• plane-takeoff
  • 2021-10-15
 • Längd: 13 dagar
 • price-icon Pris från: 55 950 kr
 • compas-iconSvensk guide

Botswana och Victoriafallen camping

Följ med oss på en underbar safariresa till Botswana och Victoriafallen med svensk guide. Denna rundresa är en perfekt kombination av Botswanas vildmark och Victoriafallen i Zimbabwe! En campingsafari i Botswana är ett oförglömligt äventyr in i det vildaste och mest ursprungliga Afrika. I Okavangodeltat finns en enorm djurrikedom. Bästa tiden att resa för safari i Botswana är i oktober, då allt vilt samlas vid floderna för att dricka. Victoriafallen är med på Unescos världsarvslista och är ett av de största vattenfallen i världen. Campingen håller hög komfort med bäddad säng och toalett i tältet. Vi har med oss en kock som lagar god mat som vi äter vid lägerelden. Det finns även möjlighet att välja en tilläggsresa till antingen Sydafrika eller Mauritius.

Välkommen till bildvisning om våra safariresor till Botswana! »

Har du inte tänkt dig en rundresa med svensk guide? Kontakta då istället Thabela Africa, som är vår resebyrå i Kapstaden med svensk personal. De erbjuder följande typer av Afrikaresor:
Rundresor med engelsk guide | Köra-själv-paket | Kryssningar | Temaresor | Båt och tågresor

pic1

Svensk Guide

Läs mer
Avresa mot Botswana

Nu är det äntligen dags för vår efterlängtade resa till Botswana där ett spännande safariäventyr och Victoriafallen väntar. Avresa sker från Skandinavien på eftermiddagen.

Ankomst till Botswana

När vi landar i Maun i Botswana möter vi upp vår svenska guide i ankomsthallarna. Här börjar vi med en spektakulär flygresa i små cessnaplan över Okavangodeltat med vyer som ger en uppfattning om dess storslagenhet. Vi ser hur kanalerna slingrar sig genom deltat och sammanstrålar i ett dynamiskt vattensystem. Håll ögonen öppna för flodhästar i lagunerna och elefant- och buffelhjordar i skuggan av träddungarna. Okavangodeltat är lika stort som Skåne och Halland tillsammans och är därmed världens största inlandsdelta. Vattenmassorna från Angolas berg mynnar ut i Kalahariöknen istället för i havet och bildar ett våtmarksområde med vassklädda kanaler, öar och laguner. När vi kommit fram till lägret inleder vi med en lätt lunch innan en första, kortare safari i Moremi Game Reserve. När lägerelden har slocknat på kvällen kryper vi till kojs i tälten och drömmer om vildaste Afrika.

Hotell: Campingsafari i Botswana
Måltider: Lätt lunch, middag

Safari i Botswana - Okavangodeltat

Idag väntar oss en heldag i det vackra Okavangodeltat. Vi börjar med en safari på land när solen går upp i bakgrunden. Till eftermiddagen åker vi båt på floderna och spanar efter elefanter, krokodiler och naturligtvis flodhästar. Det är en speciell upplevelse att se landets mäktiga djurliv från båten. I oktober är det som mest torrt i Botswana och därför finns goda förhoppningar om att se mycket djur vid floder och vattenhål. Okavangodeltat är fågelälskarnas paradis med över 550 arter och i vissa träskområden är denna årstid fulla av häckande fåglar. Efter en oförglömlig naturupplevelse återvänder vi till lägret och fascineras av att på kvällen kunna se så många stjärnor på himlen, fler än hemma. I den afrikanska natten kan vi höra lejonen ryta och hyenorna yla.

Hotell: Campingsafari i Botswana
Måltider: Frukost, lunch, middag

Safari i Botswana – Khwai

Vi bryter lägret och tillbringar förmiddagen på safari i Moremi Game Reserve. Tswanafolket var på 1950-talet oroligt för att allt fler jägare anlände och berövade dem på deras värdefulla villebråd. De flyttade frivilligt härifrån för att bereda rum för ett formellt skyddat område. Reservatet fick sitt namn efter deras avlidne ledare. Moremi Game Reserve består av våtmark, slättområden och skog och anses vara ett av Afrikas finaste viltområden. Vi äter en picknicklunch ute i deltat och framåt eftermiddagen är vi framme i Khwai Concession-området. Khwai är uppbyggt av lokalbefolkningen och den frodiga Khwai floden är dess livlina. Här arbetar byborna ständigt med att bevara miljön och de vilda djuren, det ligger ett stort fokus på ekoturism. Dagens transportsträcka är 5 mil, cirka 3,5 tim exklusive safari.

