• plane-takeoff
  • 2024-04-18
  • 2024-05-09
  • 2024-05-23
  • 2024-06-06
  • 2024-06-20
  • 2024-07-04
  • 2024-07-18
  • 2024-08-07
  • 2024-08-22
  • 2024-09-12
  • 2024-09-26
  • 2024-10-10
  • 2024-10-24
  • 2024-11-07
  • 2024-11-21
  • 2024-12-05
  • 2024-12-19
  • 2025-01-02
  • 2025-01-16
  • 2025-02-06
  • 2025-02-20
  • 2025-03-06
  • 2025-03-20
 • Längd: 8 dagar
 • price-icon Pris från: 16 850 kr
 • compas-iconEngelsk guide

Kapstaden och Garden Route

Följ med och upptäck allt vad vackra Kapstaden och magnifika Garden Route har att erbjuda. Vår resa börjar i Kapstaden, där vår kunniga lokalguide tar med oss på spännande rundturer till stadens gömda ögonstenar och delar många berättelser om dess fascinerande historia. Vi tar del av Kapstadens pulserande stadsliv, vackra natur och goda viner. Resan fortsätter sedan igenom vackra bergspass och den afrikanska kontinentens mest sydligaste udde innan vi når den frodiga Garden Route. Under resans gång besöker vi bland annat Godahoppsudden, Cango Caves vid Oudtshoorn och Knysna skogen. Resan försigår med engelsk guide.

Våra resa Kapstaden och Garden Route med engelsk guide går utmärkt att kombinera med Safari i Krugerparken.

Thabela Travel har kontor i Sydafrika med svensk personal. De finns där som trygghet och stöd under din resa. Vi erbjuder följande Sydafrikaresor:

Sydafrika med svensk guide | Sydafrika med engelsk guideKöra-själv-paket 

pic1

Engelsk Guide

Läs mer
Ankomst Kapstaden

Välkommen till Kapstaden! Vid ankomst till flygplatsen väntar gemensam transport till hotellet. Direkt slås vi av magiska vyer och ett pulserande stadsliv. På hotellet gör vi oss redo för vår första guidade tur i Sydafrika. Vår lokalguide hämtar upp oss och vi börjar dagens upptäcktsfärd rätt in i hjärtat av den pulserande staden. Vi passerar ståtliga byggnader och tar del av många berättelser från den kunniga guiden. Vi lär oss om Godahoppsfästningen, St Georges Cathedral, den karakteristiska stadsträdgården Company Garden och når inom kort Malay Quarter, även känd som Bo-Kaap. Det var här de första malajerna bosatte sig när de anlände till Kapstaden. Efter vår lärorika tur finns det möjlighet att åka upp på Taffelberget för egen kostnad, där väntar makalösa vyer man tidigare bara kunnat drömma om.

Hotell: Blackheath Lodge
Måltider: –

Kapstaden / Kapudden

Med en god frukost i magen gör vi oss redo för dagens guidade dagsutflykt. Idag åker vi till Kapuddens magnifika stränder och hisnande vyer. Vi ger oss ut på den dramatiska Atlantkusten mot Kaphalvön, ett av världens mest natursköna områden. Efter en stund når vi stadsdelen Hout Bay där det finns möjlighet för en uppfriskande båttur för egen kostnad. Framme vid Kapuddens naturreservat är vegetationen slående. Den kallas för fynbos och består framför allt av proteabuskar. Floran och faunan har bevarats precis som det såg ut år 1488 när Bartholomeu Dias rundade udden. Efter besöket på Godahoppsudden hälsar vi på hos de utrotningshotade pingvinerna på Boulders Beach. Det är fascinerande att se hur pingvinerna lever här på varmare breddgrader. Vi blir serverade afternoon tea med fika och besöker Rhodes Memorial, belagt på en backe nedanför Table Mountain. Här finns en fotogenisk panoramautsikt över Kapstaden. Slutligen styr vi kosan tillbaka mot hotellet, förbi University of Cape Town och Groote Schuur Hospital.

