• plane-takeoff
  • 2020-10-28
 • Längd: 11 dagar
 • price-icon Pris från: 52 950 kr
 • compas-iconSvensk guide

Tanzania med Ruaha och Selous

Följ med på resa Tanzania safari till okända naturområden med mycket storvilt men få besökare. Safarin och naturen är vildare och upplevelserna exklusivare utan anhopningar av jeepar kring djuren. Selous och Ruaha kompletterar varandra med helt olika natur och djurarter. I Selous är chansen stor att se de sällsynta vildhundarna. Här finns också över 7 000 lejon vilket gör det till området i Afrika med flest lejon. Vi landar mitt i vildmarken, i det enorma viltområdet Selous där vi möts av frodig grönska och vidsträckta flodsystem. Selous är inte en nationalpark, utan ett viltreservat och därför är det här tillåtet att göra safari till fots och nattsafari. Vi gör också en båttur där vi ser allt vilt som kommer ner till floden för att dricka. Landskapet i Ruaha är torrare och består av savann och baobablundar. Välj tilläggsresa till schimpansernas rike eller sol och bad på Zanzibar.

Är något område som ingår i denna resa drabbad av Coronaepidemin vid din avresa så planeras antingen programmet om till Coronafritt område eller så får du avboka med full återbetalning, enligt våra resevillkor här.

Thabela Travels resa Tanzania safari leds av en av Sveriges bästa safariguider.

Välkommen till bildvisning om våra safariresor till Tanzania! »

Har du inte tänkt dig en rundresa med svensk guide? Kontakta då istället Thabela Africa, som är vår resebyrå i Kapstaden med svensk personal. De erbjuder följande typer av resor till Tanzania:
Safari med engelsk guide | Köra-själv-paket | Kryssningar | Temaresor | Båt och tågresor

 

pic1

Svensk Guide

Läs mer
Avresa mot Tanzania

Efter lunch avgår vårt flyg med Qatar Airways till sydligare breddgrader.

Tanzanias södra vildmark – Selous

Efter en mellanlandning i Doha ankommer vi till Tanzanias största stad Dar Es Salaam. Dar Es Salaam är en mångmiljon stad beläget inte långt från Indiska Oceanens kustremsa. Vi lämnar direkt storstadens myller för att åka vidare med ett inrikesflyg till Tanzanias södra vildmark. I det enorma viltområdet Selous möts vi av frodig grönska och vidsträckta flodsystem. Selous är inte en nationalpark, utan ett viltreservat vilket gör det möjligt att safari till fots. Vi kommer fram till vår eco-lodge, som är uppbyggd som en permanent tältcamp lagom till middag.  Campen ligger med bästa läge i Selous viltreservat med utsikt över Rufiji floden där flodhästar badar och mängder med fåglar bjuder på ett färggrant skådespel. Campen är byggd för att ingjuta en autentisk safariupplevelse utan att ge avkall på några bekvämligheter. Campen består av endast elva tältsviter samt tre lyx-tältsviter. Alla tältsviter är uppbyggda på stora trädäck och inredda med bekväma sängar och fullt utrustade badrum. Från tältsvitens privata terrass kan vi koppla av och se solen sänka sig över Rufiji floden. Välkomstmiddag på lodgen.

Hotell: Rufiji River Camp
Måltider: Middag

Safari i Selous viltreservat

Floderna som rinner genom parkerna är en livskälla för rovdjur som antiloper och att se djuren dricka tillsammans vid floden från vår camp är en upplevelse. Vi gör en tidig gryningssafari där vi kan spana efter lejon, leoparder och geparder. Selous är känt för stora flockar av bufflar och den utrotningshotade vildhunden. Det är få förunnat att se vildhundar men vi befinner oss på en av jordens bästa platser för att skåda dem, så chansen att lyckas är stor. När det är som varmast mitt på dagen gör vi som djuren och tar en siesta. På eftermiddagen gör vi en fantastisk flodkryssning i solnedgången. På floden kan vi på nära håll glida förbi stora flockar av bufflar, flodhästar och elefanter.
Om vädret tillåter, tillagar campens kock ikväll en utsökt måltid som vi avnjuter vid lägerelden under Afrikas gnistrande stjärnhimmel.

