• plane-takeoff
  • 2020-11-02
  • 2021-02-23
 • Längd: 11 dagar
 • price-icon Pris från: 32 950 kr
 • compas-iconSvensk guide

Sydafrikas vildmark

Följ med på vår resa till Sydafrika med svensk guide. Vi inleder i Drakensbergen där vi följer en av världens största raviner med oförglömliga vyer och det blir även tid för härliga vandringar. Vi åker på safari i Krugerparken, där alla får hjälpas åt att spana efter the big five. Här finns goda möjligheter att hitta både lejon och leopard. I det lilla kungadömet Eswatini  (tidigare Swaziland) bekantar vi oss med befolkningens kultur och passerar ett vackert landskap med traditionella afrikanska byar utspridda längs kullarna. Vi stannar till på några marknader för att ta del av deras vackra hantverk. St Lucias våtmarksområde finns med på världsarvslistan och under vår flodtur ser vi massvis med flodhästar och krokodiler. Det blir även tillfälle för sköna bad i Indiska Oceanen. Stadsrundtur i Durban och Pretoria ingår.

Välkommen till bildvisning om våra resor till Sydafrika! »

Har du inte tänkt dig en resa till Sydafrika med svensk guide?

Kontakta då Thabela Africa, som är vår resebyrå i Sydafrika med svensk personal. De erbjuder följande typer av resor till Sydafrika:
Sydafrikaresa med engelsk guide | Köra-själv-paket | Temaresor | Båt och tågresor

pic1

Svensk Guide

Läs mer
Avresa från Skandinavien

Avresa från Skandinavien på eftermiddagen.

Ankomst till Sydafrika

Välkomna till Sydafrika! Efter landning beger vi oss norrut till Pretoria som är en av Sydafrikas tre huvudstäder. Vi börjar med ett besök på Voortrekker Monumentet där vi ser den största marmorfrisen i världen. Den illustrerar Boernas utvandring från Kapområdet när britterna tog över makten och förbjöd slaveriet. De råkade ut för många svårigheter längs vägen och deras historia är som en spännande saga. Det var vid Church Square som de första byggnaderna uppfördes. Naturligtvis står Paul Kruger staty på torget. Han var president i Sydafrikanska Republiken på slutet av 1800-talet. Guld hittades utanför Johannesburg och massvis med invandrare kom för att pröva lyckan. Då Kruger vägrade ge dem medborgliga rättigheter utbröt Boerkriget mot England. Boerna tvingades kapitulera och 1910 bildades Sydafrikanska Unionen. Från Union Buildings, som är regeringsbyggnaden, har vi utsikt över hela staden. Till eftermiddagen checkar vi in på vårt hotell i Sandton, Johannesburg.

Hotell: Protea Hotel Balalaika
Måltider: Lunch, middag

Johannesburg – Drakensbergen

Tidig morgon ger vi oss av österut mot Drakensbergen. Drakensbergen är en högplatå med flera fina utsiktsplatser över Blyde River Canyon och kallas därför för ”Panoramarutten”. Efter en välsmakande lunch besöker vi Bourke´s Luck Potholes där vi ser 15 miljoner år gamla jättegrytor. De har bildats av virvlar som uppstår när Treur och Blyde River förenas. Vi tar en promenad vid Three Rondawels, där vi har vacker utsikt över Blydepoort Dam. En rondawel är en traditionell hydda och här finns tre klippformationer som ser precis ut som sådana.

Hotell: Graskop Hotel
Måltider: Frukost, lunch, middag

Ravin och eftermiddagssafari

Inte långt ifrån vårt hotell ligger Graskop ravinen som vi utforskar under förmiddagen. I en modern hiss åker vi över 50 meter ner i ravinen där vi omges av tätbevuxen skog och vacker natur. Här nere väntar oss en spännande promenad där vi får lära mer om landets flora. Vi går på bekväma trädäck med träden och växterna nära intill. Väl uppe på toppen igen tar vi plats på en restaurang som blickar ut över ravinen för en gemensam lunch. Mätta och belåtna fortsätter vi mot dagens slutmål, Krugerparken. Här tar vi plats i öppna safarifordon och åker på vår första safari. I skymningen spanar vi vid vattenhålen efter någon av de stora kattdjuren som är aktiva denna tid. I lagom tid till middagen har vi åkt ut ur parken och checkar in på vår trevliga lodge. Vi går igenom vår safarilista och glädjer oss åt hur många djur vi redan stött på.

