Norra Tanzania med engelsk guide

 • plane-takeoff
  • 2020-01-22
  • 2020-02-05
  • 2020-02-17
  • 2020-03-09
  • 2020-03-18
  • 2020-04-01
  • 2020-05-11
  • 2020-06-03
  • 2020-07-15
  • 2020-08-12
  • 2020-09-07
  • 2020-10-05
  • 2020-10-12
  • 2020-11-04
  • 2020-11-18
  • 2020-12-02
  • 2020-12-14
 • Längd: 8 dagar
 • price-icon Pris från: 29 250 kr
 • compas-iconEngelsk guide

Norra Tanzania med engelsk guide

Följ med på Tanzania safariresor Serengeti som är världens djurrikaste område. Vi besöker Ngorongorokratern, som även kallas för världens zoo tack vare sin djurrikedom. Lake Manyara nationalpark med sin djungel och Serengetis torra grässlätter erbjuder helt olika djurliv. På savannens öppna landskap hittar vi djuren lätt. Vi åker på safari i öppna landrovers och spanar efter lejon, leoparder, elefanter och noshörningar. Under våra resor så bor vi på fina lodger belägna i nationalparkerna. Vi deltar i en internationell grupp med en engelsktalande guide. Välj mellan tre olika avresor per vecka.

Förutom Tanzania safariresor Serengeti erbjuder vi även följande resor till Tanzania:

Tanzania safari Selous och Ruaha med svensk guide 
Tanzania safari Selous och engelsk guide. Välj till Ruaha, Katavi eller Mahale.

Välkommen till bildvisning om våra safariresor till Tanzania!

pic1

Engelsk Guide

Läs mer
Ankomst Arusha i Tanzania

Vid ankomst till Arusha så möts vi av vår engelsktalande guide som tar oss till vårt hotell, en bit utanför stadens centrum. Arusha är belägen vid foten av Tanzanias näst högst berg, Mount Meru, bara några kilometer från Afrikas högsta berg Kilimanjaro. Precis i utkanten av denna livliga och pulserande stad så finner vi vår lodge, inklämd bland landets största kaffeplantager.  Här bor vi i en perfekt oas för avkoppling i våra stugor, smakfullt inredda i kolonialstil. Dagen spenderas på egen hand och det ges till för acklimatisering. Njut av en avslappnad eftermiddag vid poolen, ta en promenad genom lodgens vackra trädgård, njut av vädret och förbered er för kommande äventyr.

Hotell: Arusha Coffee Lodge eller liknande
Måltider: –

Arusha, Lake Manyara nationalpark

Vi njuter av omgivningarna och morgonen är fri för egna aktiviteter. Efter lunch så börjar äventyret och vi åker vidare genom det afrikanska landskapet. Vi passerar Masai Steppe som är ett halvtorrt gräsområde fullt med Akaciaträd och Miomboskog. Här är det fullt av små pittoreska afrikanska byar vars främsta försörjning består av att odla majs, kaffe och banan. Vi fortsätter nordväst och upp mot en naturskön brant. Högst upp på utkanten av Rift Valley, med en fantastisk utsikt över hela området och Lake Manyara, ligger vår lodge. Byggd i traditionell afrikansk stil med ett stort deck som tillåter oss att få en panorama utsikt över området och perfekt spanarläge på djuren. Här råder lugnet, det enda vi hör är bäckens pårlande vatten som rinner genom hotellområdet, som ger liv till trädgårdens alla växter. Passa på att ta ett dopp i poolen som ligger vackert vid klipporna eller ta en cocktail i baren. Vi njuter förhoppningsvis av en solnedgång som sakta sjunker ner över horisonten. I mörkret kan vi skåda en vacker stjärnhimmel som lyser upp vår kväll.

