Madagaskar – Lemurernas rike

 • plane-takeoff
  • 2020-10-16
 • Längd: 15 dagar
 • price-icon Pris från: 39 950 kr
 • compas-iconSvensk guide

Madagaskar – Lemurernas rike

Följ med på vår resa till Madagaskar och ett fantastiskt naturäventyr i lemurernas rike! Madagaskar har genom sin isolering utvecklat arter av djur och växter som inte går att finna någon annanstans i världen. Öriket lossnade från den indiska halvön för 88 ­miljoner år sedan och drev mot Afrika. Det har lett till att nästan hela öns djurliv är ­endemiskt, och en spännande blandning av Asien och Afrika. Från toppen av trädkronorna blir vi granskade av öns stoltheter, lemurerna. Utöver den fantastiska naturen möter vi också befolkningen längs vår resa och får en inblick i den mångfaldiga madagaskiska kulturen. Det blir även tid för sköna bad i Indiska Oceanen.

Thabela Travels resa till Madagaskar leds av en guide med specialistkompetens.

Välkommen till bildvisning om vår resa till Madagaskar! »

Har du inte tänkt dig en rundresa med svensk guide? Kontakta då istället Thabela Africa, som är vår resebyrå i Kapstaden med svensk personal. De erbjuder följande typer av resor till Madagaskar:
Rundresor med engelsk guide | Köra-själv-paket | Kryssningar | Temaresor | Båt och tågresor

 

pic1

Svensk Guide

Läs mer
Avresa mot Madagaskar

Avresa från Skandinavien mot Madagaskar.

Ankomst Madagaskar

Vi landar i Madagaskars huvudstad Antananarivo, eller Tana som huvudstaden ofta endast kallas för. Vi åker till vårt centrala hotell och därefter finns tid för en stadsrundvandring. Vi besöker bland annat drottningpalatset. Palatset ligger ovanför staden och från kullen bjuds en fin utsikt. Därefter avnjuter vi en välkomstmiddag och en god natts sömn.

Hotell: Relais des plateaux
Måltider: Frukost, middag

Tana – Högland – Antsirabe

Efter frukost lämnar vi Tana och åker söderut till den lilla staden Ambatolampy. Här finns det bland annat en livlig och färgglad marknad och en aluminiumfabrik. Vår cirka 4 timmars långa resa fortsätter längs höglandet förbi gröna risfält mot Antsirabe. Staden grundades av norska missionärer år 1872 som lockades av det gynnsamma klimatet och de varma källorna. Under den franska kolonisationen gick en järnväg mellan Tana och Antsirabe och staden var en populär semesterstad med eleganta kvarter. Stationsbyggnaden och Hotel des Thermes speglar stadens forna glansdagar. Här finns lokala små verkstäder, där madagaskiska hantverk som till exempel smycken, broderade dukar, sniderier och lokalt godis tillverkas. På eftermiddagen finns möjlighet att åka ”pousse-pousse” (en slags rickshaws) som Antsirabe är speciellt kända för. Middag på hotellet på kvällen.

Hotell: Couleur Cafe
Måltider: Frukost, middag

Antsirabe – Ranomafana regnskog

Efter frukost åker vi vidare mot Ambositra. Det gröna höglandet vi kör igenom domineras av risfält, pinjeträd och eukalyptusskogar. Lokalbefolkningen är känd för att vara duktiga risodlare och här lyckas de med tre skördar per år istället för normalt två. De flesta farmarna bedriver småskaligt jordbruk då risodling är mycket slitsamt och det mesta arbetet görs för hand. Denna årstid har kvinnorna fullt upp med att plantera och vi ser dem stå böjda över risfälten i knähögt vatten. Madagaskerna äter ris 3 gånger per dag och på ett år äter en genomsnittlig madagask 135 kg ris. Vi passerar byar med färgglada tegelstenshus, typiska för denna region. Vi stannar till för lunch i byn som är känd för att tillverka vackra träsniderier. (Ingår ej). Här gör vi ytterligare besök på en verkstad där vi har chans att se träsnideriet på plats. Sen eftermiddag når vi Ranomafana nationalpark där vi nu märker av ett tropiskt klimat och skogslandskap. Middagen avnjuts på hotellet.