Hotell: Campingsafari i Botswana
Måltider: Frukost, lunch, middag

Safari i Botswana – Savute

Vi vaknar till fåglarnas kvitter och beger oss av i riktning mot nästa steg av vårt äventyr i Botswana, safari i Chobe National Park. Under morgonen finns det även möjlighet att köpa till en Mokoroutflykt. I Chobe finns inte mindre än 120 000 elefanter, vilket är den största koncentrationen på hela kontinenten. Dagens mål är Savute som är berömt för sin kanal som är uttorkad under största delen av året, men som emellanåt översvämmas. Detta är ett mysterium som förbryllar forskare eftersom översvämningarna inte är förknippade med regnperioder, vare sig här eller längre bort. Denna årstid samlas Kalaharielefanterna, som är extremt stora, på kvällen vid konstgjorda vattenhål. De senaste åren har lejonen här utvecklat en ovanlig specialitet; nämligen jakt på nästan vuxna elefanter. Vår kock tillagar även ikväll en utsökt måltid som vi avnjuter vid lägerelden. Dagens transportsträcka är 10 mil, cirka 5 tim exklusive safari.

Hotell: Campingsafari i Botswana
Måltider: Frukost, lunch, middag

Safari i Botswana – Savute

Vi njuter av en heldag i Savute och förundras över naturens ekologiska samband. Vi vandrar upp till en utsiktsplats med välbevarade Bushmen Hill-målningar som anses vara 3 000 år gamla. Vi ser även enorma baobabträd, det afrikanska karaktärsträdet, som är fulla av liv i sina urholkningar. Detta är sista kvällen av campingsafari. Vi njuter av att vara en del av vildmarkens mystik vid lägerelden och vi kan nästan räkna med att få besök av stora elefanthannar vid tältplatsen.

Hotell: Campingsafari i Botswana
Måltider: Frukost, lunch, middag

Safari i Botswana – Chobe

Vi fortsätter genom Chobe National Park. Med lite tur kan vi hitta chobebuskbocken och pukuantilopen, unik för denna del av Afrika. På eftermiddagen tar vi farväl av våra rangers, checkar in på hotell och får chans att tvätta av resdammet ordentligt. Dagens transportsträcka är 17,5 mil, cirka 6 tim exklusive safari.

Hotell: Chobe Safari Lodge
Måltider: Frukost, lunch, middag

Safari i Botswana och Namibia – Chobe

Vi tar båten över Chobefloden till ön Impalila i Namibia. Precis där Chobe- och Zambezifloderna förenas möts Namibia, Botswana, Zambia och Zimbabwe. Detta är den enda mötesplatsen i världen för fyra länder. Vi vandrar till fots och får ta del av det dagliga livet hos lokalbefolkningen. På eftermiddagen gör vi en solnedgångskryssning på Chobefloden som utgör gräns mellan Namibia och Botswana. Floden är känd för att massvis med vilt kommer ner för att dricka och bada innan solen går ner. Ibland kan man se hjordar på närmare tusentals bufflar och hundratals elefanter i skymningen.

Hotell: Chobe Safari Lodge
Måltider: Frukost, lunch, middag

Safari i Botswana – Victoriafallen

Dagen inleds med morgonsafari i Chobe nationalpark. Vi följer floden längs ett område med gott om elefanter och lejon. Sedan åker vi från Chobe National Park till Victoriafallen. Victoriafallen, som ligger på gränsen mellan Zimbabwe och Zambia, anses vara en av Afrikas och världens vackraste platser. Vi bor på Zimbabwe-sidan då man här kan se fallen rakt framifrån. Dagens transportsträcka är 8,5 mil, cirka 1,5 tim.