Hotell: Rufiji River Camp
Måltider: frukost, lunch, middag

Safari i Selous viltreservat

På morgonen gör vi en safari till fots med våra kunniga och även beväpnade guider. Det är en helt annan upplevelse att göra en vandringssafari då vi har möjlighet att lägga märka till detaljer som annars inte går att se från safarijeepen. Vi följer djurens fotspår och vägar som oftast leder fram till olika vattenhål. Känslan att spana på vilda djur från marken är obeskrivlig. Tillbaka på vår camp serveras en stärkande lunch som följs av en middagsvila. När den värsta värmen lagt sig, ger vi oss ut på en ännu en otrolig flodkryssning på Rufiji floden.  På kvällen kan vi luta oss tillbaka på campens veranda och njuta av en sagolik utsikt över floden och dess vilda djur.

Hotell: Rufiji River Camp
Måltider: frukost, lunch, middag

Safari i Ruaha viltreservat

På morgonen flyger vi till Ruaha viltreservat. Landskapet i Ruaha är torrare och består av savann och Baobablundar. Ruahas vildmark tillhör Tanzanias vildaste med få besökare och hög koncentration av vilt som kommer från både södra och östra Afrika. Vi checkar in på vår lodge, Ruaha River Lodge, och som namnet avslöjar, ligger ut med Ruaha floden. Lodgen består av endast 24 lyxiga och rymliga stugor kallade chalets. Alla utrustade med bekväm komfort och en privat veranda med utsikt över Ruahas vildmark.
På eftermiddagen gör vi en safari i öppna fyrhjulsdrivna jeepar. Vi följer floden där vilt i alla storlekar samlas för att dricka. Tillbaka på Ruaha River Lodge kan vi koppla av i loungen med en god bok och något gott i glaset eller kanske känner vi för att supa in atmosfären runt lägerelden som tänts vid flodbanken. Långt borta i fjärran kan vi höra lejon ryta och hyenor yla.

Hotell: Ruaha River Lodge
Måltider: frukost, lunch, middag

Safari i Ruaha viltreservat

Vi gör en morgon- och eftermiddagssafari och spanar efter lejon, zebror och giraffer. I Ruaha finns tusentals elefanter och möjlighet att se ovanliga antiloparter. Ruaha är också känt för att vara Tanzanias bästa plats för att se leopard.

Hotell: Ruaha River Lodge
Måltider: frukost, lunch, middag

Safari i Ruaha viltreservat

Dagen inleds med morgonsafari i Ruaha. Stora elefant- och buffelhjordar, lejon och leopard syns ofta på en safari i vilda Ruaha. Få besökare hittar till Ruahas nationalpark och vi ser med större sannolikhet vilda djur än andra turister. Här finns också över 500 olika fågelarter som vår kunniga guide hjälper oss att identifiera.

Hotell: Ruaha River Lodge
Måltider: frukost, lunch, middag

Ruaha – Strandliv

Efter mäktiga safariupplevelser i Ruaha flyger vi tillbaka till Dar Es Salaam. Vidare transfer med buss och båt till en mindre paradisö där vi inkvarterar oss vid palmkantad sandstrand. Här får vi får möjlighet att koppla av, njuta av solen och smälta alla intryck från safarin.

Hotell: Lazy Lagoon
Måltider: frukost, lunch, middag

Tropisk sandstrand med vajande palmer

Ledig dag vid stranden i Tanzania. På kvällen äter vi en gemensam avskedsmiddag.

Hotell: Lazy Lagoon
Måltider: frukost, lunch, middag

Hemresa från Tanzania

Dagen tillbringas vid havet och på eftermiddagen tar vi farväl av Tanzanias härliga stränder och leende befolkning. Flyget tillbaka mot Europa.

Hotell:
Måltider: frukost

Hemkomst från Tanzania

Ankomst till Skandinavien på morgonen.

Hotell

 • Ruaha River Lodge

  Ruaha River Lodge

  The Ruaha River Lodge ligger på Ruahaflodens strandbank i den södra delen av Ruaha nationalpark. Huvudområdet är uppdelad i två delar. Huvudreceptionen och entrén har en stor öppen struktur.

 • Rufiji River camp

  Rufiji River camp

  Belägen vid de vackra stränderna av Rufiji floden i hjärtat av Selous vildmark ligger detta mysiga camp. Här kan du njuta av av vackra solnedgångar medans du lyssnar till flodhästarnas läten nere från vattnet.

