• plane-takeoff
  • 2024-11-09
 • Längd: 14 dagar
 • price-icon Pris från: 67 950 kr
 • compas-iconSvensk guide

Malawi och Zambia

Som en gömd och glömd skatt i mittersta Afrika ligger det lilla landet Malawi, till stor del täckt av kristallklart vatten och skogstäckta berg. Malawi utsågs nyligen till ett av världens främsta resmål, tack vare sin varierande natur och vänliga befolkning. Vi besöker nationalparker fulla av flodhästar och elefanter samt får avkopplande dagar på paradisön Mumbo Island. Bredvid Malawi ligger Zambia som med sina vackra nationalparker erbjuder förträfflig safari. Kombinationen blir en sällsynt vacker resa!

Thabela Travels safariresa i Malawi och Zambia leds av en svensk guide med specialistkunskap.

Välkommen till bildvisning om vår resa i Malawi och Zambia! »

Har du inte tänkt dig en rundresa med svensk guide? Kontakta då istället Thabela Africa, som är vår resebyrå i Kapstaden med svensk personal. De erbjuder följande typer av resor till Malawi och Zambia:
Rundresor med engelsk guide | Köra-själv-paket | Kryssningar | Temaresor | Båt och tågresor

 

pic1

Svensk Guide

Läs mer
Avresa mot Afrika

Avresa från Stockholm. Nu styr vi kosan mot vår spännande resa i Malawi och Zambia.

Ankomst till Zambia

Vår resa börjar i Zambias huvudstad, Lusaka, där vår svensktalande guide möter oss i ankomsthallarna. Landet har fått sitt namn från Zambezifloden som är känd för de världsarvlistade Victoriafallen i söder. Vi åker till vårt centrala hotell där vi ska tillbringa vår första natt. På eftermiddagen får vi en stadsrundtur av Lusaka, staden som är Zambias politiska och kommersiella centrum. Här bor det omkring 3 miljoner invånare. Staden är fylld av livfulla marknader med fina tyger och smycken, samt flera intressanta museum och konstgallerier. Till kvällen väntar oss en välkomstmiddag där vi lär känna våra medresenärer bättre.

Hotell: Latitude 15 Hotel
Måltider: Välkomstmiddag

South Luangwa nationalpark

Utvilade och spända är det idag dags att ta oss vidare norrut till en av Zambias höjdpunkter. Från Lusaka flyger vi inrikesflyg till South Luangwa nationalpark. Det är mindre flyg som är en spännande upplevelse i sig. Till eftermiddagen checkar vi in på vår lodge och laddar upp för vår första safari, om tiden räcker till. South Luangwa är en helt fantastisk destination som har fler hjordar med bufflar än turister. Nationalparken öppnade först upp sina dörrar som ett naturreservat år 1938, år 1972 blev det sedan en nationalpark. South Luangwa är en av tre nationalparker vid Luangwa-floden i Zambia och känd som en av Afrikas bästa safaridestinationer. Här finns vilda djur i överflöd så som elefanter, apor, flodhästar och olika sorters antiloper. Vi bor i privata stugor i närheten av floden med alla bekvämligheter. Hit kommer det ibland en och annan giraff på besök.

Hotell: Track and Trail River Lodge
Måltider: Frukost, middag

South Luangwa nationalpark

Tillsammans med våra duktiga guider spanar vi efter parkens 60 olika djurarter samt runt fyrahundra olika fågelarter. Under denna period finns mängder med vackra fåglar. Har vi tur ser vi färgglada karminbiätare som häckar i sanddynerna vid floden. Lunagwa-floden är parkens livlina och hem till flera flodhästar. South Luangwas yta täcker hela 9,050 km2 och hem till den sällsynta Thornicrofts giraffen som inte finns någon annanstans. Dagen dukar upp för både morgon- och eftermiddagssafari i parken. I detta område har vi stora möjligheter att få syn på den vackra leoparden, framför allt under skymningen då dem ofta brukar ta sig ut ur sina gömmor. Vi håller utkik både i trädtopparna och på marken.

