• plane-takeoff
  • 2019-11-14
  • 2019-12-12
  • 2020-01-09
  • 2020-01-23
  • 2020-02-13
  • 2020-02-20
  • 2020-03-12
  • 2020-04-09
  • 2020-05-07
  • 2020-06-04
  • 2020-07-16
  • 2020-08-14
  • 2020-09-03
  • 2020-09-17
 • Längd: 10 dagar
 • price-icon Pris från: 18 750 kr
 • compas-iconEngelsk guide

Kapstaden och Garden Route

Följ med och upptäck allt vad vackra Kapstaden, och magnifika Garden Route har att erbjuda. Vår resa börjar i Kapstaden, där vår kunniga lokalguide tar med oss på spännande rundturer till stadens gömda ögonstenar och delar många berättelser om dess fascinerande historia. Vi tar del av Kapstadens pulserande stadsliv, vackra natur och goda viner. Resan fortsätter sedan igenom vackra bergspass och den afrikanska kontinentens mest sydligaste udde innan vi når den frodiga Garden Route. Under resans gång besöker vi bland annat Godahoppsudden, Cango Caves vid Oudtshoorn, Knysna och tempererad regnskog i Tsitsikamma. Resan försigår med engelsk guide.

Våra resa Kapstaden och Garden Route med engelsk guide går utmärkt att kombinera med Safari i Krugerparken.

Thabela Travel har kontor i Sydafrika med svensk personal. De finns där som trygghet och stöd under din resa. Vi erbjuder följande Sydafrikaresor:

Sydafrika med svensk guide | Sydafrika med engelsk guideKöra-själv-paket 

pic1

Engelsk Guide

Läs mer
Ankomst Kapstaden

Välkommen till Kapstaden! Vid ankomst till flygplatsen väntar gemensam transport till hotellet. Direkt slås vi av magiska vyer och ett pulserande stadsliv. På hotellet gör vi oss redo för vår första guidade tur i Sydafrika. Vår lokalguide hämtar upp oss och vi börjar dagens upptäcktsfärd rätt in i hjärtat av den pulserande staden. Vi passerar ståtliga byggnader och tar del av många berättelser från den kunniga guiden. Vi lär oss om Godahoppsfästningen, St Georges Cathedral, den karakteristiska stadsträdgården Company Garden och når inom kort Malay Quarter, även känd som Bo-Kaap. Det var här de första malajerna bosatte sig när de anlände till Kapstaden. Efter vår lärorika tur finns det möjlighet att åka upp på Taffelberget för egen kostnad, där väntar makalösa vyer man tidigare bara kunnat drömma om.

Hotell: The Hyde Sea Point
Måltider: –

Kapstaden / Kapudden

Med en god frukost i magen gör vi oss redo för dagens guidade dagsutflykt. Idag åker vi till Kapuddens magnifika stränder och hisnande vyer. Vi ger oss ut på den dramatiska Atlantkusten mot Kaphalvön, ett av världens mest natursköna områden. Efter en stund når vi stadsdelen Hout Bay där det finns möjlighet för en uppfriskande båttur för egen kostnad. Framme vid Kapuddens naturreservat är vegetationen slående. Den kallas för fynbos och består framför allt av proteabuskar. Floran och faunan har bevarats precis som det såg ut år 1488 när Bartholomeu Dias rundade udden. Efter besöket på Godahoppsudden hälsar vi på hos de utrotningshotade pingvinerna på Boulders Beach. Det är fascinerande att se hur pingvinerna lever här på varmare breddgrader. När vi styr kosan tillbaka mot hotellet stannar vi till i Kirstenbosch botaniska trädgård för en mysig promenad igenom växligheten.

Hotell: The Hyde Sea Point
Måltider: Frukost

Kapstaden / vindistrikten

Vi vaknar upp vid det ståtliga Taffelberget och bara njuter av utsikten en stund till morgonkaffet. Efter frukost är det dags att åka ut till de tjusiga vindistrikten. Vi ger oss ut på en vacker sträcka som slingrar sig till hjärtat av Sydafrikas vinregion. Från bilfönstret bevittnar vi fantastiska bergskedjor, ett lummigt landskap där vingård efter vingård avlöser varandra. Att Sydafrika har bra viner, det är det ingen tvekan om, idag får vi uppleva det på nära håll. Vårt äventyr börjar i vinområdet Paarl, vi åker sen vidare till Franschhoek vid sidan av Drakensbergen och når tillslut Stellenbosch. Stellenbosch är landets näst äldsta stad som upptäcktes redan år 1679 och symboliserar idag hjärtat av Sydafrikas vinregion. Staden är uppkallad efter sin grundare Simon van der Stel. Efter många smaksensationer åker vi tillbaka till hotellet och tillbringar resten av dagen på egenhand.

