• plane-takeoff
  • 2022-10-15
 • Längd: 13 dagar
 • price-icon Pris från: 53 950 kr
 • compas-iconSvensk guide

Malawi och Zambia

Som en gömd och glömd skatt i mittersta Afrika ligger det lilla landet Malawi, till stor del täckt av kristallklart vatten och skogstäckta berg. Malawi utsågs nyligen till ett av världens främsta resmål, tack vare sin varierande natur och vänliga befolkning. Vi besöker nationalparker fulla av flodhästar och elefanter samt får avkopplande dagar på paradisön Mumbo Island. Bredvid Malawi ligger Zambia som med sina vackra nationalparker erbjuder förträfflig safari. Kombinationen blir en sällsynt vacker resa!

Thabela Travels safariresa i Malawi och Zambia leds av en svensk guide med specialistkunskap.

Välkommen till bildvisning om vår resa i Malawi och Zambia! »

Har du inte tänkt dig en rundresa med svensk guide? Kontakta då istället Thabela Africa, som är vår resebyrå i Kapstaden med svensk personal. De erbjuder följande typer av resor till Malawi och Zambia:
Rundresor med engelsk guide | Köra-själv-paket | Kryssningar | Temaresor | Båt och tågresor

 

pic1

Svensk Guide

Läs mer
Avresa mot Afrika

Avresa från Skandinavien. Ny styr vi kosan mot vårt spännande safariresa till Malawi och Zambia. Första stoppet är Lusaka i Zambia.

Ankomst till Zambia

Idag kommer vi fram till Lusaka i Zambia omkring lunchtid där vi möter vår svensktalande guide. Härifrån flyger vi sedan inrikesflyg norrut mot South Luangwa nationalpark. Det är mindre flyg som är en spännande upplevelse i sig. Till eftermiddagen checkar vi in på vår lodge och laddar upp för vår första safari, om tiden räcker till. South Luangwa är en helt fantastisk safaridestination som har fler hjordar med bufflar än turister. Här finns vilda djur i överflöd så som elefanter, apor, flodhästar och olika sorters antiloper. Vi bor i privata stugor i närheten av Luangwa-floden med alla bekvämligheter. Till kvällen lär vi känna vår medpassagerare under välkomstmiddag på lodgen.

Hotell: Thornicroft lodge
Måltider: Middag

Safari i South Luangwa nationalpark

Vi vaknar tidig morgon för vårt första möte med parkens invånare. Tillsammans med våra duktiga guider spanar vi efter parkens 60 olika djurarter samt flera hundra olika fågelarter. Under denna period finns mängder med vackra fåglar. Har vi tur ser vi 1000-tals sydliga karminbiätare som häckar i sanddynerna vid floden. Lunagwafloden sägs bebos av fler flodhästar per kilometer än någon annan flod i världen. Här finns också den sällsynta Thornicroftgiraffen som inte finns någon annanstans. Efter en liten siesta vid lodgen ger vi oss ut på en eftermiddagssafari och när skymningen smyger sig på spanar vi lite extra efter de nattaktiva djuren. South Luangwa som är mest känd för sin stora mängd leoparder och det är störst chans att få syn på dem i skymningen. Vi får hålla utkik både i trädtopparna och på marken.

Hotell: Thornicroft lodge
Måltider: Frukost, lunch, middag

Safari i South Luangwa nationalpark

Hela dagen är tillägnad safari då vi även idag ger oss ut både morgon och eftermiddag. Väl tillbaka på lodgen är det inte omöjligt att ett par elefanter hunnit före och nu tar en slurp vatten nere vid floden eller smaskar på en kvist av sitt favoritträd. Vi själva gör ett stopp i solnedgången under själva safarituren, för att avnjuta en drink i ett vackert landskap fullt av fridfulla djur. Vi äter en sista middag i Zambia och pratar om de elefanter, lejon och bufflar vi förhoppningsvis sett, och ser vem som kommer ihåg flest antiloparter.

