• plane-takeoff
  • 2025-02-15
 • Längd: 12 dagar
 • price-icon Pris från: 32 250 kr
 • compas-iconSvensk guide

Sydafrikas vildmark

Följ med på vår fantastiska safariresa till Sydafrika med svensk guide. På den här rundresan kommer du utforska Sydafrikas vackraste platser, se vilda djur och lära känna den sydafrikanska kulturen. Vi inleder i Drakensbergen där vi åker längs med Panoramarutten och njuter av utsikten över världens största raviner. Det finns även tid för härliga vandringar i det andlöst vackra landskapet. Vi åker på safari i Sydafrikas största nationalpark Krugerparken, där alla får hjälpas åt att spana efter The Big Five. Här finns goda möjligheter att hitta både lejon och leopard. I det lilla kungadömet Eswatini (tidigare Swaziland) bekantar vi oss med befolkningens kultur och passerar ett vackert landskap med traditionella afrikanska byar utspridda längs kullarna. Vi stannar till på några marknader för att ta del av deras vackra hantverk. St Lucias våtmarksområde finns med på världsarvslistan och under vår flodtur ser vi massvis med flodhästar och krokodiler. Det blir även tillfälle för sköna bad i Indiska Oceanen. Stadsrundtur i Durban och Pretoria ingår.

Se våra videos om Sydafrika här »

Har du inte tänkt dig en safariresa till Sydafrika med svensk guide?

Kontakta då Thabela Africa, som är vår resebyrå i Sydafrika med svensk personal. De erbjuder följande typer av resor till Sydafrika:
Sydafrikaresa med engelsk guide | Köra-själv-paket | Temaresor | Båt och tågresor

pic1

Svensk Guide

Läs mer
Avresa från Skandinavien

Nu börjar vår spännande rundresa till Sydafrikas vildmark. Avresa sker från Skandinavien på eftermiddagen.

Ankomst till Sydafrika

Välkomna till Sydafrika! I ankomsthallarna på Johannesburgs flygplats möter vi vår svensktalande guide som tar emot oss med öppna armar. Vår rundresa i Sydafrika börjar med en inblick i landets skakiga historia. Efter en traditionell lunch besöker vi Apartheid museet som öppnade 2001 och är känt som det mest framstående museet i världen som berör 1900-talet i Sydafrika. Här får vi se apartheids uppgång och fall, händelser och mänskliga historier som inträffade under denna perioden. Till kvällen lär vi känna våra medresenärer över en välkomstmiddag.

Hotell: Protea Hotel Balalaika
Måltider: Lunch, välkomstmiddag

Johannesburg – Pretoria - Panoramarutten

Vi börjar vår resa norrut med ett första stopp i Pretoria som är en av Sydafrikas tre huvudstäder. Här besöker vi Voortrekker Monumentet där vi ser den största marmorfrisen i världen. Den illustrerar Boernas utvandring från Kapområdet när britterna tog över makten och förbjöd slaveriet. De råkade ut för många svårigheter längs vägen och deras historia är som en spännande saga. I Church Square står Paul Kruger staty på torget. Han var president i Sydafrikanska Republiken på slutet av 1800-talet. Guld hittades utanför Johannesburg och massvis med invandrare kom för att pröva lyckan. Då Kruger vägrade ge dem medborgliga rättigheter utbröt Boerkriget mot England. Boerna tvingades kapitulera och 1910 bildades Sydafrikanska Unionen. Från Union Buildings, som är regeringsbyggnaden, har vi utsikt över hela staden. Vi lämnar storstaden bakom oss och färdas genom vackra berg och dalar i ett varierat skogslandskap mot dagens slutmål som är Graskop vid Panoramarutten.

Hotell: Graskop Hotel
Måltider: Frukost, lunch, middag

Panoramarutten

Tidig morgon ger vi oss ut för att utforska Drakensbergen. Drakensbergen är en högplatå med flera fina utsiktsplatser över Blyde River Canyon och kallas därför för ”Panoramarutten”. Vi stannar till vid Bourke´s Luck Potholes där vi ser 15 miljoner år gamla jättegrytor. De har bildats av virvlar som uppstår när Treur och Blyde River förenas. Vi tar en promenad vid Three Rondavels, där vi har vacker utsikt över Blydepoort Dam. En rondavel är en traditionell hydda och här finns tre klippformationer som ser precis ut som sådana. I Graskop ravinen åker vi i en modern lift över 50 meter ner i ravinen, där omges vi av tätbevuxen skog och vacker natur. Under en promenad i ravinen lär vi om landets flora. Vi går på bekväma trädäck med träden och växterna nära intill. Väl uppe på toppen igen tar vi plats på en restaurang som blickar ut över ravinen för en gemensam lunch. Mätta och belåtna fortsätter vi mot vårt nya hotell som ligger i närheten av den mytomspunna Krugerparken.