Hotell: Thermal
Måltider: Frukost, middag

Ranomafana – Regnskog fåglar och lemurer

Ranomafana var tidigt känt för sina varma källor och var ett populärt tillhåll för överklassen under den franska kolonisationen då man kom hit för att bada. Det var först på 1990-talet som Ranomafana uppmärksammades för sitt djur- och naturliv och nationalparken grundades. Vi gör en spännande halvdags expedition med lokalguide i Ranomafana Nationalpark. Vandringen tar oss igenom den vackra parken i varierande terräng sökandes efter lemurer, då vi befinner oss i det viktigaste området för just lemuren. Totalt finns hela 12 arter av lemurer här! När parken grundades hittade man här en tidigare oupptäckt lemurart, den så kallade bambulemuren, som fortfarande är starkt utrotningshotad. Den är ett av få djur som kan äta bambu som innehåller cyanid. I Ranomafana nationalpark finner vi också över 100 fågelarter varav 36 är endemiska för Madagaskar och glöm inte att hålla utkik efter alla vackra reptiler och fjärilar!

Hotell: Thermal
Måltider: Frukost, middag

Fianarantsoa – Isalo

På morgonen gör vi en liten stadsrundtur i Fianarantsoa, som betyder “platsen för bra lärande”. Här finner vi de bästa skolorna i landet. Staden byggdes av missionärer som ett Tana i miniatyr med samma arkitektur. Vi fortsätter söderut och gör ett stopp i Ambalavao för att besöka ett pappersbruk. Detta papyrusliknande papper tillverkas av barken från avohaträdet men eftersom detta träd börjar bli mer och mer sällsynt så använder man sig alltmer av sisalpasta. I Ambalavao finner man också landets största boskapsmarknad. Sebukreatur slaktas enligt traditionella ritualer och köttet serveras bara vid viktiga religiösa eller sociala sammankomster. Korna anses vara en statussymbol på Madagaskar och vi kommer att se en hel del hjordar längs vår fortsatta färd. I reservatet Anja Park ges vi en unik möjlighet att komma nära ringsvanslemurer som lever här. Parken drivs av den lokala kommunen och delar av inkomsterna går till att betala lärarna i den lokala skolan. Vi kommer fram till Isalo nationalpark på kvällen där vi äter middag tillsammans på lodgen.

Hotell: Isalo Rock Lodge
Måltider: Frukost, middag

Isalo- dramatiskt landskap

Tidigt på morgonen ger vi oss ut på en relativt krävande vandring på cirka 4-6 timmar, för att utforska Isalo nationalpark. Nationalparken är känd för sin karaktäristiska terräng med sandstens formationer, djupa raviner, palmkantade oaser och grässlätter. Växtentusiaster hittar här den populära suckulenten elefantfot och Madagaskars inhemska aloeväxt. Här kan vi också se en mängd olika fågelarter, sifakalemur, ringsvanslemur och brun lemur. Efter vandringen kan man göra en hike på cirka 90 minuter för att få uppleva den magiska utsikten av sandstens bergen. På eftermiddagen är vi tillbaka på lodgen för att sedan beskåda nationalparkens kända “fönster” och förhoppningsvis njuta av en sagolik solnedgång och utsikt.

Hotell: Isalo Rock Lodge
Måltider: Frukost, middag

Isalo – Tulear – Ifaty – baobabträd

På förmiddagen reser vi mot västkusten och Ifaty. Sakta märker vi hur landskapet förändras och blir allt mer buskigt. Längs vägen ser vi de första baobabträden eller apbrödsträd. Träden kan bli över 1 000 år gamla och de äldsta träden kan bli 20 meter höga och ha en diameter på runt 11 meter. Trädet suger upp enorma mängder med vatten som det sparar i stammen för att klara långa perioder av torka. Vi gör ett stopp i Ilakaka som förvandlats från en liten by till en livlig stad när safirer upptäcktes i området. Vi stanna för 1 timmes promenade i Zombitsee nationalpark och äter sedan lunch i Tulear. Efter vi har checkat in på hotellet åker vi till Reniala nationalpark. Vi kommer att vandra i en timme igenom torr taggskog för att se de väldiga baobabträden. Här ser vi ett träd som är 1200 år gammalt. I Reniala nationalpark finns förutom en väldigt intressant fauna runt 100 olika djurarter. Håll utkik högt som lågt. Vi åker tillbaka till hotellet och avnjuter en välsmakande middag.

