• plane-takeoff
  • 2019-10-25
  • 2019-10-29
 • Längd: 10 dagar
 • price-icon Pris från: 39 950 kr
 • compas-iconSvensk guide

Seychellerna Island Hopping

Kryssning Seychellerna med besök i nationalparker med tropisk palmskog, där jättesköldpaddorna strövar fritt. Kryssningen är paradiset för er som älskar fåglar och att snorkla bland färgglada fiskar. Räkna med vackra vyer och magiska solnedgångar. Vi avslutar med tre nätter på ön Praslin. Därifrån  blir det utflykt till Vallée de Mai med sin kända dubbelnöt och La Digue med världens mest fotograferade strand. Seychellerna består av 115 öar, omgivna av turkosfärgat, kristallklart vatten som sällan understiger 27 grader.

Thabela Travels kryssning Seychellerna leds av en svensk guide med specialistkunskap.

Välkommen till bildvisning om våra resor till Seychellerna!

Thabela Travel har ett stort urval av resor till Seychellerna:
Seychellerna kryssning med internationell grupp
 Segla på Seychellerna
Kryssning Indiska Oceanen

pic1

Svensk Guide

Läs mer
Avresa mot Seychellerna

Avresa från Skandinavien.

Ankomst Mahé. Kryssningen börjar.

Ankomst tidig morgon. Vi möts av en fuktig och härlig tropisk värme. Flygplatsen ligger på huvudön Mahé, inte långt från Victoria som är världens minsta huvudstad. Att upptäcka staden går relativt fort då man på mindre än en halvtimme kan korsa stadskärnan. Efter att vi hämtat ut bagaget beger vi oss ut tillsammans med vår svensktalande guide på en kort stadsrundtur. Vi passerar lilla Big Ben och besöker den livliga marknaden som doftar kreolska kryddor. Vi besöker Botaniska trädgården, vars tropiska flora är unik för denna plats och här stöter vi också på de första gigantiska landsköldpaddorna på resan med ursprung från Aldabra. Efter lunch kliver vi ombord på M/Y Pegasus som ska ta med oss på en kryssning till de finaste öarna på Seychellerna de kommande fyra dagarna. M/Y Pegasus har plats för 40 passagerare och är ett komfortabelt fartyg med trevliga hytter som alla har fönster och privat badrum med dusch.  Efter att en välkomstcocktail serverats seglar vi till ön St Anne för ett skönt eftermiddagsdopp. På båten är det avslappnad stämning med en personal som ger oss enastående service.

Hotell: M/Y Pegasus
Måltider: Frukost, lunch, middag

Curieuse

Vi lämnar St Anne i gryningen och har en kort seglats till ön Curieuse som är en nationalpark. Denna ö var en gång i tiden en koloni för de som insjuknat i spetälska. Doctor´s House i kolonialstil står kvar och är i dag museum. Redan i hamnen ser vi hundratals giant hump-head parrotfish, som är den största papegojfisken. Den kan bli 1,3 m lång och väga 45 kg. Mest är ön känd för sina landsköldpaddor som kan bli över 100 år gamla. Vår naturguide tar oss med på en promenad längs vacker mangroveskog till Ranger´s Station där man föder upp jättesköldpaddor för att hjälpa naturen på traven. I dag vandrar cirka 500 jättesköldpaddor runt vilda på ön. Dessutom kommer både karettsköldpaddor och gröna havssköldpaddor upp på stränderna för att lägga sina ägg. Väl tillbaka på stranden så blir det barbeque lunch i skuggan under takamakaträden. Vi njuter av omgivningarna och det turkosa varma vattnet.