Hotell: Nkambeni Safari Lodge
Måltider: Frukost, lunch, middag

Safari i Krugerparken

Nu börjar den efterlängtade safaridelen av vår rundresa i Sydafrika. Redan i gryningen ger vi oss av i öppna safarifordon till Krugerparken med frukost nedpackat från hotellet. Djuren är som mest aktiva tidigt på morgonen och under skymningen. Krugerparken har fått sitt namn efter den forne presidenten Paul Kruger, som i slutet av 1800-talet ville skydda parken och dess vilda djur. Om alla hjälps åt att speja hittar vi kanske ”The Big Five” (lejon, leopard, elefant, noshörning och vattenbuffel). Vi kryssar fram mellan vattenhål och vattenhål där vi börjar bekanta oss med landets fascinerande djurliv. Förutom 160 olika däggdjursarter lever här också 500 fågelarter, så det gäller att ha kikaren nära till hands. Till eftermiddagen börjar vi dra oss tillbaka till lodgen för att slappna av resten av dagen.

Hotell: Nkambeni Safari Lodge
Måltider: Frukost, picknick-lunch, middag

Morgonsafari – Eswatini

Väckarklockan ringer tidigt, vi åker på en spännande morgonsafari i ett naturreservat som gränsar till Krugerparken. Väl tillbaka på lodgen checkar vi ut och börjar vår resa genom Mpumalanga provinsen mot det lilla kungadömet Eswatini (tidigare Swaziland). Vi ser odlingar med litchi, bananer och mango längs vägen. Eswatini ligger till största del omringat av Sydafrika och är inte mycket större än Värmland. Landet blev ett självständigt kungadöme år 1968 och Mswati III är regerande kung. På landsorten bor majoriteten av befolkningen i hyddor och försörjer sig på traditionellt jordbruk. Terrängen är bergig vilket gör att landet upplevs större än det är. Här finns många grönskande dalar och vackert landskap. Till kvällen når vi vårt hotell som ligger vackert beläget i Ezulwini Valley (Himmelrikesdalen).

Hotell: Mantenga Lodge
Måltider: Frukost, lunch, middag

Eswatini - Hluhluwe nationalpark

Idag återvänder vi till Sydafrika, denna gång genom södra gränsen och det område som kallas Zululand. Först stannar vi till vid ett glasbruk som startades av en svensk organisation 1979, Ngwena glas-fabrik. Här produceras allt med återvunnet glas som lokalbefolkningen hjälper till och samlar in från hela Eswatini. Vi åker vidare till Hluhluwe nationalpark som är Afrikas äldsta nationalpark och är känd för sina noshörningar. På slutet av 1800-talet fanns det bara ett fåtal flockar kvar av den sydliga vita noshörningen. Idag anses den inte längre vara utrotningshotad, mycket på grund av Hluhluwes skyddsåtgärder. Parken är 96 000 hektar och består av två delar, Hluhluwe i norr och Imfolozi i söder. Hluhluwe är verkligen den perfekta platsen att åka på safari och se noshörningar i Sydafrika. Till kvällen väntar en traditionell uppvisning av zuludans. Zulukulturen är Sydafrikas största folkgrupp som lever just här i Zululand. På början av 1800-talet var Shaka zulufolkets mäktiga kung. Han kallades den svarte Napoleon och erövrade ett område som motsvarade halva nuvarande Sydafrika.

Hotell: Anew Hotel Hluhluwe
Måltider: Frukost, middag

Safari i Hluhluwe - båttur i St Lucia

Under morgonen åker vi på safari i hluhluwe imfolozi nationalpark där vi njuter av djuren, fåglarna och det böljande landskapet från våra öppna safarifordon. Efter några timmars safari har en mysig picknick-lunch dukats fram åt oss vid floden. Vi avnjuter maten där kanske några nyfikna apor iakttar oss i bakgrunden. Sedan fortsätter vi vår resa till St Lucia som är en populär semesterort vid Indiska Oceanen. Här är det inte ovanligt att se flodhästar på gatorna. Under eftermiddagen åker vi på båtsafari i St Lucias våtmark. Tack vare dess unika ekosystem är området med på Unescos världsarvslista och är en naturälskares paradis. Bland mangroveträsken finns det gott om flodhästar, krokodiler och fåglar.

