• plane-takeoff
  • 2022-02-02
  • 2023-02-03
 • Längd: 12 dagar
 • price-icon Pris från: 58 950 kr
 • compas-iconSvensk guide

Uganda och Rwanda

Följ med på en fantastisk resa och se bergsgorillor i Uganda och Rwanda! Upplev svårslagna höjdpunkter som möten med bergsgorillor, schimpanser och trädklättrande lejon. Dessutom åker vi på safari och njuter av underbar natur. Nationalparken Bwindi kallas för de dimhöljda bergen och är hem för bergsgorillorna. Att lyckas se dessa majestätiska djur i deras naturliga habitat är magiskt och blir ett minne för livet. Räkna med att möta bergsgorillorna på några meters avstånd. Vår erfarna svenska guide vet var djuren finns och bidrar längs vägen med nära möten av den vänliga lokalbefolkningen.

Välkommen till bildvisning om våra resor till bergsgorillornas rike i Rwanda och Uganda! »

Våra rundresor till Uganda och Rwanda leds av en svensk guide med specialkompetens.

Thabela Africa, som är vår resebyrå i Kapstaden med svensk personal erbjuder följande typer av Ugandaresor:
Rundresor Uganda med engelsk guide | Köra-själv-paket | Temaresor | Båt och tågresor

pic1

Svensk Guide

Läs mer
Avresa mot Uganda

Avresa på kvällen från Skandinavien mot Entebbe, Uganda.

Ankomst till Entebbe

Vi anländer på eftermiddagen till Entebbes flygplats i Uganda. Transfer till vårt hotell.

Hotell: Protea Hotel Entebbe
Måltider: Frukost, middag

Kibale Forest. Besök i traditionell by.

Vi inleder vårt äventyr med fantastiska vyer och passerar vackra byar med lokala marknader längs vägen mot Fort Portal. Vi färdas igenom Ugandas gravsänka, som skapats av att kontinentalplattorna rör sig från varandra. Större delen av Uganda ligger på en bergsplatå omgiven av höga berg. Fort Portal ligger i skuggan av de legendariska Månbergen och är känt för sina många frodiga teplantager som breder ut sig längs med vägen. Väl framme besöker vi en by där invånarna har bevarat sitt traditionella levnadssätt. Här får vi besöka en skola och en kyrka, samt får en inblick i hur en ugandisk by idag försöker anpassa sig till den omgivande världen. Vi får bekanta oss med byns högst uppsatta och får fina möjligheter att köpa handgjorda souvenirer. Alla inkomster som byn får genom vårt besök går oavkortat till deras behov av bland annat utbildning, rent vatten, sjukvård och infrastruktur.

Hotell: Primate Lodge Luxury Cottages
Måltider: Frukost, lunchpaket på vägen, middag

Schimpanser i Kibaleskogen

Tidigt på morgonen ger vi oss av för en vandring i Kibaleskogen, bestående av tropisk regnskog. Nationalparken är känd för att hysa flest primater i hela Östafrika. Under vår guidade safarivandring i skogen hoppas vi på att möta schimpanser antingen lekandes i träden eller på marken. Vi får möjlighet att på nära håll se när de äter, leker och tar hand om sina ungar. Schimpansen är den människoapa som är närmast släkt med människan, den delar omkring 99 % av sitt DNA med oss. De är utrotningshotade på grund av jakt och skogsavverkningar. I skogenpanar vi även efter bland annat olika colobusapor, svartmössmarkattor och anu-bisbabianer. På eftermiddagen fortsätter vi mot nationalparken Queen Elizabeth som av många är ansedd som Ugandas vackraste med sitt varierande landskap. På väg mot lodgen gör vi en fotopaus vid ekvatormonumentet.