Hotell: Track and Trail River Lodge
Måltider: Frukost, lunch, middag

South Luangwa nationalpark

Ännu en dag tillägnad spännande safari! Spända tar vi plats i de öppna safarifordonen, klockan är lite innan 6 och det är gryning, fridfullt och vackert. Alla hjälps åt att spana och nu kan våra tränade ögon lättare hitta de mest skygga djuren. Väl tillbaka på lodgen är det inte omöjligt att ett par elefanter hunnit före och nu tar en slurp vatten nere vid floden eller smaskar på en kvist av sitt favoritträd. Efter lite egen tid på lodgen för att bara slappna av eller med en trevlig bok vid poolen är vi redo för eftermiddagens safaritur där vi tar ett stopp i solnedgången. Vi njuter i ett vackert landskap fullt av fridfulla djur. Här finns det flera vackra foton att ta. Till kvällen väntar en sista middag i Zambia och vi pratar om de elefanter, lejon och bufflar vi förhoppningsvis sett.

Hotell: Track and Trail River Lodge
Måltider: Frukost, lunch, middag

South Luangwa – Lilongwe, Malawi

Idag fortsätter vi vårt äventyr mot grannlandet Malawi och huvudstaden Lilongwe. Innan vi korsar landsgränsen stannar vi till vid affären Tribal Textiles som producerar och säljer vackra tyger i vackra, afrikanska mönster och alla tänkbara färger. Detta startade som ett litet projekt men som nu mera finns representerat i flera butiker runt om i världen. Efter en fortsatt kort bilfärd når vi snart Malawi. Längs vägen får vi en ordentlig uppfattning av landets många ansikten, landskapen är skiftande där varje nytt landskap har en egen karaktär och utseende. Vår erfarna guide delar med sig av flera spännande historier om platserna. Malawi är känt som “Afrikas varma hjärta”, både för sin fantastiska skönhet och vänliga människor. Vår lodge ligger utanför Lilongwe i en lugn miljö omgiven av ett behagligt grönområde, en perfekt plats till att ladda batterierna innan vi ska upptäcka flera av landets ögonstenar. Malawis huvudstad Lilongwe är uppkallat efter Lilongwe-floden som rinner igenom staden och har en fascinerande historia som letar sig tillbaka till början av 1900-talet.

Hotell: Kumbali Country Lodge
Måltider: Frukost, middag

Lokal skola och Zombaplatån

Från Lilongwe fortsätter vi vår resa i Malawi söderut till Zombaplatån. På vägen besöker vi en lokal skola i Dedza, som är organiserad av kvinnor från Malawi med bas i Sverige och Amerika. Här bjuds vi på en lättare lunch. Det är ett fint tillfälle att kunna kommunicera lite mer med lokalbefolkningen och lära sig om livet i Malawi. Under eftermiddagen fortsätter vi sedan mot högre höjder på Zombaplatån. Här ligger den högsta punkten på 2087 meter. Vårt boende ligger fint inbäddat med utsikt över berget.

Hotell: Sunbird Ku Chawe Hotel
Måltider: Frukost, lätt lunch, middag

Zombaplatån

I närheten av vårt boende finns naturliga pooler, vi går en promenad och den som vill kan ta sig ett dopp! Vi åker sedan mot Zombaplatån, där vi njuter av utsikten och något svalare temperaturer. Zomba brukade vara Malawis huvudstad när landets styrdes av Storbritannien. Denna bergsplatå är fylld av vegetation såsom cypresser, tallar och cederträd. Små vattenfall, stilla sjöar och bäckar rinner samman och bildar Mulunguzifloden. Det lugna skogsreservatet är känt för sin storslagna skönhet med blommor, ormbunkar, buskar och orkidéer.  Under promenader i området finns chans att se många olika sorters fåglar, jättefjärilar och babianer. Djurlivet här inkluderar även leoparder, även om de är svåra att upptäcka. I Zomba finns även en trevlig marknad med bland annat fint trähantverk för dig som vill ta med dig en unik souvenir hem.

Hotell: Sunbird Ku Chawe Hotel
Måltider: Frukost, middag

Zomba - Liwonde nationalpark

Efter frukost är det dags att bege oss mot nästa safariäventyr, denna gång i Malawi och Liwonde nationalpark. När vi kommit in i Liwonde nationalpark blir vår sista färd en liten båttur för att nå vår härliga lodge. Här kan vi se djurlivet både från land och floden. Vår camp är belägen i en lugn atmosfär i nationalparken, precis vid stranden av en lagun i närheten av Shire-floden. Ibland kommer flodhästar upp hela vägen till lägret. Vi åker ut på en eftermiddagssafari och njuter av en drink till solnedgången innan middag på lodgen.

