• plane-takeoff
  • 2022-02-25
  • 2022-11-05
  • 2023-02-24
 • Längd: 12 dagar
 • price-icon Pris från: 27 950 kr
 • compas-iconSvensk guide

Sydafrikas vildmark

Följ med på vår fantastiska safariresa till Sydafrika med svensk guide. På den här rundresan kommer du utforska Sydafrikas vackraste platser, se vilda djur och lära känna den sydafrikanska kulturen. Vi inleder i Drakensbergen där vi åker längs med Panoramarutten och njuter av utsikten över världens största raviner. Det finns även tid för härliga vandringar i det andlöst vackra landskapet. Vi åker på safari i Sydafrikas största nationalpark Krugerparken, där alla får hjälpas åt att spana efter The Big Five. Här finns goda möjligheter att hitta både lejon och leopard. I det lilla kungadömet Eswatini (tidigare Swaziland) bekantar vi oss med befolkningens kultur och passerar ett vackert landskap med traditionella afrikanska byar utspridda längs kullarna. Vi stannar till på några marknader för att ta del av deras vackra hantverk. St Lucias våtmarksområde finns med på världsarvslistan och under vår flodtur ser vi massvis med flodhästar och krokodiler. Det blir även tillfälle för sköna bad i Indiska Oceanen. Stadsrundtur i Durban och Pretoria ingår.

Välkommen till bildvisning om våra resor till Sydafrika! »

Har du inte tänkt dig en safariresa till Sydafrika med svensk guide?

Kontakta då Thabela Africa, som är vår resebyrå i Sydafrika med svensk personal. De erbjuder följande typer av resor till Sydafrika:
Sydafrikaresa med engelsk guide | Köra-själv-paket | Temaresor | Båt och tågresor

pic1

Svensk Guide

Läs mer
Avresa från Skandinavien

Nu börjar vår spännande rundresa till Sydafrikas vildmark. Avresa sker från Skandinavien på eftermiddagen.

Ankomst till Sydafrika

Välkomna till Sydafrika! I ankomsthallarna möter vi vår svensktalande guide som tar emot oss med öppna armar. Vårt rundresa i Sydafrika börjar med en inblick i landets skakiga historia. Efter lunch besöker vi Apartheid museet som öppnade 2001 och är känt som det mest framstående museet i världen som berör 1900-talet i Sydafrika. Här får vi se apartheids uppgång och fall, händelser och mänskliga historier som inträffade under denna perioden. Till kvällen lär vi känna våra medresenärer över en välkomstmiddag.

Hotell: Protea Hotel Balalaika
Måltider: Lunch, välkomstmiddag

Johannesburg – Pretoria - Panoramarutten

Vi börjar vår resa norrut med ett första stopp i Pretoria som är en av Sydafrikas tre huvudstäder. Här besöker vi Voortrekker Monumentet där vi ser den största marmorfrisen i världen. Den illustrerar Boernas utvandring från Kapområdet när britterna tog över makten och förbjöd slaveriet. De råkade ut för många svårigheter längs vägen och deras historia är som en spännande saga. Vi kör förbi Church Square där de första byggnaderna uppfördes. Naturligtvis står Paul Kruger staty på torget. Han var president i Sydafrikanska Republiken på slutet av 1800-talet. Guld hittades utanför Johannesburg och massvis med invandrare kom för att pröva lyckan. Då Kruger vägrade ge dem medborgliga rättigheter utbröt Boerkriget mot England. Boerna tvingades kapitulera och 1910 bildades Sydafrikanska Unionen. Från Union Buildings, som är regeringsbyggnaden, har vi utsikt över hela staden. Vi lämnar storstaden bakom oss och färdas genom vackra berg och dalar i ett varierat skogslandskap mot dagens slutmål som är Graskop vid Panoramarutten.

