• plane-takeoff
  • 2019-11-20
 • Längd: 10 dagar
 • price-icon Pris från: 26 950 kr
 • compas-iconSvensk guide

Sydafrika med Privata Affärer

Sydafrika med Privata Affärer: Direkt efter landning ger vi oss iväg på safari och spaning efter lejon och elefanter. Två dagar senare möts vi av en slående kontrast när vi besöker Johannesburg som är Sydafrikas ekonomiska centrum. Vi flyger till Kapstaden som anses vara världens vackraste stad med Taffelberget i bakgrunden. Där gör vi en heldagsutflykt till Godahoppsudden och en pingvinkoloni. I närheten ligger dalgångar med romantiska vingårdar i Cape dutch-stil. Välkommen på en resa som innehåller spännande viltsafari, vackra Kapstaden och intressanta studiebesök hos företag med anknytning till Sverige! Resan sker i samarbete med Privata Affärer.

 

Har du inte tänkt dig en resa till Sydafrika med Privata Affärer?

Se fler rundresor med svensk guide till Sydafrika

Föredrar du att resa på egen hand så kontakta Thabela Africa, som är vår resebyrå i Sydafrika med svensk personal. De erbjuder följande typer av Sydafrikaresor:
Sydafrikaresor med engelsk guide | Köra-själv-paket | Temaresor | Båt och tågresor

pic1

Svensk Guide

Läs mer
Avresa från Skandinavien

Avresa från Stockholm, Köpenhamn eller Göteborg.

Ankomst Sydafrika och safari

Ankomst till Johannesburg på morgonen. Vi reser direkt mot ett riktigt safariäventyr på Mabula Game Reserv, knappt 3 timmar norr om staden. Vi kommer fram lagom till lunch och redan samma eftermiddag ger vi oss ut på den första safarituren där vi spanar efter bland annat noshörningar, zebror, bufflar, elefanter och giraffer. I nationalparken finns även rovdjur så som lejon och leopard. Mabula Game Reserv är beläget i ett malariafritt område och vi bor i bekväma rum, med traditionella halmtak. Vi äter en välkomstmiddag tillsammans.

Hotell: Mabula Lodge
Måltider: Lunch, middag’

Safari

En heldag safari. Vi väcks tidigt på morgonen för en första tur och åker sedan ut en gång till på eftermiddagen. Det är på morgon och kväll som djuren är mest aktiva. Mellan safariturerna finns tid till siesta vid lodgens pool eller kanske tar du tillfället i akt att prova på en behandling på lodgens spa. Alla safariturer är i öppna jeepar med naturreservatets specialistguider tillsammans med vår svensktalande guide.

Hotell: Mabula Lodge
Måltider: Frukost, lunch, middag

Safari och besök hos svenska Ambassaden

För den morgonpigga finns möjlighet till ytterligare en safaritur. Efter frukost reser vitillbaka till Johannesburg och Pretoria. Pretoria är en av Sydafrikas tre huvudstäder och är landets politiska centrum. Tidig eftermiddag besöker vi Sveriges ambassad. Här får vi en introduktion till Sydafrikas ekonomi och utveckling, samt både möjligheter och utmaningar som svenska företag har. Vi bor bekvämt i affärs och shoppingdistriktet Sandton en bit utanför Johannesburgs stadskärna.

Hotell: Protea Hotel Balalaika Sandton
Måltider: Frukost

Studiebesök och flyg till Kapstaden

Gruvnäringen är en av Sydafrikas absolut viktigaste industrier och de flesta har sin verksamhet i dennna provins. På förmiddagen besöker vi Sandvik där vi lär oss om gruvnäringens betydelse för Södra Afrika och hur råvarupriserna påverkar länderna. Vi flyger sedan två timmar söderut till vackra Kapstaden. Johannesburg är landets kommersiella centrum och Kapstaden livsnjutarens, modets och de kreativa entreprenörernasstad. Det unika och vackra läget mellan hav och berg gör staden mycket populär. Kapstaden är en av Sydafrikas tre huvudstäder och här har parlamentet sitt säte. Kvällen tillbringas på egen hand och valet av restauranger med mat i världsklass är många. Vi bor i stadsdelen Sea Point och från poolen har vi utsikt över Atlanten. I närheten av hotellet finns en flera kilometer lång strandpromenad med fin solnedgångsutsikt.