Hotell: Mvuu Camp
Måltider: Frukost, lunch, middag

Liwonde nationalpark

Efter frukost kan vi ta en safari till fots för att få ett annat perspektiv på naturen och djuren. Utan bullret från safarifordonen får vi höra djur som annars kan gå obemärkt förbi, vilket är särskilt bra för alla fågelvänner. Fågellivet här är enastående, förmodligen den bästa året-runt fågelskådningen i södra Afrika. Över 300 av Malawis 650 fågelarter finns i Liwonde nationalpark. Under vår promenad njuter vi av stillheten och naturen omkring oss, och observerar vilka djur som korsar vår väg. Efter lunch finns det tid att slappna av vid poolen innan vi åker ut på en flodkryssning. Shire-floden är på vissa ställen nästan en kilometer bred och den bildar den västra gränsen av Liwonde nationalpark. Dess flodbanker är som en magnet för djurlivet och det stora antalet av flodhästar, elefanter och nilkrokodiler är speciellt.

Hotell: Mvuu Camp
Måltider: Frukost, lunch, middag

Liwonde nationalpark – Malawisjön

Efter en sista morgonsafari i Liwonde nationalpark är det dags att åka vidare till Malawis verkliga pärla; den glittrande Malawisjön som även kallas ”Lake of Stars”, på svenska ”Sjön av Stjärnor”. Malawisjön är den tredje största sjön i hela Afrika. Efter en båttur från Cape Maclear når vi den vackra ön Mumbo Island. Mumbo Island är en orörd tropisk ö som tycks flyta på det klara vattnet i Malawisjöns nationalpark. Med otaliga arter av färgglada fiskar och klart vatten, erbjuder nationalparken vad många anser den bästa sötvattensnorklingen och dykningen i världen. Mumbo Island är bara en kilometer bred och underbart orörd. Ön har fått flera utmärkelser och lovordas för sina miljövänliga principer.

Hotell: Mumbo Island
Måltider: Frukost, middag

Mumbo Island i Malawisjön

Härlig, ledig dag med möjligheter till flera aktiviteter på egen hand eller bara koppla av på stranden eller i en hängmatta och njuta av den vackra naturen. Populära aktiviteter på ön är bland annat simning, snorkling, kajakpaddling (ingår), kurser i dykning och fågelskådning.

Hotell: Mumbo Island
Måltider: Frukost, lunch, middag

Hemresa från Malawi

Efter några härliga dagar på den tropiska ön är det dags att påbörja resan hemåt. Tillsammans åker vi till flygplatsen Lilongwe och tänker tillbaka på de upplevelser vi bär med oss efter denna resa. Nu bär det av hemåt, eller så fortsätter vi utforska Afrika med en tilläggsresa.

Hotell: –
Måltider: Frukost

Hemkomst från Malawi

Hemkomst till Skandinavien med fina minnen i bagaget från vår resa i Malawi och Zambia och många spännande historier om vårt äventyr.

 

Hotell

 • Track and Trail River Camp

  Track and Trail River Camp

  Denna intima safari Lodge erbjuder autentiska och unika safari upplevelser, idealiskt beläget vid stranden av Luangwa River och mittemot South Luangwa National Park.

 • Kumbali Country Lodge

  Kumbali Country Lodge

  Denna lodge är vackert belägen i en mjölkgård bara 10 minuter från stadskärnan. I detta otroliga område finns det vackra stigar att utforska och det råder ett lugn över hela anläggningen.

 • Sunbird Ku Chawe hotel

  Sunbird Ku Chawe hotel

  Här bor du i Deluxerum med utsikt över trädgården och med bergen i bakgrunden. Hotellet har en trevlig trädgård med milsvid utsikt över Zombaplatån. Alla rum har en öppen spis som personalen tänder vid middagstid.

 • Mvuu Camp

  Mvuu Camp

  Mvuu Camp ligger vackert i Liwonde Nationalpark. Strax efter ingången till nationalparken går man ombord på en båt och åker över floden till Mvuu Camp.  På morgonen vaknar man med finaste utsikten och fågelsång.

