• plane-takeoff
  • 2019-02-23
  • 2019-10-27
  • 2019-11-14
  • 2019-12-26
  • 2019-01-12
  • 2020-02-23
 • Längd: 12 dagar
 • price-icon Pris från: 29 950 kr
 • compas-iconSvensk guide

Kapstaden och Garden Route

Sydafrika rundresa som inkluderar Kapstaden och Garden Route. Kapstaden erbjuder en behaglig kombination av stadsliv och vacker natur. Förutom besök på Godahoppsudden och vingårdar så bekantar vi oss även med lokalbefolkningen i kåkstäderna. Längs kusten ser vi pingviner och med lite tur även valar. Fortsatta resan går norrut till inlandets torra halvöken och vidare över en bergskedja med magnifika vyer. Därefter ner mot frodiga Garden Route som följer Indiska oceanen. Här tar vi sköna promenader i regnskogen och njuter av de milslånga sandstränderna. Sist blir det viltsafari och vi spanar tillsammans efter lejon och elefanter. Vi har flera guider som arbetar för oss i Sydafrika. Alla är registrerade guider vilket innebär att de har genomgått en guideutbildning i Sydafrika. De är svensktalande, men bor i Sydafrika och är mycket kunniga och uppskattade. Resan sker i samarbete med DN-erbjudanden.

Välkommen till bildvisning om våra resor till Sydafrika!

Har du tänkt dig en annan typ av Sydafrika rundresa?

Kontakta då Thabela Africa, som är vår resebyrå i Sydafrika med svensk personal. De erbjuder följande typer av rundresor till Sydafrika:
Sydafrika rundresor med engelsk guide | Köra-själv-paket | Temaresor | Båt och tågresor

pic1

Svensk Guide

Läs mer
Avresa mot Sydafrika

Avresa från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn på eftermiddagen.

Ankomst Sydafrika – Välkomna till Kapstaden

Vid ankomst till Kapstaden möter vår guide oss i ankomsthallen på flygplatsen. I mån av tid gör vi en stadsrundtur på väg till hotellet. Vi stannar till vid Company Gardens och promenerar i trädgården som anlades år 1652 av Jan van Riebeeck. Grönsakerna som skulle förse förbipasserande skepp med proviant odlades här. Vi går förbi parlamentet och presidentens officiella kontor. Kapstaden är en av Sydafrikas tre huvudstäder. Vi passerar Godahoppsfästningen som är en av de äldsta byggnaderna i Södra Afrika. Innan vi når hotellet åker vi till en vacker utsiktsplats varifrån vi ser hela Kapområdet. Till kvällen lär vi känna medresenärerna under välkomstmiddagen. Vi bor mycket trevligt på Hotel President som ligger vid Atlantkusten nära Kapstadens vackraste stränder i bästa solnedgångsläge.

Hotell: President Hotel
Måltider: Middag

Kapstaden – Heldagsutflykt till Godahoppsudden

Vår första morgon i Kapstaden börjar med frukost med vacker utsikt över Atlantkusten. Vi följer sedan kusten mot Kaphalvön på vägar med vidunderlig utsikt. Godahoppsudden ligger i ett naturreservat, där floran och faunan bevarats precis som den såg ut år 1488 när Bartholomeu Dias rundade udden. Han ansåg att det nu fanns gott hopp om att nå Indien. Vi besöker både Godahoppsudden och Kapudden. Vegetationen kallas fynbos och består framför allt av proteabuskar. Vi äter lunch på en fiskrestaurang med utsikt över False Bay. Många skepp misstog Cape Hangklip för Godahoppsudden och seglade av misstag in i denna vik. Den sydafrikanska pingvinen är utrotningshotad, men kolonin vid Boulders Beach har visat en positiv utveckling. Nu finns här över 3 000 pingviner.

Hotell: President Hotel
Måltider: Frukost, lunch

Kapstaden – kåkstadstur

Den folkgrupp som i Sydafrika kallas färgad härstammar från Malackahalvön i Sydostasien. Nästan alla färgade bor omkring Kapstaden, där den ursprungliga kolonin låg. Kåkstäderna utanför Kapstaden har vuxit okontrollerat sedan början av 90-talet. Vi besöker först District 6 Museet som handlar om ett område för färgade som revs på 70-talet och förklarades vitt eftersom det rasblandade livet inte behagade myndigheten. Därefter åker vi ut till ett kåkbostadsområde för att besöka att biståndsprojekt som Thabela Travel stödjer. Majoriteten av invånarna i Kapprovinserna är svarta och tillhör xhosafolket. Deras språk med flera klickljud känner alla som har lyssnat på sångerskan Miriam Makeba igen. I Langa brukar vi under vår guidade promenad bli inbjudna till flera hem. De flesta bor i små tegelhus, men vi ser även stora slumområden med skjul och ett överklassområde.

