• plane-takeoff
  • 2021-02-07
 • Längd: 12 dagar
 • price-icon Pris från: 59 950 kr
 • compas-iconSvensk guide

Uganda och Rwanda

Följ med på våra resor till Uganda och Rwanda! Resorna erbjuder svårslagna höjdpunkter som möten med bergsgorillor, schimpanser och trädklättrande lejon. Dessutom åker vi på safari och njuter av underbar natur. Nationalparken Bwindi kallas för de dimhöljda bergen och är hem för bergsgorillorna. Att lyckas se dessa majestätiska djur i deras naturliga habitat är magiskt och blir ett minne för livet. Räkna med att möta bergsgorillorna på några meters avstånd. Vår guide Kristoffer bor i Rwanda och har arbetat med safari i området hela sitt liv.  Därmed vet han var djuren finns och bidrar längs vägen med nära möten av den vänliga lokalbefolkningen.

Vår guide Kristoffer är expert på bergsgorillor. Hör honom berätta i denna film:

Är något område som ingår i denna resa drabbad av Coronaepidemin vid din avresa så planeras antingen programmet om till Coronafritt område eller så får du avboka med full återbetalning, enligt våra resevillkor här.

Välkommen till bildvisning om våra Afrikaresor! »

Söker du inte resor till Uganda och Rwanda med svensk guide?

Kontakta då istället Thabela Africa, som är vår resebyrå i Kapstaden med svensk personal. De erbjuder följande typer av Ugandaresor:
Rundresor Uganda med engelsk guide | Köra-själv-paket | Temaresor | Båt och tågresor

pic1

Svensk Guide

Läs mer
Avresa mot Rwanda

Avresa från Skandinavien mot Kigali, Rwanda.

Parc Nationals des Volcans

Vi ankommer till Kigali, Rwandas huvudstad på eftermiddagen där vi möter vår svensktalande guide. Från flygplatsen börjar äventyret direkt och vi tar oss till Rwandas vackraste nationalpark, som är ett skyddsområde för bergsgorillorna. Det var här Dian Fossey som pionjär studerade bergsgorillorna och gav upphov till den berömda boken och filmen ”De dimhöljda bergens gorillor”, som uppmärksammade gorillornas vanskliga situation och hjälpte till att vända trenden mot utrotning. Här finns ett rikt ekosystem med bambuskog, öppen savann och djup regnskog. Vi tar in på vår lodge för två nätter.

Hotell: Mountain Gorilla View Lodge
Måltider: Frukost, lunch, middag

Parc National des Volcans

Virungabergen är ett område som spänner över tre länder och tre nationalparker, där Parc National des Volcans i Rwandas vackraste naturområde och är ett skyddsområde för bergsgorillorna. Det afrikanska alplandskap som breder ut sig här visar alla tänkbara gröna nyanser med vulkanerna dekorativt gråblå i bakgrunden. Här i Virungabergen finns en av världens få populationer med bergsgorillor, och de ska numera vara nästan 500 gorillor. De lever i sociala grupperingar och fyra av dessa familjer är vana vid mänsklig närvaro genom turism och forskning. Dagen är fri för egna utflykter och efter en tidig frukost ägnar vi oss åt våra valda aktiviteter. För den som önskar ges idag den första möjligheten att möta bergsgorillorna i den täta djungeln. Gorillatillstånden är begränsade och aktiviteten måste därför bokas i så god tid som möjligt. Den som önskar en lugnare dag kan välja att spana efter golden monkeys i djungeln, en mycket söt guldfärgad apa med blått ansikte. Även denna art är hotad och är speciell för Virungabergen. En annan aktivitet är att åka till Dian Fosseys grav och se hur hennes fond används för att skydda och studera gorillorna. Alla aktiviteter bokas och betalas innan avresa. Det finns möjlighet för de som vandrar att hyra en lokal bärare för 20 dollar, vilket ger viktiga arbetstillfällen till invånarna runt parken.

