• plane-takeoff
  • 2020-02-23
 • Längd: 12 dagar
 • price-icon Pris från: 28 750 kr
 • compas-iconSvensk guide

Kapstaden och Garden Route

Sydafrika rundresa som inkluderar Kapstaden och Garden Route. Kapstaden erbjuder en behaglig kombination av stadsliv och vacker natur. Här väntar magiska vyer på Godahoppsudden, lärorika besök hos människorna i kåkstäderna och vi bor bekvämt i kända V/A Waterfront. Under resan norrut följer vi Indiska Oceanen med stopp vid trevlig kuststad. Innan vi når frodiga Garden Route åker vi på spännande safari. Vi fortsätter sedan förbi böljande landskap och långa sandstränder. När vi passerat torra halvökenområdet åker vi söderut igen, denna gång på Sydafrikas egna Route 66 där vi avslutar med kulinariska upplevelser på sköna vingårdar. Resan sker i samarbete med DN-erbjudanden.

Välkommen till bildvisning om våra resor till Sydafrika!

Har du tänkt dig en annan typ av Sydafrika rundresa?

Kontakta då Thabela Africa, som är vår resebyrå i Sydafrika med svensk personal. De erbjuder följande typer av rundresor till Sydafrika:
Sydafrika rundresor med engelsk guide | Köra-själv-paket | Temaresor | Båt och tågresor

pic1

Svensk Guide

Läs mer
Avresa mot Sydafrika

Avresa från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn på eftermiddagen.

Ankomst Sydafrika – Välkomna till Kapstaden

Vid ankomst till Kapstaden möter vår guide oss i ankomsthallen på flygplatsen. I mån av tid gör vi en stadsrundtur på väg till hotellet. Vi stannar till vid Company Gardens och promenerar i trädgården som anlades år 1652 av Jan van Riebeeck. Grönsakerna som skulle förse förbipasserande skepp med proviant odlades här. Vi går förbi parlamentet och presidentens officiella kontor. Kapstaden är en av Sydafrikas tre huvudstäder. Vi passerar Godahoppsfästningen som är en av de äldsta byggnaderna i Södra Afrika. Innan vi checkar in på hotellet åker vi till en vacker utsiktsplats varifrån vi ser hela Kapområdet. Till kvällen lär vi känna medresenärerna under välkomstmiddagen. Vi bor trevligt på det anrika hotellet Portswood Hotel med alla V/A Waterfronts attraktioner nära till hands.

Hotell: Portswood Hotel
Måltider: Middag

Kapstaden – Godahoppsudden

Vår första dag i Sydafrika börjar utmed Atlantkusten mot Kaphalvön på vägar med vidunderlig utsikt. Godahoppsudden ligger i ett naturreservat, där floran och faunan bevarats precis som den såg ut år 1488 när Bartholomeu Dias rundade udden. Han ansåg att det nu fanns gott hopp om att nå Indien. Vi besöker både Godahoppsudden och Kapudden. Vegetationen kallas fynbos och består framför allt av proteabuskar. Vi äter lunch på en fiskrestaurang med utsikt över False Bay. Många skepp misstog Cape Hangklip för Godahoppsudden och seglade av misstag in i denna vik. Den sydafrikanska pingvinen är utrotningshotad, men kolonin vid Boulders Beach har visat en positiv utveckling. Nu finns här över 3 000 pingviner.

Hotell: Portswood Hotel
Måltider: Frukost, lunch

Kapstaden – kåkstadstur

Den folkgrupp som i Sydafrika kallas färgad härstammar från Malackahalvön i Sydostasien. Nästan alla färgade bor omkring Kapstaden, där den ursprungliga kolonin låg. Kåkstäderna utanför Kapstaden har vuxit okontrollerat sedan början av 90-talet. Vi besöker först District 6 Museet som handlar om ett område för färgade som revs på 70-talet och förklarades ”vitt”. Därefter åker vi ut till ett kåkstadsområde för besök vid ett biståndsprojekt som Thabela Travel stödjer. Majoriteten av invånarna i Kapprovinserna är svarta och tillhör xhosafolket. Deras språk med flera klickljud känner alla som har lyssnat på sångerskan Miriam Makeba igen. I Langa brukar vi under vår guidade promenad bli inbjudna till flera hem.

