• plane-takeoff
  • 2019-10-27
  • 2020-01-12
 • Längd: 21 dagar
 • price-icon Pris från: 47 950 kr
 • compas-iconSvensk guide

Stora Sydafrikaresan

Följ med på vår Sydafrikaresa med finaste sevärdheterna och bästa safarin! Vi inleder i vackra Kapstaden, med oförglömliga platser så som Taffelberget och Godahoppsudden. Vi följer vidare en vacker väg, där vi möts av allt från halvöken till vidsträckta stränder och frodiga skogar. Kort därpå befinner vi oss i Krugerparkens vildmark, med god möjlighet att hitta the big five. På väg söder ut besöker vi det lilla kungadömet Swaziland, där vi besöker byar och lär oss om befolkningens kultur. I våtmarksområdet St. Lucia kommer tredje tillfället för safari. Innan hemresan från Durban, blir det även tid för sköna bad i Indiska Oceanen.

Välkommen på bildvisning om våra resor till Sydafrika

Föredrar du att göra en Sydafrikaresa på egen hand?

Kontakta då Thabela Africa, som är vår resebyrå i Sydafrika med svensk personal. De erbjuder följande typer av Sydafrikaresor:
Sydafrika med engelsk guide | Köra-själv-paket | Temaresor | Båt och tågresor

pic1

Svensk Guide

Läs mer
Avresa mot Sydafrika

Avresa från Stockholm eller på eftermiddagen (Göteborg eller Köpenhamn mot tillägg).

Ankomst Sydafrika

Vid ankomst till Kapstaden möter vår guide oss i ankomsthallen på flygplatsen. I mån av tid gör vi en stadsrundtur på väg till hotellet. Vi stannar till vid Company Gardens och promenerar i trädgården som anlades år 1652 av Jan van Riebeeck. Grönsakerna som skulle förse förbipasserande skepp med proviant odlades här. Vi går förbi parlamentet och presidentens officiella kontor. Kapstaden är en av Sydafrikas tre huvudstäder. Vi passerar Godahoppsfästninngen som är en av de äldsta byggnaderna i Södra Afrika. Innan vi checkar in på hotellet åker vi till en vacker utsiktsplats varifrån vi ser hela Kapområdet. Till kvällen lär vi känna medresenärerna under välkomstmiddag n. Vi bor trevligt på det anrika hotellet Portswood Hotel med alla V/A Waterfronts attraktioner nära till hands.

Hotell: Portswood Hotel
Måltider: Middag

Kapstaden – Godahoppsudden

Vår första dag i Sydafrika börjar utmed Atlantkusten mot Kaphalvön på vägar med vidunderlig utsikt. Godahoppsudden ligger i ett naturreservat, där floran och faunan bevarats precis som den såg ut år 1488 när Bartholomeu Dias rundade udden. Han ansåg att det nu fanns gott hopp om att nå Indien. Vi besöker både Godahoppsudden och Kapudden. Vegetationen kallas fynbos och består framför allt av proteabuskar. Vi äter lunch på en fiskrestaurang med utsikt över False Bay. Många skepp misstog Cape Hangklip för Godahoppsudden och seglade av misstag in i denna vik. Den sydafrikanska pingvinen är utrotningshotad, men kolonin vid Boulders Beach har visat en positiv utveckling. Nu finns här över 3 000 pingviner.

Hotell: Portswood Hotel
Måltider: Frukost, lunch

Kapstaden – Kåkstadstur

Den folkgrupp som i Sydafrika kallas färgad härstammar från Malackahalvön i Sydostasien. Nästan alla färgade bor omkring Kapstaden, där den ursprungliga kolonin låg. Kåkstäderna utanför Kapstaden har vuxit okontrollerat sedan början av 90-talet. Vi besöker först District 6 Museet som handlar om ett område för färgade som revs på 70-talet och förklarades ”vitt”. Därefter åker vi ut till ett kåkstadsområde för besök vid ett biståndsprojekt som Thabela Travel stödjer. Majoriteten av invånarna i Kapprovinserna är svarta och tillhör xhosafolket. Deras språk med flera klickljud känner alla som har lyssnat på sångerskan Miriam Makeba igen. I Langa brukar vi under vår guidade promenad bli inbjudna till flera hem.

Hotell: Portswood Hotel
Måltider: Frukost

Kapstaden – Ledig dag

Dag för egna aktiviteter. Besök kanske den kända botaniska trädgården Kirstenbosch eller någon av stadens markander. Ta en tur till Robben Island där Nelson Mandela satt 18 år i fängelse eller ta linbanan upp på Taffelberget för magiska vyer. Utanför ytterdörren i V/A Waterfront erbjuds de bästa shoppingmöjligheterna och här finns akvariet som visar det marina livet i Atlanten och Indiska Oceanen. Härifrån avgår även solnedgångskryssningar och andra båtturer.

Hotell: Portswood Hotel
Måltider: Frukost

Kapstaden – Hermanus - safari

Vi lämnar Kapstaden och åker norrut längs Indiska Oceanen. Kuststaden Hermanus är omgiven av majestätiska berg och har en spektakulär naturlig skönhet, här gör vi ett trevligt stopp. Det finns många butiker och marknader att utforska. Staden erbjuder även världens bästa landbaserade valskådning, har vi tur kan vi se skymten av val ute till havs. Vi fortsätter vår resa mot dagens slutmål, en trevlig safarilodge i Albertina. Incheckning till eftermiddagen innan vi ger oss ut på en första safaritur med solnedgången i bakgrunden. I öppna safarifordon spanar vi efter djuren tillsammans med en erfaren safariguide. Här lever fyra av The Big Five, alla förutom leopard. Tillbaka på lodgen väntar gemensam middag.

