• plane-takeoff
  • 2022-10-09
 • Längd: 13 dagar
 • price-icon Pris från: 54 950 kr
 • compas-iconSvensk guide

Botswana och Victoriafallen camping

Följ med oss på en underbar safariresa till Botswana och Victoriafallen med svensk guide. En campingsafari i Botswana är ett oförglömligt äventyr in i det vildaste och mest ursprungliga Afrika. I Okavangodeltat finns en enorm djurrikedom. Bästa tiden att resa för safari i Botswana är i oktober, då allt vilt samlas vid floderna för att dricka. Victoriafallen är med på Unescos världsarvslista och är ett av de största vattenfallen i världen. Campingen håller hög komfort med bäddad säng och toalett i tältet. Vi har med oss en kock som lagar god mat som vi äter vid lägerelden. Vi besöker på denna resa länderna Botswana, Namibia, Zimbabwe och det är möjligt att lägga till Zambia. Det finns även möjlighet att välja en tilläggsresa till antingen Sydafrika, Seychellerna eller Kenya.

Se bildvisning om våra safariresor till Botswana! »

Har du inte tänkt dig en rundresa med svensk guide? Kontakta då istället Thabela Africa, som är vår resebyrå i Kapstaden med svensk personal. De erbjuder följande typer av Afrikaresor:
Rundresor med engelsk guide | Köra-själv-paket | Kryssningar | Temaresor | Båt och tågresor

pic1

Svensk Guide

Läs mer
Avresa mot Botswana

Nu är det äntligen dags för vår efterlängtade resa till Botswana där ett spännande safariäventyr och Victoriafallen väntar. Avresa sker från Skandinavien på kvällen.

Ankomst till Botswana

Ankomst till Gaborone i Botswana på eftermiddagen. Vi gör en kort stadsrundtur på väg till hotellet. Välkomstmiddag med information om de kommande dagarna.

Hotell: Peermont Mondior
Måltider: Middag

 

Safari i Botswana - Okavangodeltat

Tidig morgon flyger vi först till Maun och därifrån vidare i små cessnaplan över Okavangodeltat med vyer som ger en uppfattning om dess storslagenhet. Vi ser från planen hur kanalerna slingrar sig genom deltat och sammanstrålar i ett dynamiskt vattensystem. Håll ögonen öppna för flodhästar i lagunerna och elefant- och buffelhjordar i skuggan av träddungarna. Okavangodeltat är lika stort som Skåne och Halland tillsammans och är därmed världens största inlandsdelta. Vattenmassorna från Angolas berg mynnar ut i Kalahariöknen istället för i havet och bildar ett våtmarksområde med vassklädda kanaler, öar och laguner. När vi kommit fram till lägret inleder vi med en lunch innan en första, safaritur i Moremi Game Reserve. På kvällen samlas vi för middag vid lägerelden och när den har slocknat kryper vi till kojs i tälten och drömmer om vildaste Afrika.

Hotell: Camping i Botswana
Måltider: Lunch, middag

 

Safari i Botswana – Khwai

Idag väntar oss en heldag i det vackra Okavangodeltat. Redan när solen går upp över horisonten ger vi oss av på morgonsafari. På eftermiddagen åker vi båt på flodkanalerna som är inbäddade av papyrus och spanar efter elefanter, krokodiler och naturligtvis flodhästar. Det är en speciell upplevelse att se landets mäktiga djurliv från båten. I oktober är det som torrast i Botswana och därför finns goda förhoppningar om att se mycket djur vid floder och vattenhål. Okavangodeltat är fågelälskarnas paradis med över 550 arter och vissa träskområden är denna årstid fulla av häckande fåglar. Efter en oförglömlig naturupplevelse återvänder vi till lägret och fascineras av att på kvällen kunna se så många fler stjärnor på himlen än hemma. I den afrikanska natten kan vi höra lejonen ryta och hyenorna yla.

