• plane-takeoff
  • 2019-11-26
 • Längd: 14 dagar
 • price-icon Pris från: 47 950 kr
 • compas-iconSvensk guide

Södra Afrika med Marika Griehsel

Följ med vår resa till Sydafrika med Marika Griehsel! När hon började arbeta som Afrikakorrespondent blev ett av hennes första uppdrag att rapportera från Nelson Mandelas frisläppning. Vi inleder i vackra Kapstaden med besök på Godahoppsudden och frodiga vingårdar. Marika Griehsel tar med oss till Robben Island där Mandela satt fängslad. Vi fortsätter till kontraster mellan ökenlandskap och frodiga Garden Route. I Johannesburg besöker vi platser som har anknytning till Mandelas liv. Vi avslutar vid majestätiska Victoriafallen, där vi gör en avstickare med safari till viltrika Chobe nationalpark i Botswana.

Vår resa till Sydafrika med Marika Griehsel sker i samarbete med SvD Accent.

Välkommen till bildvisning om vår resa till Sydafrika

Thabela Travel erbjuder flera typer av Sydafrika resor

Föredrar du att resa på egen hand så kontakta Thabela Africa, som är vår resebyrå i Sydafrika med svensk personal. De erbjuder följande typer av Sydafrika resor:
Sydafrika med engelsk guide | Köra-själv-paket |Temaresor | Båt och tågresor

pic1

Svensk Guide

Läs mer
Avresa mot Sydafrika

Avresa från Skandinavien mot Kapstaden i Sydafrika.

 

Ankomst Kapstaden

Vi landar i Kapstaden, Sydafrikas ”Mother City” som visar sin bästa sida med fantastisk natur, behagligt klimat och världsarvet Taffelberget som vackert breder ut sig över staden. Vi får en stadsrundtur på väg till hotellet och i mån av tid tar vi en promenad genom Company Gardens som anlades år 1652 av Jan van Riebeeck. Grönsakerna som skulle förse förbipasserande skepp med proviant odlades här. Vi går förbi parlamentet och presidentens officiella kontor. Om vädret tillåter så tar vi linbanan upp till Taffelberget för att njuta av utsikten (ingår ej). Tidig kväll checkar vi in på vårt centrala hotell i Sea Point med närhet till hav, vacker promenadstråk och fantastiska solnedgångar.

Hotell: Protea Hotel Sea Point
Måltider: Välkomstmiddag

Kapstaden – Robben Island

På morgonen beger vi oss till kåkstadsområdet Khayelitsha. Här besöker vi en barnklinik som Thabela Travel stödjer, som drivs av den svenska läkaren Ingrid le Roux. Vi besöker förskolan samt vävskolan som ger kvinnor sysselsättning. Passa gärna på att handla lokalt hantverk innan vi åker tillbaka till V&A Waterfront för lunch på egen hand. Efter lunch är det dags att besöka en väldigt betydelsefull plats för Sydafrikas historia och även för Marika, Robben Island. För att ta oss till ön stiger vi ombord en båt (väderberoende). Hit skickade de styrande sina politiska kritiker, både kriminella och politiska interner hölls fängslade under primitiva förhållanden. Denna unika plats symboliserar motstånd, lidande och orättvisa. Varje år besöks Robben Island av tusentals människor, angelägna om att förstå och hedra de viktiga aspekterna av Sydafrikas historia. Chansen är stor att vi guidas av en tidigare fånge som berättar sin egen historia. Vi tittar in i Nelson Mandelas cell, där han spenderade 18 år av sitt liv. Efter dagens utflykt är eftermiddagen ledig för egna strövtåg.

Hotell: Protea Hotel Sea Point
Måltider: Frukost

Kapstaden – Kaphalvön

Vi följer kusten mot Kaphalvön på vägar med utsikt över Atlanten. Godahoppsudden ligger i ett naturreservat där floran och faunan bevarats precis som den såg ut år 1488 när Bartholomeu Dias rundade udden. Han ansåg att det nu fanns gott hopp om att nå Indien. Vi besöker både Godahoppsudden och Kapudden. Vegetationen kallas fynbos och består framför allt av proteabuskar. Vi äter lunch på en fiskrestaurang med utsikt över False Bay. Många skepp misstog Cape Hangklip för Godahoppsudden och seglade av misstag in i denna vik. Den sydafrikanska pingvinen är utrotningshotad, men kolonin vid Boulders Beach har visat en positiv utveckling. Här bor över 3 000 pingviner. Vi följer False Bays vackra kustlinje, med flera populära badorter.

