• plane-takeoff
  • 2019-10-25
  • 2019-10-29
 • Längd: 10 dagar
 • price-icon Pris från: 39 950 kr
 • compas-iconSvensk guide

Seychellerna naturkryssning

Kryssning Seychellerna med besök i nationalparker med tropisk palmskog, där jättesköldpaddorna strövar fritt. Kryssningen är paradiset för er som älskar fåglar och att snorkla bland färgglada fiskar. Räkna med vackra vyer och magiska solnedgångar. Vi avslutar med tre eller fyra nätter på ön Praslin. Därifrån  blir det utflykt till Vallée de Mai med sin kända dubbelnöt och La Digue med världens mest fotograferade strand. Seychellerna består av 115 öar, omgivna av turkosfärgat, kristallklart vatten som sällan understiger 27 grader.

Thabela Travels kryssning Seychellerna leds av en svensk guide med specialistkunskap.

Välkommen till bildvisning om våra resor till Seychellerna!

Thabela Travel har ett stort urval av resor till Seychellerna:
Seychellerna kryssning med internationell grupp
 Segla på Seychellerna

pic1

Svensk Guide

Läs mer
Avresa mot Seychellerna

Avresa från Skandinavien.

Ankomst Mahé. Kryssningen börjar.

Ankomst omkring lunchtid. Vi möts av turkost vatten och en fuktig, tropisk sommarvärme. Flygplatsen ligger på huvudön Mahé och i ankomsthallen möter vi vår svensktalande guide. I gemensam transport åker vi till hamnen där vi stiger ombord M/Y Pegasus som ska ta oss med på en kryssning till några av de finaste öarna på Seychellerna. Kryssningsfartyget har plats för 40 passagerare och är ett komfortabelt fartyg med rymliga hytter som alla har privat badrum med dusch. Efter en välkomstcocktail och lättare lunch kastar vi loss och seglar till ön St Anne för ett skönt eftermiddagsdopp. På båten är det avslappnad stämning och personalen ger oss enastående service.

Hotell: M/Y Pegasus
Måltider: Frukost, lunch, middag

Curieuse

Vi lämnar St Anne i gryningen och seglar vidare till ön Curieuse som år 1979 fick status som en nationalpark. Denna ö var en gång i tiden en koloni för de som insjuknat i spetälska. Doctor´s House som fungerade som sjukmottagningen står kvar än i dag som ett museum i vacker kolonialstil. Runt ön lever hundratals giant humphead parrotfish, den största papegojafisken. Den kan bli 1,3 meter lång och väga upp mot 45 kg. Men mest är ön känd för sina landsköldpaddor som kan bli mer än 100 år gamla. Vi går iland vid Ranger´s Station där man föder upp jättesköldpaddor för att hjälpa naturen på traven, idag lever här cirka 500. Dessutom kommer både karettsköldpaddor och gröna havssköldpaddor upp på stränderna för att lägga sina ägg. Vår naturguide tar oss med på en promenad längs vacker mangroveskog till en strand där förberedelserna till dagens barbequelunch är i full gång. Vi äter i skuggan av takamakaträden och njuter av omgivningarna.

Hotell: M/Y Pegasus
Måltider: Frukost, lunch, middag

Cousin

På morgonen anländer vi till ön Cousin. Hela ön är ett naturreservat som har tilldelats flera utnämningar på grund av sitt arbete med att rädda utrotnings-hotade fåglar. Dessutom är ön en av världens viktigaste häckningsplatser för karettsköldpaddan som tillhör familjen med havssköldpaddor. I början av förra seklet skövlades den inhemska växtligheten till förmån för odling av cocospalmer. Dessa har nu tagits bort och ett stort arbete har lagts ner på att återskapa den ursprungliga växtligheten. Förutom detta har andra utrotningshotade fågelarter från Seychellerna välkomnats hit. Vi går på en guidad tur och passerar flera stränder som är betydelsefulla äggläggningsplatser för karettsköldpaddan. Omkring en kvarts miljon fåglar häckar på ön. Till eftermiddagen seglar vi till Praslin och stranden Anse Lazio, som anses vara en av världens vackraste stränder. Vattnet har en klar turkos färg och vågorna rullar sakta in mot den vita strandkanten. Här erbjuds ett utmärkt tillfälle att snorkla eller dyka (dykning med tub ingår ej).

