• plane-takeoff
  • 2020-11-02
 • Längd: 13 dagar
 • price-icon Pris från: 54 950 kr
 • compas-iconSvensk guide

Malawi och Zambia

Som en gömd och glömd skatt i mittersta Afrika ligger det lilla landet Malawi, till stor del täckt av kristallklart vatten och skogstäckta berg. Malawi utsågs nyligen till ett av världens främsta resmål, tack vare sin varierande natur och vänliga befolkning. Vi besöker nationalparker fulla av flodhästar och elefanter samt får avkopplande dagar på paradisön Mumbo Island. Bredvid Malawi ligger Zambia som med sina vackra nationalparker erbjuder förträfflig safari. Kombinationen blir en sällsynt vacker resa!

Är något område som ingår i denna resa drabbad av Coronaepidemin vid din avresa så planeras antingen programmet om till Coronafritt område eller så får du avboka med full återbetalning, enligt våra resevillkor här.

Thabela Travels resor safari Malawi och Zambia leds av en svensk guide med specialistkunskap.

Välkommen till bildvisning om våra resor safari Malawi och Zambia! »

Har du inte tänkt dig en rundresa med svensk guide? Kontakta då istället Thabela Africa, som är vår resebyrå i Kapstaden med svensk personal. De erbjuder följande typer av resor till Malawi och Zambia:
Rundresor med engelsk guide | Köra-själv-paket | Kryssningar | Temaresor | Båt och tågresor

 

pic1

Svensk Guide

Läs mer
Avresa mot Afrika

Avresa från Skandinavien.

Ankomst till Malawi och Zambia

Vi anländer i Lilongwe, Malawi och möter vår svensktalande guide. Här ifrån tar vi oss mot Zambia och mot vildmarken! Efter drygt 5 timmars färd (inklusive passkontroll vid gränsen till Zambia) ankommer vi till South Luangwa nationalpark och checkar in på vår lodge och laddar upp för ett spännande safariäventyr. South Luangwa är en helt fantastisk safaridestination som har fler hjordar med bufflar än turister. Här finns vilda djur i överflöd så som elefanter, apor, flodhästar och olika sorters antiloper. Vi bor på Marula Lodge, som ligger inne i parken omgiven av mycket vacker natur vid Luangwa-floden. Här blir vi varmt välkomnade till en gemensam middag. Vi bor i stugor med alla bekvämligheter.

Hotell: Marula Lodge
Måltider: Middag

Safari i South Luangwa nationalpark

Vi vaknar tidig morgon för vårt första möte med parkens invånare. Tillsammans med våra duktiga guider spanar vi efter parkens 60 olika djurarter samt flera hundra olika fågelarter. Under denna period finns mängder med vackra fåglar. Har vi tur ser vi 1000-tals sydliga karminbiätare som häckar i sanddynerna vid floden. Lunagwafloden sägs bebos av fler flodhästar per kilometer än någon annan flod i världen. Här finns också den sällsynta Thornicroftgiraffen som inte finns någon annanstans. Efter en liten siesta vid lodgen ger vi oss ut på en eftermiddagssafari och när skymningen smyger sig på spanar vi lite extra efter de nattaktiva djuren. South Luangwa som är mest känd för sin stora mängd leoparder och det är störst chans att få syn på dem i skymningen. Vi får hålla utkik både i trädtopparna och på marken.

Hotell: Marula Lodge
Måltider: Frukost, lunch, middag

Safari i South Luangwa nationalpark

Hela dagen är tillägnad safari då vi även idag ger oss ut både morgon och eftermiddag. Väl tillbaka på lodgen är det inte omöjligt att ett par elefanter hunnit före och nu tar en slurp vatten nere vid floden eller smaskar på en kvist av sitt favoritträd. Vi själva gör ett stopp i solnedgången under själva safarituren, för att avnjuta en drink i ett vackert landskap fullt av fridfulla djur. Vi äter en sista middag i Zambia och pratar om de elefanter, lejon och bufflar vi förhoppningsvis sett, och ser vem som kommer ihåg flest antiloparter.