Hotell: Blackheath Lodge
Måltider: Frukost, afternoon tea

Kapstaden / vindistrikten

Vi vaknar upp vid det ståtliga Taffelberget och bara njuter av utsikten en stund till morgonkaffet. Efter frukost är det dags att åka ut till de tjusiga vindistrikten. Här väntar något vi bara kan drömma om i Sverige. Vi ger oss ut på en vacker sträcka som slingrar sig till hjärtat av Sydafrikas vinregion. Från bilfönstret bevittnar vi fantastiska bergskedjor, ett lummigt landskap där vingård efter vingård avlöser varandra. Att Sydafrika har bra viner, det är det ingen tvekan om, idag får vi uppleva det på nära håll. Vårt äventyr börjar i vinområdet Paarl där vi börjar med en första vinprovning och rundtur, vi åker sen vidare till Franschhoek vid sidan av Drakensbergen där en andra vinprovning väntar och tid för lunch på egen hand. Tillslut når vi Stellenbosch. Stellenbosch är landets näst äldsta stad som upptäcktes redan år 1679 och symboliserar idag hjärtat av Sydafrikas vinregion. Staden är uppkallad efter sin grundare Simon van der Stel och vi får en sista vinprovning. Efter många smaksensationer åker vi tillbaka till hotellet och tillbringar resten av dagen på egen hand.

Hotell: Blackheath Lodge
Måltider: Frukost

Kapstaden / kåkstadstur

Dagens guidade tur tar oss genom Sydafrikas många historiska faser. Vi tas med till district six och landets mörkaste historia apartheid, till det nya Sydafrika när Nelson Mandela släpptes från fängelset och vad som har hänt därefter. Idag får vi möjligheten att interagera, mingla och utbyta kulturella värderingar med lokalsamhället. På det traditionella afrikanska sättet välkomnas vi till stadsdelen Langa och får möjlighet att smaka på Shebeen, en traditionell öl . Vi reser genom samhället och ser hur de olika delarna ändras drastiskt, här och var lyser ett lite lyxigare liv igenom ridån. Det är fascinerande att ta del av vardagen på nära håll. Omkring lunchtid är vi tillbaka på hotellet och tillbringar resten av dagen på egen hand. Det är lätt att ta sig runt i staden för att upptäcka deras trevliga restauranger och varierande marknader.

Hotell: Blackheath Lodge
Måltider: Frukost

Kapstaden / Oudtshoorn

Vi lämnar Kapstaden tidigt på morgonen och kör längs Sir Lowry’s Pass med dess magnifika utsikt. Vi passerar Grabouw och Elgin med sina frodiga landskap omgivna av majestätiska berg, och fortsätter sedan till Cape Agulhas, Afrikas sydligaste spets, där Atlanten och Indiska oceanen möts. Området har till stor del varit orört och outforskat, och dess kustlinje är en kyrkogård för många fartyg genom tiderna. Att se den historiska Cape Agulhas-fyren som anses vara ikonen för Afrikas sydligaste spets blir ett oförglömligt minne. Efter denna spännande upplevelse fortsätter vi via historiska Swellendam, den tredje äldsta staden i Sydafrika, vidare till Calitzdorp där vi får smaka på portvin. Under eftermiddagen är vi framme i Oudtshoorn, strutsarnas huvudstad där vi avnjuter en härlig middag på en strutsfarm med strutskött på menyn.

Hotell: La Plume Guest House
Måltider: Frukost

Cango Caves​ / Oudtshoorn

Efter en smakrik frukost får vi en guidad tur i de kända grottorna Cango Caves. Grottorna är helt spektakulära droppstensformationer, här hittar vi några av världens största stalagmitformationer, som bildat ett av de naturliga underverken i världen. Därefter åker vi till en vinprovning på en av områdets lokala vingårdar i idylliska dalen Schoemanshoek Valley.  Vi avslutar dagen med med på en guidad runtdtur på en strutsfarm.