Hotell: Portswood Hotel
Måltider: Frukost

Kapstaden – Ledig dag

Dag för egna aktiviteter. Besök kanske den kända botaniska trädgården Kirstenbosch eller någon av stadens markander. Ta en tur till Robben Island där Nelson Mandela satt 18 år i fängelse eller ta linbanan upp på Taffelberget för magiska vyer. Utanför ytterdörren i V/A Waterfront erbjuds de bästa shoppingmöjligheterna och här finns akvariet som visar det marina livet i Atlanten och Indiska Oceanen. Härifrån avgår även solnedgångskryssningar och andra båtturer.

Hotell: Portswood Hotel
Måltider: Frukost

Kapstaden – Hermanus – eftermiddagssafari

Vi lämnar Kapstaden och åker norrut längs Indiska Oceanen. Kuststaden Hermanus är omgiven av majestätiska berg och har en spektakulär naturlig skönhet, här gör vi ett trevligt stopp. Det finns många butiker och marknader att utforska. Staden erbjuder även världens bästa landbaserade valskådning, har vi tur kan vi se skymten av val ute till havs. Vi fortsätter vår resa mot dagens slutmål, en trevlig safarilodge i Albertina. Incheckning till eftermiddagen innan vi ger oss ut på en första safaritur med solnedgången i bakgrunden. I öppna safarifordon spanar vi efter djuren tillsammans med en erfaren safariguide. Här lever fyra av The Big Five, alla förutom leopard. Tillbaka på lodgen väntar gemensam middag.

Hotell: Garden Route Game Lodge
Måltider: Frukost, middag

Garden Route – Knysna

Vi åker på safari i gryningen. Förutom giraffer, zebror och elefanter lever här även den vita noshörningen. Vi iakttar den på säkert avstånd. Idag finns det fem noshörningsarter, två av dem lever i Afrika och tre i Asien. Vit noshörning heter egentligen trubbnoshörning och är inte alls vit, genom skydd och bra förvaltning lever den tryggt i flera delar av landet. Efter utcheckning fortsätter vi vår resa österut mot Garden Route, Mossel Bay sägs vara början till Garden Route vars namn kommer från det gynnsamma klimatet som gör att växter frodas för fullt. Vi följer en av Sydafrikas vackraste kuststräckor påväg mot dagens mål, lagunstaden Knysna. Shoppingmöjligheterna är goda och i lagunen odlas många ostron som importeras till världens alla hörn. Till kvällen serveras en god middag och för den som äter fisk faller det sig naturligt på menyn idag.

Hotell: Premier Hotel Knysna
Måltider: Frukost, middag

Garden Route – båtutflykt och bad i Indiska Oceanien

Idag åker vi på en mysig båttur till naturreservatet Featherbed. Vid Knysna rinner fem floder ut från Outeniquaberget och möter Indiska Oceanens havsvatten. Dem bildar en flodmynning/lagun med två uddar, Knysna Heads. Featherbed är ett privatägt naturreservat som ligger på Knysna Heads västra udde och hit kan man endast ta sig med båt. Vi får en guidad vandring genom reservatet följd av en riklig lunchbuffé. Till eftermiddagen åker vi till grannstaden Plettenberg Bay. Plett som orten kallas i folkmun är känt för de vidsträckta sandstränderna och sin gamla norska valstation som numer tjänstgör som hotell. Men framför allt så finns här ett spännande marint liv. Vi passar på att njuta av de härliga stränderna med omgivningar.

Hotell: Premier Hotel Knysna
Måltider: Frukost, lunch

Halvöken – strutsfarm

På morgonen åker vi över Outeniquapasset med oförglömliga vyer. Vi befinner oss nu i området Lilla Karoo som främst består av halvöken och små pittoreska byar med jordbruk runt omkring. Naturen står i stark kontrast till de mjuka kullarna, brusande vågorna och blå lagunerna vi hade kring oss tidigare idag. Vi gör en rundtur på en strutsfarm, där vi kommer riktigt nära jordens största levande fågel. På slutet av 1800-talet då det var på modet med plymer i Europa blomstrade strutsfarmerna. Många av dem byggde vackra herrgårdsbyggnader, så kallade fjäderpalats. Kanske kan du ana att strutsstek finns på dagens lunchmeny. Till eftermiddagen finns det möjlighet att följa med på en trevlig vinprovning (ingår ej).

