• plane-takeoff
  • 2025-01-17
 • Längd: 15 dagar
 • price-icon Pris från: 53 500 kr
 • compas-iconSvensk guide

Sydafrika och Namibia

Marika Griehsel är ciceron på vår rundresa Namibia och Sydafrika. Ett av hennes första uppdrag som Afrikakorrespondent blev att rapportera från Nelson Mandelas frisläppning. Hon tar på resan med oss till Robben Island där han satt fängslad. Vi inleder i vackra Kapstaden med besök på Godahoppsudden och romantiska vingårdar. Namibia beskrivs som världens vackraste land och är drömlandet för alla naturälskare. Vi reser hit för att uppleva vår planets äldsta öken med till synes ändlösa vidder och rikt djurliv. I Sossusvlei njuter vi av solens färgspel över de djupröda sanddynerna som fått sina böljande former av vindarna. Därefter fortsätter vi till en vacker kuststad innan vi åker på safari med landrover för att uppleva Afrikas vilda djur. Vi besöker också lokalbefolkningen i byar och kåkstäder. Resan sker i samarbete med SvD Accent.

Thabela Travel kan även skräddarsy din rundresa Namibia.

Välkommen till reseafton med Marika Griehsel på Sydafrikas ambassad i Stockholm! »

Se våra videor med om rundresan till Sydafrika och Namibia >>

Har du inte tänkt dig en rundresa Namibia med svensk guide? Kontakta då istället Thabela Africa, som är vår resebyrå i Kapstaden med svensk personal. De erbjuder följande typer av resor till Sydafrika och Namibia:
Rundresor med engelsk guide | Köra-själv-paket | Kryssningar | Temaresor | Båt och tågresor

pic1

Svensk Guide

Läs mer
Avresa Sverige

Avresa från Stockholm på kvällen och vi styr kosan mot Kapstaden, en mellanlandning längs vägen.

Välkomna till Kapstaden

Vid ankomst till Kapstaden möter vår guide oss i ankomsthallen på flygplatsen. I mån av tid gör vi en stadsrundtur på väg till hotellet. Vi stannar till vid Company Gardens och promenerar i trädgården som anlades år 1652 av Jan van Riebeeck. Grönsakerna som skulle förse förbipasserande skepp med proviant odlades här. Vi går förbi parlamentet och presidentens officiella kontor. Kapstaden är en av Sydafrikas tre huvudstäder. Vi passerar Godahoppsfästningen som är en av de äldsta byggnaderna i Södra Afrika och når inom kort Malay Quarter, även känd som Bo-Kaap. Det var här de första malajerna bosatte sig när de anlände till Kapstaden. Vi åker även till en vacker utsiktsplats varifrån vi ser hela Kapområdet. Till kvällen lär vi känna medresenärerna under välkomstmiddagen.

Hotell: Portswood Hotel
Måltider: Välkomstmiddag

Godahoppsudden

Idag börjar vi dagen utmed Atlantkusten mot Kaphalvön på vägar med vidunderlig utsikt. Godahoppsudden ligger i ett naturreservat, där floran och faunan bevarats precis som den såg ut år 1488 när Bartholomeu Dias rundade udden. Han ansåg att det nu fanns gott hopp om att nå Indien. Vi besöker både Godahoppsudden och Kapudden. Vegetationen kallas fynbos och består framför allt av proteabuskar. Vi äter lunch på en fiskrestaurang med utsikt över False Bay. Många skepp misstog Cape Hangklip för Godahoppsudden och seglade av misstag in i denna vik. Den sydafrikanska pingvinen är utrotningshotad, men kolonin vid Boulders Beach har visat en positiv utveckling. Nu finns här över 3 000 pingviner.