 • Mumbo Island

  Mumbo Island

  Mumbo island är en riktig paradis ö som ligger i lake Malawi. Här kan du snorkla i det kristallklara vattnet eller paddla kajak.  Att befinna sig på denna ö en en fantastisk upplevelse.

 • Latitude 15 Hotel

  Latitude 15 Hotel

  Beläget i den sydöstra delen av Lusaka kantas hotellet av vackra trädavenyer och bjuder in till bekvämligheter i en smakfull inledning av moderna Afrika med en kosmopolitisk twist. Endast 20 minuter från stadskärnan.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2024-11-09
plane-landing Hemkomst
2024-11-22
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
67 950 kr
price-kr Enkelrum
76 450 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2024-11-09
plane-landing Hemkomst
2024-11-22
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
67 950 kr
price-kr Enkelrum
76 450 kr

I priset ingår:

 • Flyg Stockholm – Lusaka med retur från Lilongwe,
 • Inrikesflyg Lusaka – Mfuwe,
 • Rum på tre-fyrstjärniga hotell/lodger inklusive frukost,
 • Transporter, måltider, inträden och utflykter enligt resebeskrivning,
 • Svensktalande professionell reseledning och lokala specialistguider,
 • Bagageservice och dricks till bärare,
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen, cirka 30 dagar innan avresa.

I priset ingår ej:

 • Visum till Malawi (Zambia gratis),
 • Dryck till måltid,
 • Dricks till lokalguider och chaufförer.

Valfria tillägg:

 • Drickspaket för hela resan = 2 400 kr per person.
 • Flyg från/till Göteborg/Köpenhamn i mån av plats, pris vid förfrågan.

Klimatkompenseradin resa. De flesta väljer 150 kr eller 250 kr. Det går även att välja ett högre belopp. Läs mer www.thabelatravel.com/klimatkompensation.

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället. Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 7 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 14 dagar är 721 kr per person.

Vi reserverar oss för eventuella hotellbyten, till hotell med lika standard.

Vänligen, ta del av de särskilda och allmänna resevillkoren innan du bokar safariresan i Malawi och Zambia.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Tilläggsresor

Kapstaden

Kapstaden

Förläng din resa i Afrika med några dagar i en av världens vackraste städer, Kapstaden. Här tar vår kunniga lokalguide med oss till Godahoppsuddens slående vyer, till pingvinkolonin i Boulders Beach och i de frodiga vinlandskapen väntar smakupplevelser som vi tidigare bara kunnat...

Kapstaden

Förläng din resa i Afrika med några dagar i en av världens vackraste städer, Kapstaden. Här tar vår kunniga lokalguide med oss till Godahoppsuddens slående vyer, till pingvinkolonin i Boulders Beach och i de frodiga vinlandskapen väntar smakupplevelser som vi tidigare bara kunnat drömma om. Med dess närhet till naturen får vi i Kapstadens pulserande stadsliv det perfekta avslutet på resan.

 • Dag 1: Ankomst Kapstaden

  Dag 1: Ankomst Kapstaden

  På flygplatsen väntar vår lokalchaufför oss i ankomsthallarna för transport till hotellet. Bergen som omfamnar staden skapar en härlig stämning. Vårt hotell ligger i det säkra området Sea Point vid Atlantkusten.

  Hotell: The Hyde Hotel
  Måltider: –

 • Dag 2: Godahoppsudden

  Dag 2: Godahoppsudden

  Idag åker vi på heldagsutflykt till Godahoppsuddens magnifika stränder och hisnande vyer. Inkluderat ett besök vid  pingvinerna på Boulders Beach och Kirstenbosch botaniska trädgård.

  Hotell: The Hyde Hotel
  Måltider: Frukost

 • Dag 3: Vindistriktet

  Dag 3: Vindistriktet

  Dagens utflykt tar oss till de vackra vindistrikten utanför staden. Vi får en första vinprovning i Paarl med rundtur på gården, en andra i Franschhoek och når tillslut Stellenbosch.

  Hotell: The Hyde Hotel
  Måltider: Frukost

 • Dag 4: Ledig dag

  Dag 4: Ledig dag

  Dag för egna aktiviteter.