Hotell: Riempie Estate
Måltider: Frukost, lunch

Route 62 - vingård

Under förmiddagen åker vi på guidad rundtur i Cango Caves med sina fascinerande droppstensformationer. Här gömmer sig några av världens största stalagmitformationer, som bildat ett av de naturliga underverken i världen. Sedan fortsätter vi vår resa söderut på en av världens längsta vinväg, Route 62 som ibland liknas med Route 66 i USA. Calitzdorp är känt för sitt portvin, som vi passar på att prova innan en trevlig lunch. Det torra, varma klimatet ger portvinet mer djup och intensitet, vi får lära oss mer om tillverkningen. Resan går därefter vidare mot Breede River Valley, där vi bor på ett charmigt bed and breakfast i en pittoresk småstad.

Hotell: Mimosa Lodge
Måltider: Frukost, lunch

Robertson Valley – Stellenbosch - Avresa Sydafrika

Vi kör vidare längs Route 62 mot Stellenbosch som är Sydafrikas näst äldsta stad och det mest omtalade vindistriktet. Staden upptäcktes av de europeiska nybyggarna och blev känt som ”the city of oaks” (ekstaden) på grund av det stora antalet ekar som dess grundare Simon van der Steel planterade i området. Stellenbosch anses vara den vackraste av alla småstäder i Sydafrika och många byggnader är kulturminnesmärkta. Vi gör en vinprovning, en rundtur och äter lunch på en av de genuina gårdarna i Cape Dutch-stil. Kanske väljer du ett vin till maten av pinotage som är Sydafrikas egen druva. Resan går därefter vidare mot Kapstaden där resan avslutas på flygplatsen. På kvällen flyg från Sydafrika mot Europa.

Hotell: –
Måltider: Frukost, lunch

Hemkomst från Sydafrika

Ankomst till Skandinavien mitt på dagen.

Utflykter

 • Dyk eller vithajsafari

  Dyk eller vithajsafari

  Transport två timmar till Gansbaai. Frukost innan vi ger oss ut till havs. Vithajarna håller till i ett sund mellan Dyer Island och Geyser Rock, där det också finns sydafrikansk pälssäl, pingviner, kaphavssulor och delfiner. Picknick lunch serveras på båten.

 • Robben Island

  Robben Island

  Robben Island ligger ca. 1 h båttur från Kapstaden. Besöket delas upp i en tur med buss runt ön och en guidad tur i fängelset. De flesta guiderna är före detta fångar och vi tittar in i Nelson Mandelas cell. Hela turen tar 3,5 timmar.

 • Taffelberget

  Taffelberget

  Taffelberget är en 1086 m hög sandstensplatå med en magnifik utsikt över hela Kapområdet. Berget är känd för sin extremt rika flora, i hela området finns det ca. 1470 olika växtarter, många endemiska. Linbanan upp roterar 360 grader och är väderberoende.

 • Tsitsikamma canopy tour

  Tsitsikamma canopy tour

  Detta är det senaste inom ekoturismen och går ut på att svinga sig med hjälp av kablar mellan regnskogens jätteträd. Idéen härstammar från Costa Rica och denna anordningen tog över 14 månader att få på plats. Upplev den inhemska skogen på nära håll.

 • Valsafari

  Valsafari

  Från juni-november kommer sydkaparna till området kring Kaphalvön för att para sig och föda sina ungar. Därefter återvänder de till Antarktis för att äta. Valsafarin tar 3-4 timmar och avgår från the Waterfront.

Hotell

 • Mimosa Lodge

  Mimosa Lodge

  Centralt beläget i Montagu ligger detta familjehotell som är känt för sin goda mat. Det är trevligt att ta en kulturpromenad i Montagus gränder för att se all de vackra husen i Cape Dutch-stil.

 • Hotel Riempie Estate

  Hotel Riempie Estate

  Vi övernattar i afrikanska traditionella runda stugor med halmtak, dock med all komfort. Inredningen är vackert afrikansk. Trevligt poolområde. Trots att lodgen ligger i lantlig miljö är det bara en kvarts promenadväg till Oudtshoorns centrum.

 • The Portswood Hotel

  The Portswood Hotel

  Ett fräscht hotell som andas historia. Beläget vid ingången till V&A Waterfront väntar här många upplevelser utanför ytterdörren. Portswood har byggts upp kring en 300 år gammal önskebrunn och celler där fångarna på väg till Robben Island övernattade.

 • Premier Hotel Knysna

  Premier Hotel Knysna

  Välkommen till en fridfull och idyllisk oas som bjuder in dig under din resa på Garden Route. Knysna Premier ligger vackert inbäddat i en flera hektars stor skogsdunge och bjuder på en magisk utsikt över Knysnas lagun och den närliggande naturen.

