Uganda och Rwanda med bergsgorillor

 • plane-takeoff
  • 2025-02-02
 • Längd: 12 dagar
 • price-icon Pris från: 69 950 kr
 • compas-iconSvensk guide

Uganda och Rwanda med bergsgorillor

Spännande resor till Uganda och Rwanda i mittersta Afrika! Här kommer vi att uppleva svårslagna höjdpunkter som möten med bergsgorillor, schimpanser och trädklättrande lejon. Dessutom åker vi på safari och får se elefanter, antiloper, bufflar och flodhästar. Lägg därtill ett stort antal fågelarter där vi bland annat hoppas få se den mycket märkliga träskonäbben.
Vi njuter av underbar och mycket varierad natur då vi rör oss mellan allt från jordbruksmark och papyrusträsk till savann och bergsregnskog.
De dimhöljda bergen i Bwindi och Virugna är hem för bergsgorillorna. Att lyckas se dessa majestätiska djur i deras naturliga habitat är magiskt och blir ett minne för livet. Räkna med att möta bergsgorillorna på några meters avstånd. Vår erfarna svenska guide tillsammans med våra lokala guider vet var djuren finns och bidrar längs vägen med nära möten av den vänliga lokalbefolkningen. Förläng gärna med sol och bad på Seychellerna.

Välkommen till bildvisning om våra resor till bergsgorillornas rike i Rwanda och Uganda! »

Våra rundresor till Uganda och Rwanda leds av en svensk guide med specialkompetens.

Thabela Africa, som är vår resebyrå i Kapstaden med svensk personal erbjuder följande typer av Ugandaresor:
Rundresor Uganda med engelsk guide | Köra-själv-paket | Temaresor | Båt och tågresor 

pic1

Svensk Guide

Läs mer
Avresa mot Uganda

Avresa på kvällen från Skandinavien mot Entebbe, Uganda.

Ankomst till Entebbe

Vi anländer vid lunchtid till Entebbes flygplats i Uganda. Efter pass- och tullformaliteter har vi en kortare transfer innan vi kommer till vårt hotell. Resten av dagen på egen hand för att vila ut efter flygresan. Strosa gärna runt lite i omgivningarna, hotellet ligger mycket vackert precis vid Victoriasjön. På kvällen träffas vi över en gemensam middag

Hotell: Protea Hotel Entebbe
Måltider: Middag

Mabamba Swamp till Kibale Forest.

Efter en tidig frukost inleder vi vårt äventyr med att köra västerut till Kibale. På vägen dit besöker vi Mabamba Swamp. I kanoter åker vi fram genom papyrusvassarna för att leta efter den mycket märkliga träskonäbben. En unik fågel som påminner om något från dinosauriernas tid. Vi ser också många andra vackra fåglar. Fram på förmiddagen fortsätter vi mot Kibale och njuter på vägen av fantastiska vyer samt  passerar vackra byar med lokala marknader. Vi färdas igenom Ugandas gravsänka, som skapats av att kontinentalplattorna rör sig från varandra. Större delen av Uganda ligger på en bergsplatå omgiven av höga berg. När vi närmar oss dagens mål kommer vi se många prunkande teplantager som breder ut sig längs vägen. Kibale nationalpark är en stor frodig skog och vårt boende för natten ligger på gränsen till parken, inbäddat i grönska.

Hotell: Chimpundu Lodge
Måltider: Frukost, lunch, middag

Schimpanser i Kibaleskogen

Tidigt på morgonen ger vi oss av för en vandring i Kibaleskogen, bestående av tropisk regnskog. Nationalparken är känd för att hysa flest arter av primater i hela Östafrika, hela 13 stycken. Under vår guidade safarivandring i skogen hoppas vi på att möta schimpanser antingen i träden eller på marken. Vi får möjlighet att på nära håll se när de äter, leker och tar hand om sina ungar. Schimpansen är den människoapa som är närmast släkt med människan, den delar omkring 99 % av sitt DNA med oss. De är utrotningshotade på grund av jakt och skogsavverkningar. I skogen spanar vi även efter bland annat svartvita colobusapor, svartkindad vitnäsa och anubisbabianer. På eftermiddagen fortsätter vi mot nationalparken Queen Elizabeth som av många är ansedd som Ugandas vackraste med sitt varierande landskap. Här har vi störst chans att se lejon och vi kommer också att få möta elefanter, flodhästar, bufflar och ett flertal arter antiloper. Och vem vet, kanske har vi turen att stöta på en vacker leopard. På väg mot lodgen gör vi en fotopaus vid ekvatormonumentet.