Hotell: Camping i Botswana
Måltider: Frukost, lunch, middag

 

Safari i Botswana – Savute

Vi bryter lägret och tillbringar förmiddagen på safari i Moremi Game Reserve. Tswanafolket var på 1950-talet oroligt för att allt fler jägare anlände och berövade dem på deras värdefulla villebråd. De flyttade frivilligt härifrån för att bereda rum för ett formellt skyddat område. Reservatet fick sitt namn efter deras avlidne ledare. Moremi Game Reserve består av våtmark, slättområden och skog och anses vara ett av Afrikas finaste viltområden. Vi äter en picknicklunch ute i deltat och framåt eftermiddagen är vi framme i naturreservatet Khwai. Khwai är uppbyggt av lokalbefolkningen och den frodiga Khwai floden är dess livlina. Här arbetar byborna ständigt med att bevara miljön och de vilda djuren, det ligger ett stort fokus på ekoturism. Dagens transportsträcka är 5 mil, cirka 3,5 tim exklusive safari.

Hotell: Camping i Botswana
Måltider: Frukost, lunch, middag

 

Safari i Botswana – Savute

Vi vaknar till fåglarnas kvitter och beger oss av i riktning mot Chobe National Park. Under morgonen finns det även möjlighet att köpa till en Mokoroutflykt. I Chobe finns inte mindre än 120 000 elefanter, vilket är den största koncentrationen på hela kontinenten. Dagens mål är Savute som är berömt för sin kanal som är uttorkad under största delen av tiden men emellanåt översvämmas. Detta är ett mysterium som förbryllar forskare eftersom översvämningarna inte är förknippade med regnperioder vare sig här eller längre bort. Denna årstid samlas Kalaharielefanterna, som är extremt stora, på kvällen vid konstgjorda vattenhål. De senaste åren har lejonen här utvecklat en ovanlig specialitet; nämligen jakt på nästan vuxna elefanter. Vår kock tillagar även ikväll en utsökt måltid som vi avnjuter vid lägerelden. Dagens transportsträcka är 10 mil, cirka 5 tim exklusive safari.

Hotell: Camping i Botswana
Måltider: Frukost, lunch, middag

 

Safari i Botswana – Chobe

Vi njuter av en heldag i Savute och förundras över naturens ekologiska samband. Vi vandrar upp till en utsiktsplats med välbevarade Bushmen Hill-målningar som anses vara 3 000 år gamla. Vi ser även enorma baobabträd, det afrikanska karaktärsträdet, som är fulla av liv i sina urholkningar. Detta är sista kvällen som vi får vara en del av vildmarkens mystik vid lägerelden och vi kan räkna med att få besök av stora elefanthannar vid tältplatsen.

Hotell: Camping i Botswana
Måltider: Frukost, lunch, middag

Safari i Botswana– Chobe

Vi fortsätter genom Chobe National Park och följer Chobe River. Med lite tur kan vi hitta chobebuskbocken och pukuantilopen, unik för denna del av Afrika. På eftermiddagen tar vi farväl av våra rangers, checkar in på hotell och får chans att tvätta av resdammet ordentligt. Vi gör en solnedgångskryssning på Chobefloden som utgör gräns mellan Namibia och Botswana. Floden är känd för att massvis med vilt kommer ner för att dricka och bada innan solen går ner. Ibland kan man se hjordar på närmare tusentals bufflar och hundratals elefanter i skymningen. Dagens transportsträcka är 17,5 mil, cirka 6 tim exklusive safari.

Hotell: Chobe Safari Lodge
Måltider: Frukost, middag

Namibia - besök i traditionell by

Vi tar båten över Chobefloden till ön Impalila i Namibia. Precis där Chobe- och Zambezi floderna förenas möts Namibia, Botswana, Zambia och Zimbabwe. Detta är den enda mötesplatsen i världen för fyra länder. Vi vandrar till fots och får ta del av det dagliga livet hos lokalbefolkningen. Sedan åker vi från Chobe National Park till Victoriafallen. Victoriafallen, som ligger på gränsen mellan Zimbabwe och Zambia, anses vara en av världens vackraste platser och vi bor på Zimbabwe-sidan då man här kan se fallen rakt framifrån.

Hotell: A´Zambezi River Lodge
Måltider: Frukost

 

Victoriafallen

I morgonljuset promenerar vi längs mäktiga Victoriafallen. I dånet från denna naturkraft kan vi se färgstarka regnbågar avteckna sig mot fallet och i forsdimman frodas regnskogen. Victoriafallen är ett av världens största vattenfall, dubbelt så högt som Niagarafallen. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter. Här finns ett spännande utbud av aktiviteter. Det är populärt att åka över till Livingstone Island i Zambia för att bada i pooler som ligger precis vid Victoriafallets topp. Andra aktiviteter är en ridtur i nationalparken eller en flygtur över fallen. Beroende på vilka andra aktiviteter som väljs finns det också möjlighet att besöka fallen på egen hand vid ett annat tillfälle.