 • Garden Route Game Lodge

  Garden Route Game Lodge

  Längst med Garden Route gömmer sig denna trevliga lodge med bergskedjan Langeberg i bakgrunden. Lodgen är belägen i ett privat och malariafritt viltreservat och erbjuder safari. Rummen är i afrikanskt tema och på anläggningen finns ett trevligt poolområde.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2020-02-23
plane-landing Hemkomst
2020-03-05
calender Antal dagar
12 dagar
price-kr Del i dubbelrum
28 750 kr
price-kr Enkelrum
34 250 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2020-02-23
plane-landing Hemkomst
2020-03-05
calender Antal dagar
12 dagar
price-kr Del i dubbelrum
28 750 kr
price-kr Enkelrum
34 250 kr

Programmet avskiljer sig något för avgången den 26:e december. Vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

I priset ingår

 • Flyg Stockholm/Köpenhamn/Göteborg – Kapstaden tur och retur. Flyg endast Stockholm – Kapstaden tur och retur för avgången den 26:e december, Stockholm/Köpenhamn – Kapstaden tur och retur för avgången den 23:e februari.
 • Klimatkompensation för flyg.
 • 10 hotellnätter på tre-fyrstjärniga hotell.
 • Frukost alla dagar och 8 måltider.
 • Transporter, inträden och utflykter enligt resebeskrivning. Safari i öppna jeepar med naturguide.
 • Svensktalande guide.
 • Bagageservice och dricks till bärare.
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen, cirka 30 dagar innan avresa.

Flyg från/till Göteborg kan ordnas mot ett tillägg.

Klimatkompensera din resa. De flesta väljer 150 kr eller 250 kr. Det går även att välja ett högre belopp. Läs mer här

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället. Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 6 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för denna resa per person: 533 kronor.

Thabela Travel stödjer ett biståndsprojekt i ett kåkstadsområde i Kapstaden med 130 kr per resenär.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Tilläggsresor

Big Five Safari

Big Five Safari

Upplev spännande Big Five Safari i det ultimata safariområdet, Kruger nationalpark i Sydafrika. Safarin upplevs som bäst i öppna safarifordon och vi är i sällskap av en erfaren nationalparksguide. Parken är en av jordens största och andas en spännande historia. Här finns inga mindre...

Big Five Safari

Upplev spännande Big Five Safari i det ultimata safariområdet, Kruger nationalpark i Sydafrika. Safarin upplevs som bäst i öppna safarifordon och vi är i sällskap av en erfaren nationalparksguide. Parken är en av jordens största och andas en spännande historia. Här finns inga mindre än 160 olika däggdjursarter! Vi besöker även Blyde River Canyon, som med sina fina utsiktsplatser fått namnet Panoramarutten.

 • Dag 1: Johannesburg

  Dag 1: Johannesburg

  Övernattning i Johannesburg på flygplatshotell innan avresa.

  Hotell: City Lodge OR Tambo
  Måltider: –

 • Dag 2: Panoramarutten

  Dag 2: Panoramarutten

  Tidig morgon tar vi plats i minibussen och lämnar storstaden bakom oss. Vi färdas genom vackra berg och dalar i ett varierat skogslandskap. Under resan gör vi trevliga stopp i mindre byar. Till eftermiddagen har det blivit dags att utforska den kända Panoramarutten, Blyde River Canyon, Sydafrikas motsvarighet till Grand Canyon i Arizona, USA. Likheten är på många sätt påfallande med deras djupa raviner och skavda berg i olika varianter av rött. Vi besöker Bourke´s Luck Potholes där vi ser 15 miljoner år gamla jättegrytor. De har bildats av virvlar som uppstår när Treur och Blyde River förenas. Vi tar en promenad vid the Three Rondawels, där vi har vacker utsikt över Blydepoort Dam. En rondawel är en traditionell hydda och här finns tre klippformationer som ser precis ut som sådana.

