Stora Sydafrikaresan, engelsk guide

 • plane-takeoff
  • 2023-02-26
  • 2023-03-05
  • 2023-03-12
  • 2023-04-02
  • 2023-04-16
  • 2023-05-07
  • 2023-05-14
  • 2023-06-04
  • 2023-06-11
  • 2023-07-02
  • 2023-07-16
  • 2023-08-06
  • 2023-08-20
  • 2023-09-03
  • 2023-09-17
  • 2023-10-01
  • 2023-10-15
  • 2023-11-05
  • 2023-11-19
  • 2023-12-03
  • 2023-12-17
  • 2024-01-07
  • 2024-01-21
  • 2024-02-04
  • 2024-02-18
 • Längd: 14 dagar
 • price-icon Pris från: 29 500 kr
 • compas-iconEngelsk guide

Stora Sydafrikaresan, engelsk guide

Följ med på vår stora Sydafrika resa med engelsk guide och upplev allt som detta fantastiska land har att erbjuda. Vi inleder i Johannesburg och reser hela vägen ner till “The Mother City” Kapstaden. Längs vägen besöker vi bland annat vilddjuren i Krugerparken och majestätiska Drakensbergen. Vi möter den vänliga befolkningen i det lilla kungadömet Eswatini (tidigare Swaziland). I Durban flyger vi ner till Port Elizabeth. Därifrån åker vi längs den kända Garden Route, där vi utforskar regnskogen, halvöknen samt reser igenom romantiska vinlandskap. I Kapstaden har vi gott om tid till att uppleva allt vad staden har att erbjuda. Med oss på resan är en engelsktalande guide och vi deltar i en internationell grupp. Avresa varje söndag.

Thabela Travel har kontor i Sydafrika med svensk personal. De finns där som trygghet under din Sydafrika resa. Vi erbjuder följande Sydafrikaresor:

Sydafrika med svensk guide | Sydafrika med engelsk guideKöra-själv-paket 

pic1

Engelsk Guide

Läs mer
Ankomst Johannesburg

Välkommen till det vackra Sydafrika! Ett äventyr vi sent ska glömma börjar så fort vi sätter ner fötterna på OR Tambo International flygplats i Johannesburg. Vår engelska guide möter oss på flygplatsen för gemensam transport till vårt hotell. Idag tillbringar vi dagen med aktiviteter på egen hand. Du har många möjligheter att upptäcka denna vibrerande storstad. Johannesburg är den största och folkrikaste staden i hela Sydafrika. Den är också en källa för den storskaliga guld och diamanthandeln, detta tack vare sitt läge på den mineralrika bergskedjan Witwatersrand. Vill du bara återhämta dig från resan så  finns det en trevlig pool att koppla av vid på hotellet.

Hotell: Protea Hotel Balalaika
Måltider: –

Mpumalanga

Efter en välsmakande frukost har det blivit dags att lämna fartfyllda Johannesburg bakom oss. Vi packar ihop och åker till en av landets tre huvudstäder, Pretoria, endast 5 mil ifrån Johannesburg. Här följer vi med på en givande rundtur med den kunniga lokalguiden. Beläget 1 360 möh är staden ett politiskt centrum och attraktiv hos lokalbefolkningen bland annat för sina universitet. Vår resa fortsätter till Mpumalanga-provinsen, även känd som “Paradise Country”. Utanför bilfönstret flimrar mångfaldigt landskap förbi, vi befinner oss i den subtropiska regionen av Lowveld. Längs vägen kör vi förbi de karakteristiska städerna Dullstroom och Lydenburg. Till slut stannar vi till vid det magnifika Tom Long passet innan vi fortsätter resan mot jordsbruksstaden Hazyview där vi ska tillbringa natten. ​

Hotell: Perry’s Bridge Hollow
Måltider: Frukost

Panoramarutten

Idag vaknar vi upp med vacker natur runtomkring oss, vi avnjuter en tidig frukost innan vi ger oss ut på dagens äventyr. Det har blivit dags att ta del av den magiska Panoramarutten, ”Panorama Route” är en ca 2 mil lång naturlandskapsväg som bjuder på vyer utöver det vanliga. Vi ger oss iväg och ankommer inom kort till Blyde River Canyon, en 26 km lång kanjon och Sydafrikas motsvarighet till Grand Canyon i Arizona, USA. Här ger vi oss ut och upptäcker djupa raviner, vackra vattenfall och flera makalösa utkiksplatser. Vid utsiktsplatsen Gods Window kan vi se Kruger nationalpark i fjärran. Efter några otroliga naturupplevelser är vi på eftermiddagen tillbaka i Hazyview där vi tillbringar resten av dagen på egen hand. Det finns möjlighet att delta på en kulturell festmiddag med stammen Shangaan på egen kostnad.