Hotell: The Hyde Sea Point
Måltider: Frukost

Kapstaden / Kåkstadstur

Idag tar dagens guidade tur oss igenom Afrikas många historiska faser. Vi tas med tillbaka till födseln där allt började, till apartheid, till det nya Sydafrika när Nelson Mandela släpptes från fängelset och vad som har hänt därefter. Idag får vi möjligheten att interagera, mingla och utbyta kulturella värderingar med lokalsamhället. På det traditionella afrikanska sättet välkomnas vi till stadsdelen Khayalitsha. Vi reser igenom samhället och ser hur de olika delarna ändras drastiskt, här och var lyser ett lite lyxigare liv igenom ridån. Vi stannar till vid guidens hus, även kallat ”schack” och upplever en typisk kåkbostad från insidan. Det är fascinerande att ta del av vardagen på nära håll. Omkring lunchtid är vi tillbaka på hotellet och tillbringar resten av dagen på egen hand. Det är lätt att ta sig runt i staden för att upptäcka deras goda restauranger och varierande marknader.

Hotell: The Hyde Sea Point
Måltider: Frukost

Cape Agulhas / Mossel Bay

Vi säger farväl till Kapstaden och packar in oss i bussen för att påbörja turen mot den frodiga Garden Route. Vi färdas igenom vackra bergspass med magnifik utsikt över Grabouw and Elgin, frodiga landskap omgivna av majestätiska berg. Dagens första stopp är den afrikanska kontinentens mest sydligaste punkt – Cape Agulhas. Den ligger cirka 200 km sydost om Kapstaden och cirka 150 km från Godahoppsudden som många misstror är den sydligaste spetsen. Enligt den internationella sjöfartsorganisationen så möts Atlanten och Indiska Oceanen officiellt på denna plats. Vår guide delar med sig av spännande historier om platsen och tar med oss på en liten promenad vid fyren på sydspetsen. Detta är Sydafrikas äldsta fyr som byggdes upp år 1849 och har totalt 71 trappsteg till dess topp. Innan vi är framme vid dagens slutmål och kuststaden Mossel Bay så passerar vi även den kulturella staden Swellendam, Sydafrikas tredje äldsta stad.

Hotell: Diaz Hotel
Måltider: Frukost

Oudtshoorn / Cango Caves​

Efter en smakrik frukost packar vi ihop oss och checkar ut. Vi ger oss av norrut på kringelkrokiga vägar. Ju längre bort från Mossel Bay och kusten vi kommer desto tydligare blir övergången av landskaper omkring oss. Här är det nu naken halvöken omkring oss och öppna landskap. Inom kort är vi framme i strutsarnas huvudstad Oudtshoorn som även huserar de kända grottorna Cango Caves. Vi stannar till på en av strutsgårdarna för en guidad tur och inleder med en trevlig vinprovning där vi får lära oss mer om just detta områdes unika viner. Efteråt forsätter vi dagens upplevelser under en guidad rundtur i Cango Caves. Grottorna är helt spektakulära droppstensformationer, här hittar vi några av världens största stalagmitformationer, som bildat ett av de naturliga underverken i världen.

Hotell: La Plume Guest House
Måltider: Frukost, middag

Knysna​

Idag fortsätter vi äventyret längsmed Garden Route. Vi åker igenom Outeniquapasset till storstaden George, en av Sydafrikas sex äldsta städer. Färden fortsätter förbi Wilderness där ökenlandskapet övergår till tätvuxna skogar. När vi kommer fram till Knysna (uttalas [naisna]), känt som Sydafrikas ostronparadis så tillbringar vi resten av dagen där. Det är en attraktiv turiststad, vackert belägen vid en lagun. Utöver sina ostron är staden också känt för sina många hantverk, många av Sydafrikas fina trämöbler kommer härifrån. Här börjar vi upplevelserna med en mysig båttur på lagunen till naturreservatet Featerbed. Vi lägger till vid reservatet där du kan åka tåg upp på bergstoppen eller utforska det på en av dess många vandringsleder. Sen åker vi båt tillbaka till Knysnas hamn där vi äter en smakrik lunch i skuggan av de karakteristiska Milkwood-träden. Resten av dagen spenderas på egen hand i den charmiga staden. ​

Hotell: Rex Hotel
Måltider: Frukost, lunch

Tsitsikamma

Vi fortsätter resan till Plettenberg Bay, Garden Routes egna juvel. Vi besöker Birds of Eden Sanctuary, världens största öppna fågelhus. Reservatet startades för att skapa en fristad åt en stor samling av afrikanska fågelarter, där de kan flyga fritt. Vår resa fortsätter till Bloukrans Bridge, en bro där den våghalsiga kan hoppa från världens högsta Bungy Jump. Därefter beger vi oss till Tsitsikamma nationalpark samt Storms River Mouth (om vädret tillåter). Tsitsikammas nationalpark består av 80 kilometer stenig kust med ett spektakulärt havslandskap, samt ett avlägset bergsområde med avskilda dalar täckta i bergsfynbos och höga skogar med djupa flodraviner som leder ner till havet. Övernattning på trevligt pensionat i Tsitsikamma.

Hotell: Tsitsikamma Village Inn
Måltider: Frukost

Avresa Port Elizabeth

Idag har detta äventyr börja lida mot sitt slut. Vår chaufför kör oss österut till den tätbefolkade staden Port Elizabeth, känd som den vänliga staden med ett behagligt klimat. Vi njuter av en sista rundtur i staden innan vi når vår slutdestination, Port Elizabeths flygplats. Med en väska fullproppad av nya minnen och upplevelser säger vi farväl och tackar för denna gång.

