Norra Tanzania med engelsk guide

 • plane-takeoff
  • 2020-10-05
  • 2020-10-12
  • 2020-11-04
  • 2020-11-18
  • 2020-12-02
  • 2020-12-14
  • 2021-01-11
  • 2021-01-25
  • 2021-02-15
  • 2021-03-01
  • 2021-03-15
  • 2021-04-12
  • 2021-04-26
  • 2021-05-10
  • 2021-06-16
  • 2021-07-07
  • 2021-08-09
  • 2021-09-15
  • 2021-10-20
 • Längd: 8 dagar
 • price-icon Pris från: 33 550 kr
 • compas-iconEngelsk guide

Norra Tanzania med engelsk guide

Följ med på Tanzania safariresor Serengeti som är världens djurrikaste område. Vi besöker Ngorongorokratern, som även kallas för världens zoo tack vare sin djurrikedom. Lake Manyara nationalpark med sin djungel och Serengetis torra grässlätter erbjuder helt olika djurliv. På savannens öppna landskap hittar vi djuren lätt. Vi åker på safari i öppna landrovers och spanar efter lejon, leoparder, elefanter och noshörningar. Under våra resor så bor vi på fina lodger belägna i nationalparkerna. Vi deltar i en internationell grupp med en engelsktalande guide.

Är något område som ingår i denna resa drabbad av Coronaepidemin vid din avresa så planeras antingen programmet om till Coronafritt område eller så får du avboka med full återbetalning, enligt våra resevillkor här.

Förutom Tanzania safariresor Serengeti erbjuder vi även följande resor till Tanzania:

Tanzania safari Selous och Ruaha med svensk guide 
Safari i Södra Tanzania med engelsk guide

Välkommen till bildvisning om våra safariresor till Tanzania!

pic1

Engelsk Guide

Läs mer
Ankomst Arusha i Tanzania

Vid ankomst till Arusha så möts vi av vår engelsktalande guide som tar oss till vårt hotell, en bit utanför stadens centrum. Arusha är belägen vid foten av Tanzanias näst högst berg, Mount Meru, bara några kilometer från Afrikas högsta berg Kilimanjaro. Precis i utkanten av denna livliga och pulserande stad så finner vi vår lodge, inklämd bland landets största kaffeplantager.  Här bor vi i en perfekt oas för avkoppling i våra stugor, smakfullt inredda i kolonialstil. Dagen spenderas på egen hand och det ges till för acklimatisering. Njut av en avslappnad eftermiddag vid poolen, ta en promenad genom lodgens vackra trädgård, njut av vädret och förbered er för kommande äventyr.

Hotell: Four Points by Sheraton Arusha Hotel
Måltider: –

Arusha, Lake Manyara nationalpark

Vi njuter av omgivningarna och morgonen är fri för egna aktiviteter. Efter lunch så börjar äventyret och vi åker vidare genom det afrikanska landskapet. Vi passerar Masai Steppe som är ett halvtorrt gräsområde fullt med Akaciaträd och Miomboskog. Här är det fullt av små pittoreska afrikanska byar vars främsta försörjning består av att odla majs, kaffe och banan. Vi fortsätter nordväst och upp mot en naturskön brant. Högst upp på utkanten av Rift Valley, med en fantastisk utsikt över hela området och Lake Manyara, ligger vår lodge. Byggd i traditionell afrikansk stil med ett stort deck som tillåter oss att få en panorama utsikt över området och perfekt spanarläge på djuren. Här råder lugnet, det enda vi hör är bäckens pårlande vatten som rinner genom hotellområdet, som ger liv till trädgårdens alla växter. Passa på att ta ett dopp i poolen som ligger vackert vid klipporna eller ta en cocktail i baren. Vi njuter förhoppningsvis av en solnedgång som sakta sjunker ner över horisonten. I mörkret kan vi skåda en vacker stjärnhimmel som lyser upp vår kväll.

