• plane-takeoff
  • 2020-10-27
  • 2021-10-30
 • Längd: 13 dagar
 • price-icon Pris från: 44 450 kr
 • compas-iconSvensk guide

Namibia

Välj bland våra resor till Namibia! Drömresor för naturälskare till landet som än så länge är föga exploaterat. Här är de vilda djuren fortfarande i majoritet. Besök vår planets äldsta öken, de högsta sanddynerna, till synes ändlösa vidder, dramatisk natur och låt dig fascineras av det rika djurlivet. Vi njuter av solens färgspel över de djupröda sanddynerna, åker på en kryssning utanför Swakopmund och lär oss om hur Himbafolket traditionellt lever. Vi åker även på viltsafari i Etosha nationalpark. Runt om i landet har vi handplockat komfortabla lodger med unik design. Med oss på resan följer en svensktalande guide.

Är något område som ingår i denna resa drabbad av Coronaepidemin vid din avresa så planeras antingen programmet om till Coronafritt område eller så får du avboka med full återbetalning, enligt våra resevillkor här.

Thabela Travels resor till Namibia leds av en svensk guide med specialistkunskap.

Välkommen till bildvisning om våra Namibiaresor! >>

Har du inte tänkt dig en rundresa med svensk guide? Kontakta då istället Thabela Africa, som är vår resebyrå i Kapstaden med svensk personal. De erbjuder följande typer av resor till Namibia:
Rundresor med engelsk guide | Köra-själv-paket | Kryssningar | Temaresor | Båt och tågresor

 

Avresa mot Namibia

Avresa från Skandinavien mot Namibia.

Ankomst till Namibia

Vi ankommer till Namibia där vår guide möter upp oss på flygplatsen utanför Windhoek. Namibia är dubbelt så stort som Sverige men har en befolkning på endast 2 miljoner invånare varav ca 330 000 bor i huvudstaden Windhoek. Windhoek ligger i centrala Namibia på en platå cirka 1655 meter över havet, nästan exakt i landets geografiska centrum. Staden blandar modern arkitektur och senaste mode tillsammans med gamla koloniala tyska byggnader och Herero-kvinnor i sin traditionella viktorianska klänningar. Windhoek beskrivs ofta som en stad med en kontinental atmosfär. Detta kan hänföras till dess arkitektur – historiska byggnader som går tillbaka till det tyska koloniala styret – liksom dess kök, kultur, klädkoder och utbildningsinstitutioner. Samtidigt har Windhoek färg, ljud och tempo som en modern afrikansk stad. Vi checkar in på hotellet och har tid för en skön dusch efter en lång resa. På eftermiddagen får vi en överblick över staden genom en stadsrundtur i Windhoek och vi avslutar med en gemensam välkomstmiddag på en lokal restaurang.

Hotell: Hilton Hotel
Måltider: Välkomstmiddag

Windhoek - Sossusvleis sanddynor

Vi åker söderut genom Namibias sparsamt befolkade enorma yta, det är en upplevelse i sig att färdas mil efter mil genom landskapet. Under resan stannar vi på lämpliga platser för ett foto eller fler. Vi bor på en bekväm lodge som gränsar till det natursköna Namib landskapet. Detta är porten till Sesriem Canyon och Sossusvlei, där några av de högsta sanddynerna i världen står högt över de vita ökenslättarna, dynerna når 300 meters höjd. På eftermiddagen kan du koppla av vid poolen eller delta i valfria aktiviteter som erbjuds på lodgen.

Hotell: Agama River Camp
Måltider: Frukost, middag

Sossusvleis sanddynor

Idag vaknar vi tidigt. Morgonsolen skapar ett sällsamt dekorativt färgspel över de ockrafärgade sanddynerna och de omringandebergen som förtrollar oss. Vi fasciners av den surrealistiska Deadvlei, omgiven av de högsta sanddynerna och Sossusvlei, saltgrytan som med sina uttorkade  hukande träd med krokiga grenar ger oss nästan en spöklik stämning. Vi har möjligheten att bestiga en av sanddynerna och utsikten däruppifrån, över det mäktiga ökenlandskapet, är väl värt ansträngningen. Kanske ser vi en del av de djur som har anpassat sig till den hårda ökenmiljön som t ex oryxantilop, jackal, struts och springbok. Vi fortsätter till Sesriem Canyon vid randen av Namiböknen där vi tar en kort promenad ner i ravinen som är ca en km lång och 30 meter djup. Sesriem betyder ’sex bälten’ på afrikaans från att det var så många man behövde binda ihop för att kunna hissa upp vatten ur ravinen.