 • Lazy Lagoon

  Lazy Lagoon

  Precis utanför Der Es Salams kust ligger denna lilla paradis ö. Perfekt att avsluta en semester med att slappna av på 9 km lång sandstrand.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2020-10-28
plane-landing Hemkomst
2020-11-07
calender Antal dagar
11 dagar
price-kr Del i dubbelrum
52 950 kr
price-kr Enkelrum
57 950 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2020-10-28
plane-landing Hemkomst
2020-11-07
calender Antal dagar
11 dagar
price-kr Del i dubbelrum
52 950 kr
price-kr Enkelrum
57 950 kr

I priset ingår:

 • Flyg Stockholm -Dar Es Salaam tur och retur.
 • Inlandsflyg med bagagavikt på max 15 kg per person i mjuka små väskor.
 • Rum på tre-fyrstjärniga hotell/lodger/exklusivt tältcamp.
 • Frukost alla dagar och 15 måltider
 • Transporter, inträden och utflykter enligt resebeskrivning.
 • Svensktalande guide och engelsktalande specialist guider
 • Bagageservice och dricks till bärare, chaufförer och guider
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Dessa är för närvarande cirka 4 500 kr. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen, cirka 30 dagar innan avresa.

I priset ingår ej:

 • Visum.
 • Dryck till måltid.

Tillägg för flyg från Göteborg och Köpenhamn. Kontakta Thabela Travel för exakta prisuppgifter.

Klimatkompensera din resa. De flesta väljer 150 kr eller 250 kr. Det går även att välja ett högre belopp. Läs mer här

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället.  Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 6 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval Bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 11 dagar är 495 kr per person.

Vi reserverar oss för att nationalparksavgifter och skatter i Tanzania kan ändras. Det kan i så fall påverka resans pris.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

 

Tilläggsresor

Bestig Kilimanjaro

Bestig Kilimanjaro

Bestig Kilimanjaro under denna sju dagar långa resa i vackra Tanzania. Marangu-rutten brukar anses vara en av de enklaste och mest populära vägarna till bergstoppen. På vägen finns bekväma stugor med belysning som styrs av solpaneler. Detta är perfekt för de äventyrare som inte är...

Bestig Kilimanjaro

Bestig Kilimanjaro under denna sju dagar långa resa i vackra Tanzania. Marangu-rutten brukar anses vara en av de enklaste och mest populära vägarna till bergstoppen. På vägen finns bekväma stugor med belysning som styrs av solpaneler. Detta är perfekt för de äventyrare som inte är särskilt klättringsvana och rutten klassificeras som en måttlig vandring, snarare än en klättring. Trots att det kan vara lite trångt i spåren vissa tider på året är utsikterna underbart vackra och varje dag sker vandringen genom en ny klimatzon. Den verkliga höjdpunkten är vandringen längs kraterfälgen till Uhuru Peak, där vi passerar de spektakulära glaciärer och isformationer som upptar största delen av bergstoppen. Utsikten som breder ut sig framför oss när morgonsolen tittar fram bakom Mawenzi är helt magnifik, med The Rift Valley, Mount Meru och Masai Steppes som sticker upp ur den ändlösa slätten, nästan 5000 meter under oss.

 • Dag 1

  Dag 1

  Vi blir upphämtade på Kilimanjaro flygplats med transfer till staden Moshi och Springlands Hotel. Staden är belägen vid foten av Kilimanjaro. Här får vi en genomgång och tid att förbereda oss inför morgondagens bergsbestigning.

  Hotell: Springlands Hotel
  Måltider: Frukost

 • Dag 2

  Dag 2

  Nationalparksporten ligger vid kanten av Marangu, en by med många små kaffe- och bananplantager, på 1830 meters höjd. När vi avslutat alla entréformaliteter tar vi oss upp genom den vackra och oförstörda regnskogen för att nå den glänta där Mandara Hut ligger. Vandringen tar mellan 3 till 4 timmar. Här på 2700 meters höjd ska vi spendera natten i bekväma stugor. De vulkaniska resterna av Maundikratern finns in närheten och är ett bra utflyktsmål under eftermiddagen. Men för de som hellre vill vila och njuta av den vackra skogen går det lika bra att stanna kvar och spana efter fåglar och apor bland trädkronorna.