Hotell: M/Y Pegasus
Måltider: Frukost, lunch, middag

Aride och St Pierre

I gryningen seglar vi vidare till ön Aride som är ett av världens viktigaste naturreservat. Orsaken är för att över en miljon havsfåglar häckar här och inte mindre än fem fågelarter av dessa är endemiska för Seychellerna (finns bara just här). Vi gör en utflykt till öns högsta plats med fantastisk utsikt. Här ser vi bland annat den vackra tropikfågeln och fregattfågeln. På Aride finns även en inhemsk gardenia. Många säger att om du inte har besökt Aride, så har du inte besökt Seychellerna. Efter lunch kastar vi ankar vid ön St Pierre för att tillbringa några sköna timmar med bad och snorkling. Vid solnedgången seglar vi tillbaka till Praslin där vi får vara med om en äkta kreolsk afton med härliga rytmer och annorlunda tropiska smaker. Det kreolska köket är en blandning av det högklassiska franska med indiska currysmaker såsom cajun, kanel, koriander och exotiska frukter. Kaptenen och hans besättning bjuder in till dans.

Hotell: M/Y Pegasus
Måltider: Frukost, lunch, middag

Praslin - Vallée de Mai

Under morgonen checkar vi ut från Pegasus på ön Praslin. Det har blivit dags för några dagar på fastlandet. Vi börjar med en spännande halvdagsutflykt till naturreservatet Vallée de Mai som är med på Unesco’s världsarvslista. Det är en av två platser på jorden där du kan se världens största nöt, coco-de-mer växa vilt. Den kallas ibland för kärleksnöt eller dubbelkokosnöt på grund av det speciella utseendet. Med lite tur kan vi idag även få se många ovanliga fågelarter så som den exotiska svarta papegojan och flera endemiska kameleonter. Vi följer en vandringsled runt parken genom tät palmskog, förbi forsar och utsiktsplatser med vackra vyer. Tillbringa gärna lite tid i informationscentret som redogör för de utmaningar Seychellerna arbetar med för att bevara sin unika natur. Incheckning på hotellet under eftermiddagen. Vi bekantar oss med de nya omgivningar vid hotellets privata strand och omkringliggande frodiga natur.

Hotell: Coco de Mer Hotel
Måltider: Frukost, middag

La Digue

En kortare båtresa tar oss till en av Seychellernas mindre öar, La Digue. Den bilfria ön bidrar till en avslappnad atmosfär och ger oss en känsla av att resa tillbaka i tiden. Här finns mer sköldpaddor än människor och det är inte ovanligt att se en oxkärra som transportmedel. Vi besöker stranden Anse Source D’Argent som kanske på grund av sina spektakulära granitformationer har utnämnts till världens vackraste och mest fotograferade strand. Passa på att köpa kryddor eller vanilj som odlas här. Det bästa sättet att ta sig runt är med cykel som man hyr på ön.

Hotell: Coco de Mer Hotel
Måltider: Frukost, lunch, middag

Praslin - En dag på stranden

​​Idag njuter vi av en ledig dag på Praslin. Passa på att utforska naturen omkring hotellet. Det finns goda möjligheter att hyra snorkelutrustning eller att besöka öns dykcenter där ni kan provdyka med tuber även om ni inte har ett dykcertifikat (mot kostnad).

Hotell: Coco de Mer Hotel
Måltider: Frukost, middag

Avresa från Mahé

Utcheckning under förmiddagen. Efter lunchtid åker vi katamaranbåten Cat Cocos från Praslin till Mahé. Här börjar vi med ett trevligt besök i den botaniska trädgården, dess tropiska flora tar oss tillbaka till platserna vi besökt under resans gång. Det är trevligt att tillsammans sammanfatta landets unika natur under den guidade utflykten. Sedan är det dags att utforska världens mindsta huvudstad, Victoria. Att upptäcka staden går relativt fort då man på mindre än en halvtimme korsar stadskärnan. Vi passerar lilla Big Ben och besöker den livliga marknaden som doftar av kreolska kryddor. Det är ett ypperligt tillfälle att införskaffa de sista souvenirerna. Under middagen delar vi många trevliga historier, därefter väntar transport till flygplatsen och vår resa går sakta mot sitt slut.