Hotell: Thornicroft lodge
Måltider: Frukost, lunch, middag

South Luangwa – Lilongwe, Malawi

Efter frukosten så sätter vi oss i bussen och åker vidare till grannlandet Malawi och huvudstaden Lilongwe. Innan vi korsar gränsen stannar vi till vid affären Tribal Textiles som producerar och säljer vackra tyger. Detta startade som ett litet projekt men som nu mera finns representerat i butiker runt om i världen. Väl framme i Malawi stannar vi i Lilongwe över natten innan vi fortsätter upptäcka landet. Malawi är känt som “Afrikas varma hjärta”, både för sin fantastiska skönhet och vänliga människor. Vår lodge ligger utanför Lilongwe i en lugn miljö. Vi njuter av en välsmakande middag på kvällen.

Hotell: Kumbali Country Lodge
Måltider: Frukost, middag

Lokal skola och Zombaplatån

Från Lilongwe fortsätter vi vår resa i Malawi söderut till Zombaplatån. På vägen besöker vi en lokala skola i Dedza, som är organiserad av kvinnor från Malawi med bas i Sverige och Amerika. Här får vi en inblick i det lokala livet och bjuds på en lättare lunch. Under eftermiddagen fortsätter vi sedan mot högre höjder på Zombaplatån, vi kommer fram i lagom tid till att fräscha upp oss inför middagen.

Hotell: Sunbird Ku Chawe Hotel
Måltider: Frukost, lunch, middag

Zombaplatån

I närheten av vårt boende finns naturliga pooler, vi går en promenad och den som vill kan ta sig ett dopp! Vi åker sedan mot Zombaplatån, där vi njuter av utsikten och något svalare temperaturer. Under tiden Malawi var brittiskt protektorat och fortfarande gick under namnet Nyasaland var Zomba landets huvudstad och ovanför staden breder platån ut sig. Denna bergsplatå är 1800 meter hög och här finns en blandad vegetation av cypresser, tallar och cederträd. Små vattenfall, stilla sjöar och bäckar rinner samman och bildar Mulunguzifloden. Det lugna skogsreservatet är känt för sin storslagna skönhet med blommor, ormbunkar, buskar och orkidéer. Det är en perfekt plats för cykling, hästridning eller promenader. Under promenader i området finns chans att se många olika sorters fåglar, jättefjärilar och babianer. Djurlivet här inkluderar även leoparder, även om de är svåra att upptäcka. I Zomba finns även en trevlig marknad med bland annat fint trähantverk.

Hotell: Sunbird Ku Chawe Hotel
Måltider: Frukost, middag

Zomba - Liwonde nationalpark

Efter frukost är det dags att bege oss mot nästa safariäventyr, denna gång i Malawi och Liwonde nationalpark. För att ta oss till lodgen åker vi en 15 minuters lång båttur. Här kan vi se djurlivet både från land och från floden. På väg till Liwonde nationalpark stannar vi till på en lokal skola, för att träffa barnen och se hur de utbildas. Vår camp är belägen i nationalparken, i en lugn atmosfär precis på stranden av en lagun i närheten av Shire floden. Ibland kommer flodhästar upp hela vägen till lägret. Vi åker ut på en eftermiddagssafari och njuter av en drink till solnedgången innan middagen på lodgen.

Hotell: Mvuu Camp
Måltider: Frukost, lunch, middag

Safari i Liwonde nationalpark

Efter frukost kan vi välja att köpa till en safari till fots för ett annat perspektiv på naturen och djuren. Utan bullret från safarifordonen får vi höra djur som annars kan gå obemärkt förbi, vilket är särskilt bra för alla fågelvänner. Fågellivet här är enastående, förmodligen den bästa året-runt fågelskådningen i södra Afrika. Över 300 av Malawis 650 fågelarter finns i Liwonde nationalpark. Efter lunch finns det tid att slappa vid poolen innan vi åker ut på en flodkryssning. Shire-floden är på vissa ställen nästan en kilometer bred och den bildar den västra gränsen av Liwonde nationalpark. Dess flodbanker är som en magnet för djurlivet och det stora antalet av flodhästar, elefanter och nilkrokodiler är speciellt.