Hotell: Graskop Hotel
Måltider: Frukost, lunch, middag

Panoramarutten

Tidig morgon ger vi oss ut för att utforska Drakensbergen. Drakensbergen är en högplatå med flera fina utsiktsplatser över Blyde River Canyon och kallas därför för ”Panoramarutten”. Vi stannar till vid Bourke´s Luck Potholes där vi ser en 15 miljoner år gamla jättegrytor. De har bildats av virvlar som uppstår när Treur och Blyde River förenas. Vi tar en promenad vid Three Rondavels, där vi har vacker utsikt över Blydepoort Dam. En rondavel är en traditionell hydda och här finns tre klippformationer som ser precis ut som sådana. I Graskop ravinen åker vi i en modern lift över 50 meter ner i ravinen, där omges vi av tätbevuxen skog och vacker natur. Under en promenad i ravinen lär vi om landets flora. Vi går på bekväma trädäck med träden och växterna nära intill. Väl uppe på toppen igen tar vi plats på en restaurang som blickar ut över ravinen för en gemensam lunch. Mätta och belåtna fortsätter vi mot vårt nya hotell som ligger i närheten av den mytomspunna Krugerparken.

Hotell: Protea Hotel Kruger Gate
Måltider: Frukost, lunch, middag

Safari i Krugerparken

Nu börjar den efterlängtade safaridelen av vår rundresa i Sydafrika. Redan i gryningen ger vi oss av i öppna safarifordon till Krugerparken med frukost nedpackat från hotellet. Djuren är som mest aktiva tidigt på morgonen och under skymningen. Krugerparken har fått sitt namn efter den forne presidenten Paul Kruger, som i slutet av 1800-talet ville skydda parken och dess vilda djur. Om alla hjälps åt att speja hittar vi kanske ”The Big Five” (lejon, leopard, elefant, noshörning och vattenbuffel). Vi kryssar fram mellan vattenhål och vattenhål där vi börjar bekanta oss med landets fascinerande djurliv. Förutom 160 olika däggdjursarter lever här också 500 fågelarter, så det gäller att ha kikaren nära till hands. Till eftermiddagen börjar vi dra oss tillbaka till lodgen för att slappna av resten av dagen.

Hotell: Protea Hotel Kruger Gate
Måltider: Frukost, picknick-lunch, middag

Morgonsafari i Krugerparken – Eswatini

Väckarklockan ringer tidigt, vi åker på en spännande morgonsafari i Krugerparken. Väl tillbaka på lodgen checkar vi ut och börjar vår resa genom Mpumalanga provinsen mot det lilla kungadömet Eswatini (tidigare Swaziland). Vi ser odlingar med litchi, bananer och mango längs vägen. Eswatini ligger till största del omringat av Sydafrika och är inte mycket större än Värmland. Landet blev ett självständigt kungadöme år 1968 och Mswati III är regerande kung. På landsorten bor majoriteten av befolkningen i hyddor och försörjer sig på traditionellt jordbruk. Terrängen är bergig vilket gör att landet upplevs större än det är. Här finns många grönskande dalar och vackert landskap. Till kvällen når vi vårt hotell som ligger vackert beläget i Ezulwini Valley (Himmelrikesdalen).

Hotell: Mantenga Lodge
Måltider: Frukost, middag

Eswatini - Hluhluwe nationalpark

Idag återvänder vi till Sydafrika, denna gång genom södra gränsen och det område som kallas Zululand. Först stannar vi till vid ett glasbruk som startades av en svensk organisation 1979, Ngwena glas-fabrik. Här produceras allt med återvunnet glas som lokalbefolkningen hjälper till och samlar in från hela Swaziland. Vi åker vidare till Hluhluwe nationalpark som är Afrikas äldsta nationalpark och är känd för sina noshörningar. På slutet av 1800-talet fanns det bara ett fåtal flockar kvar av den sydliga vita noshörningen. Idag anses den inte längre vara utrotningshotad, mycket på grund av Hluhluwes skyddsåtgärder. Parken är 96 000 hektar och består av två delar, Hluhluwe i norr och Imfolozi i söder. Hluhluwe är verkligen den perfekta platsen att åka på safari och se noshörningar i Sydafrika. Här checkar vi in och tillbringar resten av dagen på egen hand på vår härliga lodge.

