• plane-takeoff
  • 2020-10-03
  • 2020-10-23
  • 2020-11-08
  • 2020-11-24
  • 2020-12-01
  • 2020-12-23
  • 2021-01-05
  • 2021-01-23
  • 2021-02-04
  • 2021-03-02
  • 2021-04-02
  • 2021-04-21
  • 2021-05-11
  • 2021-05-25
  • 2021-06-10
  • 2021-07-16
  • 2021-08-12
 • Längd: 7 dagar
 • price-icon Pris från: 34 000 kr
 • compas-iconEngelsk guide

Botswana lodgesafari

Botswana lodgesafari är ett oförglömligt äventyr i det vildaste och mest ursprungliga Afrika. Vi besöker Chobe nationalpark, Okavangodeltat och Moremi viltreservat i Botswana där djurrikedomen är enorm. Här finns ingen massturism vilket gör att man får mer genuina afrikanska upplevelser. Vi spanar efter hjordar av elefanter, bufflar och lejon. På lodgerna arbetar Botswanas bästa safariguider som tar väl hand om oss från början till slut. Mellan lodgerna flyger vi över vildmarken och får på så vis ytterligare en safariupplevelse från ovan och slipper de längre transportsträckorna med jeep, som kan vara påfrestande. Resan försigår i en internationell grupp med engelsktalande guide.

Är något område som ingår i denna resa drabbad av Coronaepidemin vid din avresa så planeras antingen programmet om till Coronafritt område eller så får du avboka med full återbetalning, enligt våra resevillkor här.

Välkommen till bildvisning om våra Afrikaresor! »

Har du tänkt dig en annan rundresa med lokalguide? Kontakta då istället Thabela Africa, som är vår resebyrå i Kapstaden med svensk personal. De erbjuder följande typer av Afrikaresor:
Rundresor med engelsk guide | Köra-själv-paket | Kryssningar | Temaresor | Båt och tågresor

pic1

Engelsk Guide

Läs mer
Ankomst Kasane

Välkomna till Botswana! Vi blir varmt välkomnade av vår engelsktalande guide när vi landar på flygplatsen i Kasane. Kasane är en stad i norra Botswana, nära Afrikas “Fyra hörn”, där fyra länder möts: Botswana, Namibia, Zambia och Zimbabwe. I gemensam transport åker vi vidare till vår lodge som ligger cirka 30 minuters bilväg bort. Här bor vi på den vackra och natursköna Elephant Valley Lodge, omgiven av den afrikanska vildmarken. Boendet har ett unikt läge med utsikt över Lesomadalen, som är hem till den största koncentrationen av elefanter på hela kontinenten. Vi bor här i klassiska safaritält med alla bekvämligheter. Efter att vi checkat in och fräschat upp oss ger vi oss ut på vår första safari. Här finns stor chans att se allt ifrån zebra till leopard. Många upplevelser senare när vi är tillbaka på lodgen bjuds det på en välsmakande middag. Vi somnar sedan gott till kvällen när vi smälter dagens alla härliga intryck.

Hotell: Elephant Valley Lodge
Måltider: Välkomstmiddag

Chobe nationalpark

Chobe Nationalpark anses vara ett av Afrikas bästa viltreservat. Där finns inte mindre än 120 000 elefanter. Efter frukost ger vi oss ut på en upptäcksrik safari längs med Chobes flodkanaler i motordrivna båtar. Här kommer vi ännu närmre inpå djuren när vi kryssar mellan vattenliljor, flodhästar och nilkrokodiler. Området är känt för sina många fågelarter och när vi färdas på floden passerar vi ofta många kolonihäckande Afrikanska fiskörnar och Afrikanska saxnäbbar. Det gäller att ha kameran i högsta hugg på detta flodäventyr. Fågellivet är fantastiskt i detta område, här finns många sällsynta fåglar så som Pel’s Fishing Owl. Under eftermiddagen ger vi oss ut på ännu en safaritur. Vi åker från vattenhål till vattenhål i öppna safarijeepar och spanar efter elefanthjordar, bufflar samt lejon. Vi tar oss sedan tillbaka till lodgen i lagom tid för middag. Vi äter med vilddjurens alla läten i bakgrunden. Från lodgens utsiktsterrass har vi en perfekt vy över vattenhålet där många elefanter kommer för att dricka, bada och leka.