Hotell: M/Y Pegasus
Måltider: Frukost, lunch, middag

Cousin

På morgonen anländer vi till ön Cousin. Hela ön är ett naturreservat som har tilldelats flera utnämningar på grund av sitt arbete med att rädda utrotningshotade fåglar och dessutom är ön en av världens viktigaste häckningsplatser för karettsköldpaddan som är tillhörande familjen havssköldpaddor. På början av förra seklet skövlades den inhemska växtligheten till förmån för odling av cocospalmer. Dessa har nu tagits bort och ett stort arbete har lagts ner på att återskapa den ursprungliga växtligheten. Dessutom har andra utrotningshotade fågelarter från Seychellerna introducerats hit. På förmiddagen gör vi en utflykt till öns fågelreservat. En kvarts miljon fåglar häckar på ön och vi ser flera stränder som är betydelsefulla äggläggningsplatser för karettsköldpaddan. På eftermiddagen seglar vi till Praslin och stranden Anse Lazio, som anses vara en av världens vackraste stränder. Vattnet har en klar turkos färg och vågorna rullar sakta in mot den vita sandstranden som dessutom är skyddad av ett korallrev. Eftermiddagen erbjuder ett utmärkt tillfälle att snorkla eller dyka (ingår ej).

Hotell: M/Y Pegasus
Måltider: Frukost, lunch, middag

Aride och St Pierre

I gryningen seglar vi vidare till Aride som är ett av världens viktigaste naturreservat. Orsaken är att över en miljon havsfåglar häckar här och inte mindre än fem fågelarter som är endemiska för Seychellerna (bara finns just här). Vi gör en utflykt till öns högsta plats med en fantastisk utsikt och här ser vi bland annat den vackra tropikfågeln och fregattfågeln. På Aride finns även en endemisk gardenia. Man säger att har du inte besökt Aride, så har du inte besökt Seychellerna. Efter lunch slår vi ankare vid ön St Pierre för att spendera några timmar med att bada och snorkla. Vid solnedgången seglar vi tillbaka mot Praslin där vi får vara med om en äkta kreolsk afton med härliga rytmer och annorlunda tropiska smaker. Det kreolska köket är en blandning av det högklassiska franska med indiska currysmaker såsom cayenne, kanel, koriander och exotiska frukter

Hotell: M/Y Pegasus
Måltider: Frukost, lunch, middag

Vallée de Mai — Praslin

Vi checkar ut från Pegasus på ön Praslin där våra transferbussar väntar på oss. Det är dags för en halvdagsutflykt till naturreservatet Vallée de Mai som är upptagen på Unesco’s världsarvslista. Det är en av två platser i världen där du kan se världens största nöt, coco-de-mer växa vilt. Den kallas ibland för kärleksnöt eller dubbelkokosnöt på grund av det speciella utseendet. Med lite tur kan vi idag se många ovanliga fågelarter som den exotiska svarta papegojan och flera endemiska kameleonter. Vi följer en vandringsled runt parken genom tät palmskog förbi forsar och vackra vyer från utsiktsplatser. Spendera gärna tid i informationscentret som redogör för de utmaningar Seychellerna arbetar med för att bevara sin unika natur. Efter lunch är det dags att bekanta oss med de vackra omgivningarna på vårat hotell som har en strandsträcka på nästan tre kilometer som kommer att vara vårat boende de närmsta tre dagarna.

Hotell: Paradise Sun Hotel
Måltider: Frukost, middag

La Digue

En kortare båtresa tar oss till en av Seychellernas mindre öar, La Digue. Den bilfria ön bidrar till en avslappnad atmosfär och ger oss en känsla av att resa tillbaka i tiden. Här finns mer sköldpaddor än människor och det är inte ovanligt att se en oxkärra som transportmedel! Vi besöker stranden Anse Source D’Argent som kanske på grund av sina spektakulära granitformationer har utnämnts till världens vackraste och mest fotograferade strand. Passa på att köpa kryddor eller vanilj som odlas här. Det bästa sättet att ta sig runt är med cykel som man hyr på ön.

Hotell: Paradise Sun Hotel
Måltider: Frukost, lunch, middag

Praslin - En dag på stranden

​Idag njuter vi av en ledig dag på stranden.

Hotell: Paradise Sun Hotel
Måltider: Frukost, middag

Hemresa från Seychellerna

Vi åker katamaranbåten Cat Coco från Praslin till Mahé och därifrån får vi transfer till flygplatsen där vår resa sakta går mot sitt slut.
Den som vill kan välja att stanna kvar ytterligare två dagar på Hotell Paradise Sun eller varför inte göra ett stop-over i spektakulära Dubai på hemvägen? En spännande stadsrundtur och en magisk kväll i öknen väntar oss.