Hotell: A’Zambezi River Lodge
Måltider: Frukost

Victoriafallen

Dag till eget förfogande. Victoriafallen är Afrikas största äventyrscentrum och här finns ett spännande utbud av aktiviteter. Välj mellan forsränning/kanot/kajak/fiske på Zambezifloden, båttur på Zambezifloden, ytterligare safari eller en helikoptertur över fallen. Kanske föredrar du att besöka den lokala marknaden i Livingstone som ligger i Zambia. Det är även trevligt att besöka det kända kolonialhotellet Victoria Falls Hotel för Afternoon Tea som serveras på verandan med utsikt över forsdimman. På avskedsmiddagen ser vi en dansuppvisning och du kan bland annat smaka antilop, krokodil och delikatessen mopanemaskar.

Hotell: A’Zambezi River Lodge
Måltider: Frukost, middag

Avresa Victoriafallen

Vi har en ledig morgon för att sedan packa ihop fantastiska resminnen, ta farväl av Afrika och flyga hemåt. Alternativt kan du välja att förlänga din resa till Seychellerna, Kenya, Namibia eller Sydafrika. Det går även att kombinera denna resa med det koloniala lyxtåget Rovos Rail.
Det går också att fortsätta med någon av Thabela Travels rundresor med svensk guide i Sydafrika eller Namibia. Kontakta Thabela Travel för information.

Hotell: –
Måltider: Frukost

Hemkomst

Ankomst Skandinavien tidig morgon. Vi anländer med många fantastiska minnen från våra safariäventyr i Botswana och Victoriafallen. Tack för denna gång!

Utflykter

 • Flyg helikopter

  Flyg helikopter

  Välj mellan en 15 eller 30 minuter lång helikoptertur över fallen. Helikoptern är utformad så att alla passagerare får fin utsikt över fallen och omgivningarna. Går att kombinera med forsränning och/eller jet boat.

 • Forsränning

  Forsränning

  Detta är den äventyrsaktivitet som Victoriafallen är mest känd för och i oktober är floden som vildast. Detta anses vara den svåraste endagsforsränningen i världen, men trots det krävs ingen speciell erfarenhet.

 • Livingstone island

  Livingstone island

  Livingstone Island ligger på Zambia-sidan mitt i Zambezifloden mot Victoriafallens väldiga stup. Här får max 60 personer per dag bada i naturliga pooler i toppen av stupet.

 • Microlight

  Microlight

  Microlighten har en öppen cockpit för den optimala adrenalinturen. Vackra vyer över Victoriafallen och Zambezifloden väntar, välj mellan 15 eller 30 minuter.

 • Mokoro utflykt

  Mokoro utflykt

  En mokoro är en utgrävd kanot som drivs av paddlare som står upp längst bak i kanoten. I Khwai-området är djur- och fågellivet frodigt och utan ljudet av en motor kommer vi här ännu närmre naturen.

 • Paddla kanot

  Paddla kanot

  Paddla i en tvåmannakanot 18 km nedströms längs Zambezifloden. Ett utmärkt tillfälle för dig som vill uppleva stillheten längs floden samt se djur- och fågellivet från en ny vinkel, lunchpaus på en ö eller vid stranden.

 • Ridtur

  Ridtur

  Det bästa sättet att upptäcka vildmarken är från hästryggen (både erfaren och nybörjare). Längs Zambezifloden är möjligheter goda att se elefanter, bufflar, antiloper, flodhästar och krokodiler även fågellivet är rikt.

 • Träffa elefanter

  Träffa elefanter

  Lär mer om- och träffa elefanter vid Victoriafallen. Elefanterna som ingår i projektet är föräldralösa och därför omhändertagna. Se elefanter som äter, stryker ett träd, badar i leran och nyser till så öronen skakar.

Hotell

 • Camping Botswana

  Camping Botswana

  Bli en del av Botswanas djurliv! Vi bor i 2-mannatält med tältsäng, madrass, kudde och täcke, samt fönster och tvättställ. Sammansatt med tältet finns egen toalett med dusch. Personalen packar upp och ner tälten under resan.