  Hotell: Umbhaba Lodge
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 3: Kruger nationalpark

  Dag 3: Kruger nationalpark

  Väckarklockan ringer tidigt, det har blivit dags för vår första safaritur i mytomspunna Kruger nationalpark. Det ska bli safari av så det heter duga. Vi tar med oss frukostpaket som vi lite senare ska äta ute i parken. Krugerparken öppnade upp dörrarna år 1927 och har fått sitt namn efter en av Sydafrikas tidigare president, Paul Kruger. Han ville skydda parken och dess vilda djur. Ytan täcker närmare 20 000 kvadratkilometer (dubbelt så stort som Skåne) och är en av Afrikas största nationalparker. Här finns omkring 150 däggdjurssorter och över 500 fågelarter. Vi kör förbi många ståtliga djur och stannar till för att iaktta en flock noshörningar en bra stund. Att sitta i safarifordonet och andas in tystnaden är en härlig känsla bara i sig. Till kvällen är vi tillbaka på vår lodge för lite tid på egen hand innan middagen.

  Hotell: Umbhaba Lodge
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 4: Kruger nationalpark

  Dag 4: Kruger nationalpark

  Ännu en tidig morgon, samma lokalguide hämtar upp oss med öppna safarifordon i gryningen. Det är en professionell safariguide, en så kallad ranger. Djuren är som mest aktiva tidigt på morgonen och på kvällen. Krugerparken är den park i Afrika med störst artrikedom. Om alla hjälps åt att spana hittar vi kanske hela The Big Five och förhoppningsvis ”the ugly five” (gnu, vårtsvin, hyena, gam och marabou stork). Titt som tätt passerar vi impalaantiloper som det finns hela 90 000 av i hela parken och omkring 6 000 kuduantiloper härjar fritt i parken. Det finns även goda möjlighet att få se den kända vildhunden, även känd som den målade hunden, då dem också strövar omkring fritt på parkens savanner.

  Hotell: Umbhaba Lodge
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 4: Avresa Johannesburg

  Dag 4: Avresa Johannesburg

  Idag har det blivit dags att checka ut och säga hejdå till Sydafrika för denna gång. Men en full kamerarulle beger vi oss tillbaka till Johannesburg där vi till eftermiddagen påbörjar vår resa hem till Skandinavien igen.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
Från 7 750 kr
price-kr Enkelrum
Från 14 700 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
Från 7 750 kr
price-kr Enkelrum
Från 14 700 kr

Resan är baserad på minst 4 deltagare.

I priset ingår:

 • Rum 4 nätter på 3-4 stjärninga hotell i standardrum inklusive frukost.
 • Transporter och utflykter enligt program med engelsktalande lokalguider/ chaufförer.
 • Vatten under safariutflykterna.
 • Nationalparks- och inträdesavgifter.
 • 3 middagar.

I priset ingår ej:

 • Flyg och flygskatter.
 • Aktiviteter bokade på plats.
 • Måltider som ej nämns i programmet.
 • Dricks.
 • Dryck.
 • Reseförsäkring.
 • Avbeställningsskydd.

Ett flygtillägg kan tillkomma beroende på var orginalresan slutar, vänligen kontakta Thabela Travel för vidare information om detta.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Vi reserverar oss för eventuella hotellbyten, till hotell med lika standard.
Utflykterna arrangeras med engelsktalande guide och försigår tillsammans med andra, internationella resenärer.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Mauritius

Mauritius

Den välkända paradisön Mauritius breder vackert ut sig med sina tropiska sandstränder i Indiska Oceanen. Vattnet är turkosfärgat och erbjuder snorkling i världsklass, dess kök bjuder på många spännande kreolska smaker. Luta er tillbaka och upplev service utöver det vanliga. Varför...

Mauritius

Den välkända paradisön Mauritius breder vackert ut sig med sina tropiska sandstränder i Indiska Oceanen. Vattnet är turkosfärgat och erbjuder snorkling i världsklass, dess kök bjuder på många spännande kreolska smaker. Luta er tillbaka och upplev service utöver det vanliga. Varför inte åka ut tidigt på morgonen och simma med delfiner eller på djuphavsfiske? På Mauritius finns det även riktigt bra golfbanor och gott om roliga aktiviteter och utflykter.

 • Dag 1: Johannesburg

  Dag 1: Johannesburg

  Övernattning i Johannesburg på flygplatshotell.