Hotell: –
Måltider: Frukost, middag

Ankomst Skandinavien

Vi anländer till Skandinavien med många fina minnen i bagaget.

Hotell

 • M/Y Pegasus, Seychellerna

  M/Y Pegasus, Seychellerna

  Ombord på M/Y Pegasus kan du koppla av i den vackert inredda loungen, bläddra i det välfyllda biblioteket eller njuta av god mat med vacker havsutsikt. Via en plattform vid aktern på Pegasus kan du hoppa i och simma. På nedre däck finns ett minispa.

 • M/Y Pegasus

  M/Y Pegasus

  M/Y Pegasus har plats för 44 passagerare och är ett komfortabelt fartyg med rymliga hytter som har privat badrum med dusch. Koppla av med vänner i den vackert inredda loungen, bläddra i det välfyllda biblioteket eller njut av magnifik utsikt över havet.

 • Coco de Mer Hotel

  Coco de Mer Hotel

  Coco de Mer ligger vid en privat strand i Anse Bois de Rose på ön Praslins södra västkust. Hotellet erbjuder två poolområden, spa och två restauranger. Vackert omgiven av 80 hektar stor tropisk trädgård.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2019-10-25
plane-landing Hemkomst
2019-11-03
calender Antal dagar
10 dagar
price-kr Del i dubbelrum
39 950 kr
price-kr Enkelrum
52 300 kr
plane-takeoff Avresa
2019-10-29
plane-landing Hemkomst
2019-11-07
calender Antal dagar
10 dagar
price-kr Del i dubbelrum
39 950 kr
price-kr Enkelrum
50 700 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2019-10-25
plane-landing Hemkomst
2019-11-03
calender Antal dagar
10 dagar
price-kr Del i dubbelrum
39 950 kr
price-kr Enkelrum
52 300 kr
plane-takeoff Avresa
2019-10-29
plane-landing Hemkomst
2019-11-07
calender Antal dagar
10 dagar
price-kr Del i dubbelrum
39 950 kr
price-kr Enkelrum
50 700 kr

Nedan priser och information avser avresan den 25 oktober. Klicka på öppna PDF för att få fram program och prisinformation för  både 25 & 29 oktober eller vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

I priset ingår:

 • Flyg från Stockholm Seychellerna t/r.
 • Svensktalande guide och lokala specialistguider.
 • Inträde till åtta naturvårdsområden som gör avgörande betydelse för att rädda hotade arter. Läs mer >>
 • Stadsrundtur med inträde till Botaniska Trädgården på Mahé.
 • 4 nätter på Pegasus, i hyttkategori C, inklusive amerikansk frukostbuffé, lunch och middag samtliga dagar, välkomstdrink, en kreolsk afton med barbeque och Kaptensmiddag, kaffe, te och mineralvatten.
 • Snorkel- och fiskeutrustning under kryssningen.
 • Bagageservice och dricks till bärare och kryssningspersonal.
 • 3 nätter på hotell Coco de Mer i standardrum inklusive frukost och middag.
 • Halvdagsutflykt Vallée de Mai.
 • Heldagsutflykt till La Digue.
 • Transporter, inträden, nationalparksavgifter, hamnskatter och utflykter enligt resebeskrivningen.
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Dessa är för närvarande cirka 3 500 kr. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen cirka 30 dagar innan avresa.

I priset ingår ej:

 • Flyg från Köpenhamn och Göteborg (finns mot förfrågan och avgift).
 • Måltider och dryck som ej anges i resebeskrivning.
 • Dykning med tuber.
 • Aktiviteter bokade på plats.
 • ERV avbeställningsskydd, kostar 6% på önskat försäkrat belopp.
 • ERV reseförsäkring Plus med bagageskydd är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 10 dagar är 447 kr per person.
 • Välj att klimatkompensera din resa för 150 kr eller 250 kr. Läs mer www.thabelatravel.com/klimatkompensation

Uppgradering av hytt på kryssning (Priserna avser del i hytt, för enkelhyttsuppgradering vänligen kontakta Thabela Travel).

