• plane-takeoff
  • 2019-11-01
  • 2019-12-01
  • 2020-01-01
  • 2020-02-01
  • 2020-03-01
  • 2020-04-01
  • 2020-05-01
  • 2020-06-01
  • 2020-07-01
  • 2020-08-01
  • 2020-09-01
 • Längd: 9 dagar
 • price-icon Pris från: 16 850 kr
 • compas-iconEngelsk guide

Kapstaden och Kruger Nationalpark

Följ med oss till Kapstaden och Kruger Nationalpark och upptäck det bästa av två världar. Vi börjar resan i vackra Kapstaden där vår kunniga lokalguide tar med oss på spännande rundturer till stadens gömda ögonstenar och delar många berättelser om dess fascinerande historia. Vi besöker vi bland annat Godahoppsudden, pingvinerna vid Boulders Beach, vindistrikten och bekantar oss med människorna i kåkstäderna där vi får lära mer om landets traditionella levnadsätt. Sedan flyger vi till safarins mekka, Kruger Nationalpark. Safarin upplevs som bäst i öppna safarifordon i sällskap av en kvalificerad och erfaren nationalparksguide. Nationalparken är en av jordens största och andas en spännande historia. Den rankas som en av de bästa safariparkerna i Afrika och är världsberömd. Vi får även uppleva Panoramaruttens magiska vyer och häftiga raviner.

 

Thabela Travel har kontor i Sydafrika med svensk personal. De finns där som trygghet och stöd under din resa. Vi erbjuder följande Sydafrikaresor:

Sydafrika med svensk guide | Sydafrika med engelsk guideKöra-själv-paket 

pic1

Engelsk Guide

Läs mer
Ankomst Kapstaden

Välkommen till Kapstaden! Vid ankomst till flygplatsen väntar gemensam transport till hotellet. Direkt slås vi av magiska vyer och ett pulserande stadsliv. På hotellet gör vi oss redo för vår första guidade tur i Sydafrika. Vår lokalguide  hämtar upp oss och vi börjar dagens upptäcktsfärd rätt in i hjärtat av den pulserande staden. Vi passerar ståtliga byggnader och tar del av många berättelser från den kunniga guiden. Vi lär oss om Godahoppsfäs ningen, St Georges Cathedral, den karakteristiska stadsträdgården Company Garden och når inom kort Malay Quarter, även känd som Bo-Kaap. Det var här de första malajerna bosatte sig när de anlände till Kapstaden. Efter vår lärorika tur finns det möjlighet att åka upp på Taffelberget för egen kostnad, där väntar makalösa vyer man tidigare bara kunnat drömma om.

Hotell: The Hyde Sea Point eller liknande
Måltider: –

Kapstaden/Kapudden

Med en god frukost i magen gör vi oss redo för dagens guidade dagsutflykt. Idag åker vi till Kapuddens magnifika stränder och hisnande vyer. Vi ger oss ut på den dramatiska Atlantkusten mot Kaphalvön, ett av världens mest natursköna områden. Efter en stund når vi stadsdelen Hout Bay där det finns möjlighet för en uppfriskande båttur för egen kostnad. Framme vid Kapuddens naturreservat är vegetationen slående. Den kallas för fynbos och består framför allt av proteabuskar. Floran och faunan har bevarats precis som det såg ut år 1488 när Bartholomeu Dias rundade udden. Helt plötsligt ser vi en flock med nyfikna babianer och några zebror som betar i bakgrunden. Efter besöket på Godahoppsudden hälsar vi på hos de utrotningshotade pingvinerna på Boulders Beach. Det är fascinerande att se hur pingvinerna lever här på varmare breddgrader. När vi styr kosan tillbaka mot hotellet stannar vi till i Kirstenbosch botaniska trädgård för en mysig promenad igenom växtligheten.