Hotell: Elephant Plains Lodge – cottage
Måltider: Frukost, lunch, middag

Queen Elizabeth Nationalpark

Tidig morgon då djuren är som mest aktiva gör vi en safaritur i Queen Elizabeth nationalpark. Vegetationen i Queen Elizabeth är varierad; förutom savann finns här också våtmarker, regnskog och öppet vatten, vilket gör det till en ypperlig miljö för ett stort antal vilda djur och fåglar. Vi hjälps alla åt att spana efter lejon, elefanter och bufflar. Ugandan kob är landets nationaldjur och vi ser stora flockar av denna ståtliga antilop. Efter lunch fortsätter safarin med en av resans många höjdpunkter. Vi kryssar i behagligt tempo på Kazingakanalen, som är en naturlig förbindelseled mellan Lake George och Lake Edward. Kanalen hyser en av världens största hjordar av flodhästar, och även krokodiler, pyton och mängder av fåglar.

Hotell: Elephant Plains Lodge – cottage
Måltider: Frukost, lunch, middag

Ishashas trädklättrande lejon

På förmiddagen följer vi en väg med vacker utsikt över Great Rift Valley och åker därefter åter in i den del av nationalparkens västra del som kallas Ishasha. Området är speciellt känt för att ett av världens få bestånd av trädklättrande lejon håller till här. Med lite tur så hittar vi några lejon dåsande i en trädklyka innan det är dags för deras nattjakt. På savannen finns det gott om färgstarka krontranor som är Ugandas nationalfågel. Vi kommer tillbaka i rättan tid för en magisk solnedgång vid lodgen innan middag och övernattning.

Hotell: Ishasha Wilderness Camp
Måltider: Frukost, lunch, middag

Batwa-pygméerna i Bwindiskogen

Vi åker vidare genom en sagolik region med insjöar och gröna kullar. Längs de krokiga vägarna finns det fullt av traditionellt folkliv och färgstarka marknader. Lagom till lunch anländer vi till Bwindi nationalpark, ett av resans mål och spännande höjdpunkter. Vår lodge ligger i södra Bwindi, som är området med flest bergsgorillor. De omtalade Batwa-pygméerna bor i Bwindiskogen och är ett jägar- och samlarfolk som har levt i harmoni med naturen i denna antika park under tusentals år. Männen jagar småvilt med pil och båge. Kvinnorna samlar växter för både mat och medicinska ändamål. En gång var de det dominerande folkslaget i Bwindiskogen men idag finna bara några få av dem kvar. Vi gör på eftermiddagen en vandring till en av deras byar där vi blir delaktiga i hur kvinnorna lagar mat och serverar en måltid. Medicinmannen lär oss om växternas medicinska egenskaper. Vi får även höra några av deras gamla legender och traditionella sånger.

Hotell: Nkuringo Bwindi Lodge- cottage
Måltider: Frukost, lunch, middag

Gorillavandring i Bwindi Nationalpark

Vi ägnar dagen åt Bwindis nationalpark, hemvist för nästan hälften av världens återstående bergsgorillor. Parken är ett av Afrikas rikaste ekosystem, och uppsatt på Unescos världsarvslista. Tack vare de senaste årens naturvårdssatsningar med bland annat tjuvjaktsbekämpning har antalet bergsgorillor ökat till ca 459 i Uganda av totalt 1063 i världen (räkning gjord 2019). Att se dessa majestätiska djur i deras naturliga habitat är en magisk upplevelse. Dagen inleds med en instruktion i hur man umgås med bergsgorillorna som vi hoppas att få nära möten med. För att få bästa möjlighet att se bergsgorillorna går vi till fots i små grupper med max 8 personer under ledning av lokala specialutbildade ”gorilla rangers”. På vår gorillasafari spanar vi framför allt efter bergsgorillor men även de övriga 120 olika däggdjursarter som lever i skogen. Det kan bli en lång och relativt mödosam vandring, men belöningen kommer under det unika mötet med bergsgorillorna, då vi under en timma kan iaktta dem när de leker, äter och vilar. Här kan man komma gorillorna så nära som några meter, men nära kontakter initieras alltid av gorillorna för att deras naturliga beteende inte ska störas. För en mindre kostand kan du få hjälp att bära din ryggsäck med det du vill ha med dig på vandringen.

