• plane-takeoff
  • 2024-04-07
  • 2024-04-21
  • 2024-05-05
  • 2024-05-19
  • 2024-06-02
  • 2024-06-16
  • 2024-07-07
  • 2024-07-21
  • 2024-08-04
  • 2024-08-18
  • 2024-09-01
  • 2024-09-15
  • 2024-10-06
  • 2024-10-20
  • 2024-11-03
  • 2024-11-17
  • 2024-12-01
  • 2024-12-22
  • 2025-01-05
  • 2025-01-19
  • 2025-02-02
  • 2025-02-16
  • 2025-03-02
  • 2025-03-16
 • Längd: 8 dagar
 • price-icon Pris från: 57 365 kr

Tanzania flygsafari

På Tanzania flygsafari har vi valt Elewanas lyxlodger med max 20 rum, som har bästa läge i finaste naturområdena. Lodgerna är designade så att miljön skapar en genuin safarikänsla från Livingstones tid. Personalen har en fantastisk förmåga att få varje gäst att känna sig speciell. Vi flyger mellan lodgerna för att maximera komforten och få så mycket tid som möjligt på platserna.

Vi besöker världens mest storslagna safariområden. Dels Ngorongorokratern som är världens djurtätaste område och dels Serengetis oändliga savann som är känd för sin gnuvandring. I oktober befinner sig gnuerna i norra Serengeti och i februari i södra. Där gnuerna finns samlas hundratusentals djur och rovdjuren har bästa möjligheten att hitta föda.

Elewana har just nu ett erbjudande med 20 % rabatt för 6 nätter och 30 % rabatt för 9 nätter. Väljer ni att avsluta med 3 nätter på Zanzibar så får ni alltså 30% rabatt på hela resan. Rabatten är redan avdragen i våra priser nedan. Detta är en unik möjlighet att åka på lyxsafari till ett oslagbart pris! Räkna med fantastiska safariupplevelser. Detta är resan för er som vill unna er något alldeles speciellt efter denna långa Covid tid!

Vi erbjuder även följande safariresor till Tanzania:
Tanzania med safari i Selous och Ruaha. Svensk guide.
Tanzania med safari i Selous. Engelsk guide. Förlängning till Ruaha, Katavi eller Mahale.

Se videos från våra safariresor till Tanzania!

Ankomst Tanzania. Tarangire - mycket storvilt, få människor

Ni landar på Kilimanjaro flygplats och utanför väntar en kort transfer till Arusha flygplats. Därifrån tar ni safariflyget till Tarangire nationalpark. Parken har fått sitt namn från sin livlina, Tarangirefloden som rinner genom parken. Under torrperioden samlas stora djurflockar vid floden för att dricka, ibland ses här elefantflockar med omkring 300 elefanter. Området är också en fågelälskares paradis med över 550 fågelarter. Det innebär att safarin är fylld av storvilt, men få människor.

Vi spanar för fullt efter elefanter redan på väg mot vår lodge Elewana Tarangire Treetops. Elefanter finns det i mängder här – faktum är att stammen på 3000 elefanter är en av de största i östra Afrika.

Ditt rum ligger inbäddat bland baobab-och marulaträd och upphöjt på en plattform för att få bästa utsikt över antingen soluppgången, solnedgången eller lodgens vattenhål. Middagen serveras i en Masai Boma vid lägerelden. Det är en traditionell inhägnad av akaciagrenar där massajerna på natten skyddar sin boskap mot vilda djur.

Hotell: Elewana Tarangire Treetops
Måltider: Lunch, middag

Vandringssafari med massajguide

Lodgen har varit drivande för att utveckla ett koncept där lokala byar äger naturvårdsområden, vilket har gynnat lokalbefolkningen och lett till att de involverats i viltvård. Därför har lodgen bästa tillgång till Tarangires djurrika betesmarker och massajerna är delaktiga i arbetet och alla aktiviteter.

Börja dagen med en härlig tur i specialdesignade jeepar, på jakt efter en mängd olika djur. Vi spanar efter allt från zebra till buffel, eland och älgantilop till lejon, leopard och hyena. Vid lunch är du tillbaka på lodgen för att sedan ge dig ut på vandring med en massajguide. Det är spännande att utforska vildmarken till fots och vår guide berättar om  växter, insekter och djurspår. Du kan också besöka massajbyn för att lära dig mer om de lokala traditionerna.