Hotell: Mountain Gorilla View Lodge
Måltider: Frukost, lunch, middag

Parc National des Volcans – Bwindi i Uganda

Vi lämnar Rwanda och färdas norrut över gränsen mot Uganda. Nu kommer vi in i “de tusen sjöarnas dal”, ett frodigt landskap med många nationalparker.
På kvällen anländer vi till Bwindi nationalpark, en av resans mål och spännande höjdpunkter. Vårt mål är södra Bwindi, som är området med flest bergsgorillor. Vi tar in på vår lodge för två nätter.

Hotell: Chameleon Hill Lodge
Måltider: Frukost, lunch, middag

Gorillatrekking i nationalparken Bwindi

Vi ägnar dagen åt Bwindis nationalpark, hemvist för nästan hälften av världens återstående bergsgorillor. Parken är ett av Afrikas rikaste ekosystem, och uppsatt på Unescos världsarvslista. Tack vare de senaste årens naturvårdssatsningar med bland annat tjuvjaktsbekämpning har antalet bergsgorillor ökat från 300 till ca 400 i Uganda. Att se dessa majestätiska djur i deras naturliga habitat är en magisk upplevelse. För att öka chanserna att se gorillor färdas vi till fots i små grupper under ledning av lokala specialutbildade ”gorilla rangers”. Vi spanar framför allt efter bergsgorillor men även de övriga 120 olika däggdjursarter som lever i skogen. Stigarna är smala och leriga, och rejäla kängor och regnställ behövs. Det kan bli en lång och relativt mödosam vandring, men belöningen kommer under det unika mötet med gorillorna, då vi under en timma kan iaktta dem när de leker, äter och vilar. Här kan man komma gorillorna så nära som några meter, men nära kontakter initieras alltid av gorillorna för att deras naturliga beteende inte ska störas. Även här kan man få hjälp att bära sin ryggsäck med det man vill ha med sig på vandringen.

Hotell: Chameleon Hill Lodge
Måltider: Frukost, lunch, middag

Biwindi – Nationalparken Queen Elizabeth

Vi åker norrut genom nationalparken och på små krokiga vägar tar vi oss till nästa park. Queen Elizabeth nationalpark är av många ansedd som Ugandas vackraste med sitt varierande landskap. Resan dit går genom en sagolik region med insjöar och gröna kullar. Vår första natt tillbringar vi i parkens västra del, Ishasa, eftersom ett av världens få bestånd av trädklättrande lejon finns just här. På seneftermiddagen gör vi en safaritur för att förhoppningsvis få se de stora kattdjuren uppe bland trädkronorna.

Hotell: Ishasa Wilderness Camp
Måltider: Frukost, lunch, middag

Queen Elizabeth Nationalpark

Tidig morgon då djuren är som mest aktiva gör vi en safaritur i denna del av nationalparken. På förmiddagen följer vi en väg med vacker utsikt över Rift Valley  och därefter åter in i nationalparken för att framåt lunch nå nästa lodge. Vegetationen i Queen Elizabeth är varierad; förutom savann finns här också våtmarker, regnskog och öppet vatten, vilket gör det till en ypperlig miljö för ett stort antal djur och fåglar. På eftermiddagen finns möjlighet till ytterligare en safaritur.

Hotell: Mweya Safari Lodge
Måltider: Frukost, lunch, middag

Queen Elizabeth – kryssning på Kazingakanalen

På morgonen upptäcker vi gemensamt denna del av parken och dess många invånare så som flodhästar, elefanter, bufflar, antiloper och vattenfåglar. Efter lunch fortsätter safarin med en av resans många höjdpunkter. Vi kryssar i behagligt tempo på Kazingakanalen, som är en naturlig förbindelseled mellan Lake George och Lake Edward. Kanalen hyser en av världens största hjordar av flodhästar, och även krokodiler, pyton och mängder av fåglar.