Hotell: Protea Hotel Kruger Gate
Måltider: Frukost, lunch, middag

Safari Krugerparken

Redan i gryningen ger vi oss av i öppna safarifordon till Krugerparken med frukost nedpackat från hotellet. Djuren är mest aktiva tidigt på morgonen och under skymningen. Krugerparken har fått sitt namn efter den forne presidenten Paul Kruger, som i slutet av 1800-talet ville skydda parken och dess vilda djur. Om alla hjälps åt att speja hittar vi kanske ”The Big Five” (lejon, leopard, elefant, noshörning och vattenbuffel). Vi kör förbi många ståtliga djur och stannar till för att iaktta en flock elefanter en bra stund. Lunchen serveras ute på savannen i skuggan av några träd. Förutom 160 olika däggdjursarter lever här också 500 fågelarter, så det gäller att ha kikaren nära till hands. När mörkret faller börjar vi dra oss tillbaka till lodgen i lagom tid till middagen.

Hotell: Protea Hotel Kruger Gate
Måltider: Frukost, middag

Krugerparken – Eswatini (Swaziland)

Utcheckning efter frukost då vi börjar vår resa genom Mpumalanga provinsen mot det lilla kungadömet Eswatini (tidigare Swaziland). Vi ser odlingar med litchi, bananer och mango längs vägen. Eswatini ligger till största del omringat av Sydafrika och är inte mycket större än Värmland. Eswatini blev ett självständigt kungadöme år 1968 och Mswati III är regerande kung. På landsorten bor majoriteten av befolkningen i hyddor och försörjer sig på traditionellt jordbruk. Terrängen är bergig vilket gör att landet upplevs större än det är. Här finns många grönskande dalar och vackert landskap. Swazifolket är ett älskvärt och vänligt folk som mer än gärna välkomnar turister och stolt visar upp sin kultur. Byn har en huvudbyggnad, kallad Indlunkulu. Denna hydda kallas även mormors/ farmors hus där hon har både sitt kök och förråd. Vi stannar till vid ett glasbruk som startades av en svensk organisation 1979, Ngwena glasfabrik. Här produceras allt med återvunnet glas som lokalbefolkningen hjälper till och samlar in från hela Eswatini. Till eftermiddagen checkar vi in på vårt hotell som ligger vackert beläget i Ezulwini Valley (himmelrikesdalen).

Hotell: Lugugo Sun
Måltider: Frukost, lunch, middag

Eswatini - Safari i Hluhluwe - St Lucia

Idag återvänder vi till Sydafrika. Denna gång genom södra gränsen och till det område som kallas Zululand. Dagens slutmål är St Lucia som är en populär semesterort vid Indiska Oceanen. Här är det inte ovanligt att se flodhästar på gatorna. Längs vägen passerar vi Hluhluwe nationalpark där en mysig picknick-lunch har dukats fram åt oss vid floden. Efter lunch väntar oss spännande safari där vi njuter av djuren, fåglarna och det böljande landskapet från våra öppna safarifordon. Detta är Afrikas äldsta nationalpark och den är mest känd för sina noshörningar. På slutet av 1800-talet fanns det bara ett fåtal flockar kvar av den sydliga vita noshörningen. Idag anses den inte längre vara utrotningshotad, mycket på grund av Hluhluwes skyddsåtgärder.

Hotell: Elephant Lake Hotel
Måltider: Frukost, picknick-lunch

Båttur i St Lucia

Till förmiddagen åker vi på båtsafari i St Lucias våtmark. Tack vare dess unika ekosystem är området med på Unescos världsarvslista och är en naturälskares paradis. Bland mangroveträsken finns det gott om flodhästar, krokodiler och fåglar. Mellan november och februari varje år samlas jättesköldpaddor längst kusten för att häcka efter sin långa resa längs den afrikanska kusten. Det finns möjlighet att boka på en kvällsutflykt (då det är lågvatten) för att se när de kommer upp på stränderna för att lägga sina ägg. Både havslädersköldpaddan som är världens största, och den lite mindre ”oäkta Karettsköldpaddan” på 100-200 kg lägger ägg på stränderna här. Vänligen kontakta Thabela Travel för mer information om tilläggsutflykten.

