Rovos Rail kolonial tågresa

 • plane-takeoff
  • 2024-08-22
  • 2024-09-05
  • 2024-09-19
  • 2024-11-01
  • 2024-11-14
  • 2024-12-07
  • 2024-12-21
  • 2025-01-04
  • 2025-01-18
  • 2025-02-01
  • 2025-02-15
  • 2025-03-01
  • 2025-03-15
 • Längd: 12 dagar
 • price-icon Pris från: 83 950 kr
 • compas-iconEngelsk guide

Rovos Rail kolonial tågresa

Följ med på lyxiga Rovos Rail tagresa genom Sydafrika, Moçambique, Eswatini och Zimbabwe. Slappna av och njut medan det afrikanska landskapet glider förbi utanför fönstret. Vi gör många spännande stopp längs vägen med safari i bland annat Krugerparken och Hwange nationalpark. Fascinerande kulturupplevelser väntar oss och det blir ett besök i färgglada Maputo. Det blir ett stopp i det lilla kungadömet Eswatini där den vänliga befolkningen bjuder på en traditionell dansuppvisning. Resans sista stopp är vid de mäktiga Victoriafallen, ett av världens största vattenfall och dubbelt så högt som Niagrafallen. Frukost och middag äter vi ombord vårt rullande hotell och om eftermiddagarna serveras te på observationsdäcket. På en och samma resa får du besöka fyra afrikanska länder. Detta är en resa för livsnjutare med världens lyxigaste tåg!

Rovos Rail tågresa genom Sydafrika, Moçambique, Eswatini och Zimbabwe går utmärkt att kombinera med Kapstaden eller  Garden Route.

Rovos Rail erbjuder förutom denna tagresa genom Sydafrika, Moçambique och Zimbabwe många alternativ. Deras klassiska tågresa går mellan Kapstaden och Pretoria. Det finns även tågresor till Namibia och Tanzania samt speciella golfresor. Kontakta Thabela Travel för program och pris. Just nu har vi specialerbjudanden på flera avresor.

Thabela Travel har kontor i Sydafrika med svensk personal. De finns där som trygghet och stöd under din resa. Vi erbjuder följande Sydafrikaresor:

Sydafrika med svensk guide | Sydafrika med engelsk guide | Köra-själv-paket 

pic1

Engelsk Guide

Läs mer
Avfärd Pretoria

Röda mattan rullas ut i Pretoria då vi på morgonen checkar in ett av världens mest exklusiva tåg som i sakta mak ska föra oss genom den afrikanska landsbygden på tågstationen. Pretoria är Sydafrikas administrativa huvudstad har mycket att erbjuda i en blomstrande grön stad som ofta kallas för Jacaranda City. Här gömmer sig minnesplatsen för Hector Petersen, en av de första studenterna som blev dödade under upproren mot apartheidregimen 1976. Vi rullar ut från tågstationen och börjar bekanta oss med omgivningarna ombord innan lunch. Därefter vi blir serverade te i den glastäckta observationsvagnen medan vi eftertänksamt ser landskapet glida förbi. Middagen serveras i restaurangvagnen. Äventyret har börjat!

Hotell: Rovos Rail
Måltider: Lunch, afternoon tea, middag

 

Panoramarutten

Idag ser vi fram emot en dag med spektakulär natur och minnen från 1870-talets guldrusch. Namnet Panorama Route kommer sig av att tåget kör på kanten till Blyde River Canyon vilket ger oss dramatiska vyer ut över låglandet nedanför. Pilgrims Rest blev centrum för tusentals lycksökare som ville bli rika på guld och idag fungerar byn som ett levande museum där många av husen omvandlats till små butiker och restauranger. I Bourke’s Luck Potholes kan vi uppleva hur vattenvirvlarna genom evighetslånga tider borrat sig ner i den mjuka sandstenen och skulpterat naturens egna konstverk i regnbågens alla färger. Graskop Gorge Lift ger oss möjlighet att ta en helt modern glashiss 50 meter ned på utsidan av berget (för egen kostnad), väl nere i ravinen följer vi den 600 meter långa promenaden på trägångar och över hängbroar in i den lummiga urskogen.