Hotell: Agama River Camp
Måltider: Frukost, middag

Atlantens kust - Walvis Bay och Swakopmund

Via Kuise Valley kör vi mot Atlanten. I Walvis Bay besöker vi den grunda lagunen, ett av de viktigaste våtmarksområdena på den afrikanska kontinenten. Med lite tur får se rosaskimrande flamingos men också pelikaner, skarvar och strandpipare. När vi kommer fram till Swakopmund, Namibias tredje största stad, blir det tydligt att staden grundades av tyskar. Vi ser bland annat stadskärnans många byggnader i bayersk stil. Resten av dagen spenderas på egen hand. Med palmkantade gator och strandpromenader är Swakopmund ett mycket populärt semestermål i Namibia. Stadens trevliga sommarklimat och långsträckta stränder lockar sportfiskare och surfare från hela södra Afrika. Swakopmund är en bohemisk blandning av tysk arkitektur och afrikansk tid, en avslappnad attityd, mistiga morgnar och ökenvärme.

Hotell: A la Mer Hotel
Måltider: Frukost

Kuststaden Swakopmund

Efter frukost åker vi på en kryssning på det lugna vattnet i Walvis Bay. Vi njuter av en lätt lunch medan vi letar efter Atlantens djur och fågelliv. Har vi tur ser vi Pälssälar, Delfiner, Lädersköldpaddor och här kan även Valar och Späckhuggare synas. Eftermiddagen är fri att vandra runt och lära känna Swakopmund på egen hand.

Hotell: A la Mer Hotel 
Måltider: Frukost, lätt lunch

Damaraland

Längre upp i norr ligger Brandberg med Namibias högsta bergstopp som når 2 579 meter över havet. När vi passerat bergsområdet kommer vi in i det vackra Damaraland som är ett av de mest glesbefolkade områdena i landet och det är också en udda del geologiskt sett. I solnedgången förundras vi av den urgamla naturens konstnärliga skapelser vid Burnt Mountains och Organ Pipes. Twyfelfontein blev år 2007 Namibias första världsarv (UNESCO). I detta område finns över 2500 hällristningar skapade för tusentals år sedan av förfäder till de bushmän som än idag lever i den förhistoriska öknen. Tydliga bilder föreställande noshörningar, elefanter, giraffer och människors fotspår syns på klipporna runtomkring.

Hotell: Twyfelfontein Adventure Camp
Måltider: Frukost, middag

Damaraland – Etosha Nationalpark

Innan vi åker vidare mot resans stora safariäventyr stannar vi till i Petrified Forest. Detta är ett geologiskt fenomen som visar skapandet och utvecklingen av några av de äldsta landmassorna på jorden. Här finner vi också den unika Welwitschia mirabilis, den äldsta levande ökenväxten på vår planet. I detta karga klippiga område trivs de sällsynta Ökenelefanterna, Spetsnoshörningen och flertalet antiloper. Halvvägs till Etosha nationalpark möter vi himbafolket och får lära oss om hur de traditionellt lever. Dessa vänliga människor, nära besläktade med herero, är herdar och lever främst av nötkreatur, getter och får. Lär dig hur Himbakvinnorna traditionellt tillbringar många timmar på skönhetsvård. De smörjer in sina kroppar med en blandning av mjölkfett, röd ockra och aromatiska kryddor och tvättar sig med ett ångbad av örter. Blandningen ger huden en rödaktig färgton som är en del av Himbas skönhetsideal. Den röda färgen har även en symbolisk innebörd då rött symboliserar blodet och livet samt jordens röda färger. Deras hus är konformade bebyggelser gjorda av palmblad, lera och dynga från boskapen. Efter besöket fortsätter vi färden mot Etosha Nationalpark och vår lodge.

Hotell: Taleni Etosha Village
Måltider: Frukost, middag

Safari i Etosha Nationalpark

Hela dagen är vigd till safari. Under morgonen åker vi ut på dagens första safaritur. Här har vi goda chanser att få se ett stort urval av savannens stora djur. Runtom parken ligger en uttorkad saltslätt, Etosha Pan, som under regnperiod svämmar över och skapar livgivande källor. Slätten är hem för fyra av The Big Five så här kan vi se elefant, leopard, lejon och noshörning. Vi spanar även efter andra populära viltarter så som giraff, gnu, zebra, hyena, antiloper som kudu och eland, liksom några av de utrotningshotade arterna som spetsnoshörning, gepard och impala-alla dessa arter finner vi här tillsammans med över 340 olika fågelarter.