Hotell: Nkuringo Bwindi Lodge- cottage
Måltider: Frukost, lunch, middag

Bwindi - Parc National des Volcans

Vi åker vidare till Rwandas vackraste nationalpark, som är ett skyddsområde för bergsgorillorna. Det var här Dian Fossey som pionjär studerade bergsgorillorna och gav upphov till den berömda boken och filmen ”De dimhöljda bergens gorillor”, som uppmärksammade gorillornas vanskliga situation och hjälpte till att vända trenden mot utrotning. Här finns ett rikt ekosystem med bambuskog, öppen savann och djup regnskog. Virungabergen gränsar mot Kongo och Uganda och är hem till 200 fågelarter samt skogselefant (mindre än savannelefanten som vi har sett tidigare under resan) och buffel.

Hotell: Primate Lodge Kibale
Måltider: Frukost, lunch, middag

Parc National des Volcans

Virungabergen är ett område som spänner över tre länder och tre nationalparker, där Parc National des Volcans i Rwandas vackraste naturområde och är ett skyddsområde för bergsgorillorna. Det afrikanska alplandskap som breder ut sig här visar alla tänkbara gröna nyanser med vulkanerna dekorativt gråblå i bakgrunden. Här i Virungabergen finns en av världens få populationer med bergsgorillor, och de ska numera vara nästan 500 gorillor. De lever i sociala grupperingar och fyra av dessa familjer är vana vid mänsklig närvaro genom turism och forskning. Dagen är fri för egna utflykter och efter en tidig frukost ägnar vi oss åt våra valda aktiviteter. För den som önskar ges idag ytterligare en möjligheten att möta bergsgorillorna i den täta djungeln. Den som önskar en lugnare dag kan välja att spana efter guldmarkattor i djungeln, en mycket söt guldfärgad apa med blått ansikte. Även denna art är hotad och speciell för Virungabergen. En annan aktivitet är att åka till Dian Fosseys grav och lära om hur hennes fond används för att skydda och studera gorillorna. Alla aktiviteter bokas och betalas innan avresa. Det finns möjlighet för de som vandrar att hyra en lokal bärare för ca 20 dollar, vilket ger viktiga arbetstillfällen till invånarna runt parken.

Hotell: Mountain Gorilla View Lodge
Måltider: Frukost, lunchpaket på vägen, middag

Kigali

Vi åker mot Rwandas huvudstad Kigale och finns tid så stannar vi till vid minnesmonumentet över 250 000 som föll offer i folkmordet i Rwanda 1994. Centret utbildar dels om olika folkmord som har ägt rum i världen och är dels en plats där de sörjande kunnat begrava sin familj och vänner. Efter lunch åker vi till flygplatsen i Kigali för att ta eftermiddagsflyget tillbaka mot Skandinavien.
Måltider: Frukost, lunch

Hemkomst från Rwanda

Vi anländer till Skandinavien med många trevliga minnen i bagaget.

Hotell

 • Mountain Gorilla View Lodge

  Mountain Gorilla View Lodge

  Denna lodge ligger vackert belägen vid foten av det vulkansika berget Sabinyo. Det är ca 15 minuter ifrån huvudentrén till Rwandas Parc National des Volcans.

 • Ishasa Wilderness Camp

  Ishasa Wilderness Camp

  Ishasha Wilderness Camp ligger i södra Ishasha-sektorn i Queen Elizabeth National Park vid floden Ntungwe, en idyllisk reträtt för dig som verkligen njuter av vildmarken. Detta exklusiva läger erbjuder en ypperlig kvalitet i denna orörda nationalparken som ...

 • Primate Lodge

  Primate Lodge

  Här får du uppleva den berömda ugandiska gästfriheten! Inbäddad i tätbevuxen skog breder sig ett lugn ut längs med Primate Lodge anläggning, i hjärtat av Kibales regnskog. Här får du uppleva skogen likt djuren själva.

