• plane-takeoff
  • 2020-10-31
 • Längd: 14 dagar
 • price-icon Pris från: 53 950 kr
 • compas-iconSvensk guide

Malawi och Zambia

Resor safari Malawi och Zambia med svensk guide.  I hjärtat av Afrika hittar du landet Malawi som en gömd skatt. I byarna möter vi den vänliga lokalbefolkningen som har gett Malawi smeknamnet “Afrikas varma hjärta”. Vid Malawisjön bor vi på en paradisö och njuter av sjöns turkosa klara vatten, i vilket akvariefiskar simmar. Malawi utsågs nyligen till ett av världens främsta resmål. Vi besöker grannlandet Zambia med sina vackra orörda nationalparker som är de bästa områdena i Afrika för att se the big five. Max 12 resenärer.

Thabela Travels resor safari Malawi och Zambia leds av en svensk guide med specialistkunskap.

Välkommen till bildvisning om våra resor safari Malawi och Zambia! »

Har du inte tänkt dig en rundresa med svensk guide? Kontakta då istället Thabela Africa, som är vår resebyrå i Kapstaden med svensk personal. De erbjuder följande typer av resor till Malawi och Zambia:
Rundresor med engelsk guide | Köra-själv-paket | Kryssningar | Temaresor | Båt och tågresor

 

pic1

Svensk Guide

Läs mer
Avresa mot Afrika

Avresa från Stockholm på kvällen.

Ankomst till Malawi och Zambia

Vi anländer i Lilongwe, Malawi mitt på dagen och möter vår svensktalande guide. Här ifrån tar vi oss mot Zambia och mot vildmarken! Vi ankommer till South Luangwa nationalpark på kvällen och checkar in på vår lodge och laddar upp för ett spännande Safariäventyr.  South Luangwa är en helt fantastisk safaridestination som har fler hjordar med bufflar än turister. Här finns vilda djur i överflöd så som elefanter, apor, flodhästar och olika sorters antiloper som ofta passerar genom campingen. Vi bor på Track and Trail River Camp, som ligger inne i parken omgiven av mycket vacker natur vid Luangwa-floden. Här blir vi varmt välkomnade till en gemensam middag. Vi bor i stugor med alla bekvämligheter.

Hotell: Track and Trail River Camp
Måltider: Middag

Safari i South Luangwa nationalpark

Vi vaknar tidigt på morgonen för vårt första möte med parkens invånare. Tillsammans med våra duktiga guider spanar vi efter parkens 60 olika djurarter samt flera hundra olika fågelarter. Under denna period finns det mängder med vackra fåglar i parken. Har vi tur så ser vi 1000-tals sydliga karminbiätare som häckar i sanddynerna vid floden. Lunagwafloden sägs bebos av fler flodhästar per kilometer än någon annan flod i världen. Här finns också den sällsynta Thornicroftgiraffen som inte finns någon annanstans. Efter en siesta vid lodgen ger vi oss ut på en eftermiddagssafari och när skymningen smyger sig på spanar vi lite extra efter de nattaktiva djuren. South Luangwa är känt för sin stora mängd leoparder och i skymningen är chansen att se dem större.

Hotell: Track and Trail River Camp
Måltider: Frukost, lunch, middag

Safari i South Luangwa nationalpark

Hela dagen tillägnad safari då vi ger oss ut både morgon och eftermiddag. Väl tillbaka på lodgen är det inte omöjligt att ett par elefanter hunnit ner till floden för att dricka vatten, eller smaskar på en kvist av sitt favoritträd. Senare gör vi ett stopp i solnedgången under själva safarituren, för att avnjuta en drink i ett vackert landskap fullt av fridfulla djur. Vi äter en sista middag i Zambia och pratar om de elefanter, lejon och bufflar vi förhoppningsvis sett, och ser vem som kommer ihåg flest antilop-arter.

Hotell: Track and Trail River Camp
Måltider: Frukost, lunch, middag

South Luangwa – Lilongwe, Malawi

För den morgonpigga finns möjligheten att göra ytterligare en safari. Vi får med oss lunchpaket och efter några timmar korsar vi gränsen över till Malawi. Därifrån är det bara en kort bit kvar till huvudstaden Lilongwe! Innan vi korsar gränsen stannar vi vid affären Tribal Textiles som producerar och säljer vackra tyger. Detta företag började på lokal skala men finns numera representerat i butiker runt om i världen. Väl framme i Malawi stannar vi i Lilongwe över natten innan vi fortsätter upptäcka landet. Malawi är känt som “Afrikas varma hjärta”, både för sin fantastiska skönhet och vänliga människor. I mån av tid besöker vi på eftermiddagen Lilongwe Wildlife Centre, som är Malawis fristad för omhändertagna och skadade vilda djur, för att lära oss mer om hur man arbetar för att bevara naturen. Här arbetar den lokala befolkningen med målet att främja naturvården vilket gagnar både människorna och djuren i Malawi. Efter besöket åker vi åter mot vår lodge, som ligger utanför Lilongwe i en lugn miljö, för att äta en gemensam middag. Här finns möjlighet till trevliga promenader i ett vackert landskap med sällsynta fåglar och vilda djur.