Hotell: Paradisier
Måltider: Frukost, middag

Ifaty

Ledig dag. Ifaty ligger vid Madagaskars största Lagun. Välj mellan att ta det lugnt vid stranden eller kanske du känner för att åka på en av de många utflykterna till havs. Det finns bland annat möjlighet att upptäcka det marina livet på en glasbottenbåt, göra en snorklingsutflykt eller åka på valskådning. Det finns även möjlighet för promenad till fiskebyn Mangily för att följa Vezofiskarnas liv. Middag ingår på hotellet denna dag.

Hotell: Paradisier
Måltider: Frukost, middag

Ifaty – Tulear – Tana

På morgonen reser vi tillbaka mot Tana. Där besöker vi barnhemmet Mangoraka som Thabela Travel stödjer. Vi får träffa barnen som bor och lever här.

Hotell: Royal Palissandre
Måltider: Frukost, middag

Tana - Andasibe

Vi reser vidare mot nationalparken Andasibe. Om tid ges gör vi ett besök på Pereyras reptilpark. Här kan vi få en introduktion till några av Madagskars många reptiler och kameleonter. Vi kan också se den fascinerande sifakan, den dansande lemuren. På marken står den upprätt och hoppar jämfota samtidigt som de sträcker upp sina armar för att hålla balansen. På eftermiddagen når vi Andasibe där vi acklimatiserar oss på lodgen. För den som vill finns det möjlighet att göra en upptäcktsfärd i närområdet. Glöm inte myggstift och ficklampa.

Hotell: Vakona Forest Lodge
Måltider: Frukost, middag

Andasibe

Andasibe Nationalpark är ett måste för alla som besöker Madagaskar. Här lever flera olika arter lemurer, fåglar och reptiler. Tänk er att höra den högljudda indrins morgonkonsert från trädkronorna i den dimhöljda regnskogen. Den kanbli över en meter hög och med sin svartvita päls och teddybjörnslika utseende påminner den mest om en panda. Indrin är mest aktiv på morgonen så tidigt lämnar vi lodgen och ger oss ut på regnskogsexpedition med en vandring på 3 till 4 timmar. Indrins distinkta sång hörs på flera kilometers håll och har syftet att samla flocken. På eftermiddagen besöker vi lemurernas ö. Här får vi närkontakt med lemurer som bambulemuren, den svarta lemuren och den svartvita lemuren varin. När mörkret lagt sig över lodgen ger vi oss ut på natt safari för att uppleva de nattaktiva djuren. Har vi tur kan vi se muslemurer och tenrecs, ett litet insektsätande djur med lång spetsig nos. Dess utseende påminner lite om en igelkott. Glöm inte att ta med ficklampan! Nationalparken är också hem till världens största och minsta kameleontarter, fler grodsorter än någon annan regnskog, spännande exotiska fåglar och andra små ovanliga däggdjur som är endemiska för Madagaskar. Naturälskare kan också njuta av färgstarka orkidéer och ormbunkar.

Hotell: Vakona Forest Lodge
Måltider: Frukost, middag

Tana

Efter frukosten tillbaka till Tana. Bussresan tar mellan 3 till 4 timmar och vi kan njuta av det gröna och varierande landskapet på vägen.

Hotell: Royal Palisaandre
Måltider: Frukost, middag

Andasibe - Tana

Efter frukost tar vi transporten till flygplatsen och åker hem till Skandinavien.

Hotell: Royal Palisaandre
Måltider: Frukost

Hemkomst från Madagaskar

Vi är tillbaka i Skandinavien med fina minnen i bagaget.

Hotell

 • Isalo Rock Lodge

  Isalo Rock Lodge

  Isalo Rock Lodge ligger vackert beläget på toppen av Sandstonebergen med en makalös utsikt över Isalo nationalpark. Rummen är modernt inredda och lyxigt utrustade med alla tänkbara bekvämligheter.

