• plane-takeoff
  • 2025-01-24
 • Längd: 15 dagar
 • price-icon Pris från: 42 900 kr
 • compas-iconSvensk guide

Södra Afrika

Det här är ett av våra mest populära resor till södra Afrika som inkluderar Sydafrika, Victoriafallen och safari i Botswana. Vi inleder i vackra Kapstaden med besök på Godahoppsudden och frodiga vingårdar. Sedan följer vi Garden Routes vackra landskap, där det blir tid för sköna bad i Indiska Oceanen. Resan går vidare till Victoriafallen i Zimbabwe, som är ett av världens största vattenfall. På vår promenad längs Zambezifloden ser vi färgstarka regnbågar avteckna sig mot fallet och i forsdimman frodas regnskogen. Chobe nationalpark i Botswana kallas Afrikas sista genuina vildmark. Här finns den bästa safarin i södra Afrika, med inte mindre än 120 000 elefanter! På denna resa kombinerar vi det bästa av Sydafrika, Botswana och Zimbabwe.

Se våra videos om södra Afrika här >

Thabela Travel erbjuder flera typer av rundresor till södra delen av Afrika.

Föredrar du att resa på egen hand så kontakta Thabela Africa, som är vår resebyrå i Sydafrika med svensk personal. De erbjuder följande typer av resor till södra delen av Afrika:

Sydafrika med engelsk guide | Köra-själv-paket |Temaresor | Båt och tågresor

pic1

Svensk Guide

Läs mer
Avresa mot Sydafrika

Avresa sker från Stockholm och första anhalten är vackra Kapstaden i Sydafrika.

Ankomst Kapstaden

Idag kommer vi fram till vårt första resmål i Sydafrika, Kapstaden som också kallas Sydafrikas ”Mother City”. Nu möter vi vår svensktalande guide i ankomsthallarna på flygplatsen. Världsarvet Taffelberget breder sig vackert ut över staden, här väntar en perfekt kombination av behagligt klimat och fantastisk natur. Vårt centrala hotell ligger i stadsdelen Sea Point med närhet till hav, fina promenadstråk och fantastiska solnedgångar. Efter vi har fräschat upp oss lär vi känna våra medresenärer under välkomstmiddagen.

Hotell: Protea Hotel Sea Point
Måltider: Välkomstmiddag

Kapstaden - Godahoppsudden

Vi ger oss ut på Atlantkusten mot natursköna Kaphalvön. Vi följer en av världens vackraste vägar mot Kapudden där vi slås av hisnande vyer och vacker vegetation. Floran och faunan har bevarats precis som den såg ut år 1488 när Bartholomeu Dias rundade Godahoppsudden som ligger inne i reservatet. Han ansåg att det nu fanns gott hopp om att nå Indien. Vegetationen kallas fynbos och består framför allt av proteabuskar. Vi besöker både Godahoppsudden och Kapudden. Vi äter lunch på en fiskrestaurang med utsikt över False Bay. Många skepp misstog Cape Hangklip för Godahoppsudden och seglade av misstag in i denna vik. Den sydafrikanska pingvinen är utrotningshotad, men kolonin vid Boulders Beach visar en positiv utveckling. Boulders Beach-kolonin är den mest välkända kolonin i södra Afrika, och här bor över 3 000 pingviner.

Hotell: Protea Hotel Sea Point
Måltider: Frukost, lunch

Kapstaden - Biståndsprojekt och stadsrundtur

Kåkstäderna utanför Kapstaden har vuxit okontrollerat sedan början av 90-talet. På morgonen beger vi oss till kåkstadsområdet Khayelitsha. Här besöker vi en barnklinik som Thabela Travel stödjer, som drivs av den svenska läkaren Ingrid le Roux. Vi besöker förskolan samt vävskolan som ger kvinnor sysselsättning. Passa gärna på att handla lokalt hantverk innan vi åker tillbaka till Kapstadens stadskärna. Här börjar vi med ett besök på District Six där vi lär om landets historia från apartheid, till det nya Sydafrika med Nelson Mandela som president och vad som har hänt därefter. Sedan tar vi en promenad genom Company Gardens som anlades år 1652 av Jan van Riebeeck. Grönsakerna som skulle förse förbipasserande skepp med proviant odlades här. Vi går förbi parlamentet och presidentens officiella kontor. Till sist når vi Malay Quarter, även känt som Bo-Kaap. Det var här de första slavarna från Malackahalvön bosatte sig när de anlände till Kapstaden. Senare under eftermiddagen finns det möjlighet att åka upp på Taffelberget (väderberoende och därför för egen kostnad).