Hotell: Anew Hotel Hluhluwe
Måltider: Frukost, middag

Safari i Hluhluwe - St Lucia

Under morgonen åker vi på spännande safari där vi njuter av djuren, fåglarna och det böljande landskapet från våra öppna safarifordon. Efter några timmars safari har en mysig picknick-lunch dukats fram åt oss vid floden. Vi avnjuter maten där kanske några nyfikna apor iakttar oss i bakgrunden. Sedan fortsätter vi vår resa till St Lucia som är en populär semesterort vid Indiska Oceanen. Här är det inte ovanligt att se flodhästar på gatorna. Mellan november och februari varje år samlas här jättesköldpaddor längst kusten för att häcka efter sin långa resa längs den afrikanska kusten. Det finns möjlighet att boka på en kvällsutflykt (då det är lågvatten) för att se när de kommer upp på stränderna för att lägga sina ägg. Havslädersköldpaddan är världens största, och även den lite mindre ”oäkta Karettsköldpaddan” på 100-200 kg lägger ägg på stränderna här.

Hotell: St Lucia Eco Lodge
Måltider: Frukost, picknick-lunch

Båttur i St Lucia

Förmiddagen tillbringar vi till att på egen hand utforska detta vackra område, här finns det bland annat möjlighet till skönt bad eller snorkling. Under eftermiddagen åker vi på båtsafari i St Lucias våtmark. Tack vare dess unika ekosystem är området med på Unescos världsarvslista och är en naturälskares paradis. Bland mangroveträsken finns det gott om flodhästar, krokodiler och fåglar.
Hotell: St Lucia Eco Lodge
Måltider: Frukost, picknick-lunch

St Lucia - Zulukultur - Durban

Idag checkar vi ut och vår rundresa tar oss vidare söderut till Umhlanga som ligger norr om Durban. Vi reser längs med den vackra delfinkusten och gör ett lärorikt stopp i Shakaland. Här får vi lära oss mer om zulukulturen. Sydafrikas största folkgrupp lever just här i Zululand. På början av 1800-talet var Shaka zulufolkets mäktiga kung. Han kallades den svarte Napoleon och erövrade ett område som motsvarade halva nuvarande Sydafrika. Zulunationen värnar om sina uråldriga traditioner än idag, något som vi bevittnar på nära håll. Till eftermiddagen når vi vårt hotell norr om Durban. Många indier invandrade till Durban för att arbeta på sockerrörsplantagen på slutet av 1800-talet, deras influens präglas fortfarande i området. I Durban finns även Sydafrikas största hamn. Eftermiddagen tillbringar vi på egen hand. Passa på att ta några sköna dopp i Indiska Oceanen eller bara njut vid hotellets pool. Avskedsmiddag på kvällen.

Hotell: Umhlanga Ridge
Måltider: Frukost, lunch, avskedsmiddag

Avresa från Sydafrika

Den sista dagen av vår safariresa i Sydafrika är här. Egen tid på förmiddagen innan vi åker till flygplatsen där vi säger hejdå till gruppen och börjar vår resa hem igen.

Måltider: Frukost

Hemkomst

Med många nya minnen i bagaget når vi idag svensk mark igen.

Utflykter

 • Sköldpaddsspårning

  Sköldpaddsspårning

  6-7 h lång utflykt under kvälls-nattetid (under lågvatten) till stranden dit de kommer för att lägga sina ägg. Under nov - feb samlas jättesköldpaddor i St Lucia för att lägga ägg på den strand där de själva en gång kläcktes.

Hotell

 • Protea Hotel Balalaika

  Protea Hotel Balalaika

  En lugn och avkopplande oas i hjärtat av livliga Johannesburg. Beläget nära shoppingcentrum, Nelson Mandela Square, Sandton City och Gautrain så väntar här en behaglig vistelse.

 • Protea Umhlanga Ridge

  Protea Umhlanga Ridge

  Hotellet ligger vackert beläget i den pittoreska Umhlanga-regionen, i närheten av vackra sandstränder. Dammar och kreativa vattenfunktioner pryder den iögonfallande Chris Saunders-parken, precis utanför fönstret.

 • Graskop Hotel

  Graskop Hotel

  Konstgalleriet du kan sova i! Detta boutique-hotell är inspirerat av det ursprungliga 70-talet, med en lyxig och hemtrevlig atmosfär.