Hotell: La Plume Guest House
Måltider: Frukost, middag

Knysna​

Idag fortsätter vi äventyret längs Garden Route. Vi åker igenom Outeniquapasset till storstaden George, en av Sydafrikas sex äldsta städer. Här hittas historiska platser såsom stilfulla biblioteket King Edward VII Library och monumentet The Slave Tree. Färden fortsätter förbi Wilderness där ökenlandskapet övergår till tätvuxna skogar. När vi kommer fram till Knysna (uttalas [naisna]), känt som Sydafrikas ostronparadis, så tillbringar vi resten av dagen där. Det är en attraktiv turiststad, vackert belägen vid en lagun mitt i hjärtat av Garden Route. Utöver sina ostron är staden också känt för sina många hantverk, många av Sydafrikas fina trämöbler kommer härifrån. Vi besöker Knysnas magiska skogar, hem till de välkända knysnaelefanterna. En gång i tiden fanns här tusentals elefanter. Under turen får vi lära oss mer om hur skogsarbetarna arbetade i skogen, upptäckten av guld och jakten på knysnaelefanter. Idag är knysnaelefanterna utrotningshotade och flocken bestod endast av en hona år 2022. Vi besöker Dalene Matthee Tree Memorial, ett enormt träd över 880 år gammalt. Trädet är döpt efter Matthee, en författare som har skrivit fyra böcker om Knysnaskogen. Vi äter en god lunch i skogen.​

Hotell: Rex Hotel
Måltider: Frukost, lunch

Avresa Port Elizabeth

Idag har detta äventyr lidit mot sitt slut. En lokalchaufför kör oss österut längs Tsitsikammaskogen till den tätbefolkade staden Port Elizabeth, känd som den vänliga staden med ett behagligt klimat. Väl framme i Port Elizabeth kan du antingen släppas av på flygplatsen eller vid hotellet för tilläggsresorna. Vi säger våra farväl och tackar för denna gång.

Hotell: –
Måltider: Frukost

Utflykter

 • Robben Island

  Robben Island

  En ca. 3,5 h tur till Robben Island utanför Kapstaden. Ofta är vår guide en före detta fånge. Besöket delas upp i två delar, en i buss runt ön och en guidad tur i fängelset där vi kikar in i Nelson Mandelas cell.

 • Taffelberget

  Taffelberget

  Taffelberget är en 1086 m hög sandstensplatå med en magnifik utsikt över hela Kapområdet. Berget är också känd för sin extremt rika flora, i hela området finns det ca. 1470 olika växtarter, många endemiska.

 • Tsitsikamma canopy tour

  Tsitsikamma canopy tour

  Detta är det senaste inom ekoturismen och går ut på att svinga sig med hjälp av kablar mellan regnskogens jätteträd. Idéen härstammar från Costa Rica och denna anordningen tog över 14 månader att få på plats. Upplev den inhemska skogen på nära håll.

Hotell

 • La Plume guest house

  La Plume guest house

  Detta charmiga och fyrstjärniga viktorianska hotell med anor från 1902 ligger vid en farm som har såväl nötkreatur som alfalfa och struts. Därtill också spektakulära vyer över Swartberg-bergen och Olifant River Valley.

 • Rex Hotel Knysna

  Rex Hotel Knysna

  Detta fyrstjärniga hotell är beläget i Knysna på Garden Route. Endast ett stenkast från stora naturupplevelser njuter du av exceptionell service och komfort erbjuds verkligen modern lyx i denna gemytliga stad.