Hotell: Perry’s Bridge Hollow
Måltider: Frukost

Kruger nationalpark

Väckarklockan ringer tidigt. Vi är ivriga och vill komma iväg så fort som möjligt, med packade frukostpaket ger vi oss ut på vår första morgonsafari. I den förstklassiga Kruger nationalpark färdas vi i öppna safarifordon för att kunna se djuren som bäst, morgonen är också en bra tid att se djuren på då de är som mest aktiva. Vi blir som en del av det karakteristiska savannlandskapet och spanar rofyllt efter vilddjuren. Kruger är en av världens största nationalparker och huserar över 150 olika däggdjur. En flock ivriga antiloper springer förbi oss och vi spanar efter “The Big Five” (noshörning, buffel, lejon, leopard och elefant). Detta är även en fågelälskares paradis, här finns inga mindre än 500 olika fågelarter. Kanske lyckas vi få syn på en ståtlig noshörning på grässlätten för några finfina bilder på rullen. Eftermiddagen tillbringas på egen hand och du kan ge dig ut på ytterligare en safaritur på kvällen för egen kostnad.

Hotell: Perry’s Bridge Hollow
Måltider: Frukost

Eswatini (tidigare Swaziland)

Idag fortsätter vår resa till det omtalade Eswatini (tidigare Swaziland), det minsta kungariket och staten i regionen. Eswatini är en av Afrikas äldsta monarkier och ligger vackert beläget mellan Sydafrika och Moçambique. Området är känt för sin vackra natur, hantverk och färgstarka inhemska kultur. Väl framme i Eswatini passerar vi huvudstaden Mbabane och stannar till vid Ezulwini för en genuin, afrikansk shoppingupplevelse. Hemvävda korgar, pärlor och sniderier finns det gott om, att här införskaffa resans souvenirer är en god idé. Även om vistelsen i landet inte är väldigt lång så hinner vi lära oss mer om det charmiga folket i Eswatini och får en ordentlig inblick i deras traditioner.

Hotell: The Royal Villas
Måltider: Frukost, lunch, middag

Zululand

Efter en välsmakande frukost så fortsätter vi resan söderut igenom Eswatinis varierande landskap. Inom kort är vi tillbaka innanför Sydafrikas gränser igen. Vi åker vidare till Zululand där vi passerar många av deras traditionella, runda hyddor som står ståtligt placerade med magiska vyer i bakgrunden. Till slut har vi kommit fram till dagens mål, det 960 km2 stora Hluhluwe-Umfolozi naturreservatet. Här väntar oss en enorm mångfald av både djur och växter, området är särskilt känt för dess skydd av svarta och vita noshörningar. Vi tas emot av öppna armar av hotellpersonalen och checkar in i en behagligt lugn oas. Efter incheckning finns det möjlighet till eftermiddagssafari i öppna fordon för egen kostnad.

Hotell: Anew Hotel Hluhluwe
Måltider: Frukost

Durban

Om vädret tillåter så börjar vi dagen med en vacker båttur på Lake St Lucia som inte ligger så långt ifrån naturreservatet. Sjön bidrar till att skapa en vacker miljö och i vattnet skvalpar många krokodiler och flodhästar. Efter en mysig båttur fortsätter vi vår resa mot Durban, KwaZulu – Natal provinsens största stad med ett behagligt subtropiskt klimat. På vägen passerar vi Zulu-Kraals, eukalyptusplantager och sockerrörsfält. När vi kommer fram så tillbringar vi resten av dagen på egen hand. Landskapen har ändrats och vi slås av gyllenbruna stränder och turkost, livligt vatten. Havet här är annorlunda än den någorlunda stilla Östersjön, vi ser en och annan vågsurfare när vi går längsmed den kända strandpromenaden.

Hotell: Protea Umhlanga
Måltider: Frukost

Knysna

Idag åker vi i gemensam transport till Durban flygplats för en kort flygresa* söderut till Port Elizabeth. När vi landar möter vår lokalguide upp oss och när alla har kommit fram börjar vi vår resa västerut, längs med vackra Garden Route, vars kända sträcka följer kusten av den Indiska Oceanen. Vi färdas genom bergspass och vackra skogar. Efter ett tag når vi den spektakulära nationalparken Tsitsikamma och välomtalade Storms River Mouth. Till slut har vi nått dagens mål och checkar in på vårt hotell i Knysna. Knysna är en vackert belägen kuststad och känd för sina smaskiga ostron, staden ligger inbäddad i Knysna Lagun i hjärtat av Garden Route.
*Flyg ingår ej, kom ihåg att boka ett flyg som ankommer till Port Elizabeth senast kl. 11.00.