 • St Lucia Eco Lodge

  St Lucia Eco Lodge

  Inbäddad i en tropisk trädgård mellan flodmynningen som går ut i Indiska Oceanen, och iSimangalisos våtmarkspark. En idealisk plats för att utforska Sydafrikas världsarvslista.

 • Anew Hotel Hluhluwe

  Anew Hotel Hluhluwe

  På den magnifika Elefantkusten ligger detta 3-stjärniga hotell, inte långt ifrån Sydafrikas största naturreservat. Här erbjuds moderna, luftkonditionerade rum och gratis Wi-Fi. Dessutom finns en utomhuspool att svalka sig i.

 • Mantenga Lodge

  Mantenga Lodge

  Belägen mitt i bergen och den frodiga skogen logger denna lodge. Koppla av vid poolen eller njut av utsikten på vårt däck medan du njuter av solnedgången eller en utsökt måltid på restaurangen.

 • Protea Kruger Gate

  Protea Kruger Gate

  Intill Kruger nationalpark ligger denna Lodge med djur- och naturlivet precis utanför dörren. Här erbjuds den perfekta kombinationen mellan komfort- och naturupplevelse.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2022-02-25
plane-landing Hemkomst
2022-03-08
calender Antal dagar
12 dagar
price-kr Del i dubbelrum
27 950 kr
price-kr Enkelrum
31 950 kr
plane-takeoff Avresa
2022-11-05
plane-landing Hemkomst
2022-11-16
calender Antal dagar
12 dagar
price-kr Del i dubbelrum
29 500 kr *
price-kr Enkelrum
33 950 kr *
plane-takeoff Avresa
2023-02-24
plane-landing Hemkomst
2023-03-07
calender Antal dagar
12 dagar
price-kr Del i dubbelrum
29 500 kr *
price-kr Enkelrum
33 950 kr *
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2022-02-25
plane-landing Hemkomst
2022-03-08
calender Antal dagar
12 dagar
price-kr Del i dubbelrum
27 950 kr
price-kr Enkelrum
31 950 kr
plane-takeoff Avresa
2022-11-05
plane-landing Hemkomst
2022-11-16
calender Antal dagar
12 dagar
price-kr Del i dubbelrum
29 500 kr
price-kr Enkelrum
33 950 kr
plane-takeoff Avresa
2023-02-24
plane-landing Hemkomst
2023-03-07
calender Antal dagar
12 dagar
price-kr Del i dubbelrum
29 500 kr
price-kr Enkelrum
33 950 kr

*Preliminärt pris, vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

Fram till och med januari 2022 kör vi i grupper på max 15 personer på grund av Covid.

I priset ingår:

 • Flyg Stockholm/ Köpenhamn– Johannesburg med retur från Durban.
 • Rum 9 nätter på tre-fyrstjärniga hotell.
 • Frukost alla dagar och 12 måltider.
 • Transporter, inträden och utflykter enligt resebeskrivning.
 • Svensktalande guide.
 • Bagageservice och dricks till bärare.
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om
  flygbolagen ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen, cirka 30 dagar innan avresa.

I priset ingår ej:

 • Dricks till chaufförer och guider.
 • Dryck till måltid.

Flyg till/från Göteborg kan ordnas mot ett tillägg.

Tilläggsutflykt: Sköldpadds-spårning kostar 1 150 kr per person. Utflykten är 6-7 timmar lång och kväll/nattetid. Det går aldrig att garantera att vi får syn på sköldpaddorna.

Klimatkompensera din resa. De flesta väljer 150 kr eller 250 kr. Det går även att välja ett högre belopp. Läs mer www.thabelatravel.com/klimatkompensation

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället. Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 6,25 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 12 dagar är 533 kr per person.

Vi reserverar oss för eventuella hotellbyten, till hotell med lika standard.