Hotell: Kumbali Lodge
Måltider: Frukost, lunchpaket

Mua Mission

Från Lilongwe är det nu dags att tidigt bege oss söder ut till Zombaplatån. På vägen besöker vi Kungoni kulturcentrum & museum i den gamla missionsstationen Mua. Här får vi en fin inblick i vardagslivet i en malawisk by. Vi får även lära oss mer om landets tre största folkgrupper, Chewa, Ngoni och Yao. Kungoni är känt för sitt träsnideri och i byn tillverkas konstverk i trä. Vi får möjligheten att se träkonsten såväl till försäljning som i den vackra katedralen i Mua. På eftermiddagen fortsätter vi mot högre höjder på Zombaplatån och vi kommer fram i tid för middag.

Hotell: Sunbird Kuchawe Hotel
Måltider: Frukost, lunch och middag

Zombaplatån

Uppe på Zombaplatån njuter vi av utsikten och något svalare temperaturer. Under tiden Malawi var en brittiskt koloni och fortfarande gick under namnet Nyasaland, var Zomba landets huvudstad och ovanför staden breder platån ut sig. Denna bergsplatå är 1800 meter hög och här finns en blandad vegetation av cypresser, tallar och cederträd. Små vattenfall, stilla sjöar och bäckar rinner samman och bildar Mulunguzifloden. Det lugna skogsreservatet är känt för sin storslagna skönhet med blommor, ormbunkar, buskar och orkidéer. Det är en perfekt plats för cykling, hästridning eller promenader. Under promenader i området finns chans att se många olika sorters fåglar, jättefjärilar och babianer. Djurlivet här inkluderar även leoparder, även om de är svåra att upptäcka. I Zomba finns även en trevlig marknad med bland annat fint trähantverk.

Hotell: Sunbird Kuchawe Hotel
Måltider: Frukost, lunch och middag

Liwonde nationalpark

Efter frukost är det dags att bege oss mot nästa safariäventyr, i Liwonde nationalpark. Här kan vi se djurlivet både från land och från floden. På väg till Liwonde nationalpark stannar vi till på en lokal skola, för att träffa barnen och se hur de utbildas. Vårt camp är beläget i nationalparken, i en lugn atmosfär precis på stranden av en lagun i närheten av Shire-floden. Ibland kommer flodhästar upp hela vägen till lägret, så det gäller att hålla sig inomhus om natten. Vi åker ut på en eftermiddagssafari för att få syn på de nattaktiva djuren. När vi kommer tillbaka till lodgen väntar en mustig middag på oss innan vi kryper till sömns.

Hotell: Mvuu Camp
Måltider: Frukost, lunch och middag

Safari i Liwonde nationalpark

Efter frukost beger vi oss ut på en safari till fots för att få ett annat perspektiv till naturen och djuren. Utan bullret från safarifordonen får vi höra djur som annars kan gå obemärkta förbi, vilket är särskilt bra för alla fågelvänner. Fågellivet här är enastående, förmodligen den bästa året-runt-fågelskådningen i södra Afrika. Över 300 av landets 650 fågelarter finns i Liwonde nationalpark. Efter lunch finns det tid att slappna av vid poolen innan vi åker ut på en flodkryssning. Shire-floden är på vissa delar nästan en kilometer bred och den bildar den västra gränsen av Liwonde nationalpark. Dess flodbanker är som en magnet för djurliv och attraherar ett stort antal flodhästar, elefanter och nilkrokodiler.

Hotell: Mvuu Camp
Måltider: Frukost, lunch, middag

Liwonde nationalpark – Malawisjön

Efter en sista morgonsafari i Liwonde nationalpark är det dags att åka vidare mot Malawis verkliga pärla; den glittrande Malawisjön. Efter en båttur från den lilla byn Cape Maclear når vi på eftermiddagen den vackra ön Mumbo Island. Mumbo Island är en orörd tropisk ö som tycks flyta på det klara vattnet i Lake Malawi nationalpark. Med en labyrint av massiva undervattensstenblock, otaliga arter av färgglada fiskar och lugnt, klart vatten, erbjuder nationalparken vad många anser den bästa sötvattensnorklingen och dykningen i världen. Mumbo Island och naturen är underbart orörd. Ön har fått flera utmärkelser, bland annat som ett av världens 100 bästa hotell. Den har också lovordats för sina miljövänliga principer.