Hotell: Elephant Valley Lodge
Måltider: Frukost, lunch, middag

Okavangodeltat

Vi börjar morgonen med en tidig gryningssafari, djuren är som mest aktiva under tidig morgon. När vi efter en lyckad safari kommer tillbaka till lodgen väntar en välsmakande frukost innan det har blivit dags att checka ut. I mindre flygplan åker vi över det afrikanska landskapet till resans nästa stopp. Av alla flygresor är detta den vackraste, då vi beger oss in till mitten av Okavangodeltat. Här får vi se deltats alla kanaler som bäst. Nu ska vi bo på Kadizora Camp, för en riktig deltaupplevelse. Få platser i världen är så avlägsna, hit går inga vägar, de få som bor i deltat tar sig fram med traditionella båtar och få turister tar sig så långt in i deltat. Här råder en unik stillhet och lugn där naturen är en upplevelse i sig. Reception, lounge och bar gömmer sig i skuggan av de enorma trädkronorna. Vid incheckning väntar oss en läskande välkomstdrink följt av en välförtjänst lunch.. Därefter finns det tid till att komma tillrätta, samt lägga sig vid lodgens inbjudande pool. Till eftermiddagen får vi high tea innan vi ger oss av på vårt första safari i området, antingen på land eller floden, beroende på säsong. Väl tillbaka på lodgen väntar en härlig middag som vi tar del av med en magisk solnedgång i bakgrunden.

Hotell: Kadizora Camp
Måltider: Frukost, lunch, middag

Okavangodeltat

Okavangodeltat är lika stort som Skåne och Halland tillsammans och är därmed världens största inlandsdelta. Vattenmassorna från Angolas berg mynnar ut i Kalahariöknen istället för i havet och bildar ett våtmarksområde med vassklädda kanaler, öar och laguner. Då vi bor på gränsen mellan deltat och torrmark så kan vi åka på safari både i bil och båt. På förmiddagen utforskar vi områdets slättområden och skog i öppna safarifordon. Tillbaka på lodgen serveras lunch och mitt på dagen finns tid till lite avkoppling vid poolen samt ett glas vin på terrassen, eller fågelskådning från vår privata veranda. På eftermiddagen glider vi fram på det mystiska vattnet i våra Mokoros, eller motorbåtar. Mokoro är en typ av kanot som vanligtvis används i Okavangodeltat. Den drivs genom det grunda vattnet i deltat genom att stå i sternen och ro med en stolpe. Då vi rör oss fram så tyst är detta ett perfekt tillfälle att se deltats rika fågelliv, samt lära om detta unika ekosystem. Efter denna dag har vi sannerligen fått en känsla av hur enorm denna labyrint av kanaler är. Middag serveras tillbaka på lodgen.

Hotell: Kadizora Camp
Måltider: Frukost, lunch, middag

Moremi viltreservat

Idag ska vi lämna Okavangodeltat för denna gång. Tidigt på morgonen serveras en ljuvlig frukost på lodgen, sedan checkar vi ut och njuter vi av vår sista safari påväg till den lilla landningsbanan Kadizora. Här flyger vi vidare till nästa stopp på vårt afrikanska äventyr. Vi landar i Moremi viltreservat i ett område som kalllas Khwai. Moremi täcker stor del av den östra sidan av Okavangodeltat och kombinerar våtmark med torrare områden som skapar fantastiska kontraster. Av reservatets totala yta på 5 000 kvadratmeter så upptas hela 70% av deltat, resterande 30% är torrmark. Som en del av torrmarken finner vi en del tjockt skogsbevuxna områden, som är hem för bland annat den afrikanska vildhunden och leopard. Vid landning åker vi vidare till vår lodge som ligger vackert belägen vid floden Sable River som är känt för sitt rika djur- och fågelliv. Det lever upp till 500 olika fågelarter i detta område som ses som en fågelälskares dröm. Vi gör oss redo för vårt första safariäventyr i området i vår egen takt.