Hotell: Mvuu Camp
Måltider: Frukost, lunch, middag

Liwonde nationalpark – Malawisjön

Efter en sista morgonsafari i Liwonde nationalpark är det dags att åka båt tillbaka till hamnen i Ulongwe, för att ta oss vidare mot Malawis pärla; den glittrande Malawisjön. Efter en båttur från Cape Maclear når vi på eftermiddagen den vackra ön Mumbo Island. Mumbo Island är en orörd tropisk ö som tycks flyta på det klara vattnet i Malawisjöns nationalpark. Med otaliga arter av färgglada fiskar och klart vatten, erbjuder nationalparken vad många anser den bästa sötvattensnorklingen och dykningen i världen. Mumbo Island är bara en kilometer bred och underbart orörd. Mumbo Island har fått flera utmärkelser och lovordas för sina miljövänliga principer.

Hotell: Mumbo Island
Måltider: Frukost, middag

Mumbo Island i Malawisjön

Dagen är till eget förfogande med möjligheter till att ta en snorkeltur i Malawisjöns kristallklara vatten. Här kan vi se de färgglada fiskarna som vi kan finna i våra akvarier. Man kan också välja att koppla av på stranden eller i en hängmatta och njuta av den vackra naturen. Andra populära aktiviteter på ön är simning, kajakpaddling, kurser i dykning och fågelskådning. En kryssning i solnedgången ingår. Alla andra motoriserade sporter och dykning ingår inte i priset, men kan ordnas. Vi rekommenderar att du bokar dykning i förväg för att undvika besvikelse. På kvällen äter vi en välsmakande middag gemensamt.

Hotell: Mumbo Island
Måltider: Frukost, lunch, middag

Hemresa från Malawi

Efter några härliga dagar på den tropiska ön är det dags att påbörja resan hemåt. Vi beger oss tillbaka till fastlandet via Malawisjön, som är Afrikas tredje största sjö. Vi ankommer till flygplatsen under eftermiddagen och tänker tillbaka på de upplevelser vi bär med oss efter denna resa. Nu bär det av hemåt, eller så fortsätter vi utforska Afrika med en tilläggsresa.

Hotell: –
Måltider: Frukost

Hemkomst från Malawi

Hemkomst till Skandinavien med fina minnen i bagaget från vår resa i Malawi och Zambia och många vilda historier om våra safariäventyr.

 

Hotell

 • Thornicroft Lodge

  Thornicroft Lodge

  På stranden till Luangwafloden finner vi Thornicroft Lodge. Här är det du som är på besök i djurens rike. Ofta vandrar elefanter och giraffer runt bland hyddorna på väg ner till floden för att bada.

 • Kumbali Country Lodge

  Kumbali Country Lodge

  Denna lodge är vackert belägen i en mjölkgård bara 10 minuter från stadskärnan. I detta otroliga område finns det vackra stigar att utforska och det råder ett lugn över hela anläggningen.

 • Sunbird Ku Chawe hotel

  Sunbird Ku Chawe hotel

  Här bor du i Deluxerum med utsikt över trädgården och med bergen i bakgrunden. Hotellet har en trevlig trädgård med milsvid utsikt över Zombaplatån. Alla rum har en öppen spis som personalen tänder vid middagstid.

 • Mvuu Camp

  Mvuu Camp

  Mvuu Camp ligger vackert i Liwonde Nationalpark. Strax efter ingången till nationalparken går man ombord på en båt och åker över floden till Mvuu Camp.  På morgonen vaknar man med finaste utsikten och fågelsång.