  Hotell: Mandara Hut
  Måltider: Frukost, lunch, middag

 • Dag 3

  Dag 3

  Dagens första etapp är en brant stigning genom skogen, men vägen leder snart ut till gräsbevuxna myrar och vid klart väder ges en underbar utsikt över Kibo- och Mawenzitopparna. Vi tar oss stadigt genom myrmarken som innehåller enorma ljungar och korsört, för att slutligen nå hyddkomplexet på Horombo, på 3720 meters höjd. Efter den 4 till 6 timmar långa vandringen är det skönt att få andas ut i dessa bekväma hyddor. Här uppe är soluppgångarna och nedgångarna ofta spektakulära och vi är nu nära Kibos glaciära kupol. Här infinner sig verkligen en känsla av att befinna sig ovan molnen.

  Hotell: Horombo
  Måltider: Frukost, lunch, middag

 • Dag 4

  Dag 4

  Vi tar oss stegvis mot det månökenlandskap som breder ut sig mellan Mawenzi och Kibo. Terrängen förändras till talus och det finns en påtaglig känsla av höghöjdsterräng. Efter ungefär 4 till 5 timmar når vi vanligtvis Kibo Hut, på 4700 meters höjd. Kibo är ett stenhus med en liten matplats. Här finns inget rinnande vatten så ett gott utbud av ”det sista vattnet” måste tas med från Horombo. Återstoden av dagen spenderas med att vila upp sig inför den slutliga stigningen som börjar redan på natten.

  Hotell: Kibo Hut
  Måltider: Frukost, lunch, middag

 • Dag 5

  Dag 5

  Vi börjar stigningen redan 1:00, med målet att vara uppe på Gilman’s Point vid soluppgången. Den första stigningen är brant över vulkanisk talus, men det finns några mer lättvandrade zick-zack-vägar som tar oss sakta men säkert upp till Gilman’s, på 5685 meters höjd. Här vilar vi och njuter av den vackra soluppgången.
  För de som känner sig starka finns det möjlighet att fortsätta vandringen till Uhuru Peak, toppen av världens högsta fristående berg och Afrikas högsta punkt, 5895 meter över havet. Vi vandrar längs med vulkankratern och förundras av de spektakulära glaciärerna som upptar stora delar av bergstoppen. Nedstigningen går sedan förvånansvärt snabbt och vi återvänder till Horombo där vi sover gott efter denna 11 till 15 timmar långa vandring.

  Hotell: Horombo
  Måltider: Frukost, lunch, middag

 • Dag 6

  Dag 6

  Vi går i våra egna fotspår längs med behaglig hedmark till Mandara och sedan vidare till Nationalparkens grindar. Regnskogens grönska och frodighet blir en ganska fantastisk kontrast till det den karga bergstopp som vi nyss besökt. Detta gör att vi verkligen inser hur varierat landskapet på Kilimanjaro egentligen är. Efter den 5 till 6 timmar långa vandringen hämtas vi upp av en transfer tillbaka till Springlands hotell där vi spenderar natten.

  Hotell: Springlands Hotel
  Måltider: Frukost, lunch, middag

 • Dag 7

  Dag 7

  Efter frukosten tar vi med oss väskorna och våra nya erfarenheter för att åka transfer till Kilimanjaro flygplats.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
17 350 kr
price-kr Enkelrum
21 900 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
17 350 kr
price-kr Enkelrum
21 900 kr

Pris per person (2-4 pers) – 16 650 kr

Pris per person (6 eller fler) – 16 150 kr

Enkelrumstillägg – 850 kr

Priser varierar beroende på månad. Vänligen kontakta Thabela Travel för bekräftat pris.

I priset ingår:
• Transport Tur och retur flygplats
• Nätter på hotell

I priset ingår ej:
• Flyg, flygplatsskatter eller eventuella visumsavgifter.
• Måltider som inte anges i resebeskrivningen.
• Måltidsdryck.
• Aktiviteter och utflykter.
• Dricks.
• Reseförsäkring.
• Avbeställningsskydd.

Det finns möjlighet att antingen korta ner eller att förlänga denna tilläggsresa, vänligen kontakta oss vid förfrågan.

Ett flygtilägg kan tillkomma beroende på var orginalresan slutar och hur nära inpå avresa som tilläggsresan bokas, vänligen kontakta Thabela Travel för vidare information om detta.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Vänligen ta del av våra bestämmelser och villkor innan ni går vidare med en bokning.

