• plane-takeoff
  • 2019-10-26
 • Längd: 8 dagar
 • price-icon Pris från: 14 980 kr
 • compas-iconEngelsk guide

Seychellerna kryssning

Följ med på Seychellerna kryssning. Seychellerna består av 115 öar omgivna av turkosfärgat, kristallklart vatten som sällan understiger 27 grader. Här bor det fler jättesköldpaddor än människor! Att resa till Seychellerna är att upptäcka en exotisk övärld där paradiskänslan är total. Här kommer smaklökarna att kittlas av det kreolska köket, som är en blandning av det högklassiska franska med indiska currysmaker såsom cayenne, kanel, koriander och exotiska frukter. De flesta kommer till Seychellerna för stränderna som anses vara världens vackraste. Här finns också en unik natur och flera nationalparker som tillhör Unescos världsarvslista. Vi har därför valt att kombinera vårt besök med en kryssning för att få möjlighet att se mer av naturen. Utflykterna sker med engelsktalande lokalguide. Kontakta Thabela Travel för att förlänga på någon paradisö före eller efter kyssningen.

Välkommen till bildvisning om våra resor till Seychellerna! »

Har du tänkt dig en annan rundresa med lokalguide? Kontakta då istället Thabela Africa, som är vår resebyrå i Kapstaden med svensk personal. De erbjuder följande typer av Afrikaresor:
Rundresor med engelsk guide | Köra-själv-paket | Kryssningar | Temaresor | Båt och tågresor

pic1

Engelsk Guide

Läs mer
Ankomst Mahé

Flygplatsen ligger på huvudön Mahé, inte långt från Victoria som är världens minsta huvudstad där också fartyget ligger vid kaj och väntar på oss. På eftermiddagen är det dags att kliva ombord på M/Y Pegasus som ska ta med oss på en kryssning till de finaste öarna på Seychellerna de kommande dagarna.

M/Y Pegasus har plats för 44 passagerare och är ett komfortabelt fartyg med rymliga hytter som alla har privat badrum med dusch. Efter att välkomstcocktail serverats seglar vi till ön St Anne för ett skönt eftermiddagsdopp.

Hotell: M/Y Pegasus
Måltider: Middag

Moyennes Island

Idag bär det av till Moyenne Island, en liten ö utanför Seychellernas nordöstra kust. Sedan 1970-talet har ön varit ett reservat för spektakulär flora- och fauna. Mellan år 1915 och 1960-talet var ön helt övergiven, tills Brendon Grimshaw köpte ön för privat bruk. Grimshaw var öns enda invånare fram till sin död 2012. Idag är ön en nationalpark och mest känd för sina vackra stränder, här finns goda möjligheter till att snorkla. På Moyenne Island har vi stora möjlighet att göra våra första bekantskaper med jättelandsköldpaddan.

Hotell: M/Y Pegasus
Måltider: Frukost, Lunch, Middag

Stadsrundtur Victoria

Efter frukost tar vi landstigningsbåten tillbaka till Victoria. Att upptäcka staden går relativt fort då man på mindre än en halvtimme kan korsa stadskärnan. Även fast Victoria är litet så finns här några intressanta sevärdheter, vilka vi besöker på vår vandring genom stadskärnan. Vi se Victorias klocktorn som är minikopia av Londons Big Ben och en livlig marknad där man säljer mycket fisk, frukt, kryddor och grönsaker men även tyger och kläder. Vi tar en promenad i Victorias botaniska trädgård, där vi kan se färgsprakande växter och även jättesköldpaddor.

Hotell: M/Y Pegasus
Måltider: Frukost, Lunch, Middag

St. Annes skärgård

Dagen spenderas med sol, bad och snorkling i St Annes skärgård. På båten är det avslappnad stämning och personalen ger oss enastående service.

För den som vill finns möjlighet att dyka med tuber för den som vågar ta sig djupare ner i havet (ingår ej och måste förbokas). Fiskar i regnbågens alla färger lever kring dessa öar och det är inte ovanligt att en flock nyfikna delfiner gör oss sällskap.

