Kryssning Indiska Oceanen

 • plane-takeoff
  • 2019-02-01
 • Längd: 19 dagar
 • price-icon Pris från: 31 950 kr
 • compas-iconSvensk guide

Kryssning Indiska Oceanen

Réunion Island-Mauritius-Seychellerna-Madagaskar-kryssning. Det här är drömresan för dig som vill uppleva det bästa av Indiska Oceanens paradisöar.  Vi går ombord Costa Victoria på ljuvliga Mauritius. Magiska, kungliga Seychellerna gör ingen besviken med sin unika flora och fauna och sköna bad. Madagaskar är den endemiska ön som stoltserar med sina lemurer och enastående sevärdheter. I nationalparker kan vi beskåda landskap som är upptagna på Unescos världsarvslista. På den gröna ön Réunion upplever vi en kontrastrik natur med regnskog och vulkaner. Vi avslutar på Mauritius under vajande kokospalmer på vita sandstränder.Vår svensktalande guide följer med oss under resan och bjuder in till spännande föreläsningar om destinationerna under våra dagar till havs.

 

Välkommen till bildvisning om våra kryssningar i Indiska Oceanen! »

Har du inte tänkt dig en rundresa med svensk guide? Kontakta då istället Thabela Africa, som är vår resebyrå i Kapstaden med svensk personal. De erbjuder följande typer av Afrikaresor:
Rundresor med engelsk guide | Köra-själv-paket | Kryssningar | Temaresor | Båt och tågresor

 

pic1

Svensk Guide

Läs mer
Avresa mot Mauritius

Flyg från Skandinavien.

Kryssning från Mauritius

Ankomst till Mauritius tidigt på morgonen där vår svenska guide möter upp. Han tar med oss på en orienterande rundtur på Mauritius som inkluderar naturupplevelser som Troux au cerf krater. Vi stannar till vid Curepipe och avslutar med en stadsvandring i Port Louis. Mitt på dagen checkar vi in på Costa Victoria och börjar med att äta lunch. Vid klockan nio på kvällen lämnar fartyget Port Louis hamn och vi påbörjar resan mot Seychellerna.

Costa Cruises fartyg Costa Victoria byggdes 1996 och genomgick en renovering 2004. Skeppet vill ge sina passagerare en sofistikerad och avslappnad känsla och slutar aldrig att förvåna. Detta 253 meter långa fartyg genomgick även en uppgradering i mars 2018 som ger fartyget de klassiska delarna som Costa är mest känt för; den italienska stämningen, modernt Spa, Bruno Barberini meny och europeisk standard på sin service. De utsökta vinerna är noga utvalda från italienska experter och sommelierer. Ombord finns bland annat 2 pooler, fyra jacuzzis, restauranger, barer, teater, kasino, bibliotek, gym och ett spa. Stämningen är informell och vi slipper strikta klädkoder som kavajtvång till middagen.

Hotell: Costa Victoria
Måltider: Lunch, middag

Kryssning Indiska Oceanen

Nästkommande två dagar kryssar vi på Indiska Oceanens koboltblå hav. Passa på att njuta av kryssningsfartygets alla faciliteter. Däckplanen är döpta efter världens mest kända operor, vi finner bland annat Carmen, Otello och Rigoletto där varje däck har sin egna stil och charm. Besök Pompei Wellness centre, där det finns ett bra utbud för träning och variation på behandlingar. Costa Victoria har totalt tio däckplan av hytter och underhållning. Skeppet är känt för sin generösa plats på soldäck, så bli inte skrämd av skeppets storlek på 964 hytter. Skeppet har även olika klubbar för de yngre resenärerna. Missa inte den vackra gångpromenaden högst upp på Victorias soldäck, med spektakulär utsikt.

Hotell: Costa Victoria
Måltider: Frukost, lunch, middag

Kryssning Indiska Oceanen

Fortsatt egen tid på båten för aktiviteter och avslappning. I ett behagligt tempo kryssar vi vidare norrut till nästa destination Seychellerna. Vår svensktalande guide kommer även att bjuda in till ett spännande föredrag om Seychellerna, vår nästa destination. En exotisk övärld där paradiskänslan är total. Öriket består av 115 öar, omgivna av turkosfärgat, kristallklart vatten som sällan understiger 27 grader. Här bor det fler jättesköldpaddor än människor!

