• plane-takeoff
  • 2020-10-01
 • Längd: 13 dagar
 • price-icon Pris från: 56 950 kr
 • compas-iconSvensk guide

Botswana och Victoriafallen camping

Botswana och Victoriafallen safari med svensk guide. Denna rundresa ger ett smakprov av Botswana, Namibia och Zimbabwe på en och samma resa! Safari i Botswana är ett oförglömligt äventyr i det vildaste och mest ursprungliga Afrika. I Okavangodeltat finns en enorm djurrikedom. Bästa tiden att resa till Botswana är i oktober, då allt vilt samlas vid floderna för att dricka. Victoriafallen är med på Unescos världsarvslista och är ett av de största vattenfallen i världen. Campingen håller hög komfort med bäddad säng och toalett i tältet. Vi har med oss en kock som lagar god mat som vi äter vid lägerelden. Det finns möjlighet att välja en tilläggsresa till antingen Sydafrika eller Namibia.

Välkommen till bildvisning om våra Afrikaresor! »

Har du inte tänkt dig en rundresa med svensk guide? Kontakta då istället Thabela Africa, som är vår resebyrå i Kapstaden med svensk personal. De erbjuder följande typer av Afrikaresor:
Rundresor med engelsk guide | Köra-själv-paket | Kryssningar | Temaresor | Båt och tågresor

pic1

Svensk Guide

Läs mer
Avresa mot Botswana

Avresa från Skandinavien på eftermiddagen.

Ankomst Botswana – Okavangodeltat

Mellanlandning i Johannesburg och vidare till Maun där vi möter upp vår svensktalande guide. Här börjar vi med en spektakulär flygresa i små cessnaplan över Okavangodeltat med vyer som ger en uppfattning om dess storslagenhet. Vi ser hur kanalerna slingrar sig genom deltat och sammanstrålar i ett dynamiskt vattensystem. Håll ögonen öppna för flodhästar i lagunerna och elefant- och buffelhjordar i skuggan av träddungarna. Okavangodeltat är lika stort som Skåne och Halland tillsammans och är därmed världens största inlandsdelta. Vattenmassorna från Angolas berg mynnar ut i Kalahariöknen istället för i havet och bildar ett våtmarksområde med vassklädda kanaler, öar och laguner. När vi kommit fram till lägret inleder vi med en lätt lunch innan en första, kortare safaritur i Moremi Game Reserve. När lägerelden har slocknat på kvällen kryper vi till kojs i tälten och drömmer om vildaste Afrika.

Hotell: Camping i Botswana
Måltider: Lunch, middag

Safari Botswana – Okavangodeltat

Idag väntar oss en heldag i det vackra Okavangodeltat. Vi börjar med landsafari när solen går upp i bakgrunden. Till eftermiddagen åker vi båt på floderna och spanar efter elefanter, krokodiler och naturligtvis flodhästar. Det är en speciell upplevelse att se landets mäktiga djurliv från båten. I oktober är det som mest torrt i Botswana och därför finns goda förhoppningar om att se mycket djur vid floder och vattenhål. Okavangodeltat är fågelälskarnas paradis med över 550 arter och vissa träskområden är denna årstid fulla av häckande fåglar. Efter en oförglömlig naturupplevelse återvänder vi till lägret och fascineras av att på kvällen kunna se så många fler stjärnor på himlen än hemma. I den afrikanska natten kan vi höra lejonen ryta och hyenorna yla.

Hotell: Camping i Botswana
Måltider: Frukost, lunch, middag

Safari Botswana – Khwai

Vi bryter lägret och tillbringar förmiddagen på safari i Moremi Game Reserve. Tswanafolket var på 1950-talet oroligt för att allt fler jägare anlände och berövade dem på deras värdefulla villebråd. De flyttade frivilligt härifrån för att bereda rum för ett formellt skyddat område. Reservatet fick sitt namn efter deras avlidne ledare. Moremi Game Reserve består av våtmark, slättområden och skog och anses vara ett av Afrikas finaste viltområden. Vi äter en picknicklunch ute i deltat och framåt eftermiddagen är vi framme i Khwai Concession området. Khwai är uppbyggt av lokalbefolkningen och den frodiga Khwai floden är dess livlina. Här arbetar byborna ständigt med att bevara miljön och de vilda djuren, det ligger ett stort fokus på ekoturism. Efter skymningen ser vi naturen ta ny form under nattsafarin, här spanar vi spänt efter alla nyfikna ögon i mörkret. Dagens transportsträcka är 5 mil, cirka 3,5 tim exklusive safari.