Hotell: Protea Hotel Sea Point
Måltider: Frukost

Statsrundtur i Kapstaden och studiebesök

Det gamla hamnområdet Waterfront har rustats upp till ett mycket trevligt turiststråk med många restauranger och affärer öppna tills sent på kvällen. År 2015 öppnade H&M här med stadens bästa läge och affären är mycket välbesökt. På morgonen gör vi ett intressant studiebesök där vi får höra om hur H&M etablerade sin första Afrikabutik, hur de har expanderat i Sydafrika och hur de har fått sin personal att arbeta efter svenska värderingar. På väg härifrån gör vi en stadsrundtur och tar en promenad genom Company Gardens där vi passerar flera av Kapstadens historiska byggnader, bland annat parlamentet, presidentens officiella bostad och katedralen. Trädgården mitt i staden anlades år 1652 av ostindienfarare Jan van Riebeeck som etablerade den första handelsstationen här. Grönsakerna som odlades skulle förse förbipasserande skepp med proviant. Vi äter en lätt lunch tillsammans i parken. Vi åker också förbi det kända färgglada kvarteret Bo-Kaap där slavarna från Malackahalvön ursprungligen bodde. Under dagen åker vi även upp till Signal Hill som är en 350 m hög utsiktsplats. Härifrån får vi en magnifik vy över hela Kapområdet.

Hotell: Protea Hotel Sea Point
Måltider: Frukost, lunch

Godahoppsudden och pingviner

Vi följer Atlantkusten mot Kaphalvön på vägar med vidunderlig utsikt. Godahoppsudden ligger i ett naturreservat, där floran och faunan bevarats precis som den såg ut år 1488 när Bartholomeu Dias rundade udden. Han ansåg att det nu fanns gott hopp om att nå Indien. Vi besöker både Godahoppsudden och Kapudden. Vegetationen kallas fynbos och består framför allt av proteabuskar. Många skepp misstog Cape Hangklip för Godahoppsudden och seglade av misstag in i denna vik. Den sydafrikanska pingvinen är utrotningshotad, men kolonin vid Boulders Beach har visat en positiv utveckling. Nu finns här över 3 000 pingviner. Här äter vi lunch på en servering vid havet med utsikt över False Bay. På väg in mot Kapstaden passerar vi Kaphalvöns äldsta vindistrikt, Constantia. Här finns ett flertal vingårdar och vi stannar till vid en av de äldsta och vackraste som grundades redan på slutet av 1600-talet. I Kapstaden märks influenser från hela Afrika och ikväll äter vi på en restaurang som innehåller just detta: mat, sång och dans från Afrikas olika hörn.

Hotell: Protea Hotel Sea Point
Måltider: Frukost, lunch, middag

Upptäck Kapstaden!

Dag för egna aktiviteter. Du kan välja att spela golf, besöka den kända botaniska trädgården eller flanera på någon av stadens markander. Kanske tar du en tur till Robben Island, där Nelson Mandela satt 18 år i fängelse. Kapstaden var år 2014 världens designstad och här finns gott om butiker med lokala designers. Ett besök i Waterfronten erbjuder de bästa shoppingmöjligheterna och här finns akvariet som visar det marina livet i Atlanten och Indiska Oceanen. Härifrån avgår även flera solnedgångskryssningar och andra båtturer.

Hotell: Protea Hotel Sea Point
Måltider: Frukost

Vindistrikt och hemresa

I dalgångarna inåt landet breder vinfälten ut sig och när vi ser vi flera namn på vingårdar som vi känner igen från Systembolaget. Vi svänger in vid Backberg Estate and Cellar i vindistriktet Stellenbosch. Här välkomnas vi ombord på en traktortur för att se hur druvorna odlas, lära om vilka som passar just i detta landskap och njuta av dalgångens vyer. Vi gör en vinprovning i vacker miljö under gårdens gamla ekar med fält av vinrankor framför oss. Längs vägen hit berättar vår guide om hur de franska hugenotterna under slutet av 1600-talet flydde undan religionsförtryck och fann en fristad i Sydafrika och utvecklade vinproduktionen. Efter en lättare lunch beger vi oss mot flygplatsen för vår resa hem mot Sverige.