När solen börjar dala åker vi till Sunset Hill för en sundowner. Efter en utsökt middag finns för dem som orkar möjligheten att följa med på nattsafari. Då kan allt från små djur så som piggsvin till leoparder dyka upp.

Hotell: Elewana Tarangire Treetops
Måltider: Frukost, lunch, middag

Lake Manyara

På morgonen flyger du vidare till Manyara för ytterligare safari. Enligt Ernest Hemingway är Lake Manyara den ”vackraste sjön i Afrika”. Parken ligger inklämd mellan sjön Lake Manyara och en förkastningsbrant upp ur Great Rift Valley. Från branten löper ett antal vattendrag och grundvattenskogen är alltid frodig och gynnar djurlivet. Grundvattnet ligger så nära markytan att skogen påminner om regnskog. Området är känt för sina blå markattor och trädklättrande lejon men här finns även antiloper på gräsmarkerna och flodhästar som njuter i leran. Mest bländande är dock alla flamingos i sjön. Hundratals av de vackra fåglarna flockas här, tillsammans med mer än 400 andra fågelarter.

På eftermiddagen når vi lodgen The Manor som är byggd i vacker Cape Dutch stil och omgiven av en härlig trädgård. Förutom Hotel är gården även en aktiv kaffefarm. Ta ett dopp i poolen, boka en spa-behandling eller gå en guidad promenad runt kaffeodlingarna. Eller så kan ni ge er ut på en ridtur för att få ett annat perspektiv på det frodiga höglandet som också är massajerna boplats.

Middag i den eleganta matsalen blir alltid en kulinarisk höjdpunkt.

Hotell: The Manor
Måltider: Frukost, lunch, middag

Ngorongorokratern

Klockan kommer att ringa tidigt idag. Det är väl värt den tidiga frukosten eftersom du ska besöka ”världens åttonde underverk”. Kratern Ngorongoro är över 2 mil bred och 600 meter djup – en naturlig vulkanisk amfiteater och ett geologiskt underverk som rymmer en mångfald av vilda djur. I kratern finns cirka 30 000 djur och den beskrivs som världens djurtätaste viltområde. Dagens safari blir en  överväldigande upplevelse och ett minne för livet.

Vi tillbringar hela dagen i Ngorongorokratern. Vår expertguide vet var djuren håller till och vi hoppas se bland annat  lejon, elefanter, bufflar, geparder, hyenor, schakaler och svarta noshörningar. The Manor har också fått ett särskilt tillstånd att servera en härlig bushlunch i en privat del av kratern, avskilt från andra besökare. Vi njuter av vår exklusiva picknick i kratern för att inte missa en sekund av dagens safari. På kvällens middag brukar alla uppspelt utbyta berättelser om dagens äventyr.

Hotell: The Manor
Måltider: Frukost, lunch, middag

Serengeti

Njut av den lyxiga herrgårdsfrukosten innan ni åker iväg med SkySafari-flyget till Serengeti National Park som är en av världens mest berömda nationalparker.

Redan på väg från flygplatsen imponeras du av den oändliga savannen som är full av djur. Du kommer fram till din lodge i lagom tid för lunch och blir sedan visad till ditt lyxiga tält.

Elewana Serengeti Pioneer Camp, ligger i den södra delen av parken. Här föds i januari-mars varje år 400 000  gnukalvar  och då är också det mesta övriga djurliv i närheten. Rovdjuren har kalastider. Utöver att platsen är känd för sina enorma gnuflockar är området rikt på förhistoriska målningar medan den närliggande sjön Magadi är populär bland flamingos.  Lodgen stödjer Serengetis gepardsprojekt och via samtal med forskare kommer ni att lära er mer om områdets kattdjur.

Alternativet till ovanstående camp är Elewana Serengeti Migration Camp som ligger längre norrut. Den här delen av parken har färre besökare, men i april-juni och oktober-december är gnuerna i området och då är det bästa safariområdet med möjlighet att se en dramatisk flodpassage.

Vi har i prislistan beräknat pris baserat på boende på Elewana Serengeti Pioneer Camp från januari-april och boende på Elewana Serengeti Migration Camp från oktober-december. April och maj är regnperiod i Serengeti och då är det bättre safari i andra områden.