Hotell: –
Måltider: Frukost

Ankomst Skandinavien

Vi anländer till Skandinavien med många fina minnen i bagaget.

Hotell

 • M/Y Pegasus, Seychellerna

  M/Y Pegasus, Seychellerna

  Ombord på M/Y Pegasus kan du koppla av i den vackert inredda loungen, bläddra i det välfyllda biblioteket eller njuta av god mat med vacker havsutsikt. Via en plattform vid aktern på Pegasus kan du hoppa i och simma. På nedre däck finns ett minispa.

 • M/Y Pegasus

  M/Y Pegasus

  M/Y Pegasus har plats för 44 passagerare och är ett komfortabelt fartyg med rymliga hytter som har privat badrum med dusch. Koppla av med vänner i den vackert inredda loungen, bläddra i det välfyllda biblioteket eller njut av magnifik utsikt över havet.

 • Paradise Sun, Praslin

  Paradise Sun, Praslin

  Rummen är utrustade inför en drömsemester. Med air-condition, privat balkong med utsikt över Indiska Oceanen, wifi och TV med kabelkanaler får du ett skönt avslut på en dag på stranden. Till de välsmakande måltiderna väntar traditionell liveunderhållning.

 • Paradise Sun, Praslin

  Paradise Sun, Praslin

  Med stranden bara ett stenkast utanför dörren ligger detta 4-stjärninga hotell vackert inbäddat i Pralins tropiska skogsområde på Anse Volbert kusten. Den vänliga personalen bjuder in dig i deras hemtrevliga oas av kreolsk stil för total avkoppling och lyx.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2019-10-25
plane-landing Hemkomst
2019-11-03
calender Antal dagar
10 dagar
price-kr Del i dubbelrum
39 950 kr *
price-kr Enkelrum
47 500 kr *
plane-takeoff Avresa
2019-10-29
plane-landing Hemkomst
2019-11-07
calender Antal dagar
10 dagar
price-kr Del i dubbelrum
39 950 kr *
price-kr Enkelrum
47 500 kr *
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2019-10-25
plane-landing Hemkomst
2019-11-03
calender Antal dagar
10 dagar
price-kr Del i dubbelrum
39 950 kr
price-kr Enkelrum
47 500 kr
plane-takeoff Avresa
2019-10-29
plane-landing Hemkomst
2019-11-07
calender Antal dagar
10 dagar
price-kr Del i dubbelrum
39 950 kr
price-kr Enkelrum
47 500 kr

*Preliminärt pris. Vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

Observera att pris för enkelrum gäller endast på hotell. Enkelhytt på kryssning finns på förfrågan. Vänligen kontakta oss för en prisuppgift. Nedan priser och information avser avresan den 23 november. Klicka på öppna PDF för att få fram program för  både 23 & 27 november eller vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

I priset ingår:

 • Flyg från Stockholm Seychellerna t/r.
 • Svensktalande guide och lokala specialistguider.
 • Stadsrundtur med inträde till Botaniska Trädgården på Mahé.
 • 4 nätter på Pegasus, i hyttkategori C, inklusive amerikansk frukostbuffé, lunch och middag samtliga dagar, välkomstdrink, en kreolsk afton med barbeque och Kaptensmiddag, kaffe, te och mineralvatten.
 • Snorkel- och fiskeutrustning.
 • Bagageservice och dricks till bärare och kryssningspersonal.
 • 3 nätter på hotell Paradise Sun – inklusive frukost och middag.
 • Halvdagsutflykt Vallée de Mai.
 • Heldagsutflykt till La Digue.
 • Transporter, inträden, nationalparksavgifter, hamnskatter och utflykter enligt resebeskrivningen.
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Dessa är för närvarande cirka 1 000 kr. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen cirka 30 dagar innan avresa.