Hotell: The Hyde Sea Point
Måltider: Frukost

Kapstaden/ vindistrikten

Vi vaknar upp vid det ståtliga Taffelberget och bara njuter av utsikten en stund till morgonkaffet. Efter frukost är det dags att åka ut till de tjusiga vindistrikten. Här väntar något vi bara kan drömma om i Sverige. Vi ger oss ut på en vacker sträcka som slingrar sig till hjärtat av Sydafrikas vinregion. Från bilfönstret bevittnar vi fantastiska bergskedjor, ett lummigt landskap där vingård efter vingård avlöser varandra. Att Sydafrika har bra viner, det är det ingen tvekan om, idag får vi uppleva det på nära håll. Vårt äventyr börjar i vinområdet Paarl, vi åker sen vidare till Franschhoek vid sidan av Drakensbergen och når tillslut Stellenbosch. Stellenbosch är landets näst äldsta stad som upptäcktes redan år 1679 och symboliserar idag hjärtat av Sydafrikas vinregion. Staden är uppkallad efter sin grundare Simon van der Stel. Efter många smaksensationer åker vi tillbaka till hotellet och tillbringar resten av dagen på egenhand.

Hotell: The Hyde Sea Point
Måltider: Frukost

Kapstaden/ kåkstadstur

Idag tar dagens guidade tur oss igenom Afrikas många historiska faser. Vi tas med tillbaka till födseln där allt började, till apartheid, till det nya Sydafrika när Nelson Mandela släpptes från fängelset och vad som har hänt därefter. Idag får vi möjligheten att interagera, mingla och utbyta kulturella värderingar med lokalsamhället. På det traditionella afrikanska sättet välkomnas vi till stadsdelen Khayalitsha. Vi reser igenom samhället och ser hur de olika delarna ändras drastiskt, här och var lyser ett lite lyxigare liv igenom ridån. Vi stannar till vid guidens hus, även kallat ”schack” och upplever en typisk kåkbostad från insidan. Det är fascinerande att ta del av vardagen på nära håll. Omkring lunchtid är vi tillbaka på hotellet och tillbringar resten av dagen på egen hand. Det är lätt att ta sig runt i staden för att upptäcka deras goda restauranger och varierande marknader.

Hotell: The Hyde Sea Point
Måltider: Frukost

Flyg till Johannesburg

Vi äter frukost på hotellet innan vi checkar ut och tar oss med transfer till flygplatsen. Därifrån flyger vi vidare till Johannesburg och tar oss till hotellet.

Hotell: ValuStay
Måltider: Frukost

Kruger nationalpark

Tidig morgon blir vi hämtade vid hotellet för att åka österut till Mpumalanga-regionen. Efter ett kort stopp vid hotellet tar vi oss in i Kruger nationalpark och spenderar eftermiddagen med att speja på de vilda djuren. Parken bjuder på några av världens bästa möjligheter att se extraordinärt djur- och växtliv och som besökare blir du snabbt varse om svårigheterna med att sköta detta unika reservat.

Hotell: Protea Kruger Gate
Måltider: Frukost, Middag

Big Five Safari i Kruger nationalpark

Ännu en tidig morgon, samma lokalguide hämtar upp oss med öppna safarifordon i gryningen. Det är en professionell safariguide, en så kallad ranger. Djuren är som mest aktiva tidigt på morgonen och under skymningen. Krugerparken är den park i Afrika med störst artrikedom. Om alla hjälps åt att spana hittar vi kanske hela The Big Five (Lejon, elefant, leopard, buffel och noshörning) och förhoppningsvis ”the ugly five” (gnu, vårtsvin, hyena, gam och marabou stork). Titt som tätt passerar vi impalaantiloper som det finns hela 90 000 av i hela parken och omkring 6 000 kuduantiloper härjar fritt i parken. Det finns även goda möjlighet att få se den kända vildhunden, även känd som den målade hunden, då de också strövar omkring fritt på parkens savanner.