  Hotell: Birchwood Hotel
  Måltider: –

 • Dag 2: Ankomst Mauritius

  Dag 2: Ankomst Mauritius

  Idag flyger vi vidare till paradisön Mauritius (flygkostnaden ingår ej). På flygplatsen välkomnas vi med öppna armar av lokalchauffören som kör oss till hotellet på öns norra kust. Här väntar en äkta barfotakänsla kombinerad med lagom lyx. Här sitter vi på lunch-restaurangen nere vid havet i flip-flops, badbyxor och t-shirt. Zilwa Attitude är ett härligt 4-stjärnigt hotell med fyra vackra stränder omkring sig, flera pooler att svalka oss i och ett lyxigt spa för total avslappning. Slå dig ner i hotellets egna soffgrupp på stranden och utforska den spännande strandbaren i en mysig atmosfär. Några ljuvliga dagar på ön väntar oss.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 3: Mauritius

  Dag 3: Mauritius

  Totalt strandlyx väntar, slappna av på stranden, vid någon av poolerna eller ge dig ut på spännande utflykter för egen kostnad. Välj och vraka mellan utflykter så som båtutflykt från västkustens lilla hamnen Flic en Flac. Där ligger de blåvita båtarna på rad och speglar sig i det ljusblå havet. Vada förbi fiskebåtarna och kliv ombord på den privata motorbåten eller en större katamaran, en dagsutflykt för sköna bad, snorkling och grill-lunch på stranden.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 4: Mauritius

  Dag 4: Mauritius

  Ledig dag för egna aktiviteter.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 5: Mauritius

  Dag 5: Mauritius

  Ta dagen som den kommer. Njut av solens värmande strålar från en av strandens alla solstolar, blunda och lyssna på det skvalpande ljudet från havet. Unna dig en lat dag på stranden.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 6: Mauritius

  Dag 6: Mauritius

  Ledig dag. För den kulturintresserade rekommenderas ett besök till vulkansjön Ganga Talao, även kallad Grand Bassin. Ganga Talao ligger vackert beläget högt uppe i bergen, med en dramatisk och unik natur. Vid sjön ligger ett tempel som är den äldsta pilgrimsdestinationen för hinduer.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 7: Avresa Mauritius

  Dag 7: Avresa Mauritius

  Transport till flygplatsen där vi påbörjar vår resa hem till Skandinavien igen.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
8 950 kr
price-kr Enkelrum
16 050 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
8 950 kr
price-kr Enkelrum
16 050 kr

I priset ingår:

 • Rum 1 natt på 4-stjärninga Birchwood Hotel i Silverbirch standardrum inklusive frukost.
 • Rum 5 nätter på 4-stjärniga Zilwa Attitude i ett Superiorrum inklusive frukost och middag.
 • Transporter enligt resebeskrivningen.

I priset ingår ej:

 • Eventuellt flygtillägg.
 • Dricks.

Flygtillägg kan komma att tillkomma beroende på vår orginalresan börjar eller slutar. Vänligen kontakta Thabela Travel för att bekräfta detta.

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället. Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 6 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 7 dagar är 343 kr per person.

Vi reserverar oss för eventuella hotellbyten, till hotell med lika standard.

Vänligen, ta del av de särskilda och allmänna resevillkoren innan du bokar resan.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Rovos Rail

Rovos Rail

Efter våra resor som slutar i Sydafrika eller Victoriafallen finns möjlighet att förlänga med världens lyxigaste tågresa, Rovos Rail. Att på räls resa genom Afrika är en upplevelse i sig, men att resa i Rovos Rails komfortabla kupéer i exklusiv viktoriansk stil, med utsökta måltider...

Rovos Rail

Efter våra resor som slutar i Sydafrika eller Victoriafallen finns möjlighet att förlänga med världens lyxigaste tågresa, Rovos Rail. Att på räls resa genom Afrika är en upplevelse i sig, men att resa i Rovos Rails komfortabla kupéer i exklusiv viktoriansk stil, med utsökta måltider och förstklassig service gör det till en oförglömlig upplevelse. Beroende på var er resa med Rovos Rail börjar varierar programmet, nedan är program för resan ifall ni reser från Victoriafallen till Pretoria. 

 • Avresa Victoriafallen

  Avresa Victoriafallen

  Transport på eftermiddagen till Rovos Rail där röda mattan rullas ut och vi välkomnas ombord på världens mest exklusiva tåg. Tåget går i lagom takt för att vi ska hinna njuta av omgivningarna som vi reser igenom. Längs vägen stannar vi också till för att göra spännande utflykter. Alla kupéer är sviter utrustade med luftkonditionering, kassaskåp, bekväma sängar och privat badrum med dusch och wc. När vi har installerat oss ombord, kan vi njuta av en välsmakande middag medan Zimbabwes fantastiska natur och djur kan upplevas från en fönsterplats ombord.