Hotell: Protea Hotel Sea Point
Måltider: Frukost, lunch

Kåkstadstur - vindistrikt – Montagu

Det är dags att säga farväl till Kapstaden för denna gång. Resan fortsätter österut och strax utanför Kapstaden breder vindistriktet ut sig, välsignad med ett landskap som får dig att tappa hakan. Vi gör ett stopp i Stellenbosch, som är Sydafrikas näst äldsta stad och anses vara den vackraste av alla småstäder. Vi unnar våra sinnen en vinprovning med vacker utsikt tillsammans med en välsmakande lunch på en av de genuina gårdarna i Cape Dutch-stil. Kanske väljer du ett vin till maten av pinotage, som är Sydafrikas egen druva. På väg till dagens slutdestination Montagu, passerar vi många pittoreska och historiska platser. Väl framme efter incheckning njuter vi av ännu en vinprovning tillsammans. Denna mysiga lilla by är omgiven av bergskedjan Langeberg, känd för sina frukt – och vingårdar, bergformationer och heta källor.

Hotell: Mimosa Lodge
Måltider: Frukost, lunch

Montagu – Oudtshoorn – Garden Route

Idag bär vår resa av mot strutsarnas huvudstad, Oudtshoorn. Landskapet blir så småningom allt kargare och vi når halvökenområdet Little Karoo. Vi besöker Cango Caves där vi får en rundtur inne i de maffiga grottorna med fascinerande droppstensformationer. Därefter gör vi ett besök på en strutsfarm, där vi kommer riktigt nära jordens största fågel, struts. Vi får lära oss allt som är värt att veta om strutsuppfödning. På slutet av 1800-talet då det var modernt med plymer i Europa blomstrade strutsfarmarna. Många av dem byggde vackra herrgårdsbyggnader, så kallade fjäderpalats. Kanske kan du ana att strutsstek finns på lunchmenyn. Vi fortsätter vår resa längs med Garden Route mot Indiska Oceanen. Garden Route kallas Sydafrikas trädgård tack vare det gynnsamma klimatet som gör att växter och fåglar frodas för fullt. Till eftermiddagen når vi Knysna, som är känt för sina hantverk och för lagunen där Knysnafloden mynnar ut i Indiska Oceanen.

Hotell: Knysna Hollow Country Estate
Måltider: Frukost, lunch

 Knysna – Featherbed

Idag är det dags att njuta av Gardens Routes vackra kustlandskap. Vi tillbringar dagen i naturreservatet Featherbed. Vid Knysna rinner fem floder ut från Outeniquaberget och möter Indiska Oceanens havsvatten, som bildar denna flodmynning/lagun med två vackra uddar som kallas Knysna Heads. Featherbed är ett privatägt naturreservat som ligger på Knysna Heads västra udde och hit kan man endast ta sig med båt. Efter båtturen får vi en guidad tur upp genom reservatet som följs av en vandring på cirka 2km som genom reservatet natursköna omgivningar. Här finns flera vackra utsiktsplatser och vi får chans att upplev områdets naturliga flora och fauna. Efter vandringen väntar en stor lunchbuffé fylld med godsaker. Sedan tar vi båten tillbaka till Knysna Waterfront.

Hotell: Knysna Hollow Country Estate
Måltider: Frukost, lunch

Knysna - Lantbruk

Vi besöker och samtalar med Patrik Blaai som med stor framgång upplyser män om HIV-viruset och uppmanar dem till att ta ansvar. Partrick medverkade i en av Marika Griehsels dokumentärfilmer om epidemin och nu tar han emot oss i en av kåkstäderna utanför Knysna. I Sydafrika bär över 20 % av befolkningen på HIV-viruset men statligt subventionerade bromsmediciner ger nu hopp till miljontals drabbade. Under eftermiddagen bjuder en av områdets progressiva lantbrukare in till té och en promenad på gården. Möjlighet att ges att ströva runt i närheten av Knysnas regnskog som anses vara den äldsta i världen.

Hotell: Knysna Hollow Country Estate
Måltider: Frukost

Knysna – George – Johannesburg

Idag är det dags att lämna Garden Route för vidare resa norrut i landet. I George tar vi inrikesflyget till Johannesburg. Vi börjar med ett besök i kåkstaden Soweto. Namnet står för South Western Township och här finns såväl slumområden som överklassområden. Vi lär oss hur rasåtskillnadsreglerna påverkade de olika folkgrupperna och vilka konsekvenser politiken medförde. Många av de betydelsefulla upproren mot regimen ägde rum i Soweto. Längs vägen passerar vi Nelson Mandelas och Desmond Tutus hus. Vi äter lunch tillsammans i Soweto innan vi fortsätter till Hector Pieterson Memorial, ett museum beläget inte långt från den plats där 12-årige Hector sköts den 16 juni 1976 under Soweto-upproret som idag är en symbol för motstånd mot apartheids-regeringens brutalitet. Ett besök i området är viktigt för att förstå Sydafrikas väg till frihet och demokrati. Sen eftermiddag checkar vi in på vårt hotell i Sandton.