Hotell: Protea Kruger Gate
Måltider: Frukost, middag

Blyde River Canyon - Panoramarutten

Väckarklockan ringer tidigt, det har blivit dags att utforska den kända Panoramarutten, Blyde River Canyon, Sydafrikas motsvarighet till Grand Canyon i Arizona, USA. Likheten är på många sätt påfallande med deras djupa raviner och skavda berg i olika varianter av rött. Vi besöker Bourk ´s Luck Potholes där vi ser 15 miljoner år gamla jättegrytor. De har bildats av virvlar som uppstår när Treur och Blyde River förenas. Vi tar en promenad vid the Three Rondawels, där vi har vacker utsikt över Blydepoort Dam. En rondawel är en traditionell hydda och här finns tre klippformationer som ser precis ut som sådana.

Hotell: Protea Kruger Gate
Måltider: Frukost, middag

Avresa Johannesburg

Idag har det blivit dags att checka ut och säga hejdå till Sydafrika för denna gång. Men en full kamerarulle beger vi oss tillbaka till Johannesburg där vi till eftermiddagen påbörjar vår resa hem till Skandinavien igen.

Hotell: –
Måltider: Frukost

Utflykter

 • Robben Island

  Robben Island

  Robben Island ligger ca. 1 h båttur från Kapstaden. Besöket delas upp i en tur med buss runt ön och en guidad tur i fängelset. De flesta guiderna är före detta fångar och vi tittar in i Nelson Mandelas cell. Hela turen tar 3,5 timmar.

 • Taffelberget

  Taffelberget

  Taffelberget är en 1086 m hög sandstensplatå med en magnifik utsikt över hela Kapområdet. Berget är känd för sin extremt rika flora, i hela området finns det ca. 1470 olika växtarter, många endemiska. Linbanan upp roterar 360 grader och är väderberoende.

 • Valsafari

  Valsafari

  Från juni-november kommer sydkaparna till området kring Kaphalvön för att para sig och föda sina ungar. Därefter återvänder de till Antarktis för att äta. Valsafarin tar 3-4 timmar och avgår från the Waterfront.

Hotell

 • The Hyde Sea Point

  The Hyde Sea Point

  På The Hyde väntar en underbar atmosfär med en perfekt blandning av nöje och avslappning. Detta 4-stjärninga hotell ligger ca 4 km från den bubblande stadskärnan och bara ett stenkast från havet.

 • ValuStay Johannesburg

  ValuStay Johannesburg

  Nära till flygplatsen ligger detta 3-stjärniga hotell, perfekt för en natt mellan flygningar. Hotellet har alla bekvämligheter som kan behövas. Här finns det möjlighet att vila upp sig ordentligt innan det bär vidare på resan.