Hotell: Rovos Rail
Måltider: Frukost, lunch, middag

Kruger nationalpark

Tidig morgon kliver vi av tåget och tar plats i öppna safarifordon, heldagssafari i Kruger nationalpark väntar oss. Krugerparken är större till ytan än hela Värmland och ingår numera i den dubbelt så stora Great Limpopo Transfrontier Park, ett samarbete mellan Sydafrika, Moçambique och Zimbabwe som tillåter djuren att följa sina traditionella migrationsrutter. Här lever fler djurarter än i något annat reservat i hela Afrika och vi kommer helt garanterat att se några av dem på dagens safari. Elefanter, antiloper, zebror och giraffer är vanliga. Har vi tur kan vi få se alla ”Big Five” men leoparden är huvudsakligen nattaktiv och tillbringar gärna dagarna i viloläge högt upp på någon trädgren. Kommer du ihåg vilka de 5 stora är? Lejon, elefant, buffel, noshörning och leopard. På eftermiddagen fortsätter tåget norrut mot Moçambique. Middagen serveras i restaurangvagnen.

Hotell: Rovos Rail
Måltider: Frukost, afternoon tea, middag

Maputo

Välkommen till Moçambique! Vi startar dagen med en stadsrundtur i huvudstaden Maputo där vi också äter vår lunch. Maputo har genom historien varit en viktig hamnstad och har influenser från många håll. Från en liten fiskeby kom Maputo med tiden att utvecklas till en modern kolonial huvudstad vida omtalad för sin smakfulla och spännande arkitektur av tidens mest framstående arkitekter. Fortfarande idag kan vi se spåren av den forna glansen sida vid sida om mer modern afrikansk och internationell storstadsbebyggelse. Vårt tåg fortsätter på eftermiddagen till det lilla kungariket Eswatini som fram till helt nyligen kallades för Swaziland.

Hotell: Rovos Rail
Måltider: Frukost, lunch, afternoon tea, middag

Eswatini

Från Maputos moderna storstadspuls ska vi nu färdas bakåt i tiden. I Mantenga Cultural Village får vi en inblick i hur det traditionella livet på den afrikanska landsbygden kunde te sig. Vi ska få se på hyddor, kläder och danser. Traditionellt styrdes landet av kungen kallad Lejonet tillsammans med sin mor kallad Elefanthonan. Fortfarande idag är Eswatini en monarki där kungen styr tillsammans med det folkvalda parlamentet. Landets storlek till trots bjuder höjdförhållandena på varierad natur i flera klimatzoner. Från höglandet ”Highveld” i väster på 1 200 meters höjd till ”Middleveld” runt 700 meter över havet där de flesta invånarna bor. Det östra låglandet är torrt savannlandskap och glest befolkat. Vi kommer uppleva att det ryms mycket i detta lilla land inbäddat i den afrikanska kontinenten. Afternoon Tea serveras tillbaka på observationsdäcket och om eftermiddagen reser vi vidare, tillbaka in i Sydafrika.

Hotell: Rovos Rail
Måltider: Frukost, afternoon tea, middag

Kapama naturreservat & besök på rehabiliteringscenter

Extra tidig frukost serveras idag innan vi ger oss ut på dagens morgonsafari, denna gång i det privata naturreservatet Kapama. Ännu en gång tar vi plats i safarifordonen. Morgontimmarna ger oss extra bra chanser att se djur som, precis som vi människor, är mer aktiva innan det blir alltför hett utpå dagen. Innan lunch ska vi också hinna med ett besök på Hoedspruit Endangered Species Centre, ett center för områdets hotade djurarter. Här tar de hand om och rehabiliterar skadade djur och övergivna djurungar för att kunna återintroducera dem när de klarar sig på egen hand. Centret utbildar både lokala skolbarn och turister om hotade arter och hur vi bäst kan leva i harmoni med naturen. En viktig arbetsuppgift är informationsarbetet för att stoppa tjuvjakt. Redan före lunch är vi tillbaka ombord på tåget som tuffar vidare norrut mot Zimbabwe.

Hotell: Rovos Rail
Måltider: Frukost, lunch, afternoon tea , middag

Limpopo-provinsen

Här har vi en välbehövlig paus i programmet. En hel dag ombord tåget att smälta alla de intryck vi hittills har samlat på oss. Vi reser norrut i riktning mot Oreti i Zimbabwe och alla måltider kommer idag att serveras ombord. Slappna av, njut av det afrikanska landskapet som rullar förbi, läs en bok, sortera dina fotografier och bekanta dig närmare med dina medpassagerare! Landskapet varierar under dagen och vi kommer att passera lummigt gröna skogar, busklandskap och karg halvöken. Både slättland och bergigare partier som du kan njuta av från observationsloungen.