Hotell: Mumbo Island
Måltider: Frukost, lunchpaket, middag

Mumbo Island i Malawisjön

Dagen är till eget förfogande. Varför inte ta en snorkeltur i det kristallklara vattnet för att se de färgglada fiskarna, kanske koppla av på stranden eller i en hängmatta och njuta av den vackra naturen. Andra populära aktiviteter på ön är simning, kajakpaddling, kurser i dykning och fågelskådning. På kvällen serveras middag på hotellet och sedan kryper vi till kojs för att snabbt förstå en av alla förklaringar till varför sjön kallas ”Lake of Stars”, på svenska ”Sjön av Stjärnor”.

Hotell: Mumbo Island
Måltider: Frukost, lunch, middag

Mumbo Island - Sengea Bay

Efter några härliga dagar på den tropiska ön beger vi oss via båt tillbaka till fastlandet. Malawisjön, tidigare kallad Nyasasjön, är Afrikas tredje största sjö. Tack vare dess geografiska läge mellan Malawi, Mocambique och Tanzania, har den haft stor betydelse för mänskligheten i många århundraden. Denna väldiga sjö som är en av världens äldsta sjöar är en del av gravsänkan Rift Valley. Den uppskattas vara mellan en och två miljoner år gammal och på grund av det tropiska klimatet är vattnet ständigt skiktat med ett varmt lager nära ytan och ett kallare lager under detta. Vattnet är mycket klart, och när vi är ute på vattnet ser vi tydligt vad som gömmer sig under oss. Vi färdas norrut och checkar in på Kumbali Lake Retreat, en ny miljövänlig Lodge beläget vid en av Malawisjöns vackra stränder. På kvällen äter vi en välsmakande avskedsmiddag tillsammans och tänker tillbaka på alla upplevelser vi bär med oss efter denna resa.

Hotell: Kumbali Lake Retreat
Måltider: Frukost, lunch, middag

Hemresa från Malawi

Efter en tidig frukost lämnar vi Afrikas varma hjärta för att resa hemåt.

Måltider: Frukost

Hemkomst

Hemkomst till Skandinavien på morgonen.

Hotell

 • Mumbo Island

  Mumbo Island

  Mumbo Island är en riktig paradisö. Här kan du riktigt vila ut, då det varken finns el eller internet.  Här finns 10 bungalows på en liten ö med en bro till huvudön där restaurangen och stranden ligger. Här finns kajaker att låna, vackra vandringsvägar runt...

 • Mvuu Camp

  Mvuu Camp

  Mvuu Camp ligger vackert i Liwonde Nationalpark. Strax efter ingången till nationalparken går man ombord på en båt och åker över floden till Mvuu Camp. Båtturen tar cirka 10 minuter. Mvuu betyder flodhäst på Chichewa. En gång i veckan har de Booma middag på...

 • Sunbird Kuchawe hotel

  Sunbird Kuchawe hotel

  Här bor du i Deluxerum med utsikt över trädgården och med bergen i bakgrunden. Hotellet har en trevlig trädgård med milsvid utsikt över Zombaplatån. Alla rum har en öppen spis som personalen tänder vid middagstid.

 • Track and Trail River Camp

  Track and Trail River Camp

  Denna intima safari Lodge erbjuder autentiska och unika safari upplevelser, idealiskt beläget vid stranden av Luangwa River och mittemot South Luangwa National Park.

 • Kumbali Country Lodge

  Kumbali Country Lodge

  Denna private lodge vackert belägen i en mjölkgård bara 10 minuter från stadskärnan. Inbäddad i en 650-hektar trädgård får du här en mysig naturupplevelse. Vackra stigar finns där att utforskas och det råder ett lugn över hela anläggningen.

 • Kumbali Lake Retreat

  Kumbali Lake Retreat

  Kumbali Lake Retreat ligger på en av Malawisjöns vackra stränder och erbjuder ett genuint boende. Varje stuga är uppbyggt med miljön i åtanke. Med sitt halmtak, varmvattensdusch and andra tänkbara bekvämligheter får du här en vistelse utöver det vanliga.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2020-10-31
plane-landing Hemkomst
2020-11-13
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
53 950 kr *
price-kr Enkelrum
59 950 kr *
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2020-10-31
plane-landing Hemkomst
2020-11-13
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
53 950 kr
price-kr Enkelrum
59 950 kr

*Preliminärt pris

I priset ingår:

 • Flyg Stockholm-Lilongwe tur och retur. Vänligen kontakta Thabela Travel för pris från Göteborg och Köpenhamn.
 • Rum på tre-fyrstjärniga hotell/lodger.
 • Frukost alla dagar samt 18 måltider
 • Transporter, inträden och utflykter enligt resebeskrivning
 • Svensktalande professionell reseledning
 • Bagageservice och dricks till bärare, lokalguider och chaufförer
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Dessa är för närvarande cirka 3 900 kr. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen, cirka 30 dagar innan avresa.