Hotell: Saguni Safari Lodge
Måltider: Frukost, lunch, middag

Moremi viltreservat

Mitt i natten vaknade hela lodgen upp av ett högljud skrik, nu på morgonen berättar guiden att det var några hyenor som hade fångat in sin kvällsmat precis i närheten av lodgen. Vår sista dag i Botswanas vildmark är här, vi tillbringar den därför till safari för hela slanten. Vi väljer själva om utflykterna ska vara på deltats flodsystem eller på fastmarken, något som även kan bero på säsong. Som vanligt är det under förmiddagen och eftermiddagen som utflykterna tar vid, däremellan tar vi det bara lugnt vid lodgen och andas in det sista av landet. Med lite tur är det idag som vi får syn på den sällsynta vildhunden, även kallade den afrikanska, målade hunden. Efter en välsmakade middag på lodgen tar vi med oss en läskande drink ut på terassen och låter oss fascineras av den afrikanska stjärnhimlen en sista gång. Några flodhästar grymtar i floden intill oss.

Hotell: Saguni Safari Lodge
Måltider: Frukost, lunch, middag

Avresa från Maun

Idag åker vi på resans sista safaritur innan vi återvänder till lodgen för frukost och utcheckning. Det är dags att bege oss mot flygplatsen. Här påbörjar vi vår resa vidare till nya äventyr eller hem till Skandinavien.

Hotell: –
Måltider: Frukost

Hotell

 • Saguni Safari Lodge

  Saguni Safari Lodge

  Namnet "Saguni" är ett bushman-namn vilket betyder "ett område med överflöd av djur och spektakulära sevärdheter".

 • Kadizora Camp

  Kadizora Camp

  Kadizora Camp ligger i det kända och vackra Okavangodeltat i Botswanas hjärta. Boendet är beläget vid en stor savann, omgiven av laguner. 

 • Elephant Valley Lodge

  Elephant Valley Lodge

  Lodgen är omgiven av den afrikanska vildmarken. Den har ett unikt läge med utsikt över Lesomadalen i Chobe, som är hem till den största befolkningen av afrikanska elefant i världen.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2020-10-03
plane-landing Hemkomst
2020-10-09
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
34 000 kr *
price-kr Enkelrum
39 800 kr *
plane-takeoff Avresa
2020-10-23
plane-landing Hemkomst
2020-10-29
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
34 000 kr *
price-kr Enkelrum
39 800 kr *
plane-takeoff Avresa
2020-11-08
plane-landing Hemkomst
2020-11-14
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
34 000 kr *
price-kr Enkelrum
39 800 kr *
plane-takeoff Avresa
2020-11-24
plane-landing Hemkomst
2020-11-30
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
34 000 kr *
price-kr Enkelrum
39 800 kr *
plane-takeoff Avresa
2020-12-01
plane-landing Hemkomst
2020-12-07
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
34 000 kr *
price-kr Enkelrum
39 800 kr *
plane-takeoff Avresa
2020-12-23
plane-landing Hemkomst
2020-12-29
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
34 000 kr *
price-kr Enkelrum
39 800 kr *
plane-takeoff Avresa
2021-01-05
plane-landing Hemkomst
2021-01-11
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
34 000 kr *
price-kr Enkelrum
39 800 kr *
plane-takeoff Avresa
2021-01-23
plane-landing Hemkomst
2021-01-29
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
34 000 kr *
price-kr Enkelrum
39 800 kr *
plane-takeoff Avresa
2021-02-04
plane-landing Hemkomst
2021-02-10
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
34 000 kr *
price-kr Enkelrum
39 800 kr *
plane-takeoff Avresa
2021-03-02
plane-landing Hemkomst
2021-03-08
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
34 000 kr *
price-kr Enkelrum
39 800 kr *
plane-takeoff Avresa
2021-04-02
plane-landing Hemkomst
2021-04-08
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
34 000 kr *
price-kr Enkelrum
39 800 kr *
plane-takeoff Avresa
2021-04-21
plane-landing Hemkomst
2021-04-27
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
34 000 kr *
price-kr Enkelrum
39 800 kr *
plane-takeoff Avresa
2021-05-11
plane-landing Hemkomst
2021-05-17
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
34 000 kr *
price-kr Enkelrum
39 800 kr *
plane-takeoff Avresa
2021-05-25
plane-landing Hemkomst
2021-05-31
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
34 000 kr *
price-kr Enkelrum
39 800 kr *
plane-takeoff Avresa
2021-06-10
plane-landing Hemkomst
2021-06-16
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
34 000 kr *
price-kr Enkelrum
39 800 kr *
plane-takeoff Avresa
2021-07-16
plane-landing Hemkomst
2021-07-22
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
34 000 kr *
price-kr Enkelrum
39 800 kr *
plane-takeoff Avresa
2021-08-12
plane-landing Hemkomst
2021-08-18
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
34 000 kr *
price-kr Enkelrum
39 800 kr *
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2020-10-03
plane-landing Hemkomst
2020-10-09
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
34 000 kr
price-kr Enkelrum
39 800 kr
plane-takeoff Avresa
2020-10-23
plane-landing Hemkomst
2020-10-29
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
34 000 kr
price-kr Enkelrum
39 800 kr
plane-takeoff Avresa
2020-11-08
plane-landing Hemkomst
2020-11-14
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
34 000 kr
price-kr Enkelrum
39 800 kr
plane-takeoff Avresa
2020-11-24
plane-landing Hemkomst
2020-11-30
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
34 000 kr
price-kr Enkelrum
39 800 kr
plane-takeoff Avresa
2020-12-01
plane-landing Hemkomst
2020-12-07
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
34 000 kr
price-kr Enkelrum
39 800 kr
plane-takeoff Avresa
2020-12-23
plane-landing Hemkomst
2020-12-29
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
34 000 kr
price-kr Enkelrum
39 800 kr
plane-takeoff Avresa
2021-01-05
plane-landing Hemkomst
2021-01-11
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
34 000 kr
price-kr Enkelrum
39 800 kr
plane-takeoff Avresa
2021-01-23
plane-landing Hemkomst
2021-01-29
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
34 000 kr
price-kr Enkelrum
39 800 kr
plane-takeoff Avresa
2021-02-04
plane-landing Hemkomst
2021-02-10
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
34 000 kr
price-kr Enkelrum
39 800 kr
plane-takeoff Avresa
2021-03-02
plane-landing Hemkomst
2021-03-08
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
34 000 kr
price-kr Enkelrum
39 800 kr
plane-takeoff Avresa
2021-04-02
plane-landing Hemkomst
2021-04-08
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
34 000 kr
price-kr Enkelrum
39 800 kr
plane-takeoff Avresa
2021-04-21
plane-landing Hemkomst
2021-04-27
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
34 000 kr
price-kr Enkelrum
39 800 kr
plane-takeoff Avresa
2021-05-11
plane-landing Hemkomst
2021-05-17
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
34 000 kr
price-kr Enkelrum
39 800 kr
plane-takeoff Avresa
2021-05-25
plane-landing Hemkomst
2021-05-31
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
34 000 kr
price-kr Enkelrum
39 800 kr
plane-takeoff Avresa
2021-06-10
plane-landing Hemkomst
2021-06-16
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
34 000 kr
price-kr Enkelrum
39 800 kr
plane-takeoff Avresa
2021-07-16
plane-landing Hemkomst
2021-07-22
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
34 000 kr
price-kr Enkelrum
39 800 kr
plane-takeoff Avresa
2021-08-12
plane-landing Hemkomst
2021-08-18
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
34 000 kr
price-kr Enkelrum
39 800 kr