Hotell: Elephant Lake Hotel
Måltider: Frukost

St Lucia - Zulukultur och Durban

Idag reser vi vidare till Shakaland där vi får lära oss mer om zulukulturen. Sydafrikas största folkgrupp lever här i Zululand. På början av 1800-talet var Shaka zulufolkets mäktiga kung. Han kallades den svarte Napoleon och erövrade ett område som motsvarade halva nuvarande Sydafrika. Zulunationen lever efter deras uråldriga traditioner än idag, något vi denna dag bevittnar på nära håll.
Hotell: Shakaland
Måltider: Frukost, middag

Durban

Vi checkar ut och fortsätter resan mot kuststaden Durban. Under vägen mot hotellet stannar vi till för en trevlig stadsrundtur i Durban. Många indier invandrade till Durban för att arbeta på sockerrörsplantagen på slutet av 1800-talet, deras influens präglas fortfarande i området. I Durban finns även Sydafrikas största hamn. Eftermiddagen tillbringar vi på egen hand. Passa på att ta några sköna dopp i Indiska Oceanien eller bara njut vid hotellets pool. Avslutningsmiddag på kvällen.

Hotell: Umhlanga Ridge
Måltider: Frukost, middag

Avresa från Sydafrika

Många minnen rikare åker vi under tidig morgon till flygplatsen i Durban där vi påbörjar vår resa hem igen. Med en mellanladning i Europa längs vägen är vi framme i Skandinavien redan under sen kväll.

Hotell: –
Måltider: Frukost

Utflykter

 • Sköldpaddsspårning

  Sköldpaddsspårning

  6-7 h lång utflykt under kvälls-nattetid p.g.a. den behövs göras när det är lågvatten. Period för utflykten är november - februari då jättesköldpaddor samlas i St Lucia för att lägga ägg på den strand där de själva en gång kläcktes. De kommer upp på strände...

Hotell

 • Protea Hotel Balalaika

  Protea Hotel Balalaika

  En lugn och avkopplande oas i hjärtat av livliga Johannesburg. Beläget nära shoppingcentrum, Nelson Mandela Square, Sandton City och Gautrain så väntar här bekväma rum tillsammans med förstklassig service. Koppla av vid poolen i deras trädgård.

 • Protea Umhlanga Ridge

  Protea Umhlanga Ridge

  Hotellet ligger vackert beläget i den pittoreska Umhlanga-regionen, i närheten av vackra sandstränder. Lugna dammar och kreativa vattenfunktioner pryder den iögonfallande Chris Saunders-parken, precis utanför fönstret. Njut av solen på takpoolen.

 • Lugogo Sun

  Lugogo Sun

  Hotellet ligger i den lummiga dalen Royal Swazi Valley Resort, och omges av tropisk växtlighet och berg. Anläggningen erbjuder ett spa- och hälsocenter samt en stor utomhuspool där du kan slappna av.

 • Graskop Hotel

  Graskop Hotel

  Konstgalleriet du kan sova i! Detta boutique-hotell är inspirerat av det ursprungliga 70-talet, med en lyxig och hemtrevlig atmosfär.

 • Elephant Lake Hotel

  Elephant Lake Hotel

  Beläget mitt i den trevliga byn St Lucia och i anknytning till dess flodmynning. I St Lucias våtmark finns Sydafrikas största population av flodhästar och här är det vanligt att se flodhästar på gatorna.  

 • Shakaland Hotel

  Shakaland Hotel

  Ett traditionellt boende i KwaZulu Natal, med autentisk afrikansk inredning. Stilen är komplett med träinredning, halmtak och en jordisk, varm atmosfär. Hotellet är ett levande monument till den traditionella zulukulturen, och erbjuder en unik upplevelse.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2020-11-02
plane-landing Hemkomst
2020-11-12
calender Antal dagar
11 dagar
price-kr Del i dubbelrum
32 950 kr *
price-kr Enkelrum
37 950 kr *
plane-takeoff Avresa
2021-02-23
plane-landing Hemkomst
2021-03-05
calender Antal dagar
11 dagar
price-kr Del i dubbelrum
32 950 kr *
price-kr Enkelrum
37 950 kr *
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2020-11-02
plane-landing Hemkomst
2020-11-12
calender Antal dagar
11 dagar
price-kr Del i dubbelrum
32 950 kr
price-kr Enkelrum
37 950 kr
plane-takeoff Avresa
2021-02-23
plane-landing Hemkomst
2021-03-05
calender Antal dagar
11 dagar
price-kr Del i dubbelrum
32 950 kr
price-kr Enkelrum
37 950 kr