Hotell: Lake Manyara Serena Lodge eller liknande
Måltider: Frukost, lunch, middag

Lake Manyara nationalpark - Serengeti nationalpark

Efter frukost så åker vi ut på vårt första safariäventyr. Safari i Afrika förknippas oftast med savannliknande natur, så är inte fallet i Lake Manyara nationalpark. Här är stora delar av parken täckt av en djungelliknande skog och frodiga växter vilket gör att huvudattraktionen är naturen, ett rikt fågelliv och elefanter. Här lever sju elefanter per kvadratkilometer så vi har stora chanser att möta dessa enorma djur. Något som parken är känd för är deras trädklättrande lejon. Detta är en väldigt sällsynt vana för lejon men just i denna park så finns det en chans att vi stöter på ett lejon som ligger på grenarna likt leoparden. Efter lunch fortsätter vår resan över det kuperade landskapet, till ett högland som är fyllt av vete och kaffeodlingar. Vi kommer fram till vår lodge i Ngorongoro Conservation Area, där vi har utsikt över de stora slätterna i Serengeti nationalpark. Här bor vi i stora luftiga rum som är smakfullt inredda i afrikansk stil. Varje rum har en egen veranda med utsikt över slätterna, perfekt för avkoppling och spaning efter djuren.

Hotell: Serengeti Sopa Lodge eller liknande
Måltider: Frukost, lunch, middag

Serengeti nationalpark

Idag står en morgon och en eftermiddagssafari i Serengeti nationalpark på schemat. Parken är en av de mest kända safariparkerna i världen, främst känd för sin spektakulära årliga migration av gnuer. De enorma hjordarna med gnuer vandrar mellan parkerna Serengeti och Masai Mara i Kenya två gånger om året i jakt på bättre betesmarker. Detta djurskådespel är något som ofta visas i naturfilmer från Afrika. Landskapet består till mesta del av grässavann och trädsavann med stora öppna ytor, vilket gör det ganska enkelt att få syn på djuren. Serengeti har ett rikt djurliv vilket gör det till drömresmålet för många förstabesökare till Tanzania, även fågellivet är utöver det vanliga här. Vi spenderar hela dagen med att spana efter djur som giraffer, topiantiloper, impalor, vårtsvin, lejon och hyenor. Under sen eftermiddag så återvänder vi till lodgen för en gemensam middag, där vi delar med oss av våra upplevelser från dagen.

Hotell: Serengeti Sopa Lodge eller liknande
Måltider: Frukost, lunch, middag

Serengeti nationalpark - Ngorongorokratern

Äventyret fortsätter mot Ngorongorokratern. Vi startar med en förmiddagssafari runt den stora Serengetislätten, och vid lunchtid gör vi ett stopp och avnjuter en enklare picknick. Vi kommer att besöka en av de många Masaibyarna i området. Masaierna är ett nomadfolk, som flyttar flera gånger om året för att få bättre betesmarker till sina boskap. För er som läst Corinne Hofmanns fascinerande biografi ”Den vita massajen” kommer att känna igen omgivningen som beskrivs i boken. Vi blir välkomnade in i byn och får bekanta oss med deras traditionella kultur, speciella röda klädsel och stora färggranna smycken. Ngorongorokratern är ett Unesco världsarv och benämns ofta för det åttonde underverket i världen. Här lever bland annat stora hjordar av bufflar, gnuer, zebror, elefanter, geparder, lejon samt den sällsynta och utrotningshotade svarta noshörningen. Detta är ett otroligt djurrikt område. Uppbyggt på den kollapsade vulkanens sluttning ligger vår lodge. Här erbjudes en spektakulär utsikt över kratern och en slående solnedgång. Vi bor i luftiga rum med stora verandor där vi kan sitta och njuta av den underbara utsikten från.

Hotell: Ngorongoro Sopa Lodge eller liknande
Måltider: Frukost, lunch, middag

Ngorongorokratern

Efter en tidig frukost väntar en av resans höjdpunkter. Vi ger oss iväg för att undersöka det som kallas för världens största zoo. Med en nedpackad lunch åker vi igenom den dimbelagda dalen. Ngorongorokratern är världens största kollapsade vulkan. Kraterns unika klimat med gott om vatten året om gör detta till en perfekt plats för många djur. Trots de branta vägarna så vandrar många djur hit år efter år, vi har goda chanser att få se flera lejonflockar och många andra djur. Lunchen avnjuts vid en liten sjö, omgiven av den frodiga naturen. Safarin fortsätter en stund in på eftermiddagen för att senare ta oss tillbaka till vår lodge. Resten av dagen har vi ledig tid och på kvällen har vi en gemensam middag.