Hotell: Garden Route Game Lodge
Måltider: Frukost, middag

Garden Route – Knysna

Vi åker på safari i gryningen. Förutom giraffer, zebror och elefanter lever här även den vita noshörningen. Vi iakttar den på säkert avstånd. Idag finns det fem noshörningsarter, två av dem lever i Afrika och tre i Asien. Vit noshörning heter egentligen trubbnoshörning och är inte alls vit, genom skydd och bra förvaltning lever den tryggt i flera delar av landet. Efter utcheckning fortsätter vi vår resa österut mot Garden Route, Mossel Bay sägs vara början till Garden Route vars namn kommer från det gynnsamma klimatet som gör att växter frodas för fullt. Vi följer en av Sydafrikas vackraste kuststräckor påväg mot dagens mål, lagunstaden Knysna. Shoppingmöjligheterna är goda och i lagunen odlas många ostron som importeras till världens alla hörn. Till kvällen serveras en god middag och för den som äter fisk faller det sig naturligt på menyn idag.

Hotell: Premier Hotel Knysna
Måltider: Frukost, middag

Knysna – bad i Indiska Oceanen

dag åker vi på en mysig båttur till naturreservatet Featherbed. Vid Knysna rinner fem floder ut från Outeniquaberget och möter Indiska Oceanens havsvatten. Dem bildar en flodmynning/lagun med två uddar, Knysna Heads. Featherbed är ett privatägt naturreservat som ligger på Knysna Heads västra udde och hit kan man endast ta sig med båt. Vi får en guidad vandring genom reservatet följd av en riklig lunchbuffé. Till eftermiddagen åker vi till grannstaden Plettenberg Bay. Plett som orten kallas i folkmun är känt för de vidsträckta sandstränderna och sin gamla norska valstation som numer tjänstgör som hotell. Men framför allt så finns här ett spännande marint liv. Vi passar på att njuta av de härliga stränderna med omgivningar.

Hotell: Premier Hotel Knysna
Måltider: Frukost, lunch

Halvöken - strutsfarm

På morgonen åker vi över Outeniquapasset med oförglömliga vyer. Vi befinner oss nu i området Lilla Karoo som främst består av halvöken och små pittoreska byar med jordbruk runt omkring. Naturen står i stark kontrast till de mjuka kullarna, brusande vågorna och blå lagunerna vi hade kring oss tidigare idag. Vi gör en rundtur på en strutsfarm, där vi kommer riktigt nära jordens största levande fågel. På slutet av 1800-talet då det var på modet med plymer i Europa blomstrade strutsfarmerna. Många av dem byggde vackra herrgårdsbyggna er, så kallade fjäderpalats. Kanske kan du ana att strutsstek finns på dagens lunchmeny. Till eftermiddagen finns det möjlighet att följa med på en trevlig vinprovning (ingår ej).

Hotell: Riempie Estate
Måltider: Frukost, lunch

Route 62 - vingård

Under förmiddagen åker vi på guidad rundtur i Cango Caves med sina fascinerande droppstensformationer. Här gömmer sig några av världens största stalagmitformationer, som bildat ett av de naturliga underverken i världen. Sedan fortsätter vi vår resa söderut på en av världens längsta vinväg, Route 62 som ibland liknas med Route 66 i USA. Calitzdorp är känt för sitt portvin, som vi passar på att prova innan en trevlig lunch. Det torra, varma klimatet ger portvinet mer djup och intensitet, vi får lära oss mer om tillverkningen. Resan går därefter vidare mot Breede River Valley, där vi bor på ett charmigt bed and breakfast i en pittoresk småstad.

Hotell: Mimosa Lodge
Måltider: Frukost, lunch

Robertson Valley - Stellenbosch - Johannesburg

Vi kör vidare längs Route 62 mot Stellenbosch som är Sydafrikas näst äldsta stad och det mest omtalade vindistriktet. Staden upptäcktes av de europeiska nybyggarna och blev känt som ”the city of oaks” (ekstaden) på grund av det stora antalet ekar som dess grundare Simon van der Steel planterade i området. Stellenbosch anses vara den vackraste av alla småstäder i Sydafrika och många byggnader är kulturminnesmärkta. Vi gör en vinprovning, en rundtur och äter lunch på en av de genuina gårdarna i Cape Dutch-stil. Kanske väljer du ett vin till maten av pinotage som är Sydafrikas egen druva. Resan går därefter vidare mot Kapstadens flygplats där vi säger hejdå till gruppen och flyger till Johannesburg. Vid landning får vi transport till vårat hotell i Sandton i Johannesburg. Till kvällen möter vi sedan våra nya reskamrater som ankom tidigt imorse från Sverige. De lär vi känna bättre till kvällens välkomstmiddag på hotellet.