Hotell: Kasenyi Safari Camp
Måltider: Frukost, lunch, middag

Queen Elizabeth Nationalpark med Kazingakanalen

Tidig morgon då djuren är som mest aktiva gör vi en safaritur, en så kallad game drive, i Queen Elizabeth nationalpark. Vegetationen i parken är varierad; förutom savann finns här också våtmarker, regnskog och öppet vatten, vilket gör det till en ypperlig miljö för ett stort antal vilda djur och fåglar. Vi hjälps alla åt att spana efter lejon, elefanter och bufflar. Ugandan kob är landets nationaldjur och vi ser stora flockar av denna ståtliga antilop. Efter lunch fortsätter safarin med en av resans många höjdpunkter. Vi kryssar i behagligt tempo på Kazingakanalen, som är en naturlig förbindelseled mellan Lake George och Lake Edward. Kanalen hyser en av världens största hjordar av flodhästar, och även krokodiler, pyton och mängder av fåglar. Har vi tur så ser vi när någon elefantflock kommer ner till floden för att dricka och bada.

Hotell: Kasenyi Safari Camp
Måltider: Frukost, lunch, middag

Ishashas trädklättrande lejon

Efter frukost lämnar vi den norra delen av Queen Elisabeth och följer en väg med vacker utsikt över Great Rift Valley mot den del av nationalparkens sydvästra del som kallas Ishasha. Det blir en transfer som är som en lång safari där det ofta ses en hel del elefanter. På eftermiddagen åker vi på en game drive i Ishasha. Området är speciellt känt för att ett av världens få bestånd av trädklättrande lejon håller till här. Med lite tur så hittar vi några lejon dåsande i en trädklyka innan det är dags för deras nattjakt. På savannen kan vi se färgstarka krontranor som är Ugandas nationalfågel och här finns också den vackra topiantilopen.

Hotell: Ishasha Jungle Lodge
Måltider: Frukost, lunch, middag

Ishasha till Bwindi Nationalpark

På morgonen hinner vi med en sista game drive i parken innan vi ger oss av mot nya äventyr.  Vi åker vidare genom en sagolikt vacker region med insjöar och gröna kullar. Längs de krokiga vägarna ser vi fullt av traditionellt folkliv och färgstarka marknader. Den röda afrikanska jorden utgör en vacker kontrast till grönskan. Fram på eftermiddagen anländer vi till vår lodge, söder om Bwindi nationalpark. Vi närmar oss nu resans absoluta höjdpunkt, vårt möte med bergsgorillorna. Parken är ett av Afrikas rikaste ekosystem, och uppsatt på Unescos världsarvslista. Tack vare de senaste årens naturvårdssatsningar med bland annat bekämpning av tjuvjakt har antalet bergsgorillor ökat. Även om arten fortfarande är starkt hotad är läget inte längre akut. Att se dessa majestätiska djur i deras naturliga habitat är en magisk upplevelse.