Serengeti är främst känd för världens största migration av stora däggdjur. Mer än 1 800 000 gnuer och 200 000 zebror följer regnen ständigt på jakt efter gröna betesmarker. Det medför stora risker att korsa floderna, då djuren måste kasta sig från klippor för att sedan simma bland hungriga krokodiler. Detta är ett av jordens mest storslagna skådespel och i juli och oktober/november finns möjligheten ta del av det i närheten av Elewana Serengeti Migration Camp. Lodgen är perfekt placerat för att se flockarna ta sig över och förbi Marafloden.

Hotell: Elewana Serengeti Pioneer Camp / Elewana Serengeti Migration Camp
Måltider: Frukost, lunch, middag

Safari på savannen

Ännu en tidig frukost innan ännu en actionfylld dag. Det blir en heldag med lunch på savannen, allt för att ni inte ska missa en minut av de upplevelser som erbjuds.

Efter en fantastisk dag är det dags att höja den sista solnedgångsskålen för Serengeti. När ljuset mjuknar, marken svalnar och horisonten börjar lysa är det bara att njuta av savannens skönhet och ljud.

Hotell: Elewana Serengeti Pioneer Camp / Elewana Serengeti Migration Camp
Måltider: Frukost, lunch, middag

Avresa från Tanzania

På väg mot landningsbanan får du en sista chans att njuta av Serengetis alla djur. Kanske passerar du en magnifik giraff och ytterligare en flock elefanter. Flygturen tillbaka gå över den oändliga savannen och så småningom ser du Kilimanjaro kika fram genom molnen. Det infinner sig en behaglig känsla av att du snart kommer att återvända till Afrika!

Thabela Travel rekommenderar att ni förlänger en natt i Serengeti eller/och med sol & bad på Zanzibar. Det finns även möjlighet att förlänga till Elewanas lodge i Amboseli nationalpark där du kan få fina djurbilder med Afrikas högsta berg Kilimanjaro i bakgrunden.

Hotell: –
Måltider: Frukost

Utflykter

 • Arusha nationalpark

  Arusha nationalpark

  Arusha Nationalpark har en spännande mångfald av djur. Vi åker på safari i en bergskog bebodd av nyfikna blå apor och även den ovanliga svartvita colobusapan är lätt att hitta. Utflykten utgår från Elewana Arusha Coffee Lodge.

 • Ballongsafari Serengeti

  Ballongsafari Serengeti

  Det här är en upplevelse som är omöjlig att glömma. Turen måste bokas i förhand. Utgår från Elewana Serengeti Pioneer Camp eller Elewana Serengeti Migration Camp.

 • Hästridning Ngorongoro

  Hästridning Ngorongoro

  Ta en ridtur bland kullarna som omger herrgården för att utforska området. Lodgens ridinstruktör följer med och det är inget krav att ha tidigare erfarenhet av ridning. Utgår från Elewana The Manor vid Ngorongoro.

 • Kvällsafari Tarangire

  Kvällsafari Tarangire

  Följ med på kvällssafari för att uppleva hur nattdjuren vaknar till liv när mörkret fallit. Turen går i jeep med en kunnig guide och varar i 1,5 timma. Utgår från Elewana Tarangire Treetops.

 • Massajby Tarangire

  Massajby Tarangire

  Massajbyn ligger 20-30 minuter med landrover från Treetops och ger en intressant insikt i Masai-folkets liv. Invånarna i byn är varma och vänliga och tycker om att träffa gäster från Treetops.

Hotell

 • Elewana Serengeti Migration Camp

  Elewana Serengeti Migration Camp

  Lägrets position är noga uttänkt för att gäster ska kunna njuta av safari, middag och solnedgångar med otrolig utsikt över vildmarken.

 • Elewana Serengeti Migration Camp

  Elewana Serengeti Migration Camp

  Den bästa platsen för att uppleva den stora migrationen – djurens resa över vattnet är dramatisk och pulshöjande.

 • Elewana Serengeti Migration Camp

  Elewana Serengeti Migration Camp

  Boendet ligger en bit ifrån de stora turistmassorna och på en exklusiv och avskild plats. En lugn och stilla oas med närhet till djuren.

 • Elewana Serengeti Pioneer Camp

  Elewana Serengeti Pioneer Camp

  Tälten har romantiska 1930-talsvibbar och utmärkt med närhet till vildmarken utanför. Det kan inte bli mycket bättre än så.