 • Vakona Lodge

  Vakona Lodge

  På denna 4-stjärninga lodge blir du som en del av naturen. Med sin otroliga placering, i hjärtat av Andasibes tropiska skog så ligger anläggningen bara några kilometer från Andasibes naturreservat.

 • Relais des Plateaux

  Relais des Plateaux

  Detta hotell ligger i en grön och frodig miljö i skuggan av magnifika träd endast 5 minuter från flygplatsen. Här är det perfekt att ta ett svalkande dopp i poolen.

 • Couleur Café

  Couleur Café

  Ett mysigt hotell med öppen brasa att slappna av vid efter en dag fylld av äventyr. Här kan du också njuta av en drink på terrassen medan du blickar ut över trädgården.

 • Hotel Thermal Ranomafana

  Hotel Thermal Ranomafana

  Omgiven av skog ligger Hotel Thermal. Slappa vid poolen, ta en drink i baren eller gå en guidad kvällspromenad i skogen.

 • Paradisier hotel

  Paradisier hotel

  Belägen vid stranden omringad av skuggande träd är det perfekta stället att koppla av på. Perfekt att njuta här några dagar på semestern.

 • Royal Palisaandre

  Royal Palisaandre

  Mitt i Tana ligger detta hotell och SPA där du kan ta del av stadens puls. Perfekt att avsluta semestern på detta SPA.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2020-10-16
plane-landing Hemkomst
2020-10-30
calender Antal dagar
15 dagar
price-kr Del i dubbelrum
39 950 kr
price-kr Enkelrum
46 950 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2020-10-16
plane-landing Hemkomst
2020-10-30
calender Antal dagar
15 dagar
price-kr Del i dubbelrum
39 950 kr
price-kr Enkelrum
46 950 kr

I priset ingår:

 • Flygresa från Stockholm
 • Rum på tre-femstjärniga hotell/ekolodger
 • Frukost alla dagar samt 12 måltider (halvpension)
 • Transporter, flygresor, inträden och utflykter enligt resebeskrivning.
 • Svensktalande professionell guide.
 • Bagageservice och dricks till bärare, lokala guider, chaufförer.
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Dessa är för närvarande cirka 4 500 kr. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter.
 • Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen, cirka 30 dagar innan avresa.

I priset ingår ej:

 • Visum
 • Dryck till måltid

Flyg från/till Göteborg/Köpenhamn kan ordnas mot ett tillägg.

Klimatkompensera din resa. De flesta väljer 150 kr eller 250 kr. Det går även att välja ett högre belopp. Läs mer här

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället.  Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 6 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval Bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 15 dagar är 640 kr per person.

Vi reserverar oss för eventuella hotellbyten, till hotell med lika standard.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet. Detta betyder att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Tilläggsresor

Kapstaden

Kapstaden

Förläng din resa i Afrika med några dagar i en av världens vackraste städer, Kapstaden. Här tar vår kunniga lokalguide med oss till Godahoppsuddens slående vyer, till pingvinkolonin i Boulders Beach och i de frodiga vinlandskapen väntar smakupplevelser som vi tidigare bara kunnat...

Kapstaden

Förläng din resa i Afrika med några dagar i en av världens vackraste städer, Kapstaden. Här tar vår kunniga lokalguide med oss till Godahoppsuddens slående vyer, till pingvinkolonin i Boulders Beach och i de frodiga vinlandskapen väntar smakupplevelser som vi tidigare bara kunnat drömma om. Med dess närhet till naturen får vi i Kapstadens pulserande stadsliv det perfekta avslutet på resan.

 • Dag 1: Ankomst Kapstaden

  Dag 1: Ankomst Kapstaden

  På flygplatsen i Kapstaden väntar vår lokalchaufför oss i ankomsthallarna för transport till hotellet. Bergen som omfamnar staden skapar en härlig stämning. Vi checkar in på vårat hotell som ligger i det säkra området Sea Point vid Atlantkusten. Vi bor nära några av Kapstadens vackraste stränder och har det ultimata solnedgångsläge. Till kvällen börjar vi på egen hand utforska stadens förstklassiga kök.