 • Blackheath Lodge

  Blackheath Lodge

  Blackheath Lodge Boutique Hotel ligger i Sea Point på Kapstadens Atlantkust. Hotellet ligger nära stadens livliga stadskärna, såväl som populära V&A Waterfront och Green Point Stadium.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2024-04-18
plane-landing Hemkomst
2024-04-25
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 850 kr
price-kr Enkelrum
22 000 kr
plane-takeoff Avresa
2024-05-09
plane-landing Hemkomst
2024-05-16
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
15 300 kr
price-kr Enkelrum
20 300 kr
plane-takeoff Avresa
2024-05-23
plane-landing Hemkomst
2024-05-30
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
15 300 kr
price-kr Enkelrum
20 300 kr
plane-takeoff Avresa
2024-06-06
plane-landing Hemkomst
2024-06-13
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
15 300 kr
price-kr Enkelrum
20 300 kr
plane-takeoff Avresa
2024-06-20
plane-landing Hemkomst
2024-06-27
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
15 300 kr
price-kr Enkelrum
20 300 kr
plane-takeoff Avresa
2024-07-04
plane-landing Hemkomst
2024-07-11
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
15 300 kr
price-kr Enkelrum
20 300 kr
plane-takeoff Avresa
2024-07-18
plane-landing Hemkomst
2024-07-25
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
15 300 kr
price-kr Enkelrum
20 300 kr
plane-takeoff Avresa
2024-08-07
plane-landing Hemkomst
2024-08-14
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 900 kr
price-kr Enkelrum
22 600 kr
plane-takeoff Avresa
2024-08-22
plane-landing Hemkomst
2024-08-29
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 900 kr
price-kr Enkelrum
22 600 kr
plane-takeoff Avresa
2024-09-12
plane-landing Hemkomst
2024-09-19
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 900 kr
price-kr Enkelrum
22 600 kr
plane-takeoff Avresa
2024-09-26
plane-landing Hemkomst
2024-10-01
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 900 kr
price-kr Enkelrum
22 600 kr
plane-takeoff Avresa
2024-10-10
plane-landing Hemkomst
2024-10-17
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 900 kr
price-kr Enkelrum
22 600 kr
plane-takeoff Avresa
2024-10-24
plane-landing Hemkomst
2024-10-31
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 900 kr
price-kr Enkelrum
22 600 kr
plane-takeoff Avresa
2024-11-07
plane-landing Hemkomst
2024-11-14
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 900 kr
price-kr Enkelrum
22 600 kr
plane-takeoff Avresa
2024-11-21
plane-landing Hemkomst
2024-11-28
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 900 kr
price-kr Enkelrum
22 600 kr
plane-takeoff Avresa
2024-12-05
plane-landing Hemkomst
2024-12-12
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 900 kr
price-kr Enkelrum
22 600 kr
plane-takeoff Avresa
2024-12-19
plane-landing Hemkomst
2024-12-26
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 900 kr
price-kr Enkelrum
22 600 kr
plane-takeoff Avresa
2025-01-02
plane-landing Hemkomst
2025-01-09
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 900 kr
price-kr Enkelrum
22 600 kr
plane-takeoff Avresa
2025-01-16
plane-landing Hemkomst
2025-01-23
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 900 kr
price-kr Enkelrum
22 600 kr
plane-takeoff Avresa
2025-02-06
plane-landing Hemkomst
2025-02-13
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 900 kr
price-kr Enkelrum
22 600 kr
plane-takeoff Avresa
2025-02-20
plane-landing Hemkomst
2025-02-27
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 900 kr
price-kr Enkelrum
22 600 kr
plane-takeoff Avresa
2025-03-06
plane-landing Hemkomst
2025-03-13
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 900 kr
price-kr Enkelrum
22 600 kr
plane-takeoff Avresa
2025-03-20
plane-landing Hemkomst
2025-03-27
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 900 kr
price-kr Enkelrum
22 600 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2024-04-18
plane-landing Hemkomst
2024-04-25
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 850 kr
price-kr Enkelrum
22 000 kr
plane-takeoff Avresa
2024-05-09
plane-landing Hemkomst
2024-05-16
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
15 300 kr
price-kr Enkelrum
20 300 kr
plane-takeoff Avresa
2024-05-23
plane-landing Hemkomst
2024-05-30
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
15 300 kr
price-kr Enkelrum
20 300 kr
plane-takeoff Avresa
2024-06-06
plane-landing Hemkomst
2024-06-13
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
15 300 kr
price-kr Enkelrum
20 300 kr
plane-takeoff Avresa
2024-06-20
plane-landing Hemkomst
2024-06-27
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
15 300 kr
price-kr Enkelrum
20 300 kr
plane-takeoff Avresa
2024-07-04
plane-landing Hemkomst
2024-07-11
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
15 300 kr
price-kr Enkelrum
20 300 kr
plane-takeoff Avresa
2024-07-18
plane-landing Hemkomst
2024-07-25
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
15 300 kr
price-kr Enkelrum
20 300 kr
plane-takeoff Avresa
2024-08-07
plane-landing Hemkomst
2024-08-14
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 900 kr
price-kr Enkelrum
22 600 kr
plane-takeoff Avresa
2024-08-22
plane-landing Hemkomst
2024-08-29
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 900 kr
price-kr Enkelrum
22 600 kr
plane-takeoff Avresa
2024-09-12
plane-landing Hemkomst
2024-09-19
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 900 kr
price-kr Enkelrum
22 600 kr
plane-takeoff Avresa
2024-09-26
plane-landing Hemkomst
2024-10-01
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 900 kr
price-kr Enkelrum
22 600 kr
plane-takeoff Avresa
2024-10-10
plane-landing Hemkomst
2024-10-17
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 900 kr
price-kr Enkelrum
22 600 kr
plane-takeoff Avresa
2024-10-24
plane-landing Hemkomst
2024-10-31
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 900 kr
price-kr Enkelrum
22 600 kr
plane-takeoff Avresa
2024-11-07
plane-landing Hemkomst
2024-11-14
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 900 kr
price-kr Enkelrum
22 600 kr
plane-takeoff Avresa
2024-11-21
plane-landing Hemkomst
2024-11-28
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 900 kr
price-kr Enkelrum
22 600 kr
plane-takeoff Avresa
2024-12-05
plane-landing Hemkomst
2024-12-12
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 900 kr
price-kr Enkelrum
22 600 kr
plane-takeoff Avresa
2024-12-19
plane-landing Hemkomst
2024-12-26
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 900 kr
price-kr Enkelrum
22 600 kr
plane-takeoff Avresa
2025-01-02
plane-landing Hemkomst
2025-01-09
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 900 kr
price-kr Enkelrum
22 600 kr
plane-takeoff Avresa
2025-01-16
plane-landing Hemkomst
2025-01-23
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 900 kr
price-kr Enkelrum
22 600 kr
plane-takeoff Avresa
2025-02-06
plane-landing Hemkomst
2025-02-13
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 900 kr
price-kr Enkelrum
22 600 kr
plane-takeoff Avresa
2025-02-20
plane-landing Hemkomst
2025-02-27
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 900 kr
price-kr Enkelrum
22 600 kr
plane-takeoff Avresa
2025-03-06
plane-landing Hemkomst
2025-03-13
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 900 kr
price-kr Enkelrum
22 600 kr
plane-takeoff Avresa
2025-03-20
plane-landing Hemkomst
2025-03-27
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 900 kr
price-kr Enkelrum
22 600 kr

