hur väl känner du till Costa Rica? Ta vårt quiz och testa dina kunskaper! Vill du besöka denna vackra destination på riktigt så kan du läsa mer om våra resor dit här>>>. Dela gärna quizet med dina vänner.

07 augusti 2023
Paradisstränder

Hur väl känner du till Costa Rica? Ta vårt quiz och testa dina kunskaper! Vill du besöka denna vackra destination på riktigt så kan du läsa mer om våra resor dit här>>>. Dela gärna quizet med dina vänner.

4
Created on By Alla Thabela Travel

Quiz - Costa Rica

Nyfiken på Costa Rica? Gör vårt test och testa dina kunskaper här!

1 / 10

På den smala landtungan som förbinder Nord- och Sydamerika ligger det gröna paradiset Costa Rica. Ett litet land som gör ett stort intryck med sina 51 100 kvadratkilometer, ungefär en niondel av Sverige. Landet passar utmärkt för aktiva äventyrare, djur- och naturälskare och gränsar till två andra länder, vilka då?

2 / 10

Costa Rica är världens näst största exportör utav.....

3 / 10

Costa Rica betyder “Den rika kusten”. Här finner du Stilla havet och Karibiska havet med sina drömlika stränder, frodiga regnskogar och nationalparker med mängder av fantastiska djur och fåglar, vattenfall och vulkaner. Landet har satt som mål att bli det första fossilfria landet i världen och man är redan på god väg. Det är ett av världens mest ekovänliga länder, hur mycket av landets energi är förnyelsebar?

Costa Rica och Panama seglats | Thabela Travel

4 / 10

Landet har även en helt egen slogan.. Pura Vida! Men det är så mycket mer än bara en slogan, Pura Vida är en livsstil. Experter menar att mentaliteten är en av anledningarna till att Costa Ricas befolkning anses vara ett av världens lyckligaste folk. Men vad betyder det egentligen?

Costa Rica Zipline tur

5 / 10

Vad heter Costa Ricas huvudstad?

San José, Costa Rica | Thabela Travel

6 / 10

Få länder kan uppvisa en liknande biologisk mångfald på motsvarande yta som Costa Rica, den biologiska mångfalden uppgår till hela 5% av världens djur och växter. 50 000 olika arter av insekter, över 1 000 orkidéarter, 800 ormbunksväxter, 208 djurarter, 850 fågelarter och lite drygt 200 reptilarter. Hur stor del av Costa Rica är avsatt för nationalparker, naturreservat, naturskyddsområden eller annan form av skyddat område?

Tukan-Costa-Rica

7 / 10

Det här djuret kan du få syn på i Costa Rica, vet du vad den söta varelsen kallas?

8 / 10

Det finns arkeologiska belägg för att de första människorna hittade hit mellan åren 10 000 till 7 000 f.Kr. Den upptäcktsresande Christofer Columbus ankom till det nuvarande Costa Ricas kust år 1502. Bosättningen av området började ungefär 20 år senare. Landet blev en spansk koloni och urbefolkningen, indianerna, fördrevs eller dog av sjukdomar som européerna tog med sig. Vilket år blev Costa Rica självständigt från Spanien?

9 / 10

Tamarindo är Costa Ricas största turistort, vad är det som lockar mest till att besöka detta ställe?

10 / 10

Vulkanerna är mycket viktiga för Costa Ricas ekosystem, då vulkanutbrotten förser jorden med aska som innehåller väldigt mycket mineraler som gör landet bördigt. Det gör så att kaffet som odlas här får sin unika välsmakande karaktär och regnskogen frodas och växer. Costa Rica har 112 vulkaner, 60 anses vara vilande och 5 är aktiva. Vilken är den mest kända vulkanen i landet?

Your score is

The average score is 70%

0%

Lämna en kommentar

Din epost kommer inte att vara synlig. Obligatoriska fält är markerade med *.

Liknande inlägg