Hotell: Four Gorillas Lodge
Måltider: Frukost, lunch, middag

Gorillavandring i Bwindi Nationalpark

Vi ägnar dagen åt Bwindis nationalpark, hemvist för nästan hälften av världens återstående bergsgorillor. Efter frukost tar vi oss till startpunkten för vår vandring. Vi får där en instruktion i hur man umgås med bergsgorillorna som vi hoppas att få nära möten med. För att få bästa möjlighet att se bergsgorillorna går vi till fots i små grupper med max 8 personer under ledning av lokala specialutbildade ”gorilla rangers”. På vår gorillasafari spanar vi framför allt efter bergsgorillor men även de övriga 120 olika däggdjursarter som lever i skogen. Det kan bli en lång och relativt mödosam vandring, men belöningen kommer under det unika mötet med bergsgorillorna, då vi under en timme kan iaktta dem när de leker, äter och vilar. Här kan man komma gorillorna så nära som några meter, men nära kontakter initieras alltid av gorillorna för att deras naturliga beteende inte ska störas. För en mindre kostnad kan du få hjälp att bära din ryggsäck med det du har med dig på vandringen. Men det är mer än bara hjälp med packningen och stöttning vid branta eller hala partier. Det ger lokalbefolkningen en inkomst och ett incitament att skydda gorillorna. Beroende på hur lång tid vandringen tar så är eftermiddagen på egen hand. Njut av lugnet i bergen och smält alla intryck från dagens fantastiska upplevelse.

Hotell: Four Gorillas Lodge
Måltider: Frukost, lunchpaket, middag

Bwindi med besök hos Batwa-pygméerna till Volcanos National Park

Innan vi lämnar Bwindi besöker vi en by där vi möter ursprungsbefolkningen i Uganda och Rwanda, Batwa eller Twa som de också kallas. De betecknas som pygméer och är ett jägar- och samlarfolk som har levt i harmoni med naturen under tusentals år. Männen jagar småvilt med pil och båge. Kvinnorna samlar växter för både mat och medicinska ändamål. En gång var de det dominerande folkslaget i Bwindiskogen men idag finna bara några få av dem kvar och de lever ofta under svåra förhållanden då de trängs undan av det moderna sättet att leva på. Efter besöket hos batwa är det dags att lämna Uganda och åka vidare till Rwanda. Vi åker till landets vackraste nationalpark, Volcanos National Park som ligger i Virungabergen. Även detta är ett skyddsområde för bergsgorillorna. Det var här Dian Fossey studerade bergsgorillorna och gav upphov till den berömda boken och sedermera filmen ”De dimhöljda bergens gorillor”, som uppmärksammade gorillornas vanskliga situation och hjälpte till att vända trenden mot utrotning. Här finns ett rikt ekosystem med bambuskog, öppen savann och djup regnskog. Virungabergen gränsar mot Kongo och Uganda och är hem för ca 200 fågelarter samt skogselefant (mindre än savannelefanten som vi har sett tidigare under resan) och buffel.

Hotell: Five Volcanoes Boutique Hotel
Måltider: Frukost, lunch, middag

Volcanos National Park

Virungabergen är ett område som spänner över tre länder och tre nationalparker. Det afrikanska alplandskap som breder ut sig här visar alla tänkbara gröna nyanser med vulkanerna dekorativt gråblå i bakgrunden. Här i Virungabergen finns en av världens få populationer med bergsgorillor, och de ska numera vara nästan 500 gorillor. De lever i sociala grupperingar och fyra av dessa familjer är vana vid mänsklig närvaro genom turism och forskning. Dagen är fri för egna utflykter och efter en tidig frukost ägnar vi oss åt våra valda aktiviteter. Avsluta resan med en dag i lugn och ro och njut av de vackra omgivningarna eller välj till ytterligare en spännande utflykt. Varför inte passa på att återigen möta bergsgorillorna i den täta djungeln. Eller följ med och leta efter guldmarkattor i djungeln, en mycket söt guldfärgad apa som också den är hotad och speciell för Virungabergen. En annan aktivitet är att åka till Dian Fosseys grav och lära om hur hennes fond används för att skydda och studera gorillorna. Alla aktiviteter bokas och betalas innan avresa. Även här finns det möjlighet för de som vandrar att hyra en lokal bärare, vilket ger viktiga arbetstillfällen till invånarna runt parken.

Hotell: Five Volcanoes Boutique Hotel
Måltider: Frukost, lunchpaket, middag

Kigali

Vi åker mot Rwandas huvudstad Kigale och flygplatsen där. Finns det lite tid över så har vi en kortare stadsrundtur där vi bland annat stannar vid minnesmonumentet över den miljon människor som föll offer i folkmordet i Rwanda 1994. Centret utbildar dels om olika folkmord som har ägt rum i världen och är dels en plats där de sörjande kunnat begrava sina familjer och vänner. Efter lunch åker vi till flygplatsen i Kigali för att ta eftermiddagsflyget tillbaka mot Skandinavien.