Kilimanjaro vandring

Kilimanjaro vandring

Denna Kilimanjaro vandring är ett fantastiskt sätt att uppleva en av Tanzanias mäktigaste sevärdheter. Marangu-rutten brukar anses vara en av de enklaste och mest populära vägarna till bergstoppen för de som vill vandra på Kilimanjaro. På vägen finns bekväma stugor med belysning som...

Kilimanjaro vandring

Denna Kilimanjaro vandring är ett fantastiskt sätt att uppleva en av Tanzanias mäktigaste sevärdheter. Marangu-rutten brukar anses vara en av de enklaste och mest populära vägarna till bergstoppen för de som vill vandra på Kilimanjaro. På vägen finns bekväma stugor med belysning som styrs av solpaneler. Detta är perfekt för de äventyrare som inte är särskilt klättringsvana och rutten klassificeras som en måttlig vandring, snarare än en klättring. Trots att det kan vara lite trångt i spåren vissa tider på året är utsikterna underbart vackra. Denna lite kortare vandring passar utmärkt för dig som vill upp för detta ståtliga berg, men inte hela vägen till toppen.

 • Dag 1

  Dag 1

  Vi blir upphämtade på Kilimanjaro flygplats med transfer till staden Moshi och Springlands Hotel. Staden är belägen vid foten av Kilimanjaro. Här får vi en genomgång och tid att förbereda oss inför morgondagens bergsbestigning.

  Hotell: Springlands Hotel
  Måltider: Middag

 • Dag 2

  Dag 2

  Efter frukost lämnar vi Moshi vid 8:30 och kör i 45 minuter till Marangu Gate, på östra sidan av Kilimanjaro. Vid nationalparksporten går vi igenom entréformaliteterna för att sedan klättra upp genom den oförstörda naturen. Vid 9:30 börjar vandringen från nationalparksporten på 1830 meters höjd, genom regnskogen till Mandara Hut, på 2700 meters höjd. Det tar runt tre till fyra timmar, så det blir dags för lunch när vi kommit ungefär halvvägs upp. Vid klockan ett når vi Mandara, där en rundtur väntar innan det fram mot kvällen blir dags för middag.

  Hotell: Mandara Hut
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 3

  Dag 3

  Vi vaknar uppe på den höjd som vi tappert vandrat till dagen innan. Efter en härlig frukost är det dags att bege sig tillbaka ner från berget. Men på vägen ner tar vi en avstickare till Maundikratern, ett resultat av den vulkaniska aktivitet som tidigare fanns på berget. Detta syns tecken av än idag, då vegetationen i kraterns dal är betydligt kalare än omgivningens. Men idag bidrar kratern framförallt med enastående vyer över omgivningarna, Kenya och Norra Tanzania. Sedan fortsätter vi ner tillbaka genom skogen till Marangu Gate, där vi tar transfer till Springlands Hotel.

  Hotell: Springlands hotel
  Måltider: Frukost

 • Dag 4

  Dag 4

  Efter frukosten tar vi med oss väskorna och våra nya erfarenheter för att åka transfer till Kilimanjaro flygplats.
  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
7 750 kr
price-kr Enkelrum
8 950 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
7 750 kr
price-kr Enkelrum
8 950 kr

Pris per person (2-5 pers) – 7 750 kr

Pris per person (6-10 pers) – 6 750 kr

Pris per person (11 eller fler pers) – 5 250 kr

Priser varierar beroende på månad. Vänligen kontakta Thabela Travel för bekräftat pris.

I priset ingår:
• Transport Tur och retur flygplats
• Nätter på hotell

I priset ingår ej:
• Flyg, flygplatsskatter eller eventuella visumsavgifter.
• Måltider som inte anges i resebeskrivningen.
• Måltidsdryck.
• Aktiviteter och utflykter.
• Dricks.
• Reseförsäkring.
• Avbeställningsskydd.

Det finns möjlighet att antingen korta ner eller att förlänga denna tilläggsresa, vänligen kontakta oss vid förfrågan.

Ett flygtilägg kan tillkomma beroende på var orginalresan slutar och hur nära inpå avresa som tilläggsresan bokas,
vänligen kontakta Thabela Travel för vidare information om detta.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli
strandsatta.

Vänligen ta del av våra bestämmelser och villkor innan ni går vidare med en bokning.