  Vi reserverar oss för eventuella hotellbyten, till hotell med lika standard. Observera att kryssningsrutten kan ändras på grund av väderförhållanden. Vi reserverar oss för eventuella ändringar som står utom Thabela Travels kontroll.

I priset ingår ej:

 • Flyg från Köpenhamn och Göteborg kostar 1 650kr per person i tillägg.
 • Måltider som ej anges i resebeskrivning.
 • Dykning med tuber.
 • Aktiviteter bokade på plats.
 • Dryck.
 • Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället.  Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 6 procent av försäkrat belopp.
 • Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval Bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 10 dagar är 447 kr per person.

Uppgradering av hytt på kryssning (Priserna avser del i hytt, för enkelhyttsuppgradering vänligen kontakta Thabela Travel).

 • Uppgradering hyttkategori B 1 650 kr per person
 • Uppgradering hyttkategori A 3 990 kr per person

Observera att det finns ett begränsat antal C- och B-hytter. De flesta hytterna är kategori A. Kategori avgörs av hyttens storlek, placering och fönster. Samtliga hytter har fönster.

Priset är baserat på minst 20 betalande resenärer.
Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan. Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Tilläggsresor

Dubai - tilläggsresa Seychellerna

Dubai - tilläggsresa Seychellerna

Förläng dina upplevelser i en metropol som erbjuder något för var smak. Efter Seychellerna kan ni välja att göra ett stop over i Dubai, som bjuder på en blandning av ökenlandskap och total lyx. Känd för sina omtalade lyxhotell, mäktiga skyskrapor, gamla stadsdel och storslagna...

Dubai - tilläggsresa Seychellerna

Förläng dina upplevelser i en metropol som erbjuder något för var smak. Efter Seychellerna kan ni välja att göra ett stop over i Dubai, som bjuder på en blandning av ökenlandskap och total lyx. Känd för sina omtalade lyxhotell, mäktiga skyskrapor, gamla stadsdel och storslagna shopping är Dubai staden där arkitekturen är futuristisk. Det blir ett spännande och intensivt dygn där vi bjuds vi på en stadsrundtur och upptäcker sanddynerna till den magiska kvällssolen.

 • Dag 1 Ankomst Dubai

  Dag 1 Ankomst Dubai

  Vi anländer till Dubai tidig morgon. Här möts vi av Thabelas lokala representant som tar oss till hotellet för en god kopp kaffe. Den som vill kan lägga till tidig incheck på rummet (ingår ej). På förmiddagen åker vi på stadsrundtur. Vi börjar med ett stopp vid Burj Al Arab, Dubais mest kända landmärke, nämligen lyxhotellet som säger sig vara världens enda 7-stjärniga hotell. Därefter besöker vi den magnifika Minaret Moskén, som är ett specifikt exempel på modern islamisk arkitektur. Till eftermiddagen blir vi hämtade med fyrhjulsdrivna jeepar för att bege oss mot öknen i Dubai. De skickliga förarna tar oss till några av de största sanddynorna. Vi beskådar den vackra solnedgången över sanddynorna och har en grillfest med lokala arabiska traditioner. Det finns även möjlighet att ta sig en kameltur (ingår ej). Efter vår spännande utflykt får vi gemensam transfer tillbaka till hotellet för en god natts sömn.

  Hotell: Hilton Garden Inn Muraqbat
  Måltider: Lunch, middag

 • Dag 2 Avresa Dubai

  Dag 2 Avresa Dubai

  Tidig morgon går transfern till flygplatsen för vidare resa mot Skandinavien. Vi landar runt lunchtid med många fina minnen i bagaget.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2018-12-02
plane-landing Hemkomst
2018-12-03
calender Antal dagar
2 dagar
price-kr Del i dubbelrum
2 950 kr
price-kr Enkelrum
3 650 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2018-12-02
plane-landing Hemkomst
2018-12-03
calender Antal dagar
2 dagar
price-kr Del i dubbelrum
2 950 kr
price-kr Enkelrum
3 650 kr

I priset ingår:

 • Transfer Dubai flygplats-hotell t/r
 • 1 natt på Hilton Garden Inn Muraqbat inklusive frukost
 • Utflykter och måltider enligt resebeskrivningen
 • Dubai turismskatt
 • Engelsktalande guide

I priset ingår ej:

 • Tidig in-check kostar 590 kr per person i del i dubbelrum och 1 100kr för enkelrum
 • Måltider och dryck som inte anges i resebeskrivningen
 • Aktiviteter bokade på plats
 • Dricks och bagageservice
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd

Priset är baserat på minst 2 personer.