 • Chobe Safari Lodge

  Chobe Safari Lodge

  Vi bor precis utanför Chobe National Park. Rummen har utsikt över Chobefloden med Namibia på andra sidan. I trädgården och på floden är det ett rikt fågelliv och ibland vilda djur.

 • A´Zambezi River Lodge

  A´Zambezi River Lodge

  Vackert belägen vid Zambezifloden. I floden ser vi ofta flodhästar, i trädgården går vårtsvin och betar och markattor hittar ibland på små hyss. Trevlig underhållning på kvällen.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2022-10-09
plane-landing Hemkomst
2022-10-21
calender Antal dagar
13 dagar
price-kr Del i dubbelrum
54 950 kr *
price-kr Enkelrum
62 950 kr *
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2022-10-09
plane-landing Hemkomst
2022-10-21
calender Antal dagar
13 dagar
price-kr Del i dubbelrum
54 950 kr
price-kr Enkelrum
62 950 kr

*Preliminärt pris, vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

I priset ingår:

 • Flyg från Stockholm – Maun – Xakanaxa (Okavangodeltat) med retur från Victoriafallen i ekonomiklass.
 • Camping 5 nätter, rum 5 nätter på 3-4 stjärniga hotell.
 • Frukost alla dagar samt 13 måltider.
 • Dryck under campingen.
 • Inträden, nationalparksavgifter, transporter och utflykter enligt resebeskrivningen.
 • Inträde till Victoriafallen.
 • Svensktalande naturguide.
 • Bagageservice och dricks till bärare.
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen, cirka 30 dagar innan avresa.

I priset ingår ej:

 • Visum.
 • Dricks till safariguider och chaufförer.

Flyg från/till Göteborg/Köpenhamn kan ordnas mot ett tillägg.

Klimatkompensera din resa. De flesta väljer 150 kr eller 250 kr. Det går även att välja ett högre belopp. Läs mer här

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället. Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 6,25 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 13 dagar är 568 kr per person.

Du måste ha god hälsa för att deltaga i safarin eftersom vi besöker avlägsna vildmarksområden.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar safariresan – Botswana och Victoriafallen camping.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Tilläggsresor

Kapstaden

Kapstaden

Förläng din resa i Afrika med några dagar i en av världens vackraste städer, Kapstaden. Här tar vår kunniga lokalguide med oss till Godahoppsuddens slående vyer, till pingvinkolonin i Boulders Beach och i de frodiga vinlandskapen väntar smakupplevelser som vi tidigare bara kunnat...

Kapstaden

Förläng din resa i Afrika med några dagar i en av världens vackraste städer, Kapstaden. Här tar vår kunniga lokalguide med oss till Godahoppsuddens slående vyer, till pingvinkolonin i Boulders Beach och i de frodiga vinlandskapen väntar smakupplevelser som vi tidigare bara kunnat drömma om. Med dess närhet till naturen får vi i Kapstadens pulserande stadsliv det perfekta avslutet på resan.

 • Dag 1: Ankomst Kapstaden

  Dag 1: Ankomst Kapstaden

  På flygplatsen väntar vår lokalchaufför oss i ankomsthallarna för transport till hotellet. Bergen som omfamnar staden skapar en härlig stämning. Vårt hotell ligger i det säkra området Sea Point vid Atlantkusten.

  Hotell: The Hyde Hotel
  Måltider: –

 • Dag 2: Godahoppsudden

  Dag 2: Godahoppsudden

  Idag åker vi på heldagsutflykt till Godahoppsuddens magnifika stränder och hisnande vyer. Inkluderat ett besök vid  pingvinerna på Boulders Beach och Kirstenbosch botaniska trädgård.

  Hotell: The Hyde Hotel
  Måltider: Frukost

 • Dag 3: Vindistriktet

  Dag 3: Vindistriktet

  Dagens utflykt tar oss till de vackra vindistrikten utanför staden. Vi får en första vinprovning i Paarl med rundtur på gården, en andra i Franschhoek och når tillslut Stellenbosch.

  Hotell: The Hyde Hotel
  Måltider: Frukost

 • Dag 4: Ledig dag

  Dag 4: Ledig dag

  Dag för egna aktiviteter.