Hotell: Protea Hotel Sea Point
Måltider: Frukost

Ledig dag i Kapstaden

Ledig dag i Kapstaden. Idag finns många alternativ till att utforska staden på egen hand. Passa på att ta båten till Robben Island som under många år var en plats där de styrande sände sina politiska kritiker. Här hölls både kriminella och politiska interner fängslade under primitiva förhållanden. Ibland guidas vi av en tidigare fånge som berättar sin egen historia. Vi tittar in i Nelson Mandelas cell, där han spenderade 18 år av sitt liv. Turerna går flera gånger per dag (väderberoende). Besök Greenmarket Square med afrikanskt hantverk, njut av en afternoon tea på något kolonialhotell, gör en solnedgångskryssning eller besök något museum eller varför inte akvariet i Waterfront. Är du mer äventyrlig och vill se vackra vyer så finns möjlighet att flyga helikopter eller paddla kajak.

Hotell: Protea Hotel Sea Point
Måltider: Frukost

Kapstaden - Stellenbosch - Montagu

Det är dags att säga farväl till Kapstaden för denna gång. Vår resa i södra Afrika fortsätter österut från Kapstaden till de underbara och närliggande vindistrikten. Vi gör ett stopp i Stellenbosch som är Sydafrikas näst äldsta stad och anses vara den vackraste av alla småstäder. Vi unnar våra sinnen en vinprovning med vacker utsikt tillsammans med en välsmakande lunch på en av de genuina gårdarna i Cape Dutch-stil. Kanske väljer du ett vin till maten av pinotage, som är Sydafrikas egen druva. På väg till dagens slutdestination Montagu, passerar vi ett böljande landskap och många pittoreska platser. Väl framme njuter vi av ännu en vinprovning tillsammans. Denna mysiga lilla by är omgiven av bergskedjan Langeberg, känd för sina frukt – och vingårdar, vackra bergsformationer och heta källor.

Hotell: Montague Country Hotel
Måltider: Frukost, lunch

Montagu – Oudtshoorn

Idag fortsätter vi vår resa i Sydafrika på väg R62 som klassas som världens längsta vinväg. Route 62 som den kallas i folkmun liknas ofta med Route 66 i USA. Vi passerar många pittoreska och historiska platser längs vägen. Calitzdorp är känt för sitt portvin, som vi passar på att prova. Dagens slutmål är strutsarnas huvudstad, Oudtshoorn. Landskapet blir så småningom allt kargare och vi når halvökenområdet Little Karoo. Vi gör en rundtur på en strutsfarm där vi kommer nära jordens största levande fågel. Vi får lära oss allt som är värt att veta om strutsuppfödning. På slutet av 1800-talet då det var på modet med plymer i Europa blomstrade strutsfarmerna. Många av dem byggde vackra herrgårdsbyggnader, så kallade fjäderpalats. Övernattning på en trevlig lodge utanför Oudtshoorn.

Hotell: Riempie Estate
Måltider: Frukost, lunch

Oudtshoorn - Knysna

Vi börjar dagen med ett besök på Cango Caves där vi får en rundtur inne i grottorna med fascinerande droppstensformationer. Efter ett spännande besök fortsätter vi vår resa till Garden Route vid Indiska Oceanen och den charmiga hamnstaden Knysna. Vi åker över Outeniquapasset (800 möh) med oförglömliga vyer. Området längs Garden Route måste vara ett av södra Afrikas vackraste och kallas Sydafrikas trädgård, eftersom det gynnsamma klimatet gör att växter och fåglar frodas för fullt. Knysna (uttalas [naisna]) är känt för sitt hantverk och dess många ostron från lagunen som exporteras till världens alla hörn. Mitt på dagen får vi tid till egna upptåg och möts upp igen till kvällen för en gemensam middag.