Hotell: President Hotel
Måltider: Frukost

Kapstaden – Ledig dag

Dag för egna aktiviteter. Besök kanske den kända botaniska trädgården eller någon av stadens markander. Ta en tur till Robben Island där Nelson Mandela satt 18 år i fängelse eller ta linbanan upp på Taffelberget för magiska vyer. Kapstaden var år 2014 världens designstad och här finns gott om butiker med lokala designers. Ett besök i V/A Waterfront erbjuder de bästa shoppingmöjligheterna och här finns akvariet som visar det marina livet i Atlanten och Indiska Oceanen. Härifrån avgår även flera solnedgångskryssningar och andra båtturer.

Hotell: President Hotel
Måltider: Frukost

Kapstaden – Robertson Valley – Vingård

Vi lämnar Kapstaden och beger oss mot Stellenbosch som är Sydafrikas näst äldsta stad och det mest kända vindistriktet. På slutet av 1600-talet flydde de franska hugenotterna undan religionsförtryck. De fann en fristad i Sydafrika och utvecklade vinproduktionen. Stellenbosch anses vara den vackraste av alla småstäder i Sydafrika och många byggnader är kulturminnesmärkta. Vi gör en vinprovning, en rundtur och äter lunch på en av de genuina gårdarna i Cape Dutch-stil. Kanske väljer du ett vin till maten av pinotage som är Sydafrikas egen druva. Resan går därefter vidare mot Breede River Valley, där vi övernattar på ett charmigt bed and breakfast i en pittoresk småstad. 20 mil.

Hotell: Mimosa Guest House
Måltider: Frukost, lunch, middag

Halvöken – Strutsfarm

Vi följer världens längsta vinväg, Route 62 som ibland liknas med Route 66 i USA. Calitzdorp är känt för sitt portvin, som vi passar på att prova. Landskapet blir så småningom allt kargare och vi når halv-ökenområdet Little Karoo. Vi gör en rundtur på en strutsfarm, där vi kommer riktigt nära jordens största levande fågel, struts. På slutet av 1800-talet då det var på modet med plymer i Europa blomstrade strutsfarmerna. Många av dem byggde vackra herrgårdsbyggnader, så kallade fjäderpalats. Kanske kan du ana att strutsstek finns på lunchmenyn. Vi besöker även Cango Caves med fascinerande droppstenformationer. Övernattning på en lodge utanför Oudtshoorn. 36 mil.

Hotell: Riempie Estate
Måltider: Frukost, lunch, middag

Garden Route – Tempererad regnskog

På morgonen åker vi över Outeniquapasset med oförglömliga vyer. På andra sidan bergen börjar Garden Route som har fått sitt namn på grund av det gynnsamma klimatet som gör att växter frodas för fullt. Vi följer en av Sydafrikas vackraste kuststräckor. Knysna är känt för sitt hantverk och i lagunen odlas ostron. Många av Sydafrikas fina trämöbler kommer härifrån. Vi äter en god lunch och idag faller det sig naturligt med fisk på menyn. I vackra Plettenberg Bay gör vi ett par timmars uppehåll. Plett som orten kallas i folkmun är känt för sin gamla norska valstation som numer tjänstgör som hotell, fiskarna som drar upp bläckfisk och de mjuka sandstränderna. Men framför allt så finns här ett spännande marint liv. Här finns stora chanser att se delfin, sälar och vissa tider på året ser man valarna väldigt fint på båtturer härifrån. Vi passar på att njuta av de härliga stränderna och omgivningarna. Övernattning på värdshus i Storms River. 17 mil.

Hotell: Tsitsikamma Village Inn eller Tsitsikamma Lodge
Måltider: Frukost, lunch

Garden Route – Tempererad regnskog

Vi tillbringar dagen i Tsitsikamma National Park. Kanske känner du för att bada eller ta en vandring längs naturstigarna. Tsitsikamma Forest består av tempererad regnskog och detta är ett av de få bevarade områdena. Den inhemska skogen skövlades på slutet av 1800-talet och träden växer långsamt. Vi tar en promenad till ett yellowwood träd som är 800 år gammalt. Den äventyrslystne kanske vill prova på en ”canopytur”, med hjälp av kablar och sele far man fram mellan regnskogens trädtoppar.