Hotell: M/Y Pegasus
Måltider: Frukost, Lunch, Middag

Curieuse

Vi lämnar St. Anne i gryningen och seglar till ön Curieuse som är en nationalpark. Denna ö var en gång i tiden en koloni för de som insjuknat i spetälska. Doctor´s House i kolonistil står kvar och är i dag museum. Mest är ön känd för sina landsköldpaddor som kan bli över 100 år gamla.

Vår naturguide tar oss med på en promenad längs vacker mangroveskog till Ranger´s Station där man föder upp sköldpaddor för att hjälpa naturen på traven. I dag lever det cirka 500 sköldpaddor på ön, 300 vid Ranger´s Station och 200 vilda på resterande delar av ön. Väl tillbaka på stranden så blir det barbeque-lunch i skuggan under träden och på eftermiddagen njuter vi av omgivningen och det turkosa varma vattnet.

Hotell: M/Y Pegasus
Måltider: Frukost, lunch, middag

Cousin

På morgonen anländer vi till ön Cousin. Hela ön är ett naturreservat som har tilldelats flera utnämningar på grund av sitt arbete med att rädda utrotningshotade fåglar och dessutom är ön en av världens viktigaste häckningsplatser för Karettsköldpaddan som är tillhörande familjen havssköldpaddor.

På början av förra seklet skövlades den inhemska växtligheten till förmån för odling av kokospalmer. Dessa har nu tagits bort och ett stort arbete har lagts ner på att återskapa den ursprungliga växtligheten. Dessutom har andra utrotningshotade fågelarter från Seychellerna introducerats hit.

På förmiddagen gör vi en frivillig utflykt till öns fågelreservat. En kvarts miljon fåglar häckar på ön och vi ser flera stränder som är betydelsefulla äggläggningsplatser för karettsköldpaddan. På eftermiddagen seglar vi till Praslin och stranden Anse Lazio, som anses vara en av världens vackraste stränder. Här finns möjlighet att snorkla eller dyka.

Hotell: M/Y Pegasus
Måltider: Frukost, lunch, middag

Aride och St Pierre

I gryningen seglar vi vidare till ön Aride som är ett av världens viktigaste naturreservat. Orsaken är för att över en miljon havsfåglar häckar här och inte mindre än fem fågelarter av dessa är endemiska för Seychellerna (finns bara just här). Vi gör en utflykt till öns högsta plats med fantastisk utsikt. Här ser vi bland annat den vackra tropikfågeln och fregattfågeln. På Aride finns även en inhemsk gardenia. Många säger att om du inte har besökt Aride, så har du inte besökt Seychellerna. Efter lunch kastar vi ankar vid ön St Pierre för att tillbringa några sköna timmar med bad och snorkling. Vid solnedgången seglar vi tillbaka till Praslin där vi får vara med om en äkta kreolsk afton med härliga rytmer och annorlunda tropiska smaker. Det kreolska köket är en blandning av det högklassiska franska med indiska currysmaker såsom cajun, kanel, koriander och exotiska frukter. Kaptenen och hans besättning bjuder in till dans.

Hotell: M/Y Pegasus
Måltider: Frukost, Lunch, Middag

Hemresa från Mahé

Under morgonen checkar vi ut från Pegasus i Victoria.  Välj om du vill åka hem eller förlänga din vistelse på ett trevligt resort.

Hotell: –
Måltider: Frukost

Hotell

 • M/Y Pegasus

  M/Y Pegasus

  M/Y Pegasus har plats för 44 passagerare och är ett komfortabelt fartyg med rymliga hytter som har privat badrum med dusch. Koppla av med vänner i den vackert inredda loungen, bläddra i det välfyllda biblioteket eller njut av magnifik utsikt över havet.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2019-10-26
plane-landing Hemkomst
2019-11-02
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
14 980 kr *
price-kr Enkelrum
19 980 kr *
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2019-10-26
plane-landing Hemkomst
2019-11-02
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
14 980 kr
price-kr Enkelrum
19 980 kr

* Normalt pris är 29 980 kr. Detta är ett sista minuten pris som är rabatterat 50 %.

I priset ingår:

 • 7 nätter på Pegasus, kategori C hytt, inklusive amerikansk frukostbuffé, lunch och middag samtliga dagar, välkomstdrink, en kreolsk afton med barbecue, kaffe, te, mineralvatten, snorkling och fiskeutrustning.