  Hotell: The Hyde Hotel
  Måltider: –

 • Dag 2: Godahoppsudden

  Dag 2: Godahoppsudden

  Med en god frukost i magen gör vi oss redo för dagens guidade dagsutflykt. Idag åker vi till Godahoppsuddens magnifika stränder och hisnande vyer. Vi ger oss ut på den dramatiska Atlantkusten mot Kaphalvön, ett av världens mest natursköna områden. Efter en stund når vi stadsdelen Hout Bay där det finns möjlighet för en uppfriskande båttur för egen kostnad. Framme vid Kapuddens naturreservat är vegetationen slående. Den kallas för fynbos och består framför allt av proteabuskar. Floran och faunan har bevarats precis som det såg ut år 1488 när Bartholomeu Dias rundade udden. Efter besöket på Godahoppsudden hälsar vi på hos de utrotningshotade pingvinerna på Boulders Beach. Det är fascinerande att se hur pingvinerna lever här på varmare breddgrader. När vi styr kosan tillbaka mot hotellet stannar vi till i Kirstenbosch botaniska trädgård för en mysig promenad igenom växtligheten.

  Hotell: The Hyde Hotel
  Måltider: Frukost

 • Dag 3: Vindistriktet

  Dag 3: Vindistriktet

  Vi vaknar upp i närheten av det ståtliga Taffelberget och bara njuter av utsikten en stund till morgonkaffet. Efter frukost är det dags att åka ut till de tjusiga vin-distrikten. Här väntar något vi bara kan drömma om i Sverige. Vi ger oss ut på en vacker sträcka som slingrar sig till hjärtat av Sydafrikas vinregion. Från bilfönstret bevittnar vi fantastiska bergskedjor, ett lummigt landskap där vingård efter vingård avlöser varandra. Att Sydafrika har bra viner, det är det ingen tvekan om, idag får vi uppleva det på nära håll. Vårat äventyr börjar i vinområdet Paarl, vi åker sen vidare till Franschhoek vid sidan av Drakensbergen och når tillslut Stellenbosch. Stellenbosch är landets näst äldsta stad som upptäcktes redan år 1679 och symboliserar idag hjärtat av Sydafrikas vinregion. Staden är uppkallad efter sin grundare Simon van der Stel. Efter många smaksensationer åker vi tillbaka till hotellet och tillbringar resten av dagen på egen hand.

  Hotell: The Hyde Hotel
  Måltider: Frukost

 • Dag 4: Ledig dag

  Dag 4: Ledig dag

  Dag för egna aktiviteter.

  Hotell: The Hyde Hotel
  Måltider: Frukost

 • Dag 5: Avresa Kapstaden

  Dag 5: Avresa Kapstaden

  Idag har vårat spännande äventyr nått sitt slut, i gemensam transport tillbaka till flygplatsen i Kapstaden påbörjar vi vår resa tillbaka till Skandinavien igen.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
5 950 kr
price-kr Enkelrum
7850* kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
5 950 kr
price-kr Enkelrum
7850* kr

*Vissa utflykter är baserade på minst 2 resenärer. Vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

I priset ingår:

 • Rum 4 nätter på fyrstjärniga The Hyde Hotel i ett standardrum inklusive frukost.
 • Transport flygplats / hotell / flygplats.
 • Utflykter enligt resebeskrivningen.
 • 3 vinsmakningar samt 1 guidad tur i vinkällare under utflykten till vinlandskapen.

I priset ingår ej:

 • Flygtillägg.
 • Dricks.

Ett flygtillägg kan tillkomma beroende på var orginalresan slutar och hur nära inpå avresa som tilläggsresan bokas, vänligen kontakta Thabela Travel för vidare information om detta.

Observera att inga bokningar är gjorda i dagsläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Vi reserverar oss för eventuella hotellbyten, till hotell med lika standard.

Utflykterna arrangeras med engelsktalande guide och försigår tillsammans med andra, internationella resenärer.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli
strandsatta.