 • Elewana Serengeti Pioneer Camp

  Elewana Serengeti Pioneer Camp

  Här erbjuds fantastisk safari året runt tillsammans med kunniga, erfarna och intressanta Masai-guider.

 • Elewana Serengeti Pioneer Camp

  Elewana Serengeti Pioneer Camp

  Utsikten över de oändliga markerna i södra Serengeti är något utöver det vanliga. Det här boendet osar klass och passar perfekt in i omgivningarna.

 • Elewana Tarangire Treetops

  Elewana Tarangire Treetops

  Safariparkens rika djurliv, från kattdjur till gigantiska elefanthorder, finns precis utanför dörren.

 • Elewana Tarangire Treetops

  Elewana Tarangire Treetops

  Boendet ser ut att vara från en saga där rummen är upplyfta på plattformar bland baobab- och marulaträden.

 • Elewana Tarangire Treetops

  Elewana Tarangire Treetops

  Den stora loungen och matsalen är byggd runt ett mäktig baobab och precis nedanför ligger ett populärt vattenhål för djur. Luta er tillbaka och njut av mat, dryck och djur som kommer och går.

 • The Manor at Ngorongoro

  The Manor at Ngorongoro

  Här erbjuds Sundowners och SPA-behandlingar i världsklass för de som önskar riktig avkoppling.

 • The Manor at Ngorongoro

  The Manor at Ngorongoro

  Cape Dutch-stilen på stugorna erbjuder ett privat deck och ett gigantiskt viktorianskt badkar.