Hotell: Protea Balalaika
Måltider: Frukost, lunch

Johannesburg – Victoriafallen

Idag är det dags för en av resans höjdpunkter. Vi flyger till Victoriafallen i Zimbabwe. Victoriafallen som ligger på gränsen mellan Zimbabwe och Zambia anses vara en av världens vackraste platser med sitt vattenfall som är med på Unescos världsarvslista. Vi landar strax efter lunch för transport till vårt centrala hotell. Eftermiddagen och kvällen tillbringas på egen hand. Victoriafallen kallas Afrikas äventyrsstad och här finns ett spännande utbud av aktiviteter.

Hotell: The Kingdom Hotel
Måltider: Frukost

Victoriafallen

Vi promenerar i morgonljuset längs Victoriafallen. Den förste vite mannen som beskådade fallen var Dr David Livingstone, som 1855 kom paddlande längs Zambezifloden och döpte dem efter Englands drottning. Detta är ett av världens största vattenfall, dubbelt så högt som Niagarafallen. I dånet från denna naturkraft kan vi se färgstarka regnbågar avteckna sig mot fallet och i forsdimman frodas regnskogen. Resten av dagen är ledig för egna aktiviteter. Det finns möjlighet att boka in forsränning, paddling eller fiske i Zambezifloden för egen kostnad. Eller varför inte en flygtur över fallen. Här finns också en trevlig hantverksmarknad att besöka.

Hotell: The Kingdom Hotel
Måltider: Frukost

Victoriafallen – safari Botswana

Tidig morgon åker vi över gränsen till Botswana för spännande safari i Chobe nationalpark. Chobe anses vara ett av Afrikas bästa viltreservat. Här finns inte mindre än 120 000 elefanter, vilket är den största koncentrationen på hela kontinenten. På utflykten gör vi en morgonsafari i öppna safarijeepar i sällskap av en kunnig safariguide, en så kallad Ranger. Vi äter lunch ute i vildmarken innan vi ger oss ut på en spännande båttur på Chobefloden. Vi följer floden längs ett område med gott om elefanter och lejon. Denna flod utgör även gränsen mellan Botswana och Namibia. Många djurmöten senare är vi tillbaka i Victoriafallen. Här vilar vi upp oss och gör oss klara inför kvällens avslutningsmiddag. Denna i traditionell afrikansk stil där smaklökarna får vara med om nya sensationer.

Hotell: The Kingdom Hotel
Måltider: Frukost, lunch, middag

Avresa Victoriafallen

Vårat äventyr har nått sitt slut. I gemensam transport åker vi tillbaka till flygplatsen i Victoriafallen där vi påbörjar vår hemresa till Skandinavien.

Hotell: –
Måltider: Frukost

Hemkomst från Afrika

Ankomst till Skandinavien med många fina minnen i bagaget.

Utflykter

 • Flyg helikopter

  Flyg helikopter

  Välj mellan en 15 eller 30 minuter lång helikoptertur över fallen. Helikoptern är utformad så att alla passagerare får fin utsikt över fallen och omgivningarna. Går att kombinera med forsränning och/eller jet boat.

 • Forsränning

  Forsränning

  Den äventyrsaktivitet som Victoriafallen är mest känd för är forsränning. Detta anses vara den svåraste endagsforsränningen i världen, men trots det krävs ingen speciell erfarenhet. I oktober är floden som vildast och forsränningen som bäst.

 • Livingstone island

  Livingstone island

  Livingstone Island ligger mitt i Zambezifloden mot Victoriafallens väldiga stup. Endast 60 turister om dagen beviljas tillstånd att besöka platsen. Här kan du bada i naturliga pooler som ligger precis utmed Victoriafallets stup.

 • Microlight

  Microlight

  Microlighten har en öppen cockpit för den optimala adrenalinturen. Vackra vyer över Victoriafallen och Zambezifloden väntar, välj mellan 15 eller 30 minuter över antingen Batoka Gorge eller Mosi-Oa Tunya nationalpark med goda möjligheter att se vilddjur.