Hotell: Marula Lodge
Måltider: Frukost, lunch, middag

South Luangwa – Lilongwe, Malawi

Efter frukosten så sätter vi oss i bussen och åker vidare till Malawi och huvudstaden Lilongwe. På vägen kommer vi besöka en skola i Dedza, som är organiserad av kvinnor från Malawi med bas i Sverige och Amerika. Innan vi korsar gränsen stannar vi till vid affären Tribal Textiles som producerar och säljer vackra tyger. Detta startade som ett litet projekt men som nu mera finns representerat i butiker runt om i världen. Väl framme i Malawi stannar vi i Lilongwe över natten innan vi fortsätter upptäcka landet. Malawi är känt som “Afrikas varma hjärta”, både för sin fantastiska skönhet och vänliga människor. Vår lodge ligger utanför Lilongwe i en lugn miljö. Vi njuter av en välkomstdrink och middag på kvällen.

Hotell: Kumbali Country Lodge
Måltider: Frukost, middag

Mua Mission och Zomba

Från Lilongwe är det nu dags att tidigt bege oss söder ut till Zombaplatån. På vägen besöker vi Kungoni kulturcentrum och museum i den gamla missionsstationen Mua Mission. Här får vi en fin inblick till vardagslivet i en malawisk by. Vi får även lära oss mer om landets tre större folkgrupper. Kungoni är känt för sitt träsnideri och i byn tillverkas konstverk i trä. Vi får möjlighet att se träkonsten såväl till försäljning som i den vackra katedralen i Mua. På eftermiddagen fortsätter vi mot högre höjder på Zombaplatån och vi kommer fram i tid för middag.

Hotell: Sunbird Kuchawe Hotel
Måltider: Frukost, lunch och middag

Zombaplatån

I närheten av vårt boende finns naturliga pooler, vi går en promenad och den som vill kan ta sig ett dopp! Vi åker sedan mot Zombaplatån, där vi njuter av utsikten och något svalare temperaturer. Under tiden Malawi var brittiskt protektorat och fortfarande gick under namnet Nyasaland var Zomba landets huvudstad och ovanför staden breder platån ut sig. Denna bergsplatå är 1800 meter hög och här finns en blandad vegetation av cypresser, tallar och cederträd. Små vattenfall, stilla sjöar och bäckar rinner samman och bildar Mulunguzifloden. Det lugna skogsreservatet är känt för sin storslagna skönhet med blommor, ormbunkar, buskar och orkidéer. Det är en perfekt plats för cykling, hästridning eller promenader. Under promenader i området finns chans att se många olika sorters fåglar, jättefjärilar och babianer. Djurlivet här inkluderar även leoparder, även om de är svåra att upptäcka. I Zomba finns även en trevlig marknad med bland annat fint trähantverk.

Hotell: Sunbird Ku Chawe Hotel
Måltider: Frukost, middag

Liwonde nationalpark

Efter frukost är det dags att bege oss mot nästa safariäventyr, i Liwonde nationalpark. För att ta oss till Lodgen åker vi en 15 minuters lång båttur. Här kan vi se djurlivet både från land och från floden. På väg till Liwonde nationalpark stannar vi till på en lokal skola, för att träffa barnen och se hur de utbildas. Vårt camp är belägen i nationalparken, i en lugn atmosfär precis på stranden av en lagun i närheten av Shirefloden. Ibland kommer flodhästar upp hela vägen till lägret. Vi åker ut på en eftermiddagssafari och njuter av en drink till solnedgången innan middagen på lodgen.