Hotell:  A’zambezi River Lodge
Måltider: Frukost

Victoriafallen

I morgonljuset promenerar vi längs med de mäktiga Victoriafallen. I dånet från denna naturkraft kan vi se färgstarka regnbågar avteckna sig mot fallet och i forsdimman frodas regnskogen. Victoriafallen är ett av världens största vattenfall, dubbelt så högt som Niagarafallen. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter. Förutom ett besök vid fallen finns ett spännande utbud av aktiviteter. Det är populärt att åka över till Livingstone Island i Zambia för att bada i pooler som ligger precis vid Victoriafallets topp. Andra aktiviteter är elefantsafari, en ridtur i nationalparken eller en flygtur över Victoriafallet. Kanske lockar istället afternoon-tea på det anrika kolonialhotellet Victoria Falls Hotel eller ett besök på den trevliga hantverksmarknaden? Beroende på vilka andra aktiviteter som väljs finns det också möjlighet att besöka fallen på egen hand vid ett annat tillfälle.

Hotell: A’zambezi River Lodge
Måltider: Frukost

Victoriafallen

Vi tillbringar förmiddagen på egen hand. Eftersom det inte längre finns noshörningar i Chobe nationalpark (Botswana) blir vi på eftermiddagen upphämtade för en safaritur i Stanley and Livingstone Private Game Reserve, några kilometer utanför Victoriafallen. Här finns hela The Big Five, men höjdpunkten brukar ofta vara att se den hotade spetsnoshörningen på nära håll. Förhoppningsvis stöter vi på noshörningarna under vår safari. Det finns också en chans att se de mer nattaktiva djuren. Vi avslutar med en sista gemensam middag runt lägerelden under den vackra afrikanska stjärnhimlen, innan vi åker tillbaka till vår lodge.

Hotell: A’zambezi River Lodge
Måltider: Frukost, middag

Avresa Victoriafallen

Vi har en ledig morgon för att sedan packa ihop fantastiska resminnen, ta farväl av Afrika och flyga från Zimbabwe. För dig som vill fortsätta resan till Sydafrika, finns möjligheten att boka ett tilläggspaket till bland annat Kapstaden med engelsktalande guide. Eller varför inte resa vidare med Rovos Rail, eller flyga Mauritius för lite sol och bad?

Hotell: –
Måltider: Frukost

Hemkomst

Ankomst Skandinavien mitt på dagen. Vi anländer med många fantastiska minnen från våra safariäventyr i Botswana och Victoriafallen. Tack för denna gång!

Utflykter

 • Flyg helikopter

  Flyg helikopter

  Välj mellan en 15 eller 30 minuter lång helikoptertur över fallen. Helikoptern är utformad så att alla passagerare får fin utsikt över fallen och omgivningarna. Går att kombinera med forsränning och/eller jet boat.

 • Forsränning

  Forsränning

  Detta är den äventyrsaktivitet som Victoriafallen är mest känd för och i oktober är floden som vildast. Detta anses vara den svåraste endagsforsränningen i världen, men trots det krävs ingen speciell erfarenhet.

 • Livingstone island

  Livingstone island

  Livingstone Island ligger på Zambia-sidan mitt i Zambezifloden mot Victoriafallens väldiga stup. Här får max 60 personer per dag bada i naturliga pooler i toppen av stupet.

 • Microlight

  Microlight

  Microlighten har en öppen cockpit för den optimala adrenalinturen. Vackra vyer över Victoriafallen och Zambezifloden väntar, välj mellan 15 eller 30 minuter.

 • Mokoro utflykt

  Mokoro utflykt

  En mokoro är en utgrävd kanot som drivs av paddlare som står upp längst bak i kanoten. I Khwai-området är djur- och fågellivet frodigt och utan ljudet av en motor kommer vi här ännu närmre naturen.

 • Paddla kanot

  Paddla kanot

  Paddla i en tvåmannakanot 18 km nedströms längs Zambezifloden. Ett utmärkt tillfälle för dig som vill uppleva stillheten längs floden samt se djur- och fågellivet från en ny vinkel, lunchpaus på en ö eller vid stranden.