 • Taffelberget

  Taffelberget

  Taffelberget är en 1086 m hög sandstensplatå med en magnifik utsikt över hela Kapområdet. Berget är känd för sin extremt rika flora, i hela området finns det ca. 1470 olika växtarter, många endemiska. Linbanan upp roterar 360 grader och är väderberoende.

Hotell

 • The Kingdom Hotel

  The Kingdom Hotel

  Hotellet tar dig tillbaka till svunnen tid, då självaste Great Zimbabwe var bebodd. Här väntar den vänliga personalen på att bjuda in dig till deras karakteristiska boende.

 • Protea Hotel Balalaika

  Protea Hotel Balalaika

  En lugn och avkopplande oas i hjärtat av livliga Johannesburg. Beläget nära shoppingcentrum, Nelson Mandela Square, Sandton City och Gautrain så väntar här bekväma rum tillsammans med förstklassig service. Koppla av vid poolen i deras trädgård.

 • Mimosa Lodge

  Mimosa Lodge

  Centralt beläget i Montagu ligger detta familjehotell som är känt för sin goda mat. Det är trevligt att ta en kulturpromenad i Montagus gränder för att se all de vackra husen i Cape Dutch-stil.

 • Knysna Hollow Country Estate

  Knysna Hollow Country Estate

  Hotellet ligger vackert inbäddat i en flera hektar stor skogsdunge och bjuder på en magisk utsikt över Knysnas lagun och den närliggande naturen. Inbjudande likt en fridfull och idyllisk oas som välkomnar dig under din resa längs med Garden Route.

 • Protea Hotel Sea Point

  Protea Hotel Sea Point

  Protea Hotel Sea Point ligger bara 150 meter från Sea Point Promenade, passa på att koppla av på hotellets terrass med utsikt över Lions Head och Taffelberget.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2019-11-26
plane-landing Hemkomst
2019-12-09
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
47 950 kr
price-kr Enkelrum
53 500 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2019-11-26
plane-landing Hemkomst
2019-12-09
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
47 950 kr
price-kr Enkelrum
53 500 kr

I priset ingår:

 • Utrikesflyg från Stockholm/Köpenhamn/Göteborg till Kapstaden, retur från Victoriafallen. Samt inrikesflyg George – Johannesburg – Victoriafallen
 • Klimatkompensation för flyg
 • Frukost alla dagar samt 8 måltider
 • Transporter, inträden, nationalparksavgifter och utflykter enligt resebeskrivningen
 • Heldagsutflykt till Chobe nationalpark, förmiddag i öppna safarifordon och eftermiddagen i båt på Chobe-floden
 • Svensktalande ciceron och engelsktalande specialistguider i Sydafrika
 • Bagageservice och dricks till bärare
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg, dessa är för närvarande ca 6 600kr. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen, cirka 30 dagar innan avresa.

I priset ingår ej:

 • Visum till Zimbabwe kostar USD 45 och ordnas vid gränsen (med två gränsövergångar). Svenska medborgare behöver inget visum till Botswana eller Sydafrika
 • Visum till Zambia kostar USD 50 och ordnas vid gränsen (besök i Zambia är en frivillig aktivitet på egen hand)

Flyg från/till Göteborg kan ordnas mot ett tillägg.

Klimatkompensera din resa. De flesta väljer 150 kr eller 250 kr. Det går även att välja ett högre belopp. Läs mer här

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället. Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 6 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 14 dagar är 604 kr per person.

Thabela Travel stödjer ett biståndsprojekt i ett kåkstadsområde i Kapstaden med 100 kr per resenär. Gruppen kommer att göra ett studiebesök där under resan.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Tilläggsresor

Chobe Princess

Chobe Princess

Ombord Chobe Princess blir vi ordentligt omhändertagna medans vi kryssar fram på Chobefloden. Vi delar floden med dess rikliga djur- och fågelliv, inte minst ett hundratals flodhästar och krokodiler. Vad som kan liknas en lyxig husbåt med 4-5 hytter är vårat unika hem under några dagar...

Chobe Princess

Ombord Chobe Princess blir vi ordentligt omhändertagna medans vi kryssar fram på Chobefloden. Vi delar floden med dess rikliga djur- och fågelliv, inte minst ett hundratals flodhästar och krokodiler. Vad som kan liknas en lyxig husbåt med 4-5 hytter är vårat unika hem under några dagar till sjöss. Den kunniga personalen tar oss med på spännande safariutflykter där vi lär mer om djuren, fåglarna och naturen omkring oss. Ett underbart avslut på en fullspäckad rundresa, välj själv mellan 2 eller 3 nätter.