 • Uppgradering hyttkategori B 1 650 kr per person
 • Uppgradering hyttkategori A 4 550 kr per person

Observera att det finns ett begränsat antal C- och B-hytter. De flesta hytterna är kategori A. Kategori avgörs av hyttens storlek, placering och fönster. Samtliga hytter har fönster.

Dyckespaketet = 900 kr per person
Innebär obegränsat med läsk, lokal öl och husets vin vid måltider under kryssningen.

Vi reserverar oss för eventuella hotellbyten, till hotell med lika standard. Observera att kryssningsrutten kan ändras på grund av väderförhållanden. Vi reserverar oss för eventuella ändringar som står utom Thabela Travels kontroll.

Priset är baserat på minst 26 betalande resenärer.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Tilläggsresor

Denis Private Island

Denis Private Island

Har du också alltid drömt om att besöka en privat ö? Under vistelsen på Seychellerna är det som uppdukat för att förgylla denna dröm. Denis Private Island är en exklusiv, privatägd ö som lever efter mottot ”Ön är din - gör vad du vill utan att störa andra”. Hit kan man endast...

Denis Private Island

Har du också alltid drömt om att besöka en privat ö? Under vistelsen på Seychellerna är det som uppdukat för att förgylla denna dröm. Denis Private Island är en exklusiv, privatägd ö som lever efter mottot ”Ön är din - gör vad du vill utan att störa andra”. Hit kan man endast komma med ett mindre flygplan och vi föreslår två oförglömliga nätter på ön. Här kan du uppleva en drömsemester som slår det mesta.

 • Dag 1: Denis Private Island

  Dag 1: Denis Private Island

  Idag säger vi hejdå till resten av gruppen och åker katamaranbåten Cat Cocos tillbaka till huvudön Mahé. På Mahé möter vi upp en lokal representant som visar oss till inrikesflygen där vi påbörjar vår flygresa till den privata ön, Denis Island. Flygresan i sig bjuder på vackra vyer, vi ser turkost vatten så långt ögat kan nå, här och var dyker det upp mindre öar. Vid landning på ön tas vi emot med öppna armar och gästfriheten är enorm. Det är familjen Mason som äger och driver ön. Dem har lyckats bevara öns skönhet och skapa ett riktigt paradis. Därutöver har dem utvecklat en hållbar och ekologisk turism där det mesta är närproducerat och man tar tillvara på öns alla tillgångar. Vi bor i en av öns 25 privata villor direkt på stranden.

  Hotell: Denis Island Lodge
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 2: Denis Private Island

  Dag 2: Denis Private Island

  Idag väljer du själv hur du tillbringar dagen på Denis Island. Vi når stranden med bara ett kliv utanför terassen där vi kan koppla av och bara njuta. Utforska ön till fots eller på cykel. På bara några timmar kan vi gå runt hela ön. Här är tempot mycket lugnt och ön andas harmoni, njutning och exklusivitet. På öns restaurang väntar unika kulinariska upplevelser.

  Hotell: Denis Island Lodge
  Måltider: Frukost, lunch, middag

 • Dag 3: Avresa Mahé

  Dag 3: Avresa Mahé

  Det är dags att lämna Seychellerna för denna gång. Efter en välsmakande frukost flyger vi tillbaka till ön Mahé där vi påbörjar vår resa hem igen. Att väskan är lite tyngre än när vi ankom har med störst sannolikhet att göra med alla minnen vi har packat med oss.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
3 dagar
price-kr Del i dubbelrum
17 550 kr
price-kr Enkelrum
31 800 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
3 dagar
price-kr Del i dubbelrum
17 550 kr
price-kr Enkelrum
31 800 kr

I priset ingår:

 • 2 nätter på Denis Island Lodge i en privat villa inklusive frukost, lunch och middag samt ej motorbaserade vattensporter.
 • Transport hotell – hamn på Praslin.
 • Båtresa med Cat Cocos, Praslin – Mahé.
 • Inrikesflyg Mahé – Denis Island tur och retur.