Mauritius sol & bad

Mauritius sol & bad

Runt hela Mauritius breder sig vackra tropiska sandstränder ut. Vattnet är turkosfärgat och snorklingen i världsklass. Maten på Mauritius är välkänd för att hålla hög internationell klass. Varför inte åka ut tidigt på morgonen och simma med delfiner eller åk på djuphavsfiske? På...

Mauritius sol & bad

Runt hela Mauritius breder sig vackra tropiska sandstränder ut. Vattnet är turkosfärgat och snorklingen i världsklass. Maten på Mauritius är välkänd för att hålla hög internationell klass. Varför inte åka ut tidigt på morgonen och simma med delfiner eller åk på djuphavsfiske? På Mauritius finns också golfbanor för den som är intresserad. Njut av 4 tilläggsnätter och välj mellan två olika hotell på ön.

 • Dag 1: Ankomst Mauritius

  Dag 1: Ankomst Mauritius

  Paradisön Mauritius, ligger öster om Madagaskar, vid Afrikas östkust. Här råder tropiskt klimat och på ön njuter vi av dem korallvita stränderna, snorkling, golf, lokala marknader, utflykter med katamaraner och dykning. Efter ankomst till flygplatsen så åker vi direkt till vårat hotell där vi checkar in. Kvällen spenderar vi med att njuta av en spektakulär solnedgång.

 • Dag 2: Mauritius

  Dag 2: Mauritius

  Ta dagen som den kommer. Njut av solens värmande strålar från en av strandens alla solstolar, blunda och lyssna på det skvalpande ljudet från havet. Unna dig en lat dag på stranden helt enkelt. Mauritius har en av världens bästa vatten för snorkling och dykning, varför inte ta en titt på vad som gömmer sig under vattenytan.

 • Dag 3: Mauritius

  Dag 3: Mauritius

  Vill man inte ligga på stranden hela dagen så rekommenderar vi att man på eftermiddagen, när den värsta värmen har lagt sig, provar på någon av ön alla golfbanor. En minnesvärd aktivitet att få spela en runda samtidigt som man ser ut över Indiska Oceanen.

 • Dag 4: Mauritius

  Dag 4: Mauritius

  Njut av den sista sol- och bad dagen. Vill man ha en sista aktivitet på schemat så finns möjlighet att paddla kayak, segla, fiska eller varför inte besöka någon av dem lokala marknaderna.

 • Dag 5: Avresa Mauritius

  Dag 5: Avresa Mauritius

  Idag är det dags att lämna paradiset för denna gång. Vi får transfer till flygplatsen för att därifrån åka vidare mot Skandinavien.

 • Dag 6: Hemkomst

  Dag 6: Hemkomst

  Hemkomst till Skandinavien med många fina minnen i bagaget.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
6 dagar
price-kr Del i dubbelrum
6 775 kr
price-kr Enkelrum
12 250 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
6 dagar
price-kr Del i dubbelrum
6 775 kr
price-kr Enkelrum
12 250 kr

I priset ingår:

 • Transfer flygplats hotell t/r
 • 4 nätter på 3-stjärnigt hotell Melville Beach
 • Frukost
 • Hotellskatter

I priset ingår ej:

 • Flyg från Madagaskar till Mauritius
 • Flygskatter
 • Måltider som ej anges i resebeskrivningen
 • Måltidsdryck
 • Aktiviteter bokade på plats
 • Dricks till bärare, chaufförer
 • Bagageservice
 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd

Tillägg:

 • Uppgradering till 5-stjärnigt hotell: LUX* Le Morne 5* = + 9875 kr per person i dubbelrum. + 18 650 kr per person i enkelrum.

Observera att ett mindre flygtillägg kan tillkomma beroende på platstillgång.

Priset kan variera beroende på säsong, t.ex. kan visst tillägg tillkomma över t.ex. jul och nyår.

Passa på att uppgradera rum och lägg till all-inclusive under er vistelse. Kontakta Thabela Travel för en prisuppgift.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet.

Vänligen ta del av de särskilda och allmänna resevillkoren innan du bokar resan.