Hotell: Protea Hotel Balalaika
Måltider: frukost, lunch, middag

Johannesburg – Pilgrim’s Rest

På morgonen beger vi oss till Pretoria som är en av Sydafrikas tre huvudstäder. Vi börjar med ett besök på Voortrekker Monumentet där vi ser den största marmorfrisen i världen. Den illustrerar Boernas utvandring från Kapområdet när britterna tog över makten och förbjöd slaveriet. De råkade ut för många svårigheter längs vägen och deras historia är som en spännande saga. Det var vid Church Square som de första byggnaderna uppfördes. Naturligtvis står Paul Kruger staty på torget. Han var president i Sydafrikanska Republiken på slutet av 1800-talet. Guld hittades utanför Johannesburg och massvis med invandrare kom för att pröva lyckan. Då Kruger vägrade ge dem medborgliga rättigheter utbröt Boerkriget mot England. Boerna tvingades kapitulera och 1910 bildades Sydafrikanska Unionen. Från Union Buildings, som är regeringsbyggnaden, har vi utsikt över hela staden. Vi ger oss av österut mot Drakensbergen med Pilgrims Rest som dagens slutmål. Denna by var områdets centrum för guldgrävarna på slutet av 1800 talet och är nu kulturminnesmärkt.

Hotell: Royal Hotel Pilgrim’s Rest
Måltider: Frukost, middag

Panoramarutten mot Krugerparken

Vi följer en högplatå i Klein Drakensberg med flera fina utsiktsplatser över Blyde River Canyon. Denna sträcka kallas därför för ”Panoramarutten”. Vi besöker Bourke´s Luck Potholes där vi ser 15 miljoner år gamla jättegrytor. De har bildats av virvlar som uppstår när Treur och Blyde River förenas. Vi tar en promenad vid Three Rondawels, där vi har vacker utsikt över Blydepoort Dam. En rondawel är en traditionell hydda och här finns tre klippformationer som ser precis ut som sådana. Vi stannar till för en trevlig lunch och en promenad i området. Sent på eftermiddagen är vi framme vid vår lodge som ligger i närheten av Krugerparken.

Hotell: Sabi River Sun
Måltider: Frukost, lunch, middag

Safari i Krugerparken

Redan i gryningen ger vi oss av i öppna safarifordon till Krugerparken med frukost nedpackat från hotellet. Djuren är mest aktiva tidigt på morgonen och under skymningen. Krugerparken har fått sitt namn efter den forne presidenten Paul Kruger, som i slutet av 1800-talet ville skydda parken och dess vilda djur. Om alla hjälps åt att speja hittar vi kanske ”The Big Five” (lejon, leopard, elefant, noshörning och vattenbuffel). Vi kör förbi många ståtliga djur och stannar till för att iaktta en flock elefanter en bra stund. Lunchen serveras ute på savannen i skuggan av några träd. Förutom 160 olika däggdjursarter lever här också 500 fågelarter, så det gäller att ha kikaren nära till hands. När mörkret faller börjar vi dra oss tillbaka till lodgen i lagom tid till middagen.

Hotell: Sabi River Sun
Måltider: Frukost, picknick-lunch, middag

Krugerparken – Eswatini (Swaziland)

Vi åker på en tidig morgonsafari i Krugerparken innan utcheckning. Sedan börjar vi vår resa genom Mpumalanga provinsen mot det lilla kungadömet Eswatini (tidigare Swaziland). Vi ser odlingar med litchi, bananer och mango längs vägen. Eswatini ligger till största del omringat av Sydafrika och är inte mycket större än Värmland. Eswatini blev ett självständigt kungadöme år 1968 och Mswati III är regerande kung. På landsorten bor majoriteten av befolkningen i hyddor och försörjer sig på traditionellt jordbruk. Terrängen är bergig vilket gör att landet upplevs större än det är. Här finns många grönskande dalar och vackert landskap. Vi stannar till vid ett glasbruk som startades av en svensk organisation 1979, Ngwena glasfabrik. Här produceras allt med återvunnet glas som lokalbefolkningen hjälper till och samlar in från hela Eswatini. Under en traditionell lunch får vi lära oss mer om den lokala kulturen i Matsamo. Swazifolket är ett älskvärt och vänligt folk som mer än gärna välkomnar turister både till landet och till sin kultur. Byn, som är som ett utomhusmuseum har en huvudbyggnad, kallad Indlunkulu. Denna hydda kallas även mormors/ farmors hus där hon har både sitt kök och förråd. Tidig kväll checkar vi in på vårt hotell som ligger vackert beläget i Ezulwini Valley (himmelrikesdalen).

Hotell: Lugogo Sun
Måltider: Frukost, lunch, middag

Eswatini - St Lucia

Eswatini är ett av södra Afrikas fattigare länder och problemen är många, till exempel blir många barn föräldralösa på grund av HIV. Under förmiddagen besöker vi ett biståndsprojekt som Thabela Travel stöder där vi lär oss om projektet samt möter människorna där. Sedan återvänder vi till Sydafrika, denna gång genom södra gränsen och det område som kallas Zululand. Dagens slutmål är St Lucia som är en populär semesterort vid Indiska Oceanen. Här är det inte ovanligt att se flodhästar på gatorna. Mellan november och februari varje år samlas här jättesköldpaddor längst kusten för att häcka efter sin långa resa längs den afrikanska kusten. Det finns möjlighet att boka på en kvällsutflykt (då det är lågvatten) för att se när de kommer upp på stränderna för att lägga sina ägg. Havslädersköldpaddan är världens största, och även den lite mindre ”oäkta Karettsköldpaddan” på 100 200 kg lägger ägg på stränderna här. Vänligen kontakta Thabela Travel för mer information om tilläggsutflykten.