Hotell: –
Måltider: Frukost, lätt lunch

Hemkomst

Hemkomst till Skandinavien

Utflykter

 • Robben Island

  Robben Island

  Robben Island ligger ca. 1 h båttur från Kapstaden. Besöket delas upp i en tur med buss runt ön och en guidad tur i fängelset. De flesta guiderna är före detta fångar och vi tittar in i Nelson Mandelas cell. Hela turen tar 3,5 timmar.

 • Taffelberget

  Taffelberget

  Taffelberget är en 1086 m hög sandstensplatå med en magnifik utsikt över hela Kapområdet. Berget är känd för sin extremt rika flora, i hela området finns det ca. 1470 olika växtarter, många endemiska. Linbanan upp roterar 360 grader och är väderberoende.

 • Valsafari

  Valsafari

  Från juni-november kommer sydkaparna till området kring Kaphalvön för att para sig och föda sina ungar. Därefter återvänder de till Antarktis för att äta. Valsafarin tar 3-4 timmar och avgår från the Waterfront.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2019-11-20
plane-landing Hemkomst
2019-11-29
calender Antal dagar
10 dagar
price-kr Del i dubbelrum
26 950 kr *
price-kr Enkelrum
31 400 kr *
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2019-11-20
plane-landing Hemkomst
2019-11-29
calender Antal dagar
10 dagar
price-kr Del i dubbelrum
26 950 kr
price-kr Enkelrum
31 400 kr

*Preliminärt pris. Vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

I priset ingår:

 • Flyg Stockholm/Göteborg/ Köpenhamn – Johannesburg med retur från Kapstaden samt flyg Johannesburg-Kapstaden.
 • Rum 7 nätter på tre- fyrstjärniga hotell
 • Frukost alla dagar och 8 måltider
 • Flygresor, transporter, inträden och utflykter enligt resebeskrivning
 • Svensktalande lokalguide under resan
 • Representant från Privata Affärer under resan
 • Bagageservice och dricks till bärare
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Dessa är för närvarande cirka 4 700 kr. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen, cirka 30 dagar innan avresa

I priset ingår ej:

 • Utflykter bokade på plats
 • Måltider som ej nämns i resebeskrivningen
 • Dricks till lokalguider och chaufförer

Frivilliga tillägg per person:

 • Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället.  Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 6 procent av försäkrat belopp.
 • Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval Bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för  dagar är 447 kr per person.

För dig som inte är prenumerant på Privata Affärer är priset 27 950 för del i dubbelrum och 32 300 per person i enkelrum

Vi förbehåller oss rätten att justera i programmet. Vi reserverar oss för eventuella hotellbyten, till hotell med lika standard. Studiebesöken är inbokade men vi har rätt att ändra dessa närmare inpå ankomst ifall företagen får förhinder.

Observera de särskilda resevillkor som gäller för denna resa »

Tilläggsresor

Mauritius

Mauritius

Den välkända paradisön Mauritius breder vackert ut sig med sina tropiska sandstränder i Indiska Oceanen. Vattnet är turkosfärgat och erbjuder snorkling i världsklass, dess kök bjuder på många spännande kreolska smaker. Luta er tillbaka och upplev service utöver det vanliga. Varför...

Mauritius

Den välkända paradisön Mauritius breder vackert ut sig med sina tropiska sandstränder i Indiska Oceanen. Vattnet är turkosfärgat och erbjuder snorkling i världsklass, dess kök bjuder på många spännande kreolska smaker. Luta er tillbaka och upplev service utöver det vanliga. Varför inte åka ut tidigt på morgonen och simma med delfiner eller på djuphavsfiske? På Mauritius finns det även riktigt bra golfbanor och gott om roliga aktiviteter och utflykter.

 • Dag 1: Johannesburg

  Dag 1: Johannesburg

  Flyg till Johannesburg, övernattning på flygplatshotell.