Hotell: Costa Victoria
Måltider: Frukost, lunch, middag

Ankomst till Seychellerna – Praslin och La Digue

Vi anlägger i hamnen på huvudön Mahé, i Victoria, som är Seychellernas huvudstad. Här kommer vi att ligga ankar under hela tre dagar, så vi har gott om tid att uppleva och utforska Seychellerna. En resa till Seychellerna är inte komplett utan att ha besökt öarna Praslin och La Digue! Vi startar med båt nordöst mot ön Praslin, Seychellernas näst största ö. Vi tar oss till nationalparken Vallée de Mai som är upptagen på Unescos världsarvslista. Det är en av två platser i världen som vi kan se världens största nöt coco-de-mer växa vilt. Med lite tur kan vi idag se ovanliga fågelarter som den exotiska svarta papegojan. En kortare båtresa tar oss till en av Seychellernas mindre öar, La Digue. Den bilfria ön bidrar till en avslappnad atmosfär och ger oss en känsla av att resa tillbaka i tiden. Här besöker vi en av världens mest kända stränder Anse Source D´Argent och hälsar på landsköldpaddor som kan bli över 100 år gamla (utflykten ingår i lilla- och stora utflyktspaketet).

Hotell: Costa Victoria
Måltider: Frukost, lunch, middag

 

Seychellerna – Södra Mahé

Idag kan den som har valt stora utflyktspaketet följa med de till de södra delarna av Mahé för ett romdestilleribesök, följt av en romprovning på Takamaka Romdestilleri. Vi kliver in i en minibuss som tar oss längs den lummiga östra kustvägen på Mahé och inom en halvtimme är vi framme vid La Plaine St André. Det är dags att smaka på Seychellernas stolthet, rom, framförallt kokosnötsrom. Smaklökarna fortsätter att kittlas då vi bjuds på det kreolska köket till lunch. Fisk och skaldjur är populärt och smakerna domineras av kryddor som cajun, curry, kardemumma, kokos och kummin blandat med färsk tropisk frukt. Efter lunch beger vi oss till en vacker strand där vi förhoppningsvis ges tillfälle att snorkla (säsong- och väderberoende). Njut av det varma kristallklara vattnet innan vi på eftermiddag beger oss tillbaka till hamnen på Mahé.

Hotell: Costa Victoria
Måltider: Frukost, lunch, middag

Seychellerna – Mahé

Victoria är världens minsta huvudstad och att upptäcka staden går relativt fort då man på mindre än en halvtimme kan korsa stadskärnan. Även fast Victoria är litet så finns här några intressanta sevärdheter. Följ med vår guide då vi upptäcker staden till fots. Förutom Seychellernas enda två trafikljus finns här ett klocktorn som är Londons lilla Big Ben. Den livliga marknaden erbjuder smakprov på lokala kryddor, konst och frukt. Utflyktens höjdpunkt når vi i Victorias botaniska trädgård (entré ingår ej), där vi kan se färgsprakande växter och även jättesköldpaddor. Efter lunch lämnar fartyget hamnen.

Hotell: Costa Victoria
Måltider: Frukost, lunch, middag

Kryssning på Indiska Oceanen

Koppla av med en bra bok vid poolen, smutta på en god kopp äkta italiensk espresso eller kanske känner du för att förkovra dig i Costa Victorias bibliotek. På förmiddagen bjuds vi in till ett seminarium där vår svensktalande guide lär oss om Madagaskars endemiska flora och fauna. Öriket Madagaskar lossnade från den indiska halvön för 88 miljoner år sedan och drev mot Afrika. Det har lett till att nästan hela öns djurliv är endemiskt, och en spännande blandning av Asien och Afrika. Vi sitter bekvämt och lyssnar i någon av fartygets konferenslokaler.

Hotell: Costa Victoria
Måltider: Frukost, lunch, middag

Madagaskar – Nosy Be

På morgonen har vi kommit fram till nordvästra Madagaskar och Nosy Be. Nosy är madagaskiska och betyder ö, Nosy Be blir på svenska ”den stora ön”. Nosy Be har blivit känt för omvärlden för sitt lugna tempo och en atmosfär som för tankarna till Karibien. Madagaskar har genom sin isolering utvecklat arter av djur och växter som inte går att finna någon annanstans i världen. Idag går en äventyrlig utflykt till Ambatozavavybukten och naturreservatet Lokobe. Vi kommer att paddla kanot och på vår vandring spanar vi efter flera olika arter av vilda lemurer, bland annat den svarta lemuren som lever i Lokobes trädkronor (utflykten ingår i lilla- och stora utflyktspaketet).

Hotell: Costa Victoria
Måltider: Frukost, lunch, middag

Madagaskar – Diego Suarez

Vi har kryssat vidare till Madagaskars nordspets och hamnstaden Diego Suarez som även går under namnet Antsiranana. I hamnen väntar våra jeepar som ska ta oss till Madagaskars vackraste stränder och pärlor på norra ön. Montagne de Français är vårat första stopp. Platsen har fått sitt namn för att hedra de franska och madagaskiska tappra medborgare som kämpade mot nazisterna i Vichy France under andra världskriget. Här finner vi massiva baobabträd och andra endemiska arter. Vi passerar små pittoreska fiskebyar och bjuds på fantastisk panoramavy över Indiska Oceanen vid Diego Suarez norra udde. Havet har format sig till vackra laguner i esmeraldgrön färg och vackra stränder. Efter en välsmakande lunch passerar vi den övergivna ön Nosy Lonjo och med lite tur så ser vi både delfiner och sköldpaddor. Innan vi kliver på Costa Victoria så bjuds vi på en traditionell folkshow vid Place de la Musique (utflykten ingår i stora utflyktspaketet).