Hotell: Mvuu Camp
Måltider: Frukost, lunch och middag

Safari i Liwonde nationalpark

Efter frukost kan vi välja att köpa till en safari till fots för 20 dollar för ett annat perspektiv på naturen och djuren. Utan bullret från safarifordonen får vi höra djur som annars kan gå obemärkt förbi, vilket är särskilt bra för alla fågelvänner. Fågellivet här är enastående, förmodligen den bästa året-runt fågelskådningen i södra Afrika. Över 300 av landets 650 fågelarter finns i Liwonde nationalpark. Efter lunch finns det tid att slappa vid poolen innan vi åker ut på en flodkryssning. Shire-floden är på vissa ställen nästan en kilometer bred och den bildar den västra gränsen av Liwonde nationalpark. Dess flodbanker är som en magnet för djurlivet och det stora antalet av flodhästar, elefanter och nilkrokodiler är speciellt.

Hotell: Mvuu Camp
Måltider: Frukost, lunch, middag

Liwonde nationalpark – Malawisjön

Efter en sista morgonsafari i Liwonde nationalpark är det dags att åka båt tillbaka till hamnen i Ulongwe, för att ta oss vidare mot Malawis pärla; den glittrande Malawisjön. Efter en båttur från Cape Maclear når vi på eftermiddagen den vackra ön Mumbo Island. Mumbo Island är en orörd tropisk ö som tycks flyta på det klara vattnet i Malawisjöns nationalpark. Med otaliga arter av färgglada fiskar och klart vatten, erbjuder nationalparken vad många anser den bästa sötvattensnorklingen och dykningen i världen. Mumbo Island är bara en kilometer bred och underbart orörd. Mumbo Island har fått flera utmärkelser och lovordas för sina miljövänliga principer.

Hotell: Mumbo Island
Måltider: Frukost, middag

Mumbo Island i Malawisjön

Dagen är till eget förfogande med möjligheter till att ta en snorkeltur i det kristallklara vattnet. Här kan vi se de färgglada fiskarna som vi kan finna i våra akvarier. Man kan också välja att koppla av på stranden eller i en hängmatta och njuta av den vackra naturen. Andra populära aktiviteter på ön är simning, kajakpaddling, kurser i dykning och fågelskådning. En kryssning i solnedgången ingår. Alla andra motoriserade sporter och dykning ingår inte i priset, men kan ordnas. Vi rekommenderar att du bokar dykning i förväg för att undvika besvikelse. På kvällen äter vi en välsmakande middag gemensamt.

Hotell: Mumbo Island
Måltider: Frukost, lunch, middag

Hemresa från Malawi

Efter några härliga dagar på den tropiska ön är det dags att påbörja resan hemåt. Vi beger oss tillbaka till fastlandet via Malawisjön, som är Afrikas tredje största sjö. Vi ankommer till flygplatsen under eftermiddagen och tänker tillbaka på de upplevelser vi bär med oss efter denna resa. Nu bär det av hemåt, eller så fortsätter vi utforska Afrika med en tilläggsresa.

Hotell: –
Måltider: Frukost

Hemkomst från Malawi

Hemkomst till Skandinavien med fina minnen i bagaget.

 

Hotell

 • Mumbo Island

  Mumbo Island

  Mumbo island är en riktig paradis ö som ligger i lake Malawi. Här kan du snorkla i det kristallklara vattnet eller paddla kajak.  Att befinna sig på denna ö en en fantastisk upplevelse.

 • Mvuu Camp

  Mvuu Camp

  Mvuu Camp ligger vackert i Liwonde Nationalpark. Strax efter ingången till nationalparken går man ombord på en båt och åker över floden till Mvuu Camp.  På morgonen vaknar man med finaste utsikten och fågelsång.

 • Sunbird Kuchawe hotel

  Sunbird Kuchawe hotel

  Här bor du i Deluxerum med utsikt över trädgården och med bergen i bakgrunden. Hotellet har en trevlig trädgård med milsvid utsikt över Zombaplatån. Alla rum har en öppen spis som personalen tänder vid middagstid.

 • Kumbali Country Lodge

  Kumbali Country Lodge

  Denna lodge är vackert belägen i en mjölkgård bara 10 minuter från stadskärnan. I detta otroliga område finns det vackra stigar att utforska och det råder ett lugn över hela anläggningen.