Hotell: Camping i Botswana
Måltider: Frukost, lunch, middag

Safari Botswana – Savute

Vi vaknar till fåglarnas kvitter och beger oss av i riktning mot Chobe National Park. I Chobe finns inte mindre än 120 000 elefanter, vilket är den största koncentrationen på hela kontinenten. Dagens mål är Savute som är berömt för sin kanal som är uttorkad under största delen av tiden men emellanåt översvämmas. Detta är ett mysterium som förbryllar forskare eftersom översvämningarna inte är förknippade med regnperioder vare sig här eller längre bort. Denna årstid samlas Kalaharielefanterna, som är extremt stora, på kvällen vid konstgjorda vattenhål. De senaste åren har lejonen här utvecklat en ovanlig specialitet; nämligen jakt på nästan vuxna elefanter. Vår kock tillagar även ikväll en utsökt måltid som vi avnjuter vid lägerelden. Dagens transportsträcka är 10 mil, cirka 5 tim exklusive safari.

Hotell: Camping i Botswana
Måltider: Frukost, lunch, middag

Safari Botswana – Savute

Vi njuter av en heldag i Savute och förundras över naturens ekologiska samband. Vi vandrar upp till en utsiktsplats med välbevarade Bushmen Hill-målningar som anses vara 3 000 år gamla. Vi ser även enorma baobabträd, det afrikanska karaktärsträdet, som är fulla av liv i sina urholkningar. Detta är sista kvällen som vi får vara en del av vildmarkens mystik vid lägerelden och vi kan nästan räkna med att få besök av stora elefanthannar vid tältplatsen.

Hotell: Camping i Botswana
Måltider: Frukost, lunch, middag

Safari Botswana – Chobe

Vi fortsätter genom Chobe National Park. Med lite tur kan vi hitta chobebuskbocken och pukuantilopen, unik för denna del av Afrika. På eftermiddagen tar vi farväl av våra rangers, checkar in på hotell och får chans att tvätta av resdammet ordentligt. Dagens transportsträcka är 17,5 mil, cirka 6 tim exklusive safari.

Hotell: Chobe Safari Lodge
Måltider: Frukost, lunch, middag

Safari Botswana och Namibia – Chobe

Vi tar båten över Chobefloden till ön Impalila i Namibia. Precis där Chobe- och Zambezi floderna förenas möts Namibia, Botswana, Zambia och Zimbabwe. Detta är den enda mötesplatsen i världen för fyra länder. Vi vandrar till fots och får ta del av det dagliga livet hos lokalbefolkningen. På eftermiddagen gör vi en solnedgångskryssning på Chobefloden som utgör gräns mellan Namibia och Botswana. Floden är känd för att massvis med vilt kommer ner för att dricka och bada innan solen går ner. Ibland kan man se hjordar på närmare tusentals bufflar och hundratals elefanter i skymningen.

Hotell: Chobe Safari Lodge
Måltider: Frukost, lunch, middag

Botswana – Victoriafallen

Dagen inleds med morgonsafari i Chobe National Park. Vi följer floden längs ett område med gott om elefanter och lejon. Sedan åker vi från Chobe National Park till Victoriafallen. Victoriafallen, som ligger på gränsen mellan Zimbabwe och Zambia, anses vara en av världens vackraste platser och vi bor på Zimbabwe-sidan då man här kan se fallen rakt framifrån.

Hotell: A’ Zambezi River Lodge
Måltider: Frukost

Victoriafallen

I morgonljuset promenerar vi längs mäktiga Victoriafallen. I dånet från denna naturkraft kan vi se färgstarka regnbågar avteckna sig mot fallet och i forsdimman frodas regnskogen. Victoriafallen är ett av världens största vattenfall, dubbelt så högt som Niagarafallen. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter. Förutom ett besök vid fallen finns ett spännande utbud av aktiviteter. Det är populärt att åka över till Livingstone Island i Zambia för att bada i pooler som ligger precis vid Victoriafallets topp. Andra aktiviteter är elefantsafari, lejonvandring, en ridtur i nationalparken eller en flygtur över fallen. Kanske lockar istället afternoon-tea på det anrika kolonialhotellet Victoria Falls Hotel eller ett besök på den trevliga hantverksmarknaden? Beroende på vilka andra aktiviteter som väljs finns det också möjlighet att besöka fallen på egen hand vid ett annat tillfälle.

Hotell: A’ Zambezi River Lodge
Måltider: Frukost

Victoriafallen

Vi tillbringar förmiddagen på egen hand. Eftersom det inte längre finns noshörningar i Chobe National Park (Botswana) blir vi på eftermiddagen upphämtade för en safaritur i Stanley and Livingstone Private Game Reserve några kilometer utanför Victoriafallen. Här finns hela The Big Five, men höjdpunkten brukar ofta vara att se den hotade spetsnoshörningen på nära håll. Det finns också chans att se de mer nattaktiva djuren. Vi avslutar med en sista gemensam middagen runt lägerelden under den Afrikanska stjärnhimlen innan vi åker tillbaka till vår lodge.