Hotell: Rex Hotel Knysna
Måltider: Frukost

Knysna

Efter en välsmakande frukost så har det blivit dags för en härlig naturupplevelse. Vi reser in i magiska skogen Knysna, där flera elefanter håller till. Där lär vi oss om hur människor arbetade förr i skogen, om hetsiga elefantjakten och upptäckten av guld. Vi besöker det enorma trädet Dalene Matthee Big Tree Memorial, döpt efter författaren Matthee som skrivit fyra böcker om Knysna. På Diepwalle Tea Garden äter vi en traditonell lunch innan vi besöker Forest Legends Museum. Där fascineras vi av gamla redskap och ångmotorn Old Suzie. Vi besöker det första hållbara huset i skogen, förr bebott av en skogsmästare. Middag serveras på Drydock Restaurant som är känd för sina smakrika rätter gjorda på lokala och färska råvaror.

Hotell: Rex Hotel Knysna
Måltider: Frukost, lunch, middag

Oudtshoorn

Idag beger vi oss vidare på vårt äventyr till staden Oudtshoorn, ett centrum för Sydafrikas strutsindustri och generellt känt som strutsarnas huvudstad. När vi kör igenom Outeniquapasset bjuds det på oförglömliga vyer och krokiga vägar. När vi kommer fram i Oudtshoorn besöker vi en av de kända strutsfarmarna. På strutsfarmen följer vi med en guidad tur där vi får lära oss mer om dessa fascinerande djur. Som världens största fågel kan strutsen väga upp till 150 kg och lägger ägg som är omkring 15 cm långa. Efter ett lärorikt besök på strutsfarmen så åker vi vidare till de spektakulära kalkstensgrottorna Cango Caves. Detta är ett av världens underverk och har helt skapats av naturens erosion under hundratals år, vi följer med på en spännande guidad tur i grottorna.

Hotell: Hlangana Lodge
Måltider: Frukost, lunch

Kapstaden

Idag kan du börja dagen med en surikatsafari för egen kostnad. Här bevittnar vi hur de försiktigt kryper ut ur sina hålor och börjar lapa sol. Efter en välsmakande frukost packar vi ihop oss och fortsätter ännu längre söderut. Vi kör förbi ökenlandskapet “Little Karoo” och vidare till Barrydale. I Barrydale kan vi vid intresse besöka en lokal jordbruksskola, prata med barn och lärare, och i klassrummet lära oss mer om det lokala bondesamhället. Vi lämnar Barrydale igen och ser utanför bilfönstret områden med strutsfarmar, vinodlingar och olika slags fruktodlingar. Dagens mål är landets ”Mother City”, underbara Kapstaden.

Hotell: President Hotel
Måltider: Frukost

Kapstaden

Att vakna upp i en av världens vackraste städer ger en extra bra start på dagen. Här finns ett helt hav med upplevelser som väntar på oss utanför ytterdörren. Idag ska vi upptäcka denna vibrerande stad på egen hand. Här kan du till exempel utforska det karakteristiska Taffelberget för egen kostnad. Utsikten som möter dig på toppen av berget är en fantastisk 360 graders panoramavy över staden. Även om det inte är en väldigt stor stad till sin yta så är Kapstaden fylld med sevärdheter, kulturmärkta platser, populära barer, moderna kaféer och restauranger samt färgstarka marknader med vackert trä och hantverk av olika slag. Vill du hellre bara slappna av och ta det lugnt så finns det ett flertal vackra stränder nära till hands. Till kvällen får vi smaka på vad Kapstadens kök har att erbjuda.​

Hotell: President Hotel
Måltider: Frukost, middag

Kapstaden/ Godahoppsudden

Idag har det blivit dags för en guidad heldagsutflykt till den imponerande Kaphalvön. Ett område som bjuder på ett av världens vackraste kustlandskap. Vi stannar till i det vackra kustsamhället och fiskebyn Hout Bay där du kan följa med på en båttur till Seal Island för egen kostnad. Vår kunniga guide delar med sig av platsernas fascinerande historia och vi åker så långt ner vi kan på Godahoppsudden (Cape Point). Här säger seden att Atlanten och Indiska Oceanen möts. Trots den kraftiga blåsten på udden så tar vi oss allra högst upp till den gamla fyren. När vi lämnar Cape Point så passerar vi den historiska flottbasen i Simons Town och stannar till vid pingvinerna i Boulders Beach. Vi fortsätter förbi fiskstaden Fish Hoek och surfparadiset Muizenberg med sin 19 km långa strand.​