Måltider: Frukost, lunch

Hemkomst från Rwanda

Vi anländer till Skandinavien fulla av nya intryck och med många trevliga minnen i bagaget.

Hotell

 • Protea Hotel by Marriott Entebbe

  Protea Hotel by Marriott Entebbe

  Detta 4-stjärniga hotell är idealiskt beläget vid den vackra stranden av Victoriasjön och med bekvämt avstånd till flygplatsen bara 1 kilometer bort.

 • Kasenyi Safari Camp

  Kasenyi Safari Camp

  På savannen och med utsikt över en liten sjö i Queen Elisabeth National Park ligger denna lilla lodge, som ofta får besök av bland annat flodhästar, antiloper och elefanter.

 • Four Gorillas Lodge

  Four Gorillas Lodge

  På en avskild plats i utkanten av Bwindis grönskande regnskog ligger denna mysiga lilla lodge. Här störs vi bara av trädens sus, fåglars kvittrande och ett och annat besök av skogens invånare.

 • Five Volcanoes Boutique Hotel

  Five Volcanoes Boutique Hotel

  I närheten av Volcanoes National Park ligger detta mysiga lilla hotell med närhet till flertalet aktiviteter i området som gorillor och guldmarkattor.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2025-02-02
plane-landing Hemkomst
2025-02-13
calender Antal dagar
12 dagar
price-kr Del i dubbelrum
69 950 kr *
price-kr Enkelrum
81 950 kr *
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2025-02-02
plane-landing Hemkomst
2025-02-13
calender Antal dagar
12 dagar
price-kr Del i dubbelrum
69 950 kr
price-kr Enkelrum
81 950 kr

* Preliminärt pris. För mer information kontakta Thabela Travel.

I priset ingår

 • Flyg Stockholm/Köpenhamn – Entebbe, Kigali – Stockholm/Köpenhamn.
 • Rum 9 nätter på tre- till fyrstjärniga hotell/eco lodger
 • Frukost alla dagar samt 18 måltider.
 • Inträden, transporter och utflykter enligt resebeskrivning
 • Nationalparksavgifter, schimpansbesökstillstånd och ett tillstånd för gorillaspårning i Uganda.
 • Svensktalande guide
 • Engelsktalande lokala specialistguider
 • Bagageservice
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Dessa är för närvarande cirka 6 000 kr. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen, cirka 30 dagar innan avresa.

I priset ingår ej

 • Visumkostnad 100 USD tillkommer och betalas vid ankomst. Visum ansöker man om innan avresa. Observera att visumregler och pris kan ändras.

Extra tillval:

 • Gorillaspårning i Rwanda, 1 500 USD
 • Golden monkey-spårning i Rwanda, 100 USD

Önskemål om gorillatillstånd i Rwanda måste framföras till Thabela travel vid bokning av resan. Thabela Travel kan inte garantera att tillstånden finns tillgängliga. När tillstånden bekräftas är de ej återbetalningsbara.

Vandringen till gorillorna kan vara krävande på grund av stora höjdskillnader och ofta lerig regnskogsterräng. Det går att boka en enklare skogsvandring istället för gorillaspårningen. Fråga gärna oss om mer angående turen till gorillorna.

Flyg från/till Göteborg kan ordnas mot ett tillägg.

Klimatkompensera din resa. De flesta väljer 150 kr eller 250 kr. Det går även att välja ett högre belopp. Läs mer här

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället. Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 7 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 12 dagar är 636 kronor per person.

Thabela Travel stödjer ett barnhem utanför Entebbe med 100 kr per resenär. Gruppen kommer att göra ett studiebesök där.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar vår resa till bergsgorillorna i Rwanda och Uganda.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Tilläggsresor

Murchison Falls

Murchison Falls

Följ med till Murchinson Falls nationalpark som ligger i nordvästra Uganda. Här njuter vi av en fantastisk safari längs med vita Nilen med utmärkt djurliv och en oförglömlig båttur. De kända vattenfallen, som man förr trodde var källan till floden Nilen, ligger mitt emellan Lake Kyoga...