Hotell: Lake Manyara Kilimamoja Lodge
Måltider: Frukost, lunch, middag

Lake Manyara nationalpark - Serengeti nationalpark

Efter frukost så åker vi ut på vårt första safariäventyr. Safari i Afrika förknippas oftast med savannliknande natur, så är inte fallet i Lake Manyara nationalpark. Här är stora delar av parken täckt av en djungelliknande skog och frodiga växter vilket gör att huvudattraktionen är naturen, ett rikt fågelliv och elefanter. Här lever sju elefanter per kvadratkilometer så vi har stora chanser att möta dessa enorma djur. Något som parken är känd för är deras trädklättrande lejon. Detta är en väldigt sällsynt vana för lejon men just i denna park så finns det en chans att vi stöter på ett lejon som ligger på grenarna likt leoparden. Efter lunch fortsätter vår resan över det kuperade landskapet, till ett högland som är fyllt av vete och kaffeodlingar. Vi kommer fram till vår lodge i Ngorongoro Conservation Area, där vi har utsikt över de stora slätterna i Serengeti nationalpark. Här bor vi i stora luftiga rum som är smakfullt inredda i afrikansk stil. Varje rum har en egen veranda med utsikt över slätterna, perfekt för avkoppling och spaning efter djuren.

Hotell: Serengeti Sopa Lodge
Måltider: Frukost, lunch, middag

Serengeti nationalpark

Idag står en morgon och en eftermiddagssafari i Serengeti nationalpark på schemat. Parken är en av de mest kända safariparkerna i världen, främst känd för sin spektakulära årliga migration av gnuer. De enorma hjordarna med gnuer vandrar mellan parkerna Serengeti och Masai Mara i Kenya två gånger om året i jakt på bättre betesmarker. Detta djurskådespel är något som ofta visas i naturfilmer från Afrika. Landskapet består till mesta del av grässavann och trädsavann med stora öppna ytor, vilket gör det ganska enkelt att få syn på djuren. Serengeti har ett rikt djurliv vilket gör det till drömresmålet för många förstabesökare till Tanzania, även fågellivet är utöver det vanliga här. Vi spenderar hela dagen med att spana efter djur som giraffer, topiantiloper, impalor, vårtsvin, lejon och hyenor. Under sen eftermiddag så återvänder vi till lodgen för en gemensam middag, där vi delar med oss av våra upplevelser från dagen.

Hotell: Serengeti Sopa Lodge eller liknande
Måltider: Frukost, lunch, middag

Serengeti nationalpark - Ngorongorokratern

Äventyret fortsätter mot Ngorongorokratern. Vi startar med en förmiddagssafari runt den stora Serengetislätten, och vid lunchtid gör vi ett stopp och avnjuter en enklare picknick. Vi kommer att besöka en av de många Masaibyarna i området. Masaierna är ett nomadfolk, som flyttar flera gånger om året för att få bättre betesmarker till sina boskap. För er som läst Corinne Hofmanns fascinerande biografi ”Den vita massajen” kommer att känna igen omgivningen som beskrivs i boken. Vi blir välkomnade in i byn och får bekanta oss med deras traditionella kultur, speciella röda klädsel och stora färggranna smycken. Ngorongorokratern är ett Unesco världsarv och benämns ofta för det åttonde underverket i världen. Här lever bland annat stora hjordar av bufflar, gnuer, zebror, elefanter, geparder, lejon samt den sällsynta och utrotningshotade svarta noshörningen. Detta är ett otroligt djurrikt område. Uppbyggt på den kollapsade vulkanens sluttning ligger vår lodge. Här erbjudes en spektakulär utsikt över kratern och en slående solnedgång. Vi bor i luftiga rum med stora verandor där vi kan sitta och njuta av den underbara utsikten från.

Hotell: Ngorongoro Sopa Lodge
Måltider: Frukost, lunch, middag

Ngorongorokratern

Efter en tidig frukost väntar en av resans höjdpunkter. Vi ger oss iväg för att undersöka det som kallas för världens största zoo. Med en nedpackad lunch åker vi igenom den dimbelagda dalen. Ngorongorokratern är världens största kollapsade vulkan. Kraterns unika klimat med gott om vatten året om gör detta till en perfekt plats för många djur. Trots de branta vägarna så vandrar många djur hit år efter år, vi har goda chanser att få se flera lejonflockar och många andra djur. Lunchen avnjuts vid en liten sjö, omgiven av den frodiga naturen. Safarin fortsätter en stund in på eftermiddagen för att senare ta oss tillbaka till vår lodge. Resten av dagen har vi ledig tid och på kvällen har vi en gemensam middag.