Hotell: Tsitsikamma Village Inn eller Tsitsikamma Lodge
Måltider: Frukost, middag

Safari på Kariega viltreservat

Vi anländer vid lunchtid till Kariega viltreservat som ligger nära badorten Kenton-On-Sea. Sydafrikanerna hävdar att de har ”the big seven” i detta område, eftersom det förutom lejon, leopard, elefant, buffel och noshörning även finns vithaj och val rakt ut i havet. På eftermiddagen är det dags för vårt första safari i landet. Tillsammans med lokalguiden tar vi plats på öppna safarijeepar och ger oss ut på vackert böljande landskap. När vi alla hjälps åt att spana är möjligheten att hitta lejon goda. Viltreservatet omfattar 5 000 ha och vi stannar till för en drink och njuter av den afrikanska solnedgången. Avskedsmiddag vid lägerelden tillbaka på lodgen om vädret tillåter. Vi delar med oss av våra spännande historier från resan och ser vem som kommer ihop flest antiloper. 32 mil.

Hotell: Kariega Main Lodge
Måltider: Frukost, lunch, middag

Safari på Kariega viltreservat & avresa från Sydafrika

Tidigt på morgonen reser vi i våra öppna jeepar ner till Kariega River. På flodkryssningen ser vi kanske skrikhavsörn och kungsfiskare. Därefter ytterligare en safaritur i ett område med gott om bufflar, noshörningar och antiloper. I mån av tid åker vi sedan på stadsrundtur i Port Elizabeth som är en hamnstad med milslånga sandstränder. Resan avslutas på flygplatsen. På eftermiddagen flyg från Sydafrika mot Europa. 15 mil.

Hotell: –
Måltider: Frukost

Hemkomst från Sydafrika

Ankomst till Skandinavien mitt på dagen.

Utflykter

 • Dyk eller vithajsafari

  Dyk eller vithajsafari

  Transport två timmar till Gansbaai. Frukost innan vi ger oss ut till havs. Vithajarna håller till i ett sund mellan Dyer Island och Geyser Rock, där det också finns sydafrikansk pälssäl, pingviner, kaphavssulor och delfiner. Picknick lunch serveras på båten.

 • Robben Island

  Robben Island

  Robben Island ligger ca. 1 h båttur från Kapstaden. Besöket delas upp i en tur med buss runt ön och en guidad tur i fängelset. De flesta guiderna är före detta fångar och vi tittar in i Nelson Mandelas cell. Hela turen tar 3,5 timmar.

 • Taffelberget

  Taffelberget

  Taffelberget är en 1086 m hög sandstensplatå med en magnifik utsikt över hela Kapområdet. Berget är känd för sin extremt rika flora, i hela området finns det ca. 1470 olika växtarter, många endemiska. Linbanan upp roterar 360 grader och är väderberoende.

 • Tsitsikamma canopy tour

  Tsitsikamma canopy tour

  Detta är det senaste inom ekoturismen och går ut på att svinga sig med hjälp av kablar mellan regnskogens jätteträd. Idéen härstammar från Costa Rica och denna anordningen tog över 14 månader att få på plats. Upplev den inhemska skogen på nära håll.

 • Valsafari

  Valsafari

  Från juni-november kommer sydkaparna till området kring Kaphalvön för att para sig och föda sina ungar. Därefter återvänder de till Antarktis för att äta. Valsafarin tar 3-4 timmar och avgår från the Waterfront.

Hotell

 • President Hotel

  President Hotel

  I Kapstaden bor vi i ett exklusivt område 10 minuter från stadskärnan, med vacker solnedgångsutsikt mot Atlanten. Stort poolområde med barservice. Vi har gångavstånd till Kapstadens vackraste strand och längs havet går en flera kilometer lång strandpromenad.

 • Mimosa Lodge

  Mimosa Lodge

  Centralt beläget i Montagu ligger detta familjehotell som är känt för sin goda mat. Det är trevligt att ta en kulturpromenad i Montagus gränder för att se all de vackra husen i Cape Dutch-stil.

 • Kariega Main Lodge

  Kariega Main Lodge

  Vi bor i hemtrevliga timmerstugor med stor altan som har vacker utsikt över reservatets böljande landskap. Det finns tre sovrum med eget badrum i varje stuga.

 • Hotel Riempie Estate

  Hotel Riempie Estate

  Vi övernattar i afrikanska traditionella runda stugor med halmtak, dock med all komfort. Inredningen är vackert afrikansk. Trevligt poolområde. Trots att lodgen ligger i lantlig miljö är det bara en kvarts promenadväg till Oudtshoorns centrum.

 • President Hotel

  President Hotel

  Rummen är rymliga, bekväma och håller hög standard.  Bantry Bay, där Hotel President ligger, är ett av de mest exklusiva områdena i Kapstaden. Dessutom är det gångavstånd till Sea Point med sina många kända restauranger. Räkna med flera romantiska solnedgån...