Hotell: –
Måltider: Frukost

Utflykter

 • Robben Island

  Robben Island

  Robben Island ligger ca. 1 h båttur från Kapstaden. Besöket delas upp i en tur med buss runt ön och en guidad tur i fängelset. De flesta guiderna är före detta fångar och vi tittar in i Nelson Mandelas cell. Hela turen tar 3,5 timmar.

 • Taffelberget

  Taffelberget

  Taffelberget är en 1086 m hög sandstensplatå med en magnifik utsikt över hela Kapområdet. Berget är känd för sin extremt rika flora, i hela området finns det ca. 1470 olika växtarter, många endemiska. Linbanan upp roterar 360 grader och är väderberoende.

 • Tsitsikamma canopy tour

  Tsitsikamma canopy tour

  Detta är det senaste inom ekoturismen och går ut på att svinga sig med hjälp av kablar mellan regnskogens jätteträd. Idéen härstammar från Costa Rica och denna anordningen tog över 14 månader att få på plats. Upplev den inhemska skogen på nära håll.

Hotell

 • The Hyde Sea Point

  The Hyde Sea Point

  På The Hyde väntar en underbar atmosfär med en perfekt blandning av nöje och avslappning. Detta 4-stjärninga hotell ligger ca 4 km från den bubblande stadskärnan och bara ett stenkast från havet.

 • Diaz Hotel

  Diaz Hotel

  Detta 4-stjärniga hotell i Mossel Bay erbjuder eleganta rum med högsta komfort, samt möjlighet till egen balkong med havsutsikt. Hotellet ligger precis intill havet och har en  infinitypool som sträcker sig ut mot Indiska oceanen.

 • La Plume guest house

  La Plume guest house

  Detta charmiga och fyrstjärniga viktorianska hotell med anor från 1902 ligger vid en farm som har såväl nötkreatur som alfalfa och struts. Därtill också spektakulära vyer över Swartberg-bergen och Olifant River Valley.

 • Rex Hotel Knysna

  Rex Hotel Knysna

  Detta fyrstjärniga hotell är beläget i Knysna på Garden Route. Med exeptionell service och komfort erbjuds verkligen modern lyx. Bara ett stenkast från stora naturupplevelser ligger hotellet idealiskt för dig som vill se både mäktig natur och gemytlig stad.