Hotell: The Rex Hotel
Måltider: Frukost, middag

Featherbed och bad i Indiska Oceanen

Idag är det dags att njuta av Gardens Routes vackra kustlandskap. Vi tillbringar förmiddagen i naturreservatet Featherbed. Vid Knysna rinner fem floder ut från Outeniquaberget och bildar denna flodmynning/lagun med två vackra uddar som kallas Knysna Heads. Featherbed är ett privatägt naturreservat som ligger på Knysna Heads västra udde och hit kan man endast ta sig med båt. Efter båtturen får vi en guidad tur genom reservatet som följs av en vandring på cirka 2 km längs natursköna stigar. Här finns flera vackra utsiktsplatser och vi får chans att uppleva områdets naturliga flora och fauna. Efter vandringen väntar en stor lunchbuffé fylld med godsaker. Mätta och belåtna tar vi båten tillbaka till Knysna Waterfront.

Hotell: The Rex Hotel
Måltider: Frukost, lunch

Knysna – George – Johannesburg

Idag är det dags att lämna Garden Route för vidare resa norrut i landet. I George tar vi inrikesflyget till Johannesburg. Här åker vi, i mån av tid på en upptäcktsfärd till Pretoria, som är en av Sydafrikas tre huvudstäder. Här besöker vi Voortrekker Monumentet där vi ser den största marmorfrisen i världen. Den illustrerar boernas utvandring från Kapområdet när britterna tog över makten och förbjöd slaveriet. Från Union Buildings, som är regeringsbyggnaden väntar utsikt över hela staden. I parken framför byggnaden står den nio meters höga Mandelastatyn som invigdes strax efter hans död 2013.

Hotell: Protea Hotel Balalaika
Måltider: Frukost, middag

Johannesburg – Victoriafallen

Idag är det dags för en av resans höjdpunkter. Vi flyger till Victoriafallen i Zimbabwe. Victoriafallen som ligger på gränsen mellan Zimbabwe och Zambia anses vara en av världens vackraste platser med sitt vattenfall som är med på Unescos lista med världsarv. Vi landar strax efter lunch och åker direkt till vårt hotell som ligger vackert beläget vid Zambezifloden. Eftermiddagen och kvällen är ledig. Victoriafallen kallas Afrikas äventyrsstad och här finns ett spännande utbud av aktiviteter.

Hotell: A´Zambezi River Lodge
Måltider: Frukost

Victoriafallen

Vi promenerar i morgonljuset längs Victoriafallen. Den förste vite mannen som beskådade fallen var Dr David Livingstone, som 1855 kom paddlande längs Zambezifloden och döpte dem efter Englands drottning. Detta är ett av världens största vattenfall, dubbelt så högt som Niagarafallen. I dånet från denna naturkraft kan vi se färgstarka regnbågar avteckna sig mot fallet och i forsdimman frodas regnskogen. Resten av dagen är ledig för egna aktiviteter. Det finns möjlighet att boka in forsränning, paddling eller fiske i Zambezifloden för egen kostnad. Eller varför inte en flygtur över fallen? I området finns en trevlig hantverksmarknad och en lunch på The Lookout Café bjuder på oslagbara vyer.

Hotell:  A´Zambezi River Lodge
Måltider: Frukost

Heldagssafari Botswana

Nu är det äntligen dags att åka på safari! Tidig morgon åker vi över gränsen till Botswana för spännande safari i Chobe nationalpark. Chobe anses vara ett av Afrikas bästa viltreservat. Här finns inte mindre än 120 000 elefanter, vilket är den största koncentrationen på hela kontinenten. Vi gör en morgonsafari i öppna safarijeepar i sällskap av en kunnig safariguide. Vi äter lunch ute i vildmarken innan vi ger oss ut på en spännande båttur på Chobefloden. Vi följer floden längs ett område med gott om elefanter och lejon. Denna flod utgör även gränsen mellan Botswana och Namibia. Många djurmöten senare är vi på kvällen tillbaka i Victoriafallen. Här vilar vi upp oss och gör oss klara inför kvällens avslutningsmiddag. Denna blir i traditionell afrikansk stil där smaklökarna får vara med om helt nya sensationer.

Hotell:  A´Zambezi River Lodge
Måltider: Frukost, lunch, middag

Avresa Victoriafallen

Vår resa i södra Afrika har nu nått sitt slut, men vilket äventyr det har varit! I gemensam transport åker vi tillbaka till flygplatsen i Victoriafallen där vi påbörjar vår resa hem till Skandinavien igen.

Hotell: –
Måltider: Frukost

Hemkomst från Afrika

Hemkomst till Skandinavien med många fina minnen i bagaget.