 • Tsitsikamma Village Inn

  Tsitsikamma Village Inn

  Charmigt värdshus byggt som en viktoriansk by mitt i regnskogen. Alla rum är personligt inredda med olika tema. På eftermiddagen tar vi ett dopp i poolen och efter maten samlas vi tillsammans med byns invånare i baren vid öppna brasan.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2019-02-23
plane-landing Hemkomst
2019-03-06
calender Antal dagar
12 dagar
price-kr Del i dubbelrum
29 950 kr
price-kr Enkelrum
35 450 kr
plane-takeoff Avresa
2019-10-27
plane-landing Hemkomst
2019-11-07
calender Antal dagar
12 dagar
price-kr Del i dubbelrum
29 500 kr *
price-kr Enkelrum
34 000 kr *
plane-takeoff Avresa
2019-11-14
plane-landing Hemkomst
2019-11-25
calender Antal dagar
12 dagar
price-kr Del i dubbelrum
29 500 kr *
price-kr Enkelrum
34 000 kr *
plane-takeoff Avresa
2019-12-26
plane-landing Hemkomst
2020-01-06
calender Antal dagar
12 dagar
price-kr Del i dubbelrum
35 000 kr *
price-kr Enkelrum
39 950 kr *
plane-takeoff Avresa
2019-01-12
plane-landing Hemkomst
2019-01-23
calender Antal dagar
12 dagar
price-kr Del i dubbelrum
29 950 kr *
price-kr Enkelrum
34 500 kr *
plane-takeoff Avresa
2020-02-23
plane-landing Hemkomst
2020-03-05
calender Antal dagar
12 dagar
price-kr Del i dubbelrum
29 950 kr *
price-kr Enkelrum
34 500 kr *
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2019-02-23
plane-landing Hemkomst
2019-03-06
calender Antal dagar
12 dagar
price-kr Del i dubbelrum
29 950 kr
price-kr Enkelrum
35 450 kr
plane-takeoff Avresa
2019-10-27
plane-landing Hemkomst
2019-11-07
calender Antal dagar
12 dagar
price-kr Del i dubbelrum
29 500 kr
price-kr Enkelrum
34 000 kr
plane-takeoff Avresa
2019-11-14
plane-landing Hemkomst
2019-11-25
calender Antal dagar
12 dagar
price-kr Del i dubbelrum
29 500 kr
price-kr Enkelrum
34 000 kr
plane-takeoff Avresa
2019-12-26
plane-landing Hemkomst
2020-01-06
calender Antal dagar
12 dagar
price-kr Del i dubbelrum
35 000 kr
price-kr Enkelrum
39 950 kr
plane-takeoff Avresa
2019-01-12
plane-landing Hemkomst
2019-01-23
calender Antal dagar
12 dagar
price-kr Del i dubbelrum
29 950 kr
price-kr Enkelrum
34 500 kr
plane-takeoff Avresa
2020-02-23
plane-landing Hemkomst
2020-03-05
calender Antal dagar
12 dagar
price-kr Del i dubbelrum
29 950 kr
price-kr Enkelrum
34 500 kr

*Preliminärt pris och program. Vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

Programmet för avgången den 26 december avviker från resterande avgångar. Vänligen kontakta oss för mer information.

I priset ingår

 • Flyg Stockholm/Köpenhamn/Göteborg -Kapstaden, Port Elizabeth – Stockholm/Köpenhamn/Göteborg. Flyg endast Stockholm – Port Elizabeth – Stockholm för avgången den 26 december.
 • Rum på tre-fyrstjärniga hotell.
 • Frukost alla dagar och 10 måltider.
 • Transporter, inträden och utflykter enligt resebeskrivning. Safari i öppna jeepar med naturguide.
 • Svensktalande guide.
 • Bagageservice och dricks till bärare.
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Dessa är för närvarande cirka 4 800 kr. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen, cirka 30 dagar innan avresa.

I priset ingår ej

 • Dricks till chaufförer och guider.
 • Utflykter bokade på plats.
 • Dryck.
 • Avbeställningsskydd.
 • Reseförsäkring.

Vi reserverar oss för eventuella hotellbyten, till hotell med lika standard.

Tillägg för rum med fönster mot havet fyra nätter i Kapstaden på President Hotel,  990 kr per person.

Boka reseförsäkring plus med tillägg bagageskydd samtidigt som resan, det är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för denna resa per person: 517 kronor.

Avbeställningsskydd kostar 6 % av önskat försäkrat belopp och tecknas vid bokningstillfället.

Thabela Travel stödjer ett biståndsprojekt i ett kåkstadsområde i Kapstaden med 130 kr per resenär.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Tilläggsresor

Chobe Princess

Chobe Princess

Ombord Chobe Princess blir vi ordentligt omhändertagna medans vi kryssar fram på Chobefloden. Vi delar floden med dess rikliga djur- och fågelliv, inte minst ett hundratals flodhästar och krokodiler. Vad som kan liknas en lyxig husbåt med 4-5 hytter är vårat unika hem under några dagar...