I priset ingår ej:

 • Visum till Malawi (USD75 per inresa) samt visum till Zambia (USD50 per inresa) betalas på plats. Observera att priset kan ändras.

Klimatkompensera din resa. De flesta väljer 150 kr eller 250 kr. Det går även att välja ett högre belopp. Läs mer här

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället.  Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 6 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval Bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 14 dagar är 604 kr per person.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Tilläggsresor

Kapstaden

Kapstaden

Förläng din resa i Afrika med några dagar i en av världens vackraste städer, Kapstaden. Här tar vår kunniga lokalguide med oss till Godahoppsuddens slående vyer, till pingvinkolonin i Boulders Beach och i de frodiga vinlandskapen väntar smakupplevelser som vi tidigare bara kunnat...

Kapstaden

Förläng din resa i Afrika med några dagar i en av världens vackraste städer, Kapstaden. Här tar vår kunniga lokalguide med oss till Godahoppsuddens slående vyer, till pingvinkolonin i Boulders Beach och i de frodiga vinlandskapen väntar smakupplevelser som vi tidigare bara kunnat drömma om. Med dess närhet till naturen får vi i Kapstadens pulserande stadsliv det perfekta avslutet på resan.

 • Dag 1: Ankomst Kapstaden

  Dag 1: Ankomst Kapstaden

  På flygplatsen i Kapstaden väntar vår lokalchaufför oss i ankomsthallarna för transport till hotellet. Bergen som omfamnar staden skapar en härlig stämning. Vi checkar in på vårat hotell som ligger i det säkra området Sea Point vid Atlantkusten. Vi bor nära några av Kapstadens vackraste stränder och har det ultimata solnedgångsläge. Till kvällen börjar vi på egen hand utforska stadens förstklassiga kök.

  Hotell: The Hyde Hotel
  Måltider: –

 • Dag 2: Godahoppsudden

  Dag 2: Godahoppsudden

  Med en god frukost i magen gör vi oss redo för dagens guidade dagsutflykt. Idag åker vi till Godahoppsuddens magnifika stränder och hisnande vyer. Vi ger oss ut på den dramatiska Atlantkusten mot Kaphalvön, ett av världens mest natursköna områden. Efter en stund når vi stadsdelen Hout Bay där det finns möjlighet för en uppfriskande båttur för egen kostnad. Framme vid Kapuddens naturreservat är vegetationen slående. Den kallas för fynbos och består framför allt av proteabuskar. Floran och faunan har bevarats precis som det såg ut år 1488 när Bartholomeu Dias rundade udden. Efter besöket på Godahoppsudden hälsar vi på hos de utrotningshotade pingvinerna på Boulders Beach. Det är fascinerande att se hur pingvinerna lever här på varmare breddgrader. När vi styr kosan tillbaka mot hotellet stannar vi till i Kirstenbosch botaniska trädgård för en mysig promenad igenom växtligheten.

  Hotell: The Hyde Hotel
  Måltider: Frukost

 • Dag 3: Vindistriktet

  Dag 3: Vindistriktet

  Vi vaknar upp i närheten av det ståtliga Taffelberget och bara njuter av utsikten en stund till morgonkaffet. Efter frukost är det dags att åka ut till de tjusiga vin-distrikten. Här väntar något vi bara kan drömma om i Sverige. Vi ger oss ut på en vacker sträcka som slingrar sig till hjärtat av Sydafrikas vinregion. Från bilfönstret bevittnar vi fantastiska bergskedjor, ett lummigt landskap där vingård efter vingård avlöser varandra. Att Sydafrika har bra viner, det är det ingen tvekan om, idag får vi uppleva det på nära håll. Vårat äventyr börjar i vinområdet Paarl, vi åker sen vidare till Franschhoek vid sidan av Drakensbergen och når tillslut Stellenbosch. Stellenbosch är landets näst äldsta stad som upptäcktes redan år 1679 och symboliserar idag hjärtat av Sydafrikas vinregion. Staden är uppkallad efter sin grundare Simon van der Stel. Efter många smaksensationer åker vi tillbaka till hotellet och tillbringar resten av dagen på egen hand.

  Hotell: The Hyde Hotel
  Måltider: Frukost

 • Dag 4: Ledig dag

  Dag 4: Ledig dag

  Dag för egna aktiviteter.