Avresa från Kasane varje dag beroende på tillgänglighet. Det finns alltså fler avresor än de som angivits i prislistan. Vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

*Preliminärt pris och program, vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

I priset ingår:

 • 6 nätter på tre olika lodger enligt resebeskrivningen eller liknande med samma standard.
 • Transporter, inträden, utflykter och måltider enligt resebeskrivningen
 • Frukost, lunch, middag och lokal dryck varje dag.
 • Engelsktalande lokalguide under utflykterna som arrangeras med respektive lodge.

I priset ingår ej:

 • Internationella flyg, flygskatter och eventuella flygskatter
 • Dricks

Klimatkompensera din resa. De flesta väljer 150 kr eller 250 kr. Det går även att välja ett högre belopp. Läs mer här

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället.  Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 6 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval Bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 7 dagar är 353 kr per person.

Priset är baserat på minst två betalande resenärer med en engelsktalande guide och kan komma att samköras med andra internationella resenärer. Boendet är beroende av tillgänglighet vid bokningstillfället.

Vi reserverar oss för eventuella hotellbyten, till hotell med lika standard.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Tilläggsresor

Kapstaden

Kapstaden

Förläng din resa i Afrika med några dagar i en av världens vackraste städer, Kapstaden. Här tar vår kunniga lokalguide med oss till Godahoppsuddens slående vyer, till pingvinkolonin i Boulders Beach och i de frodiga vinlandskapen väntar smakupplevelser som vi tidigare bara kunnat...