Hotell: St Lucia Eco Lodge
Måltider: Frukost, picknick-lunch

Snorkling och strandgrillning

Idag åker vi ut på en heldagsutflykt för att utforska ännu mer av St Lucias våtmarksområde. Vi tar plats i öppna safarifordon för att verkligen andas in de vackra omgivningarna. Vi iaktar både djuren och naturen och gör några timmars stopp vid standen vid Cape Vidal. Här finns det möjlighet till skönt bad och snorkling. Lunchen består av en klassisk braai (grillning) vid stranden. Mellan november och februari varje år samlas här jättesköldpaddor längst kusten för att häcka efter sin långa resa längs den afrikanska kusten. Det finns möjlighet att boka på en kvällsutflykt (då det är lågvatten) för att se när de kommer upp på stränderna för att lägga sina ägg. Havslädersköldpaddan är världens största, och även den lite mindre ”oäkta Karettsköldpaddan” på 100-200 kg lägger ägg på stränderna här. Vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

Hotell: St Lucia Eco Lodge
Måltider: Frukost, grilllunch

St Lucia - stadsrundtur i Durban

Idag checkar vi ut och vår rundresa tar oss vidare söderut till Umhlanga som ligger norr om Durban. Vi reser längs med den vackra delfinkusten och börjar med en stadsrundtur i Durban vid ankomst. Många indier invandrade till Durban för att arbeta på sockerrörsplantagen på slutet av 1800-talet, deras influens präglas fortfarande i området. I Durban finns även Sydafrikas största hamn. I mån av tid finns det till eftermiddagen möjlighet till fler sköna dopp i Indiska Oceanen. Avskedsmiddag på kvällen.

Hotell: Premier Splendid Inn Umhlanga
Måltider: Frukost, avskedsmiddag

Avresa från Sydafrika

Den sista dagen av vår safariresa i Sydafrika är här. Vi åker inrikesflyg tillbaka till Johannesburg där vi sedan säger hejdå till gruppen och påbörjar vår resa hem igen eller vidare på egna äventyr under en härlig tilläggsresa.

Hotell: –
Måltider: Frukost

Hemkomst

Med många nya minnen i bagaget når vi idag svensk mark igen.

Utflykter

 • Sköldpaddsspårning

  Sköldpaddsspårning

  6-7 h lång utflykt under kvälls-nattetid (under lågvatten) till stranden dit de kommer för att lägga sina ägg. Under nov - feb samlas jättesköldpaddor i St Lucia för att lägga ägg på den strand där de själva en gång kläcktes.

Hotell

 • Protea Hotel Balalaika

  Protea Hotel Balalaika

  En lugn och avkopplande oas i hjärtat av livliga Johannesburg. Beläget nära shoppingcentrum, Nelson Mandela Square, Sandton City och Gautrain så väntar här en behaglig vistelse.

 • Graskop Hotel

  Graskop Hotel

  Konstgalleriet du kan sova i! Detta boutique-hotell är inspirerat av det ursprungliga 70-talet, med en lyxig och hemtrevlig atmosfär.

 • St Lucia Eco Lodge

  St Lucia Eco Lodge

  Inbäddad i en tropisk trädgård mellan flodmynningen som går ut i Indiska Oceanen, och iSimangalisos våtmarkspark. En idealisk plats för att utforska Sydafrikas världsarvslista.

 • Anew Hotel Hluhluwe

  Anew Hotel Hluhluwe

  På den magnifika Elefantkusten ligger detta 3-stjärniga hotell, inte långt ifrån Sydafrikas största naturreservat. Här erbjuds moderna, luftkonditionerade rum och gratis Wi-Fi. Dessutom finns en utomhuspool att svalka sig i.

 • Splendid Inn Umhlanga

  Splendid Inn Umhlanga

  Med vacker utsikt över Indiska Oceanien är detta en perfekt plats till att bara slappna av och andas in det sista av Sydafrika. Den vidsträckta stranden ligger cirka 1,5 km bort.