  Hotell: The Hyde Hotel
  Måltider: Frukost

 • Dag 5: Avresa Kapstaden

  Dag 5: Avresa Kapstaden

  Idag har vårat spännande äventyr nått sitt slut, i gemensam transport tillbaka till flygplatsen i Kapstaden påbörjar vi vår resa tillbaka till Skandinavien igen.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
5 950 kr
price-kr Enkelrum
7750* kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
5 950 kr
price-kr Enkelrum
7750* kr

*Vissa utflykter är baserade på minst 2 resenärer. Vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

I priset ingår:

 • Rum 4 nätter på fyrstjärniga The Hyde Hotel i ett standardrum inklusive frukost.
 • Transport flygplats / hotell / flygplats.
 • Utflykter enligt resebeskrivningen.
 • 3 vinsmakningar samt 1 guidad tur i vinkällare under utflykten till vinlandskapen.

I priset ingår ej:

 • Flyg och flygskatter.
 • Aktiviteter bokade på egen hand.
 • Dricks.
 • Måltider och dryck.
 • Båttur i Hout Bay under Godahoppsutflykten.
 • Reseförsäkring.
 • Avbeställningsskydd.

Ett flygtilägg kan tillkomma beroende på var orginalresan slutar och hur nära inpå avresa som tilläggsresan bokas, vänligen kontakta Thabela Travel för vidare information om detta.

Observera att inga bokningar är gjorda i dagsläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Vi reserverar oss för eventuella hotellbyten, till hotell med lika standard.

Utflykterna arrangeras med engelsktalande guide och försigår tillsammans med andra, internationella resenärer.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli
strandsatta.

Namibia

Namibia

Upplev Namiböknen med världens högsta sanddynor. Vår rundresa i Namibia tar med oss från Namiböknen i söder till Etosha nationalpark i norr. Vi besöker de höga röda sanddynerna i Sossusvlei och kritvita stränderna i Swakopmund. Namibia är fullt av färger och texturer, landets...

Namibia

Upplev Namiböknen med världens högsta sanddynor. Vår rundresa i Namibia tar med oss från Namiböknen i söder till Etosha nationalpark i norr. Vi besöker de höga röda sanddynerna i Sossusvlei och kritvita stränderna i Swakopmund. Namibia är fullt av färger och texturer, landets skönhet kommer garanterat beröra alla dina sinnen. Du får en unik inblick i den mångfald av liv, både av djur- och människa, som har samsats här under årtusenden. Här väntar ett äventyr du sent ska glömma!Föredrar ni att denna resa till Namibia med svensk guide, så kontakta Thabela Travel som är specialister på rundresor med svensk guide.

 • Namibia

  Namibia

  Ankomst till Namibia. Namibia är dubbelt så stort som Sverige men har en befolkning på endast 2 miljoner invånare. Av dem bor ca 300 000 i huvudstaden Windhoek och här äter vi en lunch innan det är dags att börja vår resa genom Namibias landskap.

 • Safari i öppna bilar i Etosha Nationalpark

  Safari i öppna bilar i Etosha Nationalpark

  Hela dagen är vigd till safari. Under morgonen åker vi ut på vår första safaritur. Här har vi goda chanser att få se ett stort urval av savannens stora djur. Runtom parken ligger en uttorkad saltslätt, Etosha Pan, som under regnperiod svämmar över och skapar livgivande källor. Slätten är hem för fyra av The Big Five så här kan vi se elefant, leopard, lejon och noshörning.

 • Safari genom Etosha Nationalpark

  Safari genom Etosha Nationalpark

  Efter frukosten åker vi genom Etosha, längs med saltslätten, för att ta oss till nästa lodge. På vägen spanar vi efter mer djur och gör fotostopp och på eftermiddagen ger vi oss ut för en safaritur med lodgens egna jeepar. Förutom fyra av de The Big Five finns här även hjordar av springbok och landets vackra nationaldjur, oryxen, med sina långa horn. Med lite tur syns den sällsynta svarta noshörningen. Vid vattenhålen kan man också se Namibias minsta antilop, Damara Dik-Dik och svarthuvad impala. Vi bor en sista natt i Etoshas östra del.

 • Ett av Afrikas vackraste länder, Namibia

  Ett av Afrikas vackraste länder, Namibia

  Vi tar farväl av Namibia med många nya intryck och upplevelser i bagaget.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
9 dagar
price-kr Del i dubbelrum
från 21500 kr
price-kr Enkelrum
från 24000 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
9 dagar
price-kr Del i dubbelrum
från 21500 kr
price-kr Enkelrum
från 24000 kr

Samtliga resor i fetstilt sker endast på engelska, resterande är på tyska och engelska kombinerat.
*Rabatterade resor. Vänligen kontakta oss för att bekräfta pris.
**Inga enkelrumstillägg på dessa resor.