Hotell: Costa Victoria
Måltider: Frukost, lunch, middag

Kryssning Indiska Oceanen

Hela dagen tillbringar vi ombord och kan koppla av efter gårdagens äventyr och vi ges möjlighet att smälta alla våra naturupplevelser och gyllene stränder. Kryssningen går från Madagaskars norra udde och tar oss söderut längs Madagaskars ostkust med destination Tamatave.

Hotell: Costa Victoria
Måltider: Frukost, lunch, middag

Madagaskar – Tamatave

Idag har vi kommit fram till en av Madagaskars största hamnstäder, Tamatave eller Toamasina som staden heter på madagaskiska. På dagens utflykt tar vi oss vidare mot Tamataves flodmynning. Vi utforskar Panganaleskanalen med motordrivna kanoter. Panganales kanal är en blandning av riktiga och konstgjorda flodsystem. Längs vår resa på kanalen får vi en inblick i livet på Madagaskars landsbygd då vi passerar mindre samhällen som Tapakala, där vi kan se män som fiskar, små båtar som transporterar bambu, träd och grönsaker. Vi avslutar med en stadsrundtur i Tamatave (utflykten ingår i stora utflyktspaketet).

Hotell: Costa Victoria
Måltider: Frukost, lunch, middag

Kryssning Indiska Oceanen

Vi har tagit farväl av Madagaskar och vår svensktalande guide bjuder in till ett spännande seminarium om vårt nästa resmål, Réunion. På eftermiddagen är vi framme på den gröna ön Réunion. Vi har förankrat i St Denis som andas franska kaféer och brasserier, då vi officiellt är i Europa.

Hotell: Costa Victoria
Måltider: Frukost, lunch, middag

Réunion

På denna isolerade natursköna ö står naturen i fokus. Vi åker genom vackra omgivningar och huvudstaden St Denis mot den norra kusten. På vägen kommer vi att få se typiska ölandskap med stora fält täckta med sockerrör, lychee och vaniljodlingar. Vi når Cirque de Salazie och får se denna mäktiga kaldera som omringas av enorma vulkaner. Cirque de Salazie är med sitt svalare klimat och dess fantastiska vyer ett av de mest uppskattade resmålen. I byn Hell-Bourg kan vi skåda det massiva vattenfallet Voile de la Mariée. Vi fortsätter till ett vaniljplantage och lär oss mer om dess odling. Efter en stärkande kreolsk lunch så följer vi vägen tillbaka till St Denis där det ges tid för shopping (utflykten ingår i lilla- och stora utflyktspaketet). På kvällen kryssar vi vidare mot vårat sista stopp, Mauritius.

Hotell: Costa Victoria
Måltider: Frukost, lunch, middag

Ankomst till Mauritius

På morgonen förankrar vårt kryssningsfartyg vid hamnen. Idag kan ni på egen hand upptäcka huvudstaden Port Louis, som är öns kulturella och ekonomiska centrum, här finns bland annat museum, restauranger, shopping och en botanisk trädgård. Missa inte marknaden och det vibrerande hamnområdet Le Cauden. Varför inte besöka någon av öns vackra stränder för skön avkoppling? För den äventyrliga finns flertalet vattenaktiviteter, naturvandringar eller fiske att fylla dagen med. På kvällen har vi en sista middag på båten.

Hotell: Costa Victoria
Måltider: Frukost, lunch, middag

Mauritius

På morgonen checkar vi ut från Costa Victoria och vår kryssning är slut. Tillsammans med vår svenska guide beger vi oss till vårt hotell som ligger inbäddat i en tropisk trädgård. De eleganta rummen har en härlig kolonial stil blandat med modern design och lokal konst. Runt hela Mauritius breder vackra sandstränder ut sig. Vattnet är turkosfärgat och snorklingen är i världsklass. Njut på egen hand och på kvällen samlas vi för gemensam middag.

Hotell: The Ravenala Attitude
Måltider: Frukost, middag

Mauritius

Hela dagen är ledig för skön avkoppling. Njut av solens värmande strålar vid hotellets pool eller vid sandstranden. På hotellet finns ett härligt spa där man kan testa en mängd olika massagealternativ, hamam eller ångbastu. Passa på att få en välgörande fotbehandling efter alla strövtåg. Maten på Mauritius är välkänd för att hålla hög internationell klass. Vi befinner oss på nordvästra sidan av ön och på nordöstra sidan hittar vi orten Grand Baie där vi finner både lokala restauranger och butiker. På kvällen samlas vi för en sista gemensam middag tillsammans på hotellet.