Chobe Princess

Ombord Chobe Princess blir vi ordentligt omhändertagna medans vi kryssar fram på Chobefloden. Vi delar floden med dess rikliga djur- och fågelliv, inte minst ett hundratals flodhästar och krokodiler. Vad som kan liknas en lyxig husbåt med 4-5 hytter är vårat unika hem under några dagar till sjöss. Den kunniga personalen tar oss med på spännande safariutflykter där vi lär mer om djuren, fåglarna och naturen omkring oss. Ett underbart avslut på en fullspäckad rundresa, välj själv mellan 2 eller 3 nätter.

 • Dag 1 Ombordstigning

  Dag 1 Ombordstigning

  Idag stiger vi ombord den hemtrevliga båten som kan liknas med en flytande lyxvilla. Med all inklusive kan vi koppla av, luta oss tillbaka och låta den vänliga personalen ta hand om oss. På floden har vi direktåtkomst till Chobe nationalpark och dess frodiga djurliv. Parken har några av Afrikas största koncentrationer med elefanter och hela Big Five, totalt rör det sig omkring 120 000 djur i området.  Så fort vi kastar loss och ger oss av så börjar vår safari djuren nära intill oss.

  Hotell: Chobe Princess
  Måltider: Middag

 • Dag 2 Flodsafari

  Dag 2 Flodsafari

  Efter en god nattsömn med ett behagligt vaggandes ombord väntar oss en spännande dag på Chobe Princess. Dagens utflykter beror lite på vilken tid på året det är, vi ska antingen ut på mindre motorbåtar för en guidad safari på floden. Alternativt så ger vi oss på en fisketur där all utrustning är inkluderat tillsammans med båt, guide och tillstånd. Det tredje alternativet för dagens utflykt är en guidad promenad på antingen Impalila-ön med sina karakteristiska Baobabträd eller ett kulturellt besök i en lokal by i närheten. Till kvällen bevittnar vi en magisk solnedgång över floden under middagen.

  Hotell: Chobe Princess
  Måltider: Frukost, lunch, middag

 • Dag 3 Avstigning

  Dag 3 Avstigning

  Idag har vårat äventyr tyvärr nått sitt slut och det är dags att lägga till båten vid Kasane igen. Efter en välsmakande frukost där vi delar många spännande historier med varrandra så är det dags att lägga hamn och checka ut. Med gemensam transport tillbaka till immigrationskontoret i Namibia och efter en kontroll av våra pass får vi landtransport tillbaka till Kasane flygplats där det är dags att säga hejdå och resa vidare på egen hand.

  Hotell:-
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
3 dagar
price-kr Del i dubbelrum
8 150* kr
price-kr Enkelrum
* kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
3 dagar
price-kr Del i dubbelrum
8 150* kr
price-kr Enkelrum
* kr

*Priset är från 8 150 kr per person i dubbelrum och varierar per månad. Enkelrumspris vid förfrågan, vänligen kontakta Thabela Travel.
Flera avgångar per månad.

Notera, det finns även möjlighet att boka 3 nätter ombord Chobe Princess, vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

I priset ingår:

 • 2 nätter ombord 3* Chobe Princess med All Inclusive.
 • Transporter och utflykter enligt ovan resebeskrivning.
 • Obligatoriska inträdesavgifter (Community Development Levy).

I priset ingår ej:

 • Flyg, flygskatter och eventuella visumavgifter.
 • Svensktalande guide.
 • Premium drycker (sprit, mousserande vin och dessertvin).
 • Aktiviteter bokade på plats.
 • Dricks.
 • Avbeställningsskydd.
 • Reseförsäkring

Ett flygtillägg kan tillkomma beroende på var orginalresan slutar och hur nära inpå avresa som tilläggsresan bokas, vänligen kontakta Thabela Travel för vidare information om detta.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Båten avgår under särskilda datum, vi försöker planera in detta så gott vi kan i samband med rundresan, men vissa nätter innan eller efter avresa kan behövas på hotell.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Vänligen ta del av våra bestämmelser och villkor innan ni går vidare med en bokning.

Mauritius

Mauritius

Den välkända paradisön Mauritius breder vackert ut sig med sina tropiska sandstränder i Indiska Oceanen. Vattnet är turkosfärgat och erbjuder snorkling i världsklass, dess kök bjuder på många spännande kreolska smaker. Luta er tillbaka och upplev service utöver det vanliga. Varför...

Mauritius

Den välkända paradisön Mauritius breder vackert ut sig med sina tropiska sandstränder i Indiska Oceanen. Vattnet är turkosfärgat och erbjuder snorkling i världsklass, dess kök bjuder på många spännande kreolska smaker. Luta er tillbaka och upplev service utöver det vanliga. Varför inte åka ut tidigt på morgonen och simma med delfiner eller på djuphavsfiske? På Mauritius finns det även riktigt bra golfbanor och gott om roliga aktiviteter och utflykter.