*Program och pris är preliminärt, vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

I priset ingår

 • Flyg Stockholm/Köpenhamn/Göteborg – Johannesburg med retur från Durban.
 • Rum 9 nätter på tre-fyrstjärniga hotell.
 • Frukost alla dagar och 12 måltider.
 • Transporter, inträden och utflykter enligt resebeskrivning.
 • Svensktalande guide.
 • Bagageservice och dricks till bärare.
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Dessa är för närvarande cirka 3 500 kr. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen, cirka 30 dagar innan avresa.

I priset ingår ej

 • Dricks till chaufförer och guider.
 • Utflykter bokade på plats.
 • Dryck.
 • Avbeställningsskydd.
 • Reseförsäkring.

Utflykten sköldpadds-spårning kostar 1 150 kr per person. Utflykten är 6-7 timmar lång och kväll/nattetid. Det går aldrig att garantera att vi får syn på sköldpaddorna.

ERV avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället för att vara giltigt. Pris är 6% av önskat belopp.
Boka reseförsäkring, som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 11 dagar: 495 kr per person.

Thabela Travel stödjer projektet Siphilile, i Eswatini, med 100 kr per resenär samt besöker dem under vår resa. Detta är en projekt som arbetar för att förbättra utsatta kvinnor och barns hälsa. Projektet stöds av Sida och Svenska Kyrkan.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta. Vänligen, ta del av de särskilda och allmänna resevillkoren innan du bokar resan.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och hotellbyten, till hotell med lika standard.

Tilläggsresor

Kapstaden

Kapstaden

Förläng din resa i Afrika med några dagar i en av världens vackraste städer, Kapstaden. Här tar vår kunniga lokalguide med oss till Godahoppsuddens slående vyer, till pingvinkolonin i Boulders Beach och i de frodiga vinlandskapen väntar smakupplevelser som vi tidigare bara kunnat...

Kapstaden

Förläng din resa i Afrika med några dagar i en av världens vackraste städer, Kapstaden. Här tar vår kunniga lokalguide med oss till Godahoppsuddens slående vyer, till pingvinkolonin i Boulders Beach och i de frodiga vinlandskapen väntar smakupplevelser som vi tidigare bara kunnat drömma om. Med dess närhet till naturen får vi i Kapstadens pulserande stadsliv det perfekta avslutet på resan.

 • Dag 1: Ankomst Kapstaden

  Dag 1: Ankomst Kapstaden

  På flygplatsen i Kapstaden väntar vår lokalchaufför oss i ankomsthallarna för transport till hotellet. Bergen som omfamnar staden skapar en härlig stämning. Vi checkar in på vårat hotell som ligger i det säkra området Sea Point vid Atlantkusten. Vi bor nära några av Kapstadens vackraste stränder och har det ultimata solnedgångsläge. Till kvällen börjar vi på egen hand utforska stadens förstklassiga kök.

  Hotell: The Hyde Hotel
  Måltider: –

 • Dag 2: Godahoppsudden

  Dag 2: Godahoppsudden

  Med en god frukost i magen gör vi oss redo för dagens guidade dagsutflykt. Idag åker vi till Godahoppsuddens magnifika stränder och hisnande vyer. Vi ger oss ut på den dramatiska Atlantkusten mot Kaphalvön, ett av världens mest natursköna områden. Efter en stund når vi stadsdelen Hout Bay där det finns möjlighet för en uppfriskande båttur för egen kostnad. Framme vid Kapuddens naturreservat är vegetationen slående. Den kallas för fynbos och består framför allt av proteabuskar. Floran och faunan har bevarats precis som det såg ut år 1488 när Bartholomeu Dias rundade udden. Efter besöket på Godahoppsudden hälsar vi på hos de utrotningshotade pingvinerna på Boulders Beach. Det är fascinerande att se hur pingvinerna lever här på varmare breddgrader. När vi styr kosan tillbaka mot hotellet stannar vi till i Kirstenbosch botaniska trädgård för en mysig promenad igenom växtligheten.