Hotell: St Lucia Eco Lodge
Måltider: Frukost

Safari i Hluhluwe och båttur i St Lucia

Tidig morgon åker vi på safari i Hluhluwe nationalpark. Vi njuter av djuren, fåglarna och det böljande landskapet från våra öppna safarifordon. Detta är Afrikas äldsta nationalpark och är känd för sina noshörningar. På slutet av 1800-talet fanns det bara ett fåtal flockar kvar av den sydliga vita noshörningen. Idag anses den inte längre vara utrotningshotad, mycket på grund av Hluhluwes skyddsåtgärder. Vi avslutar safarin med en mysig picknick vid floden. Tillbaka på lodgen gör vi sedan som djuren och tar en liten siesta. Till eftermiddagen åker vi på solnedgångskryssning i St Lucias våtmark. Tack vare dess unika ekosystem är området med på Unescos världsarvslista och är en naturälskares paradis. Bland mangroveträsken finns det gott om flodhästar, krokodiler och fåglar.

Hotell: St Lucia Eco Lodge
Måltider: Frukost, picknick-lunch

St Lucia - Zulukultur och Durban

Idag reser vi vidare till Shakaland där vi får lära oss mer om zulukulturen. Sydafrikas största folkgrupp lever här i Zululand. På början av 1800-talet var Shaka zulufolkets mäktiga kung. Han kallades den svarte Napoleon och erövrade ett område som motsvarade halva nuvarande Sydafrika. Zulunationen lever efter deras uråldriga traditioner än idag, något vi denna dag bevittnar på nära hål. Till eftermiddagen fortsätter vi resan mot kuststaden Durban.

Hotell: Umhlanga Ridge
Måltider: Frukost, lunch

Durban

Under morgongen beger vi oss på stadsrundtur i Durban. Många indier invandrade till Durban för att arbeta på sockerrörsplantagen på slutet av 1800-talet, deras influens präglas fortfarande i området. I Durban finns även Sydafrikas största hamn. Eftermiddagen tillbringar vi på egen hand. Passa på att ta några sköna dopp i Indiska Oceanien eller bara njut vid hotellets pool. Avslutningsmiddag på kvällen.

Hotell: Umhlanga Ridge
Måltider: Frukost, middag

Avresa från Sydafrika

Ledig morgon vid havet, andas in det sista av landet. Många minnen rikare åker vi under eftermiddagen till flygplatsen i Durban där vi påbörjar vår resa hem igen (ankomst i Skandinavien samma dag under avgången den 12:e januari).

Hotell: –
Måltider: Frukost

Hemkomst

Ankomst till Sverige igen efter en mellanladning längs vägen.

Utflykter

 • Robben Island

  Robben Island

  Robben Island ligger ca. 1 h båttur från Kapstaden. Besöket delas upp i en tur med buss runt ön och en guidad tur i fängelset. De flesta guiderna är före detta fångar och vi tittar in i Nelson Mandelas cell. Hela turen tar 3,5 timmar.

 • Sköldpaddsspårning

  Sköldpaddsspårning

  6-7 h lång utflykt under kvälls-nattetid p.g.a. den behövs göras när det är lågvatten. Period för utflykten är november - februari då jättesköldpaddor samlas i St Lucia för att lägga ägg på den strand där de själva en gång kläcktes. De kommer upp på strände...

 • Taffelberget

  Taffelberget

  Taffelberget är en 1086 m hög sandstensplatå med en magnifik utsikt över hela Kapområdet. Berget är känd för sin extremt rika flora, i hela området finns det ca. 1470 olika växtarter, många endemiska. Linbanan upp roterar 360 grader och är väderberoende.

 • Valsafari

  Valsafari

  Från juni-november kommer sydkaparna till området kring Kaphalvön för att para sig och föda sina ungar. Därefter återvänder de till Antarktis för att äta. Valsafarin tar 3-4 timmar och avgår från the Waterfront.

Hotell

 • Mimosa Lodge

  Mimosa Lodge

  Centralt beläget i Montagu ligger detta familjehotell som är känt för sin goda mat. Det är trevligt att ta en kulturpromenad i Montagus gränder för att se all de vackra husen i Cape Dutch-stil.

 • Hotel Riempie Estate

  Hotel Riempie Estate

  Vi övernattar i afrikanska traditionella runda stugor med halmtak, dock med all komfort. Inredningen är vackert afrikansk. Trevligt poolområde. Trots att lodgen ligger i lantlig miljö är det bara en kvarts promenadväg till Oudtshoorns centrum.

 • Protea Hotel Balalaika

  Protea Hotel Balalaika

  En lugn och avkopplande oas i hjärtat av livliga Johannesburg. Beläget nära shoppingcentrum, Nelson Mandela Square, Sandton City och Gautrain så väntar här bekväma rum tillsammans med förstklassig service. Koppla av vid poolen i deras trädgård.

 • Sabi River Sun

  Sabi River Sun

  Beläget vid Kruger nationalpark och det perfekta stoppet under ett besök i hjärtat av Mpumalanga-provinsen. Bekväma och hemtrevliga rum och spektakulär utsikt över Sabiefloden. Här finns ett rikt djurliv direkt utanför ytterdörren.

 • Royal Pilgrims Rest

  Royal Pilgrims Rest

  Vackert beläget i en dal ligger det charmiga, viktorianska hotellet Royal Pilgrims Rest. Som taget rakt ur en film från tidigt 1900-tal, är vistelsen här som en resa tillbaka i tiden. Pilgrims Rest är den enda byn i Sydafrika som är kulturminnesmärkt.