Hotell: Rovos Rail
Måltider: Frukost, afternoon tea, middag

Great Zimbabwe

Med ny energi tar vi oss an ännu ett land och deras viktigaste monument som garanterat kommer att imponera på oss! Great Zimbabwe var huvudstad i ett stort kungarike med samma namn. Byggnationen startade för 1000 år sedan och riket varade fram till 1500-talet. Ruinerna är de största och mest avancerade förkoloniala lämningar som återfunnits söder om pyramiderna i Egypten. Troligen tjänade ruinerna som palats för kungen, vars ättlingar Shona-folket fortfarande bor i området. De staplade murarna sträcker sig på sina platser 11 meter upp i luften, utan murbruk! Glaspärlor, arabiska mynt och porslin från både Persien och Kina bevisar att detta var ett rike med handelsförbindelser från hela världen. Vi får en guidad tur av ruinerna och gemensam lunch innan vi till eftermiddagen tar plats på tåget igen.

Hotell: Rovos Rail
Måltider: Frukost, lunch, middag

Antelope Park naturreservat

Vi har en hel dag i Antelope Park privata naturreservat. Här finns ett varierat utflyktsprogram att välja ur mot en extra kostnad; du kan åka på safari med jeep, kanot eller på hästryggen! I Antelope Park finner vi ALERT, African Lion and Environmental Research Trust, ett program för att bevara och öka den lokala lejonpopulationen genom att återintroducera lejon födda i fångenskap. Eftermiddagsteet serveras under gång mot Bulawayo.

Hotell: Rovos Rail
Måltider: Frukost, lunch, afternoon tea, middag

Matopos nationalpark

Matopos betyder ”kala huvuden” och var det namn Ndebelekungen Mzilikazi gav till platsen vi ska besöka idag. Här finner vi märkliga klippformationer och en hel del påminner om just stora kala huvuden. Vi ska besöka grottmålningar från svunnen tid och även ett besök på Cecil Rhodes grav. Rhodes gav sitt eget namn till landet som var hans stora privata koloniala projekt; Rhodesia. Så sent som 1979 blev landet av med sin vita överhöghet och tog sig namnet Zimbabwe efter den gamla högkultur som vi redan har sett spåren av i Great Zimbabwe. Förutom spår av mänsklig kultur kanske dagen bjuder på en noshörning och helt säkert en massa fåglar.

Hotell: Rovos Rail
Måltider: Frukost, lunch, afternoon tea, middag

Hwange nationalpark

Ännu en dag fylld av Afrikas djur och natur! Hwange nationalpark är stor som hela Skåne och är Zimbabwes största nationalpark. Här trivs över 400 fågelarter och 100 däggdjursarter, alla ”de fem stora”, men mest berömd är parken för sin lejonpopulation eller de ca 40 000 elefanter som bor här. Lunchen äter vi som picknick ute i naturen idag och först på eftermiddagen är vi tillbaka ombord. När tåget rullar vidare går sträckningen genom Hwange så du har god chans att se ännu fler djur från observationsvagnen där afternoon tea serveras.

Hotell: Rovos Rail
Måltider: Frukost, lunch, afternoon tea, middag

Victoriafallen

Vi har kommit till resans sista höjdpunkt; de imponerande Victoriafallen som i rytande kaskader störtar nedför klippkanten. Tåget rullar in på den gamla anrika stationen från 1904 och härifrån är det inte långt till Victoria Falls Hotel från samma tid, där vi kan förvara vårt bagage. Vi bekantar oss lite med den koloniala byn innan vi promenerar bort till de imponerande fallen. Vi har hela dagen på oss att njuta av omgivningarna innan vi till eftermiddagen stiger ombord båten för en solnedgångskryssning på den mäktiga Zambezifloden som utgör en del av gränsen mellan Zimbabwe och Zambia. Till kvällen är vi tillbaka på Victoria Falls Hotel där vi säger hejdå till våra medresenärer och fortsätter resan på egen hand.