Hotell: A’ Zambezi River Lodge
Måltider: Frukost, middag

Victoriafallen

Vi har en ledig morgon för att sedan packa ihop fantastiska resminnen, ta farväl av Afrika och flyga från Zimbabwe via Johannesburg. För dig som vill fortsätta resan till Sydafrika finns möjlighet att boka ett tilläggspaket till bland annat Kapstaden med engelsktalande guide.

Hotell: –
Måltider: Frukost

Hemkomst från södra Afrika

Ankomst Skandinavien mitt på dagen.

Utflykter

 • Flyg helikopter

  Flyg helikopter

  Välj mellan en 15 eller 30 minuter lång helikoptertur över fallen. Helikoptern är utformad så att alla passagerare får fin utsikt över fallen och omgivningarna. Går att kombinera med forsränning och/eller jet boat.

 • Forsränning

  Forsränning

  Den äventyrsaktivitet som Victoriafallen är mest känd för är forsränning. Detta anses vara den svåraste endagsforsränningen i världen, men trots det krävs ingen speciell erfarenhet. I oktober är floden som vildast och forsränningen som bäst.

 • Livingstone island

  Livingstone island

  Livingstone Island ligger mitt i Zambezifloden mot Victoriafallens väldiga stup. Endast 60 turister om dagen beviljas tillstånd att besöka platsen. Här kan du bada i naturliga pooler som ligger precis utmed Victoriafallets stup.

 • Microlight

  Microlight

  Microlighten har en öppen cockpit för den optimala adrenalinturen. Vackra vyer över Victoriafallen och Zambezifloden väntar, välj mellan 15 eller 30 minuter över antingen Batoka Gorge eller Mosi-Oa Tunya nationalpark med goda möjligheter att se vilddjur.

 • Mokoro utflykt

  Mokoro utflykt

  En mokoro är en utgrävd, traditionell kanot som drivs av paddlare som står upp längst bak i kanoten. I Khwai-området av Okavangodeltat är djur- och fågellivet frodigt och utan ljudet av en motor kommer vi här ännu närmre naturen. Utflykten varar i 2 ½ h.

 • Paddla kanot

  Paddla kanot

  Paddla i en tvåmannakanot 18 km nedströms längs Zambezifloden. Ett utmärkt tillfälle för Dig som vill uppleva stillheten längs floden samt se djur och fågellivet från en ny vinkel. Lunchpaus på en vacker ö i floden eller annan passande plats.

 • Ridtur

  Ridtur

  Det bästa sättet att upptäcka vildmarken på är från hästryggen. Längs Zambezifloden finns goda möjligheter att se elefanter, bufflar, antiloper, flodhästar och krokodiler. Fågellivet är rikt. Det finns turer både för avancerade ryttare och nybörjare.

 • Träffa elefanter

  Träffa elefanter

  Lär mer om- och träffa elefanter vid Victoriafallen. Elefanterna som ingår i projektet är föräldralösa och därför omhändertagna. Det går inte att se nog på elefanter som äter, kliar sig mot ett träd, badar i leran och kanske nyser till så öronen skakar.

Hotell

 • A´Zambezi River Lodge

  A´Zambezi River Lodge

  Vackert belägen vid Zambezifloden. I floden ser vi ofta flodhästar, i trädgården går vårtsvin och betar och markattor hittar ibland på små hyss. Vi kan ta en tur på Zambezifloden med lodgens egen båt. Trevlig underhållning på kvällen.

 • Camping Botswana

  Camping Botswana

  Bli en del av Botswanas djurliv! Vi bor i 2-mannatält med tältsäng, madrass, kudde och täcke, samt fönster och tvättställ. Sammansatt med tältet finns egen toalett med dusch. Personalen packar upp och ner tälten under resan.