Hotell: President Hotel
Måltider: Frukost

Avresa Kapstaden

Passa på att shoppa lite innan avfärden till flygplasten eller koppla av på vårat centrala hotell. Vi samlas för att checka ut och får transfer till flygplatsen för att påbörja vår hemresa mot Skandinavien eller kanske ansluter vi och reser vidare med annan grupp.​

Hotell: –
Måltider: Frukost

Utflykter

 • Dyk eller vithajsafari

  Dyk eller vithajsafari

  I Gansbaai (ca. 2 h från Kapstaden) håller vithajarna ofta till i ett sund mellan Dyer Island och Geyser Rock. Här delar vi även havet med sydafrikanska pälssälar, pingviner, kaphavssulor och delfiner.

 • Robben Island

  Robben Island

  En ca. 3,5 h tur till Robben Island utanför Kapstaden. Ofta är vår guide en före detta fånge. Besöket delas upp i två delar, en i buss runt ön och en guidad tur i fängelset där vi kikar in i Nelson Mandelas cell.

 • Taffelberget

  Taffelberget

  Taffelberget är en 1086 m hög sandstensplatå med en magnifik utsikt över hela Kapområdet. Berget är också känd för sin extremt rika flora, i hela området finns det ca. 1470 olika växtarter, många endemiska.

 • Valsafari

  Valsafari

  Från juni-november kommer sydkaparna till området kring Kaphalvön för att para sig och föda sina ungar. Därefter återvänder de till Antarktis för att äta. Valsafarin tar 3-4 timmar och avgår från the Waterfront.

Hotell

 • President Hotel

  President Hotel

  Hotel President ligger belägen i Bantry Bay ett av Kapstadens exklusivare områden med gångavstånd till Sea Point som är känd för sina många restauranger och caféer. Här kan du njuta av vackra solnedgångar.

 • Perry’s Bridge Hollow

  Perry’s Bridge Hollow

  Beläget i de inhemska, subtropiska trädgårdarna vid utkanten av Krugerparken ligger detta boutiquehotell. Hotellet är utformat för att ge en känsla av att vara utomhus, men har alla tänkbara bekvämligheter.

 • Anew Hotel Hluhluwe

  Anew Hotel Hluhluwe

  På den magnifika Elefantkusten ligger detta 3-stjärniga hotell, inte långt ifrån Sydafrikas största naturreservat. Här erbjuds moderna, luftkonditionerade rum och gratis Wi-Fi. Dessutom finns en utomhuspool att svalka sig i.

 • Rex Hotel Knysna

  Rex Hotel Knysna

  Detta fyrstjärniga hotell är beläget i Knysna på Garden Route. Endast ett stenkast från stora naturupplevelser njuter du av exceptionell service och komfort erbjuds verkligen modern lyx i denna gemytliga stad.

 • Hlangana Lodge

  Hlangana Lodge

  På huvudgatan i utkanten av Oudtshoorn ligger detta fyrstjärniga Viktorianska hotell. Mitt i en exotisk trädgård hittar vi hotellet. Den lyxiga frukosten kan avnjutas i den härliga morgonsolen.

 • Protea Umhlanga Ridge

  Protea Umhlanga Ridge

  Hotellet ligger vackert beläget i den pittoreska Umhlanga-regionen, i närheten av vackra sandstränder. Dammar och kreativa vattenfunktioner pryder den iögonfallande Chris Saunders-parken, precis utanför fönstret.