Utflykter

 • Flyg helikopter

  Flyg helikopter

  Välj mellan en 15 eller 30 minuter lång helikoptertur över fallen. Helikoptern är utformad så att alla passagerare får fin utsikt över fallen och omgivningarna. Går att kombinera med forsränning och/eller jet boat.

 • Forsränning

  Forsränning

  Detta är den äventyrsaktivitet som Victoriafallen är mest känd för och i oktober är floden som vildast. Detta anses vara den svåraste endagsforsränningen i världen, men trots det krävs ingen speciell erfarenhet.

 • Livingstone island

  Livingstone island

  Livingstone Island ligger på Zambia-sidan mitt i Zambezifloden mot Victoriafallens väldiga stup. Här får max 60 personer per dag bada i naturliga pooler i toppen av stupet.

 • Microlight

  Microlight

  Microlighten har en öppen cockpit för den optimala adrenalinturen. Vackra vyer över Victoriafallen och Zambezifloden väntar, välj mellan 15 eller 30 minuter.

 • Robben Island

  Robben Island

  En ca. 3,5 h tur till Robben Island utanför Kapstaden. Ofta är vår guide en före detta fånge. Besöket delas upp i två delar, en i buss runt ön och en guidad tur i fängelset där vi kikar in i Nelson Mandelas cell.

 • Taffelberget

  Taffelberget

  Taffelberget är en 1086 m hög sandstensplatå med en magnifik utsikt över hela Kapområdet. Berget är också känd för sin extremt rika flora, i hela området finns det ca. 1470 olika växtarter, många endemiska.

Hotell

 • Protea Hotel Balalaika

  Protea Hotel Balalaika

  En lugn och avkopplande oas i hjärtat av livliga Johannesburg. Beläget nära shoppingcentrum, Nelson Mandela Square, Sandton City och Gautrain så väntar här en behaglig vistelse.

 • Protea Hotel Sea Point

  Protea Hotel Sea Point

  Protea Hotel Sea Point ligger bara 150 meter från Sea Point Promenade, passa på att koppla av på hotellets terrass med utsikt över Lions Head och Taffelberget.

 • Hotel Riempie Estate

  Hotel Riempie Estate

  Vi övernattar i afrikanska, traditionella stugor med halmtak och all tänkbar komfort. Här finns ett trevligt poolområde och lodgen är belägen i en välkomnande, lantlig miljö.

 • A´Zambezi River Lodge

  A´Zambezi River Lodge

  Vackert belägen vid Zambezifloden. I floden ser vi ofta flodhästar, i trädgården går vårtsvin och betar och markattor hittar ibland på små hyss. Trevlig underhållning på kvällen.

 • Rex Hotel Knysna

  Rex Hotel Knysna

  Detta fyrstjärniga hotell är beläget i Knysna på Garden Route. Endast ett stenkast från stora naturupplevelser njuter du av exceptionell service och komfort erbjuds verkligen modern lyx i denna gemytliga stad.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2025-01-24
plane-landing Hemkomst
2025-02-07
calender Antal dagar
15 dagar
price-kr Del i dubbelrum
42 900 kr *
price-kr Enkelrum
49 250 kr *
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2025-01-24
plane-landing Hemkomst
2025-02-07
calender Antal dagar
15 dagar
price-kr Del i dubbelrum
42 900 kr
price-kr Enkelrum
49 250 kr

*Preliminärt pris, vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

I priset ingår:

 • Flyg Stockholm – Kapstaden med retur från Victoriafallen. Samt inrikesflyg George – Johannesburg och Johannesburg – Victoriafallen,
 • Rum på tre till fyrstjärniga hotell inklusive frukost,
 • Transporter, måltider, inträden och utflykter enligt resebeskrivning,
 • Svensktalande professionell reseledning,
 • Bagageservice och dricks till bärare,
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen, cirka 30 dagar innan avresa.

I priset ingår ej:

 • Visum,
 • Dricks till lokalguider och chaufförer,
 • Dryck till måltid.

Flyg från/till Göteborg/Köpenhamn kan ordnas vid förfrågan och mot tillägg.

Klimatkompensera din resa. De flesta väljer 150 kr eller 250 kr. Det går även att välja ett högre belopp. Läs mer här

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället. Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 7 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 15 dagar är 764 kr per person.

Vi reserverar oss för eventuella hotellbyten, till hotell med lika standard.