 • Chobe Safari Lodge

  Chobe Safari Lodge

  Vi bor precis utanför Chobe National Park med gångavstånd till Kasane centrum. Rummen på Chobe Safari Lodge har vackraste utsikten över Chobefloden med Namibia på andra sidan. I trädgården och på floden är det ett rikt fågelliv och ofta vilda djur.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2020-10-01
plane-landing Hemkomst
2020-10-13
calender Antal dagar
13 dagar
price-kr Del i dubbelrum
56 950 kr *
price-kr Enkelrum
61 950 kr *
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2020-10-01
plane-landing Hemkomst
2020-10-13
calender Antal dagar
13 dagar
price-kr Del i dubbelrum
56 950 kr
price-kr Enkelrum
61 950 kr

*Preliminärt pris

I priset ingår:

 • Flyg från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn – Maun – Xakanaxa (Okavangodeltat) med retur från Victoriafallen.
 • Camping 5 nätter, rum 5 nätter på 3-4 stjärniga hotell.
 • Frukost alla dagar samt 15 måltider.
 • Dryck under campingen.
 • Inträden, nationalparksavgifter, transporter och utflykter enligt resebeskrivningen.
 • Inträde till Victoriafallen kostar 30 USD (individuellt besök).
 • Svensktalande naturguide.
 • Bagageservice och dricks till bärare.
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Dessa är för närvarande cirka 7 400 kr. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen, cirka 30 dagar innan avresa.

I priset ingår ej:

 • Visum till Zimbabwe kostar 30 USD (enkel inresa) och ordnas vid gränsen.
 • Visum till både Zimbabwe och Zambia (KAZA) kostar USD 50 och ordnas vid gränsen. För de som vill göra ett individuellt besök till Zambia på den lediga tiden.

Svenska medborgare behöver inget visum till Botswana, Namibia och Sydafrika.

Bagaget får väga max 15 kg inklusive kamerautrustning samt 5 kg handbagage. Bagage måste packas i mjuka väskor (d.v.s. ej med hård ram). Detta p.g.a. att vi reser med små cessnaplan till campingen.

Du måste ha god hälsa för att deltaga i safarin eftersom vi besöker avlägsna vildmarksområden.

Flyg från/till Göteborg kan ordnas mot ett tillägg.

Klimatkompensera din resa. De flesta väljer 150 kr eller 250 kr. Det går även att välja ett högre belopp. Läs mer här

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället. Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 6 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 13 dagar är 568 kr per person.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Tilläggsresor

Chobe Princess

Chobe Princess

Ombord Chobe Princess blir vi ordentligt omhändertagna medans vi kryssar fram på Chobefloden. Vi delar floden med dess rikliga djur- och fågelliv, inte minst ett hundratals flodhästar och krokodiler. Vad som kan liknas en lyxig husbåt med 4-5 hytter är vårat unika hem under några dagar...

Chobe Princess

Ombord Chobe Princess blir vi ordentligt omhändertagna medans vi kryssar fram på Chobefloden. Vi delar floden med dess rikliga djur- och fågelliv, inte minst ett hundratals flodhästar och krokodiler. Vad som kan liknas en lyxig husbåt med 4-5 hytter är vårat unika hem under några dagar till sjöss. Den kunniga personalen tar oss med på spännande safariutflykter där vi lär mer om djuren, fåglarna och naturen omkring oss. Ett underbart avslut på en fullspäckad rundresa, välj själv mellan 2 eller 3 nätter.

 • Dag 1: Ombordstigning

  Dag 1: Ombordstigning

  Idag stiger vi ombord den hemtrevliga båten som kan liknas med en flytande lyxvilla. Med all inklusive kan vi koppla av, luta oss tillbaka och låta den vänliga personalen ta hand om oss. På floden har vi direktåtkomst till Chobe nationalpark och dess frodiga djurliv. Parken har några av Afrikas största koncentrationer med elefanter och hela Big Five, totalt rör det sig omkring 120 000 djur i området.  Så fort vi kastar loss och ger oss av så börjar vår safari djuren nära intill oss.

  Hotell: Chobe Princess
  Måltider: Middag

 • Dag 2: Flodsafari

  Dag 2: Flodsafari

  Efter en god nattsömn med ett behagligt vaggandes ombord väntar oss en spännande dag på Chobe Princess. Dagens utflykter beror lite på vilken tid på året det är, vi ska antingen ut på mindre motorbåtar för en guidad safari på floden. Alternativt så ger vi oss på en fisketur där all utrustning är inkluderat tillsammans med båt, guide och tillstånd. Det tredje alternativet för dagens utflykt är en guidad promenad på antingen Impalila-ön med sina karakteristiska Baobabträd eller ett kulturellt besök i en lokal by i närheten. Till kvällen bevittnar vi en magisk solnedgång över floden under middagen.

  Hotell: Chobe Princess
  Måltider: Frukost, lunch, middag

 • Dag 3: Avstigning

  Dag 3: Avstigning

  Idag har vårat äventyr tyvärr nått sitt slut och det är dags att lägga till båten vid Kasane igen. Efter en välsmakande frukost där vi delar många spännande historier med varrandra så är det dags att lägga hamn och checka ut. Med gemensam transport tillbaka till immigrationskontoret i Namibia och efter en kontroll av våra pass får vi landtransport tillbaka till Kasane flygplats där det är dags att säga hejdå och resa vidare på egen hand.