 • Tsitsikamma Village Inn

  Tsitsikamma Village Inn

  Charmigt värdshus byggt som en viktoriansk by mitt i regnskogen. Alla rum är personligt inredda med olika tema. På eftermiddagen tar vi ett dopp i poolen och efter maten samlas vi tillsammans med byns invånare i baren vid öppna brasan.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2019-11-14
plane-landing Hemkomst
2019-11-23
calender Antal dagar
10 dagar
price-kr Del i dubbelrum
18 750 kr
price-kr Enkelrum
27 400 kr
plane-takeoff Avresa
2019-12-12
plane-landing Hemkomst
2019-12-21
calender Antal dagar
10 dagar
price-kr Del i dubbelrum
18 750 kr
price-kr Enkelrum
27 400 kr
plane-takeoff Avresa
2020-01-09
plane-landing Hemkomst
2020-01-18
calender Antal dagar
10 dagar
price-kr Del i dubbelrum
17 050 kr
price-kr Enkelrum
20 600 kr
plane-takeoff Avresa
2020-01-23
plane-landing Hemkomst
2020-02-01
calender Antal dagar
10 dagar
price-kr Del i dubbelrum
17 050 kr
price-kr Enkelrum
20 600 kr
plane-takeoff Avresa
2020-02-13
plane-landing Hemkomst
2020-02-22
calender Antal dagar
10 dagar
price-kr Del i dubbelrum
17 050 kr
price-kr Enkelrum
20 600 kr
plane-takeoff Avresa
2020-02-20
plane-landing Hemkomst
2020-02-29
calender Antal dagar
10 dagar
price-kr Del i dubbelrum
17 050 kr
price-kr Enkelrum
20 600 kr
plane-takeoff Avresa
2020-03-12
plane-landing Hemkomst
2020-03-21
calender Antal dagar
10 dagar
price-kr Del i dubbelrum
17 050 kr
price-kr Enkelrum
20 600 kr
plane-takeoff Avresa
2020-04-09
plane-landing Hemkomst
2020-04-18
calender Antal dagar
10 dagar
price-kr Del i dubbelrum
17 050 kr
price-kr Enkelrum
20 600 kr
plane-takeoff Avresa
2020-05-07
plane-landing Hemkomst
2020-05-16
calender Antal dagar
10 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 150 kr
price-kr Enkelrum
19 450 kr
plane-takeoff Avresa
2020-06-04
plane-landing Hemkomst
2020-06-13
calender Antal dagar
10 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 150 kr
price-kr Enkelrum
19 450 kr
plane-takeoff Avresa
2020-07-16
plane-landing Hemkomst
2020-07-25
calender Antal dagar
10 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 150 kr
price-kr Enkelrum
19 450 kr
plane-takeoff Avresa
2020-08-14
plane-landing Hemkomst
2020-08-23
calender Antal dagar
10 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 150 kr
price-kr Enkelrum
19 450 kr
plane-takeoff Avresa
2020-09-03
plane-landing Hemkomst
2020-09-12
calender Antal dagar
10 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 150 kr
price-kr Enkelrum
19 450 kr
plane-takeoff Avresa
2020-09-17
plane-landing Hemkomst
2020-09-26
calender Antal dagar
10 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 150 kr
price-kr Enkelrum
19 450 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2019-11-14
plane-landing Hemkomst
2019-11-23
calender Antal dagar
10 dagar
price-kr Del i dubbelrum
18 750 kr
price-kr Enkelrum
27 400 kr
plane-takeoff Avresa
2019-12-12
plane-landing Hemkomst
2019-12-21
calender Antal dagar
10 dagar
price-kr Del i dubbelrum
18 750 kr
price-kr Enkelrum
27 400 kr
plane-takeoff Avresa
2020-01-09
plane-landing Hemkomst
2020-01-18
calender Antal dagar
10 dagar
price-kr Del i dubbelrum
17 050 kr
price-kr Enkelrum
20 600 kr
plane-takeoff Avresa
2020-01-23
plane-landing Hemkomst
2020-02-01
calender Antal dagar
10 dagar
price-kr Del i dubbelrum
17 050 kr
price-kr Enkelrum
20 600 kr
plane-takeoff Avresa
2020-02-13
plane-landing Hemkomst
2020-02-22
calender Antal dagar
10 dagar
price-kr Del i dubbelrum
17 050 kr
price-kr Enkelrum
20 600 kr
plane-takeoff Avresa
2020-02-20
plane-landing Hemkomst
2020-02-29
calender Antal dagar
10 dagar
price-kr Del i dubbelrum
17 050 kr
price-kr Enkelrum
20 600 kr
plane-takeoff Avresa
2020-03-12
plane-landing Hemkomst
2020-03-21
calender Antal dagar
10 dagar
price-kr Del i dubbelrum
17 050 kr
price-kr Enkelrum
20 600 kr
plane-takeoff Avresa
2020-04-09
plane-landing Hemkomst
2020-04-18
calender Antal dagar
10 dagar
price-kr Del i dubbelrum
17 050 kr
price-kr Enkelrum
20 600 kr
plane-takeoff Avresa
2020-05-07
plane-landing Hemkomst
2020-05-16
calender Antal dagar
10 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 150 kr
price-kr Enkelrum
19 450 kr
plane-takeoff Avresa
2020-06-04
plane-landing Hemkomst
2020-06-13
calender Antal dagar
10 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 150 kr
price-kr Enkelrum
19 450 kr
plane-takeoff Avresa
2020-07-16
plane-landing Hemkomst
2020-07-25
calender Antal dagar
10 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 150 kr
price-kr Enkelrum
19 450 kr
plane-takeoff Avresa
2020-08-14
plane-landing Hemkomst
2020-08-23
calender Antal dagar
10 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 150 kr
price-kr Enkelrum
19 450 kr
plane-takeoff Avresa
2020-09-03
plane-landing Hemkomst
2020-09-12
calender Antal dagar
10 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 150 kr
price-kr Enkelrum
19 450 kr
plane-takeoff Avresa
2020-09-17
plane-landing Hemkomst
2020-09-26
calender Antal dagar
10 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 150 kr
price-kr Enkelrum
19 450 kr

Det finns fler avresor än vad som listas ovan, vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

I priset ingår:

 • Transporter, inträden och utflykter som anges i resebeskrivningen.
 • 9 nätter på 4* hotell inklusive frukost.
 • Engelsktalande guide.
 • 2 luncher och 1 middag.

I priset ingår ej:

 • Flyg, flygskatter och eventuella visumavgifter.

Priset är baserat på minst två betalande resenärer med en engelsktalande guide och kan komma att samköras med andra internationella resenärer. Boendet är beroende av tillgänglighet vid bokningstillfället​.

Klimatkompensera din resa. De flesta väljer 150 kr eller 250 kr. Det går även att välja ett högre belopp. Läs mer här.

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället.  Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 6 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval Bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 10 dagar är 460 kr per person.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Tilläggsresor

Big Five Safari

Big Five Safari

Upplev spännande Big Five Safari i det ultimata safariområdet, Kruger nationalpark i Sydafrika. Safarin upplevs som bäst i öppna safarifordon och vi är i sällskap av en erfaren nationalparksguide. Parken är en av jordens största och andas en spännande historia. Här finns inga mindre...

Big Five Safari

Upplev spännande Big Five Safari i det ultimata safariområdet, Kruger nationalpark i Sydafrika. Safarin upplevs som bäst i öppna safarifordon och vi är i sällskap av en erfaren nationalparksguide. Parken är en av jordens största och andas en spännande historia. Här finns inga mindre än 160 olika däggdjursarter! Vi besöker även Blyde River Canyon, som med sina fina utsiktsplatser fått namnet Panoramarutten.

 • Dag 1: Johannesburg

  Dag 1: Johannesburg

  Övernattning i Johannesburg på flygplatshotell innan avresa.