 • Protea Hotel Entebbe

  Protea Hotel Entebbe

  Detta 4-stjärniga hotell är idealiskt beläget vid den vackra stranden av Victoriasjön och bekvämt 1 km från Entebbe flygplats. Protea Hotel Entebbe erbjuder ett brett utbud av tjänster och bekvämligheter inklusive en restaurang som erbjuder en spännande och...

 • Elephant Plains Lodge

  Elephant Plains Lodge

  Mitt i Queen Elisabeths Nationalpark ligger Elephant Plains lodge som erbjuder dig den ultimata safariupplevelsen. Här kan du också njuta av en svalkande drink vid poolen.

 • Nkuringo Bwindi Gorilla Lodge

  Nkuringo Bwindi Gorilla Lodge

  Med en panorama utsikt över de majestätiska vulkanerna i Virunga-kedjan och  Kashasha River Valley to mitt i den gröna, frodiga skogen ligger denna lodge belägen. En fantastisk plats att starta sökandet efter gorillorna på.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2022-02-02
plane-landing Hemkomst
2022-02-13
calender Antal dagar
12 dagar
price-kr Del i dubbelrum
58 950 kr
price-kr Enkelrum
66 950 kr
plane-takeoff Avresa
2023-02-03
plane-landing Hemkomst
2023-02-14
calender Antal dagar
12 dagar
price-kr Del i dubbelrum
58 950 kr *
price-kr Enkelrum
66 950 kr *
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2022-02-02
plane-landing Hemkomst
2022-02-13
calender Antal dagar
12 dagar
price-kr Del i dubbelrum
58 950 kr
price-kr Enkelrum
66 950 kr
plane-takeoff Avresa
2023-02-03
plane-landing Hemkomst
2023-02-14
calender Antal dagar
12 dagar
price-kr Del i dubbelrum
58 950 kr
price-kr Enkelrum
66 950 kr

*Preliminärt pris, vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

I priset ingår

 • Flyg Stockholm/Köpenhamn – Entebbe, Kigali – Stockholm/Köpenhamn.
 • Rum 9 nätter på tre- till fyrstjärniga hotell/eco lodger
 • Frukost alla dagar samt 18 måltider.
 • Inträden, transporter och utflykter enligt resebeskrivning
 • Nationalparksavgifter, schimpansbesökstillstånd och ett tillstånd för gorillaspårning
 • Svensktalande guide
 • Engelsktalande lokala specialistguider
 • Exklusivt informationspaket med faktahäfte
 • Bagageservice
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Dessa är för närvarande cirka 4 500 kr. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen, cirka 30 dagar innan avresa.

I priset ingår ej

 • Visumkostnad 100 USD tillkommer och betalas vid ankomst. Visum ansöker man om innan avresa. Observera att visumregler och pris kan ändras.

Extra tillval:

 • Gorillaspårning i Rwanda, 1 500 USD
 • Golden monkey-spårning i Rwanda, 100 USD

Önskemål om gorillatillstånd i Rwanda måste framföras till Thabela travel vid bokning av resan. Thabela Travel kan inte garantera att tillstånden finns tillgängliga. När tillstånden bekräftas är de ej återbetalningsbara.

Vandringen till gorillorna kan vara krävande på grund av stora höjdskillnader och ofta lerig regnskogsterräng. Det går att boka en enklare skogsvandring istället för gorillaspårningen.

Flyg från/till Göteborg kan ordnas mot ett tillägg.

Klimatkompensera din resa. De flesta väljer 150 kr eller 250 kr. Det går även att välja ett högre belopp. Läs mer här

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället. Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 6,5 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 12 dagar är 533 kronor per person.