Vänligen, ta del av de särskilda och allmänna resevillkoren innan du bokar vår safariresa Sydafrikas Vildmark.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Tilläggsresor

Kapstaden

Kapstaden

Förläng din resa i Afrika med några dagar i en av världens vackraste städer, Kapstaden. Här tar vår kunniga lokalguide med oss till Godahoppsuddens slående vyer, till pingvinkolonin i Boulders Beach och i de frodiga vinlandskapen väntar smakupplevelser som vi tidigare bara kunnat...

Kapstaden

Förläng din resa i Afrika med några dagar i en av världens vackraste städer, Kapstaden. Här tar vår kunniga lokalguide med oss till Godahoppsuddens slående vyer, till pingvinkolonin i Boulders Beach och i de frodiga vinlandskapen väntar smakupplevelser som vi tidigare bara kunnat drömma om. Med dess närhet till naturen får vi i Kapstadens pulserande stadsliv det perfekta avslutet på resan.

 • Dag 1: Ankomst Kapstaden

  Dag 1: Ankomst Kapstaden

  På flygplatsen väntar vår lokalchaufför oss i ankomsthallarna för transport till hotellet. Bergen som omfamnar staden skapar en härlig stämning. Vårt hotell ligger i det säkra området Sea Point vid Atlantkusten.

  Hotell: The Hyde Hotel
  Måltider: –

 • Dag 2: Godahoppsudden

  Dag 2: Godahoppsudden

  Idag åker vi på heldagsutflykt till Godahoppsuddens magnifika stränder och hisnande vyer. Inkluderat ett besök vid  pingvinerna på Boulders Beach och Kirstenbosch botaniska trädgård.

  Hotell: The Hyde Hotel
  Måltider: Frukost

 • Dag 3: Vindistriktet

  Dag 3: Vindistriktet

  Dagens utflykt tar oss till de vackra vindistrikten utanför staden. Vi får en första vinprovning i Paarl med rundtur på gården, en andra i Franschhoek och når tillslut Stellenbosch.

  Hotell: The Hyde Hotel
  Måltider: Frukost

 • Dag 4: Ledig dag

  Dag 4: Ledig dag

  Dag för egna aktiviteter.

  Hotell: The Hyde Hotel
  Måltider: Frukost

 • Dag 5: Avresa Kapstaden

  Dag 5: Avresa Kapstaden

  Idag har vårat spännande äventyr nått sitt slut, i gemensam transport tillbaka till flygplatsen i Kapstaden påbörjar vi vår resa tillbaka till Skandinavien igen.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
5 800 kr
price-kr Enkelrum
8 150 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
5 800 kr
price-kr Enkelrum
8 150 kr
I priset ingår:
 • Transporter, inträden, måltider och utflykter enligt resebeskrivningen
 • Rum 4 nätter på 4* hotell inklusive frukost
I priset ingår ej:
 • Flygtillägg
 • Dryck
 • Dricks

Ett flygtillägg kan tillkomma beroende på var originalresan slutar/ börjar, vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

Utflykterna arrangeras med engelsktalande guide och sker tillsammans med andra, internationella resenärer.

Pris kan komma att variera beroende på säsong, vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.
Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Mauritius

Mauritius

Den välkända paradisön Mauritius breder vackert ut sig med sina tropiska sandstränder i Indiska Oceanen. Vattnet är turkosfärgat och erbjuder snorkling i världsklass, dess kök bjuder på många spännande kreolska smaker. Luta er tillbaka och upplev service utöver det vanliga. Varför...

Mauritius

Den välkända paradisön Mauritius breder vackert ut sig med sina tropiska sandstränder i Indiska Oceanen. Vattnet är turkosfärgat och erbjuder snorkling i världsklass, dess kök bjuder på många spännande kreolska smaker. Luta er tillbaka och upplev service utöver det vanliga. Varför inte åka ut tidigt på morgonen och simma med delfiner eller på djuphavsfiske? På Mauritius finns det även riktigt bra golfbanor och gott om roliga aktiviteter och utflykter.