Thabela Travel stödjer ett biståndsprojekt i ett kåkstadsområde i Kapstaden med 100 kr per resenär. Gruppen kommer att göra ett studiebesök där under resan.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar vår resa till södra Afrika.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Tilläggsresor

Chobe Princess

Chobe Princess

Ombord Chobe Princess blir vi ordentligt omhändertagna medans vi kryssar fram på Chobefloden. Vi delar floden med dess rikliga djur- och fågelliv, inte minst ett hundratals flodhästar och krokodiler. Vad som kan liknas en lyxig husbåt med 4-5 hytter är vårat unika hem under några dagar...

Chobe Princess

Ombord Chobe Princess blir vi ordentligt omhändertagna medans vi kryssar fram på Chobefloden. Vi delar floden med dess rikliga djur- och fågelliv, inte minst ett hundratals flodhästar och krokodiler. Vad som kan liknas en lyxig husbåt med 4-5 hytter är vårat unika hem under några dagar till sjöss. Den kunniga personalen tar oss med på spännande safariutflykter där vi lär mer om djuren, fåglarna och naturen omkring oss. Ett underbart avslut på en fullspäckad rundresa, välj själv mellan 2 eller 3 nätter.

 • Dag 1: Ombordstigning

  Dag 1: Ombordstigning

  Idag stiger vi ombord den hemtrevliga båten som kan liknas med en flytande lyxvilla. Med all inklusive kan vi koppla av, luta oss tillbaka och låta den vänliga personalen ta hand om oss. På floden har vi direktåtkomst till Chobe nationalpark och dess frodiga djurliv. Parken har några av Afrikas största koncentrationer med elefanter och hela Big Five, totalt rör det sig omkring 120 000 djur i området.  Så fort vi kastar loss och ger oss av så börjar vår safari djuren nära intill oss.

  Hotell: Chobe Princess
  Måltider: Middag

 • Dag 2: Flodsafari

  Dag 2: Flodsafari

  Efter en god nattsömn med ett behagligt vaggandes ombord väntar oss en spännande dag på Chobe Princess. Dagens utflykter beror lite på vilken tid på året det är, vi ska antingen ut på mindre motorbåtar för en guidad safari på floden. Alternativt så ger vi oss på en fisketur där all utrustning är inkluderat tillsammans med båt, guide och tillstånd. Det tredje alternativet för dagens utflykt är en guidad promenad på antingen Impalila-ön med sina karakteristiska Baobabträd eller ett kulturellt besök i en lokal by i närheten. Till kvällen bevittnar vi en magisk solnedgång över floden under middagen.

  Hotell: Chobe Princess
  Måltider: Frukost, lunch, middag

 • Dag 3: Avstigning

  Dag 3: Avstigning

  Idag har vårat äventyr tyvärr nått sitt slut och det är dags att lägga till båten vid Kasane igen. Efter en välsmakande frukost där vi delar många spännande historier med varrandra så är det dags att lägga hamn och checka ut. Med gemensam transport tillbaka till immigrationskontoret i Namibia och efter en kontroll av våra pass får vi landtransport tillbaka till Kasane flygplats där det är dags att säga hejdå och resa vidare på egen hand.

  Hotell:-
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
3 dagar
price-kr Del i dubbelrum
Från 9 750 kr
price-kr Enkelrum
Från 12 500 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
3 dagar
price-kr Del i dubbelrum
Från 9 750 kr
price-kr Enkelrum
Från 12 500 kr

Flera avgångar per månad, vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

I priset ingår:

 • Transporter, måltider och utflykter enligt resebeskrivningen
 • Dryck
 • 2 nätter på 3* Chobe Princess i en standardhytt med All Inclusive
 • Obligatoriska inträdesavgifter (Community Development Levy)
 • Engelsktalande guide

I priset ingår ej:

 • Flygtillägg
 • Premium drycker (sprit, mousserande vin och dessertvin)
 • Dricks

Ett flygtillägg kan tillkomma beroende på var original-resan slutar/ börjar.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Utflykterna arrangeras med engelsktalande guide och sker tillsammans med andra, internationella resenärer.

Notera, det finns även möjlighet att boka 3 nätter ombord Chobe Princess, vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

Mauritius

Mauritius

Den välkända paradisön Mauritius breder vackert ut sig med sina tropiska sandstränder i Indiska Oceanen. Vattnet är turkosfärgat och erbjuder snorkling i världsklass, dess kök bjuder på många spännande kreolska smaker. Luta er tillbaka och upplev service utöver det vanliga. Varför...