 • Dag 1: Ombordstigning

  Dag 1: Ombordstigning

  Idag stiger vi ombord den hemtrevliga båten som kan liknas med en flytande lyxvilla. Med all inklusive kan vi koppla av, luta oss tillbaka och låta den vänliga personalen ta hand om oss. På floden har vi direktåtkomst till Chobe nationalpark och dess frodiga djurliv. Parken har några av Afrikas största koncentrationer med elefanter och hela Big Five, totalt rör det sig omkring 120 000 djur i området.  Så fort vi kastar loss och ger oss av så börjar vår safari djuren nära intill oss.

  Hotell: Chobe Princess
  Måltider: Middag

 • Dag 2: Flodsafari

  Dag 2: Flodsafari

  Efter en god nattsömn med ett behagligt vaggandes ombord väntar oss en spännande dag på Chobe Princess. Dagens utflykter beror lite på vilken tid på året det är, vi ska antingen ut på mindre motorbåtar för en guidad safari på floden. Alternativt så ger vi oss på en fisketur där all utrustning är inkluderat tillsammans med båt, guide och tillstånd. Det tredje alternativet för dagens utflykt är en guidad promenad på antingen Impalila-ön med sina karakteristiska Baobabträd eller ett kulturellt besök i en lokal by i närheten. Till kvällen bevittnar vi en magisk solnedgång över floden under middagen.

  Hotell: Chobe Princess
  Måltider: Frukost, lunch, middag

 • Dag 3: Avstigning

  Dag 3: Avstigning

  Idag har vårat äventyr tyvärr nått sitt slut och det är dags att lägga till båten vid Kasane igen. Efter en välsmakande frukost där vi delar många spännande historier med varrandra så är det dags att lägga hamn och checka ut. Med gemensam transport tillbaka till immigrationskontoret i Namibia och efter en kontroll av våra pass får vi landtransport tillbaka till Kasane flygplats där det är dags att säga hejdå och resa vidare på egen hand.

  Hotell:-
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
3 dagar
price-kr Del i dubbelrum
Från 8 200 kr
price-kr Enkelrum
Från 10 950 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
3 dagar
price-kr Del i dubbelrum
Från 8 200 kr
price-kr Enkelrum
Från 10 950 kr

Det finns ett flertal avgångar per månad.

Notera, det finns även möjlighet att boka 3 nätter ombord Chobe Princess, vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

I priset ingår:

 • 2 nätter ombord 3* Chobe Princess med All Inclusive.
 • Transporter och utflykter enligt ovan resebeskrivning.
 • Obligatoriska inträdesavgifter (Community Development Levy).

I priset ingår ej:

 • Flyg, flygskatter och eventuella visumavgifter.
 • Svensktalande guide.
 • Premium drycker (sprit, mousserande vin och dessertvin).
 • Aktiviteter bokade på plats.
 • Dricks.
 • Avbeställningsskydd.
 • Reseförsäkring

Ett flygtillägg kan tillkomma beroende på var orginalresan slutar och hur nära inpå avresa som tilläggsresan bokas, vänligen kontakta Thabela Travel för vidare information om detta.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Båten avgår under särskilda datum, vi försöker planera in detta så gott vi kan i samband med rundresan, men vissa nätter innan eller efter avresa kan behövas på hotell.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Vänligen ta del av våra bestämmelser och villkor innan ni går vidare med en bokning.

Mauritius

Mauritius

Den välkända paradisön Mauritius breder vackert ut sig med sina tropiska sandstränder i Indiska Oceanen. Vattnet är turkosfärgat och erbjuder snorkling i världsklass, dess kök bjuder på många spännande kreolska smaker. Luta er tillbaka och upplev service utöver det vanliga. Varför...

Mauritius

Den välkända paradisön Mauritius breder vackert ut sig med sina tropiska sandstränder i Indiska Oceanen. Vattnet är turkosfärgat och erbjuder snorkling i världsklass, dess kök bjuder på många spännande kreolska smaker. Luta er tillbaka och upplev service utöver det vanliga. Varför inte åka ut tidigt på morgonen och simma med delfiner eller på djuphavsfiske? På Mauritius finns det även riktigt bra golfbanor och gott om roliga aktiviteter och utflykter.

 • Dag 1: Johannesburg

  Dag 1: Johannesburg

  Övernattning i Johannesburg på flygplatshotell.