  Hotell: City Lodge OR Tambo
  Måltider: –

 • Dag 2: Panoramarutten

  Dag 2: Panoramarutten

  Tidig morgon tar vi plats i minibussen och lämnar storstaden bakom oss. Vi färdas genom vackra berg och dalar i ett varierat skogslandskap. Under resan gör vi trevliga stopp i mindre byar. Till eftermiddagen har det blivit dags att utforska den kända Panoramarutten, Blyde River Canyon, Sydafrikas motsvarighet till Grand Canyon i Arizona, USA. Likheten är på många sätt påfallande med deras djupa raviner och skavda berg i olika varianter av rött. Vi besöker Bourke´s Luck Potholes där vi ser 15 miljoner år gamla jättegrytor. De har bildats av virvlar som uppstår när Treur och Blyde River förenas. Vi tar en promenad vid the Three Rondawels, där vi har vacker utsikt över Blydepoort Dam. En rondawel är en traditionell hydda och här finns tre klippformationer som ser precis ut som sådana.

  Hotell: Umbhaba Lodge
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 3: Kruger nationalpark

  Dag 3: Kruger nationalpark

  Väckarklockan ringer tidigt, det har blivit dags för vår första safaritur i mytomspunna Kruger nationalpark. Det ska bli safari av så det heter duga. Vi tar med oss frukostpaket som vi lite senare ska äta ute i parken. Krugerparken öppnade upp dörrarna år 1927 och har fått sitt namn efter en av Sydafrikas tidigare president, Paul Kruger. Han ville skydda parken och dess vilda djur. Ytan täcker närmare 20 000 kvadratkilometer (dubbelt så stort som Skåne) och är en av Afrikas största nationalparker. Här finns omkring 150 däggdjurssorter och över 500 fågelarter. Vi kör förbi många ståtliga djur och stannar till för att iaktta en flock noshörningar en bra stund. Att sitta i safarifordonet och andas in tystnaden är en härlig känsla bara i sig. Till kvällen är vi tillbaka på vår lodge för lite tid på egen hand innan middagen.

  Hotell: Umbhaba Lodge
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 4: Kruger nationalpark

  Dag 4: Kruger nationalpark

  Ännu en tidig morgon, samma lokalguide hämtar upp oss med öppna safarifordon i gryningen. Det är en professionell safariguide, en så kallad ranger. Djuren är som mest aktiva tidigt på morgonen och på kvällen. Krugerparken är den park i Afrika med störst artrikedom. Om alla hjälps åt att spana hittar vi kanske hela The Big Five och förhoppningsvis ”the ugly five” (gnu, vårtsvin, hyena, gam och marabou stork). Titt som tätt passerar vi impalaantiloper som det finns hela 90 000 av i hela parken och omkring 6 000 kuduantiloper härjar fritt i parken. Det finns även goda möjlighet att få se den kända vildhunden, även känd som den målade hunden, då dem också strövar omkring fritt på parkens savanner.

  Hotell: Umbhaba Lodge
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 4: Avresa Johannesburg

  Dag 4: Avresa Johannesburg

  Idag har det blivit dags att checka ut och säga hejdå till Sydafrika för denna gång. Men en full kamerarulle beger vi oss tillbaka till Johannesburg där vi till eftermiddagen påbörjar vår resa hem till Skandinavien igen.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
Från 7 750 kr
price-kr Enkelrum
Från 14 700 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
Från 7 750 kr
price-kr Enkelrum
Från 14 700 kr

Resan är baserad på minst 4 deltagare.

I priset ingår:

 • Rum 4 nätter på 3-4 stjärninga hotell i standardrum inklusive frukost.
 • Transporter och utflykter enligt program med engelsktalande lokalguider/ chaufförer.
 • Vatten under safariutflykterna.
 • Nationalparks- och inträdesavgifter.
 • 3 middagar.

I priset ingår ej:

 • Flyg och flygskatter.
 • Aktiviteter bokade på plats.
 • Måltider som ej nämns i programmet.
 • Dricks.
 • Dryck.
 • Reseförsäkring.
 • Avbeställningsskydd.

Ett flygtillägg kan tillkomma beroende på var orginalresan slutar, vänligen kontakta Thabela Travel för vidare information om detta.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Vi reserverar oss för eventuella hotellbyten, till hotell med lika standard.
Utflykterna arrangeras med engelsktalande guide och försigår tillsammans med andra, internationella resenärer.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Mauritius

Mauritius

Den välkända paradisön Mauritius breder vackert ut sig med sina tropiska sandstränder i Indiska Oceanen. Vattnet är turkosfärgat och erbjuder snorkling i världsklass, dess kök bjuder på många spännande kreolska smaker. Luta er tillbaka och upplev service utöver det vanliga. Varför...

Mauritius

Den välkända paradisön Mauritius breder vackert ut sig med sina tropiska sandstränder i Indiska Oceanen. Vattnet är turkosfärgat och erbjuder snorkling i världsklass, dess kök bjuder på många spännande kreolska smaker. Luta er tillbaka och upplev service utöver det vanliga. Varför inte åka ut tidigt på morgonen och simma med delfiner eller på djuphavsfiske? På Mauritius finns det även riktigt bra golfbanor och gott om roliga aktiviteter och utflykter.

 • Dag 1: Johannesburg

  Dag 1: Johannesburg

  Övernattning i Johannesburg på flygplatshotell.