Mauritius

Den välkända paradisön Mauritius breder vackert ut sig med sina tropiska sandstränder i Indiska Oceanen. Vattnet är turkosfärgat och erbjuder snorkling i världsklass, dess kök bjuder på många spännande kreolska smaker. Luta er tillbaka och upplev service utöver det vanliga. Varför inte åka ut tidigt på morgonen och simma med delfiner eller på djuphavsfiske? På Mauritius finns det även riktigt bra golfbanor och gott om roliga aktiviteter och utflykter.

 • Dag 1: Ankomst Mauritius

  Dag 1: Ankomst Mauritius

  Idag flyger vi vidare till paradisön Mauritius (flyg ingår ej). Transport till  hotellet på öns norra kust. Zilwa Attitude är ett härligt 4-stjärnigt hotell med fyra vackra stränder omkring sig och flera pooler.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 2: Mauritius

  Dag 2: Mauritius

  Totalt strandlyx väntar, slappna av på stranden, vid någon av poolerna eller ge dig ut på spännande utflykter för egen kostnad. Välj och vraka mellan utflykter så som båtutflykt från västkustens lilla hamnen Flic en Flac.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 3: Mauritius

  Dag 3: Mauritius

  Ta dagen som den kommer. Njut av solens värmande strålar från en av strandens alla solstolar, blunda och lyssna på det skvalpande ljudet från havet. Unna dig en lat dag på stranden.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 4: Mauritius

  Dag 4: Mauritius

  Varför inte besöka vulkansjön Ganga Talao? Ganga Talao ligger vackert beläget högt uppe i bergen, med en unik natur. Vid sjön ligger ett tempel som är den äldsta pilgrimsdestinationen för hinduer.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 5: Avresa Mauritius

  Dag 5: Avresa Mauritius

  Transport till flygplatsen där vi påbörjar vår resa hem till Skandinavien igen.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
7 500 kr
price-kr Enkelrum
13 700 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
7 500 kr
price-kr Enkelrum
13 700 kr

I priset ingår:

 • Transporter enligt resebeskrivningen.
 • Rum 4 nätter på 4* Zilwa Attitude i ett superiorrum inklusive frukost och middag.

I priset ingår ej:

 • Flyg och flygskatter.
 • Dryck.
 • Dricks

Ett flygtillägg kan tillkomma beroende på var originalresan slutar/ börjar, vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Pris är baserat på resa i högsäsong (november 2023 samt januari – april 2024),vänligen kontakta Thabela Travel för pris under andra datum.

Rovos Rail

Rovos Rail

Efter våra resor som slutar i Sydafrika eller Victoriafallen finns möjlighet att förlänga med världens lyxigaste tågresa, Rovos Rail. Att på räls resa genom Afrika är en upplevelse i sig, men att resa i Rovos Rails komfortabla kupéer i exklusiv viktoriansk stil, med utsökta måltider...

Rovos Rail

Efter våra resor som slutar i Sydafrika eller Victoriafallen finns möjlighet att förlänga med världens lyxigaste tågresa, Rovos Rail. Att på räls resa genom Afrika är en upplevelse i sig, men att resa i Rovos Rails komfortabla kupéer i exklusiv viktoriansk stil, med utsökta måltider och förstklassig service gör det till en oförglömlig upplevelse. Beroende på var er resa med Rovos Rail börjar varierar programmet, nedan är program för resan ifall ni reser från Victoriafallen till Pretoria.  

 • Dag 1: Avresa Victoriafallen

  Dag 1: Avresa Victoriafallen

  Transport på eftermiddagen till Rovos Rail där röda mattan rullas ut och vi välkomnas ombord på världens mest exklusiva tåg. Tåget går i lagom takt för att vi ska hinna njuta av omgivningarna.

  Hotell: Rovos Rail
  Måltider: Middag

 • Dag 2: Hwange nationalpark

  Dag 2: Hwange nationalpark

  Tidig morgon kommer vi fram till Hwanges nationalparks södra delar. Här väntar en safari i öppna safarifordon i soluppgången vid ett närliggande vattenhål där vilt samlas för att dricka.

  Hotell: Rovos Rail
  Måltider: Frukost, lunch, afternoon tea, middag

 • Dag 3: Ledig dag

  Dag 3: Ledig dag

  Idag åker vi över gränsen till Botswana och passerar mäktiga baobabträd eller apbrödsträd. Landskapet skiftar till röda och orangea toner när vi reser genom ökenlandskapet.