 • Dag 1: Ankomst Mauritius

  Dag 1: Ankomst Mauritius

  Idag flyger vi vidare till paradisön Mauritius (flyg ingår ej). Transport till  hotellet på öns norra kust. Zilwa Attitude är ett härligt 4-stjärnigt hotell med fyra vackra stränder omkring sig och flera pooler.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 2: Mauritius

  Dag 2: Mauritius

  Totalt strandlyx väntar, slappna av på stranden, vid någon av poolerna eller ge dig ut på spännande utflykter för egen kostnad. Välj och vraka mellan utflykter så som båtutflykt från västkustens lilla hamnen Flic en Flac.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 3: Mauritius

  Dag 3: Mauritius

  Ta dagen som den kommer. Njut av solens värmande strålar från en av strandens alla solstolar, blunda och lyssna på det skvalpande ljudet från havet. Unna dig en lat dag på stranden.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 4: Mauritius

  Dag 4: Mauritius

  Varför inte besöka vulkansjön Ganga Talao? Ganga Talao ligger vackert beläget högt uppe i bergen, med en unik natur. Vid sjön ligger ett tempel som är den äldsta pilgrimsdestinationen för hinduer.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 5: Avresa Mauritius

  Dag 5: Avresa Mauritius

  Transport till flygplatsen där vi påbörjar vår resa hem till Skandinavien igen.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
6 150 kr
price-kr Enkelrum
11 350 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
6 150 kr
price-kr Enkelrum
11 350 kr

I priset ingår:

 • Transporter enligt resebeskrivningen
 • Rum 4 nätter på 4* Zilwa Attitude eller liknande på Mauritius inklusive frukost och middag

I priset ingår ej:

 • Flygtillägg
 • Dryck
 • Dricks

Ett flygtillägg kan tillkomma beroende på var original-resan slutar/ börjar, vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Pris är baserat på resa i högsäsong (januari – april samt hela oktober).

Rovos Rail

Rovos Rail

Efter våra resor som slutar i Sydafrika eller Victoriafallen finns möjlighet att förlänga med världens lyxigaste tågresa, Rovos Rail. Att på räls resa genom Afrika är en upplevelse i sig, men att resa i Rovos Rails komfortabla kupéer i exklusiv viktoriansk stil, med utsökta måltider...

Rovos Rail

Efter våra resor som slutar i Sydafrika eller Victoriafallen finns möjlighet att förlänga med världens lyxigaste tågresa, Rovos Rail. Att på räls resa genom Afrika är en upplevelse i sig, men att resa i Rovos Rails komfortabla kupéer i exklusiv viktoriansk stil, med utsökta måltider och förstklassig service gör det till en oförglömlig upplevelse. Beroende på var er resa med Rovos Rail börjar varierar programmet, nedan är program för resan ifall ni reser från Victoriafallen till Pretoria. 

 • Dag 1: Avresa Victoriafallen

  Dag 1: Avresa Victoriafallen

  Transport på eftermiddagen till Rovos Rail där röda mattan rullas ut och vi välkomnas ombord på världens mest exklusiva tåg. Tåget går i lagom takt för att vi ska hinna njuta av omgivningarna.

  Hotell: Rovos Rail
  Måltider: Middag

 • Dag 2: Hwange nationalpark

  Dag 2: Hwange nationalpark

  Tidig morgon kommer vi fram till Hwanges nationalparks södra delar. Här väntar en safari i öppna safarifordon i soluppgången vid ett närliggande vattenhål där vilt samlas för att dricka.

  Hotell: Rovos Rail
  Måltider: Frukost, lunch, afternoon tea, middag

 • Dag 3: Ledig dag

  Dag 3: Ledig dag

  Idag åker vi över gränsen till Botswana och passerar mäktiga baobabträd eller apbrödsträd. Landskapet skiftar till röda och orangea toner när vi reser genom ökenlandskapet.

  Hotell: Rovos Rail
  Måltider: Frukost, lunch, afternoon tea, middag

 • Dag 4: Ankomst Pretoria

  Dag 4: Ankomst Pretoria

  Efter frukost så kommer vi fram till Pretoria och tågresan med Rovos Rail är slut. Här väntar vår lokalchaufför som kör oss till flygplatsen i Johannesburg där vi sedan påbörjar vår hemresa.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
30 300 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
30 300 kr

Exakt datum avgörs av Rovos Rail avresedatum, vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

I priset ingår:

 • 4 dagar/3 nätters tågresa med 5* Rovos Rail i en Pullman-svit, rutt Victoriafallen – Pretoria.
 • Frukost, lunch och middag samt Afternoon tea ombord tåget.
 • All dryck ombord tåget (förutom premium-drycker).
 • Transport tur och retur tågstationen enligt resebeskrivningen.
 • Inträden och utflykter med Rovos Rails egna egnelsktalande lokalguide enligt resebeskrivning.