  Hotell: City Lodge Hotel OR Tambo
  Måltider: –

 • Dag 2: Ankomst Mauritius

  Dag 2: Ankomst Mauritius

  Idag flyger vi vidare till paradisön Mauritius (flygkostnaden ingår ej). På flygplatsen välkomnas vi med öppna armar av lokalchauffören som kör oss till hotellet på öns norra kust. Här väntar en äkta barfotakänsla kombinerad med lagom lyx. Här sitter vi på lunch-restaurangen nere vid havet i flip-flops, badbyxor och t-shirt. Zilwa Attitude är ett härligt 4-stjärnigt hotell med fyra vackra stränder omkring sig, flera pooler att svalka oss i och ett lyxigt spa för total avslappning. Slå dig ner i hotellets egna soffgrupp på stranden och utforska den spännande strandbaren i en mysig atmosfär. Några ljuvliga dagar på ön väntar oss.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 3: Mauritius

  Dag 3: Mauritius

  Totalt strandlyx väntar, slappna av på stranden, vid någon av poolerna eller ge dig ut på spännande utflykter för egen kostnad. Välj och vraka mellan utflykter så som båtutflykt från västkustens lilla hamnen Flic en Flac. Där ligger de blåvita båtarna på rad och speglar sig i det ljusblå havet. Vada förbi fiskebåtarna och kliv ombord på den privata motorbåten eller en större katamaran, en dagsutflykt för sköna bad, snorkling och grill-lunch på stranden.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 4: Mauritius

  Dag 4: Mauritius

  Ledig dag för egna aktiviteter.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 5: Mauritius

  Dag 5: Mauritius

  Ta dagen som den kommer. Njut av solens värmande strålar från en av strandens alla solstolar, blunda och lyssna på det skvalpande ljudet från havet. Unna dig en lat dag på stranden.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 6: Mauritius

  Dag 6: Mauritius

  Ledig dag. För den kulturintresserade rekommenderas ett besök till vulkansjön Ganga Talao, även kallad Grand Bassin. Ganga Talao ligger vackert beläget högt uppe i bergen, med en dramatisk och unik natur. Vid sjön ligger ett tempel som är den äldsta pilgrimsdestinationen för hinduer.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 7: Avresa Mauritius

  Dag 7: Avresa Mauritius

  Transport till flygplatsen där vi påbörjar vår resa hem till Skandinavien igen.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
8 950 kr
price-kr Enkelrum
16 200 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
8 950 kr
price-kr Enkelrum
16 200 kr

I priset ingår:

 • Rum 1 natt på 3-stjärninga City Lodge Hotel OR Tambo i standardrum inklusive frukost.
 • Rum 5 nätter på 4-stjärniga Zilwa Attitude i ett Superiorrum inklusive frukost och middag.
 • Transporter enligt resebeskrivningen.

I priset ingår ej:

 • Flyg, flygskatter och eventuell visumkostnad.
 • Aktiviteter.
 • Dricks.
 • Måltider som ej anges i resebekrivningen.
 • Dryck.
 • Reseförsäkring.
 • Avbeställningsskydd.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet som är utanför vår kontroll.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Vänligen ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Rovos Rail

Rovos Rail

Efter våra resor som slutar i Sydafrika eller Victoriafallen finns möjlighet att förlänga med världens lyxigaste tågresa, Rovos Rail. Att på räls resa genom Afrika är en upplevelse i sig, men att resa i Rovos Rails komfortabla kupéer i exklusiv viktoriansk stil, med utsökta måltider...

Rovos Rail

Efter våra resor som slutar i Sydafrika eller Victoriafallen finns möjlighet att förlänga med världens lyxigaste tågresa, Rovos Rail. Att på räls resa genom Afrika är en upplevelse i sig, men att resa i Rovos Rails komfortabla kupéer i exklusiv viktoriansk stil, med utsökta måltider och förstklassig service gör det till en oförglömlig upplevelse. Beroende på var er resa med Rovos Rail börjar varierar programmet, nedan är program för resan ifall ni reser från Victoriafallen till Pretoria. 

 • Avresa Victoriafallen

  Avresa Victoriafallen

  Transport på eftermiddagen till Rovos Rail där röda mattan rullas ut och vi välkomnas ombord på världens mest exklusiva tåg. Tåget går i lagom takt för att vi ska hinna njuta av omgivningarna som vi reser igenom. Längs vägen stannar vi också till för att göra spännande utflykter. Alla kupéer är sviter utrustade med luftkonditionering, kassaskåp, bekväma sängar och privat badrum med dusch och wc. När vi har installerat oss ombord, kan vi njuta av en välsmakande middag medan Zimbabwes fantastiska natur och djur kan upplevas från en fönsterplats ombord.

  Hotell: Rovos Rail / Pullman svit
  Måltider: Middag

 • Hwange nationalpark

  Hwange nationalpark

  Tidig morgon kommer vi fram till Hwanges nationalparks södra delar. Här väntar en safari i öppna safarifordon i soluppgången vid ett närliggande vattenhål där vilt samlas för att dricka. Vi är tillbaka ombord tåget på förmiddagen och kan stärka oss med en härlig brunch medan tåget rullar genom Zimbabwes vildmark. Från Rovos Rails utsiktsvagn kan vi luta oss tillbaka i bekväma fåtöljer och soffor och njuta av alla de vackra naturscenerier med vilda djur och fåglar som vi reser igenom. På kvällen närmar vi oss gränsen mot Botswana och tåget stannar till för en övernattning ombord.