Hotell: Portswood Hotel
Måltider: Frukost, lunch

Robben Island och Kåkstadstur

Idag får vi möjlighet att interagera och utbyta kulturella värderingar med lokalsamhället. Vi börjar med ett besök i en kåkbostad utanför Kapstaden. Thabela Travel stödjer Philani Nutrition Centre som drivs av svenska barnläkaren Ingrid le Roux. Philani har sex barnkliniker i kåkstäder utanför Kapstaden och vi besöker en av dem. Deras verksamhet går ut på att identifiera spädbarn med näringsbrist och hjälpa dem till en bra start i livet. Efter ett lärorikt besök fortsätter vi dagens utflykt med båt till Robben Island. En före detta fängelseön där många politiska fångar, inklusive självaste Nelson Mandela, suttit fängslade. Vi får bland annat besöka Nelson Mandelas fängelsecell och guiderna är tidigare, politiska fångar som själva suttit fängslade på Robben Island.

Hotell: Portswood Hotel
Måltider: Frukost

Kapstaden - ledig dag

En dag för egna aktiviteter i Kapstaden. Besök gärna den kända botaniska trädgården Kirstenbosch eller någon av stadens marknader. Eller ta en tur med linbanan upp på Taffelberget för magiska vyer. Vid den kända hamnen, V/A Waterfront erbjuds de bästa shoppingmöjligheterna, solnedgångskryssningar och andra båtturer, samt ett mycket fint akvarium.

Hotell: Portswood Hotel
Måltider: Frukost

Vinlandskapen

Vi åker vidare till Stellenbosch som är Sydafrikas näst äldsta stad och det mest omtalade vindistriktet. Stellenbosch anses vara den vackraste av alla småstäder i Sydafrika och många byggnader är kulturminnesmärkta. Vi gör en vinprovning, en rundtur och äter lunch på en av de genuina gårdarna i Cape Dutch-stil. Kanske väljer du ett vin till maten av Pinotage som är Sydafrikas egen druva. Paarl är en genuin och historisk stad vars namn betyder “pärla” och återspeglas i dess tre ikoniska granithällar som utgör toppen av Pearl Mountain. Det är här den tredje äldsta europeiska bosättningen i landet skedde och dess vindistrikt kombinerar viner i världsklass med ett otroligt landskap. Franschhoek är hjärtat av mat- och vindistriktet i hela Sydafrika, här odlas fantastiska viner medan stjärnkockar framställer internationella topprätter. Vi bevittnar här ett otroligt vackert landskap, får varm gästvänlighet och smakar på ett kök i världsklass med de allra finaste vinerna. En blandning som skapar oförglömliga minnen!

Hotell: Portswood Hotel
Måltider: Frukost, lunch

Kapstaden - Namibia

Idag fortsätter vi vårt äventyr till Windhoek i Namibia. Efter en cirka två timmars flygresa når vi landets huvudstad. Windhoek ligger i centrala Namibia på en platå cirka 1655-meter över havet, nästan exakt i landets geografiska centrum. Staden blandar modern arkitektur och senaste mode, med gamla koloniala tyska byggnader och Herero-kvinnor i sin traditionella viktorianska klänningar. Windhoek beskrivs ofta som en stad med en kontinental atmosfär. Detta kan hänföras till dess arkitektur – historiska byggnader som går tillbaka till det tyska koloniala styret – liksom dess kök, kultur, klädkoder och utbildningsinstitutioner. Samtidigt har Windhoek färg, ljud och tempo som en modern afrikansk stad.

Hotell: Thule Hotel
Måltider: Frukost, middag

Sossusvlei

Vi åker söderut genom Namibias sparsamt befolkade enorma yta, det är en upplevelse i sig att färdas mil efter mil genom landskapet. Under resan stannar vi, om möjligt, på lämpliga platser för ett foto eller två. Vi bor på en bekväm lodge som gränsar till det natursköna Namibiöknens landskap. Detta är porten till Sesriem Canyon och Sossusvlei, där några av de högsta sanddynerna i världen tornar upp sig över de vita och röda ökenslättarna, där dynerna når 300 meters höjd. På eftermiddagen kan vi bara koppla av vid poolen eller delta i valfria aktiviteter som erbjuds på lodgen (för egen kostnad).