Hotell: –
Måltider: Frukost, lunch

Hotell

 • Rovos Rail restaurang

  Rovos Rail restaurang

  Här är restaurangvagnen i ditt komfortabla rullande hotell i Afrika. Med plats för max 72 passagerare tuffar Rovos Rail igenom landet i en behaglig takt med fokus på unika upplevelser under vägen.

 • Rovos Rail hytt

  Rovos Rail hytt

  Bo i en bekväm hytt med dubbelsäng eller två enkelsängar, badrum med dusch, air-conditioning, uppfällbart skrivbord, väskhylla och garderob. Eller uppgradera till Esmeraldhytt som även har en lounge.

 • Rovos Rail observationsvagn

  Rovos Rail observationsvagn

  Vi tas tillbaka till en klassisk- och eleganttid som symboliserar romantiken i Afrika. Förutom rum- och restaurangvagnarna finns även en lounge, presentshop, rökvagn samt en observationsvagn med öppen balkong.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2024-08-22
plane-landing Hemkomst
2024-09-02
calender Antal dagar
12 dagar
price-kr Del i dubbelrum
83 950 kr *
price-kr Enkelrum
116 550 kr *
plane-takeoff Avresa
2024-09-05
plane-landing Hemkomst
2024-09-16
calender Antal dagar
12 dagar
price-kr Del i dubbelrum
83 950 kr *
price-kr Enkelrum
116 550 kr *
plane-takeoff Avresa
2024-09-19
plane-landing Hemkomst
2024-09-30
calender Antal dagar
12 dagar
price-kr Del i dubbelrum
83 950 kr *
price-kr Enkelrum
116 550 kr *
plane-takeoff Avresa
2024-11-01
plane-landing Hemkomst
2024-11-12
calender Antal dagar
12 dagar
price-kr Del i dubbelrum
83 950 kr
price-kr Enkelrum
116 550 kr
plane-takeoff Avresa
2024-11-14
plane-landing Hemkomst
2024-11-25
calender Antal dagar
12 dagar
price-kr Del i dubbelrum
83 950 kr
price-kr Enkelrum
116 550 kr
plane-takeoff Avresa
2024-12-07
plane-landing Hemkomst
2024-12-18
calender Antal dagar
12 dagar
price-kr Del i dubbelrum
83 950 kr
price-kr Enkelrum
116 550 kr
plane-takeoff Avresa
2024-12-21
plane-landing Hemkomst
2025-01-01
calender Antal dagar
12 dagar
price-kr Del i dubbelrum
83 950 kr
price-kr Enkelrum
116 550 kr
plane-takeoff Avresa
2025-01-04
plane-landing Hemkomst
2025-01-15
calender Antal dagar
12 dagar
price-kr Del i dubbelrum
83 950 kr
price-kr Enkelrum
116 550 kr
plane-takeoff Avresa
2025-01-18
plane-landing Hemkomst
2025-01-29
calender Antal dagar
12 dagar
price-kr Del i dubbelrum
83 950 kr
price-kr Enkelrum
116 550 kr
plane-takeoff Avresa
2025-02-01
plane-landing Hemkomst
2025-02-12
calender Antal dagar
12 dagar
price-kr Del i dubbelrum
83 950 kr
price-kr Enkelrum
116 550 kr
plane-takeoff Avresa
2025-02-15
plane-landing Hemkomst
2025-02-26
calender Antal dagar
12 dagar
price-kr Del i dubbelrum
83 950 kr
price-kr Enkelrum
116 550 kr
plane-takeoff Avresa
2025-03-01
plane-landing Hemkomst
2025-03-12
calender Antal dagar
12 dagar
price-kr Del i dubbelrum
83 950 kr
price-kr Enkelrum
116 550 kr
plane-takeoff Avresa
2025-03-15
plane-landing Hemkomst
2025-03-26
calender Antal dagar
12 dagar
price-kr Del i dubbelrum
83 950 kr
price-kr Enkelrum
116 550 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2024-08-22
plane-landing Hemkomst
2024-09-02
calender Antal dagar
12 dagar
price-kr Del i dubbelrum
83 950 kr
price-kr Enkelrum
116 550 kr
plane-takeoff Avresa
2024-09-05
plane-landing Hemkomst
2024-09-16
calender Antal dagar
12 dagar
price-kr Del i dubbelrum
83 950 kr
price-kr Enkelrum
116 550 kr
plane-takeoff Avresa
2024-09-19
plane-landing Hemkomst
2024-09-30
calender Antal dagar
12 dagar
price-kr Del i dubbelrum
83 950 kr
price-kr Enkelrum
116 550 kr
plane-takeoff Avresa
2024-11-01
plane-landing Hemkomst
2024-11-12
calender Antal dagar
12 dagar
price-kr Del i dubbelrum
83 950 kr
price-kr Enkelrum
116 550 kr
plane-takeoff Avresa
2024-11-14
plane-landing Hemkomst
2024-11-25
calender Antal dagar
12 dagar
price-kr Del i dubbelrum
83 950 kr
price-kr Enkelrum
116 550 kr
plane-takeoff Avresa
2024-12-07
plane-landing Hemkomst
2024-12-18
calender Antal dagar
12 dagar
price-kr Del i dubbelrum
83 950 kr
price-kr Enkelrum
116 550 kr
plane-takeoff Avresa
2024-12-21
plane-landing Hemkomst
2025-01-01
calender Antal dagar
12 dagar
price-kr Del i dubbelrum
83 950 kr
price-kr Enkelrum
116 550 kr
plane-takeoff Avresa
2025-01-04
plane-landing Hemkomst
2025-01-15
calender Antal dagar
12 dagar
price-kr Del i dubbelrum
83 950 kr
price-kr Enkelrum
116 550 kr
plane-takeoff Avresa
2025-01-18
plane-landing Hemkomst
2025-01-29
calender Antal dagar
12 dagar
price-kr Del i dubbelrum
83 950 kr
price-kr Enkelrum
116 550 kr
plane-takeoff Avresa
2025-02-01
plane-landing Hemkomst
2025-02-12
calender Antal dagar
12 dagar
price-kr Del i dubbelrum
83 950 kr
price-kr Enkelrum
116 550 kr
plane-takeoff Avresa
2025-02-15
plane-landing Hemkomst
2025-02-26
calender Antal dagar
12 dagar
price-kr Del i dubbelrum
83 950 kr
price-kr Enkelrum
116 550 kr
plane-takeoff Avresa
2025-03-01
plane-landing Hemkomst
2025-03-12
calender Antal dagar
12 dagar
price-kr Del i dubbelrum
83 950 kr
price-kr Enkelrum
116 550 kr
plane-takeoff Avresa
2025-03-15
plane-landing Hemkomst
2025-03-26
calender Antal dagar
12 dagar
price-kr Del i dubbelrum
83 950 kr
price-kr Enkelrum
116 550 kr