Hotell: Mweya Safari Lodge
Måltider: Frukost, lunch, middag

Kibale Forest

På väg ut från Queen Elizabeth National Park gör vi en fotopaus vid ekvatormonumentet. Äventyret fortsätter när vi med buss färdas några timmar med staden Fort Portal som första stopp. Vi färdas igenom Ugandas gravsänka, som skapats av att kontinentalplattorna rör sig från varandra. Större delen av Uganda ligger på en bergsplatå omgiven av höga berg, och därmed i en dal. Fort Portal ligger i skuggan av de legendariska Månbergen och är känt för sina många frodiga teplantager som breder ut sig längs med vägen. Så småningom når vi nationalparken Kibale, bestående av tropisk regnskog. Nationalparken är känd för att hysa flest primater i hela Östafrika. Under eftermiddagen gör vi en guidad vandring i skogen tillsammans med parkvakter i hopp om att möta schimpanser och andra primater. Chansen är stor att vi får se dem lekandes i träden.

Hotell: Primate Lodge Kibale
Måltider: Frukost, lunch, middag

Kibale Forest – Entebbe

Efter frukost åker vi till en by där invånarna har bevarat sitt ugandiska traditionella levnadssätt. Här får vi besöka en skola och en kyrka, och vi får en inblick i hur en ugandisk by idag försöker anpassa sig till den omgivande världen. Vi får fina möjligheter att köpa handgjorda souvenirer, och alla inkomster som byn får genom turister går oavkortat till byns behov av utveckling av till exempel utbildning, rent vatten, miljöfrågor och infrastruktur. Efter besöket åker vi vidare till Entebbe.

Hotell: Protea Hotel Entebbe
Måltider: Frukost, lunchpaket på vägen, middag

Schimpanser på Ngamba Island

Efter frukost åker vi med båt till Ngamba Island, Ugandas enda skyddsområde för schimpanser. Här omhändertas föräldralösa schimpanser för att sedan återanpassas till ett liv i det fria. Vi får vara med när aporna matas och se hur de leker i träden. Efter vår sista gemensamma lunch besöker vi, i mån av tid, ett barnhem som Thabela Travel stöder. Här får ni en inblick i de sociala problem som finns i Uganda och kontakt med barnen och deras vardagsliv.  Sedan åker vi till flygplatsen i Entebbe för vårt kvällsflyg tillbaka mot Skandinavien.

Hotell: –
Måltider: Frukost, lunch

Hemkomst från Uganda

Vi anländer till Skandinavien med många trevliga minnen i bagaget.

Hotell

 • Mountain Gorilla View Lodge

  Mountain Gorilla View Lodge

  Denna lodge ligger vackert belägen vid foten av det vulkansika berget Sabinyo. Det är ca 15 minuter ifrån huvudentrén till Rwandas Parc National des Volcans.

 • Ishasa Wilderness Camp

  Ishasa Wilderness Camp

  Ishasha Wilderness Camp ligger i södra Ishasha-sektorn i Queen Elizabeth National Park vid floden Ntungwe, en idyllisk reträtt för dig som verkligen njuter av vildmarken. Detta exklusiva läger erbjuder en ypperlig kvalitet i denna orörda nationalparken som ...

 • Primate Lodge

  Primate Lodge

  Här får du uppleva den berömda ugandiska gästfriheten! Inbäddad i tätbevuxen skog breder sig ett lugn ut längs med Primate Lodge anläggning, i hjärtat av Kibales regnskog. Här får du uppleva skogen likt djuren själva.

 • Protea Hotel Entebbe

  Protea Hotel Entebbe

  Detta 4-stjärniga hotell är idealiskt beläget vid den vackra stranden av Victoriasjön och bekvämt 1 km från Entebbe flygplats. Protea Hotel Entebbe erbjuder ett brett utbud av tjänster och bekvämligheter inklusive en restaurang som erbjuder en spännande och...

 • Elephant Plains Lodge

  Elephant Plains Lodge

  Mitt i Queen Elisabeths Nationalpark ligger Elephant Plains lodge som erbjuder dig den ultimata safariupplevelsen. Här kan du också njuta av en svalkande drink vid poolen.