  Hotell:-
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
3 dagar
price-kr Del i dubbelrum
Från 8 200 kr
price-kr Enkelrum
Från 10 950 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
3 dagar
price-kr Del i dubbelrum
Från 8 200 kr
price-kr Enkelrum
Från 10 950 kr

Det finns ett flertal avgångar per månad.

Notera, det finns även möjlighet att boka 3 nätter ombord Chobe Princess, vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

I priset ingår:

 • 2 nätter ombord 3* Chobe Princess med All Inclusive.
 • Transporter och utflykter enligt ovan resebeskrivning.
 • Obligatoriska inträdesavgifter (Community Development Levy).

I priset ingår ej:

 • Flyg, flygskatter och eventuella visumavgifter.
 • Svensktalande guide.
 • Premium drycker (sprit, mousserande vin och dessertvin).
 • Aktiviteter bokade på plats.
 • Dricks.
 • Avbeställningsskydd.
 • Reseförsäkring

Ett flygtillägg kan tillkomma beroende på var orginalresan slutar och hur nära inpå avresa som tilläggsresan bokas, vänligen kontakta Thabela Travel för vidare information om detta.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Båten avgår under särskilda datum, vi försöker planera in detta så gott vi kan i samband med rundresan, men vissa nätter innan eller efter avresa kan behövas på hotell.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Vänligen ta del av våra bestämmelser och villkor innan ni går vidare med en bokning.

Kapstaden

Kapstaden

Förläng din resa i Afrika med några dagar i en av världens vackraste städer, Kapstaden. Här tar vår kunniga lokalguide med oss till Godahoppsuddens slående vyer, till pingvinkolonin i Boulders Beach och i de frodiga vinlandskapen väntar smakupplevelser som vi tidigare bara kunnat...

Kapstaden

Förläng din resa i Afrika med några dagar i en av världens vackraste städer, Kapstaden. Här tar vår kunniga lokalguide med oss till Godahoppsuddens slående vyer, till pingvinkolonin i Boulders Beach och i de frodiga vinlandskapen väntar smakupplevelser som vi tidigare bara kunnat drömma om. Med dess närhet till naturen får vi i Kapstadens pulserande stadsliv det perfekta avslutet på resan.

 • Dag 1: Ankomst Kapstaden

  Dag 1: Ankomst Kapstaden

  På flygplatsen i Kapstaden väntar vår lokalchaufför oss i ankomsthallarna för transport till hotellet. Bergen som omfamnar staden skapar en härlig stämning. Vi checkar in på vårat hotell som ligger i det säkra området Sea Point vid Atlantkusten. Vi bor nära några av Kapstadens vackraste stränder och har det ultimata solnedgångsläge. Till kvällen börjar vi på egen hand utforska stadens förstklassiga kök.

  Hotell: The Hyde Hotel
  Måltider: –

 • Dag 2: Godahoppsudden

  Dag 2: Godahoppsudden

  Med en god frukost i magen gör vi oss redo för dagens guidade dagsutflykt. Idag åker vi till Godahoppsuddens magnifika stränder och hisnande vyer. Vi ger oss ut på den dramatiska Atlantkusten mot Kaphalvön, ett av världens mest natursköna områden. Efter en stund når vi stadsdelen Hout Bay där det finns möjlighet för en uppfriskande båttur för egen kostnad. Framme vid Kapuddens naturreservat är vegetationen slående. Den kallas för fynbos och består framför allt av proteabuskar. Floran och faunan har bevarats precis som det såg ut år 1488 när Bartholomeu Dias rundade udden. Efter besöket på Godahoppsudden hälsar vi på hos de utrotningshotade pingvinerna på Boulders Beach. Det är fascinerande att se hur pingvinerna lever här på varmare breddgrader. När vi styr kosan tillbaka mot hotellet stannar vi till i Kirstenbosch botaniska trädgård för en mysig promenad igenom växtligheten.