 • The Manor at Ngorongoro

  The Manor at Ngorongoro

  Boendet kombinerar överflöd med närhet till ”världens åttonde underverk” som är Ngorongorokratern.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2024-04-07
plane-landing Hemkomst
2024-04-14
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
57 365 kr *
price-kr Enkelrum
78 210 kr *
plane-takeoff Avresa
2024-04-21
plane-landing Hemkomst
2024-04-28
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
57 365 kr *
price-kr Enkelrum
78 210 kr *
plane-takeoff Avresa
2024-05-05
plane-landing Hemkomst
2024-05-12
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
57 365 kr *
price-kr Enkelrum
78 210 kr *
plane-takeoff Avresa
2024-05-19
plane-landing Hemkomst
2024-05-26
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
57 365 kr *
price-kr Enkelrum
78 210 kr *
plane-takeoff Avresa
2024-06-02
plane-landing Hemkomst
2024-06-09
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
57 365 kr *
price-kr Enkelrum
78 210 kr *
plane-takeoff Avresa
2024-06-16
plane-landing Hemkomst
2024-06-23
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
57 365 kr *
price-kr Enkelrum
78 210 kr *
plane-takeoff Avresa
2024-07-07
plane-landing Hemkomst
2024-07-14
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
57 365 kr *
price-kr Enkelrum
78 210 kr *
plane-takeoff Avresa
2024-07-21
plane-landing Hemkomst
2024-07-28
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
57 365 kr *
price-kr Enkelrum
78 210 kr *
plane-takeoff Avresa
2024-08-04
plane-landing Hemkomst
2024-08-11
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
57 365 kr *
price-kr Enkelrum
78 210 kr *
plane-takeoff Avresa
2024-08-18
plane-landing Hemkomst
2024-08-25
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
57 365 kr *
price-kr Enkelrum
78 210 kr *
plane-takeoff Avresa
2024-09-01
plane-landing Hemkomst
2024-09-08
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
57 365 kr *
price-kr Enkelrum
78 210 kr *
plane-takeoff Avresa
2024-09-15
plane-landing Hemkomst
2024-09-22
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
57 365 kr *
price-kr Enkelrum
78 210 kr *
plane-takeoff Avresa
2024-10-06
plane-landing Hemkomst
2024-10-13
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
57 365 kr *
price-kr Enkelrum
78 210 kr *
plane-takeoff Avresa
2024-10-20
plane-landing Hemkomst
2024-10-27
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
57 365 kr *
price-kr Enkelrum
78 210 kr *
plane-takeoff Avresa
2024-11-03
plane-landing Hemkomst
2024-11-10
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
57 365 kr *
price-kr Enkelrum
78 210 kr *
plane-takeoff Avresa
2024-11-17
plane-landing Hemkomst
2024-11-24
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
57 365 kr *
price-kr Enkelrum
78 210 kr *
plane-takeoff Avresa
2024-12-01
plane-landing Hemkomst
2024-12-08
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
57 365 kr *
price-kr Enkelrum
78 210 kr *
plane-takeoff Avresa
2024-12-22
plane-landing Hemkomst
2024-12-29
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
57 365 kr *
price-kr Enkelrum
78 210 kr *
plane-takeoff Avresa
2025-01-05
plane-landing Hemkomst
2025-01-12
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
57 365 kr *
price-kr Enkelrum
78 210 kr *
plane-takeoff Avresa
2025-01-19
plane-landing Hemkomst
2025-01-26
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
57 365 kr *
price-kr Enkelrum
78 210 kr *
plane-takeoff Avresa
2025-02-02
plane-landing Hemkomst
2025-02-09
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
57 365 kr *
price-kr Enkelrum
78 210 kr *
plane-takeoff Avresa
2025-02-16
plane-landing Hemkomst
2025-02-23
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
57 365 kr *
price-kr Enkelrum
78 210 kr *
plane-takeoff Avresa
2025-03-02
plane-landing Hemkomst
2025-03-09
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
57 365 kr *
price-kr Enkelrum
78 210 kr *
plane-takeoff Avresa
2025-03-16
plane-landing Hemkomst
2025-03-23
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
57 365 kr *
price-kr Enkelrum
78 210 kr *
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2024-04-07
plane-landing Hemkomst
2024-04-14
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
57 365 kr
price-kr Enkelrum
78 210 kr
plane-takeoff Avresa
2024-04-21
plane-landing Hemkomst
2024-04-28
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
57 365 kr
price-kr Enkelrum
78 210 kr
plane-takeoff Avresa
2024-05-05
plane-landing Hemkomst
2024-05-12
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
57 365 kr
price-kr Enkelrum
78 210 kr
plane-takeoff Avresa
2024-05-19
plane-landing Hemkomst
2024-05-26
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
57 365 kr
price-kr Enkelrum
78 210 kr
plane-takeoff Avresa
2024-06-02
plane-landing Hemkomst
2024-06-09
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
57 365 kr
price-kr Enkelrum
78 210 kr
plane-takeoff Avresa
2024-06-16
plane-landing Hemkomst
2024-06-23
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
57 365 kr
price-kr Enkelrum
78 210 kr
plane-takeoff Avresa
2024-07-07
plane-landing Hemkomst
2024-07-14
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
57 365 kr
price-kr Enkelrum
78 210 kr
plane-takeoff Avresa
2024-07-21
plane-landing Hemkomst
2024-07-28
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
57 365 kr
price-kr Enkelrum
78 210 kr
plane-takeoff Avresa
2024-08-04
plane-landing Hemkomst
2024-08-11
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
57 365 kr
price-kr Enkelrum
78 210 kr
plane-takeoff Avresa
2024-08-18
plane-landing Hemkomst
2024-08-25
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
57 365 kr
price-kr Enkelrum
78 210 kr
plane-takeoff Avresa
2024-09-01
plane-landing Hemkomst
2024-09-08
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
57 365 kr
price-kr Enkelrum
78 210 kr
plane-takeoff Avresa
2024-09-15
plane-landing Hemkomst
2024-09-22
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
57 365 kr
price-kr Enkelrum
78 210 kr
plane-takeoff Avresa
2024-10-06
plane-landing Hemkomst
2024-10-13
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
57 365 kr
price-kr Enkelrum
78 210 kr
plane-takeoff Avresa
2024-10-20
plane-landing Hemkomst
2024-10-27
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
57 365 kr
price-kr Enkelrum
78 210 kr
plane-takeoff Avresa
2024-11-03
plane-landing Hemkomst
2024-11-10
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
57 365 kr
price-kr Enkelrum
78 210 kr
plane-takeoff Avresa
2024-11-17
plane-landing Hemkomst
2024-11-24
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
57 365 kr
price-kr Enkelrum
78 210 kr
plane-takeoff Avresa
2024-12-01
plane-landing Hemkomst
2024-12-08
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
57 365 kr
price-kr Enkelrum
78 210 kr
plane-takeoff Avresa
2024-12-22
plane-landing Hemkomst
2024-12-29
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
57 365 kr
price-kr Enkelrum
78 210 kr
plane-takeoff Avresa
2025-01-05
plane-landing Hemkomst
2025-01-12
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
57 365 kr
price-kr Enkelrum
78 210 kr
plane-takeoff Avresa
2025-01-19
plane-landing Hemkomst
2025-01-26
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
57 365 kr
price-kr Enkelrum
78 210 kr
plane-takeoff Avresa
2025-02-02
plane-landing Hemkomst
2025-02-09
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
57 365 kr
price-kr Enkelrum
78 210 kr
plane-takeoff Avresa
2025-02-16
plane-landing Hemkomst
2025-02-23
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
57 365 kr
price-kr Enkelrum
78 210 kr
plane-takeoff Avresa
2025-03-02
plane-landing Hemkomst
2025-03-09
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
57 365 kr
price-kr Enkelrum
78 210 kr
plane-takeoff Avresa
2025-03-16
plane-landing Hemkomst
2025-03-23
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
57 365 kr
price-kr Enkelrum
78 210 kr