Hotell: Ngorongoro Sopa Lodge
Måltider: Frukost, lunch, middag

Ngorongorokratern - Tarangire nationalpark

Efter frukosten så lämnar vi kratern och kör mot sydöst, förbi Lake Manyara och Mto wa Mbu-byn. Vi åker genom höglandet och Karatu distriktet, passerar slätter fulla av vete och kaffeplantager för innan vi når Tarangire nationalpark. Detta är hem till den största koncentrationen av elefanter i Afrika! Förutom en enorm mängd fågelarter, finns även här chans att få syn på den skygga leoparden. Vår lodge ligger i ett frodigt område omringat av vatten och baobabträd. Från lobbyn så kan man ta sig ut till lodgens veranda, med chans till avslappning och fantastisk utsikt. Alla rum är utrustade med myggnät över sängarna och en takfläkt för svalka. Två skjutdörrar leder oss ut på balkongen som är vänd mot det öppna landskapet. Efter in-check så ger vi oss ut på en eftermiddagssafari och spanar efter elefanterna.

Hotell: Tarangire Sopa Lodge
Måltider: Frukost, lunch, middag

Tarangire nationalpark - avresa Arusha

Idag är det dags att lämna Tanzania för denna gång. Efter frukosten åker vi tillbaka mot Arusha, vi passerar återigen Masai Steppe med sina fina små byar som livnär sig på jordbruk. Vid ankomst i Arusha avslutar vi med en gemensam lunch. Vi åker vidare mot flygplatsen för att påbörja vår resa hem till Skandinavien. Vi passar på att säga hej då till våra resekamrater, som kanske blivit era nya vänner.

Hotell: –
Måltider: Frukost, lunch

Hotell

 • Ngorongoro Sopa Lodge

  Ngorongoro Sopa Lodge

  Denna Lodge erbjuder storslagna solnedgångar och fantastisk utsikt över Ngorongorokrateren. Traditionella runda afrikanska hus med stråtak smyckade med afrikanska träsniderier och skulpturer.

 • Tarangire Sopa Lodge

  Tarangire Sopa Lodge

  Byggd för att smälta in i den frodiga grönskan bland baobabträd och gräs ligger denna lodge gömd. Här kan man njuta av en drink och ofta skåda elefanter strosa förbi, en fantastisk upplevelse.

 • Serengeti Sopa Lodge

  Serengeti Sopa Lodge

  Belägen vid en brant sluttning erbjuder denna logde en fantastisk utsikt över sydvästra Serengeti. I denna oas kan du njuta till fullo av den afrikanska naturen och moderna lodgen.

 • Lake Manyara Kilimamoja

  Lake Manyara Kilimamoja

  Beläget i ett av det mest eftertraktade området i Tanzania finner du denna vackra lodge. Här kan du njuta av utsikt, god mat, modern lyx och ett fantastiskt djurliv.