* Erbjudande: Vi drar av 20 % på priserna med *!

Avresan 22 augusti/19 september/14 november 2024 går i motsatt riktning och börjar alltså i Victoriafallen.

I priset ingår:

 • Transporter, måltider, inträden och utflykter enligt resebeskrivning
 • 11 nätter ombord Shongololo i Pullmanhytt med All Inclusive
 • Engelsktalande guide

I priset ingår ej:

 • Flyg, flygskatter och eventuella visumavgifter
 • Dricks
 • Premiumdrycker

Klimatkompensera din resa. De flesta väljer 150 kr eller 250 kr. Det går även att välja ett högre belopp. Läs mer www.thabelatravel.com/klimatkompensation

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället. Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 7 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 12 dagar är 636 kr per person.

Vänligen, ta del av de särskilda och allmänna resevillkoren innan du bokar resan.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Tilläggsresor

Chobe Princess

Chobe Princess

Ombord Chobe Princess blir vi ordentligt omhändertagna medans vi kryssar fram på Chobefloden. Vi delar floden med dess rikliga djur- och fågelliv, inte minst ett hundratals flodhästar och krokodiler. Vad som kan liknas en lyxig husbåt med 4-5 hytter är vårat unika hem under några dagar...

Chobe Princess

Ombord Chobe Princess blir vi ordentligt omhändertagna medans vi kryssar fram på Chobefloden. Vi delar floden med dess rikliga djur- och fågelliv, inte minst ett hundratals flodhästar och krokodiler. Vad som kan liknas en lyxig husbåt med 4-5 hytter är vårat unika hem under några dagar till sjöss. Den kunniga personalen tar oss med på spännande safariutflykter där vi lär mer om djuren, fåglarna och naturen omkring oss. Ett underbart avslut på en fullspäckad rundresa, välj själv mellan 2 eller 3 nätter.