Kapstaden

Förläng din resa i Afrika med några dagar i en av världens vackraste städer, Kapstaden. Här tar vår kunniga lokalguide med oss till Godahoppsuddens slående vyer, till pingvinkolonin i Boulders Beach och i de frodiga vinlandskapen väntar smakupplevelser som vi tidigare bara kunnat drömma om. Med dess närhet till naturen får vi i Kapstadens pulserande stadsliv det perfekta avslutet på resan.

 • Dag 1: Ankomst Kapstaden

  Dag 1: Ankomst Kapstaden

  På flygplatsen väntar vår lokalchaufför oss i ankomsthallarna för transport till hotellet. Bergen som omfamnar staden skapar en härlig stämning. Vårt hotell ligger i det säkra området Sea Point vid Atlantkusten.

  Hotell: The Hyde Hotel
  Måltider: –

 • Dag 2: Godahoppsudden

  Dag 2: Godahoppsudden

  Idag åker vi på heldagsutflykt till Godahoppsuddens magnifika stränder och hisnande vyer. Inkluderat ett besök vid  pingvinerna på Boulders Beach och Kirstenbosch botaniska trädgård.

  Hotell: The Hyde Hotel
  Måltider: Frukost

 • Dag 3: Vindistriktet

  Dag 3: Vindistriktet

  Dagens utflykt tar oss till de vackra vindistrikten utanför staden. Vi får en första vinprovning i Paarl med rundtur på gården, en andra i Franschhoek och når tillslut Stellenbosch.

  Hotell: The Hyde Hotel
  Måltider: Frukost

 • Dag 4: Ledig dag

  Dag 4: Ledig dag

  Dag för egna aktiviteter.

  Hotell: The Hyde Hotel
  Måltider: Frukost

 • Dag 5: Avresa Kapstaden

  Dag 5: Avresa Kapstaden

  Idag har vårat spännande äventyr nått sitt slut, i gemensam transport tillbaka till flygplatsen i Kapstaden påbörjar vi vår resa tillbaka till Skandinavien igen.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
5 500 kr
price-kr Enkelrum
7 700 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
5 500 kr
price-kr Enkelrum
7 700 kr
I priset ingår:
 • Transporter, inträden, måltider och utflykter enligt resebeskrivningen
 • Rum 4 nätter på 4* hotell/ lodger inklusive frukost
I priset ingår ej:
 • Flygtillägg
 • Dryck
 • Dricks

Ett flygtillägg kan tillkomma beroende på var original-resan slutar/ börjar, vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Utflykterna arrangeras med engelsktalande guide och sker tillsammans med andra, internationella resenärer.

Mauritius

Mauritius

Den välkända paradisön Mauritius breder vackert ut sig med sina tropiska sandstränder i Indiska Oceanen. Vattnet är turkosfärgat och erbjuder snorkling i världsklass, dess kök bjuder på många spännande kreolska smaker. Luta er tillbaka och upplev service utöver det vanliga. Varför...

Mauritius

Den välkända paradisön Mauritius breder vackert ut sig med sina tropiska sandstränder i Indiska Oceanen. Vattnet är turkosfärgat och erbjuder snorkling i världsklass, dess kök bjuder på många spännande kreolska smaker. Luta er tillbaka och upplev service utöver det vanliga. Varför inte åka ut tidigt på morgonen och simma med delfiner eller på djuphavsfiske? På Mauritius finns det även riktigt bra golfbanor och gott om roliga aktiviteter och utflykter.

 • Dag 1: Johannesburg

  Dag 1: Johannesburg

  Övernattning i Johannesburg på flygplatshotell.

  Hotell: Birchwood Hotel
  Måltider: –

 • Dag 2: Ankomst Mauritius

  Dag 2: Ankomst Mauritius

  Idag flyger vi vidare till paradisön Mauritius (flyg ingår ej). Transport till  hotellet på öns norra kust. Zilwa Attitude är ett härligt 4-stjärnigt hotell med fyra vackra stränder omkring sig och flera pooler.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 3: Mauritius

  Dag 3: Mauritius

  Totalt strandlyx väntar, slappna av på stranden, vid någon av poolerna eller ge dig ut på spännande utflykter för egen kostnad. Välj och vraka mellan utflykter så som båtutflykt från västkustens lilla hamnen Flic en Flac.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 4: Mauritius