Hotell: Ngorongoro Sopa Lodge eller liknande
Måltider: Frukost, lunch, middag

Ngorongorokratern - Tarangire nationalpark

Efter frukosten så lämnar vi kratern och kör mot sydöst, förbi Lake Manyara och Mto wa Mbu-byn. Vi åker genom höglandet och Karatu distriktet, passerar slätter fulla av vete och kaffeplantager för innan vi når Tarangire nationalpark. Detta är hem till den största koncentrationen av elefanter i Afrika! Förutom en enorm mängd fågelarter, finns även här chans att få syn på den skygga leoparden. Vår lodge ligger i ett frodigt område omringat av vatten och baobabträd. Från lobbyn så kan man ta sig ut till lodgens veranda, med chans till avslappning och fantastisk utsikt. Alla rum är utrustade med myggnät över sängarna och en takfläkt för svalka. Två skjutdörrar leder oss ut på balkongen som är vänd mot det öppna landskapet. Efter in-check så ger vi oss ut på en eftermiddagssafari och spanar efter elefanterna.

Hotell: Tarangire Sopa Lodge eller liknande
Måltider: Frukost, lunch, middag

Tarangire nationalpark - avresa Arusha

Idag är det dags att lämna Tanzania för denna gång. Efter frukosten åker vi tillbaka mot Arusha, vi passerar återigen Masai Steppe med sina fina små byar som livnär sig på jordbruk. Vid ankomst i Arusha avslutar vi med en gemensam lunch. Vi åker vidare mot flygplatsen för att påbörja vår resa hem till Skandinavien. Vi passar på att säga hej då till våra resekamrater, som kanske blivit era nya vänner.

Hotell: –
Måltider: Frukost, lunch

Hotell

 • Arusha Coffee Lodge

  Arusha Coffee Lodge

  Arusha Coffee Lodge - perfekt oas för avkoppling. Precis i utkanten av den livliga och pulserande staden Arusha finner vi vår lodge, inklämd bland landets största kaffeplantager. Lodgen består av ett trettiotal stugor som inretts med en smakfull kolonialsti...