  Hotell: City Lodge Hotel at  OR Tambo
  Måltider: Frukost

 • Dag 2: Ankomst Mauritius

  Dag 2: Ankomst Mauritius

  Idag flyger vi vidare till paradisön Mauritius. På flygplatsen välkomnas vi med öppna armar av lokalchauffören som kör oss till hotellet på öns norra kust. Här väntar äkta barfotakänsla kombinerad med lagom lyx. Här sitter vi på lunchrestaurangen nere vid havet i flip-flops, badbyxor och t-shirt. Zilwa Attitude är ett härligt 4-stjärnigt hotell med fyra vackra stränder omkring sig, flera pooler att svalka oss i och ett lyxigt spa för total avslappning. Slå dig ner i hotellets egna soffgrupp på stranden och utforska den spännande strandbaren i en mysig atmosfär. Några ljuvliga dagar på ön väntar oss.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 3: Mauritius

  Dag 3: Mauritius

  Totalt strandlyx väntar, slappna av på stranden, vid någon av poolerna eller ge dig ut på spännande utflykter för egen kostnad. Välj och vraka mellan utflykter så som båtutflykt från västkusten – i den lilla hamnen Flic en Flac ligger de blåvita båtarna på rad och speglar sig i det ljusblå havet. Vada förbi fiskebåtarna och kliv ombord på privata motorbåten eller en större katamaran, en dagsutflykt för sköna bad, snorkling och grill-lunch på stranden. Prata med Thabela Travel för att ta reda på mer info och boka utflykterna redan innan avresa.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 4: Mauritius

  Dag 4: Mauritius

  Ledig dag för egna aktiviteter.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 5: Mauritius

  Dag 5: Mauritius

  Ta dagen som den kommer. Njut av solens värmande strålar från en av strandens alla solstolar, blunda och lyssna på det skvalpande ljudet från havet. Unna dig en lat dag på stranden.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 6: Mauritius

  Dag 6: Mauritius

  Ledig dag. För den kulturintresserade är ett besök till vulkansjön Ganga Talao, även kallad Grand Bassin en höjdpunkt. Ganga Talao ligger vackert beläget högt uppe i bergen, med en dramatisk och unik natur. Vid sjön ligger ett tempel som är den äldsta pilgrimsdestinationen för hinduer.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 7: Avresa Mauritius

  Dag 7: Avresa Mauritius

  Transport till flygplatsen där vi påbörjar vår resa hem till Skandinavien igen.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
8 500 kr
price-kr Enkelrum
14 000 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
8 500 kr
price-kr Enkelrum
14 000 kr

I priset ingår:

 • Rum 1 natt på trestjärniga City Lodge Hotel at OR Tambo inklusive frukost.
 • Rum 5 nätter på fyrstjärniga Zilwa Attitude inklusive frukost och middag.
 • Transporter enligt resebeskrivningen.

I priset ingår ej:

 • Flyg, flygskatter och eventuell visumkostnad.
 • Aktiviteter.
 • Dricks.
 • Måltider som ej anges i resebekrivningen.
 • Dryck.
 • Reseförsäkring.
 • Avbeställningsskydd.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Vi reserverar oss för eventuella hotellbyten, till hotell med lika standard.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Vänligen ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Rovos Rail

Rovos Rail

Efter våra resor som slutar i Sydafrika eller Victoriafallen finns möjlighet att förlänga med världens lyxigaste tågresa, Rovos Rail. Att på räls resa genom Afrika är en upplevelse i sig, men att resa i Rovos Rails komfortabla kupéer i exklusiv viktoriansk stil, med utsökta måltider...

Rovos Rail

Efter våra resor som slutar i Sydafrika eller Victoriafallen finns möjlighet att förlänga med världens lyxigaste tågresa, Rovos Rail. Att på räls resa genom Afrika är en upplevelse i sig, men att resa i Rovos Rails komfortabla kupéer i exklusiv viktoriansk stil, med utsökta måltider och förstklassig service gör det till oförglömlig upplevelse. Beroende på var er resa med Rovos Rail börjar varierar programmet, nedan är program för resan ifall ni reser från Victoriafallen till Pretoria. 

 • Avresa Victoriafallen

  Avresa Victoriafallen

  Transport på eftermiddagen till Rovos Rail där röda mattan rullas ut och vi välkomnas ombord på världens mest exklusiva tåg. Tåget går i lagom takt för att vi ska hinna njuta av omgivningarna som reser igenom. Längs vägen stannar vi också till för att göra spännande utflykter. Alla kupéer är sviter utrustade med luftkonditionering, kassaskåp, bekväma sängar och privat badrum med dusch och wc. När vi har installerat oss ombord, kan vi njuta av en välsmakande middag medan Zimbabwes fantastiska natur och djur kan upplevas från en fönsterplats ombord.