 • Nkambeni Safari Camp

  Nkambeni Safari Camp

  Här bor vi i bekväma, permanenta safaritält mitt i Sydafrikas vildmark. Inlindade av den mytomspunna Kruger nationalpark finns här en trevlig pool, bar och lounge där vi kan avnjuta flera solnedgångar.

 • Mantenga Lodge

  Mantenga Lodge

  Belägen mitt i bergen och den frodiga skogen logger denna lodge. Koppla av vid poolen eller njut av utsikten på vårt däck medan du njuter av solnedgången eller en utsökt måltid på restaurangen.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2025-02-15
plane-landing Hemkomst
2025-02-26
calender Antal dagar
12 dagar
price-kr Del i dubbelrum
32 250 kr
price-kr Enkelrum
35 550 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2025-02-15
plane-landing Hemkomst
2025-02-26
calender Antal dagar
12 dagar
price-kr Del i dubbelrum
32 250 kr
price-kr Enkelrum
35 550 kr

I priset ingår:

 • Flyg Stockholm – Johannesburg tur och retur samt inrikesflyg Durban – Johannesburg,
 • Rum på tre till fyrstjärniga hotell inklusive frukost,
 • Transporter, måltider, inträden och utflykter enligt resebeskrivning. Safari i öppna jeepar med naturguide,
 • Svensktalande professionell reseledning,
 • Bagageservice och dricks till bärare,
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen, cirka 30 dagar innan avresa.

I priset ingår ej:

 • Dricks till chaufförer och guider.
 • Dryck till måltid.

Flyg från/till Göteborg/Köpenhamn kan ordnas vid förfrågan och mot tillägg.

Klimatkompensera din resa. De flesta väljer 150 kr eller 250 kr. Det går även att välja ett högre belopp. Läs mer www.thabelatravel.com/klimatkompensation

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället. Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 7 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 12 dagar är 636 kr per person.

Vi reserverar oss för eventuella hotellbyten, till hotell med lika standard.

Vänligen, ta del av de särskilda och allmänna resevillkoren innan du bokar vår safariresa Sydafrikas Vildmark.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Tilläggsresor

Kapstaden

Kapstaden

Förläng din resa i Afrika med några dagar i en av världens vackraste städer, Kapstaden. Här tar vår kunniga lokalguide med oss till Godahoppsuddens slående vyer, till pingvinkolonin i Boulders Beach och i de frodiga vinlandskapen väntar smakupplevelser som vi tidigare bara kunnat...

Kapstaden

Förläng din resa i Afrika med några dagar i en av världens vackraste städer, Kapstaden. Här tar vår kunniga lokalguide med oss till Godahoppsuddens slående vyer, till pingvinkolonin i Boulders Beach och i de frodiga vinlandskapen väntar smakupplevelser som vi tidigare bara kunnat drömma om. Med dess närhet till naturen får vi i Kapstadens pulserande stadsliv det perfekta avslutet på resan.

 • Dag 1: Ankomst Kapstaden

  Dag 1: Ankomst Kapstaden

  På flygplatsen väntar vår lokalchaufför oss i ankomsthallarna för transport till hotellet. Bergen som omfamnar staden skapar en härlig stämning. Vårt hotell ligger i det säkra området Sea Point vid Atlantkusten.

  Hotell: Blackheath Lodge
  Måltider: –

 • Dag 2: Godahoppsudden

  Dag 2: Godahoppsudden

  Idag åker vi på heldagsutflykt till Godahoppsuddens magnifika stränder och hisnande vyer. Vi besöker även pingvinerna på Boulders Beach.

  Hotell: Blackheath Lodge
  Måltider: Frukost

 • Dag 3: Vindistriktet

  Dag 3: Vindistriktet

  Dagens utflykt tar oss till de vackra vindistrikten utanför staden. Vi får en första vinprovning i Paarl med rundtur på gården, en andra i Franschhoek och når tillslut Stellenbosch för en tredje vinprovning.

  Hotell: Blackheath Lodge
  Måltider: Frukost

 • Dag 4: Ledig dag

  Dag 4: Ledig dag

  Dag för egna aktiviteter.