 • Ngorongoro Sopa Lodge

  Ngorongoro Sopa Lodge

  Ngorongoro Sopa Lodge bjuder på storslagna solnedgångar och fantastisk utsikt över Ngorongorokrateren. Traditionella cirkulära afrikanska hus med koniska tak smyckade med afrikanska träsniderier och skulpturer.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2020-01-22
plane-landing Hemkomst
2020-01-29
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
29 250 kr
price-kr Enkelrum
34 250 kr
plane-takeoff Avresa
2020-02-05
plane-landing Hemkomst
2020-02-12
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
29 250 kr
price-kr Enkelrum
34 250 kr
plane-takeoff Avresa
2020-02-17
plane-landing Hemkomst
2020-02-24
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
29 250 kr
price-kr Enkelrum
34 250 kr
plane-takeoff Avresa
2020-03-09
plane-landing Hemkomst
2020-03-16
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
26 250 kr
price-kr Enkelrum
30 200 kr
plane-takeoff Avresa
2020-03-18
plane-landing Hemkomst
2020-03-25
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
26 250 kr
price-kr Enkelrum
30 200 kr
plane-takeoff Avresa
2020-04-01
plane-landing Hemkomst
2020-04-08
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
22 150 kr
price-kr Enkelrum
22 550 kr
plane-takeoff Avresa
2020-05-11
plane-landing Hemkomst
2020-05-18
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
22 150 kr
price-kr Enkelrum
22 550 kr
plane-takeoff Avresa
2020-06-03
plane-landing Hemkomst
2020-06-10
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
29 600 kr
price-kr Enkelrum
34 700 kr
plane-takeoff Avresa
2020-07-15
plane-landing Hemkomst
2020-07-22
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
29 950 kr
price-kr Enkelrum
35 150 kr
plane-takeoff Avresa
2020-08-12
plane-landing Hemkomst
2020-08-19
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
29 950 kr
price-kr Enkelrum
35 150 kr
plane-takeoff Avresa
2020-09-07
plane-landing Hemkomst
2020-09-14
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
29 950 kr
price-kr Enkelrum
35 150 kr
plane-takeoff Avresa
2020-10-05
plane-landing Hemkomst
2020-10-12
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
29 950 kr
price-kr Enkelrum
35 150 kr
plane-takeoff Avresa
2020-10-12
plane-landing Hemkomst
2020-10-19
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
29 950 kr
price-kr Enkelrum
35 150 kr
plane-takeoff Avresa
2020-11-04
plane-landing Hemkomst
2020-11-11
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
26 850 kr
price-kr Enkelrum
31 050 kr
plane-takeoff Avresa
2020-11-18
plane-landing Hemkomst
2020-11-25
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
26 850 kr
price-kr Enkelrum
31 050 kr
plane-takeoff Avresa
2020-12-02
plane-landing Hemkomst
2020-12-09
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
26 850 kr
price-kr Enkelrum
31 050 kr
plane-takeoff Avresa
2020-12-14
plane-landing Hemkomst
2020-12-21
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
26 850 kr
price-kr Enkelrum
31 050 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2020-01-22
plane-landing Hemkomst
2020-01-29
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
29 250 kr
price-kr Enkelrum
34 250 kr
plane-takeoff Avresa
2020-02-05
plane-landing Hemkomst
2020-02-12
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
29 250 kr
price-kr Enkelrum
34 250 kr
plane-takeoff Avresa
2020-02-17
plane-landing Hemkomst
2020-02-24
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
29 250 kr
price-kr Enkelrum
34 250 kr
plane-takeoff Avresa
2020-03-09
plane-landing Hemkomst
2020-03-16
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
26 250 kr
price-kr Enkelrum
30 200 kr
plane-takeoff Avresa
2020-03-18
plane-landing Hemkomst
2020-03-25
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
26 250 kr
price-kr Enkelrum
30 200 kr
plane-takeoff Avresa
2020-04-01
plane-landing Hemkomst
2020-04-08
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
22 150 kr
price-kr Enkelrum
22 550 kr
plane-takeoff Avresa
2020-05-11
plane-landing Hemkomst
2020-05-18
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
22 150 kr
price-kr Enkelrum
22 550 kr
plane-takeoff Avresa
2020-06-03
plane-landing Hemkomst
2020-06-10
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
29 600 kr
price-kr Enkelrum
34 700 kr
plane-takeoff Avresa
2020-07-15
plane-landing Hemkomst
2020-07-22
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
29 950 kr
price-kr Enkelrum
35 150 kr
plane-takeoff Avresa
2020-08-12
plane-landing Hemkomst
2020-08-19
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
29 950 kr
price-kr Enkelrum
35 150 kr
plane-takeoff Avresa
2020-09-07
plane-landing Hemkomst
2020-09-14
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
29 950 kr
price-kr Enkelrum
35 150 kr
plane-takeoff Avresa
2020-10-05
plane-landing Hemkomst
2020-10-12
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
29 950 kr
price-kr Enkelrum
35 150 kr
plane-takeoff Avresa
2020-10-12
plane-landing Hemkomst
2020-10-19
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
29 950 kr
price-kr Enkelrum
35 150 kr
plane-takeoff Avresa
2020-11-04
plane-landing Hemkomst
2020-11-11
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
26 850 kr
price-kr Enkelrum
31 050 kr
plane-takeoff Avresa
2020-11-18
plane-landing Hemkomst
2020-11-25
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
26 850 kr
price-kr Enkelrum
31 050 kr
plane-takeoff Avresa
2020-12-02
plane-landing Hemkomst
2020-12-09
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
26 850 kr
price-kr Enkelrum
31 050 kr
plane-takeoff Avresa
2020-12-14
plane-landing Hemkomst
2020-12-21
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
26 850 kr
price-kr Enkelrum
31 050 kr

Avresa från Kilimanjaro Airport varje söndag, tisdag och torsdag. Det finns alltså fler avresor än de som angivits i prislistan.