Hotell: Taleni Etosha Village
Måltider: Frukost, middag

Safari genom Etosha Nationalpark

Efter frukosten åker vi österut genom Etosha, längs med saltslätten, för att ta oss till vår nästa lodge i en annan del av Nationalparken. På vägen spanar vi efter mer djur och gör fotostopp och på eftermiddagen ger vi oss ut för ytterligare en safaritur. Förutom fyra av de The Big Five finns här även hjordar av springbok och landets vackra nationaldjur, oryxen, med sina långa horn. Med lite tur får vi syn på den sällsynta spetsnoshörningen. Vid en av de cirka 30 vattenhålen kan man också se Namibias minsta antilop, Damara Dik-Dik och svarthuvad impala. Vi bor en sista natt i Etosha.

Hotell: Onguma Etosha Aoba Lodge
Måltider: Frukost, middag

Etosha - Okonjima

Vi lämnar Etosha och kör söderöver. Vi kör till AfriCat Foundation i Okonjima naturreservat. Detta reservat igger halvvägs mellan Windhoek och Etosha National Park. AfriCat Foundation är en ideell organisation som är avsedd för bevarande och välfärd för Namibias vilda rovdjur, särskilt geparder och leoparder. Stiftelsen tar hand om ett stort antal katter som fångas på jordbruksmark, inklusive föräldralösa ungar. På kvällen samlas vi för avskedsmiddag och har möjlighet att reflektera över allt vi har upplevt under vår resa tillsammans.

Hotell: Okonjima Plains Camp
Måltider: Frukost, middag

Avresa till Skandinavien

Det är dags att ta farväl av Namibia med många nya intryck och upplevelser i bagaget. Om tid finns besöker vi en lokal hantverksmarknad i Windhoek innan vi fortsätter mot flygplatsen för att påbörja vår flygning hem mot Skandinavien.

Hotell: –
Måltider: Frukost

Hemkomst från Namibia

Vi landar i Skandinavien med många fina minnen i bagaget.

Hotell

 • Hilton Windtoek

  Hilton Windtoek

  Ett hem hemifrån att koppla av i rymliga rum med elegant inredning. Trevliga restauranger och nöjen inkluderar vår trendiga Skybar som erbjuder otrolig utsikt över Windhoek.

 • Agama River Camp

  Agama River Camp

  Färgglada Agama ligger belägen i Namiböknen med en fantastisk utsikt. Ta en drink i solnedgången och passa på att sov under stjärnhimlen. 

 • Hotel A la Mer

  Hotel A la Mer

  Hotel A la Mer ligger i centrum av  vackra Swakopmund, mycket nära stranden och den historiska bryggan. Det har en bar och gratis Wi-Fi.

 • Twyfelfontein Adventure Camp

  Twyfelfontein Adventure Camp

  Mitt ibland stenblocken ligger Twyfelfontein Adventure Camp. Här kan man njuta vid poolen omgiven av unika formationer i bergen och möjligheten att få se de öken anpassade noshörningarna och elefanterna. 

 • Taleni Etosha Village

  Taleni Etosha Village

  På Taleni Etosha Village går naturen och inredningen hand i hand. Här kan du luta dig tillbaka på din privata uteplats och njuta av skönheten som omger dig.

 • Onguma Etosha Aoba Lodge

  Onguma Etosha Aoba Lodge

  Lodgen är en intim och lugn naturupplevelse. Bungalows med halmtak smälter perfekt in i omgivningen och erbjuder en unik blandning av lyxigt boende och avskildhet.

 • Okonjima Plains Camp

  Okonjima Plains Camp

  Den familjedrivna Okonjima Lodge vilar vid foten av sandstenen Omboroko-bergen mitt i Acacia-törnen. Det är halvvägs mellan Namibias huvudstad, Windhoek och Etosha National Park.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2020-10-27
plane-landing Hemkomst
2020-11-08
calender Antal dagar
13 dagar
price-kr Del i dubbelrum
44 450 kr
price-kr Enkelrum
48 950 kr
plane-takeoff Avresa
2021-10-30
plane-landing Hemkomst
2021-11-11
calender Antal dagar
13 dagar
price-kr Del i dubbelrum
46 500 kr *
price-kr Enkelrum
51 500 kr *
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2020-10-27
plane-landing Hemkomst
2020-11-08
calender Antal dagar
13 dagar
price-kr Del i dubbelrum
44 450 kr
price-kr Enkelrum
48 950 kr
plane-takeoff Avresa
2021-10-30
plane-landing Hemkomst
2021-11-11
calender Antal dagar
13 dagar
price-kr Del i dubbelrum
46 500 kr
price-kr Enkelrum
51 500 kr