  Hotell: Rovos Rail / Pullman svit
  Måltider: Frukost, lunch, afternoon tea, middag

 • Ledig dag

  Ledig dag

  Idag åker vi över gränsen till Botswana och passerar mäktiga baobabträd eller apbrödsträd. Träden kan bli över 1 000 år gamla och de äldsta träden kan bli 20 meter höga och ha en diameter på omkring 11 meter. Trädet suger upp enorma mängder med vatten som det sparar i stammen för att klara långa perioder av torka. Landskapet skiftar till röda och orangea toner när vi reser genom ökenlandskapet. Vi passerar ytterligare en landsgräns idag när vi kommer till Sydafrika. Här reser vi genom bergskedjan Magliesberg där vi kan njuta av en fantastisk utsikt över grönskande dalgångar och floder.

  Hotell: Rovos Rail / Pullman svit
  Måltider: Frukost, lunch, afternoon tea, middag

 • Ankomst Pretoria

  Ankomst Pretoria

  Efter frukost så kommer vi fram till Pretoria och tågresan med Rovos Rail är slut. Här väntar vår lokalchaufför som kör oss till flygplatsen i Johannesburg där vi sedan påbörjar vår resa hem till Skandinavien igen eller vidare för nya äventyr. Ett eventuellt flygtillägg kan komma att tillkomma, se vidare information under prisinformationen.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost, lunch, middag

 • Hemkomst Skandinavien

  Hemkomst Skandinavien

  Ankomst till Skandinavien efter mellanlandning längs vägen, fyllda med nya upplevelser och intryck.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2019-09-05
plane-landing Hemkomst
2019-09-08
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
18 950 kr
price-kr Enkelrum
29 800 kr
plane-takeoff Avresa
2019-10-05
plane-landing Hemkomst
2019-10-08
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
31 250 kr
plane-takeoff Avresa
2019-11-05
plane-landing Hemkomst
2019-11-08
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
31 250 kr
plane-takeoff Avresa
2019-12-05
plane-landing Hemkomst
2019-12-08
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
31 250 kr
plane-takeoff Avresa
2020-01-05
plane-landing Hemkomst
2020-01-08
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
31 250 kr
plane-takeoff Avresa
2020-02-05
plane-landing Hemkomst
2020-02-08
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
31 250 kr
plane-takeoff Avresa
2020-03-05
plane-landing Hemkomst
2020-03-08
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
31 250 kr
plane-takeoff Avresa
2020-04-05
plane-landing Hemkomst
2020-04-08
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
31 250 kr
plane-takeoff Avresa
2020-05-05
plane-landing Hemkomst
2020-05-08
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
31 250 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2019-09-05
plane-landing Hemkomst
2019-09-08
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
18 950 kr
price-kr Enkelrum
29 800 kr
plane-takeoff Avresa
2019-10-05
plane-landing Hemkomst
2019-10-08
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
31 250 kr
plane-takeoff Avresa
2019-11-05
plane-landing Hemkomst
2019-11-08
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
31 250 kr
plane-takeoff Avresa
2019-12-05
plane-landing Hemkomst
2019-12-08
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
31 250 kr
plane-takeoff Avresa
2020-01-05
plane-landing Hemkomst
2020-01-08
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
31 250 kr
plane-takeoff Avresa
2020-02-05
plane-landing Hemkomst
2020-02-08
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
31 250 kr
plane-takeoff Avresa
2020-03-05
plane-landing Hemkomst
2020-03-08
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
31 250 kr
plane-takeoff Avresa
2020-04-05
plane-landing Hemkomst
2020-04-08
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
31 250 kr
plane-takeoff Avresa
2020-05-05
plane-landing Hemkomst
2020-05-08
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
31 250 kr

Avresedatum varierar beroende på Rovos Rails avgångsdatum, vänligen bekräfta avresedatum med Thabela Travel.

I priset ingår:

 • 4 dagar/3 nätters tågresa med 5* Rovos Rail i en Pullman-svit på resrutten Victoriafallen-Pretoria.
 • Frukost, lunch och middag samt Afternoon tea ombord tåget.
 • All dryck ombord tåget.
 • Transport tur och retur tågstationen enligt resebeskrivningen.
 • Inträden och utflykter med Rovos Rails egna engelsktalande lokalguide enligt resebeskrivning.

I priset ingår ej:

 • Eventuellt flygtillägg, flygskatter och visumkostnad.
 • Dricks.
 • Uppgradering till Deluxe eller Royal svit.
 • Reseförsäkring.
 • Avbeställningsskydd.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Det finns även möjlighet att uppgradera till lyxigare tåghytt eller att resa i motsats riktning ”Pretoria-Victoriafallen”. Vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

Ett mindre flygtillägg kan tillkomma beroende på var orginalresan slutar och hur nära inpå avresa som tilläggsresan bokas, vänligen kontakta Thabela Travel för information om detta.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.
Vänligen ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Victoriafallen & safari

Victoriafallen & safari

Upplev ett av världens största vattenfall, Victoriafallet och oslagbart safari i Botswana. I Zimbabwe bevittnar vi hur Zambezifloden dundrar ner i fallen. Grannlandet Botswana dukar istället upp för genuint safari där vi utforskar savannerna under en heldagsutflykt till Chobe nationalpark....