 • St Lucia Eco Lodge

  St Lucia Eco Lodge

  Inbäddad i en tropisk trädgård mellan flodmynningen som går ut i Indiska Oceanen, och iSimangalisos våtmarkspark. En idealisk plats för att utforska Sydafrikas världsarvslista.

 • Protea Umhlanga Ridge

  Protea Umhlanga Ridge

  Hotellet ligger vackert beläget i den pittoreska Umhlanga-regionen, i närheten av vackra sandstränder. Lugna dammar och kreativa vattenfunktioner pryder den iögonfallande Chris Saunders-parken, precis utanför fönstret. Njut av solen på takpoolen.

 • Lugogo Sun

  Lugogo Sun

  Hotellet ligger i den lummiga dalen Royal Swazi Valley Resort, och omges av tropisk växtlighet och berg. Anläggningen erbjuder ett spa- och hälsocenter samt en stor utomhuspool där du kan slappna av.

 • The Portswood Hotel

  The Portswood Hotel

  Ett fräscht hotell som andas historia. Beläget vid ingången till V&A Waterfront väntar här många upplevelser utanför ytterdörren. Portswood har byggts upp kring en 300 år gammal önskebrunn och celler där fångarna på väg till Robben Island övernattade.

 • Garden Route Game Lodge

  Garden Route Game Lodge

  Längst med Garden Route gömmer sig denna trevliga lodge med bergskedjan Langeberg i bakgrunden. Lodgen är belägen i ett privat och malariafritt viltreservat och erbjuder safari. Rummen är i afrikanskt tema och på anläggningen finns ett trevligt poolområde.

 • Premier Hotel Knysna

  Premier Hotel Knysna

  Välkommen till en fridfull och idyllisk oas som bjuder in dig under din resa på Garden Route. Knysna Premier ligger vackert inbäddat i en flera hektars stor skogsdunge och bjuder på en magisk utsikt över Knysnas lagun och den närliggande naturen.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2019-10-27
plane-landing Hemkomst
2019-11-16
calender Antal dagar
21 dagar
price-kr Del i dubbelrum
47 950 kr
price-kr Enkelrum
56 950 kr
plane-takeoff Avresa
2020-01-12
plane-landing Hemkomst
2020-01-31
calender Antal dagar
20 dagar
price-kr Del i dubbelrum
53 950 kr
price-kr Enkelrum
65 950 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2019-10-27
plane-landing Hemkomst
2019-11-16
calender Antal dagar
21 dagar
price-kr Del i dubbelrum
47 950 kr
price-kr Enkelrum
56 950 kr
plane-takeoff Avresa
2020-01-12
plane-landing Hemkomst
2020-01-31
calender Antal dagar
20 dagar
price-kr Del i dubbelrum
53 950 kr
price-kr Enkelrum
65 950 kr

Ovan program samt nedan priser och information avser avresan den 27 oktober. Klicka på öppna PDF för att få fram program och prisinformation för både 27 oktober & 12 januari eller vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

I priset ingår:

 • Flyg Stockholm – Sydafrika tur och retur.
 • Klimatkompensation för flyg.
 • Rum 18 nätter på tre-fyrstjärniga hotell.
 • Frukost alla dagar och 19 måltider (ca halvpension).
 • Transporter, inträden och utflykter enligt resebeskrivning.
 • Svensktalande guide.
 • Bagageservice på flygplats och hotell.
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen, cirka 30 dagar innan avresa.

Flyg från/till Göteborg kan ordnas mot ett tillägg.

Utflykten sköldpadds-spårning kostar 1 150 kr per person. Utflykten är 6-7 timmar lång och kväll/nattetid. Det går aldrig att garantera att vi får syn på sköldpaddorna.

Klimatkompensera din resa. De flesta väljer 150 kr eller 250 kr. Det går även att välja ett högre belopp. Läs mer här

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället. Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 6 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 20 dagar: 819 kr per person.

Thabela Travel stödjer ett projekt i kåkbostäderna vid Kapstaden med 130 kr per resenär. Thabela Travel stödjer även projektet Siphilile i Swaziland, som drivs efter samma mall som Philani och som vi också besöker. Även här bidrar vi med 100 kr per resenär.

Denna resa är en kombination av våra resor ”Kapstaden och Garden Route” och ”Sydafrikas vildmark”. Det kan därför hända att det är två olika guider på resan, guidebyte sker i så fall dag 11. Det kommer också att vara olika resenärer dag 1- 11 och dag 12-21, samt en del av er som åker på hela resan dag 1-21.

 

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Tilläggsresor

Mauritius

Mauritius

Den välkända paradisön Mauritius breder vackert ut sig med sina tropiska sandstränder i Indiska Oceanen. Vattnet är turkosfärgat och erbjuder snorkling i världsklass, dess kök bjuder på många spännande kreolska smaker. Luta er tillbaka och upplev service utöver det vanliga. Varför...

Mauritius

Den välkända paradisön Mauritius breder vackert ut sig med sina tropiska sandstränder i Indiska Oceanen. Vattnet är turkosfärgat och erbjuder snorkling i världsklass, dess kök bjuder på många spännande kreolska smaker. Luta er tillbaka och upplev service utöver det vanliga. Varför inte åka ut tidigt på morgonen och simma med delfiner eller på djuphavsfiske? På Mauritius finns det även riktigt bra golfbanor och gott om roliga aktiviteter och utflykter.