 • Ridtur

  Ridtur

  Det bästa sättet att upptäcka vildmarken är från hästryggen (både erfaren och nybörjare). Längs Zambezifloden är möjligheter goda att se elefanter, bufflar, antiloper, flodhästar och krokodiler även fågellivet är rikt.

 • Träffa elefanter

  Träffa elefanter

  Lär mer om- och träffa elefanter vid Victoriafallen. Elefanterna som ingår i projektet är föräldralösa och därför omhändertagna. Se elefanter som äter, stryker ett träd, badar i leran och nyser till så öronen skakar.

Hotell

 • Camping Botswana

  Camping Botswana

  Bli en del av Botswanas djurliv! Vi bor i 2-mannatält med tältsäng, madrass, kudde och täcke, samt fönster och tvättställ. Sammansatt med tältet finns egen toalett med dusch. Personalen packar upp och ner tälten under resan.

 • Chobe Safari Lodge

  Chobe Safari Lodge

  Vi bor precis utanför Chobe National Park. Rummen har utsikt över Chobefloden med Namibia på andra sidan. I trädgården och på floden är det ett rikt fågelliv och ibland vilda djur.

 • A´Zambezi River Lodge

  A´Zambezi River Lodge

  Vackert belägen vid Zambezifloden. I floden ser vi ofta flodhästar, i trädgården går vårtsvin och betar och markattor hittar ibland på små hyss. Trevlig underhållning på kvällen.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2021-10-15
plane-landing Hemkomst
2021-10-27
calender Antal dagar
13 dagar
price-kr Del i dubbelrum
55 950 kr *
price-kr Enkelrum
63 950 kr *
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2021-10-15
plane-landing Hemkomst
2021-10-27
calender Antal dagar
13 dagar
price-kr Del i dubbelrum
55 950 kr
price-kr Enkelrum
63 950 kr

*Preliminärt pris för safariresan – Botswana och Victoriafallen camping. Vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

I priset ingår:

 • Flyg från Stockholm – Maun – Xakanaxa (Okavangodeltat) med retur från Victoriafallen i ekonomiklass.
 • Camping 5 nätter, rum 5 nätter på 3-4 stjärniga hotell.
 • Frukost alla dagar samt 12 måltider.
 • Dryck under campingen.
 • Inträden, nationalparksavgifter, transporter och utflykter enligt resebeskrivningen.
 • Inträde till Victoriafallen.
 • Svensktalande naturguide.
 • Bagageservice och dricks till bärare.
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen, cirka 30 dagar innan avresa.

I priset ingår ej:

 • Visum.
 • Dricks till safariguider och chaufförer.

Flyg från/till Göteborg/Köpenhamn kan ordnas mot ett tillägg.

Klimatkompensera din resa. De flesta väljer 150 kr eller 250 kr. Det går även att välja ett högre belopp. Läs mer här

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället. Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 6 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 13 dagar är 568 kr per person.

Du måste ha god hälsa för att deltaga i safarin eftersom vi besöker avlägsna vildmarksområden.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar safariresan – Botswana och Victoriafallen camping.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Tilläggsresor

Kapstaden

Kapstaden

Förläng din resa i Afrika med några dagar i en av världens vackraste städer, Kapstaden. Här tar vår kunniga lokalguide med oss till Godahoppsuddens slående vyer, till pingvinkolonin i Boulders Beach och i de frodiga vinlandskapen väntar smakupplevelser som vi tidigare bara kunnat...

Kapstaden

Förläng din resa i Afrika med några dagar i en av världens vackraste städer, Kapstaden. Här tar vår kunniga lokalguide med oss till Godahoppsuddens slående vyer, till pingvinkolonin i Boulders Beach och i de frodiga vinlandskapen väntar smakupplevelser som vi tidigare bara kunnat drömma om. Med dess närhet till naturen får vi i Kapstadens pulserande stadsliv det perfekta avslutet på resan.

 • Dag 1: Ankomst Kapstaden

  Dag 1: Ankomst Kapstaden

  På flygplatsen väntar vår lokalchaufför oss i ankomsthallarna för transport till hotellet. Bergen som omfamnar staden skapar en härlig stämning. Vårt hotell ligger i det säkra området Sea Point vid Atlantkusten.