  Hotell: City Lodge Hotel OR Tambo
  Måltider: –

 • Dag 2: Ankomst Mauritius

  Dag 2: Ankomst Mauritius

  Idag flyger vi vidare till paradisön Mauritius (flygkostnaden ingår ej). På flygplatsen välkomnas vi med öppna armar av lokalchauffören som kör oss till hotellet på öns norra kust. Här väntar en äkta barfotakänsla kombinerad med lagom lyx. Här sitter vi på lunch-restaurangen nere vid havet i flip-flops, badbyxor och t-shirt. Zilwa Attitude är ett härligt 4-stjärnigt hotell med fyra vackra stränder omkring sig, flera pooler att svalka oss i och ett lyxigt spa för total avslappning. Slå dig ner i hotellets egna soffgrupp på stranden och utforska den spännande strandbaren i en mysig atmosfär. Några ljuvliga dagar på ön väntar oss.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 3: Mauritius

  Dag 3: Mauritius

  Totalt strandlyx väntar, slappna av på stranden, vid någon av poolerna eller ge dig ut på spännande utflykter för egen kostnad. Välj och vraka mellan utflykter så som båtutflykt från västkustens lilla hamnen Flic en Flac. Där ligger de blåvita båtarna på rad och speglar sig i det ljusblå havet. Vada förbi fiskebåtarna och kliv ombord på den privata motorbåten eller en större katamaran, en dagsutflykt för sköna bad, snorkling och grill-lunch på stranden.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 4: Mauritius

  Dag 4: Mauritius

  Ledig dag för egna aktiviteter.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 5: Mauritius

  Dag 5: Mauritius

  Ta dagen som den kommer. Njut av solens värmande strålar från en av strandens alla solstolar, blunda och lyssna på det skvalpande ljudet från havet. Unna dig en lat dag på stranden.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 6: Mauritius

  Dag 6: Mauritius

  Ledig dag. För den kulturintresserade rekommenderas ett besök till vulkansjön Ganga Talao, även kallad Grand Bassin. Ganga Talao ligger vackert beläget högt uppe i bergen, med en dramatisk och unik natur. Vid sjön ligger ett tempel som är den äldsta pilgrimsdestinationen för hinduer.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 7: Avresa Mauritius

  Dag 7: Avresa Mauritius

  Transport till flygplatsen där vi påbörjar vår resa hem till Skandinavien igen.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
8 950 kr
price-kr Enkelrum
16 200 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
8 950 kr
price-kr Enkelrum
16 200 kr

I priset ingår:

 • Rum 1 natt på 3-stjärninga City Lodge Hotel OR Tambo i standardrum inklusive frukost.
 • Rum 5 nätter på 4-stjärniga Zilwa Attitude i ett Superiorrum inklusive frukost och middag.
 • Transporter enligt resebeskrivningen.

I priset ingår ej:

 • Flyg, flygskatter och eventuell visumkostnad.
 • Aktiviteter.
 • Dricks.
 • Måltider som ej anges i resebekrivningen.
 • Dryck.
 • Reseförsäkring.
 • Avbeställningsskydd.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet som är utanför vår kontroll.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Vänligen ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Mocambique

Mocambique

Följ med till Moçambique för en sol o bad semester utöver det vanliga! Ett oexploaterat land som lyckats bevara det traditionella och genuina. En perfekt tilläggsresa för de sista njutfyllda dagarna innan det är dags att återvända till vintermörkret. Kusten kantas av vita stränder med...

Mocambique

Följ med till Moçambique för en sol o bad semester utöver det vanliga! Ett oexploaterat land som lyckats bevara det traditionella och genuina. En perfekt tilläggsresa för de sista njutfyllda dagarna innan det är dags att återvända till vintermörkret. Kusten kantas av vita stränder med svajande palmer, turkost vatten som kryllar av färgglada fiskar och mängder av vattenaktiviteter. Bazaruto Island är den största ön i Bazaruto National Park som ligger i centrala Mocambique och är känd för sitt rika marina liv. Här finns valar, delfiner och sköldpaddor. Dessutom utgör parken skydd för den ovanliga dugongen. Restiden är 1h45 min med flyg från Johannesburg till Vilanculous och sedan ytterligare en timma med båt till Bazaruto Island. Det är en fördel att komma ut till öarna på grund av tidvattnet och därför ligger de finaste resorten här.

 • Anantara Bazaruto Island Resort*****

  Anantara Bazaruto Island Resort*****

  Anantara Bazaruto Island Resort är ett förstklassigt hotell med ett privat strandområde. Här finns dessutom en lugnare pool för vuxna och en för familjer. Vill du passa på att skämma bort dig lite extra så passa på att besöka resortets egna spa.