  Hotell: Blackheath Lodge
  Måltider: Frukost

 • Dag 5: Avresa Kapstaden

  Dag 5: Avresa Kapstaden

  Idag har vårat spännande äventyr nått sitt slut, i gemensam transport tillbaka till flygplatsen i Kapstaden påbörjar vi vår resa tillbaka till Skandinavien igen.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
7 950 kr
price-kr Enkelrum
13 550 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
7 950 kr
price-kr Enkelrum
13 550 kr
Priserna gäller för resa 9 januari – 30 maj 2025. Vänligen kontakta Thabela Travel för prisuppgifter övriga datum.
I priset ingår:
 • Transporter, inträden, måltider och utflykter enligt resebeskrivningen,
 • Rum 4 nätter på 4* Blackheath Lodge inklusive frukost.
I priset ingår ej:
 • Flygtillägg,
 • Dryck,
 • Dricks.

Ett flygtillägg kan tillkomma beroende på var originalresan slutar/ börjar, vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

Utflykterna arrangeras med engelsktalande guide och sker tillsammans med andra, internationella resenärer.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Mauritius

Mauritius

Den välkända paradisön Mauritius breder vackert ut sig med sina tropiska sandstränder i Indiska Oceanen. Vattnet är turkosfärgat och erbjuder snorkling i världsklass, dess kök bjuder på många spännande kreolska smaker. Luta er tillbaka och upplev service utöver det vanliga. Varför...

Mauritius

Den välkända paradisön Mauritius breder vackert ut sig med sina tropiska sandstränder i Indiska Oceanen. Vattnet är turkosfärgat och erbjuder snorkling i världsklass, dess kök bjuder på många spännande kreolska smaker. Luta er tillbaka och upplev service utöver det vanliga. Varför inte åka ut tidigt på morgonen och simma med delfiner eller på djuphavsfiske? På Mauritius finns det även riktigt bra golfbanor och gott om roliga aktiviteter och utflykter.

 • Dag 1: Ankomst Mauritius

  Dag 1: Ankomst Mauritius

  Idag flyger vi vidare till paradisön Mauritius (flygkostnaden ingår ej).  Några ljuvliga dagar på ön väntar oss.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 2: Mauritius

  Dag 2: Mauritius

  Det är totalt strandlyx som står på schemat. Slappna av på stranden, vid någon av poolerna eller ge dig ut på spännande utflykter för egen kostnad.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 3: Mauritius

  Dag 3: Mauritius

  Ta dagen som den kommer. Njut av solens värmande strålar från en av strandens alla solstolar, blunda och lyssna på det skvalpande ljudet från havet. Unna dig en lat dag på stranden.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 4: Mauritius

  Dag 4: Mauritius

  Ledig dag. För den kulturintresserade rekommenderas ett besök till vulkansjön Ganga Talao, även kallad Grand Bassin. Ganga Talao ligger vackert beläget högt uppe i bergen, med en dramatisk och unik natur.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 5: Avresa Mauritius

  Dag 5: Avresa Mauritius

  Transport till flygplatsen där vi påbörjar vår resa hem till Skandinavien igen.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
8 550 kr
price-kr Enkelrum
15 650 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
8 550 kr
price-kr Enkelrum
15 650 kr

I priset ingår:

 • Transporter och måltider enligt resebeskrivningen.
 • Rum 4 nätter på 4* Zilwa Attitude i ett superiorrum inklusive frukost och middag.

I priset ingår ej:

 • Flyg och flygskatter.
 • Dryck.
 • Dricks

Ett flygtillägg kan tillkomma beroende på var original resan slutar/ börjar, vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Pris är baserat på resa i högsäsong (november 2024 samt januari – april 2025), vänligen se bifogad PDF för prisinformation övriga datum.

 

Rovos Rail

Rovos Rail

Efter våra resor som slutar i Sydafrika eller Victoriafallen finns möjlighet att förlänga med världens lyxigaste tågresa, Rovos Rail. Att på räls resa genom Afrika är en upplevelse i sig, men att resa i Rovos Rails komfortabla kupéer i exklusiv viktoriansk stil, med utsökta måltider...

Rovos Rail

Efter våra resor som slutar i Sydafrika eller Victoriafallen finns möjlighet att förlänga med världens lyxigaste tågresa, Rovos Rail. Att på räls resa genom Afrika är en upplevelse i sig, men att resa i Rovos Rails komfortabla kupéer i exklusiv viktoriansk stil, med utsökta måltider och förstklassig service gör det till en oförglömlig upplevelse. Beroende på var er resa med Rovos Rail börjar varierar programmet, nedan är program för resan ifall ni reser från Victoriafallen till Pretoria.  