  Hotell: The Hyde Hotel
  Måltider: –

 • Dag 2: Godahoppsudden

  Dag 2: Godahoppsudden

  Idag åker vi på heldagsutflykt till Godahoppsuddens magnifika stränder och hisnande vyer. Inkluderat ett besök vid  pingvinerna på Boulders Beach och Kirstenbosch botaniska trädgård.

  Hotell: The Hyde Hotel
  Måltider: Frukost

 • Dag 3: Vindistriktet

  Dag 3: Vindistriktet

  Dagens utflykt tar oss till de vackra vindistrikten utanför staden. Vi får en första vinprovning i Paarl med rundtur på gården, en andra i Franschhoek och når tillslut Stellenbosch.

  Hotell: The Hyde Hotel
  Måltider: Frukost

 • Dag 4: Ledig dag

  Dag 4: Ledig dag

  Dag för egna aktiviteter.

  Hotell: The Hyde Hotel
  Måltider: Frukost

 • Dag 5: Avresa Kapstaden

  Dag 5: Avresa Kapstaden

  Idag har vårat spännande äventyr nått sitt slut, i gemensam transport tillbaka till flygplatsen i Kapstaden påbörjar vi vår resa tillbaka till Skandinavien igen.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
5 800 kr
price-kr Enkelrum
8 150 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
5 800 kr
price-kr Enkelrum
8 150 kr
I priset ingår:
 • Transporter, inträden, måltider och utflykter enligt resebeskrivningen
 • Rum 4 nätter på 4* hotell inklusive frukost
I priset ingår ej:
 • Flygtillägg
 • Dryck
 • Dricks

Ett flygtillägg kan tillkomma beroende på var originalresan slutar/ börjar, vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

Utflykterna arrangeras med engelsktalande guide och sker tillsammans med andra, internationella resenärer.

Pris kan komma att variera beroende på säsong, vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.
Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Mauritius

Mauritius

Den välkända paradisön Mauritius breder vackert ut sig med sina tropiska sandstränder i Indiska Oceanen. Vattnet är turkosfärgat och erbjuder snorkling i världsklass, dess kök bjuder på många spännande kreolska smaker. Luta er tillbaka och upplev service utöver det vanliga. Varför...

Mauritius

Den välkända paradisön Mauritius breder vackert ut sig med sina tropiska sandstränder i Indiska Oceanen. Vattnet är turkosfärgat och erbjuder snorkling i världsklass, dess kök bjuder på många spännande kreolska smaker. Luta er tillbaka och upplev service utöver det vanliga. Varför inte åka ut tidigt på morgonen och simma med delfiner eller på djuphavsfiske? På Mauritius finns det även riktigt bra golfbanor och gott om roliga aktiviteter och utflykter.

 • Dag 1: Ankomst Mauritius

  Dag 1: Ankomst Mauritius

  Idag flyger vi vidare till paradisön Mauritius (flyg ingår ej). Transport till  hotellet på öns norra kust. Zilwa Attitude är ett härligt 4-stjärnigt hotell med fyra vackra stränder omkring sig och flera pooler.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 2: Mauritius

  Dag 2: Mauritius

  Totalt strandlyx väntar, slappna av på stranden, vid någon av poolerna eller ge dig ut på spännande utflykter för egen kostnad. Välj och vraka mellan utflykter så som båtutflykt från västkustens lilla hamnen Flic en Flac.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 3: Mauritius

  Dag 3: Mauritius

  Ta dagen som den kommer. Njut av solens värmande strålar från en av strandens alla solstolar, blunda och lyssna på det skvalpande ljudet från havet. Unna dig en lat dag på stranden.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 4: Mauritius

  Dag 4: Mauritius

  Varför inte besöka vulkansjön Ganga Talao? Ganga Talao ligger vackert beläget högt uppe i bergen, med en unik natur. Vid sjön ligger ett tempel som är den äldsta pilgrimsdestinationen för hinduer.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 5: Avresa Mauritius

  Dag 5: Avresa Mauritius

  Transport till flygplatsen där vi påbörjar vår resa hem till Skandinavien igen.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
6 150 kr
price-kr Enkelrum
11 350 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
6 150 kr
price-kr Enkelrum
11 350 kr

I priset ingår:

 • Transporter enligt resebeskrivningen
 • Rum 4 nätter på 4* Zilwa Attitude eller liknande på Mauritius inklusive frukost och middag

I priset ingår ej:

 • Flygtillägg
 • Dryck
 • Dricks

Ett flygtillägg kan tillkomma beroende på var original-resan slutar/ börjar, vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Pris är baserat på resa i högsäsong (januari – april samt hela oktober).