 • Marula Lodge

  Marula Lodge

  Marula Lodge erbjuder bekväma stugor och några av Zambias bästa bush-upplevelser. Här är det inte ovanligt att en elefant kikar förbi anläggningen och närheten till det vilda djurlivet är obeskrivlig.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2020-11-02
plane-landing Hemkomst
2020-11-14
calender Antal dagar
13 dagar
price-kr Del i dubbelrum
54 950 kr
price-kr Enkelrum
60 950 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2020-11-02
plane-landing Hemkomst
2020-11-14
calender Antal dagar
13 dagar
price-kr Del i dubbelrum
54 950 kr
price-kr Enkelrum
60 950 kr

I priset ingår:

 • Direktflyg från Stockholm till Lilongwe t/r
 • Rum på tre-fyrstjärniga hotell/lodger.
 • Transporter, måltider, inträden och utflykter enligt resebeskrivning
 • Svensktalande professionell reseledning och lokala specialistguider.
 • Bagageservice och dricks till bärare, lokalguider och chaufförer
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen, cirka 30 dagar innan avresa

I priset ingår ej:

 • Visum.
 • Dryck till måltid.

Klimatkompenseradin resa. De flesta väljer 150 kr eller 250 kr. Det går även att välja ett högre belopp. Läs mer www.thabelatravel.com/klimatkompensation.

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället. Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 6 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 13 dagar är 568 kr per person.

Vi reserverar oss för eventuella hotellbyten, till hotell med lika standard.

Vänligen, ta del av de särskilda och allmänna resevillkoren innan du bokar resan.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Tilläggsresor

Kapstaden

Kapstaden

Förläng din resa i Afrika med några dagar i en av världens vackraste städer, Kapstaden. Här tar vår kunniga lokalguide med oss till Godahoppsuddens slående vyer, till pingvinkolonin i Boulders Beach och i de frodiga vinlandskapen väntar smakupplevelser som vi tidigare bara kunnat...

Kapstaden

Förläng din resa i Afrika med några dagar i en av världens vackraste städer, Kapstaden. Här tar vår kunniga lokalguide med oss till Godahoppsuddens slående vyer, till pingvinkolonin i Boulders Beach och i de frodiga vinlandskapen väntar smakupplevelser som vi tidigare bara kunnat drömma om. Med dess närhet till naturen får vi i Kapstadens pulserande stadsliv det perfekta avslutet på resan.

 • Dag 1: Ankomst Kapstaden

  Dag 1: Ankomst Kapstaden

  På flygplatsen väntar vår lokalchaufför oss i ankomsthallarna för transport till hotellet. Bergen som omfamnar staden skapar en härlig stämning. Vårt hotell ligger i det säkra området Sea Point vid Atlantkusten.

  Hotell: The Hyde Hotel
  Måltider: –

 • Dag 2: Godahoppsudden

  Dag 2: Godahoppsudden

  Idag åker vi på heldagsutflykt till Godahoppsuddens magnifika stränder och hisnande vyer. Inkluderat ett besök vid  pingvinerna på Boulders Beach och Kirstenbosch botaniska trädgård.

  Hotell: The Hyde Hotel
  Måltider: Frukost

 • Dag 3: Vindistriktet

  Dag 3: Vindistriktet

  Dagens utflykt tar oss till de vackra vindistrikten utanför staden. Vi får en första vinprovning i Paarl med rundtur på gården, en andra i Franschhoek och når tillslut Stellenbosch.

  Hotell: The Hyde Hotel
  Måltider: Frukost

 • Dag 4: Ledig dag

  Dag 4: Ledig dag

  Dag för egna aktiviteter.

  Hotell: The Hyde Hotel
  Måltider: Frukost

 • Dag 5: Avresa Kapstaden

  Dag 5: Avresa Kapstaden

  Idag har vårat spännande äventyr nått sitt slut, i gemensam transport tillbaka till flygplatsen i Kapstaden påbörjar vi vår resa tillbaka till Skandinavien igen.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
5 500 kr
price-kr Enkelrum
7 700 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
5 500 kr
price-kr Enkelrum
7 700 kr
I priset ingår:
 • Transporter, inträden, måltider och utflykter enligt resebeskrivningen
 • Rum 4 nätter på 4* hotell/ lodger inklusive frukost
I priset ingår ej:
 • Flygtillägg
 • Dryck
 • Dricks

Ett flygtillägg kan tillkomma beroende på var original-resan slutar/ börjar, vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Utflykterna arrangeras med engelsktalande guide och sker tillsammans med andra, internationella resenärer.