 • Dag 1: Avresa Victoriafallen

  Dag 1: Avresa Victoriafallen

  Transport på eftermiddagen till Rovos Rail där röda mattan rullas ut och vi välkomnas ombord på världens mest exklusiva tåg. Tåget går i lagom takt för att vi ska hinna njuta av omgivningarna.

  Hotell: Rovos Rail
  Måltider: Middag

 • Dag 2: Hwange nationalpark

  Dag 2: Hwange nationalpark

  Tidig morgon kommer vi fram till Hwanges nationalparks södra delar. Här väntar en safari i öppna safarifordon i soluppgången vid ett närliggande vattenhål där vilt samlas för att dricka.

  Hotell: Rovos Rail
  Måltider: Frukost, lunch, afternoon tea, middag

 • Dag 3: Ledig dag

  Dag 3: Ledig dag

  Idag åker vi över gränsen till Botswana och passerar mäktiga baobabträd eller apbrödsträd. Landskapet skiftar till röda och orangea toner när vi reser genom ökenlandskapet.

  Hotell: Rovos Rail
  Måltider: Frukost, lunch, afternoon tea, middag

 • Dag 4: Ankomst Pretoria

  Dag 4: Ankomst Pretoria

  Efter frukost så kommer vi fram till Pretoria och tågresan med Rovos Rail är slut. Här väntar vår lokalchaufför som kör oss till flygplatsen i Johannesburg där vi sedan påbörjar vår hemresa.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
24 700 kr
price-kr Enkelrum
37 450 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
24 700 kr
price-kr Enkelrum
37 450 kr

Exakt datum avgörs av Rovos Rail avresedatum, vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

I priset ingår:

 • 4 dagar/3 nätters tågresa med 5* Rovos Rail i en Pullman-svit, rutt Victoriafallen – Pretoria.
 • Frukost, lunch och middag samt Afternoon tea ombord tåget.
 • All dryck ombord tåget (förutom premium-drycker).
 • Transport tur och retur tågstationen enligt resebeskrivningen.
 • Inträden och utflykter med Rovos Rails egna egnelsktalande lokalguide enligt resebeskrivning.

I priset ingår ej:

 • Eventuellt flygtillägg, flygskatter.
 • Visum.
 • Dricks.

Uppgradering & rutt, det finns möjlighet att uppgradera till lyxigare tåghytt eller att resa i motsats riktning ”Pretoria – Victoriafallen”. Vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

Flygtillägg kan komma att tillkomma beroende på vår orginalresan börjar eller slutar. Vänligen kontakta Thabela Travel för att bekräfta detta.

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället. Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 7 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 4 dagar är 294 kr per person.

Vänligen, ta del av de särskilda och allmänna resevillkoren innan du bokar resan.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Tilläggsresa Vilanculos

Tilläggsresa Vilanculos

Vilanculos i Moçambique är en perfekt sol och bad förlängning efter rundresa i Sydafrika. Det är en genuin stad med mycket starka färger och dofter. Kuststräckan erbjuder mjuka sandstränder som kantas av kristallklart vatten och det finns många möjligheter till utflykter så som...

Tilläggsresa Vilanculos

Vilanculos i Moçambique är en perfekt sol och bad förlängning efter rundresa i Sydafrika. Det är en genuin stad med mycket starka färger och dofter. Kuststräckan erbjuder mjuka sandstränder som kantas av kristallklart vatten och det finns många möjligheter till utflykter så som ridning, båtutflykter och snorkling vid bland annat Bazaruto-öarna som är belägna en bit ifrån fastlandet.

 • Dag 1: Vilanculos

  Dag 1: Vilanculos

  Vår lokalchaufför möter oss i ankomsthallarna på flygplatsen i Vilanculos. Här får vi transport till hotellet för incheckning. Den vidsträckta stranden når vi direkt från vårt hotell.

  Hotell: Bahia Mar Boutique Hotel
  Måltider: –

 • Dag 2-6: Vilanculos på egen hand

  Dag 2-6: Vilanculos på egen hand

  Lediga dagar på egen hand. Vill man inte bara ta det lugnt på stranden så erbjuds många aktiviteter, bl.a dykning i världsklass. Gör en båttur till Bazaruto Island, vandra på sanddynerna eller se dugonger.