Rovos Rail

Rovos Rail

Efter våra resor som slutar i Sydafrika eller Victoriafallen finns möjlighet att förlänga med världens lyxigaste tågresa, Rovos Rail. Att på räls resa genom Afrika är en upplevelse i sig, men att resa i Rovos Rails komfortabla kupéer i exklusiv viktoriansk stil, med utsökta måltider...

Rovos Rail

Efter våra resor som slutar i Sydafrika eller Victoriafallen finns möjlighet att förlänga med världens lyxigaste tågresa, Rovos Rail. Att på räls resa genom Afrika är en upplevelse i sig, men att resa i Rovos Rails komfortabla kupéer i exklusiv viktoriansk stil, med utsökta måltider och förstklassig service gör det till en oförglömlig upplevelse. Beroende på var er resa med Rovos Rail börjar varierar programmet, nedan är program för resan ifall ni reser från Victoriafallen till Pretoria. 

 • Dag 1: Avresa Victoriafallen

  Dag 1: Avresa Victoriafallen

  Transport på eftermiddagen till Rovos Rail där röda mattan rullas ut och vi välkomnas ombord på världens mest exklusiva tåg. Tåget går i lagom takt för att vi ska hinna njuta av omgivningarna.

  Hotell: Rovos Rail
  Måltider: Middag

 • Dag 2: Hwange nationalpark

  Dag 2: Hwange nationalpark

  Tidig morgon kommer vi fram till Hwanges nationalparks södra delar. Här väntar en safari i öppna safarifordon i soluppgången vid ett närliggande vattenhål där vilt samlas för att dricka.

  Hotell: Rovos Rail
  Måltider: Frukost, lunch, afternoon tea, middag

 • Dag 3: Ledig dag

  Dag 3: Ledig dag

  Idag åker vi över gränsen till Botswana och passerar mäktiga baobabträd eller apbrödsträd. Landskapet skiftar till röda och orangea toner när vi reser genom ökenlandskapet.

  Hotell: Rovos Rail
  Måltider: Frukost, lunch, afternoon tea, middag

 • Dag 4: Ankomst Pretoria

  Dag 4: Ankomst Pretoria

  Efter frukost så kommer vi fram till Pretoria och tågresan med Rovos Rail är slut. Här väntar vår lokalchaufför som kör oss till flygplatsen i Johannesburg där vi sedan påbörjar vår hemresa.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
30 300 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
30 300 kr

Exakt datum avgörs av Rovos Rail avresedatum, vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

I priset ingår:

 • 4 dagar/3 nätters tågresa med 5* Rovos Rail i en Pullman-svit, rutt Victoriafallen – Pretoria.
 • Frukost, lunch och middag samt Afternoon tea ombord tåget.
 • All dryck ombord tåget (förutom premium-drycker).
 • Transport tur och retur tågstationen enligt resebeskrivningen.
 • Inträden och utflykter med Rovos Rails egna egnelsktalande lokalguide enligt resebeskrivning.

I priset ingår ej:

 • Eventuellt flygtillägg, flygskatter.
 • Visum.
 • Dricks.

Uppgradering & rutt, det finns möjlighet att uppgradera till lyxigare tåghytt eller att resa i motsats riktning ”Pretoria – Victoriafallen”. Vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

Flygtillägg kan komma att tillkomma beroende på vår orginalresan börjar eller slutar. Vänligen kontakta Thabela Travel för att bekräfta detta.

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället. Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 6 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 4 dagar är 246 kr per person.

Vänligen, ta del av de särskilda och allmänna resevillkoren innan du bokar resan.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Liknande resor