Avresa varje torsdag beroende på tillgänglighet. Det finns alltså fler avresor än vad som listas ovan. Vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

I priset ingår:
 • Transporter, inträden, utflykter och måltider enligt resebeskrivningen.
 • 7 nätter på 3-4* hotell/ lodger inklusive frukost.
 • Engelsktalande guide.
I priset ingår ej:
 • Flyg, flygskatter och eventuella visumavgifter.
 • Dricks.
 • Dryck.

Klimatkompensera din resa. De flesta väljer 150 kr eller 250 kr. Det går även att välja ett högre belopp. Läs mer här.

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället.  Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 7 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval Bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 10 dagar är 465 kr per person.

Priset är baserat på minst två betalande resenärer med en engelsktalande guide och kan komma att samköras med andra internationella resenärer.
Vi reserverar oss för eventuella hotellbyten, till hotell med lika standard.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Tilläggsresor

Big Five Safari

Big Five Safari

Upplev spännande Big Five Safari i det ultimata safariområdet, Kruger nationalpark i Sydafrika. Safarin upplevs som bäst i öppna safarifordon och vi är i sällskap av en erfaren nationalparksguide. Parken är en av jordens största och andas en spännande historia. Här finns inga mindre...

Big Five Safari

Upplev spännande Big Five Safari i det ultimata safariområdet, Kruger nationalpark i Sydafrika. Safarin upplevs som bäst i öppna safarifordon och vi är i sällskap av en erfaren nationalparksguide. Parken är en av jordens största och andas en spännande historia. Här finns inga mindre än 160 olika däggdjursarter! Vi besöker även Blyde River Canyon, som med sina fina utsiktsplatser fått namnet Panoramarutten.