Nosy Be, Madagaskar

Nosy Be, Madagaskar

Förläng din resa med en vistelse till Madagaskars bäst belägna ö - Nosy Be. Hemmet för några av landets lyxigaste resorter och de bästa stränderna omringade av turkost vatten. Du bestämmer själv om du vill ha 3-stjärnigt eller 4-stjärnigt boende. Trots att det är Madagaskars mest...

Nosy Be, Madagaskar

Förläng din resa med en vistelse till Madagaskars bäst belägna ö - Nosy Be. Hemmet för några av landets lyxigaste resorter och de bästa stränderna omringade av turkost vatten. Du bestämmer själv om du vill ha 3-stjärnigt eller 4-stjärnigt boende. Trots att det är Madagaskars mest besökta ö, är det fortfarande magiskt tyst! Om du är på jakt efter dolda pärlor är du på rätt ställe. Nosy Be är omgivet av ett antal mindre öar, dolda vikar och hemliga rev som bara väntar på entusiastiska dykare. Om du gillar att hålla huvudet över vattenytan kan du njuta av sköna promenader längs stranden eller vandra i  Lokebe Nature Reserve och utforska den tropiska djungeln. Här finner du bland annat lemurer, kameleonter och en uppsjö av olika fåglar.Nosy Be har också fått smeknamnet ”parfymernas ö” på grund av odlingen av ylang ylang, graviola, kaffe, vanilj, kanel, kakao och många andra doftande växter.

 • Dag 1: Ankomst Nosy Be

  Dag 1: Ankomst Nosy Be

  Vi hämtar dig från hotellet i Antananarivo och tar dig till flygplatsen för att stiga på flyget till Nosy Be. Väl framme i Nosy Be färdas vi via väg och vatten till ditt hotell. Resten av dagen är fri. Möjlighet att göra utflykter till närliggande öar finns, till egenkostnad. Vad sägs till exempel om en utflykt till Nosy Iranja, paradisön som också kallas för ”sköldpaddornas ö”.

  Hotell: Manga Soa Lodge eller Anjiamarango Beach Resort BB

  Måltider: Frukost

 • Dag 2 och 3 - Nosy Be

  Dag 2 och 3 - Nosy Be

  När du inte njuter av det lyxiga boendet så finns det flera äventyr och upplevelser som inväntar dig. Utforska Nosy Bes trollbindande vildmarker, dyk under det tropiska vattnet och upptäck det mångfärgade exotiska marinlivet, eller träffa nyfikna lemurer på Lokobe Nature Reserve. Aktiviteter inkluderar guidade promenader i skogen och besök på olika platser av intresse runt ön, plus segling, snorkling, dykning och resor till avlägsna obebodda öar.

  Hotell: Manga Soa Lodge eller Anjiamarango Beach Resort BB

  Måltider: Frukost

 • Dag 4 - Antanarivo

  Dag 4 - Antanarivo

  Upphämtning från resorten, transfer till Nosy Be flygplats och flyg till Antanarivo. Transfer till hotell.

  Hotell: Gassy Country Lodge

  Måltider: Frukost

 • Dag 5 - Avresa Madagaskar

  Dag 5 - Avresa Madagaskar

  Efter en välsmakande frukost på hotellet är det dags att packa ihop och checka ut. Med en väska fullproppad av härliga upplevelser och minnen kör vår lokalchaufför oss tillbaka till flygplatsen där vi säger hejdå för denna gång.

  Hotell: –

  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
8 500 kr
price-kr Enkelrum
10 300 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
8 500 kr
price-kr Enkelrum
10 300 kr

Avresa varje dag beroende på tillgänglighet, vänligen bekräfta avresedatum med Thabela Travel.

 

I priset ingår:
• Transfer flygplats/hotell tur och retur
• Flyg tur och retur Antananarivo – Nosy Be – Antananarivo
• 4 nätter på 3* och 4* hotell

 

I priset ingår ej:
• Internationella flyg, flygskatter och eventuella visumavgifter
• Måltider som ej anges i resebeskrivningen
• Aktiviteter bokade på plats
• Dryck
• Dricks till chaufförer och guider
• Reseförsäkring
• Avbeställningsskydd

Boendet är beroende av tillgänglighet vid bokningstillfället.

 

Liknande resor