  Hotell: Rovos Rail / Pullman svit
  Måltider: Middag

 • Hwange nationalpark

  Hwange nationalpark

  Tidig morgon kommer vi fram till Hwanges nationalparks södra delar. Här väntar en safari i öppna safarifordon i soluppgången vid ett närliggande vattenhål där vilt samlas för att dricka. Vi är tillbaka ombord tåget på förmiddagen och kan stärka oss med en härlig brunch medan tåget rullar genom Zimbabwes vildmark. Från Rovos Rails utsiktsvagn kan vi luta oss tillbaka i bekväma fåtöljer och soffor och njuta av alla de vackra naturscenerier med vilda djur och fåglar som vi reser igenom. På kvällen närmar vi oss gränsen mot Botswana och tåget stannar till för en övernattning ombord.

  Hotell: Rovos Rail / Pullman svit
  Måltider: Frukost, lunch, afternoon tea, middag

 • Ledig dag

  Ledig dag

  Idag åker vi över gränsen till Botswana och passerar mäktiga baobabträd eller apbrödsträd. Träden kan bli över 1 000 år gamla och de äldsta träden kan bli 20 meter höga och ha en diameter på omkring 11 meter. Trädet suger upp enorma mängder med vatten som det sparar i stammen för att klara långa perioder av torka. Landskapet skiftar till röda och orangea toner när vi reser genom ökenlandskapet. Vi passerar ytterligare en landsgräns idag när vi kommer till Sydafrika. Här reser vi genom bergskedjan Magliesberg där vi kan njuta av en fantastisk utsikt över grönskande dalgångar och floder.

  Hotell: Rovos Rail / Pullman svit
  Måltider: Frukost, lunch, afternoon tea, middag

 • Ankomst Pretoria

  Ankomst Pretoria

  Efter frukost så kommer vi fram till Pretoria och tågresan med Rovos Rail är slut. Här väntar vår lokalchaufför som kör oss till flygplatsen i Johannesburg där vi sedan påbörjar vår resa hem till Skandinavien igen eller vidare för nya äventyr. Ett eventuellt flygtillägg kan komma att tillkomma, se vidare information under prisinformationen.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost, lunch, middag

 • Hemkomst Skandinavien

  Hemkomst Skandinavien

  Ankomst till Skandinavien efter mellanlandning längs vägen, fyllda med nya upplevelser och intryck.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
30 300 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
30 300 kr

Avresedatum och pris varierar beroende på Rovos Rails avgångsdatum, vänligen bekräfta avresedatum med Thabela Travel.

I priset ingår:

 • 4 dagar/3 nätters tågresa med 5* Rovos Rail i en Pullman-svit på resrutten Victoriafallen-Pretoria.
 • Frukost, lunch och middag samt Afternoon tea ombord tåget.
 • All dryck ombord tåget.
 • Transport tur och retur tågstationen enligt resebeskrivningen.
 • Inträden och utflykter med Rovos Rails egna engelsktalande lokalguide enligt resebeskrivning.

I priset ingår ej:

 • Eventuellt flygtillägg, flygskatter och visumkostnad.
 • Dricks.
 • Uppgradering till Deluxe eller Royal svit.
 • Reseförsäkring.
 • Avbeställningsskydd.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Det finns även möjlighet att uppgradera till lyxigare tåghytt eller att resa i motsats riktning ”Pretoria-Victoriafallen”. Vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

Ett mindre flygtillägg kan tillkomma beroende på var orginalresan slutar och hur nära inpå avresa som tilläggsresan bokas, vänligen kontakta Thabela Travel för information om detta.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.
Vänligen ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Victoriafallen & safari

Victoriafallen & safari

Upplev ett av världens största vattenfall, Victoriafallet och oslagbart safari i Botswana. I Zimbabwe bevittnar vi hur Zambezifloden dundrar ner i fallen. Grannlandet Botswana dukar istället upp för genuint safari där vi utforskar savannerna under en heldagsutflykt till Chobe nationalpark....

Victoriafallen & safari

Upplev ett av världens största vattenfall, Victoriafallet och oslagbart safari i Botswana. I Zimbabwe bevittnar vi hur Zambezifloden dundrar ner i fallen. Grannlandet Botswana dukar istället upp för genuint safari där vi utforskar savannerna under en heldagsutflykt till Chobe nationalpark. Chobes djurrikedom är imponerande, här hittar vi bland annat många av Afrikas elefanter.

 • Dag 1: Johannesburg

  Dag 1: Johannesburg

  Övernattning i Johannesburg på flygplatshotell innan avresa.