 • Dag 1: Johannesburg

  Dag 1: Johannesburg

  Övernattning på hotell nära flygplatsen i Johannesburg innan avresa.

  Hotell: Birchwood Hotel
  Måltider: –

 • Dag 2: Panoramarutten

  Dag 2: Panoramarutten

  Tidig morgon tar vi plats i minibussen och lämnar storstaden bakom oss. Vi färdas genom vackra berg och dalar i ett varierat skogslandskap. Till eftermiddagen har det blivit dags att utforska den kända Panoramarutten.

  Hotell: Umbhaba Lodge
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 3: Kruger nationalpark

  Dag 3: Kruger nationalpark

  Idag är det dags för vår första safaritur i mytomspunna Kruger nationalpark. Det ska bli safari av så det heter duga. Här finns omkring 150 däggdjurssorter och över 500 fågelarter.

  Hotell: Umbhaba Lodge
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 4: Kruger nationalpark

  Dag 4: Kruger nationalpark

  Ännu en tidig morgon för heldagssafari. Krugerparken är den park i Afrika med störst artrikedom. Om alla hjälps åt att spana hittar vi kanske hela The Big Five.

  Hotell: Umbhaba Lodge
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 5: Avresa Johannesburg

  Dag 5: Avresa Johannesburg

  Idag har det blivit dags att checka ut och säga hejdå till Sydafrika för denna gång. Men först beger vi oss ut på en sista safaritur i gryningen. Med en full kamerarulle beger vi oss sedan tillbaka till Johannesburg igen.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
9 750 kr
price-kr Enkelrum
11 120 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
9 750 kr
price-kr Enkelrum
11 120 kr

I priset ingår:

 • Transporter, inträden, måltider och utflykter enligt resebeskrivningen
 • Rum 4 nätter på 3-4 stjärniga hotell i standardrum inklusive frukost
 • Engelsktalande lokalguider/ chaufförer
 • Vatten under safariutflykterna

I priset ingår ej:

 • Flygtillägg
 • Dryck
 • Dricks

Ett flygtillägg kan tillkomma beroende på var orginalresan slutar, vänligen kontakta Thabela Travel för vidare information om detta.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Utflykterna arrangeras med engelsktalande guide och sker tillsammans med andra, internationella resenärer.

Mauritius

Mauritius

Den välkända paradisön Mauritius breder vackert ut sig med sina tropiska sandstränder i Indiska Oceanen. Vattnet är turkosfärgat och erbjuder snorkling i världsklass, dess kök bjuder på många spännande kreolska smaker. Luta er tillbaka och upplev service utöver det vanliga. Varför...

Mauritius

Den välkända paradisön Mauritius breder vackert ut sig med sina tropiska sandstränder i Indiska Oceanen. Vattnet är turkosfärgat och erbjuder snorkling i världsklass, dess kök bjuder på många spännande kreolska smaker. Luta er tillbaka och upplev service utöver det vanliga. Varför inte åka ut tidigt på morgonen och simma med delfiner eller på djuphavsfiske? På Mauritius finns det även riktigt bra golfbanor och gott om roliga aktiviteter och utflykter.

 • Dag 1: Ankomst Mauritius

  Dag 1: Ankomst Mauritius

  Idag flyger vi vidare till paradisön Mauritius (flyg ingår ej). Transport till  hotellet på öns norra kust. Zilwa Attitude är ett härligt 4-stjärnigt hotell med fyra vackra stränder omkring sig och flera pooler.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 2: Mauritius

  Dag 2: Mauritius

  Totalt strandlyx väntar, slappna av på stranden, vid någon av poolerna eller ge dig ut på spännande utflykter för egen kostnad. Välj och vraka mellan utflykter så som båtutflykt från västkustens lilla hamnen Flic en Flac.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 3: Mauritius