I priset ingår:
• Transfer Windhoek flygplats t/r hotell
• 8 nätter på 3* hotell/ lodger inkluderat frukost
• Inträden enligt resebeskrivningen (Namib Naukluft nationalpark, Twyfelfontein, Petrified Forest, Damaramuseum, Etosha nationalpark)

I priset ingår ej:
• Flyg, flygskatter och eventuella visumkostnader
• Måltider eller drycker som ej anges i programmet
• Aktiviteter bokade på plats
• Dricks till guider och chaufförer
• Reseförsäkring
• Avbeställningsskydd

Priset är baserat på minst två betalande resenärer med en engelsktalande guide och kan komma att samköras med andra internationella resenärer. Boendet är beroende av tillgänglighet vid bokningstillfället

Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter.
Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen, cirka 30 dagar innan avresa.
Vi reserverar oss för ett mindre flygtillägg beroende på platstillgång. Vänligen kontakta Thabela Travel för information.

Seychellerna

Seychellerna

Mitt ute i den Indiska Oceanen hittar du den sagolika ögruppen Seychellerna. Att resa hit är att upptäcka en exotisk övärld bestående av 115 öar, omgivna av turkosfärgat, kristallklart vatten som sällan understiger 27 grader. Här bor det fler jättesköldpaddor än människor och...

Seychellerna

Mitt ute i den Indiska Oceanen hittar du den sagolika ögruppen Seychellerna. Att resa hit är att upptäcka en exotisk övärld bestående av 115 öar, omgivna av turkosfärgat, kristallklart vatten som sällan understiger 27 grader. Här bor det fler jättesköldpaddor än människor och paradiskänslan är total. Välj hur många nätter ni vill förlänga och vilken standard ni önskar på ert boende.

 • Mahé

  Mahé

  Flygplatsen ligger på huvudön Mahé, inte långt från Victoria som är världens minsta huvudstad. Att upptäcka staden går relativt fort då man på mindre än en halvtimme kan korsa stadskärnan. Även fast Victoria är litet så finns här några intressanta sevärdheter, så vi inleder vårt besök på Seychellerna med en stadsrundtur. Förutom Seychellernas enda två trafikljus finns här ett klocktorn som är Londons lilla Big Ben och en livlig marknad där man säljer mycket fisk, frukt, kryddor och grönsaker. Vi tar en promenad i Victorias botaniska trädgård, där vi kan se färgsprakande växter och även jättesköldpaddor. Programmet kan variera beroende på när ert plan landar. På eftermiddagen är det dags att kliva ombord på M/Y Pegasus som ska ta med oss på en kryssning till de finaste öarna på Seychellerna de kommande fem dagarna. M/Y Pegasus har plats för 44 passagerare och är ett komfortabelt fartyg med rymliga hytter som har privat badrum med dusch. Efter att välkomstcocktail serverats seglar vi till ön St Anne för ett skönt eftermiddagsdopp.

  Hotell: M/Y Pegasus  | Måltider: Middag

 • Curieuse

  Curieuse

  Vi lämnar St Anne i gryningen och seglar till ön Curieuse som är en nationalpark. Denna ö var en gång i tiden en koloni för de som insjuknat i spetälska. Doctor´s House i kolonistil står kvar och är i dag museum. Mest är ön känd för sina landsköldpaddor som kan bli över 100 år gamla. Vår naturguide tar oss med på en promenad längs vacker mangroveskog till Ranger´s Station där man föder upp sköldpaddor för att hjälpa naturen på traven. I dag lever det cirka 500 sköldpaddor på ön, 300 vid Ranger´s Station och 200 vilda på resterande delar av ön. Väl tillbaka på stranden så blir det barbeque-lunch i skuggan under träden och på eftermiddagen njuter vi av omgivningen och det turkosa varma vattnet.

  Hotell: M/Y Pegasus | Måltider: Frukost, lunch, middag

 • Cousine

  Cousine

  På morgonen anländer vi till ön Cousine. Hela ön är ett naturreservat som har tilldelats flera utnämningar på grund av sitt arbete med att rädda utrotningshotade fåglar och dessutom är ön en av världens viktigaste häckningsplatser för Karettsköldpaddan som är tillhörande familjen havssköldpaddor. På början av förra seklet skövlades den inhemska växtligheten till förmån för odling av cocospalmer. Dessa har nu tagits bort och ett stort arbete har lagts ner på att återskapa den ursprungliga växtligheten. Dessutom har andra utrotningshotade fågelarter från Seychellerna introducerats hit. På förmidagen gör vi en frivillig utflykt till öns fågelreservat. En kvarts miljon fåglar häckar på ön och vi ser flera stränder som är betydelsefulla äggläggningsplatser för karettsköldpaddan. På eftermiddagen seglar vi till Praslin och stranden Anse Lazio, som anses vara en av världens vackraste stränder. Här finns möjlighet att snorkla eller dyka.