Hotell: Namib Desert Lodge
Måltider: Frukost, middag

Sossusvlei

Idag vaknar vi tidigt. Morgonsolen skapar ett sällsamt dekorativt färgspel över de ockrafärgade sanddynerna och de omringande bergen som förtrollar oss. Vi fascineras av det surrealistiska landskapet i Deadvlei, omgiven av de högsta sanddynerna. Saltgrytan Sossusvlei som med sina uttorkade hukande träd med krokiga grenar ser nästan spöklik ut. Vi har möjligheten att bestiga en av sanddynerna och njuta av utsikten över det mäktiga ökenlandskapet. En upplevelse väl värt ansträngningen. För dig som längtar efter safari och vilda djur, kan du ha turen att se djur som har anpassat sig till den hårda ökenmiljön, som till exempel oryxantilop, jackal, struts och springbok. Vi fortsätter till Sesriem Canyon vid randen av Namiböknen, där vi tar en kort promenad ner i ravinen som är ca 1 km lång och 30 meter djup. Sesriem betyder ’sex bälten’ på afrikaans och kommer från att det var så många bälten som man behövde binda ihop för att kunna hissa upp vatten ur ravinen.

Hotell: Namib Desert Lodge
Måltider: Frukost, middag

Walvis bay - Swakopmund

Via Kuise Valley kör vi mot Atlanten. I Walvis Bay besöker vi den grunda lagunen, ett av de viktigaste våtmarksområdena på den afrikanska kontinenten. Med lite tur får se rosaskimrande flamingos men också pelikaner, skarvar och strandpipare. När vi kommer fram till Swakopmund, Namibias tredje största stad, blir det tydligt att staden grundades av tyskar. Vi ser bland annat stadskärnans många byggnader i bayersk stil. Resten av dagen spenderas på egen hand. Med palmkantade gator och strandpromenader är Swakopmund ett mycket populärt semestermål i Namibia. Stadens trevliga sommarklimat och långsträckta stränder lockar sportfiskare och surfare från hela södra Afrika. Swakopmund är en bohemisk blandning av tysk arkitektur och afrikansk tid, en avslappnad attityd, dimmiga morgnar och ökenvärme.

Hotell: Swakopmund Plaza
Måltider: Frukost

Kuststaden Swakopmund

Efter frukost har vi en fri dag till att vandra runt och lära känna Swakopmund på egen hand. Det finns möjlighet att  bege sig ut på egna upptåg eller boka till utflykter för egen kostnad. Under en båtutflykt som utgår från Walvis Bay får vi ofta sällskap av nyfikna pelikaner, sälar och delfiner. En halvdag som dukar upp för många av Atlantkustens höjdpunkter och inkluderar även trevlig grillning på stranden. Här skålar vi med bubbel och får smaka på lokala ostron. Denna utflykt kan förbokas via Thabela Travel innan avresa, se mer under prisinformation.

Hotell: Swakopmund Plaza
Måltider: Frukost

Okonjima naturreservat

Vi fortsätter resan i safarins fotspår, denna gång till Mount Etjo Safari Lodge som ligger i närheten av Okonjima naturreservat. Detta är en av de första privata viltreservaten i Namibia och grundades av den världsberömde naturvårdaren Jan Oelofse. Reservatet är hem för över 8000 vilddjur och en stor variation av fågelarter. Denna historiska lodge bär förtjänst namnet ”Etjo”, vilket betyder tillflyktsort. Mount Etjo Safari Lodge är där den viktigaste deklarationen mot Namibias självständighet undertecknades 1989 (Etjo -deklarationen). Att uppleva dessa djuraktiviteter och njuta av naturen i Okonjima är en minnesvärd upplevelse, vi bevittnar det på nära håll under eftermiddagens safaritur.

Hotell: Mount Etjo safari lodge
Måltider: Frukost, middag

Okonjima naturreservat

Förmiddagen tillbringas på egen hand där det finns möjlighet att boka en av lodgens många aktiviteter. I Okonjima naturreservat som ligger i närheten av lodgen finns AfriCat Foundation som är en ideell organisation med syftet att skydda Namibias utrotningshotade vilda rovdjur, särskilt geparder och leoparder. Stiftelsen tar hand om kattdjur inklusive föräldralösa ungar som hittas i områden med boskapsuppfödning. Där riskerar de att jagas. Till eftermiddagen åker vi ut på spännande safari i reservatet igen och avslutar dagen med en liten överraskning som passar perfekt till vår sista kväll i Afrika.