I priset ingår ej:

 • Eventuella aktiviteter på Mahé som resten av gruppen deltar i under deras sista dag.
 • Motorbaserade aktiviteter på ön.
 • Dryck.
 • Dricks och bagageservice.
 • Reseförsäkring.
 • Avbeställningsskydd.

Observera att inga bokningar är gjorda och pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Ett mindre flygtillägg kan tillkomma beroende på platstillgång.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta. Vänligen ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Ovan priser gäller till och med 31:a december 2019.

Praslin, Seychellerna

Praslin, Seychellerna

Kan man någonsin få nog av paradiset? Här har du möjlighet till att förlänga dina upplevelser med några härliga nätter på Coco de Mer hotel på Praslin. Detta är det optimala sättet att avsluta en båtresa på. Här kan du bara koppla av på den sagolika stranden, snorkla i det...

Praslin, Seychellerna

Kan man någonsin få nog av paradiset? Här har du möjlighet till att förlänga dina upplevelser med några härliga nätter på Coco de Mer hotel på Praslin. Detta är det optimala sättet att avsluta en båtresa på. Här kan du bara koppla av på den sagolika stranden, snorkla i det klarblåa vattnet eller utforska ön på egen hand. Utan ett dagsprogram så väljer du själv hur du tillbringar dina dagar på Praslin.

 • Dag 1: Praslin

  Dag 1: Praslin

  Att vakna upp med den Indiska Oceanen utanför ytterdörren är magiskt. Här finns det ett helt hav med olika utflykter och aktiviteter tillgängliga (för egen kostnad). Våra kommande dagar tillbringar vi på egen hand. Här har du god tid till att bara njuta av allt vad Seychellerna har att erbjuda. Du kan koppla av på stranden eller ge dig ut på spännande upptäcktsfärder. Det erbjuds vackra vandringsleder på ön och glöm inte att prova på det lokala kökets alla spännande smaker.

  Hotell: Coco de Mer
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 2: Praslin

  Dag 2: Praslin

  Idag väljer du själv hur du tillbringar dagen på Praslin. Vill du uppleva flera av Seychellernas 115 öar så finns det många olika dagsturer du kan följa med på. Oavsett vad du väljer att tillbringa dagen till så är det en bra idé att vara tillbaka på hotellet till kvällen då ännu en välsmakande middagsbuffé dukas upp. Kanske en fascinerande show förekommer på hoteller just ikväll. Ta med dig ditt glas vin eller läsk ut på din privata balkong och njut en sista kväll.

  Hotell: Coco de Mer
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 3: Avresa Mahé

  Dag 3: Avresa Mahé

  Det är dags att lämna Seychellerna för denna gång. Efter en välsmakande frukost åker vi tillbaka till ön Mahé och därifrån får transfer till flygplatsen för att påbörjar vår resa tillbaka till Skandinavien. Att väskan är lite tyngre än när vi ankom har med störst sannolikhet att göra med alla minnen vi har packat med oss.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
3 dagar
price-kr Del i dubbelrum
3 500 kr
price-kr Enkelrum
5 900 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
3 dagar
price-kr Del i dubbelrum
3 500 kr
price-kr Enkelrum
5 900 kr

I priset ingår:

 • 2 nätter på Coco de Mer Hotel i ett standardrum inklusive frukost och middag.
 • Transport hotell – hamn på Praslin.
 • Båtresa med Cat Cocos, Praslin – Mahé.
 • Transport hamn – flygplatsen på Mahé.

I priset ingår ej:

 • Måltider och dryck som inte anges i resebeskrivningen
 • Aktiviteter bokade på plats.
 • Eventuella aktiviteter på Mahé som resten av gruppen deltar i under deras sista dag.
 • Dricks och bagageservice
 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd

Observera att inga bokningar är gjorda och pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Ett mindre flygtillägg kan tillkomma beroende på platstillgång.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta. Vänligen ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Ovan priser gäller till och med 31:a december 2019.

Liknande resor