Observera att inga bokningar är gjorda. Ett mindre flygtillägg kan tillkomma beroende på platstillgång.
Vi reserverar oss för eventuella hotellbyten, till hotell med lika standard. Vi reserverar oss för eventuella ändringar som står utom Thabela Travels kontroll.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Vänligen ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

 

Praslin, Seychellerna

Praslin, Seychellerna

Kan man någonsin få nog av paradiset? Här har du möjlighet till att förlänga dina upplevelser med några härliga nätter på Paradise Sun hotell på Praslin. Detta är det optimala sättet att avsluta en båtresa på. Här kan du antingen koppla av på den sagolika stranden, snorkla i det...

Praslin, Seychellerna

Kan man någonsin få nog av paradiset? Här har du möjlighet till att förlänga dina upplevelser med några härliga nätter på Paradise Sun hotell på Praslin. Detta är det optimala sättet att avsluta en båtresa på. Här kan du antingen koppla av på den sagolika stranden, snorkla i det klarblåa vattnet eller utforska ön ytterligare på egen hand. Utan ett dagsprogram så väljer du själv hur du tillbringar dina dagar på Praslin.

 • Dag 1: Praslin

  Dag 1: Praslin

  Att vakna upp med den Indiska Oceanen utanför ytterdörren är magiskt. Här finns det ett helt hav med olika utflykter och aktiviteter tillgängliga (för egen kostnad). Våra kommande dagar tillbringar vi på egen hand. Här har du god tid till att bara njuta av allt vad Seychellerna har att erbjuda. Du kan koppla av på stranden eller ge dig ut på spännande upptäcktsfärder. Det erbjuds vackra vandringsleder på ön och glöm inte att prova på det lokala kökets alla spännande smaker.

 • Dag 2: Praslin

  Dag 2: Praslin

  Idag väljer du själv hur du tillbringar dagen på Praslin. Vill du uppleva flera av Seychellernas 115 öar så finns det många olika dagsturer du kan följa med på. Oavsett vad du väljer att tillbringa dagen till så är det en bra idé att vara tillbaka på hotellet till kvällen då ännu en välsmakande middagsbuffé dukas upp. Kanske en fascinerande show förekommer på hoteller just ikväll. Ta med dig ditt glas vin eller läsk ut på din privata balkong och njut en sista kväll.

 • Dag 3: Avresa Mahé

  Dag 3: Avresa Mahé

  Det är dags att lämna Seychellerna för denna gång. Efter en välsmakande frukost åker vi tillbaka till ön Mahé och därifrån får transfer till flygplatsen för att påbörjar vår resa tillbaka till Skandinavien. Att väskan är lite tyngre än när vi ankom har med störst sannolikhet att göra med alla minnen vi har packat med oss.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
3 dagar
price-kr Del i dubbelrum
8 900 kr
price-kr Enkelrum
13 850 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
3 dagar
price-kr Del i dubbelrum
8 900 kr
price-kr Enkelrum
13 850 kr

*preliminärt pris, vänligen kontakta Thabela Travel för att bekräfta pris

I priset ingår:

 • 2 nätter på Hotel Paradise Sun, del i superior rum inklusive halvpension
 • Transfer flygplatsen på Mahé – Praslin
 • Båtresa med Cat Coco Mahé – Praslin – Mahé
 • Transfer från hamnen till flygplatsen på Mahé på avresedagen

I priset ingår ej:

 • Måltider och dryck som inte anges i resebeskrivningen
 • Aktiviteter bokade på plats
 • Dricks och bagageservice
 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd

Observera att inga bokningar är gjorda och pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Liknande resor