  Hotell: The Hyde Hotel
  Måltider: Frukost

 • Dag 3: Vindistriktet

  Dag 3: Vindistriktet

  Vi vaknar upp i närheten av det ståtliga Taffelberget och bara njuter av utsikten en stund till morgonkaffet. Efter frukost är det dags att åka ut till de tjusiga vin-distrikten. Här väntar något vi bara kan drömma om i Sverige. Vi ger oss ut på en vacker sträcka som slingrar sig till hjärtat av Sydafrikas vinregion. Från bilfönstret bevittnar vi fantastiska bergskedjor, ett lummigt landskap där vingård efter vingård avlöser varandra. Att Sydafrika har bra viner, det är det ingen tvekan om, idag får vi uppleva det på nära håll. Vårat äventyr börjar i vinområdet Paarl, vi åker sen vidare till Franschhoek vid sidan av Drakensbergen och når tillslut Stellenbosch. Stellenbosch är landets näst äldsta stad som upptäcktes redan år 1679 och symboliserar idag hjärtat av Sydafrikas vinregion. Staden är uppkallad efter sin grundare Simon van der Stel. Efter många smaksensationer åker vi tillbaka till hotellet och tillbringar resten av dagen på egen hand.

  Hotell: The Hyde Hotel
  Måltider: Frukost

 • Dag 4: Ledig dag

  Dag 4: Ledig dag

  Dag för egna aktiviteter.

  Hotell: The Hyde Hotel
  Måltider: Frukost

 • Dag 5: Avresa Kapstaden

  Dag 5: Avresa Kapstaden

  Idag har vårat spännande äventyr nått sitt slut, i gemensam transport tillbaka till flygplatsen i Kapstaden påbörjar vi vår resa tillbaka till Skandinavien igen.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
5 950 kr
price-kr Enkelrum
7850* kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
5 950 kr
price-kr Enkelrum
7850* kr

*Vissa utflykter är baserade på minst 2 resenärer. Vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

I priset ingår:

 • Rum 4 nätter på fyrstjärniga The Hyde Hotel i ett standardrum inklusive frukost.
 • Transport flygplats / hotell / flygplats.
 • Utflykter enligt resebeskrivningen.
 • 3 vinsmakningar samt 1 guidad tur i vinkällare under utflykten till vinlandskapen.

I priset ingår ej:

 • Flygtillägg.
 • Dricks.

Ett flygtillägg kan tillkomma beroende på var orginalresan slutar och hur nära inpå avresa som tilläggsresan bokas, vänligen kontakta Thabela Travel för vidare information om detta.

Observera att inga bokningar är gjorda i dagsläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Vi reserverar oss för eventuella hotellbyten, till hotell med lika standard.

Utflykterna arrangeras med engelsktalande guide och försigår tillsammans med andra, internationella resenärer.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli
strandsatta.

Mauritius

Mauritius

Den välkända paradisön Mauritius breder vackert ut sig med sina tropiska sandstränder i Indiska Oceanen. Vattnet är turkosfärgat och erbjuder snorkling i världsklass, dess kök bjuder på många spännande kreolska smaker. Luta er tillbaka och upplev service utöver det vanliga. Varför...

Mauritius

Den välkända paradisön Mauritius breder vackert ut sig med sina tropiska sandstränder i Indiska Oceanen. Vattnet är turkosfärgat och erbjuder snorkling i världsklass, dess kök bjuder på många spännande kreolska smaker. Luta er tillbaka och upplev service utöver det vanliga. Varför inte åka ut tidigt på morgonen och simma med delfiner eller på djuphavsfiske? På Mauritius finns det även riktigt bra golfbanor och gott om roliga aktiviteter och utflykter.

 • Dag 1: Johannesburg

  Dag 1: Johannesburg

  Övernattning i Johannesburg på flygplatshotell.

  Hotell: Birchwood Hotel
  Måltider: –

 • Dag 2: Ankomst Mauritius

  Dag 2: Ankomst Mauritius

  Idag flyger vi vidare till paradisön Mauritius (flygkostnaden ingår ej). På flygplatsen välkomnas vi med öppna armar av lokalchauffören som kör oss till hotellet på öns norra kust. Här väntar en äkta barfotakänsla kombinerad med lagom lyx. Här sitter vi på lunch-restaurangen nere vid havet i flip-flops, badbyxor och t-shirt. Zilwa Attitude är ett härligt 4-stjärnigt hotell med fyra vackra stränder omkring sig, flera pooler att svalka oss i och ett lyxigt spa för total avslappning. Slå dig ner i hotellets egna soffgrupp på stranden och utforska den spännande strandbaren i en mysig atmosfär. Några ljuvliga dagar på ön väntar oss.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 3: Mauritius