I priset ingår ej: 

 • Internationella flyg, flygskatter och eventuella visumavgifter
 • Transfer från flygplatsen till och från hamnen.
 • Måltider som ej anges i resebeskrivning
 • Aktiviteter bokade på plats
 • Dryck (förutom de som är specificerad på båten)
 • Dricks
 • Avbeställningsskydd
 • Semesterförsäkring

Uppgradering av hytt på kryssning (Priserna avser del i hytt, för enkelhyttsuppgradering vänligen kontakta Thabela Travel).

 • Uppgradering hyttkategori B 1 950 kr per person
 • Uppgradering hyttkategori A 4 950 kr per person

Observera att det finns ett begränsat antal C- och B-hytter. De flesta hytterna är kategori A. Kategori avgörs av hyttens storlek, placering och fönster. Samtliga hytter har fönster.

Dyckespaketet = 1 850 kr per person
Innebär obegränsat med läsk, lokal öl och husets vin vid måltider under kryssningen.

Observera att kryssningsrutten kan ändras på grund av väderförhållanden. Vi reserverar oss för eventuella ändringar som står utom Thabela Travels kontroll.

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället.  Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 6 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval Bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta. Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Tilläggsresor

Denis Private Island

Denis Private Island

Har du också alltid drömt om att besöka en privat ö? Under vistelsen på Seychellerna är det som uppdukat för att förgylla denna dröm. Denis Private Island är en exklusiv, privatägd ö som lever efter mottot ”Ön är din - gör vad du vill utan att störa andra”. Hit kan man endast...

Denis Private Island

Har du också alltid drömt om att besöka en privat ö? Under vistelsen på Seychellerna är det som uppdukat för att förgylla denna dröm. Denis Private Island är en exklusiv, privatägd ö som lever efter mottot ”Ön är din - gör vad du vill utan att störa andra”. Hit kan man endast komma med ett mindre flygplan och vi föreslår två oförglömliga nätter på ön. Här kan du uppleva en drömsemester som slår det mesta.

 • Dag 1: Denis Private Island

  Dag 1: Denis Private Island

  Idag säger vi hejdå till resten av gruppen och åker katamaranbåten Cat Cocos tillbaka till huvudön Mahé. På Mahé möter vi upp en lokal representant som visar oss till inrikesflygen där vi påbörjar vår flygresa till den privata ön, Denis Island. Flygresan i sig bjuder på vackra vyer, vi ser turkost vatten så långt ögat kan nå, här och var dyker det upp mindre öar. Vid landning på ön tas vi emot med öppna armar och gästfriheten är enorm. Det är familjen Mason som äger och driver ön. Dem har lyckats bevara öns skönhet och skapa ett riktigt paradis. Därutöver har dem utvecklat en hållbar och ekologisk turism där det mesta är närproducerat och man tar tillvara på öns alla tillgångar. Vi bor i en av öns 25 privata villor direkt på stranden.

  Hotell: Denis Island Lodge
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 2: Denis Private Island

  Dag 2: Denis Private Island

  Idag väljer du själv hur du tillbringar dagen på Denis Island. Vi når stranden med bara ett kliv utanför terassen där vi kan koppla av och bara njuta. Utforska ön till fots eller på cykel. På bara några timmar kan vi gå runt hela ön. Här är tempot mycket lugnt och ön andas harmoni, njutning och exklusivitet. På öns restaurang väntar unika kulinariska upplevelser.

  Hotell: Denis Island Lodge
  Måltider: Frukost, lunch, middag

 • Dag 3: Avresa Mahé

  Dag 3: Avresa Mahé

  Det är dags att lämna Seychellerna för denna gång. Efter en välsmakande frukost flyger vi tillbaka till ön Mahé där vi påbörjar vår resa hem igen. Att väskan är lite tyngre än när vi ankom har med störst sannolikhet att göra med alla minnen vi har packat med oss.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
3 dagar
price-kr Del i dubbelrum
17 550 kr
price-kr Enkelrum
31 800 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
3 dagar
price-kr Del i dubbelrum
17 550 kr
price-kr Enkelrum
31 800 kr

I priset ingår:

 • 2 nätter på Denis Island Lodge i en privat villa inklusive frukost, lunch och middag samt ej motorbaserade vattensporter.
 • Transport hotell – hamn på Praslin.
 • Båtresa med Cat Cocos, Praslin – Mahé.
 • Inrikesflyg Mahé – Denis Island tur och retur.