 • Mumbo Island

  Mumbo Island

  Mumbo island är en riktig paradis ö som ligger i lake Malawi. Här kan du snorkla i det kristallklara vattnet eller paddla kajak.  Att befinna sig på denna ö en en fantastisk upplevelse.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2022-10-15
plane-landing Hemkomst
2022-10-27
calender Antal dagar
13 dagar
price-kr Del i dubbelrum
53 950 kr *
price-kr Enkelrum
58 950 kr *
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2022-10-15
plane-landing Hemkomst
2022-10-27
calender Antal dagar
13 dagar
price-kr Del i dubbelrum
53 950 kr
price-kr Enkelrum
58 950 kr

*Preliminärt pris och program. Vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

I priset ingår:

 • Flyg Stockholm-Lusaka med retur från Lilongwe
 • Inrikesflyg Lusaka – Mfuwe
 • Rum på tre-fyrstjärniga hotell/lodger
 • Transporter, måltider, inträden och utflykter enligt resebeskrivning
 • Svensktalande professionell reseledning och lokala specialistguider
 • Bagageservice och dricks till bärare, lokalguider och chaufförer
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Dessa är för närvarande cirka 3 900 kr. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen, cirka 30 dagar innan avresa

I priset ingår ej:

 • Visum
 • Dryck till måltid

Flyg från/till Göteborg/Köpenhamn kan ordnas mot ett tillägg. Vänligen kontakta oss för mer information.

Klimatkompenseradin resa. De flesta väljer 150 kr eller 250 kr. Det går även att välja ett högre belopp. Läs mer www.thabelatravel.com/klimatkompensation.

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället. Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 6,25 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 13 dagar är 568 kr per person.

Vi reserverar oss för eventuella hotellbyten, till hotell med lika standard.

Vänligen, ta del av de särskilda och allmänna resevillkoren innan du bokar safariresan i Malawi och Zambia.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Tilläggsresor

Kapstaden

Kapstaden

Förläng din resa i Afrika med några dagar i en av världens vackraste städer, Kapstaden. Här tar vår kunniga lokalguide med oss till Godahoppsuddens slående vyer, till pingvinkolonin i Boulders Beach och i de frodiga vinlandskapen väntar smakupplevelser som vi tidigare bara kunnat...

Kapstaden

Förläng din resa i Afrika med några dagar i en av världens vackraste städer, Kapstaden. Här tar vår kunniga lokalguide med oss till Godahoppsuddens slående vyer, till pingvinkolonin i Boulders Beach och i de frodiga vinlandskapen väntar smakupplevelser som vi tidigare bara kunnat drömma om. Med dess närhet till naturen får vi i Kapstadens pulserande stadsliv det perfekta avslutet på resan.

 • Dag 1: Ankomst Kapstaden

  Dag 1: Ankomst Kapstaden

  På flygplatsen väntar vår lokalchaufför oss i ankomsthallarna för transport till hotellet. Bergen som omfamnar staden skapar en härlig stämning. Vårt hotell ligger i det säkra området Sea Point vid Atlantkusten.

  Hotell: The Hyde Hotel
  Måltider: –

 • Dag 2: Godahoppsudden

  Dag 2: Godahoppsudden

  Idag åker vi på heldagsutflykt till Godahoppsuddens magnifika stränder och hisnande vyer. Inkluderat ett besök vid  pingvinerna på Boulders Beach och Kirstenbosch botaniska trädgård.

  Hotell: The Hyde Hotel
  Måltider: Frukost

 • Dag 3: Vindistriktet

  Dag 3: Vindistriktet

  Dagens utflykt tar oss till de vackra vindistrikten utanför staden. Vi får en första vinprovning i Paarl med rundtur på gården, en andra i Franschhoek och når tillslut Stellenbosch.

  Hotell: The Hyde Hotel
  Måltider: Frukost

 • Dag 4: Ledig dag

  Dag 4: Ledig dag

  Dag för egna aktiviteter.