 • Anantara Bazaruto Island Resort*****

  Anantara Bazaruto Island Resort*****

  Aktiviteter som erbjuds är bland annat snorkeltur till Neptune’s Nursery för att utforska det marina livet, solnedgångskryssning med dhow (traditionell segelbåt), djuphavsfiske och delfinsafari. Dessutom matlagnings-kurs om du vill lära dig att tillaga öns traditionella smaker. Golfbana inom några kilometers avstånd.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
27 900* kr
price-kr Enkelrum
på förfrågan kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
27 900* kr
price-kr Enkelrum
på förfrågan kr

*preliminärt pris, vänligen kontakta Thabela Travel för att bekräfta pris.

I priset ingår:

 • Flyg Johannesburg – Vilanculos – Johannesburg
 • Flygskatter och flygplatsskatter
 • Transfer flygplats hotell flygplats
 • 4 nätter på hotell enligt resebeskrivning
 • Transporter enligt resebeskrivning
 • Frukost samt måltider inklusive, läsk, öl och vin.
 • Dagliga snorklingturer till Neptune Nursery

I priset ingår ej:

 • Internationella flyg, eller andra flyg förutom nämnda
 • Måltider som inte anges i resebeskrivningen
 • Privata bokade rundturer på plats
 • Föremål av personlig karaktär
 • Dricks till chaufförer och guider
 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd

Ett mindre flygtilägg kan tillkomma beroende på var orginalresan slutar och hur nära inpå avresa som tilläggsresan bokas, vänligen kontakta Thabela Travel för information om detta.

Priset är baserat på minst 2 deltagare per resa.

Priset kan variera beroende på säsong, till exempel kan visst tillägg tillkomma över jul och nyår.

Boka reseförsäkring samtidigt som resan. ERV semesterreseförsäkring är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Rovos Rail

Rovos Rail

Efter våra resor som slutar i Sydafrika eller Victoriafallen finns möjlighet att förlänga med världens lyxigaste tågresa, Rovos Rail. Att på räls resa genom Afrika är en upplevelse i sig, men att resa i Rovos Rails komfortabla kupéer i exklusiv viktoriansk stil, med utsökta måltider...

Rovos Rail

Efter våra resor som slutar i Sydafrika eller Victoriafallen finns möjlighet att förlänga med världens lyxigaste tågresa, Rovos Rail. Att på räls resa genom Afrika är en upplevelse i sig, men att resa i Rovos Rails komfortabla kupéer i exklusiv viktoriansk stil, med utsökta måltider och förstklassig service gör det till en oförglömlig upplevelse. Beroende på var er resa med Rovos Rail börjar varierar programmet, nedan är program för resan ifall ni reser från Victoriafallen till Pretoria. 

 • Avresa Victoriafallen

  Avresa Victoriafallen

  Transport på eftermiddagen till Rovos Rail där röda mattan rullas ut och vi välkomnas ombord på världens mest exklusiva tåg. Tåget går i lagom takt för att vi ska hinna njuta av omgivningarna som vi reser igenom. Längs vägen stannar vi också till för att göra spännande utflykter. Alla kupéer är sviter utrustade med luftkonditionering, kassaskåp, bekväma sängar och privat badrum med dusch och wc. När vi har installerat oss ombord, kan vi njuta av en välsmakande middag medan Zimbabwes fantastiska natur och djur kan upplevas från en fönsterplats ombord.

  Hotell: Rovos Rail / Pullman svit
  Måltider: Middag

 • Hwange nationalpark

  Hwange nationalpark

  Tidig morgon kommer vi fram till Hwanges nationalparks södra delar. Här väntar en safari i öppna safarifordon i soluppgången vid ett närliggande vattenhål där vilt samlas för att dricka. Vi är tillbaka ombord tåget på förmiddagen och kan stärka oss med en härlig brunch medan tåget rullar genom Zimbabwes vildmark. Från Rovos Rails utsiktsvagn kan vi luta oss tillbaka i bekväma fåtöljer och soffor och njuta av alla de vackra naturscenerier med vilda djur och fåglar som vi reser igenom. På kvällen närmar vi oss gränsen mot Botswana och tåget stannar till för en övernattning ombord.