 • Nkuringo Bwindi Gorilla Lodge

  Nkuringo Bwindi Gorilla Lodge

  Med en panorama utsikt över de majestätiska vulkanerna i Virunga-kedjan och  Kashasha River Valley to mitt i den gröna, frodiga skogen ligger denna lodge belägen. En fantastisk plats att starta sökandet efter gorillorna på.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2021-02-07
plane-landing Hemkomst
2021-02-18
calender Antal dagar
12 dagar
price-kr Del i dubbelrum
59 950 kr *
price-kr Enkelrum
68 550 kr *
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2021-02-07
plane-landing Hemkomst
2021-02-18
calender Antal dagar
12 dagar
price-kr Del i dubbelrum
59 950 kr
price-kr Enkelrum
68 550 kr

*Program och pris är preliminärt, vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

I priset ingår

 • Flyg Stockholm–Kigali, Entebbe–Stockholm. Kontakta Thabela Travel för priser från Göteborg och Stockholm.
 • Rum 9 nätter på tre- till fyrstjärniga hotell/eco lodger
 • Frukost alla dagar samt 18 måltider.
 • Inträden, transporter och utflykter enligt resebeskrivning
 • Nationalparksavgifter, schimpansbesökstillstånd och ett tillstånd för gorillaspårning
 • Svensktalande guide
 • Engelsktalande lokala specialistguider
 • Exklusivt informationspaket med faktahäfte
 • Bagageservice och dricks till bärare
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Dessa är för närvarande cirka 3 500 kr. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen, cirka 30 dagar innan avresa.

I priset ingår ej

 • Visumkostnad 100 USD tillkommer och betalas vid ankomst. Visum ansöker man om innan avresa. Observera att visumregler och pris kan ändras.

Extra tillval:

 • Gorillaspårning i Rwanda, 1 500 USD
 • Golden monkey-spårning i Rwanda, 100 USD

Önskemål om gorillatillstånd i Rwanda måste framföras till Thabela travel vid bokning av resan. Thabela Travel kan inte garantera att tillstånden finns tillgängliga. När tillstånden bekräftas är de ej återbetalningsbara.

Vandringen till gorillorna kan vara krävande på grund av stora höjdskillnader och ofta lerig regnskogsterräng. Det går att boka en enklare skogsvandring istället för gorillaspårningen.

Flyg från/till Göteborg kan ordnas mot ett tillägg.

Klimatkompensera din resa. De flesta väljer 150 kr eller 250 kr. Det går även att välja ett högre belopp. Läs mer här

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället. Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 6 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 12 dagar är 533 kronor per person.

Thabela Travel stödjer ett barnhem utanför Entebbe med 100 kr per resenär. Gruppen kommer att göra ett studiebesök där.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Tilläggsresor

Murchison Falls

Murchison Falls

Följ med till Murchinson Falls nationalpark som ligger i nordvästra Uganda. Här njuter vi av en fantastisk safari längs med vita Nilen med utmärkt djurliv och en oförglömlig båttur. De kända vattenfallen, som man förr trodde var källan till floden Nilen, ligger mitt emellan Lake Kyoga...

Murchison Falls

Följ med till Murchinson Falls nationalpark som ligger i nordvästra Uganda. Här njuter vi av en fantastisk safari längs med vita Nilen med utmärkt djurliv och en oförglömlig båttur. De kända vattenfallen, som man förr trodde var källan till floden Nilen, ligger mitt emellan Lake Kyoga och Lake Albert. Detta är en tilläggsresa som börjar först efter Uganda-resan, med oss har vi en engelsktalande guide.

 • Entebbe

  Entebbe

  Entebbe är en stad som ligger vacker precis vid vattenkanten till Victoriasjön. Vi blir avsläppta på vårat nya hotell och resten av dagen spenderas på egen hand. Staden är ett avslappnat och mer rofyllt alternativ mot huvudstaden Kampala. Här är luften fräschare och den gamla botaniska trädgården med sina angränsande parker ligger fantastiskt vackert med sjön i bakgrunden. Strosa runt i stadens parker och njut av naturen och fågelsången, håll ögonen mot trädkronorna så kanske vi får syn på en Colobus apa.