Namibia

Namibia

Upplev Namiböknen med världens högsta sanddynor. Vår rundresa i Namibia tar med oss från Namiböknen i söder till Etosha nationalpark i norr. Vi besöker de höga röda sanddynerna i Sossusvlei och kritvita stränderna i Swakopmund. Namibia är fullt av färger och texturer, landets...

Namibia

Upplev Namiböknen med världens högsta sanddynor. Vår rundresa i Namibia tar med oss från Namiböknen i söder till Etosha nationalpark i norr. Vi besöker de höga röda sanddynerna i Sossusvlei och kritvita stränderna i Swakopmund. Namibia är fullt av färger och texturer, landets skönhet kommer garanterat beröra alla dina sinnen. Du får en unik inblick i den mångfald av liv, både av djur- och människa, som har samsats här under årtusenden. Här väntar ett äventyr du sent ska glömma!Föredrar ni att denna resa till Namibia med svensk guide, så kontakta Thabela Travel som är specialister på rundresor med svensk guide.

 • Namibia

  Namibia

  Ankomst till Namibia. Namibia är dubbelt så stort som Sverige men har en befolkning på endast 2 miljoner invånare. Av dem bor ca 300 000 i huvudstaden Windhoek och här äter vi en lunch innan det är dags att börja vår resa genom Namibias landskap.

 • Safari i öppna bilar i Etosha Nationalpark

  Safari i öppna bilar i Etosha Nationalpark

  Hela dagen är vigd till safari. Under morgonen åker vi ut på vår första safaritur. Här har vi goda chanser att få se ett stort urval av savannens stora djur. Runtom parken ligger en uttorkad saltslätt, Etosha Pan, som under regnperiod svämmar över och skapar livgivande källor. Slätten är hem för fyra av The Big Five så här kan vi se elefant, leopard, lejon och noshörning.

 • Safari genom Etosha Nationalpark

  Safari genom Etosha Nationalpark

  Efter frukosten åker vi genom Etosha, längs med saltslätten, för att ta oss till nästa lodge. På vägen spanar vi efter mer djur och gör fotostopp och på eftermiddagen ger vi oss ut för en safaritur med lodgens egna jeepar. Förutom fyra av de The Big Five finns här även hjordar av springbok och landets vackra nationaldjur, oryxen, med sina långa horn. Med lite tur syns den sällsynta svarta noshörningen. Vid vattenhålen kan man också se Namibias minsta antilop, Damara Dik-Dik och svarthuvad impala. Vi bor en sista natt i Etoshas östra del.

 • Ett av Afrikas vackraste länder, Namibia

  Ett av Afrikas vackraste länder, Namibia

  Vi tar farväl av Namibia med många nya intryck och upplevelser i bagaget.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
9 dagar
price-kr Del i dubbelrum
från 21500 kr
price-kr Enkelrum
från 24000 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
9 dagar
price-kr Del i dubbelrum
från 21500 kr
price-kr Enkelrum
från 24000 kr

Samtliga resor i fetstilt sker endast på engelska, resterande är på tyska och engelska kombinerat.
*Rabatterade resor. Vänligen kontakta oss för att bekräfta pris.
**Inga enkelrumstillägg på dessa resor.