Preliminärt pris, vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

Avresa varje dag beroende på tillgänglighet. Det finns alltså fler avgångar än vad som listats ovan. Vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

Allt boende är på Elewanas lodger och de har nu ett erbjudande att om man bor 6 nätter på deras lodger får man 20 % rabatt. Den rabatten är avdragen i ovan priser.

Elewanas Lodger har även ett erbjudande att om man bo 9 nätter på deras lodger får man 30 % rabatt. Väljer ni att lägga till ytterligare 3 nätter får ni alltså 30 % rabatt på allt boende. Förlänger ni resan med  3 nätter på Elewana Kilindi Zanzibar (se nedan) kvalificerar ni er för 30 % på allt boende och tillägg för del i dubbel 3 nätter inklusive inrikesflyg och helpension blir då endast 9 950 kr (del i dubbel).

Vi har i prislistan beräknat pris baserat på boende på Elewana Serengeti Pioneer Camp från januari-april och boende på Elewana Serengeti Migration Camp från oktober-december. Detta beroende på när safarin är bäst i de båda områdena. April och maj är regnperiod i Serengeti och då är det bättre safari i andra områden.

Thabela Travel rekommenderar att ni förlänger en natt i Serengeti eller/och med sol & bad på Elewana Kilindi Zanzibar. Det finns även möjlighet att förlänga till Elewanas lodge i Amboseli nationalpark där du kan få fina djurbilder med Afrikas högsta berg Kilimanjaro i bakgrunden. Tilläggsresorna finns presenterade nedan.

I priset ingår:

 • Inrikesflyg
 • Transporter, safari i delat fordon, inträden och utflykter enligt resebeskrivning
 • 6 nätter på 5* hotell/ lodger inklusive alla måltider, dricka (exklusive champagne, vissa finare viner and sprit). Priset på boendet är rabatterat med 20 %.
 • Engelsktalande guider

I priset ingår ej:

 • Internationella flyg
 • Besök i Arusha nationalpark och ballongsafari.
 • Visumavgift
 • Dricks

Tillägg Zanzibar 3 nätter med 30 % rabatt  inklusive flyg Arusha-Zanzibar
Del i dubbel: 19 150 kr (tillägg 20 dec-3 jan samt då är 7 nätter minimum). Dessutom blir pris på safariprogrammet ovan ca 5 000 kr lägre eftersom du får ytterligare 10 % rabatt på priset.
Enkelrum: 25 350 kr (tillägg 20 dec-3 jan samt då är 7 nätter minimum). Dessutom blir pris på safariprogrammet ovan ca 7 500 kr lägre eftersom du får ytterligare 10 % rabatt på priset.

Klimatkompensera din resa. De flesta väljer 150 kr eller 250 kr. Det går även att välja ett högre belopp. Läs mer här.

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället.  Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 7 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval Bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 8 dagar är 419 kr per person.

Priset är baserat på minst två betalande resenärer med engelsktalande guide och kan samköras med andra internationella resenärer. Priset kan variera beroende på säsong, till exempel så kan visst tillägg tillkomma över jul och nyår.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Tilläggsresor

Tilläggsresa Amboseli

Tilläggsresa Amboseli

Amboseli är känt för sitt vackra läge på gränsen mellan Kenya och Tanzania, vid foten av Kilimanjaro. Vid klart väder har du chans att fotografera en elefant med ett snöklätt berg i bakgrunden. Parkens invånare är allt från giraff till lejon, men framförallt är det stora...