  Dag 3: Mauritius

  Ta dagen som den kommer. Njut av solens värmande strålar från en av strandens alla solstolar, blunda och lyssna på det skvalpande ljudet från havet. Unna dig en lat dag på stranden.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 4: Mauritius

  Dag 4: Mauritius

  Varför inte besöka vulkansjön Ganga Talao? Ganga Talao ligger vackert beläget högt uppe i bergen, med en unik natur. Vid sjön ligger ett tempel som är den äldsta pilgrimsdestinationen för hinduer.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 5: Avresa Mauritius

  Dag 5: Avresa Mauritius

  Transport till flygplatsen där vi påbörjar vår resa hem till Skandinavien igen.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
7 500 kr
price-kr Enkelrum
13 700 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
7 500 kr
price-kr Enkelrum
13 700 kr

I priset ingår:

 • Transporter enligt resebeskrivningen.
 • Rum 4 nätter på 4* Zilwa Attitude i ett superiorrum inklusive frukost och middag.

I priset ingår ej:

 • Flyg och flygskatter.
 • Dryck.
 • Dricks

Ett flygtillägg kan tillkomma beroende på var originalresan slutar/ börjar, vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Pris är baserat på resa i högsäsong (november 2023 samt januari – april 2024),vänligen kontakta Thabela Travel för pris under andra datum.

Rovos Rail

Rovos Rail

Efter våra resor som slutar i Sydafrika eller Victoriafallen finns möjlighet att förlänga med världens lyxigaste tågresa, Rovos Rail. Att på räls resa genom Afrika är en upplevelse i sig, men att resa i Rovos Rails komfortabla kupéer i exklusiv viktoriansk stil, med utsökta måltider...

Rovos Rail

Efter våra resor som slutar i Sydafrika eller Victoriafallen finns möjlighet att förlänga med världens lyxigaste tågresa, Rovos Rail. Att på räls resa genom Afrika är en upplevelse i sig, men att resa i Rovos Rails komfortabla kupéer i exklusiv viktoriansk stil, med utsökta måltider och förstklassig service gör det till en oförglömlig upplevelse. Beroende på var er resa med Rovos Rail börjar varierar programmet, nedan är program för resan ifall ni reser från Victoriafallen till Pretoria.  

 • Dag 1: Avresa Victoriafallen

  Dag 1: Avresa Victoriafallen

  Transport på eftermiddagen till Rovos Rail där röda mattan rullas ut och vi välkomnas ombord på världens mest exklusiva tåg. Tåget går i lagom takt för att vi ska hinna njuta av omgivningarna.

  Hotell: Rovos Rail
  Måltider: Middag

 • Dag 2: Hwange nationalpark

  Dag 2: Hwange nationalpark

  Tidig morgon kommer vi fram till Hwanges nationalparks södra delar. Här väntar en safari i öppna safarifordon i soluppgången vid ett närliggande vattenhål där vilt samlas för att dricka.

  Hotell: Rovos Rail
  Måltider: Frukost, lunch, afternoon tea, middag

 • Dag 3: Ledig dag

  Dag 3: Ledig dag

  Idag åker vi över gränsen till Botswana och passerar mäktiga baobabträd eller apbrödsträd. Landskapet skiftar till röda och orangea toner när vi reser genom ökenlandskapet.

  Hotell: Rovos Rail
  Måltider: Frukost, lunch, afternoon tea, middag

 • Dag 4: Ankomst Pretoria

  Dag 4: Ankomst Pretoria

  Efter frukost så kommer vi fram till Pretoria och tågresan med Rovos Rail är slut. Här väntar vår lokalchaufför som kör oss till flygplatsen i Johannesburg där vi sedan påbörjar vår hemresa.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
24 700 kr
price-kr Enkelrum
37 450 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
24 700 kr
price-kr Enkelrum
37 450 kr

Exakt datum avgörs av Rovos Rail avresedatum, vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

I priset ingår:

 • 4 dagar/3 nätters tågresa med 5* Rovos Rail i en Pullman-svit, rutt Victoriafallen – Pretoria.
 • Frukost, lunch och middag samt Afternoon tea ombord tåget.
 • All dryck ombord tåget (förutom premium-drycker).
 • Transport tur och retur tågstationen enligt resebeskrivningen.
 • Inträden och utflykter med Rovos Rails egna egnelsktalande lokalguide enligt resebeskrivning.