  Hotell: The Hyde Hotel
  Måltider: Frukost

 • Dag 5: Avresa Kapstaden

  Dag 5: Avresa Kapstaden

  Idag har vårat spännande äventyr nått sitt slut, i gemensam transport tillbaka till flygplatsen i Kapstaden påbörjar vi vår resa tillbaka till Skandinavien igen.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
5 800 kr
price-kr Enkelrum
8 150 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
5 800 kr
price-kr Enkelrum
8 150 kr
I priset ingår:
 • Transporter, inträden, måltider och utflykter enligt resebeskrivningen
 • Rum 4 nätter på 4* hotell inklusive frukost
I priset ingår ej:
 • Flygtillägg
 • Dryck
 • Dricks

Ett flygtillägg kan tillkomma beroende på var originalresan slutar/ börjar, vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

Utflykterna arrangeras med engelsktalande guide och sker tillsammans med andra, internationella resenärer.

Pris kan komma att variera beroende på säsong, vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.
Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Rovos Rail

Rovos Rail

Efter våra resor som slutar i Sydafrika eller Victoriafallen finns möjlighet att förlänga med världens lyxigaste tågresa, Rovos Rail. Att på räls resa genom Afrika är en upplevelse i sig, men att resa i Rovos Rails komfortabla kupéer i exklusiv viktoriansk stil, med utsökta måltider...

Rovos Rail

Efter våra resor som slutar i Sydafrika eller Victoriafallen finns möjlighet att förlänga med världens lyxigaste tågresa, Rovos Rail. Att på räls resa genom Afrika är en upplevelse i sig, men att resa i Rovos Rails komfortabla kupéer i exklusiv viktoriansk stil, med utsökta måltider och förstklassig service gör det till en oförglömlig upplevelse. Beroende på var er resa med Rovos Rail börjar varierar programmet, nedan är program för resan ifall ni reser från Victoriafallen till Pretoria. 

 • Dag 1: Avresa Victoriafallen

  Dag 1: Avresa Victoriafallen

  Transport på eftermiddagen till Rovos Rail där röda mattan rullas ut och vi välkomnas ombord på världens mest exklusiva tåg. Tåget går i lagom takt för att vi ska hinna njuta av omgivningarna.

  Hotell: Rovos Rail
  Måltider: Middag

 • Dag 2: Hwange nationalpark

  Dag 2: Hwange nationalpark

  Tidig morgon kommer vi fram till Hwanges nationalparks södra delar. Här väntar en safari i öppna safarifordon i soluppgången vid ett närliggande vattenhål där vilt samlas för att dricka.

  Hotell: Rovos Rail
  Måltider: Frukost, lunch, afternoon tea, middag

 • Dag 3: Ledig dag

  Dag 3: Ledig dag

  Idag åker vi över gränsen till Botswana och passerar mäktiga baobabträd eller apbrödsträd. Landskapet skiftar till röda och orangea toner när vi reser genom ökenlandskapet.

  Hotell: Rovos Rail
  Måltider: Frukost, lunch, afternoon tea, middag

 • Dag 4: Ankomst Pretoria

  Dag 4: Ankomst Pretoria

  Efter frukost så kommer vi fram till Pretoria och tågresan med Rovos Rail är slut. Här väntar vår lokalchaufför som kör oss till flygplatsen i Johannesburg där vi sedan påbörjar vår hemresa.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
30 300 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
30 300 kr

Exakt datum avgörs av Rovos Rail avresedatum, vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

I priset ingår:

 • 4 dagar/3 nätters tågresa med 5* Rovos Rail i en Pullman-svit, rutt Victoriafallen – Pretoria.
 • Frukost, lunch och middag samt Afternoon tea ombord tåget.
 • All dryck ombord tåget (förutom premium-drycker).
 • Transport tur och retur tågstationen enligt resebeskrivningen.
 • Inträden och utflykter med Rovos Rails egna egnelsktalande lokalguide enligt resebeskrivning.

I priset ingår ej:

 • Eventuellt flygtillägg, flygskatter.
 • Visum.
 • Dricks.

Uppgradering & rutt, det finns möjlighet att uppgradera till lyxigare tåghytt eller att resa i motsats riktning ”Pretoria – Victoriafallen”. Vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

Flygtillägg kan komma att tillkomma beroende på vår orginalresan börjar eller slutar. Vänligen kontakta Thabela Travel för att bekräfta detta.