 • Protea Hotel Balalaika

  Protea Hotel Balalaika

  En lugn och avkopplande oas i hjärtat av livliga Johannesburg. Beläget nära shoppingcentrum, Nelson Mandela Square, Sandton City och Gautrain så väntar här en behaglig vistelse.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2023-02-26
plane-landing Hemkomst
2023-03-11
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
29 500 kr
price-kr Enkelrum
35 600 kr
plane-takeoff Avresa
2023-03-05
plane-landing Hemkomst
2023-03-18
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
29 500 kr
price-kr Enkelrum
35 600 kr
plane-takeoff Avresa
2023-03-12
plane-landing Hemkomst
2023-03-25
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
29 500 kr
price-kr Enkelrum
35 600 kr
plane-takeoff Avresa
2023-04-02
plane-landing Hemkomst
2023-04-15
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
29 500 kr
price-kr Enkelrum
35 600 kr
plane-takeoff Avresa
2023-04-16
plane-landing Hemkomst
2023-04-29
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
29 500 kr
price-kr Enkelrum
35 600 kr
plane-takeoff Avresa
2023-05-07
plane-landing Hemkomst
2023-05-20
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
27 400 kr
price-kr Enkelrum
32 600 kr
plane-takeoff Avresa
2023-05-14
plane-landing Hemkomst
2023-05-27
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
27 400 kr
price-kr Enkelrum
32 600 kr
plane-takeoff Avresa
2023-06-04
plane-landing Hemkomst
2023-06-17
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
27 400 kr
price-kr Enkelrum
32 600 kr
plane-takeoff Avresa
2023-06-11
plane-landing Hemkomst
2023-06-24
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
27 400 kr
price-kr Enkelrum
32 600 kr
plane-takeoff Avresa
2023-07-02
plane-landing Hemkomst
2023-07-15
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
27 400 kr
price-kr Enkelrum
32 600 kr
plane-takeoff Avresa
2023-07-16
plane-landing Hemkomst
2023-07-29
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
27 400 kr
price-kr Enkelrum
32 600 kr
plane-takeoff Avresa
2023-08-06
plane-landing Hemkomst
2023-08-19
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
29 950 kr
price-kr Enkelrum
36 250 kr
plane-takeoff Avresa
2023-08-20
plane-landing Hemkomst
2023-09-02
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
29 950 kr
price-kr Enkelrum
36 250 kr
plane-takeoff Avresa
2023-09-03
plane-landing Hemkomst
2023-09-16
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
29 950 kr
price-kr Enkelrum
36 250 kr
plane-takeoff Avresa
2023-09-17
plane-landing Hemkomst
2023-09-30
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
29 950 kr
price-kr Enkelrum
36 250 kr
plane-takeoff Avresa
2023-10-01
plane-landing Hemkomst
2023-10-14
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
29 950 kr
price-kr Enkelrum
36 250 kr
plane-takeoff Avresa
2023-10-15
plane-landing Hemkomst
2023-10-28
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
29 950 kr
price-kr Enkelrum
36 250 kr
plane-takeoff Avresa
2023-11-05
plane-landing Hemkomst
2023-11-18
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
29 950 kr
price-kr Enkelrum
36 250 kr
plane-takeoff Avresa
2023-11-19
plane-landing Hemkomst
2023-12-02
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
29 950 kr
price-kr Enkelrum
36 250 kr
plane-takeoff Avresa
2023-12-03
plane-landing Hemkomst
2023-12-16
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
29 950 kr
price-kr Enkelrum
36 250 kr
plane-takeoff Avresa
2023-12-17
plane-landing Hemkomst
2023-12-30
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
29 950 kr
price-kr Enkelrum
36 250 kr
plane-takeoff Avresa
2024-01-07
plane-landing Hemkomst
2024-01-20
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
29 500 kr *
price-kr Enkelrum
35 600 kr *
plane-takeoff Avresa
2024-01-21
plane-landing Hemkomst
2024-02-03
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
29 500 kr *
price-kr Enkelrum
35 600 kr *
plane-takeoff Avresa
2024-02-04
plane-landing Hemkomst
2024-02-17
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
29 500 kr *
price-kr Enkelrum
35 600 kr *
plane-takeoff Avresa
2024-02-18
plane-landing Hemkomst
2024-03-02
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
29 500 kr *
price-kr Enkelrum
35 600 kr *
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2023-02-26
plane-landing Hemkomst
2023-03-11
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
29 500 kr
price-kr Enkelrum
35 600 kr
plane-takeoff Avresa
2023-03-05
plane-landing Hemkomst
2023-03-18
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
29 500 kr
price-kr Enkelrum
35 600 kr
plane-takeoff Avresa
2023-03-12
plane-landing Hemkomst
2023-03-25
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
29 500 kr
price-kr Enkelrum
35 600 kr
plane-takeoff Avresa
2023-04-02
plane-landing Hemkomst
2023-04-15
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
29 500 kr
price-kr Enkelrum
35 600 kr
plane-takeoff Avresa
2023-04-16
plane-landing Hemkomst
2023-04-29
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
29 500 kr
price-kr Enkelrum
35 600 kr
plane-takeoff Avresa
2023-05-07
plane-landing Hemkomst
2023-05-20
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
27 400 kr
price-kr Enkelrum
32 600 kr
plane-takeoff Avresa
2023-05-14
plane-landing Hemkomst
2023-05-27
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
27 400 kr
price-kr Enkelrum
32 600 kr
plane-takeoff Avresa
2023-06-04
plane-landing Hemkomst
2023-06-17
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
27 400 kr
price-kr Enkelrum
32 600 kr
plane-takeoff Avresa
2023-06-11
plane-landing Hemkomst
2023-06-24
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
27 400 kr
price-kr Enkelrum
32 600 kr
plane-takeoff Avresa
2023-07-02
plane-landing Hemkomst
2023-07-15
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
27 400 kr
price-kr Enkelrum
32 600 kr
plane-takeoff Avresa
2023-07-16
plane-landing Hemkomst
2023-07-29
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
27 400 kr
price-kr Enkelrum
32 600 kr
plane-takeoff Avresa
2023-08-06
plane-landing Hemkomst
2023-08-19
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
29 950 kr
price-kr Enkelrum
36 250 kr
plane-takeoff Avresa
2023-08-20
plane-landing Hemkomst
2023-09-02
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
29 950 kr
price-kr Enkelrum
36 250 kr
plane-takeoff Avresa
2023-09-03
plane-landing Hemkomst
2023-09-16
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
29 950 kr
price-kr Enkelrum
36 250 kr
plane-takeoff Avresa
2023-09-17
plane-landing Hemkomst
2023-09-30
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
29 950 kr
price-kr Enkelrum
36 250 kr
plane-takeoff Avresa
2023-10-01
plane-landing Hemkomst
2023-10-14
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
29 950 kr
price-kr Enkelrum
36 250 kr
plane-takeoff Avresa
2023-10-15
plane-landing Hemkomst
2023-10-28
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
29 950 kr
price-kr Enkelrum
36 250 kr
plane-takeoff Avresa
2023-11-05
plane-landing Hemkomst
2023-11-18
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
29 950 kr
price-kr Enkelrum
36 250 kr
plane-takeoff Avresa
2023-11-19
plane-landing Hemkomst
2023-12-02
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
29 950 kr
price-kr Enkelrum
36 250 kr
plane-takeoff Avresa
2023-12-03
plane-landing Hemkomst
2023-12-16
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
29 950 kr
price-kr Enkelrum
36 250 kr
plane-takeoff Avresa
2023-12-17
plane-landing Hemkomst
2023-12-30
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
29 950 kr
price-kr Enkelrum
36 250 kr
plane-takeoff Avresa
2024-01-07
plane-landing Hemkomst
2024-01-20
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
29 500 kr
price-kr Enkelrum
35 600 kr
plane-takeoff Avresa
2024-01-21
plane-landing Hemkomst
2024-02-03
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
29 500 kr
price-kr Enkelrum
35 600 kr
plane-takeoff Avresa
2024-02-04
plane-landing Hemkomst
2024-02-17
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
29 500 kr
price-kr Enkelrum
35 600 kr
plane-takeoff Avresa
2024-02-18
plane-landing Hemkomst
2024-03-02
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
29 500 kr
price-kr Enkelrum
35 600 kr