Murchison Falls

Följ med till Murchinson Falls nationalpark som ligger i nordvästra Uganda. Här njuter vi av en fantastisk safari längs med vita Nilen med utmärkt djurliv och en oförglömlig båttur. De kända vattenfallen, som man förr trodde var källan till floden Nilen, ligger mitt emellan Lake Kyoga och Lake Albert. Detta är en tilläggsresa som börjar först efter Uganda-resan, med oss har vi en engelsktalande guide.

 • Dag 1: Entebbe

  Dag 1: Entebbe

  Vi blir avsläppta på vårat hotell och resten av dagen spenderas på egen hand. Staden är ett avslappnat och mer rofyllt alternativ mot huvudstaden Kampala.

  Hotell: Boma Guest House
  Måltider: –

 • Dag 2: Murchison Falls

  Dag 2: Murchison Falls

  Ankomst till Murchison Falls nationalpark. Platsen har fått sitt namn från Murchisonfallen, här rinner Nilen fram “exploderar” genom en smal bergsklyfta för att sedan rinna ner och bli en lugn flod. Safaritur under kvällen.

  Hotell: Paraa Safari Lodge
  Måltider: Frukost, lunch, middag

 • Dag 3: Morgonsafari på Nilen

  Dag 3: Morgonsafari på Nilen

  Morgonsafari på norra stranden av Nilen. Efter lunch fortsätter vi vår safari med en båttur på Nilen för att kunna komma så nära djuren som möjligt. Vi kryssar oss fram mellan flodhästar, krokodiler och vattenliljor.

  Hotell: Paraa Safari Lodge eller liknande
  Måltider: Frukost, lunch, middag

 • Dag 4: Entebbe

  Dag 4: Entebbe

  Idag checkar vi ut oss rör vi oss tillbaka mot flygplatsen för flyg till Entebbe, vanligtvis stöter vi på lite djur under vägen. Vi anländer under sen eftermiddag och resten av dagen spenderas på egen hand.

  Hotell: Karibu Guest House
  Måltider: Frukost

 • Dag 5: Avresa Entebbe

  Dag 5: Avresa Entebbe

  Efter frukost så checkar vi ut och beger oss mot flygplatsen för att påbörja vår resa hem till Skandinavien, alternativt fortsätta vår resa mot nya äventyr.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
19 500* kr
price-kr Enkelrum
22 950* kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
19 500* kr
price-kr Enkelrum
22 950* kr

*Preliminärt pris, vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

I priset ingår:

 • Transporter, måltider, inträden och utflykter enligt resebeskrivning
 • 4 nätter på 3-4* hotell i standardrum
 • Engelsktalande guide under utflykterna

I priset ingår ej:

 • Inrikesflyg Entebbe – Murchison Falls tur och retur cirka 4 250 kr per person (OBS: Uppskattat pris)
 • Eventuellt flygtillägg
 • Dryck
 • Dricks

Priset är baserat på minst två betalande resenärer med engelsktalande guide och kan samköras med andra internationella resenärer. Rabatt finns vid bokning av fler personer.

Ett flygtillägg kan tillkomma beroende på var original-resan slutar/ börjar.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Seychellerna

Seychellerna

Mitt ute i den Indiska Oceanen hittar du den sagolika ögruppen Seychellerna. Upptäck en exotisk övärld bestående av 115 öar, omgivna av turkosblått, kristallklart vatten som sällan understiger 27 grader. Här bor det fler jättesköldpaddor än människor och paradiskänslan är total!

Seychellerna

Mitt ute i den Indiska Oceanen hittar du den sagolika ögruppen Seychellerna. Upptäck en exotisk övärld bestående av 115 öar, omgivna av turkosblått, kristallklart vatten som sällan understiger 27 grader. Här bor det fler jättesköldpaddor än människor och paradiskänslan är total!

 • Mahé

  Mahé

  Vi landar på huvudön Mahé och kliver ombord på M/Y Pegasus som under fem dagar ska ta oss på en kryssning till de finaste öarna på Seychellerna. Vi seglar till ön St Anne för ett skönt eftermiddagsdopp!