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället. Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 6 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 4 dagar är 246 kr per person.

Vänligen, ta del av de särskilda och allmänna resevillkoren innan du bokar resan.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Seychellerna

Seychellerna

Mitt ute i den Indiska Oceanen hittar du den sagolika ögruppen Seychellerna. Att resa hit är att upptäcka en exotisk övärld bestående av 115 öar, omgivna av turkosfärgat, kristallklart vatten som sällan understiger 27 grader. Här bor det fler jättesköldpaddor än människor och...

Seychellerna

Mitt ute i den Indiska Oceanen hittar du den sagolika ögruppen Seychellerna. Att resa hit är att upptäcka en exotisk övärld bestående av 115 öar, omgivna av turkosfärgat, kristallklart vatten som sällan understiger 27 grader. Här bor det fler jättesköldpaddor än människor och paradiskänslan är total. Välj hur många nätter ni vill förlänga och vilken standard ni önskar på ert boende.

 • Mahé

  Mahé

  Flygplatsen ligger på huvudön Mahé, inte långt från Victoria som är världens minsta huvudstad. Att upptäcka staden går relativt fort då man på mindre än en halvtimme kan korsa stadskärnan. Även fast Victoria är litet så finns här några intressanta sevärdheter, så vi inleder vårt besök på Seychellerna med en stadsrundtur. Förutom Seychellernas enda två trafikljus finns här ett klocktorn som är Londons lilla Big Ben och en livlig marknad där man säljer mycket fisk, frukt, kryddor och grönsaker. Vi tar en promenad i Victorias botaniska trädgård, där vi kan se färgsprakande växter och även jättesköldpaddor. Programmet kan variera beroende på när ert plan landar. På eftermiddagen är det dags att kliva ombord på M/Y Pegasus som ska ta med oss på en kryssning till de finaste öarna på Seychellerna de kommande fem dagarna. M/Y Pegasus har plats för 44 passagerare och är ett komfortabelt fartyg med rymliga hytter som har privat badrum med dusch. Efter att välkomstcocktail serverats seglar vi till ön St Anne för ett skönt eftermiddagsdopp.

  Hotell: M/Y Pegasus  |  Måltider: Middag

 • Curieuse

  Curieuse

  Vi lämnar St Anne i gryningen och seglar till ön Curieuse som är en nationalpark. Denna ö var en gång i tiden en koloni för de som insjuknat i spetälska. Doctor´s House i kolonistil står kvar och är i dag museum. Mest är ön känd för sina landsköldpaddor som kan bli över 100 år gamla. Vår naturguide tar oss med på en promenad längs vacker mangroveskog till Ranger´s Station där man föder upp sköldpaddor för att hjälpa naturen på traven. I dag lever det cirka 500 sköldpaddor på ön, 300 vid Ranger´s Station och 200 vilda på resterande delar av ön. Väl tillbaka på stranden så blir det barbeque-lunch i skuggan under träden och på eftermiddagen njuter vi av omgivningen och det turkosa varma vattnet.

  Hotell: M/Y Pegasus |  Måltider: Frukost, lunch, middag

 • Cousine

  Cousine

  På morgonen anländer vi till ön Cousine. Hela ön är ett naturreservat som har tilldelats flera utnämningar på grund av sitt arbete med att rädda utrotningshotade fåglar och dessutom är ön en av världens viktigaste häckningsplatser för Karettsköldpaddan som är tillhörande familjen havssköldpaddor. På början av förra seklet skövlades den inhemska växtligheten till förmån för odling av cocospalmer. Dessa har nu tagits bort och ett stort arbete har lagts ner på att återskapa den ursprungliga växtligheten. Dessutom har andra utrotningshotade fågelarter från Seychellerna introducerats hit. På förmidagen gör vi en frivillig utflykt till öns fågelreservat. En kvarts miljon fåglar häckar på ön och vi ser flera stränder som är betydelsefulla äggläggningsplatser för karettsköldpaddan. På eftermiddagen seglar vi till Praslin och stranden Anse Lazio, som anses vara en av världens vackraste stränder. Här finns möjlighet att snorkla eller dyka.