Tilläggsresa Mahale

Tilläggsresa Mahale

För den som önskar finns det möjlighet att istället för att följa med gruppen till Lagoon beach förlänga resan till Mahale nationalpark. Mahale är hem till Afrikas enda vilda schimpanser och andra primater. Här bor vi i ett mindre camp som ligger precis vid Tanganyikasjöns strandkant.

Tilläggsresa Mahale

För den som önskar finns det möjlighet att istället för att följa med gruppen till Lagoon beach förlänga resan till Mahale nationalpark. Mahale är hem till Afrikas enda vilda schimpanser och andra primater. Här bor vi i ett mindre camp som ligger precis vid Tanganyikasjöns strandkant.

 • Dag 8: Ruaha - Mahale

  Dag 8: Ruaha - Mahale

  Direktflyg från Ruaha till Mahale nationalpark. Här bor vi på fint tältcamp vid Tanyanikasjöns strand som bjuder in till bad, fiske och kanotturer. På eftermiddagen kan vi koppla av och njuta av Mahale nationalparks vackra naturscenerier. Grönklädda bergstoppar, hem till de vilda schimpanserna, omringar det klarblå vattnet vid Tanganyikasjön.

  Hotell: Kungwe Camp Mahale eller liknande
  Måltider: Frukost, lunch, middag

 • Dag 9: Schimpansernas rike

  Dag 9: Schimpansernas rike

  I Mahale nationalpark lever ungefär 900 schimpanser. På morgonen tar vi hjälp av trackers för att möta schimpanser, markattor och andra primater på nära håll. För den äventyrliga finns möjlighet att upptäcka det marina livet vid Tanyanikasjön. I och runt omkring sjön lever förutom många färggranna fiskar, flodhästar och uttrar även exotiska fåglar.

  Hotell: Kungwe Camp Mahale eller liknande
  Måltider: Frukost, lunch, middag

 • Dag 10: Schimpansernas rike

  Dag 10: Schimpansernas rike

  För att vara säkra på att få träffa schimpanserna så gör vi ytterligare en vandring i regnskogen. Det finns även möjlighet att åka på en båttur och prova på sötvattenfiske. När solen sänker sig bakom bergstopparna sp samlas vi vid lägerelden för att smutta på en kvällsdrink.

  Hotell: Kungwe Camp Mahale eller liknande
  Måltider: Frukost, lunch, middag

 • Dag 11: Avresa till Dar Es Salaam

  Dag 11: Avresa till Dar Es Salaam

  Idag tar vi farväl av schimpansernas rike och flyger tillbaka till Dar Es Salaam.

  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2019-11-06
plane-landing Hemkomst
2019-11-09
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
35 750 kr
price-kr Enkelrum
på förfrågan kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2019-11-06
plane-landing Hemkomst
2019-11-09
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
35 750 kr
price-kr Enkelrum
på förfrågan kr

*Preliminärt pris, datum och program. Vänligen kontakta Thabela Travel för mer information

I priset ingår:

 • Flyg Ruaha – Mahale Nationalpark – Dar Es Salaam
 • Senare returresa från Dar Es Salaam
 • Rum på tältcamp i Mahale Nationalpark
 • Frukost alla dagar och 6 måltider
 • Transporter, inträden och utflykter enligt resebeskrivning
 • Engelsktalande lokalguide
 • Bagageservice och dricks till bärare

 

I priset ingår ej:

 • Dricks till chaufförer och guider.

 

Vi reserverar oss för ett mindre flygtillägg beroende på platstillgång.

Vänligen kontakta Thabela Travel för information.

 

Zanzibar

Zanzibar

Den tropiska kryddön Zanzibar ligger i Indiska Oceanen utanför Tanzanias kust. Det som lockar med denna ögrupp är de kritvita sandstränderna med sina fantastiska korallrev. Här kan man ägna sig åt spännande sportaktiviteter och sköna dagar på stranden, men vi rekommenderar också ett...

Zanzibar

Den tropiska kryddön Zanzibar ligger i Indiska Oceanen utanför Tanzanias kust. Det som lockar med denna ögrupp är de kritvita sandstränderna med sina fantastiska korallrev. Här kan man ägna sig åt spännande sportaktiviteter och sköna dagar på stranden, men vi rekommenderar också ett besök i historiska Stone Town. I denna kulturrika stad finns mycket att upptäcka och se för den nyfikne.