 • Dag 1: Ombordstigning

  Dag 1: Ombordstigning

  Idag stiger vi ombord den hemtrevliga båten som kan liknas med en flytande lyxvilla. Med all inklusive kan vi koppla av, luta oss tillbaka och låta den vänliga personalen ta hand om oss. På floden har vi direktåtkomst till Chobe nationalpark och dess frodiga djurliv. Parken har några av Afrikas största koncentrationer med elefanter och hela Big Five, totalt rör det sig omkring 120 000 djur i området.  Så fort vi kastar loss och ger oss av så börjar vår safari djuren nära intill oss.

  Hotell: Chobe Princess
  Måltider: Middag

 • Dag 2: Flodsafari

  Dag 2: Flodsafari

  Efter en god nattsömn med ett behagligt vaggandes ombord väntar oss en spännande dag på Chobe Princess. Dagens utflykter beror lite på vilken tid på året det är, vi ska antingen ut på mindre motorbåtar för en guidad safari på floden. Alternativt så ger vi oss på en fisketur där all utrustning är inkluderat tillsammans med båt, guide och tillstånd. Det tredje alternativet för dagens utflykt är en guidad promenad på antingen Impalila-ön med sina karakteristiska Baobabträd eller ett kulturellt besök i en lokal by i närheten. Till kvällen bevittnar vi en magisk solnedgång över floden under middagen.

  Hotell: Chobe Princess
  Måltider: Frukost, lunch, middag

 • Dag 3: Avstigning

  Dag 3: Avstigning

  Idag har vårat äventyr tyvärr nått sitt slut och det är dags att lägga till båten vid Kasane igen. Efter en välsmakande frukost där vi delar många spännande historier med varrandra så är det dags att lägga hamn och checka ut. Med gemensam transport tillbaka till immigrationskontoret i Namibia och efter en kontroll av våra pass får vi landtransport tillbaka till Kasane flygplats där det är dags att säga hejdå och resa vidare på egen hand.

  Hotell:-
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
3 dagar
price-kr Del i dubbelrum
Från 9 750 kr
price-kr Enkelrum
Från 12 500 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
3 dagar
price-kr Del i dubbelrum
Från 9 750 kr
price-kr Enkelrum
Från 12 500 kr

Flera avgångar per månad, vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

I priset ingår:

 • Transporter, måltider och utflykter enligt resebeskrivningen
 • Dryck
 • 2 nätter på 3* Chobe Princess i en standardhytt med All Inclusive
 • Obligatoriska inträdesavgifter (Community Development Levy)
 • Engelsktalande guide

I priset ingår ej:

 • Flygtillägg
 • Premium drycker (sprit, mousserande vin och dessertvin)
 • Dricks

Ett flygtillägg kan tillkomma beroende på var original-resan slutar/ börjar.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Utflykterna arrangeras med engelsktalande guide och sker tillsammans med andra, internationella resenärer.

Notera, det finns även möjlighet att boka 3 nätter ombord Chobe Princess, vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

Kapstaden

Kapstaden

Förläng din resa i Afrika med några dagar i en av världens vackraste städer, Kapstaden. Här tar vår kunniga lokalguide med oss till Godahoppsuddens slående vyer, till pingvinkolonin i Boulders Beach och i de frodiga vinlandskapen väntar smakupplevelser som vi tidigare bara kunnat...

Kapstaden

Förläng din resa i Afrika med några dagar i en av världens vackraste städer, Kapstaden. Här tar vår kunniga lokalguide med oss till Godahoppsuddens slående vyer, till pingvinkolonin i Boulders Beach och i de frodiga vinlandskapen väntar smakupplevelser som vi tidigare bara kunnat drömma om. Med dess närhet till naturen får vi i Kapstadens pulserande stadsliv det perfekta avslutet på resan.

 • Dag 1: Ankomst Kapstaden

  Dag 1: Ankomst Kapstaden

  På flygplatsen väntar vår lokalchaufför oss i ankomsthallarna för transport till hotellet. Bergen som omfamnar staden skapar en härlig stämning. Vårt hotell ligger i det säkra området Sea Point vid Atlantkusten.

  Hotell: Blackheath Lodge
  Måltider: –

 • Dag 2: Godahoppsudden

  Dag 2: Godahoppsudden

  Idag åker vi på heldagsutflykt till Godahoppsuddens magnifika stränder och hisnande vyer. Vi besöker även pingvinerna på Boulders Beach.