  Hotell: M/Y Pegasus
  Måltider: Middag

 • Curieuse

  Curieuse

  Vi når ön Curieuse som är känd för sina landsköldpaddor. Vi besöker Ranger´s Station där sköldpaddor föds upp för att hjälpa naturen, till följd av barbeque-lunch på stranden. Sedan finns tid att njuta av paradisön.

  Hotell: M/Y Pegasus
  Måltider: Frukost, lunch, middag

 • Cousine och Anse Lazio

  Cousine och Anse Lazio

  Vi anländer till ön Cousine, ett viktigt reservat för utrotningshotade fåglar och häckningsplats för Karettsköldpaddan. Frivillig tur till öns fågelreservat, och vidare till Praslin med den vackra stranden Anse Lazio.

  Hotell: M/Y Pegasus
  Måltider: Frukost, lunch, middag

 • Aride och St Pierre

  Aride och St Pierre

  I gryningen seglar vi till Aride. Vi gör en frivillig utflykt till öns högsta plats för en magisk vy. Efter lunch når vi ön St Pierre för bad och snorkling, och vid solnedgången återvänder vi till Praslin för en äkta kreolsk afton.

  Hotell: M/Y Pegasus
  Måltider: Frukost, lunch, middag

 • Praslin

  Praslin

  På morgonen avslutas kryssningen och vi kliver av i Baie St. Anne. Transfer till ert hotell för ytterligare tre nätter på Praslin som är Seychellernas näst största ö. Resten av dagen är ledig för att njuta av hotellets härliga omgivning.

  Hotell: Coco de Mer
  Måltider: Frukost, middag

 • Vallée de Mai

  Vallée de Mai

  Halvdagsutflykt till naturreservatet Vallée de Mai. Här kan du se världens största nöt, coco-de-mer växa vilt. Vi följer en vandringsled genom tät palmskog och med lite tur ser vi ovanliga fågelarter som den svarta papegojan.

  Hotell: Coco de Mer
  Måltider: Frukost, middag

 • La Digue

  La Digue

  En kort båttur tar oss till en av Seychellernas mindre öar, La Digue. Den bilfria ön bidrar till en avslappnad atmosfär. Vi besöker stranden Anse Source D’Argent, och ta tillfället att köpa kryddor eller vanilj som odlas här.

  Hotell: Coco de Mer
  Måltider: Frukost, middag

 • Hemresa från Mahé

  Hemresa från Mahé

  Vi åker katamaran från Praslin till Mahé och får en transfer till flygplatsen där vårt flyg väntar tillbaka mot Skandinavien.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
34 800 kr
price-kr Enkelrum
51 200 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
34 800 kr
price-kr Enkelrum
51 200 kr

I priset ingår:

 • 4 nätter på Pegasus, kategori C hytt, inklusive amerikansk frukostbuffé, lunch och middag samtliga dagar, välkomstdrink, en kreolsk afton med barbecue, kaptensmiddag, kaffe, te, mineralvatten, snorkling och fiskeutrustning,
 • Landtransport Mahe flygplats – hamn tur och retur, Praslin hamn – hotell, Praslin hotell – hamn samt båttransport Praslin – Mahe,
 • 3 nätter i standardrum på hotellet Coco de Mer – inklusive middag och frukost,
 • Halvdagsutflykt: Vallée de Mai (måndag – söndag, minst 4 personer),
 • Heldagsutflykt: La Digue (måndag – söndag, minst 4 personer).

I priset ingår ej:

 • Flyg, flygskatter och eventuella visumavgifter,
 • Obligatoriska park- och inträdesavgifter (Seychelles Conservation Fee) – 310 € per person,
 • Dricks.

Ett flygtillägg kan tillkomma beroende på var orginalresan slutar, vänligen kontakta Thabela Travel för vidare information om detta.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Utflykterna arrangeras med engelsktalande guide och sker tillsammans med andra internationella resenärer.

Dessa priser gäller resor till och med mars 2025, vänligen kontakta Thabela Travel för priser för resa därefter.

Liknande resor