I priset ingår:
• Transfer Windhoek flygplats t/r hotell
• 8 nätter på 3* hotell/ lodger inkluderat frukost
• Inträden enligt resebeskrivningen (Namib Naukluft nationalpark, Twyfelfontein, Petrified Forest, Damaramuseum, Etosha nationalpark)

I priset ingår ej:
• Flyg, flygskatter och eventuella visumkostnader
• Måltider eller drycker som ej anges i programmet
• Aktiviteter bokade på plats
• Dricks till guider och chaufförer
• Reseförsäkring
• Avbeställningsskydd

Priset är baserat på minst två betalande resenärer med en engelsktalande guide och kan komma att samköras med andra internationella resenärer. Boendet är beroende av tillgänglighet vid bokningstillfället

Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter.
Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen, cirka 30 dagar innan avresa.
Vi reserverar oss för ett mindre flygtillägg beroende på platstillgång. Vänligen kontakta Thabela Travel för information.

Seychellerna

Seychellerna

Mitt ute i den Indiska Oceanen hittar du den sagolika ögruppen Seychellerna. Att resa hit är att upptäcka en exotisk övärld bestående av 115 öar, omgivna av turkosfärgat, kristallklart vatten som sällan understiger 27 grader. Här bor det fler jättesköldpaddor än människor och...

Seychellerna

Mitt ute i den Indiska Oceanen hittar du den sagolika ögruppen Seychellerna. Att resa hit är att upptäcka en exotisk övärld bestående av 115 öar, omgivna av turkosfärgat, kristallklart vatten som sällan understiger 27 grader. Här bor det fler jättesköldpaddor än människor och paradiskänslan är total. Välj hur många nätter ni vill förlänga och vilken standard ni önskar på ert boende.

 • Mahé

  Mahé

  Flygplatsen ligger på huvudön Mahé, inte långt från Victoria som är världens minsta huvudstad. Att upptäcka staden går relativt fort då man på mindre än en halvtimme kan korsa stadskärnan. Även fast Victoria är litet så finns här några intressanta sevärdheter, så vi inleder vårt besök på Seychellerna med en stadsrundtur. Förutom Seychellernas enda två trafikljus finns här ett klocktorn som är Londons lilla Big Ben och en livlig marknad där man säljer mycket fisk, frukt, kryddor och grönsaker. Vi tar en promenad i Victorias botaniska trädgård, där vi kan se färgsprakande växter och även jättesköldpaddor. Programmet kan variera beroende på när ert plan landar. På eftermiddagen är det dags att kliva ombord på M/Y Pegasus som ska ta med oss på en kryssning till de finaste öarna på Seychellerna de kommande fem dagarna. M/Y Pegasus har plats för 44 passagerare och är ett komfortabelt fartyg med rymliga hytter som har privat badrum med dusch. Efter att välkomstcocktail serverats seglar vi till ön St Anne för ett skönt eftermiddagsdopp.

  Hotell: M/Y Pegasus  |  Måltider: Middag

 • Curieuse

  Curieuse

  Vi lämnar St Anne i gryningen och seglar till ön Curieuse som är en nationalpark. Denna ö var en gång i tiden en koloni för de som insjuknat i spetälska. Doctor´s House i kolonistil står kvar och är i dag museum. Mest är ön känd för sina landsköldpaddor som kan bli över 100 år gamla. Vår naturguide tar oss med på en promenad längs vacker mangroveskog till Ranger´s Station där man föder upp sköldpaddor för att hjälpa naturen på traven. I dag lever det cirka 500 sköldpaddor på ön, 300 vid Ranger´s Station och 200 vilda på resterande delar av ön. Väl tillbaka på stranden så blir det barbeque-lunch i skuggan under träden och på eftermiddagen njuter vi av omgivningen och det turkosa varma vattnet.

  Hotell: M/Y Pegasus |  Måltider: Frukost, lunch, middag

 • Cousine

  Cousine

  På morgonen anländer vi till ön Cousine. Hela ön är ett naturreservat som har tilldelats flera utnämningar på grund av sitt arbete med att rädda utrotningshotade fåglar och dessutom är ön en av världens viktigaste häckningsplatser för Karettsköldpaddan som är tillhörande familjen havssköldpaddor. På början av förra seklet skövlades den inhemska växtligheten till förmån för odling av cocospalmer. Dessa har nu tagits bort och ett stort arbete har lagts ner på att återskapa den ursprungliga växtligheten. Dessutom har andra utrotningshotade fågelarter från Seychellerna introducerats hit. På förmidagen gör vi en frivillig utflykt till öns fågelreservat. En kvarts miljon fåglar häckar på ön och vi ser flera stränder som är betydelsefulla äggläggningsplatser för karettsköldpaddan. På eftermiddagen seglar vi till Praslin och stranden Anse Lazio, som anses vara en av världens vackraste stränder. Här finns möjlighet att snorkla eller dyka.