Hotell: Mount Etjo safari lodge
Måltider: Frukost, middag

Hemresa från Namibia

Nu har tyvärr detta rafflande äventyr nått sitt slut. Vi checkar ut och påbörjar vår resa tillbaka till Windhoek igen. Här vinkar vi farväl till vår lokalguide och påbörjar vår resa hem igen.

Hotell: –
Måltider: Frukost

Hemkomst

Fullpackade med nya upplevelser når vi idag Skandinavisk mark igen. Tack för denna gång!

Utflykter

 • Båtutflykt Walvis Bay

  Båtutflykt Walvis Bay

  Katamaranen tar oss framåt längs Atlantskusten, vi får ofta sällskap av djur såsom sälar, delfiner och pelikaner. Vi stannar till vid Pelican Point Peninsula där vi bjuds på en smaklig barbeque inspirerad av det namibiska köket.

Hotell

 • Mount Etjo Safari Lodge

  Mount Etjo Safari Lodge

  Här välkomnas vi till en skön safarioas i en perfekt blandning av lyx och genuin afrikansk anda. Denna lodge är belägen i närheten av Okonjima naturreservat och dukar upp för många spännande upplevelser.

 • Namib Desert Lodge

  Namib Desert Lodge

  Vackert beläget med en stor veranda där gästerna kan sitta och njuta av den vackra utsikten med en drink från baren. En av de två glittrande poolerna kommer att ge en välkomnande tillflykt från ökenvärmen.

 • Swakopmund Plaza

  Swakopmund Plaza

  Swakopmund Plaza ligger idealiskt beläget i hjärtat av Swakopmund och hotellet är omgivet av ett antal historiska byggnader, restauranger och shopping. Det är den perfekta basen att utforska staden från.

 • The Portswood Hotel

  The Portswood Hotel

  Ett fräscht hotell som andas historia. Uppbyggt kring en 300 år gammal önskebrunn och gamla fängelseceller. Beläget intill V&A Waterfront där många upplevelser väntar utanför ytterdörren.

 • Thule Hotel

  Thule Hotel

  Högt uppe på en kulle över staden Windhoek finner man Thule Hotel med sina vackra vyer. Här erbjuds en avkopplande miljö och rymliga rum. Ta chansen att njuta av poolen, en restaurang och en bar.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2025-01-17
plane-landing Hemkomst
2025-01-31
calender Antal dagar
15 dagar
price-kr Del i dubbelrum
53 500 kr
price-kr Enkelrum
59 000 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2025-01-17
plane-landing Hemkomst
2025-01-31
calender Antal dagar
15 dagar
price-kr Del i dubbelrum
53 500 kr
price-kr Enkelrum
59 000 kr

I priset ingår:

 • Flyg Stockholm– Kapstaden med retur från Windhoek samt flyg Kapstaden – Windhoek.
 • 12 hotellnätter på tre-fyrstjärniga hotell.
 • Frukost alla dagar och 8 måltider.
 • Transporter, inträden och utflykter enligt resebeskrivning. Safari i öppna jeepar med naturguide.
 • Svensktalande ciceron och lokalguider.
 • Bagageservice och dricks till bärare.
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen, cirka 30 dagar innan avresa.

I priset ingår ej:

 • Dryck till måltid.
 • Dricks till lokalguider och chaufförer.

Valfria tillägg:

 • Walvis Bay båttur med grillning (dag 11) = 1 550 kr per person.
 • Flyg från/till Göteborg/Köpenhamn i mån av plats, pris vid förfrågan.

Klimatkompensera din resa. De flesta väljer 150 kr eller 250 kr. Det går även att välja ett högre belopp. Läs mer här

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället. Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 7 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 15 dagar är 764 kr per person.

Vi reserverar oss för eventuella hotellbyten, till hotell med lika standard.

Thabela Travel stödjer ett biståndsprojekt i ett kåkstadsområde i Kapstaden med 100 kr per resenär. Gruppen kommer att göra ett studiebesök där under resan.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar vår resa till Sydafrika och Namibia.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Tilläggsresor

Mauritius

Mauritius

Den välkända paradisön Mauritius breder vackert ut sig med sina tropiska sandstränder i Indiska Oceanen. Vattnet är turkosfärgat och erbjuder snorkling i världsklass, dess kök bjuder på många spännande kreolska smaker. Luta er tillbaka och upplev service utöver det vanliga. Varför...