  Dag 3: Mauritius

  Totalt strandlyx väntar, slappna av på stranden, vid någon av poolerna eller ge dig ut på spännande utflykter för egen kostnad. Välj och vraka mellan utflykter så som båtutflykt från västkustens lilla hamnen Flic en Flac. Där ligger de blåvita båtarna på rad och speglar sig i det ljusblå havet. Vada förbi fiskebåtarna och kliv ombord på den privata motorbåten eller en större katamaran, en dagsutflykt för sköna bad, snorkling och grill-lunch på stranden.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 4: Mauritius

  Dag 4: Mauritius

  Ledig dag för egna aktiviteter.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 5: Mauritius

  Dag 5: Mauritius

  Ta dagen som den kommer. Njut av solens värmande strålar från en av strandens alla solstolar, blunda och lyssna på det skvalpande ljudet från havet. Unna dig en lat dag på stranden.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 6: Mauritius

  Dag 6: Mauritius

  Ledig dag. För den kulturintresserade rekommenderas ett besök till vulkansjön Ganga Talao, även kallad Grand Bassin. Ganga Talao ligger vackert beläget högt uppe i bergen, med en dramatisk och unik natur. Vid sjön ligger ett tempel som är den äldsta pilgrimsdestinationen för hinduer.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 7: Avresa Mauritius

  Dag 7: Avresa Mauritius

  Transport till flygplatsen där vi påbörjar vår resa hem till Skandinavien igen.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
8 950 kr
price-kr Enkelrum
16 050 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
8 950 kr
price-kr Enkelrum
16 050 kr

I priset ingår:

 • Rum 1 natt på 4-stjärninga Birchwood Hotel i Silverbirch standardrum inklusive frukost.
 • Rum 5 nätter på 4-stjärniga Zilwa Attitude i ett Superiorrum inklusive frukost och middag.
 • Transporter enligt resebeskrivningen.

I priset ingår ej:

 • Eventuellt flygtillägg.
 • Dricks.

Flygtillägg kan komma att tillkomma beroende på vår orginalresan börjar eller slutar. Vänligen kontakta Thabela Travel för att bekräfta detta.

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället. Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 6 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 7 dagar är 343 kr per person.

Vi reserverar oss för eventuella hotellbyten, till hotell med lika standard.

Vänligen, ta del av de särskilda och allmänna resevillkoren innan du bokar resan.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Rovos Rail

Rovos Rail

Efter våra resor som slutar i Sydafrika eller Victoriafallen finns möjlighet att förlänga med världens lyxigaste tågresa, Rovos Rail. Att på räls resa genom Afrika är en upplevelse i sig, men att resa i Rovos Rails komfortabla kupéer i exklusiv viktoriansk stil, med utsökta måltider...

Rovos Rail

Efter våra resor som slutar i Sydafrika eller Victoriafallen finns möjlighet att förlänga med världens lyxigaste tågresa, Rovos Rail. Att på räls resa genom Afrika är en upplevelse i sig, men att resa i Rovos Rails komfortabla kupéer i exklusiv viktoriansk stil, med utsökta måltider och förstklassig service gör det till en oförglömlig upplevelse. Beroende på var er resa med Rovos Rail börjar varierar programmet, nedan är program för resan ifall ni reser från Victoriafallen till Pretoria. 

 • Avresa Victoriafallen

  Avresa Victoriafallen

  Transport på eftermiddagen till Rovos Rail där röda mattan rullas ut och vi välkomnas ombord på världens mest exklusiva tåg. Tåget går i lagom takt för att vi ska hinna njuta av omgivningarna som vi reser igenom. Längs vägen stannar vi också till för att göra spännande utflykter. Alla kupéer är sviter utrustade med luftkonditionering, kassaskåp, bekväma sängar och privat badrum med dusch och wc. När vi har installerat oss ombord, kan vi njuta av en välsmakande middag medan Zimbabwes fantastiska natur och djur kan upplevas från en fönsterplats ombord.