Thabela Travel stödjer ett barnhem utanför Entebbe med 100 kr per resenär. Gruppen kommer att göra ett studiebesök där.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar vår resa till bergsgorillorna i Rwanda och Uganda.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Tilläggsresor

Murchison Falls

Murchison Falls

Följ med till Murchinson Falls nationalpark som ligger i nordvästra Uganda. Här njuter vi av en fantastisk safari längs med vita Nilen med utmärkt djurliv och en oförglömlig båttur. De kända vattenfallen, som man förr trodde var källan till floden Nilen, ligger mitt emellan Lake Kyoga...

Murchison Falls

Följ med till Murchinson Falls nationalpark som ligger i nordvästra Uganda. Här njuter vi av en fantastisk safari längs med vita Nilen med utmärkt djurliv och en oförglömlig båttur. De kända vattenfallen, som man förr trodde var källan till floden Nilen, ligger mitt emellan Lake Kyoga och Lake Albert. Detta är en tilläggsresa som börjar först efter Uganda-resan, med oss har vi en engelsktalande guide.

 • Dag 1: Entebbe

  Dag 1: Entebbe

  Vi blir avsläppta på vårat hotell och resten av dagen spenderas på egen hand. Staden är ett avslappnat och mer rofyllt alternativ mot huvudstaden Kampala.

  Hotell: Boma Guest House
  Måltider: –

 • Dag 2: Murchison Falls

  Dag 2: Murchison Falls

  Ankomst till Murchison Falls nationalpark. Platsen har fått sitt namn från Murchisonfallen, här rinner Nilen fram “exploderar” genom en smal bergsklyfta för att sedan rinna ner och bli en lugn flod. Safaritur under kvällen.

  Hotell: Paraa Safari Lodge
  Måltider: Frukost, lunch, middag

 • Dag 3: Morgonsafari på Nilen

  Dag 3: Morgonsafari på Nilen

  Morgonsafari på norra stranden av Nilen. Efter lunch fortsätter vi vår safari med en båttur på Nilen för att kunna komma så nära djuren som möjligt. Vi kryssar oss fram mellan flodhästar, krokodiler och vattenliljor.

  Hotell: Paraa Safari Lodge eller liknande
  Måltider: Frukost, lunch, middag

 • Dag 4: Entebbe

  Dag 4: Entebbe

  Idag checkar vi ut oss rör vi oss tillbaka mot flygplatsen för flyg till Entebbe, vanligtvis stöter vi på lite djur under vägen. Vi anländer under sen eftermiddag och resten av dagen spenderas på egen hand.

  Hotell: Karibu Guest House
  Måltider: Frukost

 • Dag 5: Avresa Entebbe

  Dag 5: Avresa Entebbe

  Efter frukost så checkar vi ut och beger oss mot flygplatsen för att påbörja vår resa hem till Skandinavien, alternativt fortsätta vår resa mot nya äventyr.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
18 300 kr
price-kr Enkelrum
20 300 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
18 300 kr
price-kr Enkelrum
20 300 kr

I priset ingår:

 • Transporter, måltider, inträden och utflykter enligt resebeskrivning
 • 4 nätter på 3-4* hotell i standardrum
 • Engelsktalande guide under utflykterna

I priset ingår ej:

 • Inrikesflyg Entebbe – Murchison Falls tur och retur cirka 4 250 kr per person (OBS: Uppskattat pris)
 • Eventuellt flygtillägg
 • Dryck
 • Dricks

Priset är baserat på minst två betalande resenärer med engelsktalande guide och kan samköras med andra internationella resenärer. Rabatt finns vid bokning av fler personer.

Ett flygtillägg kan tillkomma beroende på var original-resan slutar/ börjar.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Seychellerna

Seychellerna

Mitt ute i den Indiska Oceanen hittar du den sagolika ögruppen Seychellerna. Att resa hit är att upptäcka en exotisk övärld bestående av 115 öar, omgivna av turkosfärgat, kristallklart vatten som sällan understiger 27 grader. Här bor det fler jättesköldpaddor än människor och...