 • Protea Kruger Gate

  Protea Kruger Gate

  Bara 100 meter från ingången till Kruger nationalpark ligger denna 4-stjärniga Lodge, med djur- och naturlivet precis utanför dörren. Den rustika och eleganta lodgen, med sin ypperliga service, är den perfekta kombinationen mellan komfort och naturupplevelse.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2019-11-01
plane-landing Hemkomst
2019-11-09
calender Antal dagar
9 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 850 kr
price-kr Enkelrum
20 850 kr
plane-takeoff Avresa
2019-12-01
plane-landing Hemkomst
2019-12-09
calender Antal dagar
9 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 850 kr
price-kr Enkelrum
20 850 kr
plane-takeoff Avresa
2020-01-01
plane-landing Hemkomst
2020-01-09
calender Antal dagar
9 dagar
price-kr Del i dubbelrum
17 350 kr
price-kr Enkelrum
21 650 kr
plane-takeoff Avresa
2020-02-01
plane-landing Hemkomst
2020-02-09
calender Antal dagar
9 dagar
price-kr Del i dubbelrum
17 350 kr
price-kr Enkelrum
21 650 kr
plane-takeoff Avresa
2020-03-01
plane-landing Hemkomst
2020-03-09
calender Antal dagar
9 dagar
price-kr Del i dubbelrum
17 350 kr
price-kr Enkelrum
21 650 kr
plane-takeoff Avresa
2020-04-01
plane-landing Hemkomst
2020-04-09
calender Antal dagar
9 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 700 kr
price-kr Enkelrum
20 700 kr
plane-takeoff Avresa
2020-05-01
plane-landing Hemkomst
2020-05-09
calender Antal dagar
9 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 700 kr
price-kr Enkelrum
20 700 kr
plane-takeoff Avresa
2020-06-01
plane-landing Hemkomst
2020-06-09
calender Antal dagar
9 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 700 kr
price-kr Enkelrum
20 700 kr
plane-takeoff Avresa
2020-07-01
plane-landing Hemkomst
2020-07-09
calender Antal dagar
9 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 700 kr
price-kr Enkelrum
20 700 kr
plane-takeoff Avresa
2020-08-01
plane-landing Hemkomst
2020-08-09
calender Antal dagar
9 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 700 kr
price-kr Enkelrum
20 700 kr
plane-takeoff Avresa
2020-09-01
plane-landing Hemkomst
2020-09-09
calender Antal dagar
9 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 700 kr
price-kr Enkelrum
20 700 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2019-11-01
plane-landing Hemkomst
2019-11-09
calender Antal dagar
9 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 850 kr
price-kr Enkelrum
20 850 kr
plane-takeoff Avresa
2019-12-01
plane-landing Hemkomst
2019-12-09
calender Antal dagar
9 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 850 kr
price-kr Enkelrum
20 850 kr
plane-takeoff Avresa
2020-01-01
plane-landing Hemkomst
2020-01-09
calender Antal dagar
9 dagar
price-kr Del i dubbelrum
17 350 kr
price-kr Enkelrum
21 650 kr
plane-takeoff Avresa
2020-02-01
plane-landing Hemkomst
2020-02-09
calender Antal dagar
9 dagar
price-kr Del i dubbelrum
17 350 kr
price-kr Enkelrum
21 650 kr
plane-takeoff Avresa
2020-03-01
plane-landing Hemkomst
2020-03-09
calender Antal dagar
9 dagar
price-kr Del i dubbelrum
17 350 kr
price-kr Enkelrum
21 650 kr
plane-takeoff Avresa
2020-04-01
plane-landing Hemkomst
2020-04-09
calender Antal dagar
9 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 700 kr
price-kr Enkelrum
20 700 kr
plane-takeoff Avresa
2020-05-01
plane-landing Hemkomst
2020-05-09
calender Antal dagar
9 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 700 kr
price-kr Enkelrum
20 700 kr
plane-takeoff Avresa
2020-06-01
plane-landing Hemkomst
2020-06-09
calender Antal dagar
9 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 700 kr
price-kr Enkelrum
20 700 kr
plane-takeoff Avresa
2020-07-01
plane-landing Hemkomst
2020-07-09
calender Antal dagar
9 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 700 kr
price-kr Enkelrum
20 700 kr
plane-takeoff Avresa
2020-08-01
plane-landing Hemkomst
2020-08-09
calender Antal dagar
9 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 700 kr
price-kr Enkelrum
20 700 kr
plane-takeoff Avresa
2020-09-01
plane-landing Hemkomst
2020-09-09
calender Antal dagar
9 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 700 kr
price-kr Enkelrum
20 700 kr

I priset ingår:

 • Rum 8 nätter på 3-4 stjärniga hotell i standardrum inklusive frukost.
 • Frukost samtliga dagar och 3 middagar.
 • Transporter, inträden och utflykter enligt resebeskrivningen.
 • Engelsktalande guide
 • Vatten under safariutflykterna.

I priset ingår ej:

 • Flyg, flygskatter och eventuella visumavgifter.