  Dag 4: Mauritius

  Ta dagen som den kommer. Njut av solens värmande strålar från en av strandens alla solstolar, blunda och lyssna på det skvalpande ljudet från havet. Unna dig en lat dag på stranden.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 5: Mauritius

  Dag 5: Mauritius

  Varför inte besöka vulkansjön Ganga Talao? Ganga Talao ligger vackert beläget högt uppe i bergen, med en unik natur. Vid sjön ligger ett tempel som är den äldsta pilgrimsdestinationen för hinduer.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 6: Avresa Mauritius

  Dag 6: Avresa Mauritius

  Transport till flygplatsen där vi påbörjar vår resa hem till Skandinavien igen.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
6 dagar
price-kr Del i dubbelrum
7 950 kr
price-kr Enkelrum
14 250 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
6 dagar
price-kr Del i dubbelrum
7 950 kr
price-kr Enkelrum
14 250 kr

I priset ingår:

 • Transporter och måltider enligt resebeskrivningen
 • Rum 1 natt på 4* hotell i Johannesburg inklusive frukost
 • Rum 4 nätter på 4* hotell på Mauritius inklusive frukost och middag.

I priset ingår ej:

 • Flygtillägg
 • Dryck
 • Dricks

Ett flygtillägg kan tillkomma beroende på var original-resan slutar/ börjar, vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Rovos Rail

Rovos Rail

Efter våra resor som slutar i Sydafrika eller Victoriafallen finns möjlighet att förlänga med världens lyxigaste tågresa, Rovos Rail. Att på räls resa genom Afrika är en upplevelse i sig, men att resa i Rovos Rails komfortabla kupéer i exklusiv viktoriansk stil, med utsökta måltider...

Rovos Rail

Efter våra resor som slutar i Sydafrika eller Victoriafallen finns möjlighet att förlänga med världens lyxigaste tågresa, Rovos Rail. Att på räls resa genom Afrika är en upplevelse i sig, men att resa i Rovos Rails komfortabla kupéer i exklusiv viktoriansk stil, med utsökta måltider och förstklassig service gör det till en oförglömlig upplevelse. Beroende på var er resa med Rovos Rail börjar varierar programmet, nedan är program för resan ifall ni reser från Victoriafallen till Pretoria. 

 • Dag 1: Avresa Victoriafallen

  Dag 1: Avresa Victoriafallen

  Transport på eftermiddagen till Rovos Rail där röda mattan rullas ut och vi välkomnas ombord på världens mest exklusiva tåg. Tåget går i lagom takt för att vi ska hinna njuta av omgivningarna.

  Hotell: Rovos Rail
  Måltider: Middag

 • Dag 2: Hwange nationalpark

  Dag 2: Hwange nationalpark

  Tidig morgon kommer vi fram till Hwanges nationalparks södra delar. Här väntar en safari i öppna safarifordon i soluppgången vid ett närliggande vattenhål där vilt samlas för att dricka.

  Hotell: Rovos Rail
  Måltider: Frukost, lunch, afternoon tea, middag

 • Dag 3: Ledig dag

  Dag 3: Ledig dag

  Idag åker vi över gränsen till Botswana och passerar mäktiga baobabträd eller apbrödsträd. Landskapet skiftar till röda och orangea toner när vi reser genom ökenlandskapet.

  Hotell: Rovos Rail
  Måltider: Frukost, lunch, afternoon tea, middag

 • Dag 4: Ankomst Pretoria

  Dag 4: Ankomst Pretoria

  Efter frukost så kommer vi fram till Pretoria och tågresan med Rovos Rail är slut. Här väntar vår lokalchaufför som kör oss till flygplatsen i Johannesburg där vi sedan påbörjar vår hemresa.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
30 300 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
30 300 kr

Exakt datum avgörs av Rovos Rail avresedatum, vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

I priset ingår:

 • 4 dagar/3 nätters tågresa med 5* Rovos Rail i en Pullman-svit, rutt Victoriafallen – Pretoria.
 • Frukost, lunch och middag samt Afternoon tea ombord tåget.
 • All dryck ombord tåget (förutom premium-drycker).
 • Transport tur och retur tågstationen enligt resebeskrivningen.
 • Inträden och utflykter med Rovos Rails egna egnelsktalande lokalguide enligt resebeskrivning.

I priset ingår ej:

 • Eventuellt flygtillägg, flygskatter.
 • Visum.
 • Dricks.