 • Dag 1: Johannesburg

  Dag 1: Johannesburg

  Övernattning i Johannesburg på flygplatshotell.

  Hotell: City Lodge Hotel OR Tambo
  Måltider: –

 • Dag 2: Ankomst Mauritius

  Dag 2: Ankomst Mauritius

  Idag flyger vi vidare till paradisön Mauritius (flygkostnaden ingår ej). På flygplatsen välkomnas vi med öppna armar av lokalchauffören som kör oss till hotellet på öns norra kust. Här väntar en äkta barfotakänsla kombinerad med lagom lyx. Här sitter vi på lunch-restaurangen nere vid havet i flip-flops, badbyxor och t-shirt. Zilwa Attitude är ett härligt 4-stjärnigt hotell med fyra vackra stränder omkring sig, flera pooler att svalka oss i och ett lyxigt spa för total avslappning. Slå dig ner i hotellets egna soffgrupp på stranden och utforska den spännande strandbaren i en mysig atmosfär. Några ljuvliga dagar på ön väntar oss.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 3: Mauritius

  Dag 3: Mauritius

  Totalt strandlyx väntar, slappna av på stranden, vid någon av poolerna eller ge dig ut på spännande utflykter för egen kostnad. Välj och vraka mellan utflykter så som båtutflykt från västkustens lilla hamnen Flic en Flac. Där ligger de blåvita båtarna på rad och speglar sig i det ljusblå havet. Vada förbi fiskebåtarna och kliv ombord på den privata motorbåten eller en större katamaran, en dagsutflykt för sköna bad, snorkling och grill-lunch på stranden.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 4: Mauritius

  Dag 4: Mauritius

  Ledig dag för egna aktiviteter.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 5: Mauritius

  Dag 5: Mauritius

  Ta dagen som den kommer. Njut av solens värmande strålar från en av strandens alla solstolar, blunda och lyssna på det skvalpande ljudet från havet. Unna dig en lat dag på stranden.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 6: Mauritius

  Dag 6: Mauritius

  Ledig dag. För den kulturintresserade rekommenderas ett besök till vulkansjön Ganga Talao, även kallad Grand Bassin. Ganga Talao ligger vackert beläget högt uppe i bergen, med en dramatisk och unik natur. Vid sjön ligger ett tempel som är den äldsta pilgrimsdestinationen för hinduer.

  Hotell: Zilwa Attitude
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 7: Avresa Mauritius

  Dag 7: Avresa Mauritius

  Transport till flygplatsen där vi påbörjar vår resa hem till Skandinavien igen.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
8 950 kr
price-kr Enkelrum
16 200 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
8 950 kr
price-kr Enkelrum
16 200 kr

I priset ingår:

 • Rum 1 natt på 3-stjärninga City Lodge Hotel OR Tambo i standardrum inklusive frukost.
 • Rum 5 nätter på 4-stjärniga Zilwa Attitude i ett Superiorrum inklusive frukost och middag.
 • Transporter enligt resebeskrivningen.

I priset ingår ej:

 • Flyg, flygskatter och eventuell visumkostnad.
 • Aktiviteter.
 • Dricks.
 • Måltider som ej anges i resebekrivningen.
 • Dryck.
 • Reseförsäkring.
 • Avbeställningsskydd.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet som är utanför vår kontroll.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Vänligen ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Rovos Rail

Rovos Rail

Efter våra resor som slutar i Sydafrika eller Victoriafallen finns möjlighet att förlänga med världens lyxigaste tågresa, Rovos Rail. Att på räls resa genom Afrika är en upplevelse i sig, men att resa i Rovos Rails komfortabla kupéer i exklusiv viktoriansk stil, med utsökta måltider...

Rovos Rail

Efter våra resor som slutar i Sydafrika eller Victoriafallen finns möjlighet att förlänga med världens lyxigaste tågresa, Rovos Rail. Att på räls resa genom Afrika är en upplevelse i sig, men att resa i Rovos Rails komfortabla kupéer i exklusiv viktoriansk stil, med utsökta måltider och förstklassig service gör det till en oförglömlig upplevelse. Beroende på var er resa med Rovos Rail börjar varierar programmet, nedan är program för resan ifall ni reser från Victoriafallen till Pretoria. 

 • Avresa Victoriafallen

  Avresa Victoriafallen

  Transport på eftermiddagen till Rovos Rail där röda mattan rullas ut och vi välkomnas ombord på världens mest exklusiva tåg. Tåget går i lagom takt för att vi ska hinna njuta av omgivningarna som vi reser igenom. Längs vägen stannar vi också till för att göra spännande utflykter. Alla kupéer är sviter utrustade med luftkonditionering, kassaskåp, bekväma sängar och privat badrum med dusch och wc. När vi har installerat oss ombord, kan vi njuta av en välsmakande middag medan Zimbabwes fantastiska natur och djur kan upplevas från en fönsterplats ombord.