 • Four Points by Sheraton

  Four Points by Sheraton

  Ett av Östafrikas äldsta hotell och nu omgiven med historia från en svunnen tid. Ta ett dopp i vår utomhuspool och koppla av efter en träning i  gymmet med utsikt över poolen och trädgårdarna.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2020-10-05
plane-landing Hemkomst
2020-10-12
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
33 550 kr
price-kr Enkelrum
39 350 kr
plane-takeoff Avresa
2020-10-12
plane-landing Hemkomst
2020-10-19
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
33 550 kr
price-kr Enkelrum
39 350 kr
plane-takeoff Avresa
2020-11-04
plane-landing Hemkomst
2020-11-11
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
29 500 kr
price-kr Enkelrum
34 200 kr
plane-takeoff Avresa
2020-11-18
plane-landing Hemkomst
2020-11-25
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
29 500 kr
price-kr Enkelrum
34 200 kr
plane-takeoff Avresa
2020-12-02
plane-landing Hemkomst
2020-12-09
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
29 500 kr
price-kr Enkelrum
34 200 kr
plane-takeoff Avresa
2020-12-14
plane-landing Hemkomst
2020-12-21
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
33 550 kr
price-kr Enkelrum
39 350 kr
plane-takeoff Avresa
2021-01-11
plane-landing Hemkomst
2021-01-18
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
35 600 kr *
price-kr Enkelrum
41 700 kr *
plane-takeoff Avresa
2021-01-25
plane-landing Hemkomst
2021-02-01
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
35 600 kr *
price-kr Enkelrum
41 700 kr *
plane-takeoff Avresa
2021-02-15
plane-landing Hemkomst
2021-02-22
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
35 600 kr *
price-kr Enkelrum
41 700 kr *
plane-takeoff Avresa
2021-03-01
plane-landing Hemkomst
2021-03-08
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
32 550 kr *
price-kr Enkelrum
37 650 kr *
plane-takeoff Avresa
2021-03-15
plane-landing Hemkomst
2021-03-22
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
32 550 kr *
price-kr Enkelrum
37 650 kr *
plane-takeoff Avresa
2021-04-12
plane-landing Hemkomst
2021-04-19
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
27 450 kr *
price-kr Enkelrum
29 000 kr *
plane-takeoff Avresa
2021-04-26
plane-landing Hemkomst
2021-05-03
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
27 450 kr *
price-kr Enkelrum
29 000 kr *
plane-takeoff Avresa
2021-05-10
plane-landing Hemkomst
2021-05-17
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
27 450 kr *
price-kr Enkelrum
29 000 kr *
plane-takeoff Avresa
2021-06-16
plane-landing Hemkomst
2021-06-23
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
27 450 kr *
price-kr Enkelrum
29 000 kr *
plane-takeoff Avresa
2021-07-07
plane-landing Hemkomst
2021-07-14
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
27 450 kr *
price-kr Enkelrum
29 000 kr *
plane-takeoff Avresa
2021-08-09
plane-landing Hemkomst
2021-08-16
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
27 450 kr *
price-kr Enkelrum
29 000 kr *
plane-takeoff Avresa
2021-09-15
plane-landing Hemkomst
2021-09-22
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
27 450 kr *
price-kr Enkelrum
29 000 kr *
plane-takeoff Avresa
2021-10-20
plane-landing Hemkomst
2021-10-27
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
27 450 kr *
price-kr Enkelrum
29 000 kr *
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2020-10-05
plane-landing Hemkomst
2020-10-12
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
33 550 kr
price-kr Enkelrum
39 350 kr
plane-takeoff Avresa
2020-10-12
plane-landing Hemkomst
2020-10-19
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
33 550 kr
price-kr Enkelrum
39 350 kr
plane-takeoff Avresa
2020-11-04
plane-landing Hemkomst
2020-11-11
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
29 500 kr
price-kr Enkelrum
34 200 kr
plane-takeoff Avresa
2020-11-18
plane-landing Hemkomst
2020-11-25
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
29 500 kr
price-kr Enkelrum
34 200 kr
plane-takeoff Avresa
2020-12-02
plane-landing Hemkomst
2020-12-09
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
29 500 kr
price-kr Enkelrum
34 200 kr
plane-takeoff Avresa
2020-12-14
plane-landing Hemkomst
2020-12-21
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
33 550 kr
price-kr Enkelrum
39 350 kr
plane-takeoff Avresa
2021-01-11
plane-landing Hemkomst
2021-01-18
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
35 600 kr
price-kr Enkelrum
41 700 kr
plane-takeoff Avresa
2021-01-25
plane-landing Hemkomst
2021-02-01
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
35 600 kr
price-kr Enkelrum
41 700 kr
plane-takeoff Avresa
2021-02-15
plane-landing Hemkomst
2021-02-22
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
35 600 kr
price-kr Enkelrum
41 700 kr
plane-takeoff Avresa
2021-03-01
plane-landing Hemkomst
2021-03-08
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
32 550 kr
price-kr Enkelrum
37 650 kr
plane-takeoff Avresa
2021-03-15
plane-landing Hemkomst
2021-03-22
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
32 550 kr
price-kr Enkelrum
37 650 kr
plane-takeoff Avresa
2021-04-12
plane-landing Hemkomst
2021-04-19
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
27 450 kr
price-kr Enkelrum
29 000 kr
plane-takeoff Avresa
2021-04-26
plane-landing Hemkomst
2021-05-03
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
27 450 kr
price-kr Enkelrum
29 000 kr
plane-takeoff Avresa
2021-05-10
plane-landing Hemkomst
2021-05-17
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
27 450 kr
price-kr Enkelrum
29 000 kr
plane-takeoff Avresa
2021-06-16
plane-landing Hemkomst
2021-06-23
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
27 450 kr
price-kr Enkelrum
29 000 kr
plane-takeoff Avresa
2021-07-07
plane-landing Hemkomst
2021-07-14
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
27 450 kr
price-kr Enkelrum
29 000 kr
plane-takeoff Avresa
2021-08-09
plane-landing Hemkomst
2021-08-16
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
27 450 kr
price-kr Enkelrum
29 000 kr
plane-takeoff Avresa
2021-09-15
plane-landing Hemkomst
2021-09-22
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
27 450 kr
price-kr Enkelrum
29 000 kr
plane-takeoff Avresa
2021-10-20
plane-landing Hemkomst
2021-10-27
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
27 450 kr
price-kr Enkelrum
29 000 kr