  Hotell: The Hyde Hotel
  Måltider: Frukost

 • Dag 3: Vindistriktet

  Dag 3: Vindistriktet

  Vi vaknar upp i närheten av det ståtliga Taffelberget och bara njuter av utsikten en stund till morgonkaffet. Efter frukost är det dags att åka ut till de tjusiga vin-distrikten. Här väntar något vi bara kan drömma om i Sverige. Vi ger oss ut på en vacker sträcka som slingrar sig till hjärtat av Sydafrikas vinregion. Från bilfönstret bevittnar vi fantastiska bergskedjor, ett lummigt landskap där vingård efter vingård avlöser varandra. Att Sydafrika har bra viner, det är det ingen tvekan om, idag får vi uppleva det på nära håll. Vårat äventyr börjar i vinområdet Paarl, vi åker sen vidare till Franschhoek vid sidan av Drakensbergen och når tillslut Stellenbosch. Stellenbosch är landets näst äldsta stad som upptäcktes redan år 1679 och symboliserar idag hjärtat av Sydafrikas vinregion. Staden är uppkallad efter sin grundare Simon van der Stel. Efter många smaksensationer åker vi tillbaka till hotellet och tillbringar resten av dagen på egen hand.

  Hotell: The Hyde Hotel
  Måltider: Frukost

 • Dag 4: Ledig dag

  Dag 4: Ledig dag

  Dag för egna aktiviteter.

  Hotell: The Hyde Hotel
  Måltider: Frukost

 • Dag 5: Avresa Kapstaden

  Dag 5: Avresa Kapstaden

  Idag har vårat spännande äventyr nått sitt slut, i gemensam transport tillbaka till flygplatsen i Kapstaden påbörjar vi vår resa tillbaka till Skandinavien igen.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
5 950 kr
price-kr Enkelrum
7750* kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
5 950 kr
price-kr Enkelrum
7750* kr

*Vissa utflykter är baserade på minst 2 resenärer. Vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

I priset ingår:

 • Rum 4 nätter på fyrstjärniga The Hyde Hotel i ett standardrum inklusive frukost.
 • Transport flygplats / hotell / flygplats.
 • Utflykter enligt resebeskrivningen.
 • 3 vinsmakningar samt 1 guidad tur i vinkällare under utflykten till vinlandskapen.

I priset ingår ej:

 • Flyg och flygskatter.
 • Aktiviteter bokade på egen hand.
 • Dricks.
 • Måltider och dryck.
 • Båttur i Hout Bay under Godahoppsutflykten.
 • Reseförsäkring.
 • Avbeställningsskydd.

Ett flygtilägg kan tillkomma beroende på var orginalresan slutar och hur nära inpå avresa som tilläggsresan bokas, vänligen kontakta Thabela Travel för vidare information om detta.

Observera att inga bokningar är gjorda i dagsläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Vi reserverar oss för eventuella hotellbyten, till hotell med lika standard.

Utflykterna arrangeras med engelsktalande guide och försigår tillsammans med andra, internationella resenärer.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli
strandsatta.

Mauritius

Mauritius

Den välkända paradisön Mauritius breder vackert ut sig med sina tropiska sandstränder i Indiska Oceanen. Vattnet är turkosfärgat och erbjuder snorkling i världsklass, dess kök bjuder på många spännande kreolska smaker. Luta er tillbaka och upplev service utöver det vanliga. Varför...

Mauritius

Den välkända paradisön Mauritius breder vackert ut sig med sina tropiska sandstränder i Indiska Oceanen. Vattnet är turkosfärgat och erbjuder snorkling i världsklass, dess kök bjuder på många spännande kreolska smaker. Luta er tillbaka och upplev service utöver det vanliga. Varför inte åka ut tidigt på morgonen och simma med delfiner eller på djuphavsfiske? På Mauritius finns det även riktigt bra golfbanor och gott om roliga aktiviteter och utflykter.

 • Dag 1: Johannesburg

  Dag 1: Johannesburg

  Övernattning i Johannesburg på flygplatshotell.

  Hotell: City Lodge Hotel OR Tambo
  Måltider: –

 • Dag 2: Ankomst Mauritius

  Dag 2: Ankomst Mauritius

  Idag flyger vi vidare till paradisön Mauritius (flygkostnaden ingår ej). På flygplatsen välkomnas vi med öppna armar av lokalchauffören som kör oss till hotellet på öns norra kust. Här väntar en äkta barfotakänsla kombinerad med lagom lyx. Här sitter vi på lunch-restaurangen nere vid havet i flip-flops, badbyxor och t-shirt. Zilwa Attitude är ett härligt 4-stjärnigt hotell med fyra vackra stränder omkring sig, flera pooler att svalka oss i och ett lyxigt spa för total avslappning. Slå dig ner i hotellets egna soffgrupp på stranden och utforska den spännande strandbaren i en mysig atmosfär. Några ljuvliga dagar på ön väntar oss.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 3: Mauritius