  Hotell: Bahia Mar Boutique Hotel
  Måltider: Frukost

 • Dag 7: Hemresa

  Dag 7: Hemresa

  Även underbara saker når ett slut, idag lämnar vi paradiset för denna gång och reser hem till Sverige igen, fullpackade med nya minnen och upplevelser.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
8 750 kr
price-kr Enkelrum
12 350 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
8 750 kr
price-kr Enkelrum
12 350 kr

I priset ingår:

 • Transport Vilanculus flygplats – hotell tur och retur.
 • Rum 6 nätter på Bahia Mar Boutique Hotel i Mocambique i ett standardrum i trädgården inklusive frukost.

I priset ingår ej:

 • Visum,
 • Flyg och flygskatter,
 • Dryck,
 • Dricks.

Ett flygtillägg kan tillkomma beroende på var originalresan slutar/ börjar, vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Pris är baserat på resa i 2024, pris för del i dubbelrum i 2025 är 8 950 kr och enkelrum 13 100 kr.

Victoriafallen & safari

Victoriafallen & safari

Upplev ett av världens största vattenfall, Victoriafallet och oslagbart safari i Botswana. I Zimbabwe bevittnar vi hur Zambezifloden dundrar ner i fallen. Grannlandet Botswana dukar istället upp för genuint safari där vi utforskar savannerna under en heldagsutflykt till Chobe nationalpark....

Victoriafallen & safari

Upplev ett av världens största vattenfall, Victoriafallet och oslagbart safari i Botswana. I Zimbabwe bevittnar vi hur Zambezifloden dundrar ner i fallen. Grannlandet Botswana dukar istället upp för genuint safari där vi utforskar savannerna under en heldagsutflykt till Chobe nationalpark. Chobes djurrikedom är imponerande, här hittar vi bland annat många av Afrikas elefanter.

 • Dag 1: Ankomst Victoriafallen

  Dag 1: Ankomst Victoriafallen

  Ankomst till de ståtliga Victoriafallen i Zimbabwe. Efter transport till vårt hotell som ligger precis vid Zambezifloden så checkar vi in och tillbringar eftermiddagen på egen hand.

  Hotell: A´Zambezi River Lodge
  Måltider:

 • Dag 2: Guidad tur vid fallen

  Dag 2: Guidad tur vid fallen

  Till förmiddagen ger vi oss ut på en cirka två timmars guidad rundtur vid fallen. ​Under 1800-talet när Kololo-stammen levde i området så kallade de vattenfallet för ”Mosi-os-Tunya”, vilket betyder ”Röken som dundrar”.

  Hotell: A´Zambezi River Lodge
  Måltider: Frukost

 • Dag 3: Safari i Botswana

  Dag 3: Safari i Botswana

  Tidig morgon gör vi oss klara för en heldagstur i grannlandet Botswana. Där ska vi idag få uppleva förstklassigt safari i Chobe nationalpark. Chobe anses vara ett av Afrikas bästa viltreservat och här finns inte mindre än 120 000 elefanter.

  Hotell: A´Zambezi River Lodge
  Måltider: Frukost, lunch

 • Dag 4: Avresa Victoriafallen

  Dag 4: Avresa Victoriafallen

  Idag checkar ut och får transport tillbaka till Victoriafallens flygplats. Fyllda med nya härliga upplevelser säger vi hejdå och påbörjar vår resa hem igen.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
7 400 kr
price-kr Enkelrum
9 400 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
7 400 kr
price-kr Enkelrum
9 400 kr

I priset ingår:

 • Transporter, utflykter, inträden och måltider enligt resebeskrivningen,
 • Engelsktalande lokalguider under utflykterna,
 • Rum 3 nätter på A´Zambezi River Lodge i Zimbabwe i ett standardrum i trädgården inklusive frukost.

I priset ingår ej:

 • Visum,
 • Flyg och flygskatter,
 • Dryck,
 • Dricks.

Priset är baserat på minst två betalande resenärer och kan komma att samköras med andra internationella resenärer.

Boendet är beroende av tillgänglighet vid bokningstillfället​.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Vänligen ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Ett flygtillägg kan tillkomma beroende på var originalresan slutar/ börjar, vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Vänligen notera att ovan priser avser resa i 2024, för resterande datum kontakta Thabela Travel.

Liknande resor