  Hotell: Rovos Rail / Pullman svit
  Måltider: Middag

 • Hwange nationalpark

  Hwange nationalpark

  Tidig morgon kommer vi fram till Hwanges nationalparks södra delar. Här väntar en safari i öppna safarifordon i soluppgången vid ett närliggande vattenhål där vilt samlas för att dricka. Vi är tillbaka ombord tåget på förmiddagen och kan stärka oss med en härlig brunch medan tåget rullar genom Zimbabwes vildmark. Från Rovos Rails utsiktsvagn kan vi luta oss tillbaka i bekväma fåtöljer och soffor och njuta av alla de vackra naturscenerier med vilda djur och fåglar som vi reser igenom. På kvällen närmar vi oss gränsen mot Botswana och tåget stannar till för en övernattning ombord.

  Hotell: Rovos Rail / Pullman svit
  Måltider: Frukost, lunch, afternoon tea, middag

 • Ledig dag

  Ledig dag

  Idag åker vi över gränsen till Botswana och passerar mäktiga baobabträd eller apbrödsträd. Träden kan bli över 1 000 år gamla och de äldsta träden kan bli 20 meter höga och ha en diameter på omkring 11 meter. Trädet suger upp enorma mängder med vatten som det sparar i stammen för att klara långa perioder av torka. Landskapet skiftar till röda och orangea toner när vi reser genom ökenlandskapet. Vi passerar ytterligare en landsgräns idag när vi kommer till Sydafrika. Här reser vi genom bergskedjan Magliesberg där vi kan njuta av en fantastisk utsikt över grönskande dalgångar och floder.

  Hotell: Rovos Rail / Pullman svit
  Måltider: Frukost, lunch, afternoon tea, middag

 • Ankomst Pretoria

  Ankomst Pretoria

  Efter frukost så kommer vi fram till Pretoria och tågresan med Rovos Rail är slut. Här väntar vår lokalchaufför som kör oss till flygplatsen i Johannesburg där vi sedan påbörjar vår resa hem till Skandinavien igen eller vidare för nya äventyr. Ett eventuellt flygtillägg kan komma att tillkomma, se vidare information under prisinformationen.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost, lunch, middag

 • Hemkomst Skandinavien

  Hemkomst Skandinavien

  Ankomst till Skandinavien efter mellanlandning längs vägen, fyllda med nya upplevelser och intryck.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
30 300 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
30 300 kr

Avresedatum och pris varierar beroende på Rovos Rails avgångsdatum, vänligen bekräfta avresedatum med Thabela Travel.

I priset ingår:

 • 4 dagar/3 nätters tågresa med 5* Rovos Rail i en Pullman-svit på resrutten Victoriafallen-Pretoria.
 • Frukost, lunch och middag samt Afternoon tea ombord tåget.
 • All dryck ombord tåget.
 • Transport tur och retur tågstationen enligt resebeskrivningen.
 • Inträden och utflykter med Rovos Rails egna engelsktalande lokalguide enligt resebeskrivning.

I priset ingår ej:

 • Eventuellt flygtillägg, flygskatter och visumkostnad.
 • Dricks.
 • Uppgradering till Deluxe eller Royal svit.
 • Reseförsäkring.
 • Avbeställningsskydd.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Det finns även möjlighet att uppgradera till lyxigare tåghytt eller att resa i motsats riktning ”Pretoria-Victoriafallen”. Vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

Ett mindre flygtillägg kan tillkomma beroende på var orginalresan slutar och hur nära inpå avresa som tilläggsresan bokas, vänligen kontakta Thabela Travel för information om detta.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.
Vänligen ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Victoriafallen & safari

Victoriafallen & safari

Upplev ett av världens största vattenfall, Victoriafallet och oslagbart safari i Botswana. I Zimbabwe bevittnar vi hur Zambezifloden dundrar ner i fallen. Grannlandet Botswana dukar istället upp för genuint safari där vi utforskar savannerna under en heldagsutflykt till Chobe nationalpark....

Victoriafallen & safari

Upplev ett av världens största vattenfall, Victoriafallet och oslagbart safari i Botswana. I Zimbabwe bevittnar vi hur Zambezifloden dundrar ner i fallen. Grannlandet Botswana dukar istället upp för genuint safari där vi utforskar savannerna under en heldagsutflykt till Chobe nationalpark. Chobes djurrikedom är imponerande, här hittar vi bland annat många av Afrikas elefanter.

 • Dag 1: Johannesburg

  Dag 1: Johannesburg

  Övernattning i Johannesburg på flygplatshotell innan avresa.