Avresa varje måndag & onsdag. Det finns alltså fler avgångar än vad som listats ovan. Vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

*preliminärt pris och program. Vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

I priset ingår:

 • Transporter, inträden, måltider och utflykter enligt resebeskrivning
 • 7 nätter på 3-4* hotell/ lodger inklusive frukost.
 • Engelsktalande guide
 • En flaska vatten per person per dag under safariturerna

I priset ingår ej:

 • Flyg, flygskatter och eventuella visumavgifter
 • Dryck
 • Dricks

Klimatkompensera din resa. De flesta väljer 150 kr eller 250 kr. Det går även att välja ett högre belopp. Läs mer här.

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället.  Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 6 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval Bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 8 dagar är 388 kr per person.

Priset är baserat på minst två betalande resenärer med engelsktalande guide och kan samköras med andra internationella resenärer. Priset kan variera beroende på säsong, till exempel så kan visst tillägg tillkomma över jul och nyår.

Vi reserverar oss för eventuella hotellbyten, till hotell med lika standard.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Tilläggsresor

Tilläggsresa Mahale

Tilläggsresa Mahale

För den som önskar finns det möjlighet att istället för att följa med gruppen till Lagoon beach förlänga resan till Mahale nationalpark. Mahale är hem till Afrikas enda vilda schimpanser och andra primater. Här bor vi i ett mindre camp som ligger precis vid Tanganyikasjöns strandkant.

Tilläggsresa Mahale

För den som önskar finns det möjlighet att istället för att följa med gruppen till Lagoon beach förlänga resan till Mahale nationalpark. Mahale är hem till Afrikas enda vilda schimpanser och andra primater. Här bor vi i ett mindre camp som ligger precis vid Tanganyikasjöns strandkant.

 • Dag 8: Ruaha - Mahale

  Dag 8: Ruaha - Mahale

  Direktflyg från Ruaha till Mahale nationalpark. Här bor vi på fint tältcamp vid Tanyanikasjöns strand som bjuder in till bad, fiske och kanotturer. På eftermiddagen kan vi koppla av och njuta av Mahale nationalparks vackra naturscenerier. Grönklädda bergstoppar, hem till de vilda schimpanserna, omringar det klarblå vattnet vid Tanganyikasjön.

  Hotell: Kungwe Camp Mahale eller liknande
  Måltider: Frukost, lunch, middag

 • Dag 9: Schimpansernas rike

  Dag 9: Schimpansernas rike

  I Mahale nationalpark lever ungefär 900 schimpanser. På morgonen tar vi hjälp av trackers för att möta schimpanser, markattor och andra primater på nära håll. För den äventyrliga finns möjlighet att upptäcka det marina livet vid Tanyanikasjön. I och runt omkring sjön lever förutom många färggranna fiskar, flodhästar och uttrar även exotiska fåglar.

  Hotell: Kungwe Camp Mahale eller liknande
  Måltider: Frukost, lunch, middag

 • Dag 10: Schimpansernas rike

  Dag 10: Schimpansernas rike

  För att vara säkra på att få träffa schimpanserna så gör vi ytterligare en vandring i regnskogen. Det finns även möjlighet att åka på en båttur och prova på sötvattenfiske. När solen sänker sig bakom bergstopparna sp samlas vi vid lägerelden för att smutta på en kvällsdrink.

  Hotell: Kungwe Camp Mahale eller liknande
  Måltider: Frukost, lunch, middag

 • Dag 11: Avresa till Dar Es Salaam

  Dag 11: Avresa till Dar Es Salaam

  Idag tar vi farväl av schimpansernas rike och flyger tillbaka till Dar Es Salaam.