Priset är baserat på minst två betalande resenärer med en engelsktalande guide och kan komma att samköras med andra internationella resenärer.

Klimatkompensera din resa. De flesta väljer 150 kr eller 250 kr. Det går även att välja ett högre belopp. Läs mer här.

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället. Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 6 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 4 dagar är 246 kr per person.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

 

Tilläggsresor

Mauritius

Mauritius

Den välkända paradisön Mauritius breder vackert ut sig med sina tropiska sandstränder i Indiska Oceanen. Vattnet är turkosfärgat och erbjuder snorkling i världsklass, dess kök bjuder på många spännande kreolska smaker. Luta er tillbaka och upplev service utöver det vanliga. Varför...

Mauritius

Den välkända paradisön Mauritius breder vackert ut sig med sina tropiska sandstränder i Indiska Oceanen. Vattnet är turkosfärgat och erbjuder snorkling i världsklass, dess kök bjuder på många spännande kreolska smaker. Luta er tillbaka och upplev service utöver det vanliga. Varför inte åka ut tidigt på morgonen och simma med delfiner eller på djuphavsfiske? På Mauritius finns det även riktigt bra golfbanor och gott om roliga aktiviteter och utflykter.

 • Dag 1: Johannesburg

  Dag 1: Johannesburg

  Övernattning i Johannesburg på flygplatshotell.

  Hotell: City Lodge Hotel OR Tambo
  Måltider: –

 • Dag 2: Ankomst Mauritius

  Dag 2: Ankomst Mauritius

  Idag flyger vi vidare till paradisön Mauritius (flygkostnaden ingår ej). På flygplatsen välkomnas vi med öppna armar av lokalchauffören som kör oss till hotellet på öns norra kust. Här väntar en äkta barfotakänsla kombinerad med lagom lyx. Här sitter vi på lunch-restaurangen nere vid havet i flip-flops, badbyxor och t-shirt. Zilwa Attitude är ett härligt 4-stjärnigt hotell med fyra vackra stränder omkring sig, flera pooler att svalka oss i och ett lyxigt spa för total avslappning. Slå dig ner i hotellets egna soffgrupp på stranden och utforska den spännande strandbaren i en mysig atmosfär. Några ljuvliga dagar på ön väntar oss.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 3: Mauritius

  Dag 3: Mauritius

  Totalt strandlyx väntar, slappna av på stranden, vid någon av poolerna eller ge dig ut på spännande utflykter för egen kostnad. Välj och vraka mellan utflykter så som båtutflykt från västkustens lilla hamnen Flic en Flac. Där ligger de blåvita båtarna på rad och speglar sig i det ljusblå havet. Vada förbi fiskebåtarna och kliv ombord på den privata motorbåten eller en större katamaran, en dagsutflykt för sköna bad, snorkling och grill-lunch på stranden.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 4: Mauritius

  Dag 4: Mauritius

  Ledig dag för egna aktiviteter.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 5: Mauritius

  Dag 5: Mauritius

  Ta dagen som den kommer. Njut av solens värmande strålar från en av strandens alla solstolar, blunda och lyssna på det skvalpande ljudet från havet. Unna dig en lat dag på stranden.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 6: Mauritius

  Dag 6: Mauritius

  Ledig dag. För den kulturintresserade rekommenderas ett besök till vulkansjön Ganga Talao, även kallad Grand Bassin. Ganga Talao ligger vackert beläget högt uppe i bergen, med en dramatisk och unik natur. Vid sjön ligger ett tempel som är den äldsta pilgrimsdestinationen för hinduer.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 7: Avresa Mauritius

  Dag 7: Avresa Mauritius

  Transport till flygplatsen där vi påbörjar vår resa hem till Skandinavien igen.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
8 950 kr
price-kr Enkelrum
16 200 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
8 950 kr
price-kr Enkelrum
16 200 kr

I priset ingår:

 • Rum 1 natt på 3-stjärninga City Lodge Hotel OR Tambo i standardrum inklusive frukost.
 • Rum 5 nätter på 4-stjärniga Zilwa Attitude i ett Superiorrum inklusive frukost och middag.
 • Transporter enligt resebeskrivningen.