  Hotell: City Lodge O.R.Tambo
  Måltider: –

 • Dag 2: Ankomst Victoriafallen

  Dag 2: Ankomst Victoriafallen

  Flyg från Johannesburg till Victoriafallen i Zimbabwe (ingår ej). Den förste vite mannen som beskådade Victoriafallen var Dr David Livingstone som 1855 kom paddlande längs Zambezifloden och döpte den efter Englands drottning. Detta är ett av världens största vattenfall, dubbelt så högt som Niagarafallen. Victoriafallen som ligger på gränsen mellan Zimbabwe och Zambia anses vara en av världens vackraste platser. I dånet från denna naturkraft kan vi se färgstarka regnbågar avteckna sig mot fallet och i forsdimman frodas regnskogen. Efter transport till vår lodge checkar vi in och tillbringar eftermiddagen på egen hand.

  Hotell: A´Zambezi River Lodge
  Måltider: Frukost

 • Dag 3: Victoriafallen

  Dag 3: Victoriafallen

  Efter en smakrik frukost på hotellet ger vi oss ut på en cirka två timmars guidad rundtur vid fallen. ​Under 1800-talet när Kololo-stammen levde i området så kallade de vattenfallet för ”Mosi-os-Tunya”, vilket betyder ”Röken som dundrar”. Den kunniga lokalguiden tar oss på en härlig promenad, vi stannar till vid flera vackra utsiktsplatser med magiska vyer. Till eftermiddagen finns ett flertal andra aktiviteter att följa med på för egen kostnad. Boka kanske en helikoptertur över fallen för unika, kittlande upplevelser. Andra aktiviteter innefattar bland annat ortens elefantprojekt eller besök på hantverksamarknaden. I området gömmer sig också restaurangen The Boma som dukar upp för spännande middagar med shower i äkta Afrikansk anda. Här kan vi kan bland annat smaka antilop, krokodil och delikatessen mopanemaskar.

  Hotell: A´Zambezi River Lodge
  Måltider: Frukost

 • Dag 4: Safari i Botswana

  Dag 4: Safari i Botswana

  Idag har det blivit dags att helt byta miljö. Tidig morgon gör vi oss klara för en heldagstur i grannlandet Botswana. Där ska vi idag få uppleva förstklassigt safari i Chobe nationalpark. Chobe anses vara ett av Afrikas bästa viltreservat och här finns inte mindre än 120 000 elefanter, vilket är den största koncentrationen på hela kontinenten. Det finns här också möjligheten att se chobebuskbocken och pukuantilopen som bara finns i denna del av Afrika. När vi långsamt rör oss fram på savannen i våra öppna safarifordon stöter vi titt som tätt på de ståtliga vilddjuren, lunchen äter vi under ett längre stopp i skuggan av ett träd. Några nyfikna babianer iakttar oss på distans. Senare på kvällen är vi tillbaka på lodgen med fyllda kamerarullar.

  Hotell: A´Zambezi River Lodge
  Måltider: Frukost, lunch

 • Dag 5: Avresa Victoriafallen

  Dag 5: Avresa Victoriafallen

  Idag checkar ut och får transport till Victoriafallens flygplats. Fyllda med nya härliga upplevelser säger vi hejdå och påbörjar vår resa hem igen.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
10 950 kr
price-kr Enkelrum
16 900 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
10 950 kr
price-kr Enkelrum
16 900 kr

*Utflykten till Botswana/Chobe nationalpark är baserad på minst 2 deltagare.

I priset ingår:

 • Rum 1 natt på 3-stjärniga City Lodge Hotel OR Tambo i ett standardrum inklusive frukost.
 • Rum 3 nätter på 3-stjärniga A´Zambezi River Lodge i ett standardrum som vätter mot floden inklusive frukost.
 • 1 Lunch (under utflykten i Botswana).
 • Inträden, nationalparksavgifter, transporter och utflykter enligt resebeskrivningen.
 • Engelsktalande lokalguide under utflykten vid Victoriafallen och i Chobe nationalpark.

I priset ingår ej:

 • Flyg och flygskatter.
 • Visum till Zimbabwe som kostar cirka 50 USD (Double Entry) och ställs ut vid gränsen.
 • Dricks.
 • Måltider som ej anges i resebekrivningen.
 • Reseförsäkring.
 • Avbeställningsskydd.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet som är utanför vår kontroll.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli
strandsatta.

Vänligen ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Ovan priser gäller till och med 31:a december 2019.

Liknande resor