Mauritius

Den välkända paradisön Mauritius breder vackert ut sig med sina tropiska sandstränder i Indiska Oceanen. Vattnet är turkosfärgat och erbjuder snorkling i världsklass, dess kök bjuder på många spännande kreolska smaker. Luta er tillbaka och upplev service utöver det vanliga. Varför inte åka ut tidigt på morgonen och simma med delfiner eller på djuphavsfiske? På Mauritius finns det även riktigt bra golfbanor och gott om roliga aktiviteter och utflykter.

 • Dag 1: Ankomst Mauritius

  Dag 1: Ankomst Mauritius

  Idag flyger vi vidare till paradisön Mauritius (flygkostnaden ingår ej).  Några ljuvliga dagar på ön väntar oss.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 2: Mauritius

  Dag 2: Mauritius

  Det är totalt strandlyx som står på schemat. Slappna av på stranden, vid någon av poolerna eller ge dig ut på spännande utflykter för egen kostnad.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 3: Mauritius

  Dag 3: Mauritius

  Ta dagen som den kommer. Njut av solens värmande strålar från en av strandens alla solstolar, blunda och lyssna på det skvalpande ljudet från havet. Unna dig en lat dag på stranden.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 4: Mauritius

  Dag 4: Mauritius

  Ledig dag. För den kulturintresserade rekommenderas ett besök till vulkansjön Ganga Talao, även kallad Grand Bassin. Ganga Talao ligger vackert beläget högt uppe i bergen, med en dramatisk och unik natur.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 5: Avresa Mauritius

  Dag 5: Avresa Mauritius

  Transport till flygplatsen där vi påbörjar vår resa hem till Skandinavien igen.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
8 550 kr
price-kr Enkelrum
15 650 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
8 550 kr
price-kr Enkelrum
15 650 kr

I priset ingår:

 • Transporter och måltider enligt resebeskrivningen.
 • Rum 4 nätter på 4* Zilwa Attitude i ett superiorrum inklusive frukost och middag.

I priset ingår ej:

 • Flyg och flygskatter.
 • Dryck.
 • Dricks

Ett flygtillägg kan tillkomma beroende på var original resan slutar/ börjar, vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Pris är baserat på resa i högsäsong (november 2024 samt januari – april 2025), vänligen se bifogad PDF för prisinformation övriga datum.

 

Tilläggsresa Vilanculos

Tilläggsresa Vilanculos

Vilanculos i Moçambique är en perfekt sol och bad förlängning efter rundresa i Sydafrika. Det är en genuin stad med mycket starka färger och dofter. Kuststräckan erbjuder mjuka sandstränder som kantas av kristallklart vatten och det finns många möjligheter till utflykter så som...

Tilläggsresa Vilanculos

Vilanculos i Moçambique är en perfekt sol och bad förlängning efter rundresa i Sydafrika. Det är en genuin stad med mycket starka färger och dofter. Kuststräckan erbjuder mjuka sandstränder som kantas av kristallklart vatten och det finns många möjligheter till utflykter så som ridning, båtutflykter och snorkling vid bland annat Bazaruto-öarna som är belägna en bit ifrån fastlandet.

 • Dag 1: Vilanculos

  Dag 1: Vilanculos

  Vår lokalchaufför möter oss i ankomsthallarna på flygplatsen i Vilanculos. Här får vi transport till hotellet för incheckning. Den vidsträckta stranden når vi direkt från vårt hotell.

  Hotell: Bahia Mar Boutique Hotel
  Måltider: –

 • Dag 2-6: Vilanculos på egen hand

  Dag 2-6: Vilanculos på egen hand

  Lediga dagar på egen hand. Vill man inte bara ta det lugnt på stranden så erbjuds många aktiviteter, bl.a dykning i världsklass. Gör en båttur till Bazaruto Island, vandra på sanddynerna eller se dugonger.