  Dag 3: Mauritius

  Totalt strandlyx väntar, slappna av på stranden, vid någon av poolerna eller ge dig ut på spännande utflykter för egen kostnad. Välj och vraka mellan utflykter så som båtutflykt från västkustens lilla hamnen Flic en Flac. Där ligger de blåvita båtarna på rad och speglar sig i det ljusblå havet. Vada förbi fiskebåtarna och kliv ombord på den privata motorbåten eller en större katamaran, en dagsutflykt för sköna bad, snorkling och grill-lunch på stranden.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 4: Mauritius

  Dag 4: Mauritius

  Ledig dag för egna aktiviteter.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 5: Mauritius

  Dag 5: Mauritius

  Ta dagen som den kommer. Njut av solens värmande strålar från en av strandens alla solstolar, blunda och lyssna på det skvalpande ljudet från havet. Unna dig en lat dag på stranden.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 6: Mauritius

  Dag 6: Mauritius

  Ledig dag. För den kulturintresserade rekommenderas ett besök till vulkansjön Ganga Talao, även kallad Grand Bassin. Ganga Talao ligger vackert beläget högt uppe i bergen, med en dramatisk och unik natur. Vid sjön ligger ett tempel som är den äldsta pilgrimsdestinationen för hinduer.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 7: Avresa Mauritius

  Dag 7: Avresa Mauritius

  Transport till flygplatsen där vi påbörjar vår resa hem till Skandinavien igen.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
8 950 kr
price-kr Enkelrum
16 200 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
8 950 kr
price-kr Enkelrum
16 200 kr

I priset ingår:

 • Rum 1 natt på 3-stjärninga City Lodge Hotel OR Tambo i standardrum inklusive frukost.
 • Rum 5 nätter på 4-stjärniga Zilwa Attitude i ett Superiorrum inklusive frukost och middag.
 • Transporter enligt resebeskrivningen.

I priset ingår ej:

 • Flyg, flygskatter och eventuell visumkostnad.
 • Aktiviteter.
 • Dricks.
 • Måltider som ej anges i resebekrivningen.
 • Dryck.
 • Reseförsäkring.
 • Avbeställningsskydd.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet som är utanför vår kontroll.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Vänligen ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Rovos Rail

Rovos Rail

Efter våra resor som slutar i Sydafrika eller Victoriafallen finns möjlighet att förlänga med världens lyxigaste tågresa, Rovos Rail. Att på räls resa genom Afrika är en upplevelse i sig, men att resa i Rovos Rails komfortabla kupéer i exklusiv viktoriansk stil, med utsökta måltider...

Rovos Rail

Efter våra resor som slutar i Sydafrika eller Victoriafallen finns möjlighet att förlänga med världens lyxigaste tågresa, Rovos Rail. Att på räls resa genom Afrika är en upplevelse i sig, men att resa i Rovos Rails komfortabla kupéer i exklusiv viktoriansk stil, med utsökta måltider och förstklassig service gör det till en oförglömlig upplevelse. Beroende på var er resa med Rovos Rail börjar varierar programmet, nedan är program för resan ifall ni reser från Victoriafallen till Pretoria. 

 • Avresa Victoriafallen

  Avresa Victoriafallen

  Transport på eftermiddagen till Rovos Rail där röda mattan rullas ut och vi välkomnas ombord på världens mest exklusiva tåg. Tåget går i lagom takt för att vi ska hinna njuta av omgivningarna som vi reser igenom. Längs vägen stannar vi också till för att göra spännande utflykter. Alla kupéer är sviter utrustade med luftkonditionering, kassaskåp, bekväma sängar och privat badrum med dusch och wc. När vi har installerat oss ombord, kan vi njuta av en välsmakande middag medan Zimbabwes fantastiska natur och djur kan upplevas från en fönsterplats ombord.

  Hotell: Rovos Rail / Pullman svit
  Måltider: Middag

 • Hwange nationalpark

  Hwange nationalpark

  Tidig morgon kommer vi fram till Hwanges nationalparks södra delar. Här väntar en safari i öppna safarifordon i soluppgången vid ett närliggande vattenhål där vilt samlas för att dricka. Vi är tillbaka ombord tåget på förmiddagen och kan stärka oss med en härlig brunch medan tåget rullar genom Zimbabwes vildmark. Från Rovos Rails utsiktsvagn kan vi luta oss tillbaka i bekväma fåtöljer och soffor och njuta av alla de vackra naturscenerier med vilda djur och fåglar som vi reser igenom. På kvällen närmar vi oss gränsen mot Botswana och tåget stannar till för en övernattning ombord.