Uppgradering & rutt, det finns möjlighet att uppgradera till lyxigare tåghytt eller att resa i motsats riktning ”Pretoria – Victoriafallen”. Vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

Flygtillägg kan komma att tillkomma beroende på vår orginalresan börjar eller slutar. Vänligen kontakta Thabela Travel för att bekräfta detta.

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället. Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 6 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 4 dagar är 246 kr per person.

Vänligen, ta del av de särskilda och allmänna resevillkoren innan du bokar resan.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Victoriafallen

Victoriafallen

Förläng ditt äventyr med något helt magiskt och skapa ännu fler oförglömliga upplevelser. Se hur den mäktiga Zambezifloden dundrar ner i Victoriafallet som ett av världens största vattenfall. Här bor vi vid den perfekta utgångspunkten för att uppleva allt vad området och...

Victoriafallen

Förläng ditt äventyr med något helt magiskt och skapa ännu fler oförglömliga upplevelser. Se hur den mäktiga Zambezifloden dundrar ner i Victoriafallet som ett av världens största vattenfall. Här bor vi vid den perfekta utgångspunkten för att uppleva allt vad området och Victoriafallen har att erbjuda. 

 • Dag 1: Ankomst Victoriafallen

  Dag 1: Ankomst Victoriafallen

  När vi kommer fram till Kasanes flygplats blir vi hämtade av en lokalchaufför som kör oss till Zimbabwe och det majestätiska vattenfallet. Så fort vi börjar närma oss fallet kan vi lätt urskilja vart detta underverk befinner sig, dess dimma är helt fenomenal och sträcker sig långt över marken. Ofta visar sig fallets vatten dimma på flera mils avstånd. Den kraft som Zambezifloden tar med sig i fallet är helt makalös, hundra miljoner kubikmeter per minut faller ner över kanten. Efter vi kommit fram till lodgen väljer du själv hur du spenderar dagen, aktiviteter är på egen kostnad. Här finns det något att göra för var smak. ​

  Hotell: A´Zambezi River Lodge
  Måltider: –

 • Dag 2: Victoriafallen

  Dag 2: Victoriafallen

  Idag ska vi uppleva de ståtliga Victoriafallen. Efter frukost ger vi oss ut på en guidad tur till fallen. Victoriafallen är en spektakulär syn och ligger på gränsen mellan Zimbabwe och Zambia. Under 1800 talet när Kololo-stammen levde i området så kallade de vattenfallet för ”Mosi-os-Tunya”, vilket betyder ”Röken som dundrar”. Till eftermiddagen är det dags för en trevlig kryssning på Zambezifloden, i lagom tid till solnedgången tar vi till sjöss och skådar vyer som vi tidigare bara kunnat drömma om.

  Hotell: A´Zambezi River Lodge
  Måltider: Frukost

 • Dag 3: Avresa Victoriafallen

  Dag 3: Avresa Victoriafallen

  Nu lider dessa härliga upplevelse mot sitt slut. Vi börjar dagen med gemensam frukost på lodgen innan det är dags att packa ihop oss. Med gemensam transport till Victoriafallets flygplats har det sedan blivit dags att säga hejdå. På flygplatsen reser vi vidare med flyg vi bokat själva.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
3 dagar
price-kr Del i dubbelrum
Från 4 100 kr
price-kr Enkelrum
Från 7 300 kr kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
3 dagar
price-kr Del i dubbelrum
Från 4 100 kr
price-kr Enkelrum
Från 7 300 kr kr

Priset beror på datum för avresa, avresa sker dagligen beroende på tillgänglighet. Vänligen bekräfta avresedatum med Thabela Travel.

I priset ingår:

 • Transporter enligt resebeskrivningen.
 • Guidade tur vid fallen med engelsktalande guide.
 • Solnedgångskryssning på Zambezifloden.
 • 2 nätter på 3* hotell inklusive frukost.

I priset ingår ej:

 • Flyg, flygskatter och eventuella visumavgifter.
 • Måltider som ej anges i resebeskrivningen.
 • Aktiviteter bokade på plats.
 • Dryck.
 • Dricks.
 • Reseförsäkring.
 • Avbeställningsskydd.

Priset är baserat på minst två betalande resenärer och kan komma att samköras med andra internationella resenärer.

Boendet är beroende av tillgänglighet vid bokningstillfället​.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli
strandsatta.

Vänligen ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Liknande resor