  Hotell: Blackheath Lodge
  Måltider: Frukost

 • Dag 3: Vindistriktet

  Dag 3: Vindistriktet

  Dagens utflykt tar oss till de vackra vindistrikten utanför staden. Vi får en första vinprovning i Paarl med rundtur på gården, en andra i Franschhoek och når tillslut Stellenbosch för en tredje vinprovning.

  Hotell: Blackheath Lodge
  Måltider: Frukost

 • Dag 4: Ledig dag

  Dag 4: Ledig dag

  Dag för egna aktiviteter.

  Hotell: Blackheath Lodge
  Måltider: Frukost

 • Dag 5: Avresa Kapstaden

  Dag 5: Avresa Kapstaden

  Idag har vårat spännande äventyr nått sitt slut, i gemensam transport tillbaka till flygplatsen i Kapstaden påbörjar vi vår resa tillbaka till Skandinavien igen.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
7 950 kr
price-kr Enkelrum
13 550 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
7 950 kr
price-kr Enkelrum
13 550 kr
Priserna gäller för resa 9 januari – 30 maj 2025. Vänligen kontakta Thabela Travel för prisuppgifter övriga datum.
I priset ingår:
 • Transporter, inträden, måltider och utflykter enligt resebeskrivningen,
 • Rum 4 nätter på 4* Blackheath Lodge inklusive frukost.
I priset ingår ej:
 • Flygtillägg,
 • Dryck,
 • Dricks.

Ett flygtillägg kan tillkomma beroende på var originalresan slutar/ börjar, vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

Utflykterna arrangeras med engelsktalande guide och sker tillsammans med andra, internationella resenärer.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Mauritius

Mauritius

Den välkända paradisön Mauritius breder vackert ut sig med sina tropiska sandstränder i Indiska Oceanen. Vattnet är turkosfärgat och erbjuder snorkling i världsklass, dess kök bjuder på många spännande kreolska smaker. Luta er tillbaka och upplev service utöver det vanliga. Varför...

Mauritius

Den välkända paradisön Mauritius breder vackert ut sig med sina tropiska sandstränder i Indiska Oceanen. Vattnet är turkosfärgat och erbjuder snorkling i världsklass, dess kök bjuder på många spännande kreolska smaker. Luta er tillbaka och upplev service utöver det vanliga. Varför inte åka ut tidigt på morgonen och simma med delfiner eller på djuphavsfiske? På Mauritius finns det även riktigt bra golfbanor och gott om roliga aktiviteter och utflykter.

 • Dag 1: Ankomst Mauritius

  Dag 1: Ankomst Mauritius

  Idag flyger vi vidare till paradisön Mauritius (flygkostnaden ingår ej).  Några ljuvliga dagar på ön väntar oss.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 2: Mauritius

  Dag 2: Mauritius

  Det är totalt strandlyx som står på schemat. Slappna av på stranden, vid någon av poolerna eller ge dig ut på spännande utflykter för egen kostnad.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 3: Mauritius

  Dag 3: Mauritius

  Ta dagen som den kommer. Njut av solens värmande strålar från en av strandens alla solstolar, blunda och lyssna på det skvalpande ljudet från havet. Unna dig en lat dag på stranden.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 4: Mauritius

  Dag 4: Mauritius

  Ledig dag. För den kulturintresserade rekommenderas ett besök till vulkansjön Ganga Talao, även kallad Grand Bassin. Ganga Talao ligger vackert beläget högt uppe i bergen, med en dramatisk och unik natur.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 5: Avresa Mauritius

  Dag 5: Avresa Mauritius

  Transport till flygplatsen där vi påbörjar vår resa hem till Skandinavien igen.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
8 550 kr
price-kr Enkelrum
15 650 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
8 550 kr
price-kr Enkelrum
15 650 kr

I priset ingår:

 • Transporter och måltider enligt resebeskrivningen.
 • Rum 4 nätter på 4* Zilwa Attitude i ett superiorrum inklusive frukost och middag.

I priset ingår ej:

 • Flyg och flygskatter.
 • Dryck.
 • Dricks

Ett flygtillägg kan tillkomma beroende på var original resan slutar/ börjar, vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Pris är baserat på resa i högsäsong (november 2024 samt januari – april 2025), vänligen se bifogad PDF för prisinformation övriga datum.

 

Liknande resor