  Hotell: The Hyde Hotel
  Måltider: Frukost

 • Dag 5: Avresa Kapstaden

  Dag 5: Avresa Kapstaden

  Idag har vårat spännande äventyr nått sitt slut, i gemensam transport tillbaka till flygplatsen i Kapstaden påbörjar vi vår resa tillbaka till Skandinavien igen.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
5 950 kr
price-kr Enkelrum
8 400 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
5 950 kr
price-kr Enkelrum
8 400 kr
I priset ingår:
 • Transporter, inträden, måltider och utflykter enligt resebeskrivningen
 • Rum 4 nätter på 4* hotell inklusive frukost
I priset ingår ej:
 • Flygtillägg
 • Dryck
 • Dricks

Ett flygtillägg kan tillkomma beroende på var originalresan slutar/ börjar, vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

Utflykterna arrangeras med engelsktalande guide och sker tillsammans med andra, internationella resenärer.

Pris kan komma att variera beroende på säsong, vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.
Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Priset gäller till och med 31:a oktober 2022, vänligen kontakta Thabela Travel för pris övriga datum.

Victoriafallen & safari

Victoriafallen & safari

Upplev ett av världens största vattenfall, Victoriafallet och oslagbart safari i Botswana. I Zimbabwe bevittnar vi hur Zambezifloden dundrar ner i fallen. Grannlandet Botswana dukar istället upp för genuint safari där vi utforskar savannerna under en heldagsutflykt till Chobe nationalpark....

Victoriafallen & safari

Upplev ett av världens största vattenfall, Victoriafallet och oslagbart safari i Botswana. I Zimbabwe bevittnar vi hur Zambezifloden dundrar ner i fallen. Grannlandet Botswana dukar istället upp för genuint safari där vi utforskar savannerna under en heldagsutflykt till Chobe nationalpark. Chobes djurrikedom är imponerande, här hittar vi bland annat många av Afrikas elefanter.

 • Dag 1: Ankomst Victoriafallen

  Dag 1: Ankomst Victoriafallen

  Ankomst till de ståtliga Victoriafallen i Zimbabwe. Efter transport till vårt hotell som ligger precis vid Zambezifloden så checkar vi in och tillbringar eftermiddagen på egen hand.

  Hotell: A´Zambezi River Lodge
  Måltider:

 • Dag 2: Guidad tur vid fallen

  Dag 2: Guidad tur vid fallen

  Till förmiddagen ger vi oss ut på en cirka två timmars guidad rundtur vid fallen. ​Under 1800-talet när Kololo-stammen levde i området så kallade de vattenfallet för ”Mosi-os-Tunya”, vilket betyder ”Röken som dundrar”.

  Hotell: A´Zambezi River Lodge
  Måltider: Frukost

 • Dag 3: Safari i Botswana

  Dag 3: Safari i Botswana

  Tidig morgon gör vi oss klara för en heldagstur i grannlandet Botswana. Där ska vi idag få uppleva förstklassigt safari i Chobe nationalpark. Chobe anses vara ett av Afrikas bästa viltreservat och här finns inte mindre än 120 000 elefanter.

  Hotell: A´Zambezi River Lodge
  Måltider: Frukost, lunch

 • Dag 4: Avresa Victoriafallen

  Dag 4: Avresa Victoriafallen

  Idag checkar ut och får transport tillbaka till Victoriafallens flygplats. Fyllda med nya härliga upplevelser säger vi hejdå och påbörjar vår resa hem igen.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
7 400 kr
price-kr Enkelrum
9 400 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
7 400 kr
price-kr Enkelrum
9 400 kr

I priset ingår:

 • Transporter, utflykter, inträden och måltider enligt resebeskrivningen,
 • Engelsktalande lokalguider under utflykterna,
 • Rum 3 nätter på A´Zambezi River Lodge i Zimbabwe i ett standardrum i trädgården inklusive frukost.

I priset ingår ej:

 • Visum,
 • Flyg och flygskatter,
 • Dryck,
 • Dricks.

Priset är baserat på minst två betalande resenärer och kan komma att samköras med andra internationella resenärer.

Boendet är beroende av tillgänglighet vid bokningstillfället​.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Vänligen ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Ett flygtillägg kan tillkomma beroende på var originalresan slutar/ börjar, vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Vänligen notera att ovan priser avser resa i 2024, för resterande datum kontakta Thabela Travel.

Liknande resor