  Hotell: City Lodge O.R.Tambo
  Måltider: –

 • Dag 2: Ankomst Victoriafallen

  Dag 2: Ankomst Victoriafallen

  Flyg från Johannesburg till Victoriafallen i Zimbabwe (ingår ej). Den förste vite mannen som beskådade Victoriafallen var Dr David Livingstone som 1855 kom paddlande längs Zambezifloden och döpte den efter Englands drottning. Detta är ett av världens största vattenfall, dubbelt så högt som Niagarafallen. Victoriafallen som ligger på gränsen mellan Zimbabwe och Zambia anses vara en av världens vackraste platser. I dånet från denna naturkraft kan vi se färgstarka regnbågar avteckna sig mot fallet och i forsdimman frodas regnskogen. Efter transport till vår lodge checkar vi in och tillbringar eftermiddagen på egen hand.

  Hotell: A´Zambezi River Lodge
  Måltider: Frukost

 • Dag 3: Victoriafallen

  Dag 3: Victoriafallen

  Efter en smakrik frukost på hotellet ger vi oss ut på en cirka två timmars guidad rundtur vid fallen. ​Under 1800-talet när Kololo-stammen levde i området så kallade de vattenfallet för ”Mosi-os-Tunya”, vilket betyder ”Röken som dundrar”. Den kunniga lokalguiden tar oss på en härlig promenad, vi stannar till vid flera vackra utsiktsplatser med magiska vyer. Till eftermiddagen finns ett flertal andra aktiviteter att följa med på för egen kostnad. Boka kanske en helikoptertur över fallen för unika, kittlande upplevelser. Andra aktiviteter innefattar bland annat ortens elefantprojekt eller besök på hantverksamarknaden. I området gömmer sig också restaurangen The Boma som dukar upp för spännande middagar med shower i äkta Afrikansk anda. Här kan vi kan bland annat smaka antilop, krokodil och delikatessen mopanemaskar.

  Hotell: A´Zambezi River Lodge
  Måltider: Frukost

 • Dag 4: Safari i Botswana

  Dag 4: Safari i Botswana

  Idag har det blivit dags att helt byta miljö. Tidig morgon gör vi oss klara för en heldagstur i grannlandet Botswana. Där ska vi idag få uppleva förstklassigt safari i Chobe nationalpark. Chobe anses vara ett av Afrikas bästa viltreservat och här finns inte mindre än 120 000 elefanter, vilket är den största koncentrationen på hela kontinenten. Det finns här också möjligheten att se chobebuskbocken och pukuantilopen som bara finns i denna del av Afrika. När vi långsamt rör oss fram på savannen i våra öppna safarifordon stöter vi titt som tätt på de ståtliga vilddjuren, lunchen äter vi under ett längre stopp i skuggan av ett träd. Några nyfikna babianer iakttar oss på distans. Senare på kvällen är vi tillbaka på lodgen med fyllda kamerarullar.

  Hotell: A´Zambezi River Lodge
  Måltider: Frukost, lunch

 • Dag 5: Avresa Victoriafallen

  Dag 5: Avresa Victoriafallen

  Idag checkar ut och får transport till Victoriafallens flygplats. Fyllda med nya härliga upplevelser säger vi hejdå och påbörjar vår resa hem igen.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
10 950 kr
price-kr Enkelrum
16 900 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
10 950 kr
price-kr Enkelrum
16 900 kr

*Utflykten till Botswana/Chobe nationalpark är baserad på minst 2 deltagare.

I priset ingår:

 • Rum 1 natt på 3-stjärniga City Lodge Hotel OR Tambo i ett standardrum inklusive frukost.
 • Rum 3 nätter på 3-stjärniga A´Zambezi River Lodge i ett standardrum som vätter mot floden inklusive frukost.
 • 1 Lunch (under utflykten i Botswana).
 • Inträden, nationalparksavgifter, transporter och utflykter enligt resebeskrivningen.
 • Engelsktalande lokalguide under utflykten vid Victoriafallen och i Chobe nationalpark.

I priset ingår ej:

 • Flyg och flygskatter.
 • Visum till Zimbabwe som kostar cirka 50 USD (Double Entry) och ställs ut vid gränsen.
 • Dricks.
 • Måltider som ej anges i resebekrivningen.
 • Reseförsäkring.
 • Avbeställningsskydd.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet som är utanför vår kontroll.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli
strandsatta.

Vänligen ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Ovan priser gäller till och med 31:a december 2019.

Liknande resor