 • Dag 1: Johannesburg

  Dag 1: Johannesburg

  Övernattning i Johannesburg på flygplatshotell.

  Hotell: City Lodge Hotel OR Tambo
  Måltider: –

 • Dag 2: Ankomst Mauritius

  Dag 2: Ankomst Mauritius

  Idag flyger vi vidare till paradisön Mauritius (flygkostnaden ingår ej). På flygplatsen välkomnas vi med öppna armar av lokalchauffören som kör oss till hotellet på öns norra kust. Här väntar en äkta barfotakänsla kombinerad med lagom lyx. Här sitter vi på lunch-restaurangen nere vid havet i flip-flops, badbyxor och t-shirt. Zilwa Attitude är ett härligt 4-stjärnigt hotell med fyra vackra stränder omkring sig, flera pooler att svalka oss i och ett lyxigt spa för total avslappning. Slå dig ner i hotellets egna soffgrupp på stranden och utforska den spännande strandbaren i en mysig atmosfär. Några ljuvliga dagar på ön väntar oss.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 3: Mauritius

  Dag 3: Mauritius

  Totalt strandlyx väntar, slappna av på stranden, vid någon av poolerna eller ge dig ut på spännande utflykter för egen kostnad. Välj och vraka mellan utflykter så som båtutflykt från västkustens lilla hamnen Flic en Flac. Där ligger de blåvita båtarna på rad och speglar sig i det ljusblå havet. Vada förbi fiskebåtarna och kliv ombord på den privata motorbåten eller en större katamaran, en dagsutflykt för sköna bad, snorkling och grill-lunch på stranden.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 4: Mauritius

  Dag 4: Mauritius

  Ledig dag för egna aktiviteter.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 5: Mauritius

  Dag 5: Mauritius

  Ta dagen som den kommer. Njut av solens värmande strålar från en av strandens alla solstolar, blunda och lyssna på det skvalpande ljudet från havet. Unna dig en lat dag på stranden.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 6: Mauritius

  Dag 6: Mauritius

  Ledig dag. För den kulturintresserade rekommenderas ett besök till vulkansjön Ganga Talao, även kallad Grand Bassin. Ganga Talao ligger vackert beläget högt uppe i bergen, med en dramatisk och unik natur. Vid sjön ligger ett tempel som är den äldsta pilgrimsdestinationen för hinduer.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 7: Avresa Mauritius

  Dag 7: Avresa Mauritius

  Transport till flygplatsen där vi påbörjar vår resa hem till Skandinavien igen.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
8 500 kr
price-kr Enkelrum
14 000 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
8 500 kr
price-kr Enkelrum
14 000 kr

I priset ingår:

 • Rum 1 natt på 3-stjärninga City Lodge Hotel OR Tambo i standardrum inklusive frukost.
 • Rum 5 nätter på 4-stjärniga Zilwa Attitude i ett Superiorrum inklusive frukost och middag.
 • Transporter enligt resebeskrivningen.

I priset ingår ej:

 • Flyg, flygskatter och eventuell visumkostnad.
 • Aktiviteter.
 • Dricks.
 • Måltider som ej anges i resebekrivningen.
 • Dryck.
 • Reseförsäkring.
 • Avbeställningsskydd.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet som är utanför vår kontroll.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Vänligen ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Rovos Rail

Rovos Rail

Efter våra resor som slutar i Sydafrika eller Victoriafallen finns möjlighet att förlänga med världens lyxigaste tågresa, Rovos Rail. Att på räls resa genom Afrika är en upplevelse i sig, men att resa i Rovos Rails komfortabla kupéer i exklusiv viktoriansk stil, med utsökta måltider...

Rovos Rail

Efter våra resor som slutar i Sydafrika eller Victoriafallen finns möjlighet att förlänga med världens lyxigaste tågresa, Rovos Rail. Att på räls resa genom Afrika är en upplevelse i sig, men att resa i Rovos Rails komfortabla kupéer i exklusiv viktoriansk stil, med utsökta måltider och förstklassig service gör det till en oförglömlig upplevelse. Beroende på var er resa med Rovos Rail börjar varierar programmet, nedan är program för resan ifall ni reser från Victoriafallen till Pretoria. 