  Hotell: M/Y Pegasus |  Måltider: Frukost, lunch, middag

 • Aride och St Pierre

  Aride och St Pierre

  I gryningen seglar vi vidare till Aride. Vi gör en frivillig utflykt till öns högsta plats med en fantastisk utsikt. På Aride finns en endemisk gardenia och flera av Seychellernas utrotningshotade vackra fåglar. Efter lunch slår vi ankare vid ön St Pierre för att spendera några timmar med att bada och snorkla. Vid solnedgången seglar vi tillbaka mot Praslin där vi får vara med om en äkta kreolsk afton.

  Hotell: M/Y Pegasus |  Måltider: Frukost, lunch, middag

 • Praslin

  Praslin

  På morgonen avslutas kryssningen och vi kliver av i Baie St. Anne. Transfer till ert hotell för ytterligare fyra nätter på Praslin som är Seychellernas näst största ö. Resten av dagen är ledig för att njuta av hotellets strand och omgivningar.

  Hotell: Le Domaine de la Reserve  |  Måltider: Frukost, middag

 • Vallée de Mai

  Vallée de Mai

  Halvdagsutflykt till naturreservatet Vallée de Mai som är upptagen på Unesco’s världsarvslista. Det är en av två platser i världen där du kan se världens största nöt, coco-de-mer växa vilt. Den kallas ibland för kärleksnöt eller dubbelkokosnöt på grund av det speciella utseendet.  Med lite tur kan vi idag se många ovanliga fågelarter som den exotiska svarta papegojan och flera endemiska kameleonter. Vi följer en vandringsled runt parken genom tät palmskog förbi forsar och vackra vyer från utsiktsplatser. Spendera gärna tid i informationscentret som redogör för de utmaningar Seychellerna arbetar med för att bevara sin unika natur.

  Hotell: Le Domaine de la Reserve  |  Måltider: Frukost, middag

 • La Digue

  La Digue

  En kortare båtresa tar oss till en av Seychellernas mindre öar, La Digue. Den bilfria ön bidrar till en avslappnad atmosfär och ger oss en känsla av att resa tillbaka i tiden. Vi besöker stranden Anse Source D’Argent som kanske på grund av sina spektakulära granitformationer har utnämnts till världens vackraste. Passa gärna på att köpa kryddor eller vanilj som odlas här. Det bästa sättet att ta sig runt är med cykel som man hyr på ön.

  Hotell: Le Domaine de la Reserve  |  Måltider: Frukost, middag

 • Praslin

  Praslin

  Ledig dag på stranden.

  Hotell: Le Domaine de la Reserve |  Måltider: Frukost, middag

 • Hemresa från Mahé

  Hemresa från Mahé

  Vi åker katamaran från Praslin till Mahé och får en transfer till flygplatsen där vårt flyg väntar tillbaka mot Skandinavien.

  Hotell: –  |  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
26 650 kr
price-kr Enkelrum
37 900 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
26 650 kr
price-kr Enkelrum
37 900 kr

I priset ingår:

 • Utflykt till botaniska trädgården på Mahé och transport till kajen
 • 4 nätter på Pegasus, kategori B hytt, inklusive amerikansk frukostbuffé, lunch och middag samtliga dagar, välkomstdrink, en kreolsk afton med barbeque och Kaptensmiddag, kaffe, te och mineralvatten, snorkling och fiskeutrustning.
 • Transport t/r från Praslins kaj till hotell Le Domaine de la Reserve
 • 3 nätter i standardrum på Hotel Le Domaine de la Reserve – inklusive middag och frukost
 • 1 aktivitet Vallée de Mai (ej privat på måndagar/onsdagar eller fredagar min 4 personer)
 • 1 aktivitet La Digue (ej privat på måndagar/onsdagar eller fredagar min 4 personer)
 • Båttransport Praslin till Mahé