  Hotell: M/Y Pegasus |  Måltider: Frukost, lunch, middag

 • Aride och St Pierre

  Aride och St Pierre

  I gryningen seglar vi vidare till Aride. Vi gör en frivillig utflykt till öns högsta plats med en fantastisk utsikt. På Aride finns en endemisk gardenia och flera av Seychellernas utrotningshotade vackra fåglar. Efter lunch slår vi ankare vid ön St Pierre för att spendera några timmar med att bada och snorkla. Vid solnedgången seglar vi tillbaka mot Praslin där vi får vara med om en äkta kreolsk afton.

  Hotell: M/Y Pegasus |  Måltider: Frukost, lunch, middag

 • Praslin

  Praslin

  På morgonen avslutas kryssningen och vi kliver av i Baie St. Anne. Transfer till ert hotell för ytterligare fyra nätter på Praslin som är Seychellernas näst största ö. Resten av dagen är ledig för att njuta av hotellets strand och omgivningar.

  Hotell: Le Domaine de la Reserve  |  Måltider: Frukost, middag

 • Vallée de Mai

  Vallée de Mai

  Halvdagsutflykt till naturreservatet Vallée de Mai som är upptagen på Unesco’s världsarvslista. Det är en av två platser i världen där du kan se världens största nöt, coco-de-mer växa vilt. Den kallas ibland för kärleksnöt eller dubbelkokosnöt på grund av det speciella utseendet.  Med lite tur kan vi idag se många ovanliga fågelarter som den exotiska svarta papegojan och flera endemiska kameleonter. Vi följer en vandringsled runt parken genom tät palmskog förbi forsar och vackra vyer från utsiktsplatser. Spendera gärna tid i informationscentret som redogör för de utmaningar Seychellerna arbetar med för att bevara sin unika natur.

  Hotell: Le Domaine de la Reserve  |  Måltider: Frukost, middag

 • La Digue

  La Digue

  En kortare båtresa tar oss till en av Seychellernas mindre öar, La Digue. Den bilfria ön bidrar till en avslappnad atmosfär och ger oss en känsla av att resa tillbaka i tiden. Vi besöker stranden Anse Source D’Argent som kanske på grund av sina spektakulära granitformationer har utnämnts till världens vackraste. Passa gärna på att köpa kryddor eller vanilj som odlas här. Det bästa sättet att ta sig runt är med cykel som man hyr på ön.

  Hotell: Le Domaine de la Reserve  |  Måltider: Frukost, middag

 • Praslin

  Praslin

  Ledig dag på stranden.

  Hotell: Le Domaine de la Reserve |  Måltider: Frukost, middag

 • Hemresa från Mahé

  Hemresa från Mahé

  Vi åker katamaran från Praslin till Mahé och får en transfer till flygplatsen där vårt flyg väntar tillbaka mot Skandinavien.

  Hotell: –  |  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
26 650 kr
price-kr Enkelrum
37 900 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
26 650 kr
price-kr Enkelrum
37 900 kr

I priset ingår:

 • Utflykt till botaniska trädgården på Mahé och transport till kajen
 • 4 nätter på Pegasus, kategori B hytt, inklusive amerikansk frukostbuffé, lunch och middag samtliga dagar, välkomstdrink, en kreolsk afton med barbeque och Kaptensmiddag, kaffe, te och mineralvatten, snorkling och fiskeutrustning.
 • Transport t/r från Praslins kaj till hotell Le Domaine de la Reserve
 • 3 nätter i standardrum på Hotel Le Domaine de la Reserve – inklusive middag och frukost
 • 1 aktivitet Vallée de Mai (ej privat på måndagar/onsdagar eller fredagar min 4 personer)
 • 1 aktivitet La Digue (ej privat på måndagar/onsdagar eller fredagar min 4 personer)
 • Båttransport Praslin till Mahé

I priset ingår ej:

 • Internationella flyg, flygskatter och eventuella visumavgifter
 • Måltider som ej anges i resebeskrivning
 • Lunch i Praslin
 • Aktiviteter bokade på plats
 • Dryck (förutom de som är specificerad på båten)
 • Dricks
 • Avbeställningsskydd
 • Semesterförsäkring
 • Obligatoriska park- och inträdesavgifter (Seychelles Conservation Fee) – €260 per person, ca 2 500 kr

Liknande resor