  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2019-11-06
plane-landing Hemkomst
2019-11-09
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
35 750 kr
price-kr Enkelrum
på förfrågan kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2019-11-06
plane-landing Hemkomst
2019-11-09
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
35 750 kr
price-kr Enkelrum
på förfrågan kr

*Preliminärt pris, datum och program. Vänligen kontakta Thabela Travel för mer information

I priset ingår:

 • Flyg Ruaha – Mahale Nationalpark – Dar Es Salaam
 • Senare returresa från Dar Es Salaam
 • Rum på tältcamp i Mahale Nationalpark
 • Frukost alla dagar och 6 måltider
 • Transporter, inträden och utflykter enligt resebeskrivning
 • Engelsktalande lokalguide
 • Bagageservice och dricks till bärare

 

I priset ingår ej:

 • Dricks till chaufförer och guider.

 

Vi reserverar oss för ett mindre flygtillägg beroende på platstillgång.

Vänligen kontakta Thabela Travel för information.

 

Zanzibar

Zanzibar

Den tropiska kryddön Zanzibar ligger i Indiska Oceanen utanför Tanzanias kust. Det som lockar med denna ögrupp är de kritvita sandstränderna med sina fantastiska korallrev. Här kan man ägna sig åt spännande sportaktiviteter och sköna dagar på stranden, men vi rekommenderar också ett...

Zanzibar

Den tropiska kryddön Zanzibar ligger i Indiska Oceanen utanför Tanzanias kust. Det som lockar med denna ögrupp är de kritvita sandstränderna med sina fantastiska korallrev. Här kan man ägna sig åt spännande sportaktiviteter och sköna dagar på stranden, men vi rekommenderar också ett besök i historiska Stone Town. I denna kulturrika stad finns mycket att upptäcka och se för den nyfikne.

 • Dag 1: Ankomst Zanzibar

  Dag 1: Ankomst Zanzibar

  Välkommen till Zanzibar! Vår engelsktalande chaufför möter oss med öppna armar på flygplatsen och tar oss till hotellet som ligger i den östra delen av ön.

  Hotell: Pongwe Beach Hotel
  Måltider: –

 • Dag 2: Ledig dag på Zanzibar

  Dag 2: Ledig dag på Zanzibar

  Härlig ledig dag på Zanzibar! Ön är full av aktiviteter och äventyr att välja mellan. Åk kanske ut på en heldagsutflykt med dhow, som är en traditionell segelbåt.

  Hotell: Pongwe Beach Hotel
  Måltider: Frukost

 • Dag 2: Ledig dag på Zanzibar

  Dag 2: Ledig dag på Zanzibar

  Fortsätt att utforska denna spännande ö. Snorkla i de magiska reven utanför hotellet, Zanzibar kantas av ett vackert korallrev som är perfekt för snorkling och har en härlig vit strand för sol och bad.

  Hotell: Pongwe Beach Hotel
  Måltider: Frukost

 • Dag 2: Ledig dag på Zanzibar

  Dag 2: Ledig dag på Zanzibar

  Ledig dag. Varför inte besöka fiskebyn Kizimkazi med dess fantastiska moské och när ni ändå är här så finns även möjligheten att simma med delfiner i deras naturliga miljö? Utforska ön på cykel.

  Hotell: Pongwe Beach Hotel
  Måltider: Frukost

 • Dag 5: Avresa Zanzibar

  Dag 5: Avresa Zanzibar

  Med en väska fullproppad av härliga upplevelser och minnen kör vår lokalchaufför oss tillbaka till flygplatsen där vi säger hejdå för denna gång.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
6 750* kr
price-kr Enkelrum
6 750* kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
6 750* kr
price-kr Enkelrum
6 750* kr

*Priset kan komma att veriera beroende på säsong. Vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

I priset ingår:

 • Transporter och måltider enligt resebeskrivningen
 • 4 nätter på 3 stjärningt hotell i ett standardrum inklusive frukost.

I priset ingår ej:

 • Flygtillägg
 • Dricks
 • Dryck till måltid

Ett flygtillägg kan tillkomma beroende på var original-resan slutar/ börjar, vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Liknande resor