I priset ingår ej:

 • Internationella flyg, flygskatter och eventuella visumavgifter
 • Måltider som ej anges i resebeskrivning
 • Lunch i Praslin
 • Aktiviteter bokade på plats
 • Dryck (förutom de som är specificerad på båten)
 • Dricks
 • Avbeställningsskydd
 • Semesterförsäkring
 • Obligatoriska park- och inträdesavgifter (Seychelles Conservation Fee) – €260 per person, ca 2 500 kr

Victoriafallen & safari

Victoriafallen & safari

Upplev ett av världens största vattenfall, Victoriafallet och oslagbart safari i Botswana. I Zimbabwe bevittnar vi hur Zambezifloden dundrar ner i fallen. Grannlandet Botswana dukar istället upp för genuint safari där vi utforskar savannerna under en heldagsutflykt till Chobe nationalpark....

Victoriafallen & safari

Upplev ett av världens största vattenfall, Victoriafallet och oslagbart safari i Botswana. I Zimbabwe bevittnar vi hur Zambezifloden dundrar ner i fallen. Grannlandet Botswana dukar istället upp för genuint safari där vi utforskar savannerna under en heldagsutflykt till Chobe nationalpark. Chobes djurrikedom är imponerande, här hittar vi bland annat många av Afrikas elefanter.

 • Dag 1: Johannesburg

  Dag 1: Johannesburg

  Övernattning i Johannesburg på flygplatshotell innan avresa.

  Hotell: Birchwood Hotel
  Måltider: –

 • Dag 2: Ankomst Victoriafallen

  Dag 2: Ankomst Victoriafallen

  Flyg från Johannesburg till de ståtliga Victoriafallen i Zimbabwe (ingår ej). Efter transport till vårt hotell checkar vi in och tillbringar eftermiddagen på egen hand.

  Hotell: The Kingdom Hotel
  Måltider: Frukost

 • Dag 3: Guidad tur vid fallen

  Dag 3: Guidad tur vid fallen

  Till förmiddagen ger vi oss ut på en cirka två timmars guidad rundtur vid fallen. ​Under 1800-talet när Kololo-stammen levde i området så kallade de vattenfallet för ”Mosi-os-Tunya”, vilket betyder ”Röken som dundrar”.

  Hotell: The Kingdom Hotel
  Måltider: Frukost

 • Dag 4: Safari i Botswana

  Dag 4: Safari i Botswana

  Tidig morgon gör vi oss klara för en heldagstur i grannlandet Botswana. Där ska vi idag få uppleva förstklassigt safari i Chobe nationalpark. Chobe anses vara ett av Afrikas bästa viltreservat och här finns inte mindre än 120 000 elefanter.

  Hotell: The Kingdom Hotel
  Måltider: Frukost, lunch

 • Dag 5: Avresa Victoriafallen

  Dag 5: Avresa Victoriafallen

  Idag checkar ut och får transport tillbaka till Victoriafallens flygplats. Fyllda med nya härliga upplevelser säger vi hejdå och påbörjar vår resa hem igen.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
7 950* kr
price-kr Enkelrum
11 700* kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
7 950* kr
price-kr Enkelrum
11 700* kr

*Preliminärt pris, vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

I priset ingår:

 • Transporter, utflykten, inträden och måltider enligt resebeskrivningen
 • Rum 4 nätter på 3 stjärniga hotell i standardrum inklusive frukost
 • Nationalparksavgifter

I priset ingår ej:

 • Flygtillägg
 • Visum
 • Dricks
 • Dryck till måltid

Ett flygtillägg kan tillkomma beroende på var original-resan slutar/ börjar, vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Utflykterna försigår med engelsk guide och andra internationella resenärer

Liknande resor