  Hotell: Rovos Rail / Pullman svit
  Måltider: Frukost, lunch, afternoon tea, middag

 • Ledig dag

  Ledig dag

  Idag åker vi över gränsen till Botswana och passerar mäktiga baobabträd eller apbrödsträd. Träden kan bli över 1 000 år gamla och de äldsta träden kan bli 20 meter höga och ha en diameter på omkring 11 meter. Trädet suger upp enorma mängder med vatten som det sparar i stammen för att klara långa perioder av torka. Landskapet skiftar till röda och orangea toner när vi reser genom ökenlandskapet. Vi passerar ytterligare en landsgräns idag när vi kommer till Sydafrika. Här reser vi genom bergskedjan Magliesberg där vi kan njuta av en fantastisk utsikt över grönskande dalgångar och floder.

  Hotell: Rovos Rail / Pullman svit
  Måltider: Frukost, lunch, afternoon tea, middag

 • Ankomst Pretoria

  Ankomst Pretoria

  Efter frukost så kommer vi fram till Pretoria och tågresan med Rovos Rail är slut. Här väntar vår lokalchaufför som kör oss till flygplatsen i Johannesburg där vi sedan påbörjar vår resa hem till Skandinavien igen eller vidare för nya äventyr. Ett eventuellt flygtillägg kan komma att tillkomma, se vidare information under prisinformationen.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost, lunch, middag

 • Hemkomst Skandinavien

  Hemkomst Skandinavien

  Ankomst till Skandinavien efter mellanlandning längs vägen, fyllda med nya upplevelser och intryck.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2019-09-05
plane-landing Hemkomst
2019-09-08
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
18 950 kr
price-kr Enkelrum
29 800 kr
plane-takeoff Avresa
2019-10-05
plane-landing Hemkomst
2019-10-08
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
31 250 kr
plane-takeoff Avresa
2019-11-05
plane-landing Hemkomst
2019-11-08
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
31 250 kr
plane-takeoff Avresa
2019-12-05
plane-landing Hemkomst
2019-12-08
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
31 250 kr
plane-takeoff Avresa
2020-01-05
plane-landing Hemkomst
2020-01-08
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
31 250 kr
plane-takeoff Avresa
2020-02-05
plane-landing Hemkomst
2020-02-08
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
31 250 kr
plane-takeoff Avresa
2020-03-05
plane-landing Hemkomst
2020-03-08
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
31 250 kr
plane-takeoff Avresa
2020-04-05
plane-landing Hemkomst
2020-04-08
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
31 250 kr
plane-takeoff Avresa
2020-05-05
plane-landing Hemkomst
2020-05-08
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
31 250 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2019-09-05
plane-landing Hemkomst
2019-09-08
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
18 950 kr
price-kr Enkelrum
29 800 kr
plane-takeoff Avresa
2019-10-05
plane-landing Hemkomst
2019-10-08
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
31 250 kr
plane-takeoff Avresa
2019-11-05
plane-landing Hemkomst
2019-11-08
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
31 250 kr
plane-takeoff Avresa
2019-12-05
plane-landing Hemkomst
2019-12-08
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
31 250 kr
plane-takeoff Avresa
2020-01-05
plane-landing Hemkomst
2020-01-08
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
31 250 kr
plane-takeoff Avresa
2020-02-05
plane-landing Hemkomst
2020-02-08
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
31 250 kr
plane-takeoff Avresa
2020-03-05
plane-landing Hemkomst
2020-03-08
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
31 250 kr
plane-takeoff Avresa
2020-04-05
plane-landing Hemkomst
2020-04-08
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
31 250 kr
plane-takeoff Avresa
2020-05-05
plane-landing Hemkomst
2020-05-08
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
31 250 kr

Avresedatum varierar beroende på Rovos Rails avgångsdatum, vänligen bekräfta avresedatum med Thabela Travel.

I priset ingår:

 • 4 dagar/3 nätters tågresa med 5* Rovos Rail i en Pullman-svit på resrutten Victoriafallen-Pretoria.
 • Frukost, lunch och middag samt Afternoon tea ombord tåget.
 • All dryck ombord tåget.
 • Transport tur och retur tågstationen enligt resebeskrivningen.
 • Inträden och utflykter med Rovos Rails egna engelsktalande lokalguide enligt resebeskrivning.

I priset ingår ej:

 • Eventuellt flygtillägg, flygskatter och visumkostnad.
 • Dricks.
 • Uppgradering till Deluxe eller Royal svit.
 • Reseförsäkring.
 • Avbeställningsskydd.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Det finns även möjlighet att uppgradera till lyxigare tåghytt eller att resa i motsats riktning ”Pretoria-Victoriafallen”. Vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

Ett mindre flygtillägg kan tillkomma beroende på var orginalresan slutar och hur nära inpå avresa som tilläggsresan bokas, vänligen kontakta Thabela Travel för information om detta.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.
Vänligen ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Liknande resor