Victoriafallen & safari

Upplev ett av världens största vattenfall, Victoriafallet och oslagbart safari i Botswana. I Zimbabwe bevittnar vi hur Zambezifloden dundrar ner i fallen. Grannlandet Botswana dukar istället upp för genuint safari där vi utforskar savannerna under en heldagsutflykt till Chobe nationalpark. Chobes djurrikedom är imponerande, här hittar vi bland annat många av Afrikas elefanter.

 • Dag 1: Johannesburg

  Dag 1: Johannesburg

  Övernattning i Johannesburg på flygplatshotell innan avresa.

  Hotell: City Lodge O.R.Tambo
  Måltider: –

 • Dag 2: Ankomst Victoriafallen

  Dag 2: Ankomst Victoriafallen

  Flyg från Johannesburg till Victoriafallen i Zimbabwe (ingår ej). Den förste vite mannen som beskådade Victoriafallen var Dr David Livingstone som 1855 kom paddlande längs Zambezifloden och döpte den efter Englands drottning. Detta är ett av världens största vattenfall, dubbelt så högt som Niagarafallen. Victoriafallen som ligger på gränsen mellan Zimbabwe och Zambia anses vara en av världens vackraste platser. I dånet från denna naturkraft kan vi se färgstarka regnbågar avteckna sig mot fallet och i forsdimman frodas regnskogen. Efter transport till vår lodge checkar vi in och tillbringar eftermiddagen på egen hand.

  Hotell: A´Zambezi River Lodge
  Måltider: Frukost

 • Dag 3: Victoriafallen

  Dag 3: Victoriafallen

  Efter en smakrik frukost på hotellet ger vi oss ut på en cirka två timmars guidad rundtur vid fallen. ​Under 1800-talet när Kololo-stammen levde i området så kallade de vattenfallet för ”Mosi-os-Tunya”, vilket betyder ”Röken som dundrar”. Den kunniga lokalguiden tar oss på en härlig promenad, vi stannar till vid flera vackra utsiktsplatser med magiska vyer. Till eftermiddagen finns ett flertal andra aktiviteter att följa med på för egen kostnad. Boka kanske en helikoptertur över fallen för unika, kittlande upplevelser. Andra aktiviteter innefattar bland annat ortens elefantprojekt eller besök på hantverksamarknaden. I området gömmer sig också restaurangen The Boma som dukar upp för spännande middagar med shower i äkta Afrikansk anda. Här kan vi kan bland annat smaka antilop, krokodil och delikatessen mopanemaskar.

  Hotell: A´Zambezi River Lodge
  Måltider: Frukost

 • Dag 4: Safari i Botswana

  Dag 4: Safari i Botswana

  Idag har det blivit dags att helt byta miljö. Tidig morgon gör vi oss klara för en heldagstur i grannlandet Botswana. Där ska vi idag få uppleva förstklassigt safari i Chobe nationalpark. Chobe anses vara ett av Afrikas bästa viltreservat och här finns inte mindre än 120 000 elefanter, vilket är den största koncentrationen på hela kontinenten. Det finns här också möjligheten att se chobebuskbocken och pukuantilopen som bara finns i denna del av Afrika. När vi långsamt rör oss fram på savannen i våra öppna safarifordon stöter vi titt som tätt på de ståtliga vilddjuren, lunchen äter vi under ett längre stopp i skuggan av ett träd. Några nyfikna babianer iakttar oss på distans. Senare på kvällen är vi tillbaka på lodgen med fyllda kamerarullar.

  Hotell: A´Zambezi River Lodge
  Måltider: Frukost, lunch

 • Dag 5: Avresa Victoriafallen

  Dag 5: Avresa Victoriafallen

  Idag checkar ut och får transport till Victoriafallens flygplats. Fyllda med nya härliga upplevelser säger vi hejdå och påbörjar vår resa hem igen.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
10 950 kr
price-kr Enkelrum
16 900 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
10 950 kr
price-kr Enkelrum
16 900 kr

*Utflykten till Botswana/Chobe nationalpark är baserad på minst 2 deltagare.

I priset ingår:

 • Rum 1 natt på 3-stjärniga City Lodge Hotel OR Tambo i ett standardrum inklusive frukost.
 • Rum 3 nätter på 3-stjärniga A´Zambezi River Lodge i ett standardrum som vätter mot floden inklusive frukost.
 • 1 Lunch (under utflykten i Botswana).
 • Inträden, nationalparksavgifter, transporter och utflykter enligt resebeskrivningen.
 • Engelsktalande lokalguide under utflykten vid Victoriafallen och i Chobe nationalpark.

I priset ingår ej:

 • Flyg och flygskatter.
 • Visum till Zimbabwe som kostar cirka 50 USD (Double Entry) och ställs ut vid gränsen.
 • Dricks.
 • Måltider som ej anges i resebekrivningen.
 • Reseförsäkring.
 • Avbeställningsskydd.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet som är utanför vår kontroll.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli
strandsatta.

Vänligen ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Ovan priser gäller till och med 31:a december 2019.

Liknande resor