  Hotell: Karibu Gästhus eller liknande
  Inga måltider ingår

 • Murchison Falls nationalpark

  Murchison Falls nationalpark

  Frukost, checka ut och sedan fortsätter vår resa mot flygplatsen för en kort flygning mot nordvästra delarna av landet där Murchison Falls nationalpark ligger. Park har fått sitt namn från Murchisonfallen, Här rinner den mäktiga Nilen fram och fullkomligt exploderar genom en smal bergsklyfta för att sedan rinna ner och bli en lugn flod vars banker är fyllda av flodhästar, krokodiler och vattenbufflar. Vegetationen består främst av savann, våtmarker och tropiska skogar där det lever både lejon, leoparder, elefanter, giraffer, schimpanser och hundratals fågelarter. Det råder ingen brist på djur här och på vår väg mot lodgen så njuter vi av en kortare safaritur genom det nya landskapet.

  Hotell: Paraa Safari Lodge eller liknande
  Måltider: Frukost, lunch, middag

 • Morgonsafari på Nilen

  Morgonsafari på Nilen

  Dagen börjar tidigt med en morgonsafari på norra stranden av Nilen. Det är på morgonen som djuren är som mest aktiva och våra chanser att få se giraffer, elefanter, lejon, koantilop och olika arter av fåglar är stor. Efter lunch så fortsätter vi vår safari med en båttur på Nilen för att kunna komma så nära djuren som möjligt. Vi kryssar oss fram mellan flodhästar, krokodiler och vattenliljor. Vatten är det naturliga samlingsplatsen för djuren så dagen kommer att vara full av fantastiska upplevelser.

  Hotell: Paraa Safari Lodge eller liknande
  Måltider: Frukost, lunch, middag

 • Entebbe

  Entebbe

  Idag kopplar vi av på lodgen och njuter av dem underbara vyerna. Man får inte glömma att leva i nuet och verkligen ta in alla fantastiska intryck runt omkring oss. På eftermiddagen rör vi oss mot flygplatsen för en kort flygning tillbaka till Entebbe. Vi anländer under sen eftermiddag och resten av dagen spenderas på egen hand.

  Hotell: Karibu Guest House eller liknande
  Måltider: Frukost

 • Avresa Entebbe

  Avresa Entebbe

  Efter frukost så checkar vi ut och beger oss mot flygplatsen för att påbörja vår resa hem till Skandinavien, alternativt fortsätta vår resa mot nya äventyr.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
17 950 kr
price-kr Enkelrum
* kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
17 950 kr
price-kr Enkelrum
* kr

*Priser fås på begäran

I priset ingår:

 • 4 nätter på hotell enligt resebeskrivningen
 • Flyg till och från Murchison Falls
 • Frukost samt 5 måltider
 • Transporter, inträden och utflykter enligt resebeskrivning
 • Engelsktalande guide

I priset ingår ej:

 • Internationella flyg, flygplatsskatter eller visumsavgifter
 • Måltider som inte anges i resebeskrivningen
 • Måltidsdryck
 • Föremål av personlig karaktär
 • Bagagehantering, dricks till lokala guider och chaufförer.
 • Privata bokade rundturer på plats
 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd

Priset är baserat på minst två betalande resenärer med engelsktalande guide och kan samköras med andra internationella resenärer.

Priset kan variera beroende på säsong, t.ex. kan visst tillägg tillkomma över t.ex. jul och nyår.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Seychellerna

Seychellerna

Mitt ute i den Indiska Oceanen hittar du den sagolika ögruppen Seychellerna. Att resa hit är att upptäcka en exotisk övärld bestående av 115 öar, omgivna av turkosfärgat, kristallklart vatten som sällan understiger 27 grader. Här bor det fler jättesköldpaddor än människor och...