I priset ingår ej:

 • Flyg, flygskatter och eventuell visumkostnad.
 • Aktiviteter.
 • Dricks.
 • Måltider som ej anges i resebekrivningen.
 • Dryck.
 • Reseförsäkring.
 • Avbeställningsskydd.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet som är utanför vår kontroll.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Vänligen ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Mocambique

Mocambique

Följ med till Moçambique för en sol o bad semester utöver det vanliga! Ett oexploaterat land som lyckats bevara det traditionella och genuina. En perfekt tilläggsresa för de sista njutfyllda dagarna innan det är dags att återvända till vintermörkret. Kusten kantas av vita stränder med...

Mocambique

Följ med till Moçambique för en sol o bad semester utöver det vanliga! Ett oexploaterat land som lyckats bevara det traditionella och genuina. En perfekt tilläggsresa för de sista njutfyllda dagarna innan det är dags att återvända till vintermörkret. Kusten kantas av vita stränder med svajande palmer, turkost vatten som kryllar av färgglada fiskar och mängder av vattenaktiviteter. Bazaruto Island är den största ön i Bazaruto National Park som ligger i centrala Mocambique och är känd för sitt rika marina liv. Här finns valar, delfiner och sköldpaddor. Dessutom utgör parken skydd för den ovanliga dugongen. Restiden är 1h45 min med flyg från Johannesburg till Vilanculous och sedan ytterligare en timma med båt till Bazaruto Island. Det är en fördel att komma ut till öarna på grund av tidvattnet och därför ligger de finaste resorten här.

 • Anantara Bazaruto Island Resort*****

  Anantara Bazaruto Island Resort*****

  Anantara Bazaruto Island Resort är ett förstklassigt hotell med ett privat strandområde. Här finns dessutom en lugnare pool för vuxna och en för familjer. Vill du passa på att skämma bort dig lite extra så passa på att besöka resortets egna spa.

 • Anantara Bazaruto Island Resort*****

  Anantara Bazaruto Island Resort*****

  Aktiviteter som erbjuds är bland annat snorkeltur till Neptune’s Nursery för att utforska det marina livet, solnedgångskryssning med dhow (traditionell segelbåt), djuphavsfiske och delfinsafari. Dessutom matlagnings-kurs om du vill lära dig att tillaga öns traditionella smaker. Golfbana inom några kilometers avstånd.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
27 900* kr
price-kr Enkelrum
på förfrågan kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
27 900* kr
price-kr Enkelrum
på förfrågan kr

*preliminärt pris, vänligen kontakta Thabela Travel för att bekräfta pris.

I priset ingår:

 • Flyg Johannesburg – Vilanculos – Johannesburg
 • Flygskatter och flygplatsskatter
 • Transfer flygplats hotell flygplats
 • 4 nätter på hotell enligt resebeskrivning
 • Transporter enligt resebeskrivning
 • Frukost samt måltider inklusive, läsk, öl och vin.
 • Dagliga snorklingturer till Neptune Nursery

I priset ingår ej:

 • Internationella flyg, eller andra flyg förutom nämnda
 • Måltider som inte anges i resebeskrivningen
 • Privata bokade rundturer på plats
 • Föremål av personlig karaktär
 • Dricks till chaufförer och guider
 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd

Ett mindre flygtilägg kan tillkomma beroende på var orginalresan slutar och hur nära inpå avresa som tilläggsresan bokas, vänligen kontakta Thabela Travel för information om detta.

Priset är baserat på minst 2 deltagare per resa.

Priset kan variera beroende på säsong, till exempel kan visst tillägg tillkomma över jul och nyår.