I priset ingår ej:

 • Eventuellt flygtillägg, flygskatter.
 • Visum.
 • Dricks.

Uppgradering & rutt, det finns möjlighet att uppgradera till lyxigare tåghytt eller att resa i motsats riktning ”Pretoria – Victoriafallen”. Vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

Flygtillägg kan komma att tillkomma beroende på vår orginalresan börjar eller slutar. Vänligen kontakta Thabela Travel för att bekräfta detta.

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället. Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 7 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 4 dagar är 294 kr per person.

Vänligen, ta del av de särskilda och allmänna resevillkoren innan du bokar resan.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Victoriafallen & safari

Victoriafallen & safari

Upplev ett av världens största vattenfall, Victoriafallet och oslagbart safari i Botswana. I Zimbabwe bevittnar vi hur Zambezifloden dundrar ner i fallen. Grannlandet Botswana dukar istället upp för genuint safari där vi utforskar savannerna under en heldagsutflykt till Chobe nationalpark....

Victoriafallen & safari

Upplev ett av världens största vattenfall, Victoriafallet och oslagbart safari i Botswana. I Zimbabwe bevittnar vi hur Zambezifloden dundrar ner i fallen. Grannlandet Botswana dukar istället upp för genuint safari där vi utforskar savannerna under en heldagsutflykt till Chobe nationalpark. Chobes djurrikedom är imponerande, här hittar vi bland annat många av Afrikas elefanter.

 • Dag 1: Ankomst Victoriafallen

  Dag 1: Ankomst Victoriafallen

  Ankomst till de ståtliga Victoriafallen i Zimbabwe. Efter transport till vårt hotell som ligger precis vid Zambezifloden så checkar vi in och tillbringar eftermiddagen på egen hand.

  Hotell: A´Zambezi River Lodge
  Måltider:

 • Dag 2: Guidad tur vid fallen

  Dag 2: Guidad tur vid fallen

  Till förmiddagen ger vi oss ut på en cirka två timmars guidad rundtur vid fallen. ​Under 1800-talet när Kololo-stammen levde i området så kallade de vattenfallet för ”Mosi-os-Tunya”, vilket betyder ”Röken som dundrar”.

  Hotell: A´Zambezi River Lodge
  Måltider: Frukost

 • Dag 3: Safari i Botswana

  Dag 3: Safari i Botswana

  Tidig morgon gör vi oss klara för en heldagstur i grannlandet Botswana. Där ska vi idag få uppleva förstklassigt safari i Chobe nationalpark. Chobe anses vara ett av Afrikas bästa viltreservat och här finns inte mindre än 120 000 elefanter.

  Hotell: A´Zambezi River Lodge
  Måltider: Frukost, lunch

 • Dag 4: Avresa Victoriafallen

  Dag 4: Avresa Victoriafallen

  Idag checkar ut och får transport tillbaka till Victoriafallens flygplats. Fyllda med nya härliga upplevelser säger vi hejdå och påbörjar vår resa hem igen.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
7 400 kr
price-kr Enkelrum
9 400 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
7 400 kr
price-kr Enkelrum
9 400 kr

I priset ingår:

 • Transporter, utflykter, inträden och måltider enligt resebeskrivningen,
 • Engelsktalande lokalguider under utflykterna,
 • Rum 3 nätter på A´Zambezi River Lodge i Zimbabwe i ett standardrum i trädgården inklusive frukost.

I priset ingår ej:

 • Visum,
 • Flyg och flygskatter,
 • Dryck,
 • Dricks.

Priset är baserat på minst två betalande resenärer och kan komma att samköras med andra internationella resenärer.

Boendet är beroende av tillgänglighet vid bokningstillfället​.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Vänligen ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Ett flygtillägg kan tillkomma beroende på var originalresan slutar/ börjar, vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Vänligen notera att ovan priser avser resa i 2024, för resterande datum kontakta Thabela Travel.

Liknande resor