  Hotell: M/Y Pegasus | Måltider: Frukost, lunch, middag

 • Aride och St Pierre

  Aride och St Pierre

  I gryningen seglar vi vidare till Aride. Vi gör en frivillig utflykt till öns högsta plats med en fantastisk utsikt. På Aride finns en endemisk gardenia och flera av Seychellernas utrotningshotade vackra fåglar. Efter lunch slår vi ankare vid ön St Pierre för att spendera några timmar med att bada och snorkla. Vid solnedgången seglar vi tillbaka mot Praslin där vi får vara med om en äkta kreolsk afton.

  Hotell: M/Y Pegasus | Måltider: Frukost, lunch, middag

 • Praslin

  Praslin

  På morgonen avslutas kryssningen och vi kliver av i Baie St. Anne. Transfer till ert hotell för ytterligare fyra nätter på Praslin som är Seychellernas näst största ö. Resten av dagen är ledig för att njuta av hotellets strand och omgivningar.

  Hotell: Le Domaine de la Reserve  | Måltider: Frukost, middag

 • Vallée de Mai

  Vallée de Mai

  Halvdagsutflykt till naturreservatet Vallée de Mai som är upptagen på Unesco’s världsarvslista. Det är en av två platser i världen där du kan se världens största nöt, coco-de-mer växa vilt. Den kallas ibland för kärleksnöt eller dubbelkokosnöt på grund av det speciella utseendet.  Med lite tur kan vi idag se många ovanliga fågelarter som den exotiska svarta papegojan och flera endemiska kameleonter. Vi följer en vandringsled runt parken genom tät palmskog förbi forsar och vackra vyer från utsiktsplatser. Spendera gärna tid i informationscentret som redogör för de utmaningar Seychellerna arbetar med för att bevara sin unika natur.

  Hotell: Le Domaine de la Reserve  | Måltider: Frukost, middag

 • La Digue

  La Digue

  En kortare båtresa tar oss till en av Seychellernas mindre öar, La Digue. Den bilfria ön bidrar till en avslappnad atmosfär och ger oss en känsla av att resa tillbaka i tiden. Vi besöker stranden Anse Source D’Argent som kanske på grund av sina spektakulära granitformationer har utnämnts till världens vackraste. Passa gärna på att köpa kryddor eller vanilj som odlas här. Det bästa sättet att ta sig runt är med cykel som man hyr på ön.

  Hotell: Le Domaine de la Reserve  | Måltider: Frukost, middag

 • Praslin

  Praslin

  Ledig dag på stranden.

  Hotell: Le Domaine de la Reserve | Måltider: Frukost, middag

 • Hemresa från Mahé

  Hemresa från Mahé

  Vi åker katamaran från Praslin till Mahé och får en transfer till flygplatsen där vårt flyg väntar tillbaka mot Skandinavien.

  Hotell: –  | Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
26 650 kr
price-kr Enkelrum
37 900 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
26 650 kr
price-kr Enkelrum
37 900 kr

I priset ingår:

 • Utflykt till botaniska trädgården på Mahé och transport till kajen
 • 4 nätter på Pegasus, kategori B hytt, inklusive amerikansk frukostbuffé, lunch och middag samtliga dagar, välkomstdrink, en kreolsk afton med barbeque och Kaptensmiddag, kaffe, te och mineralvatten, snorkling och fiskeutrustning.
 • Transport t/r från Praslins kaj till hotell Le Domaine de la Reserve
 • 3 nätter i standardrum på Hotel Le Domaine de la Reserve – inklusive middag och frukost
 • 1 aktivitet Vallée de Mai (ej privat på måndagar/onsdagar eller fredagar min 4 personer)
 • 1 aktivitet La Digue (ej privat på måndagar/onsdagar eller fredagar min 4 personer)
 • Båttransport Praslin till Mahé

I priset ingår ej:

 • Internationella flyg, flygskatter och eventuella visumavgifter
 • Måltider som ej anges i resebeskrivning
 • Lunch i Praslin
 • Aktiviteter bokade på plats
 • Dryck (förutom de som är specificerad på båten)
 • Dricks
 • Avbeställningsskydd
 • Semesterförsäkring
 • Obligatoriska park- och inträdesavgifter (Seychelles Conservation Fee) – €260 per person, ca 2 500 kr

Victoriafallen & safari

Victoriafallen & safari

Upplev ett av världens största vattenfall, Victoriafallet och oslagbart safari i Botswana. I Zimbabwe bevittnar vi hur Zambezifloden dundrar ner i fallen. Grannlandet Botswana dukar istället upp för genuint safari där vi utforskar savannerna under en heldagsutflykt till Chobe nationalpark....

Victoriafallen & safari

Upplev ett av världens största vattenfall, Victoriafallet och oslagbart safari i Botswana. I Zimbabwe bevittnar vi hur Zambezifloden dundrar ner i fallen. Grannlandet Botswana dukar istället upp för genuint safari där vi utforskar savannerna under en heldagsutflykt till Chobe nationalpark. Chobes djurrikedom är imponerande, här hittar vi bland annat många av Afrikas elefanter.