*Preliminärt pris, vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

Avresa varje söndag i mån av tillgänglighet, det finns alltså fler avgångar än vad som listats ovan. Vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

I Priset ingår:

 • Transporter, inträden, måltider och utflykter enligt resebeskrivningen,
 • ​13 nätter på 3-4*hotell inklusive frukost,
 • Engelsktalande guide.

I priset ingår ej:

 • Inrikesflyg Durban-Port Elizabeth (bokas på egen hand och tänk på att boka flygning med landning innan 11:00),
 • Internationella flyg, flygskatter och eventuella visumavgifter,
 • Dryck,
 • Dricks.

Klimatkompensera din resa. De flesta väljer 150 kr eller 250 kr. Det går även att välja ett högre belopp. Läs mer www.thabelatravel.com/klimatkompensation

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället. Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 7 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval Bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 14 dagar är 651 kr per person.

Priset är baserat på minst två betalande resenärer med en engelsktalande guide och kan komma att samköras med andra internationella resenärer. Vi reserverar oss för eventuella hotellbyten, till hotell med lika standard.

Vänligen, ta del av de särskilda och allmänna resevillkoren innan du bokar resan.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Tilläggsresor

Mauritius

Mauritius

Den välkända paradisön Mauritius breder vackert ut sig med sina tropiska sandstränder i Indiska Oceanen. Vattnet är turkosfärgat och erbjuder snorkling i världsklass, dess kök bjuder på många spännande kreolska smaker. Luta er tillbaka och upplev service utöver det vanliga. Varför...