  Hotell: Rovos Rail / Pullman svit
  Måltider: Frukost, lunch, afternoon tea, middag

 • Ledig dag

  Ledig dag

  Idag åker vi över gränsen till Botswana och passerar mäktiga baobabträd eller apbrödsträd. Träden kan bli över 1 000 år gamla och de äldsta träden kan bli 20 meter höga och ha en diameter på omkring 11 meter. Trädet suger upp enorma mängder med vatten som det sparar i stammen för att klara långa perioder av torka. Landskapet skiftar till röda och orangea toner när vi reser genom ökenlandskapet. Vi passerar ytterligare en landsgräns idag när vi kommer till Sydafrika. Här reser vi genom bergskedjan Magliesberg där vi kan njuta av en fantastisk utsikt över grönskande dalgångar och floder.

  Hotell: Rovos Rail / Pullman svit
  Måltider: Frukost, lunch, afternoon tea, middag

 • Ankomst Pretoria

  Ankomst Pretoria

  Efter frukost så kommer vi fram till Pretoria och tågresan med Rovos Rail är slut. Här väntar vår lokalchaufför som kör oss till flygplatsen i Johannesburg där vi sedan påbörjar vår resa hem till Skandinavien igen eller vidare för nya äventyr. Ett eventuellt flygtillägg kan komma att tillkomma, se vidare information under prisinformationen.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost, lunch, middag

 • Hemkomst Skandinavien

  Hemkomst Skandinavien

  Ankomst till Skandinavien efter mellanlandning längs vägen, fyllda med nya upplevelser och intryck.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2019-09-05
plane-landing Hemkomst
2019-09-08
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
18 950 kr
price-kr Enkelrum
29 800 kr
plane-takeoff Avresa
2019-10-05
plane-landing Hemkomst
2019-10-08
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
31 250 kr
plane-takeoff Avresa
2019-11-05
plane-landing Hemkomst
2019-11-08
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
31 250 kr
plane-takeoff Avresa
2019-12-05
plane-landing Hemkomst
2019-12-08
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
31 250 kr
plane-takeoff Avresa
2020-01-05
plane-landing Hemkomst
2020-01-08
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
31 250 kr
plane-takeoff Avresa
2020-02-05
plane-landing Hemkomst
2020-02-08
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
31 250 kr
plane-takeoff Avresa
2020-03-05
plane-landing Hemkomst
2020-03-08
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
31 250 kr
plane-takeoff Avresa
2020-04-05
plane-landing Hemkomst
2020-04-08
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
31 250 kr
plane-takeoff Avresa
2020-05-05
plane-landing Hemkomst
2020-05-08
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
31 250 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2019-09-05
plane-landing Hemkomst
2019-09-08
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
18 950 kr
price-kr Enkelrum
29 800 kr
plane-takeoff Avresa
2019-10-05
plane-landing Hemkomst
2019-10-08
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
31 250 kr
plane-takeoff Avresa
2019-11-05
plane-landing Hemkomst
2019-11-08
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
31 250 kr
plane-takeoff Avresa
2019-12-05
plane-landing Hemkomst
2019-12-08
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
31 250 kr
plane-takeoff Avresa
2020-01-05
plane-landing Hemkomst
2020-01-08
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
31 250 kr
plane-takeoff Avresa
2020-02-05
plane-landing Hemkomst
2020-02-08
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
31 250 kr
plane-takeoff Avresa
2020-03-05
plane-landing Hemkomst
2020-03-08
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
31 250 kr
plane-takeoff Avresa
2020-04-05
plane-landing Hemkomst
2020-04-08
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
31 250 kr
plane-takeoff Avresa
2020-05-05
plane-landing Hemkomst
2020-05-08
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
31 250 kr

Avresedatum varierar beroende på Rovos Rails avgångsdatum, vänligen bekräfta avresedatum med Thabela Travel.

I priset ingår:

 • 4 dagar/3 nätters tågresa med 5* Rovos Rail i en Pullman-svit på resrutten Victoriafallen-Pretoria.
 • Frukost, lunch och middag samt Afternoon tea ombord tåget.
 • All dryck ombord tåget.
 • Transport tur och retur tågstationen enligt resebeskrivningen.
 • Inträden och utflykter med Rovos Rails egna engelsktalande lokalguide enligt resebeskrivning.

I priset ingår ej:

 • Eventuellt flygtillägg, flygskatter och visumkostnad.
 • Dricks.
 • Uppgradering till Deluxe eller Royal svit.
 • Reseförsäkring.
 • Avbeställningsskydd.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Det finns även möjlighet att uppgradera till lyxigare tåghytt eller att resa i motsats riktning ”Pretoria-Victoriafallen”. Vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

Ett mindre flygtillägg kan tillkomma beroende på var orginalresan slutar och hur nära inpå avresa som tilläggsresan bokas, vänligen kontakta Thabela Travel för information om detta.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.
Vänligen ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Liknande resor