 • Dag 1: Ankomst Zanzibar

  Dag 1: Ankomst Zanzibar

  Välkommen till Zanzibar! Vår engelsktalande chaufför möter oss med öppna armar på flygplatsen och tar oss till hotellet som ligger i den sydöstra delen av ön. Förutom sina vita stränder så är ön är känd för sina kryddgårdar där kryddnejlika, muskot, citrongräs, chili, peppar, kanel och många andra kryddor odlas. Inbäddat i en botanisk trädgård ligger vårat hotell och här finns en otrolig flora och fauna att upptäcka. Ett perfekt ställe för avkoppling. På hotellområdet finns förutom tre restaurang, som erbjuder lokala läckerheter, en stor pool samt ett lyxigt SPA att skämmas bort i.

  Hotell: Breezers Beach Club
  Måltider: middag

 • Dag 2: Zanzibar

  Dag 2: Zanzibar

  Härlig ledig dag på Zanzibar! Ön är full av aktiviteter och äventyr att välja mellan, ni kan bland annat göra en heldagsutflykt med en dhow, som är en enkel traditionell segelbåt som de arabiska handelsmännen reste med till Zanzibar. Eller varför inte besöka fiskebyn Kizimkazi med dess fantastiska moské och när ni ändå är här så finns även möjligheten att simma med delfiner i deras naturliga miljö. Upptäck också Zanzibars livliga marknad, slingrande gränder, katedraler och oräkneliga moskéer. Här hittar ni massor av trevliga butiker med vackra souvenirer och hantverk. Vid besök på en kryddodling kan vi lära oss mer kryddornas speciella egenskaper och ursprung, deras användning i matlagning, kosmetik och som läkemedel.

  Hotell: Breezers Beach Club
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 3: Zanzibar

  Dag 3: Zanzibar

  Fortsätt att utforska denna spännande ö. Snorkla i de magiska reven utanför hotellet, Zanzibar kantas av ett vackert korallrev som är perfekt för snorkling och har en härlig vit strand för sol och bad. På ön finner vi en familj av jättesköldpaddor, som importerats från Seychellerna i slutet av 1900-talet. Ni kan också ta del av några av de spännande aktiviteterna på sportcentret, så som vindsurfing, kite surfing eller dykning. Ge er gärna ut på en trevlig cykeltur, som är det bästa sättet att utforska en ny plats med. Zanzibar är ett perfekt ställe att ta sig runt på med cykel. Har ni tur så kanske ni hittar en alldeles egen strand.

  Hotell: Breezes Beach Club
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 4: Zanzibar

  Dag 4: Zanzibar

  Ledig dag. Varför inte ta en båttur ut till Prison Island? Ön som en gång var en fängelseö för slavar som misskött sig, och ligger strax utanför Stone Town. En rundtur i Stone Town ger er också några spännande upplevelser utöver det vanliga. Kvällen tillbringar ni i hotellets härliga restaurang där ni får uppleva det lokala köket.

  Hotell: Breezes Beach Club
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 5: Avresa Zanzibar

  Dag 5: Avresa Zanzibar

  Efter en välsmakande frukost på hotellet är det dags att packa ihop och checka ut. Med en väska fullproppad av härliga upplevelser och minnen kör vår lokalchaufför oss tillbaka till flygplatsen där vi säger hejdå för denna gång.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
4650* kr
price-kr Enkelrum
kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
4650* kr
price-kr Enkelrum
kr

* Priser är från 4 650 kr och varierar beroende på månad. Vänligen kontakta Thabela Travel för bekräftat pris.

I priset ingår:

 • Transfer flygplats hotell flygplats.
 • 4 nätter på 5* Breezes Beach Club & Spa i ett standardrum inklusive frukost och middag.

I priset ingår ej:

 • Flyg, flygplatsskatter eller eventuella visumsavgifter.
 • Måltider som inte anges i resebeskrivningen.
 • Måltidsdryck.
 • Aktiviteter och utflykter.
 • Dricks.
 • Reseförsäkring.
 • Avbeställningsskydd.

Det finns möjlighet att antingen korta ner eller att förlänga denna tilläggsresa, vänligen kontakta oss vid förfrågan.

Ett flygtillägg kan tillkomma beroende på var orginalresan slutar och hur nära inpå avresa som tilläggsresan bokas

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Vänligen ta del av våra bestämmelser och villkor innan ni går vidare med en bokning.

Liknande resor