Mauritius

Den välkända paradisön Mauritius breder vackert ut sig med sina tropiska sandstränder i Indiska Oceanen. Vattnet är turkosfärgat och erbjuder snorkling i världsklass, dess kök bjuder på många spännande kreolska smaker. Luta er tillbaka och upplev service utöver det vanliga. Varför inte åka ut tidigt på morgonen och simma med delfiner eller på djuphavsfiske? På Mauritius finns det även riktigt bra golfbanor och gott om roliga aktiviteter och utflykter.

 • Dag 1: Ankomst Mauritius

  Dag 1: Ankomst Mauritius

  Idag flyger vi vidare till paradisön Mauritius (flyg ingår ej). Transport till  hotellet på öns norra kust. Zilwa Attitude är ett härligt 4-stjärnigt hotell med fyra vackra stränder omkring sig och flera pooler.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 2: Mauritius

  Dag 2: Mauritius

  Totalt strandlyx väntar, slappna av på stranden, vid någon av poolerna eller ge dig ut på spännande utflykter för egen kostnad. Välj och vraka mellan utflykter så som båtutflykt från västkustens lilla hamnen Flic en Flac.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 3: Mauritius

  Dag 3: Mauritius

  Ta dagen som den kommer. Njut av solens värmande strålar från en av strandens alla solstolar, blunda och lyssna på det skvalpande ljudet från havet. Unna dig en lat dag på stranden.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 4: Mauritius

  Dag 4: Mauritius

  Varför inte besöka vulkansjön Ganga Talao? Ganga Talao ligger vackert beläget högt uppe i bergen, med en unik natur. Vid sjön ligger ett tempel som är den äldsta pilgrimsdestinationen för hinduer.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 5: Avresa Mauritius

  Dag 5: Avresa Mauritius

  Transport till flygplatsen där vi påbörjar vår resa hem till Skandinavien igen.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
6 350 kr
price-kr Enkelrum
11 700 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
6 350 kr
price-kr Enkelrum
11 700 kr

I priset ingår:

 • Transporter enligt resebeskrivningen
 • Rum 4 nätter på 4* Zilwa Attitude eller liknande på Mauritius inklusive frukost och middag

I priset ingår ej:

 • Flygtillägg
 • Dryck
 • Dricks

Ett flygtillägg kan tillkomma beroende på var original-resan slutar/ börjar, vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Pris är baserat på resa i högsäsong (januari – april samt hela oktober).

Rovos Rail

Rovos Rail

Efter våra resor som slutar i Sydafrika eller Victoriafallen finns möjlighet att förlänga med världens lyxigaste tågresa, Rovos Rail. Att på räls resa genom Afrika är en upplevelse i sig, men att resa i Rovos Rails komfortabla kupéer i exklusiv viktoriansk stil, med utsökta måltider...

Rovos Rail

Efter våra resor som slutar i Sydafrika eller Victoriafallen finns möjlighet att förlänga med världens lyxigaste tågresa, Rovos Rail. Att på räls resa genom Afrika är en upplevelse i sig, men att resa i Rovos Rails komfortabla kupéer i exklusiv viktoriansk stil, med utsökta måltider och förstklassig service gör det till en oförglömlig upplevelse. Beroende på var er resa med Rovos Rail börjar varierar programmet, nedan är program för resan ifall ni reser från Victoriafallen till Pretoria. 

 • Dag 1: Avresa Victoriafallen

  Dag 1: Avresa Victoriafallen

  Transport på eftermiddagen till Rovos Rail där röda mattan rullas ut och vi välkomnas ombord på världens mest exklusiva tåg. Tåget går i lagom takt för att vi ska hinna njuta av omgivningarna.

  Hotell: Rovos Rail
  Måltider: Middag

 • Dag 2: Hwange nationalpark

  Dag 2: Hwange nationalpark

  Tidig morgon kommer vi fram till Hwanges nationalparks södra delar. Här väntar en safari i öppna safarifordon i soluppgången vid ett närliggande vattenhål där vilt samlas för att dricka.

  Hotell: Rovos Rail
  Måltider: Frukost, lunch, afternoon tea, middag

 • Dag 3: Ledig dag

  Dag 3: Ledig dag

  Idag åker vi över gränsen till Botswana och passerar mäktiga baobabträd eller apbrödsträd. Landskapet skiftar till röda och orangea toner när vi reser genom ökenlandskapet.