I priset ingår ej:

 • Eventuella aktiviteter på Mahé som resten av gruppen deltar i under deras sista dag.
 • Motorbaserade aktiviteter på ön.
 • Dryck.
 • Dricks och bagageservice.
 • Reseförsäkring.
 • Avbeställningsskydd.

Observera att inga bokningar är gjorda och pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Ett mindre flygtillägg kan tillkomma beroende på platstillgång.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta. Vänligen ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Ovan priser gäller till och med 31:a december 2019.

Praslin, Seychellerna

Praslin, Seychellerna

Kan man någonsin få nog av paradiset? Här har du möjlighet till att förlänga dina upplevelser med några härliga nätter på Coco de Mer hotel på Praslin. Detta är det optimala sättet att avsluta en båtresa på. Här kan du bara koppla av på den sagolika stranden, snorkla i det...

Praslin, Seychellerna

Kan man någonsin få nog av paradiset? Här har du möjlighet till att förlänga dina upplevelser med några härliga nätter på Coco de Mer hotel på Praslin. Detta är det optimala sättet att avsluta en båtresa på. Här kan du bara koppla av på den sagolika stranden, snorkla i det klarblåa vattnet eller utforska ön på egen hand. Utan ett dagsprogram så väljer du själv hur du tillbringar dina dagar på Praslin.

 • Dag 1: Praslin

  Dag 1: Praslin

  Att vakna upp med den Indiska Oceanen utanför ytterdörren är magiskt. Här finns det ett helt hav med olika utflykter och aktiviteter tillgängliga (för egen kostnad). Våra kommande dagar tillbringar vi på egen hand. Här har du god tid till att bara njuta av allt vad Seychellerna har att erbjuda. Du kan koppla av på stranden eller ge dig ut på spännande upptäcktsfärder. Det erbjuds vackra vandringsleder på ön och glöm inte att prova på det lokala kökets alla spännande smaker.

  Hotell: Coco de Mer
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 2: Praslin

  Dag 2: Praslin

  Idag väljer du själv hur du tillbringar dagen på Praslin. Vill du uppleva flera av Seychellernas 115 öar så finns det många olika dagsturer du kan följa med på. Oavsett vad du väljer att tillbringa dagen till så är det en bra idé att vara tillbaka på hotellet till kvällen då ännu en välsmakande middagsbuffé dukas upp. Kanske en fascinerande show förekommer på hoteller just ikväll. Ta med dig ditt glas vin eller läsk ut på din privata balkong och njut en sista kväll.

  Hotell: Coco de Mer
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 3: Avresa Mahé

  Dag 3: Avresa Mahé

  Det är dags att lämna Seychellerna för denna gång. Efter en välsmakande frukost åker vi tillbaka till ön Mahé och därifrån får transfer till flygplatsen för att påbörjar vår resa tillbaka till Skandinavien. Att väskan är lite tyngre än när vi ankom har med störst sannolikhet att göra med alla minnen vi har packat med oss.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
3 dagar
price-kr Del i dubbelrum
3 500 kr
price-kr Enkelrum
5 900 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
3 dagar
price-kr Del i dubbelrum
3 500 kr
price-kr Enkelrum
5 900 kr

I priset ingår:

 • 2 nätter på Coco de Mer Hotel i ett standardrum inklusive frukost och middag.
 • Transport hotell – hamn på Praslin.
 • Båtresa med Cat Cocos, Praslin – Mahé.
 • Transport hamn – flygplatsen på Mahé.

I priset ingår ej:

 • Måltider och dryck som inte anges i resebeskrivningen
 • Aktiviteter bokade på plats.
 • Eventuella aktiviteter på Mahé som resten av gruppen deltar i under deras sista dag.
 • Dricks och bagageservice
 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd

Observera att inga bokningar är gjorda och pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Ett mindre flygtillägg kan tillkomma beroende på platstillgång.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta. Vänligen ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Ovan priser gäller till och med 31:a december 2019.

Liknande resor