Seychellerna

Mitt ute i den Indiska Oceanen hittar du den sagolika ögruppen Seychellerna. Att resa hit är att upptäcka en exotisk övärld bestående av 115 öar, omgivna av turkosfärgat, kristallklart vatten som sällan understiger 27 grader. Här bor det fler jättesköldpaddor än människor och paradiskänslan är total. Välj hur många nätter ni vill förlänga och vilken standard ni önskar på ert boende.

 • Mahé

  Mahé

  Flygplatsen ligger på huvudön Mahé, inte långt från Victoria som är världens minsta huvudstad. Att upptäcka staden går relativt fort då man på mindre än en halvtimme kan korsa stadskärnan. Även fast Victoria är litet så finns här några intressanta sevärdheter, så vi inleder vårt besök på Seychellerna med en stadsrundtur. Förutom Seychellernas enda två trafikljus finns här ett klocktorn som är Londons lilla Big Ben och en livlig marknad där man säljer mycket fisk, frukt, kryddor och grönsaker. Vi tar en promenad i Victorias botaniska trädgård, där vi kan se färgsprakande växter och även jättesköldpaddor. Programmet kan variera beroende på när ert plan landar. På eftermiddagen är det dags att kliva ombord på M/Y Pegasus som ska ta med oss på en kryssning till de finaste öarna på Seychellerna de kommande fem dagarna. M/Y Pegasus har plats för 44 passagerare och är ett komfortabelt fartyg med rymliga hytter som har privat badrum med dusch. Efter att välkomstcocktail serverats seglar vi till ön St Anne för ett skönt eftermiddagsdopp.

  Hotell: M/Y Pegasus  |  Måltider: Middag

 • Curieuse

  Curieuse

  Vi lämnar St Anne i gryningen och seglar till ön Curieuse som är en nationalpark. Denna ö var en gång i tiden en koloni för de som insjuknat i spetälska. Doctor´s House i kolonistil står kvar och är i dag museum. Mest är ön känd för sina landsköldpaddor som kan bli över 100 år gamla. Vår naturguide tar oss med på en promenad längs vacker mangroveskog till Ranger´s Station där man föder upp sköldpaddor för att hjälpa naturen på traven. I dag lever det cirka 500 sköldpaddor på ön, 300 vid Ranger´s Station och 200 vilda på resterande delar av ön. Väl tillbaka på stranden så blir det barbeque-lunch i skuggan under träden och på eftermiddagen njuter vi av omgivningen och det turkosa varma vattnet.

  Hotell: M/Y Pegasus |  Måltider: Frukost, lunch, middag

 • Cousine

  Cousine

  På morgonen anländer vi till ön Cousine. Hela ön är ett naturreservat som har tilldelats flera utnämningar på grund av sitt arbete med att rädda utrotningshotade fåglar och dessutom är ön en av världens viktigaste häckningsplatser för Karettsköldpaddan som är tillhörande familjen havssköldpaddor. På början av förra seklet skövlades den inhemska växtligheten till förmån för odling av cocospalmer. Dessa har nu tagits bort och ett stort arbete har lagts ner på att återskapa den ursprungliga växtligheten. Dessutom har andra utrotningshotade fågelarter från Seychellerna introducerats hit. På förmidagen gör vi en frivillig utflykt till öns fågelreservat. En kvarts miljon fåglar häckar på ön och vi ser flera stränder som är betydelsefulla äggläggningsplatser för karettsköldpaddan. På eftermiddagen seglar vi till Praslin och stranden Anse Lazio, som anses vara en av världens vackraste stränder. Här finns möjlighet att snorkla eller dyka.

  Hotell: M/Y Pegasus |  Måltider: Frukost, lunch, middag

 • Aride och St Pierre

  Aride och St Pierre

  I gryningen seglar vi vidare till Aride. Vi gör en frivillig utflykt till öns högsta plats med en fantastisk utsikt. På Aride finns en endemisk gardenia och flera av Seychellernas utrotningshotade vackra fåglar. Efter lunch slår vi ankare vid ön St Pierre för att spendera några timmar med att bada och snorkla. Vid solnedgången seglar vi tillbaka mot Praslin där vi får vara med om en äkta kreolsk afton.