  Hotell: Bahia Mar Boutique Hotel
  Måltider: Frukost

 • Dag 7: Hemresa

  Dag 7: Hemresa

  Även underbara saker når ett slut, idag lämnar vi paradiset för denna gång och reser hem till Sverige igen, fullpackade med nya minnen och upplevelser.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
8 750 kr
price-kr Enkelrum
12 350 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
8 750 kr
price-kr Enkelrum
12 350 kr

I priset ingår:

 • Transport Vilanculus flygplats – hotell tur och retur.
 • Rum 6 nätter på Bahia Mar Boutique Hotel i Mocambique i ett standardrum i trädgården inklusive frukost.

I priset ingår ej:

 • Visum,
 • Flyg och flygskatter,
 • Dryck,
 • Dricks.

Ett flygtillägg kan tillkomma beroende på var originalresan slutar/ börjar, vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Pris är baserat på resa i 2024, pris för del i dubbelrum i 2025 är 8 950 kr och enkelrum 13 100 kr.

Victoriafallen & safari

Victoriafallen & safari

Upplev ett av världens största vattenfall, Victoriafallet och oslagbart safari i Botswana. I Zimbabwe bevittnar vi hur Zambezifloden dundrar ner i fallen. Grannlandet Botswana dukar istället upp för genuint safari där vi utforskar savannerna under en heldagsutflykt till Chobe nationalpark....

Victoriafallen & safari

Upplev ett av världens största vattenfall, Victoriafallet och oslagbart safari i Botswana. I Zimbabwe bevittnar vi hur Zambezifloden dundrar ner i fallen. Grannlandet Botswana dukar istället upp för genuint safari där vi utforskar savannerna under en heldagsutflykt till Chobe nationalpark. Chobes djurrikedom är imponerande, här hittar vi bland annat många av Afrikas elefanter.

 • Dag 1: Ankomst Victoriafallen

  Dag 1: Ankomst Victoriafallen

  Ankomst till de ståtliga Victoriafallen i Zimbabwe. Efter transport till vårt hotell som ligger precis vid Zambezifloden så checkar vi in och tillbringar eftermiddagen på egen hand.

  Hotell: A´Zambezi River Lodge
  Måltider:

 • Dag 2: Guidad tur vid fallen

  Dag 2: Guidad tur vid fallen

  Till förmiddagen ger vi oss ut på en cirka två timmars guidad rundtur vid fallen. ​Under 1800-talet när Kololo-stammen levde i området så kallade de vattenfallet för ”Mosi-os-Tunya”, vilket betyder ”Röken som dundrar”.

  Hotell: A´Zambezi River Lodge
  Måltider: Frukost

 • Dag 3: Safari i Botswana

  Dag 3: Safari i Botswana

  Tidig morgon gör vi oss klara för en heldagstur i grannlandet Botswana. Där ska vi idag få uppleva förstklassigt safari i Chobe nationalpark. Chobe anses vara ett av Afrikas bästa viltreservat och här finns inte mindre än 120 000 elefanter.

  Hotell: A´Zambezi River Lodge
  Måltider: Frukost, lunch

 • Dag 4: Avresa Victoriafallen

  Dag 4: Avresa Victoriafallen

  Idag checkar ut och får transport tillbaka till Victoriafallens flygplats. Fyllda med nya härliga upplevelser säger vi hejdå och påbörjar vår resa hem igen.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
7 400 kr
price-kr Enkelrum
9 400 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
7 400 kr
price-kr Enkelrum
9 400 kr

I priset ingår:

 • Transporter, utflykter, inträden och måltider enligt resebeskrivningen,
 • Engelsktalande lokalguider under utflykterna,
 • Rum 3 nätter på A´Zambezi River Lodge i Zimbabwe i ett standardrum i trädgården inklusive frukost.

I priset ingår ej:

 • Visum,
 • Flyg och flygskatter,
 • Dryck,
 • Dricks.

Priset är baserat på minst två betalande resenärer och kan komma att samköras med andra internationella resenärer.

Boendet är beroende av tillgänglighet vid bokningstillfället​.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Vänligen ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Ett flygtillägg kan tillkomma beroende på var originalresan slutar/ börjar, vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Vänligen notera att ovan priser avser resa i 2024, för resterande datum kontakta Thabela Travel.

Liknande resor