  Hotell: The Hyde Hotel
  Måltider: Frukost

 • Dag 5: Avresa Kapstaden

  Dag 5: Avresa Kapstaden

  Idag har vårat spännande äventyr nått sitt slut, i gemensam transport tillbaka till flygplatsen i Kapstaden påbörjar vi vår resa tillbaka till Skandinavien igen.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
5 800 kr
price-kr Enkelrum
8 150 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
5 800 kr
price-kr Enkelrum
8 150 kr
I priset ingår:
 • Transporter, inträden, måltider och utflykter enligt resebeskrivningen
 • Rum 4 nätter på 4* hotell inklusive frukost
I priset ingår ej:
 • Flygtillägg
 • Dryck
 • Dricks

Ett flygtillägg kan tillkomma beroende på var originalresan slutar/ börjar, vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

Utflykterna arrangeras med engelsktalande guide och sker tillsammans med andra, internationella resenärer.

Pris kan komma att variera beroende på säsong, vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.
Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Victoriafallen & safari

Victoriafallen & safari

Upplev ett av världens största vattenfall, Victoriafallet och oslagbart safari i Botswana. I Zimbabwe bevittnar vi hur Zambezifloden dundrar ner i fallen. Grannlandet Botswana dukar istället upp för genuint safari där vi utforskar savannerna under en heldagsutflykt till Chobe nationalpark....

Victoriafallen & safari

Upplev ett av världens största vattenfall, Victoriafallet och oslagbart safari i Botswana. I Zimbabwe bevittnar vi hur Zambezifloden dundrar ner i fallen. Grannlandet Botswana dukar istället upp för genuint safari där vi utforskar savannerna under en heldagsutflykt till Chobe nationalpark. Chobes djurrikedom är imponerande, här hittar vi bland annat många av Afrikas elefanter.

 • Dag 1: Ankomst Victoriafallen

  Dag 1: Ankomst Victoriafallen

  Ankomst till de ståtliga Victoriafallen i Zimbabwe. Efter transport till vårt hotell som ligger precis vid Zambezifloden så checkar vi in och tillbringar eftermiddagen på egen hand.

  Hotell: A´Zambezi River Lodge
  Måltider:

 • Dag 2: Guidad tur vid fallen

  Dag 2: Guidad tur vid fallen

  Till förmiddagen ger vi oss ut på en cirka två timmars guidad rundtur vid fallen. ​Under 1800-talet när Kololo-stammen levde i området så kallade de vattenfallet för ”Mosi-os-Tunya”, vilket betyder ”Röken som dundrar”.

  Hotell: A´Zambezi River Lodge
  Måltider: Frukost

 • Dag 3: Safari i Botswana

  Dag 3: Safari i Botswana

  Tidig morgon gör vi oss klara för en heldagstur i grannlandet Botswana. Där ska vi idag få uppleva förstklassigt safari i Chobe nationalpark. Chobe anses vara ett av Afrikas bästa viltreservat och här finns inte mindre än 120 000 elefanter.

  Hotell: A´Zambezi River Lodge
  Måltider: Frukost, lunch

 • Dag 4: Avresa Victoriafallen

  Dag 4: Avresa Victoriafallen

  Idag checkar ut och får transport tillbaka till Victoriafallens flygplats. Fyllda med nya härliga upplevelser säger vi hejdå och påbörjar vår resa hem igen.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
6 500 kr
price-kr Enkelrum
9 500 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
6 500 kr
price-kr Enkelrum
9 500 kr

I priset ingår:

 • Transporter, utflykten, inträden och måltider enligt resebeskrivningen
 • Rum 3 nätter på A´Zambezi River Lodge i Zimbabwe i ett standardrum i trädgården B&B

I priset ingår ej:

 • Eventuellt flygtillägg
 • Visum
 • Dricks
 • Dryck till måltid

Ett flygtillägg kan tillkomma beroende på var original-resan slutar/ börjar, vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Utflykterna försigår med engelsk guide och andra internationella resenärer

Liknande resor