I priset ingår ej:

 • Eventuellt flygtillägg, flygskatter.
 • Visum.
 • Dricks.

Uppgradering & rutt, det finns möjlighet att uppgradera till lyxigare tåghytt eller att resa i motsats riktning ”Pretoria – Victoriafallen”. Vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

Flygtillägg kan komma att tillkomma beroende på vår orginalresan börjar eller slutar. Vänligen kontakta Thabela Travel för att bekräfta detta.

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället. Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 6 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 4 dagar är 246 kr per person.

Vänligen, ta del av de särskilda och allmänna resevillkoren innan du bokar resan.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Victoriafallen & safari

Victoriafallen & safari

Upplev ett av världens största vattenfall, Victoriafallet och oslagbart safari i Botswana. I Zimbabwe bevittnar vi hur Zambezifloden dundrar ner i fallen. Grannlandet Botswana dukar istället upp för genuint safari där vi utforskar savannerna under en heldagsutflykt till Chobe nationalpark....

Victoriafallen & safari

Upplev ett av världens största vattenfall, Victoriafallet och oslagbart safari i Botswana. I Zimbabwe bevittnar vi hur Zambezifloden dundrar ner i fallen. Grannlandet Botswana dukar istället upp för genuint safari där vi utforskar savannerna under en heldagsutflykt till Chobe nationalpark. Chobes djurrikedom är imponerande, här hittar vi bland annat många av Afrikas elefanter.

 • Dag 1: Ankomst Victoriafallen

  Dag 1: Ankomst Victoriafallen

  Ankomst till de ståtliga Victoriafallen i Zimbabwe. Efter transport till vårt hotell som ligger precis vid Zambezifloden så checkar vi in och tillbringar eftermiddagen på egen hand.

  Hotell: A´Zambezi River Lodge
  Måltider:

 • Dag 2: Guidad tur vid fallen

  Dag 2: Guidad tur vid fallen

  Till förmiddagen ger vi oss ut på en cirka två timmars guidad rundtur vid fallen. ​Under 1800-talet när Kololo-stammen levde i området så kallade de vattenfallet för ”Mosi-os-Tunya”, vilket betyder ”Röken som dundrar”.

  Hotell: A´Zambezi River Lodge
  Måltider: Frukost

 • Dag 3: Safari i Botswana

  Dag 3: Safari i Botswana

  Tidig morgon gör vi oss klara för en heldagstur i grannlandet Botswana. Där ska vi idag få uppleva förstklassigt safari i Chobe nationalpark. Chobe anses vara ett av Afrikas bästa viltreservat och här finns inte mindre än 120 000 elefanter.

  Hotell: A´Zambezi River Lodge
  Måltider: Frukost, lunch

 • Dag 4: Avresa Victoriafallen

  Dag 4: Avresa Victoriafallen

  Idag checkar ut och får transport tillbaka till Victoriafallens flygplats. Fyllda med nya härliga upplevelser säger vi hejdå och påbörjar vår resa hem igen.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
6 500 kr
price-kr Enkelrum
9 500 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
6 500 kr
price-kr Enkelrum
9 500 kr

I priset ingår:

 • Transporter, utflykten, inträden och måltider enligt resebeskrivningen
 • Rum 3 nätter på A´Zambezi River Lodge i Zimbabwe i ett standardrum i trädgården B&B

I priset ingår ej:

 • Eventuellt flygtillägg
 • Visum
 • Dricks
 • Dryck till måltid

Ett flygtillägg kan tillkomma beroende på var original-resan slutar/ börjar, vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Utflykterna försigår med engelsk guide och andra internationella resenärer

Liknande resor