  Hotell: Rovos Rail / Pullman svit
  Måltider: Middag

 • Hwange nationalpark

  Hwange nationalpark

  Tidig morgon kommer vi fram till Hwanges nationalparks södra delar. Här väntar en safari i öppna safarifordon i soluppgången vid ett närliggande vattenhål där vilt samlas för att dricka. Vi är tillbaka ombord tåget på förmiddagen och kan stärka oss med en härlig brunch medan tåget rullar genom Zimbabwes vildmark. Från Rovos Rails utsiktsvagn kan vi luta oss tillbaka i bekväma fåtöljer och soffor och njuta av alla de vackra naturscenerier med vilda djur och fåglar som vi reser igenom. På kvällen närmar vi oss gränsen mot Botswana och tåget stannar till för en övernattning ombord.

  Hotell: Rovos Rail / Pullman svit
  Måltider: Frukost, lunch, afternoon tea, middag

 • Ledig dag

  Ledig dag

  Idag åker vi över gränsen till Botswana och passerar mäktiga baobabträd eller apbrödsträd. Träden kan bli över 1 000 år gamla och de äldsta träden kan bli 20 meter höga och ha en diameter på omkring 11 meter. Trädet suger upp enorma mängder med vatten som det sparar i stammen för att klara långa perioder av torka. Landskapet skiftar till röda och orangea toner när vi reser genom ökenlandskapet. Vi passerar ytterligare en landsgräns idag när vi kommer till Sydafrika. Här reser vi genom bergskedjan Magliesberg där vi kan njuta av en fantastisk utsikt över grönskande dalgångar och floder.

  Hotell: Rovos Rail / Pullman svit
  Måltider: Frukost, lunch, afternoon tea, middag

 • Ankomst Pretoria

  Ankomst Pretoria

  Efter frukost så kommer vi fram till Pretoria och tågresan med Rovos Rail är slut. Här väntar vår lokalchaufför som kör oss till flygplatsen i Johannesburg där vi sedan påbörjar vår resa hem till Skandinavien igen eller vidare för nya äventyr. Ett eventuellt flygtillägg kan komma att tillkomma, se vidare information under prisinformationen.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost, lunch, middag

 • Hemkomst Skandinavien

  Hemkomst Skandinavien

  Ankomst till Skandinavien efter mellanlandning längs vägen, fyllda med nya upplevelser och intryck.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2019-09-05
plane-landing Hemkomst
2019-09-08
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
18 950 kr
price-kr Enkelrum
29 800 kr
plane-takeoff Avresa
2019-10-05
plane-landing Hemkomst
2019-10-08
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
31 250 kr
plane-takeoff Avresa
2019-11-05
plane-landing Hemkomst
2019-11-08
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
31 250 kr
plane-takeoff Avresa
2019-12-05
plane-landing Hemkomst
2019-12-08
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
31 250 kr
plane-takeoff Avresa
2020-01-05
plane-landing Hemkomst
2020-01-08
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
31 250 kr
plane-takeoff Avresa
2020-02-05
plane-landing Hemkomst
2020-02-08
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
31 250 kr
plane-takeoff Avresa
2020-03-05
plane-landing Hemkomst
2020-03-08
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
31 250 kr
plane-takeoff Avresa
2020-04-05
plane-landing Hemkomst
2020-04-08
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
31 250 kr
plane-takeoff Avresa
2020-05-05
plane-landing Hemkomst
2020-05-08
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
31 250 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2019-09-05
plane-landing Hemkomst
2019-09-08
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
18 950 kr
price-kr Enkelrum
29 800 kr
plane-takeoff Avresa
2019-10-05
plane-landing Hemkomst
2019-10-08
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
31 250 kr
plane-takeoff Avresa
2019-11-05
plane-landing Hemkomst
2019-11-08
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
31 250 kr
plane-takeoff Avresa
2019-12-05
plane-landing Hemkomst
2019-12-08
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
31 250 kr
plane-takeoff Avresa
2020-01-05
plane-landing Hemkomst
2020-01-08
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
31 250 kr
plane-takeoff Avresa
2020-02-05
plane-landing Hemkomst
2020-02-08
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
31 250 kr
plane-takeoff Avresa
2020-03-05
plane-landing Hemkomst
2020-03-08
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
31 250 kr
plane-takeoff Avresa
2020-04-05
plane-landing Hemkomst
2020-04-08
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
31 250 kr
plane-takeoff Avresa
2020-05-05
plane-landing Hemkomst
2020-05-08
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
20 500 kr
price-kr Enkelrum
31 250 kr

Avresedatum varierar beroende på Rovos Rails avgångsdatum, vänligen bekräfta avresedatum med Thabela Travel.

I priset ingår:

 • 4 dagar/3 nätters tågresa med 5* Rovos Rail i en Pullman-svit på resrutten Victoriafallen-Pretoria.
 • Frukost, lunch och middag samt Afternoon tea ombord tåget.
 • All dryck ombord tåget.
 • Transport tur och retur tågstationen enligt resebeskrivningen.
 • Inträden och utflykter med Rovos Rails egna engelsktalande lokalguide enligt resebeskrivning.

I priset ingår ej:

 • Eventuellt flygtillägg, flygskatter och visumkostnad.
 • Dricks.
 • Uppgradering till Deluxe eller Royal svit.
 • Reseförsäkring.
 • Avbeställningsskydd.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Det finns även möjlighet att uppgradera till lyxigare tåghytt eller att resa i motsats riktning ”Pretoria-Victoriafallen”. Vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

Ett mindre flygtillägg kan tillkomma beroende på var orginalresan slutar och hur nära inpå avresa som tilläggsresan bokas, vänligen kontakta Thabela Travel för information om detta.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.
Vänligen ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Victoriafallen & safari

Victoriafallen & safari

Upplev ett av världens största vattenfall, Victoriafallet och oslagbart safari i Botswana. I Zimbabwe bevittnar vi hur Zambezifloden dundrar ner i fallen. Grannlandet Botswana dukar istället upp för genuint safari där vi utforskar savannerna under en heldagsutflykt till Chobe nationalpark....