Seychellerna

Mitt ute i den Indiska Oceanen hittar du den sagolika ögruppen Seychellerna. Att resa hit är att upptäcka en exotisk övärld bestående av 115 öar, omgivna av turkosfärgat, kristallklart vatten som sällan understiger 27 grader. Här bor det fler jättesköldpaddor än människor och paradiskänslan är total. Välj hur många nätter ni vill förlänga och vilken standard ni önskar på ert boende.

 • Mahé

  Mahé

  Flygplatsen ligger på huvudön Mahé, inte långt från Victoria som är världens minsta huvudstad. Att upptäcka staden går relativt fort då man på mindre än en halvtimme kan korsa stadskärnan. Även fast Victoria är litet så finns här några intressanta sevärdheter, så vi inleder vårt besök på Seychellerna med en stadsrundtur. Förutom Seychellernas enda två trafikljus finns här ett klocktorn som är Londons lilla Big Ben och en livlig marknad där man säljer mycket fisk, frukt, kryddor och grönsaker. Vi tar en promenad i Victorias botaniska trädgård, där vi kan se färgsprakande växter och även jättesköldpaddor. Programmet kan variera beroende på när ert plan landar. På eftermiddagen är det dags att kliva ombord på M/Y Pegasus som ska ta med oss på en kryssning till de finaste öarna på Seychellerna de kommande fem dagarna. M/Y Pegasus har plats för 44 passagerare och är ett komfortabelt fartyg med rymliga hytter som har privat badrum med dusch. Efter att välkomstcocktail serverats seglar vi till ön St Anne för ett skönt eftermiddagsdopp.

  Hotell: M/Y Pegasus  | Måltider: Middag

 • Curieuse

  Curieuse

  Vi lämnar St Anne i gryningen och seglar till ön Curieuse som är en nationalpark. Denna ö var en gång i tiden en koloni för de som insjuknat i spetälska. Doctor´s House i kolonistil står kvar och är i dag museum. Mest är ön känd för sina landsköldpaddor som kan bli över 100 år gamla. Vår naturguide tar oss med på en promenad längs vacker mangroveskog till Ranger´s Station där man föder upp sköldpaddor för att hjälpa naturen på traven. I dag lever det cirka 500 sköldpaddor på ön, 300 vid Ranger´s Station och 200 vilda på resterande delar av ön. Väl tillbaka på stranden så blir det barbeque-lunch i skuggan under träden och på eftermiddagen njuter vi av omgivningen och det turkosa varma vattnet.

  Hotell: M/Y Pegasus | Måltider: Frukost, lunch, middag

 • Cousine

  Cousine

  På morgonen anländer vi till ön Cousine. Hela ön är ett naturreservat som har tilldelats flera utnämningar på grund av sitt arbete med att rädda utrotningshotade fåglar och dessutom är ön en av världens viktigaste häckningsplatser för Karettsköldpaddan som är tillhörande familjen havssköldpaddor. På början av förra seklet skövlades den inhemska växtligheten till förmån för odling av cocospalmer. Dessa har nu tagits bort och ett stort arbete har lagts ner på att återskapa den ursprungliga växtligheten. Dessutom har andra utrotningshotade fågelarter från Seychellerna introducerats hit. På förmidagen gör vi en frivillig utflykt till öns fågelreservat. En kvarts miljon fåglar häckar på ön och vi ser flera stränder som är betydelsefulla äggläggningsplatser för karettsköldpaddan. På eftermiddagen seglar vi till Praslin och stranden Anse Lazio, som anses vara en av världens vackraste stränder. Här finns möjlighet att snorkla eller dyka.

  Hotell: M/Y Pegasus | Måltider: Frukost, lunch, middag

 • Aride och St Pierre

  Aride och St Pierre

  I gryningen seglar vi vidare till Aride. Vi gör en frivillig utflykt till öns högsta plats med en fantastisk utsikt. På Aride finns en endemisk gardenia och flera av Seychellernas utrotningshotade vackra fåglar. Efter lunch slår vi ankare vid ön St Pierre för att spendera några timmar med att bada och snorkla. Vid solnedgången seglar vi tillbaka mot Praslin där vi får vara med om en äkta kreolsk afton.