  Hotell: Rovos Rail
  Måltider: Frukost, lunch, afternoon tea, middag

 • Dag 4: Ankomst Pretoria

  Dag 4: Ankomst Pretoria

  Efter frukost så kommer vi fram till Pretoria och tågresan med Rovos Rail är slut. Här väntar vår lokalchaufför som kör oss till flygplatsen i Johannesburg där vi sedan påbörjar vår hemresa.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
24 700 kr
price-kr Enkelrum
37 450 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
24 700 kr
price-kr Enkelrum
37 450 kr

Exakt datum avgörs av Rovos Rail avresedatum, vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

I priset ingår:

 • 4 dagar/3 nätters tågresa med 5* Rovos Rail i en Pullman-svit, rutt Victoriafallen – Pretoria.
 • Frukost, lunch och middag samt Afternoon tea ombord tåget.
 • All dryck ombord tåget (förutom premium-drycker).
 • Transport tur och retur tågstationen enligt resebeskrivningen.
 • Inträden och utflykter med Rovos Rails egna egnelsktalande lokalguide enligt resebeskrivning.

I priset ingår ej:

 • Eventuellt flygtillägg, flygskatter.
 • Visum.
 • Dricks.

Uppgradering & rutt, det finns möjlighet att uppgradera till lyxigare tåghytt eller att resa i motsats riktning ”Pretoria – Victoriafallen”. Vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

Flygtillägg kan komma att tillkomma beroende på vår orginalresan börjar eller slutar. Vänligen kontakta Thabela Travel för att bekräfta detta.

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället. Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 7 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 4 dagar är 294 kr per person.

Vänligen, ta del av de särskilda och allmänna resevillkoren innan du bokar resan.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Tilläggsresa Vilanculos

Tilläggsresa Vilanculos

Vilanculos i Moçambique är en perfekt sol och bad förlängning efter rundresa i Sydafrika. Det är en genuin stad med mycket starka färger och dofter. Kuststräckan erbjuder mjuka sandstränder som kantas av kristallklart vatten och det finns många möjligheter till utflykter så som...

Tilläggsresa Vilanculos

Vilanculos i Moçambique är en perfekt sol och bad förlängning efter rundresa i Sydafrika. Det är en genuin stad med mycket starka färger och dofter. Kuststräckan erbjuder mjuka sandstränder som kantas av kristallklart vatten och det finns många möjligheter till utflykter så som ridning, båtutflykter och snorkling vid bland annat Bazaruto-öarna som är belägna en bit ifrån fastlandet

 • Dag 1: Vilanculos

  Dag 1: Vilanculos

  Under morgonen checkar vi ut och säger hejdå till våra resekamrater. Från Johannesburg flygplats påbörjar vi vår resa mot nya vyer och äventyr, det är dags för vår tilläggsresa till Moçambique. Flyg Johannesburg – Vilanculus ingår ej.

  Hotell: Bahia Mar Boutique Hotel
  Måltider: Frukost

 • Dag 2-6: Vilanculos på egen hand

  Dag 2-6: Vilanculos på egen hand

  Lediga dagar på egen hand. Vill man inte bara ta det lugnt på stranden så erbjuds många aktiviteter, bl.a dykning i världsklass. Gör en båttur till Bazaruto Island, vandra på sanddynerna eller se dugonger.

  Hotell: Bahia Mar Boutique Hotel
  Måltider: Frukost

 • Dag 7: Hemresa från Vilanculos

  Dag 7: Hemresa från Vilanculos

  Även underbara saker når ett slut, idag lämnar vi paradiset för denna gång och reser hem till Sverige igen, fullpackade med nya minnen och upplevelser.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
7 950 kr
price-kr Enkelrum
11 300 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
7 950 kr
price-kr Enkelrum
11 300 kr

I priset ingår:

 • Transport Vilanculus flygplats – hotell tur och retur.
 • Rum 6 nätter på Bahia Mar Boutique Hotel i Mocambique i ett standardrum i trädgården inklusive frukost.

I priset ingår ej:

 • Visum,
 • Flyg och flygskatter,
 • Dryck,
 • Dricks.

Ett flygtillägg kan tillkomma beroende på var originalresan slutar/ börjar, vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Pris är baserat på resa i 2024, vänligen kontakta Thabela Travel för pris under andra datum.

Liknande resor