*Preliminärt pris och program. Vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

I priset ingår

 • Flyg Stockholm/Göteborg–Windhoek t/r. Kontakta Thabela Travel för flyg från Köpenhamn.
 • Rum på tre-fyrstjärniga hotell.
 • Frukost samt 9 måltider.
 • Transporter, inträden och utflykter enligt resebeskrivning.
 • Skandinavisktalande guide och engelska specialistguider.
 • Bagageservice och dricks till bärare, lokalguider och chaufförer.
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Dessa är för närvarande cirka 5 000 kr. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen, cirka 30 dagar innan avresa.

 

Observera att resan innefattar många timmar på vägarna med varierat underlag.

Klimatkompensera din resa. De flesta väljer 150 kr eller 250 kr. Det går även att välja ett högre belopp. Läs mer här

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället.  Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 6 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval Bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 13 dagar är 568 kr per person.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Kontakta gärna Thabela Travel för förslag på tilläggsresor till exempelvis Kapstaden eller Victoriafallen.

Tilläggsresor

Kapstaden

Kapstaden

Förläng din resa i Afrika med några dagar i en av världens vackraste städer, Kapstaden. Här tar vår kunniga lokalguide med oss till Godahoppsuddens slående vyer, till pingvinkolonin i Boulders Beach och i de frodiga vinlandskapen väntar smakupplevelser som vi tidigare bara kunnat...

Kapstaden

Förläng din resa i Afrika med några dagar i en av världens vackraste städer, Kapstaden. Här tar vår kunniga lokalguide med oss till Godahoppsuddens slående vyer, till pingvinkolonin i Boulders Beach och i de frodiga vinlandskapen väntar smakupplevelser som vi tidigare bara kunnat drömma om. Med dess närhet till naturen får vi i Kapstadens pulserande stadsliv det perfekta avslutet på resan.

 • Dag 1: Ankomst Kapstaden

  Dag 1: Ankomst Kapstaden

  På flygplatsen väntar vår lokalchaufför oss i ankomsthallarna för transport till hotellet. Bergen som omfamnar staden skapar en härlig stämning. Vårt hotell ligger i det säkra området Sea Point vid Atlantkusten.

  Hotell: The Hyde Hotel
  Måltider: –

 • Dag 2: Godahoppsudden

  Dag 2: Godahoppsudden

  Idag åker vi på heldagsutflykt till Godahoppsuddens magnifika stränder och hisnande vyer. Inkluderat ett besök vid  pingvinerna på Boulders Beach och Kirstenbosch botaniska trädgård.

  Hotell: The Hyde Hotel
  Måltider: Frukost

 • Dag 3: Vindistriktet

  Dag 3: Vindistriktet

  Dagens utflykt tar oss till de vackra vindistrikten utanför staden. Vi får en första vinprovning i Paarl med rundtur på gården, en andra i Franschhoek och når tillslut Stellenbosch.

  Hotell: The Hyde Hotel
  Måltider: Frukost

 • Dag 4: Ledig dag

  Dag 4: Ledig dag

  Dag för egna aktiviteter.

  Hotell: The Hyde Hotel
  Måltider: Frukost

 • Dag 5: Avresa Kapstaden

  Dag 5: Avresa Kapstaden

  Idag har vårat spännande äventyr nått sitt slut, i gemensam transport tillbaka till flygplatsen i Kapstaden påbörjar vi vår resa tillbaka till Skandinavien igen.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
5 500 kr
price-kr Enkelrum
7 700 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
5 500 kr
price-kr Enkelrum
7 700 kr
I priset ingår:
 • Transporter, inträden, måltider och utflykter enligt resebeskrivningen
 • Rum 4 nätter på 4* hotell/ lodger inklusive frukost
I priset ingår ej:
 • Flygtillägg
 • Dryck
 • Dricks

Ett flygtillägg kan tillkomma beroende på var original-resan slutar/ börjar, vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Utflykterna arrangeras med engelsktalande guide och sker tillsammans med andra, internationella resenärer.

Liknande resor