 • Avresa Victoriafallen

  Avresa Victoriafallen

  Transport på eftermiddagen till Rovos Rail där röda mattan rullas ut och vi välkomnas ombord på världens mest exklusiva tåg. Tåget går i lagom takt för att vi ska hinna njuta av omgivningarna som vi reser igenom. Längs vägen stannar vi också till för att göra spännande utflykter. Alla kupéer är sviter utrustade med luftkonditionering, kassaskåp, bekväma sängar och privat badrum med dusch och wc. När vi har installerat oss ombord, kan vi njuta av en välsmakande middag medan Zimbabwes fantastiska natur och djur kan upplevas från en fönsterplats ombord.

  Hotell: Rovos Rail / Pullman svit
  Måltider: Middag

 • Hwange nationalpark

  Hwange nationalpark

  Tidig morgon kommer vi fram till Hwanges nationalparks södra delar. Här väntar en safari i öppna safarifordon i soluppgången vid ett närliggande vattenhål där vilt samlas för att dricka. Vi är tillbaka ombord tåget på förmiddagen och kan stärka oss med en härlig brunch medan tåget rullar genom Zimbabwes vildmark. Från Rovos Rails utsiktsvagn kan vi luta oss tillbaka i bekväma fåtöljer och soffor och njuta av alla de vackra naturscenerier med vilda djur och fåglar som vi reser igenom. På kvällen närmar vi oss gränsen mot Botswana och tåget stannar till för en övernattning ombord.

  Hotell: Rovos Rail / Pullman svit
  Måltider: Frukost, lunch, afternoon tea, middag

 • Ledig dag

  Ledig dag

  Idag åker vi över gränsen till Botswana och passerar mäktiga baobabträd eller apbrödsträd. Träden kan bli över 1 000 år gamla och de äldsta träden kan bli 20 meter höga och ha en diameter på omkring 11 meter. Trädet suger upp enorma mängder med vatten som det sparar i stammen för att klara långa perioder av torka. Landskapet skiftar till röda och orangea toner när vi reser genom ökenlandskapet. Vi passerar ytterligare en landsgräns idag när vi kommer till Sydafrika. Här reser vi genom bergskedjan Magliesberg där vi kan njuta av en fantastisk utsikt över grönskande dalgångar och floder.

  Hotell: Rovos Rail / Pullman svit
  Måltider: Frukost, lunch, afternoon tea, middag

 • Ankomst Pretoria

  Ankomst Pretoria

  Efter frukost så kommer vi fram till Pretoria och tågresan med Rovos Rail är slut. Här väntar vår lokalchaufför som kör oss till flygplatsen i Johannesburg där vi sedan påbörjar vår resa hem till Skandinavien igen eller vidare för nya äventyr. Ett eventuellt flygtillägg kan komma att tillkomma, se vidare information under prisinformationen.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost, lunch, middag

 • Hemkomst Skandinavien

  Hemkomst Skandinavien

  Ankomst till Skandinavien efter mellanlandning längs vägen, fyllda med nya upplevelser och intryck.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
18 950 kr
price-kr Enkelrum
28 900 kr
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
31 250 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
18 950 kr
price-kr Enkelrum
28 900 kr
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
31 250 kr

Avresedatum varierar beroende på Rovos Rails avgångsdatum.

I priset ingår:

 • 4 dagar/3 nätters tågresa med 5* Rovos Rail i en Pullman-svit på resrutten Victoriafallen-Pretoria.
 • Frukost, lunch och middag samt Afternoon tea ombord tåget.
 • All dryck ombord tåget.
 • Transport tur och retur tågstationen enligt resebeskrivningen.
 • Inträden och utflykter med Rovos Rails egna engelsktalande lokalguide enligt resebeskrivning.

I priset ingår ej:

 • Eventuellt flygtillägg, flygskatter och visumkostnad.
 • Dricks.
 • Uppgradering till Deluxe eller Royal svit.
 • Reseförsäkring.
 • Avbeställningsskydd.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Det finns även möjlighet att uppgradera till lyxigare tåghytt eller att resa i motsats riktning ”Pretoria-Victoriafallen”. Vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

Ett mindre flygtillägg kan tillkomma beroende på var orginalresan slutar och hur nära inpå avresa som tilläggsresan bokas, vänligen kontakta Thabela Travel för information om detta.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.
Vänligen ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Victoriafallen & safari

Victoriafallen & safari

Upplev ett av världens största vattenfall, Victoriafallet och oslagbart safari i Botswana. I Zimbabwe bevittnar vi hur Zambezifloden dundrar ner i fallen. Grannlandet Botswana dukar istället upp för genuint safari där vi utforskar savannerna under en heldagsutflykt till Chobe nationalpark....

Victoriafallen & safari

Upplev ett av världens största vattenfall, Victoriafallet och oslagbart safari i Botswana. I Zimbabwe bevittnar vi hur Zambezifloden dundrar ner i fallen. Grannlandet Botswana dukar istället upp för genuint safari där vi utforskar savannerna under en heldagsutflykt till Chobe nationalpark. Chobes djurrikedom är imponerande, här hittar vi bland annat många av Afrikas elefanter.