  Hotell: M/Y Pegasus | Måltider: Frukost, lunch, middag

 • Praslin

  Praslin

  På morgonen avslutas kryssningen och vi kliver av i Baie St. Anne. Transfer till ert hotell för ytterligare fyra nätter på Praslin som är Seychellernas näst största ö. Resten av dagen är ledig för att njuta av hotellets strand och omgivningar.

  Hotell: Le Domaine de la Reserve  | Måltider: Frukost, middag

 • Vallée de Mai

  Vallée de Mai

  Halvdagsutflykt till naturreservatet Vallée de Mai som är upptagen på Unesco’s världsarvslista. Det är en av två platser i världen där du kan se världens största nöt, coco-de-mer växa vilt. Den kallas ibland för kärleksnöt eller dubbelkokosnöt på grund av det speciella utseendet.  Med lite tur kan vi idag se många ovanliga fågelarter som den exotiska svarta papegojan och flera endemiska kameleonter. Vi följer en vandringsled runt parken genom tät palmskog förbi forsar och vackra vyer från utsiktsplatser. Spendera gärna tid i informationscentret som redogör för de utmaningar Seychellerna arbetar med för att bevara sin unika natur.

  Hotell: Le Domaine de la Reserve  | Måltider: Frukost, middag

 • La Digue

  La Digue

  En kortare båtresa tar oss till en av Seychellernas mindre öar, La Digue. Den bilfria ön bidrar till en avslappnad atmosfär och ger oss en känsla av att resa tillbaka i tiden. Vi besöker stranden Anse Source D’Argent som kanske på grund av sina spektakulära granitformationer har utnämnts till världens vackraste. Passa gärna på att köpa kryddor eller vanilj som odlas här. Det bästa sättet att ta sig runt är med cykel som man hyr på ön.

  Hotell: Le Domaine de la Reserve  | Måltider: Frukost, middag

 • Praslin

  Praslin

  Ledig dag på stranden.

  Hotell: Le Domaine de la Reserve | Måltider: Frukost, middag

 • Hemresa från Mahé

  Hemresa från Mahé

  Vi åker katamaran från Praslin till Mahé och får en transfer till flygplatsen där vårt flyg väntar tillbaka mot Skandinavien.

  Hotell: –  | Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
26 650 kr
price-kr Enkelrum
37 900 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
26 650 kr
price-kr Enkelrum
37 900 kr

I priset ingår:

 • Utflykt till botaniska trädgården på Mahé och transport till kajen
 • 4 nätter på Pegasus, kategori B hytt, inklusive amerikansk frukostbuffé, lunch och middag samtliga dagar, välkomstdrink, en kreolsk afton med barbeque och Kaptensmiddag, kaffe, te och mineralvatten, snorkling och fiskeutrustning.
 • Transport t/r från Praslins kaj till hotell Le Domaine de la Reserve
 • 3 nätter i standardrum på Hotel Le Domaine de la Reserve – inklusive middag och frukost
 • 1 aktivitet Vallée de Mai (ej privat på måndagar/onsdagar eller fredagar min 4 personer)
 • 1 aktivitet La Digue (ej privat på måndagar/onsdagar eller fredagar min 4 personer)
 • Båttransport Praslin till Mahé

I priset ingår ej:

 • Internationella flyg, flygskatter och eventuella visumavgifter
 • Måltider som ej anges i resebeskrivning
 • Lunch i Praslin
 • Aktiviteter bokade på plats
 • Dryck (förutom de som är specificerad på båten)
 • Dricks
 • Avbeställningsskydd
 • Semesterförsäkring
 • Obligatoriska park- och inträdesavgifter (Seychelles Conservation Fee) – €260 per person, ca 2 500 kr

Liknande resor