Victoriafallen & safari

Upplev ett av världens största vattenfall, Victoriafallet och oslagbart safari i Botswana. I Zimbabwe bevittnar vi hur Zambezifloden dundrar ner i fallen. Grannlandet Botswana dukar istället upp för genuint safari där vi utforskar savannerna under en heldagsutflykt till Chobe nationalpark. Chobes djurrikedom är imponerande, här hittar vi bland annat många av Afrikas elefanter.

 • Dag 1: Johannesburg

  Dag 1: Johannesburg

  Övernattning i Johannesburg på flygplatshotell innan avresa.

  Hotell: City Lodge O.R.Tambo
  Måltider: –

 • Dag 2: Ankomst Victoriafallen

  Dag 2: Ankomst Victoriafallen

  Flyg från Johannesburg till Victoriafallen i Zimbabwe (ingår ej). Den förste vite mannen som beskådade Victoriafallen var Dr David Livingstone som 1855 kom paddlande längs Zambezifloden och döpte den efter Englands drottning. Detta är ett av världens största vattenfall, dubbelt så högt som Niagarafallen. Victoriafallen som ligger på gränsen mellan Zimbabwe och Zambia anses vara en av världens vackraste platser. I dånet från denna naturkraft kan vi se färgstarka regnbågar avteckna sig mot fallet och i forsdimman frodas regnskogen. Efter transport till vår lodge checkar vi in och tillbringar eftermiddagen på egen hand.

  Hotell: A´Zambezi River Lodge
  Måltider: Frukost

 • Dag 3: Victoriafallen

  Dag 3: Victoriafallen

  Efter en smakrik frukost på hotellet ger vi oss ut på en cirka två timmars guidad rundtur vid fallen. ​Under 1800-talet när Kololo-stammen levde i området så kallade de vattenfallet för ”Mosi-os-Tunya”, vilket betyder ”Röken som dundrar”. Den kunniga lokalguiden tar oss på en härlig promenad, vi stannar till vid flera vackra utsiktsplatser med magiska vyer. Till eftermiddagen finns ett flertal andra aktiviteter att följa med på för egen kostnad. Boka kanske en helikoptertur över fallen för unika, kittlande upplevelser. Andra aktiviteter innefattar bland annat ortens elefantprojekt eller besök på hantverksamarknaden. I området gömmer sig också restaurangen The Boma som dukar upp för spännande middagar med shower i äkta Afrikansk anda. Här kan vi kan bland annat smaka antilop, krokodil och delikatessen mopanemaskar.

  Hotell: A´Zambezi River Lodge
  Måltider: Frukost

 • Dag 4: Safari i Botswana

  Dag 4: Safari i Botswana

  Idag har det blivit dags att helt byta miljö. Tidig morgon gör vi oss klara för en heldagstur i grannlandet Botswana. Där ska vi idag få uppleva förstklassigt safari i Chobe nationalpark. Chobe anses vara ett av Afrikas bästa viltreservat och här finns inte mindre än 120 000 elefanter, vilket är den största koncentrationen på hela kontinenten. Det finns här också möjligheten att se chobebuskbocken och pukuantilopen som bara finns i denna del av Afrika. När vi långsamt rör oss fram på savannen i våra öppna safarifordon stöter vi titt som tätt på de ståtliga vilddjuren, lunchen äter vi under ett längre stopp i skuggan av ett träd. Några nyfikna babianer iakttar oss på distans. Senare på kvällen är vi tillbaka på lodgen med fyllda kamerarullar.

  Hotell: A´Zambezi River Lodge
  Måltider: Frukost, lunch

 • Dag 5: Avresa Victoriafallen

  Dag 5: Avresa Victoriafallen

  Idag checkar ut och får transport till Victoriafallens flygplats. Fyllda med nya härliga upplevelser säger vi hejdå och påbörjar vår resa hem igen.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
10 950 kr
price-kr Enkelrum
16 900 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
10 950 kr
price-kr Enkelrum
16 900 kr

*Utflykten till Botswana/Chobe nationalpark är baserad på minst 2 deltagare.

I priset ingår:

 • Rum 1 natt på 3-stjärniga City Lodge Hotel OR Tambo i ett standardrum inklusive frukost.
 • Rum 3 nätter på 3-stjärniga A´Zambezi River Lodge i ett standardrum som vätter mot floden inklusive frukost.
 • 1 Lunch (under utflykten i Botswana).
 • Inträden, nationalparksavgifter, transporter och utflykter enligt resebeskrivningen.
 • Engelsktalande lokalguide under utflykten vid Victoriafallen och i Chobe nationalpark.

I priset ingår ej:

 • Flyg och flygskatter.
 • Visum till Zimbabwe som kostar cirka 50 USD (Double Entry) och ställs ut vid gränsen.
 • Dricks.
 • Måltider som ej anges i resebekrivningen.
 • Reseförsäkring.
 • Avbeställningsskydd.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet som är utanför vår kontroll.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli
strandsatta.

Vänligen ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Ovan priser gäller till och med 31:a december 2019.

Liknande resor