  Hotell: Rovos Rail
  Måltider: Frukost, lunch, afternoon tea, middag

 • Dag 4: Ankomst Pretoria

  Dag 4: Ankomst Pretoria

  Efter frukost så kommer vi fram till Pretoria och tågresan med Rovos Rail är slut. Här väntar vår lokalchaufför som kör oss till flygplatsen i Johannesburg där vi sedan påbörjar vår hemresa.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
30 300 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
30 300 kr

Exakt datum avgörs av Rovos Rail avresedatum, vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

I priset ingår:

 • 4 dagar/3 nätters tågresa med 5* Rovos Rail i en Pullman-svit, rutt Victoriafallen – Pretoria.
 • Frukost, lunch och middag samt Afternoon tea ombord tåget.
 • All dryck ombord tåget (förutom premium-drycker).
 • Transport tur och retur tågstationen enligt resebeskrivningen.
 • Inträden och utflykter med Rovos Rails egna egnelsktalande lokalguide enligt resebeskrivning.

I priset ingår ej:

 • Eventuellt flygtillägg, flygskatter.
 • Visum.
 • Dricks.

Uppgradering & rutt, det finns möjlighet att uppgradera till lyxigare tåghytt eller att resa i motsats riktning ”Pretoria – Victoriafallen”. Vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

Flygtillägg kan komma att tillkomma beroende på vår orginalresan börjar eller slutar. Vänligen kontakta Thabela Travel för att bekräfta detta.

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället. Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 6 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 4 dagar är 246 kr per person.

Vänligen, ta del av de särskilda och allmänna resevillkoren innan du bokar resan.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Victoriafallen & safari

Victoriafallen & safari

Upplev ett av världens största vattenfall, Victoriafallet och oslagbart safari i Botswana. I Zimbabwe bevittnar vi hur Zambezifloden dundrar ner i fallen. Grannlandet Botswana dukar istället upp för genuint safari där vi utforskar savannerna under en heldagsutflykt till Chobe nationalpark....

Victoriafallen & safari

Upplev ett av världens största vattenfall, Victoriafallet och oslagbart safari i Botswana. I Zimbabwe bevittnar vi hur Zambezifloden dundrar ner i fallen. Grannlandet Botswana dukar istället upp för genuint safari där vi utforskar savannerna under en heldagsutflykt till Chobe nationalpark. Chobes djurrikedom är imponerande, här hittar vi bland annat många av Afrikas elefanter.

 • Dag 1: Ankomst Victoriafallen

  Dag 1: Ankomst Victoriafallen

  Ankomst till de ståtliga Victoriafallen i Zimbabwe. Efter transport till vårt hotell som ligger precis vid Zambezifloden så checkar vi in och tillbringar eftermiddagen på egen hand.

  Hotell: A´Zambezi River Lodge
  Måltider:

 • Dag 2: Guidad tur vid fallen

  Dag 2: Guidad tur vid fallen

  Till förmiddagen ger vi oss ut på en cirka två timmars guidad rundtur vid fallen. ​Under 1800-talet när Kololo-stammen levde i området så kallade de vattenfallet för ”Mosi-os-Tunya”, vilket betyder ”Röken som dundrar”.

  Hotell: A´Zambezi River Lodge
  Måltider: Frukost

 • Dag 3: Safari i Botswana

  Dag 3: Safari i Botswana

  Tidig morgon gör vi oss klara för en heldagstur i grannlandet Botswana. Där ska vi idag få uppleva förstklassigt safari i Chobe nationalpark. Chobe anses vara ett av Afrikas bästa viltreservat och här finns inte mindre än 120 000 elefanter.

  Hotell: A´Zambezi River Lodge
  Måltider: Frukost, lunch

 • Dag 4: Avresa Victoriafallen

  Dag 4: Avresa Victoriafallen

  Idag checkar ut och får transport tillbaka till Victoriafallens flygplats. Fyllda med nya härliga upplevelser säger vi hejdå och påbörjar vår resa hem igen.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
5 600 kr
price-kr Enkelrum
6 850 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
5 600 kr
price-kr Enkelrum
6 850 kr

I priset ingår:

 • Transporter, utflykten, inträden och måltider enligt resebeskrivningen
 • Rum 3 nätter på A´Zambezi River Lodge i Zimbabwe i ett standardrum i trädgården B&B

I priset ingår ej:

 • Eventuellt flygtillägg
 • Visum
 • Dricks
 • Dryck till måltid

Ett flygtillägg kan tillkomma beroende på var original-resan slutar/ börjar, vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Utflykterna försigår med engelsk guide och andra internationella resenärer.

Liknande resor