  Hotell: Rovos Rail / Pullman svit
  Måltider: Frukost, middag

 • Hwange nationalpark

  Hwange nationalpark

  Tidig morgon kommer vi fram till Hwanges nationalparks södra delar. Här väntar en safari i öppna safarifordon i soluppgången vid ett närliggande vattenhål där vilt samlas för att dricka. Vi är tillbaka ombord tåget på förmiddagen och kan stärka oss med en härlig brunch medan tåget rullar genom Zimbabwes vildmark. Från Rovos Rails utsiktsvagn kan vi luta oss tillbaka i bekväma fåtöljer och soffor och njuta av alla de vackra naturscenerier med vilda djur och fåglar som vi reser igenom. På kvällen närmar vi oss gränsen mot Botswana och tåget stannar till för en övernattning ombord.

  Hotell: Rovos Rail / Pullman svit
  Måltider: Frukost, lunch, middag

 • Ledig tid

  Ledig tid

  Idag åker vi över gränsen till Botswana och passerar mäktiga baobabträd eller apbrödsträd. Träden kan bli över 1 000 år gamla och de äldsta träden kan bli 20 meter höga och ha en diameter på runt 11 meter. Trädet suger upp enorma mängder med vatten som det sparar i stammen för att klara långa perioder av torka. Landskapet skiftar till röda och orangea toner när vi reser genom ökenlandskapet. Vi passerar ytterligare en landsgräns idag när vi kommer till Sydafrika. Här reser vi genom bergskedjan Magliesberg där vi kan njuta av en fantastisk utsikt över grönskande dalgångar och floder.

  Hotell: Rovos Rail / Pullman svit
  Måltider: Frukost, lunch, middag

 • Ankomst Pretoria

  Ankomst Pretoria

  Efter frukost så kommer vi fram till Pretoria och tågresan med Rovos Rail är slut. Här väntar vår lokalchaufför som kör oss till flygplatsen i Johannesburg där vi sedan påbörjar vår resa hem till Skandinavien igen eller vidare för nya äventyr. Ett eventuellt flygtillägg kan komma att tillkomma, se vidare information under prisinformationen.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost, lunch, middag

 • Hemkomst Skandinavien

  Hemkomst Skandinavien

  Ankomst till Skandinavien efter mellanlandning längs vägen, fyllda med nya upplevelser och intryck.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
14 950 kr
price-kr Enkelrum
22 750 kr
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 250 kr
price-kr Enkelrum
24 750 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
14 950 kr
price-kr Enkelrum
22 750 kr
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 250 kr
price-kr Enkelrum
24 750 kr

Avresedatum varierar beroende på Rovos Rails avgångsdatum.

I priset ingår:

 • 4 dagar/3 nätters tågresa med 5* Rovos Rail i en Pullman-svit.
 • Frukost, lunch och middag samt Afternoon tea ombord tåget.
 • All dryck ombord tåget.
 • Transport tur och retur tågstationen enligt resebeskrivningen.
 • Inträden och utflykter med Rovos Rails egna engelsktalande lokalguide enligt resebeskrivning.

I priset ingår ej:

 • Eventuellt flygtillägg, flygskatter och visumkostnad.
 • Dricks.
 • Uppgradering till Deluxe eller Royal svit.
 • Reseförsäkring.
 • Avbeställningsskydd.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Det finns även möjlighet att uppgradera till lyxigare tåghytt eller att resa i motsats riktning ”Pretoria-Victoriafallen”. Vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

Ett mindre flygtillägg kan tillkomma beroende på var orginalresan slutar och hur nära inpå avresa som tilläggsresan bokas, vänligen kontakta Thabela Travel för information om detta.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.
Vänligen ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Victoriafallen & safari

Victoriafallen & safari

Upplev ett av världens största vattenfall, Victoriafallet och oslagbart safari i Botswana. I Zimbabwe bevittnar vi hur Zambezifloden dundrar ner i fallen. Grannlandet Botswana dukar istället upp för genuint safari där vi utforskar savannerna under en heldagsutflykt till Chobe nationalpark....

Victoriafallen & safari

Upplev ett av världens största vattenfall, Victoriafallet och oslagbart safari i Botswana. I Zimbabwe bevittnar vi hur Zambezifloden dundrar ner i fallen. Grannlandet Botswana dukar istället upp för genuint safari där vi utforskar savannerna under en heldagsutflykt till Chobe nationalpark. Chobes djurrikedom är imponerande, här hittar vi bland annat många av Afrikas elefanter.