 • Dag 1: Johannesburg

  Dag 1: Johannesburg

  Övernattning i Johannesburg på flygplatshotell innan avresa.

  Hotell: City Lodge O.R.Tambo
  Måltider: –

 • Dag 2: Ankomst Victoriafallen

  Dag 2: Ankomst Victoriafallen

  Flyg från Johannesburg till Victoriafallen i Zimbabwe (ingår ej). Den förste vite mannen som beskådade Victoriafallen var Dr David Livingstone som 1855 kom paddlande längs Zambezifloden och döpte den efter Englands drottning. Detta är ett av världens största vattenfall, dubbelt så högt som Niagarafallen. Victoriafallen som ligger på gränsen mellan Zimbabwe och Zambia anses vara en av världens vackraste platser. I dånet från denna naturkraft kan vi se färgstarka regnbågar avteckna sig mot fallet och i forsdimman frodas regnskogen. Efter transport till vår lodge checkar vi in och tillbringar eftermiddagen på egen hand.

  Hotell: A´Zambezi River Lodge
  Måltider: Frukost

 • Dag 3: Victoriafallen

  Dag 3: Victoriafallen

  Efter en smakrik frukost på hotellet ger vi oss ut på en cirka två timmars guidad rundtur vid fallen. ​Under 1800-talet när Kololo-stammen levde i området så kallade de vattenfallet för ”Mosi-os-Tunya”, vilket betyder ”Röken som dundrar”. Den kunniga lokalguiden tar oss på en härlig promenad, vi stannar till vid flera vackra utsiktsplatser med magiska vyer. Till eftermiddagen finns ett flertal andra aktiviteter att följa med på för egen kostnad. Boka kanske en helikoptertur över fallen för unika, kittlande upplevelser. Andra aktiviteter innefattar bland annat ortens elefantprojekt eller besök på hantverksamarknaden. I området gömmer sig också restaurangen The Boma som dukar upp för spännande middagar med shower i äkta Afrikansk anda. Här kan vi kan bland annat smaka antilop, krokodil och delikatessen mopanemaskar.

  Hotell: A´Zambezi River Lodge
  Måltider: Frukost

 • Dag 4: Safari i Botswana

  Dag 4: Safari i Botswana

  Idag har det blivit dags att helt byta miljö. Tidig morgon gör vi oss klara för en heldagstur i grannlandet Botswana. Där ska vi idag få uppleva förstklassigt safari i Chobe nationalpark. Chobe anses vara ett av Afrikas bästa viltreservat och här finns inte mindre än 120 000 elefanter, vilket är den största koncentrationen på hela kontinenten. Det finns här också möjligheten att se chobebuskbocken och pukuantilopen som bara finns i denna del av Afrika. När vi långsamt rör oss fram på savannen i våra öppna safarifordon stöter vi titt som tätt på de ståtliga vilddjuren, lunchen äter vi under ett längre stopp i skuggan av ett träd. Några nyfikna babianer iakttar oss på distans. Senare på kvällen är vi tillbaka på lodgen med fyllda kamerarullar.

  Hotell: A´Zambezi River Lodge
  Måltider: Frukost, lunch

 • Dag 5: Avresa Victoriafallen

  Dag 5: Avresa Victoriafallen

  Idag checkar ut och får transport till Victoriafallens flygplats. Fyllda med nya härliga upplevelser säger vi hejdå och påbörjar vår resa hem igen.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
10 950 kr
price-kr Enkelrum
16 900 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
10 950 kr
price-kr Enkelrum
16 900 kr

*Utflykten till Botswana/Chobe nationalpark är baserad på minst 2 deltagare.

I priset ingår:

 • Rum 1 natt på 3-stjärniga City Lodge Hotel OR Tambo i ett standardrum inklusive frukost.
 • Rum 3 nätter på 3-stjärniga A´Zambezi River Lodge i ett standardrum som vätter mot floden inklusive frukost.
 • 1 Lunch (under utflykten i Botswana).
 • Inträden, nationalparksavgifter, transporter och utflykter enligt resebeskrivningen.
 • Engelsktalande lokalguide under utflykten vid Victoriafallen och i Chobe nationalpark.

I priset ingår ej:

 • Flyg och flygskatter.
 • Visum till Zimbabwe som kostar cirka 50 USD (Double Entry) och ställs ut vid gränsen.
 • Dricks.
 • Måltider som ej anges i resebekrivningen.
 • Reseförsäkring.
 • Avbeställningsskydd.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet som är utanför vår kontroll.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli
strandsatta.

Vänligen ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Ovan priser gäller till och med 31:a december 2019.

Liknande resor