Hotell: The Ravenala Attitude
Måltider: Frukost, avskedsmiddag

Mauritius – Hemresa

Idag checkar vi ut från vårt hotell. Vi njuter ytterligare av en dag på denna drömlika ön innan vi på kvällen påbörjar vår hemresa till Skandinavien.

Hotell: –
Måltider: Frukost

 

Hemkomst från Indiska Oceanen

Hemkomst till Skandinavien med många fina minnen i bagaget.

Hotell

 • Hotel Ravenala Attitude Beach

  Hotel Ravenala Attitude Beach

  På hotell Revanala Attitude hittar vi allt vi kan tänka oss behöva för en avkopplande och skön semester. Det är ett 4 stjärnigt hotell, som ligger inbäddat i en lyxig exotisk trädgård, precis intill havet på Mauritius nordvästra sida.

 • Ravenala Attitude Hotel

  Ravenala Attitude Hotel

  Koppla av vid hotellets stora poolområde eller på den vita sandstranden. För den äventyrliga finns det möjlighet att testa på olika vattensporter.

 • Hotel Ravenala Attitude rum

  Hotel Ravenala Attitude rum

  I rummen möts vi av en vacker inredning som är influerad av modern design, tidstypisk kolonialstil och lokal konst.

 • Costa Victoria fartyg

  Costa Victoria fartyg

  Välkommen ombord på Costa Victoria, ett klassiskt Costafartyg. Ombord finns bland annat utomhus- och inomhuspooler, fyra jacuzzis, wellnesscentret Pompei Spa med turkiskt bad och en mängd avslappnings- och rekreationsmöjligheter.

 • Costa Victoria Placa

  Costa Victoria Placa

 • Costa Victoria hytt

  Costa Victoria hytt

 • Costa Victoria karneval

  Costa Victoria karneval

  På båten finns disco, kasino, underhållning som teater, dansshow och flertalet restauranger.

 • Costa Victoria soldäck

  Costa Victoria soldäck

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2019-02-01
plane-landing Hemkomst
2019-02-19
calender Antal dagar
19 dagar
price-kr Del i dubbelrum
31 950 kr
price-kr Enkelrum
42 990 kr *
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2019-02-01
plane-landing Hemkomst
2019-02-19
calender Antal dagar
19 dagar
price-kr Del i dubbelrum
31 950 kr
price-kr Enkelrum
42 990 kr

I priset ingår:

 • Flyg från Stockholm/Köpenhamn/Göteborg – Mauritius t/r.
 • Del i dubbelrum på fyrstjärnigt hotell samt insideshytt på kryssning.
 • Frukost samt 30 måltider.
 • Transporter och aktiviteter enligt resebeskrivning.
 • Svensktalande guide och engelsktalande lokala specialistguider.
 • Bagageservice och dricks till bärare och lokala guider, chaufförer.
 • Dricks till steward och personal på kryssningsfartyget (obligatoriska serviceavgifter värde ca 1 600 kr).
 • Obligatoriska hamnavgifter (värde 2 270kr).
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Dessa är för närvarande cirka 1 400 kr. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen, cirka 30 dagar innan avresa.
 • *Enkelrum finns endast på förfrågan och priset kan ändras.

Vi reserverar oss för eventuella hotellbyten, till hotell med lika standard.
Observera att kryssningsrutten kan ändras på grund av väderförhållanden. Vi reserverar oss för eventuella ändringar som står utom Thabela Travels kontroll.

I priset ingår ej:

 • Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället.  Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 6 procent av försäkrat belopp.
 • Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval Bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 19 dagar är 759 kr per person.
 • Visum till Madagaskar, kostar cirka 30 Euro (kan ändras).

Tillägg:

 • Lilla utflyktspaketet (3 utflykter) kostar 4 950 kr per person.
 • Stora utflyktspaketet (6 utflykter) kostar 9 550 kr per person.
 • Utsideshytt med fönster kostar 2 950 kr per person.
 • Balkonghytt kostar 4 850 kr per person.
 • Dryckespaket tillkommer och erbjuds närmare avresa.
 • All inclusive på hotell erbjuds närmare avresa.

Observera att det finns ett begränsat antal uppgraderade hytter.

Lilla- och stora utflyktspaketets pris är beräknat på minst 10 betalande resenärer. Svensk guide medföljer utöver de lokala engelsktalande guiderna. Utflykterna kan komma att delas med andra internationella resenärer. Vi reserverar oss för eventuella ändringar av utflykter som står utom vår kontroll.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

För tilläggsnätter på Mauritius, vänligen kontakta Thabela Travel för priser och bokning.

Liknande resor