 • Dag 1: Johannesburg

  Dag 1: Johannesburg

  Flyg till Johannesburg och övernattning på flygplatshotell.

  Hotell: Tsogo Sun Garden Court O.R.Tambo
  Måltider: Frukost

 • Dag 2: Victoriafallen

  Dag 2: Victoriafallen

  Flyg från Johannesburg till Victoriafallen i Zimbabwe. Den förste vite mannen som beskådade Victoriafallen var Dr David Livingstone som 1855 kom paddlande längs Zambezifloden och döpte den efter Englands drottning. Detta är ett av världens största vattenfall, dubbelt så högt som Niagarafallen. Victoriafallen som ligger på gränsen mellan Zimbabwe och Zambia anses vara en av världens vackraste platser. I dånet från denna naturkraft kan vi se färgstarka regnbågar avteckna sig mot fallet och i forsdimman frodas regnskogen.

  Hotell: A´Zambezi River Lodge
  Måltider: Frukost

 • Dag 3: Victoriafallen

  Dag 3: Victoriafallen

  Vi åker på en 2 timmars guidad rundtur vid fallen. Under 1800-talet när Kololo-stammen levde i området så kal- lade de vattenfallet för ”Mosi-os-Tunya”, vilket betyder ”Röken som dundrar”. Den kunniga lokalguiden tar oss på en härlig promenad, vi stannar till vid flera vackra utsiktsplatser med magiska vyer. Till eftermiddagen finns ett flertal andra aktiviteter att följa med på för egen kostnad. Boka kanske en helikoptertur över fallen för unika, kittlande upplevelser.

  Hotell: A´Zambezi River Lodge
  Måltider: Frukost

 • Dag 4: Safari i Botswana

  Dag 4: Safari i Botswana

  Idag åker vi på en heldagstur i Botswana för förstklassigt safari i Chobe nationalpark. Chobe anses vara ett av Afrikas bästa viltreservat och här finns inte mindre än 120 000 elefanter, vilket är den största koncentrationen på hela kontinenten. Det finns här också möjligheten att se chobebuskbocken och pukuantilopen som bara finns i denna del av Afrika. När vi rör oss fram på savannen i våra öppna safarifordon stöter vi titt som tätt på de ståtliga vilddjuren, lunchen äter vi under ett längre stopp i skuggan av ett träd. Några nyfikna babianer iakttar oss på distans. Senare på kvällen är vi tillbaka på lodgen med fyllda kamerarullar.

  Hotell: A´Zambezi River Lodge
  Måltider: Frukost, lunch

 • Dag 5: Avresa Victoriafallen

  Dag 5: Avresa Victoriafallen

  Idag checkar ut och åker till Victoriafallens flygplats där vi börjar vår resa hem till Skandinavien igen, första stoppet är Johannesburgs flygplats.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

 • Dag 6: Hemkomst från Afrika

  Dag 6: Hemkomst från Afrika

  Ankomst till Skandinavien mitt på dagen.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
13950* kr
price-kr Enkelrum
21900* kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
13950* kr
price-kr Enkelrum
21900* kr

*Priset gäller för 2018. Vänligen kontakta Thabela Travel för 2019 priser.

I priset ingår:

 • Flyg Johannesburg – Victoriafallen tur och retur.
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Dessa är för närvarande cirka 3 000 kr. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter.
 • Rum 4 nätter på tre-fyrstjärniga hotell inklusive frukost och en lunch.
 • Inträden, nationalparksavgifter, transporter och utflykter enligt resebeskrivningen.
 • Engelsktalande lokalguide under utflykten vid Victoriafallen och i Chobe nationalpark.

I priset ingår ej:

 • Visum till Zimbabwe som kostar ca. 50 USD och ställs ut vid gränsen.
 • Dricks till bärare, chaufförer och guider.
 • Måltider som ej anges i resebekrivningen.
 • Reseförsäkring.
 • Avbeställningsskydd.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.
Ett mindre flygtillägg kan komma att tillkomma beroende på platstillgång.

Vi reserverar oss för eventuella hotellbyten, till hotell med lika standard.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Vänligen ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Liknande resor