Boka reseförsäkring samtidigt som resan. ERV semesterreseförsäkring är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Victoriafallen

Victoriafallen

Förläng ditt äventyr med något helt magiskt och skapa ännu fler oförglömliga upplevelser. Se hur den mäktiga Zambezifloden dundrar ner i Victoriafallet som ett av världens största vattenfall. Här bor vi vid den perfekta utgångspunkten för att uppleva allt vad området och...

Victoriafallen

Förläng ditt äventyr med något helt magiskt och skapa ännu fler oförglömliga upplevelser. Se hur den mäktiga Zambezifloden dundrar ner i Victoriafallet som ett av världens största vattenfall. Här bor vi vid den perfekta utgångspunkten för att uppleva allt vad området och Victoriafallen har att erbjuda. 

 • Dag 1: Ankomst Victoriafallen

  Dag 1: Ankomst Victoriafallen

  När vi kommer fram till Kasanes flygplats blir vi hämtade av en lokalchaufför som kör oss till Zimbabwe och det majestätiska vattenfallet. Så fort vi börjar närma oss fallet kan vi lätt urskilja vart detta underverk befinner sig, dess dimma är helt fenomenal och sträcker sig långt över marken. Ofta visar sig fallets vatten dimma på flera mils avstånd. Den kraft som Zambezifloden tar med sig i fallet är helt makalös, hundra miljoner kubikmeter per minut faller ner över kanten. Efter vi kommit fram till lodgen väljer du själv hur du spenderar dagen, aktiviteter är på egen kostnad. Här finns det något att göra för var smak. ​

  Hotell: A´Zambezi River Lodge
  Måltider: –

 • Dag 2: Victoriafallen

  Dag 2: Victoriafallen

  Idag ska vi uppleva de ståtliga Victoriafallen. Efter frukost ger vi oss ut på en guidad tur till fallen. Victoriafallen är en spektakulär syn och ligger på gränsen mellan Zimbabwe och Zambia. Under 1800 talet när Kololo-stammen levde i området så kallade de vattenfallet för ”Mosi-os-Tunya”, vilket betyder ”Röken som dundrar”. Till eftermiddagen är det dags för en trevlig kryssning på Zambezifloden, i lagom tid till solnedgången tar vi till sjöss och skådar vyer som vi tidigare bara kunnat drömma om.

  Hotell: A´Zambezi River Lodge
  Måltider: Frukost

 • Dag 3: Avresa Victoriafallen

  Dag 3: Avresa Victoriafallen

  Nu lider dessa härliga upplevelse mot sitt slut. Vi börjar dagen med gemensam frukost på lodgen innan det är dags att packa ihop oss. Med gemensam transport till Victoriafallets flygplats har det sedan blivit dags att säga hejdå. På flygplatsen reser vi vidare med flyg vi bokat själva.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
3 dagar
price-kr Del i dubbelrum
Från 4 100 kr
price-kr Enkelrum
Från 7 300 kr kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
3 dagar
price-kr Del i dubbelrum
Från 4 100 kr
price-kr Enkelrum
Från 7 300 kr kr

Priset beror på datum för avresa, avresa sker dagligen beroende på tillgänglighet. Vänligen bekräfta avresedatum med Thabela Travel.

I priset ingår:

 • Transporter enligt resebeskrivningen.
 • Guidade tur vid fallen med engelsktalande guide.
 • Solnedgångskryssning på Zambezifloden.
 • 2 nätter på 3* hotell inklusive frukost.

I priset ingår ej:

 • Flyg, flygskatter och eventuella visumavgifter.
 • Måltider som ej anges i resebeskrivningen.
 • Aktiviteter bokade på plats.
 • Dryck.
 • Dricks.
 • Reseförsäkring.
 • Avbeställningsskydd.

Priset är baserat på minst två betalande resenärer och kan komma att samköras med andra internationella resenärer.

Boendet är beroende av tillgänglighet vid bokningstillfället​.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli
strandsatta.

Vänligen ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.