 • Dag 1: Johannesburg

  Dag 1: Johannesburg

  Övernattning i Johannesburg på flygplatshotell innan avresa.

  Hotell: City Lodge O.R.Tambo
  Måltider: –

 • Dag 2: Ankomst Victoriafallen

  Dag 2: Ankomst Victoriafallen

  Flyg från Johannesburg till Victoriafallen i Zimbabwe (ingår ej). Den förste vite mannen som beskådade Victoriafallen var Dr David Livingstone som 1855 kom paddlande längs Zambezifloden och döpte den efter Englands drottning. Detta är ett av världens största vattenfall, dubbelt så högt som Niagarafallen. Victoriafallen som ligger på gränsen mellan Zimbabwe och Zambia anses vara en av världens vackraste platser. I dånet från denna naturkraft kan vi se färgstarka regnbågar avteckna sig mot fallet och i forsdimman frodas regnskogen. Efter transport till vår lodge checkar vi in och tillbringar eftermiddagen på egen hand.

  Hotell: A´Zambezi River Lodge
  Måltider: Frukost

 • Dag 3: Victoriafallen

  Dag 3: Victoriafallen

  Efter en smakrik frukost på hotellet ger vi oss ut på en cirka två timmars guidad rundtur vid fallen. ​Under 1800-talet när Kololo-stammen levde i området så kallade de vattenfallet för ”Mosi-os-Tunya”, vilket betyder ”Röken som dundrar”. Den kunniga lokalguiden tar oss på en härlig promenad, vi stannar till vid flera vackra utsiktsplatser med magiska vyer. Till eftermiddagen finns ett flertal andra aktiviteter att följa med på för egen kostnad. Boka kanske en helikoptertur över fallen för unika, kittlande upplevelser. Andra aktiviteter innefattar bland annat ortens elefantprojekt eller besök på hantverksamarknaden. I området gömmer sig också restaurangen The Boma som dukar upp för spännande middagar med shower i äkta Afrikansk anda. Här kan vi kan bland annat smaka antilop, krokodil och delikatessen mopanemaskar.

  Hotell: A´Zambezi River Lodge
  Måltider: Frukost

 • Dag 4: Safari i Botswana

  Dag 4: Safari i Botswana

  Idag har det blivit dags att helt byta miljö. Tidig morgon gör vi oss klara för en heldagstur i grannlandet Botswana. Där ska vi idag få uppleva förstklassigt safari i Chobe nationalpark. Chobe anses vara ett av Afrikas bästa viltreservat och här finns inte mindre än 120 000 elefanter, vilket är den största koncentrationen på hela kontinenten. Det finns här också möjligheten att se chobebuskbocken och pukuantilopen som bara finns i denna del av Afrika. När vi långsamt rör oss fram på savannen i våra öppna safarifordon stöter vi titt som tätt på de ståtliga vilddjuren, lunchen äter vi under ett längre stopp i skuggan av ett träd. Några nyfikna babianer iakttar oss på distans. Senare på kvällen är vi tillbaka på lodgen med fyllda kamerarullar.

  Hotell: A´Zambezi River Lodge
  Måltider: Frukost, lunch

 • Dag 5: Avresa Victoriafallen

  Dag 5: Avresa Victoriafallen

  Idag checkar ut och får transport till Victoriafallens flygplats. Fyllda med nya härliga upplevelser säger vi hejdå och påbörjar vår resa hem igen.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
10 950 kr
price-kr Enkelrum
16 900 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
10 950 kr
price-kr Enkelrum
16 900 kr

*Utflykten till Botswana/Chobe nationalpark är baserad på minst 2 deltagare.

I priset ingår:

 • Rum 1 natt på 3-stjärniga City Lodge Hotel OR Tambo i ett standardrum inklusive frukost.
 • Rum 3 nätter på 3-stjärniga A´Zambezi River Lodge i ett standardrum som vätter mot floden inklusive frukost.
 • 1 Lunch (under utflykten i Botswana).
 • Inträden, nationalparksavgifter, transporter och utflykter enligt resebeskrivningen.
 • Engelsktalande lokalguide under utflykten vid Victoriafallen och i Chobe nationalpark.

I priset ingår ej:

 • Flyg och flygskatter.
 • Visum till Zimbabwe som kostar cirka 50 USD (Double Entry) och ställs ut vid gränsen.
 • Dricks.
 • Måltider som ej anges i resebekrivningen.
 • Reseförsäkring.
 • Avbeställningsskydd.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet som är utanför vår kontroll.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli
strandsatta.

Vänligen ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Ovan priser gäller till och med 31:a december 2019.

Liknande resor