Tilläggsresa Amboseli

Amboseli är känt för sitt vackra läge på gränsen mellan Kenya och Tanzania, vid foten av Kilimanjaro. Vid klart väder har du chans att fotografera en elefant med ett snöklätt berg i bakgrunden. Parkens invånare är allt från giraff till lejon, men framförallt är det stora elefanthjordar som imponerar.  Vi bor på Tortilis Camp som är belägen i ett privat naturskyddsområde som gränsar till nationalparken och erbjuder gäster exklusivitet, safari, promenader, solnedgångar och mycket annat. Samtliga tält är rymliga och det finns en minimal miljöpåverkan här, Tortilis Camp var nämligen en av de första eko-lodgerna i världen.

 • Dag 1: Ankomst Amboseli

  Dag 1: Ankomst Amboseli

  Idag flyger vi vidare till Amboseli (flyg ingår ej), där vår lodge ligger omgiven av rikt djurliv och med Kilimanjaro i bakgrunden.

  Hotell: Elewana Tortilis Camp Ambosli
  Måltider: Lunch, middag

 • Dag 2: Safari i Amboseli

  Dag 2: Safari i Amboseli

  Landskapet i Amboseli är en blandning av skog, våtmark och grässlätter och vi har hela dagen till förfogande att spana efter djur i de olika typerna av vegetation.

  Hotell: Elewana Tortilis Camp Ambosli
  Måltider: Frukost, lunch, middag

 • Dag 3: Avresa Amboseli

  Dag 3: Avresa Amboseli

  Efter en tidig frukost flyger vi tillbaka till Nairobi, för att senare ta flyget hem mot Skandinavien. Det finns också möjlighet  att flyga vidare till Zanzibar eller åka på fler safariäventyr.

  Hotell: Elewana Tortilis Camp Ambosli
  Måltider: Frukost

Tilläggsresa Zanzibar

Tilläggsresa Zanzibar

Den tropiska kryddön Zanzibar ligger i Indiska Oceanen utanför Tanzanias kust. Det som lockar med den här ögruppen är de kritvita sandstränderna med sina fantastiska korallrev. Här kan man ägna sig åt spännande sportaktiviteter och sköna dagar på stranden. Vi rekommenderar också ett...

Tilläggsresa Zanzibar

Den tropiska kryddön Zanzibar ligger i Indiska Oceanen utanför Tanzanias kust. Det som lockar med den här ögruppen är de kritvita sandstränderna med sina fantastiska korallrev. Här kan man ägna sig åt spännande sportaktiviteter och sköna dagar på stranden. Vi rekommenderar också ett besök i historiska Stone Town, en kulturrik stad med mycket att upptäcka.

 • Dag 1: Ankomst Zanzibar

  Dag 1: Ankomst Zanzibar

  Välkommen till Zanzibar! Vår engelsktalande chaufför möter oss med öppna armar på flygplatsen och tar oss till hotellet.

  Hotell: Elewana Kilindi Zanzibar

  Måltider: ?

 • Dag 2: Ledig dag på Zanzibar

  Dag 2: Ledig dag på Zanzibar

  Härlig ledig dag på Zanzibar! Ön är full av aktiviteter och äventyr att välja mellan. Här kan ni välja att åka på en heldagsutflykt med dhow, en traditionell segelbåt. Eller varför inte snorkla i de magiska reven utanför hotellet.

  Hotell: Elewana Kilindi Zanzibar

  Måltider: Frukost, lunch, middag

 • Dag 3: Zanzibar

  Dag 3: Zanzibar

  Ännu en dag med fri aktivitet. Kanske vill ni idag bara njuta på det vackra hotellet som ursprungligen designades åt ABBA’s egna Benny Andersson.

  Hotell: Elewana Kilindi Zanzibar
  Måltider: Frukost, Lunch, Middag

 • Dag 4: Avresa Zanzibar

  Dag 4: Avresa Zanzibar

  Med en väska fullproppad av härliga upplevelser och minnen kör vår lokalchaufför oss tillbaka till flygplatsen där vi säger hejdå för den här gången.

  Hotell: Elewana Kilindi Zanzibar
  Måltider: Frukost

Liknande resor