  Hotell: M/Y Pegasus |  Måltider: Frukost, lunch, middag

 • Praslin

  Praslin

  På morgonen avslutas kryssningen och vi kliver av i Baie St. Anne. Transfer till ert hotell för ytterligare fyra nätter på Praslin som är Seychellernas näst största ö. Resten av dagen är ledig för att njuta av hotellets strand och omgivningar.

  Hotell: Le Domaine de la Reserve  |  Måltider: Frukost, middag

 • Vallée de Mai

  Vallée de Mai

  Halvdagsutflykt till naturreservatet Vallée de Mai som är upptagen på Unesco’s världsarvslista. Det är en av två platser i världen där du kan se världens största nöt, coco-de-mer växa vilt. Den kallas ibland för kärleksnöt eller dubbelkokosnöt på grund av det speciella utseendet.  Med lite tur kan vi idag se många ovanliga fågelarter som den exotiska svarta papegojan och flera endemiska kameleonter. Vi följer en vandringsled runt parken genom tät palmskog förbi forsar och vackra vyer från utsiktsplatser. Spendera gärna tid i informationscentret som redogör för de utmaningar Seychellerna arbetar med för att bevara sin unika natur.

  Hotell: Le Domaine de la Reserve  |  Måltider: Frukost, middag

 • La Digue

  La Digue

  En kortare båtresa tar oss till en av Seychellernas mindre öar, La Digue. Den bilfria ön bidrar till en avslappnad atmosfär och ger oss en känsla av att resa tillbaka i tiden. Vi besöker stranden Anse Source D’Argent som kanske på grund av sina spektakulära granitformationer har utnämnts till världens vackraste. Passa gärna på att köpa kryddor eller vanilj som odlas här. Det bästa sättet att ta sig runt är med cykel som man hyr på ön.

  Hotell: Le Domaine de la Reserve  |  Måltider: Frukost, middag

 • Praslin

  Praslin

  Ledig dag på stranden.

  Hotell: Le Domaine de la Reserve |  Måltider: Frukost, middag

 • Hemresa från Mahé

  Hemresa från Mahé

  Vi åker katamaran från Praslin till Mahé och får en transfer till flygplatsen där vårt flyg väntar tillbaka mot Skandinavien.

  Hotell: –  |  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
26 650 kr
price-kr Enkelrum
37 900 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
26 650 kr
price-kr Enkelrum
37 900 kr

I priset ingår:

 • Utflykt till botaniska trädgården på Mahé och transport till kajen
 • 4 nätter på Pegasus, kategori B hytt, inklusive amerikansk frukostbuffé, lunch och middag samtliga dagar, välkomstdrink, en kreolsk afton med barbeque och Kaptensmiddag, kaffe, te och mineralvatten, snorkling och fiskeutrustning.
 • Transport t/r från Praslins kaj till hotell Le Domaine de la Reserve
 • 3 nätter i standardrum på Hotel Le Domaine de la Reserve – inklusive middag och frukost
 • 1 aktivitet Vallée de Mai (ej privat på måndagar/onsdagar eller fredagar min 4 personer)
 • 1 aktivitet La Digue (ej privat på måndagar/onsdagar eller fredagar min 4 personer)
 • Båttransport Praslin till Mahé

I priset ingår ej:

 • Internationella flyg, flygskatter och eventuella visumavgifter
 • Måltider som ej anges i resebeskrivning
 • Lunch i Praslin
 • Aktiviteter bokade på plats
 • Dryck (förutom de som är specificerad på båten)
 • Dricks
 • Avbeställningsskydd
 • Semesterförsäkring
 • Obligatoriska park- och inträdesavgifter (Seychelles Conservation Fee) – €260 per person, ca 2 500 kr

Liknande resor