I priset ingår:

 • Transfer flygplats hotell t/r
 • 7 nätter på hotell och lodger
 • Transporter, inträden och utflykter enligt resebeskrivning
 • Frukost samt 13 måltider
 • Engelsktalande guide
 • En flaska vatten per person per dag under safariturerna.

I priset ingår ej:

 • Flyg, flygskatter och eventuella visumavgifter

På grund av begränsat bagageutrymme i våra fordon på denna resa så rekommenderar vi att bagage packas i mjuka väskor som inte överstiger 15 kg samt en storlek av 65 x 46 cm.

Priset är baserat på minst två betalande resenärer med engelsktalande guide och kan samköras med andra internationella resenärer.

Priset kan variera beroende på säsong, till exempel så kan visst tillägg tillkomma över jul och nyår.

Klimatkompensera din resa. De flesta väljer 150 kr eller 250 kr. Det går även att välja ett högre belopp. Läs mer här.

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället.  Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 6 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval Bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 8 dagar är 388 kr per person.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Tilläggsresor

Tilläggsresa Mahale

Tilläggsresa Mahale

För den som önskar finns det möjlighet att istället för att följa med gruppen till Lagoon beach förlänga resan till Mahale nationalpark. Mahale är hem till Afrikas enda vilda schimpanser och andra primater. Här bor vi i ett mindre camp som ligger precis vid Tanganyikasjöns strandkant.

Tilläggsresa Mahale

För den som önskar finns det möjlighet att istället för att följa med gruppen till Lagoon beach förlänga resan till Mahale nationalpark. Mahale är hem till Afrikas enda vilda schimpanser och andra primater. Här bor vi i ett mindre camp som ligger precis vid Tanganyikasjöns strandkant.

 • Dag 8: Ruaha - Mahale

  Dag 8: Ruaha - Mahale

  Direktflyg från Ruaha till Mahale nationalpark. Här bor vi på fint tältcamp vid Tanyanikasjöns strand som bjuder in till bad, fiske och kanotturer. På eftermiddagen kan vi koppla av och njuta av Mahale nationalparks vackra naturscenerier. Grönklädda bergstoppar, hem till de vilda schimpanserna, omringar det klarblå vattnet vid Tanganyikasjön.

  Hotell: Kungwe Camp Mahale eller liknande
  Måltider: Frukost, lunch, middag

 • Dag 9: Schimpansernas rike

  Dag 9: Schimpansernas rike

  I Mahale nationalpark lever ungefär 900 schimpanser. På morgonen tar vi hjälp av trackers för att möta schimpanser, markattor och andra primater på nära håll. För den äventyrliga finns möjlighet att upptäcka det marina livet vid Tanyanikasjön. I och runt omkring sjön lever förutom många färggranna fiskar, flodhästar och uttrar även exotiska fåglar.

  Hotell: Kungwe Camp Mahale eller liknande
  Måltider: Frukost, lunch, middag

 • Dag 10: Schimpansernas rike

  Dag 10: Schimpansernas rike

  För att vara säkra på att få träffa schimpanserna så gör vi ytterligare en vandring i regnskogen. Det finns även möjlighet att åka på en båttur och prova på sötvattenfiske. När solen sänker sig bakom bergstopparna sp samlas vi vid lägerelden för att smutta på en kvällsdrink.

  Hotell: Kungwe Camp Mahale eller liknande
  Måltider: Frukost, lunch, middag

 • Dag 11: Avresa till Dar Es Salaam

  Dag 11: Avresa till Dar Es Salaam

  Idag tar vi farväl av schimpansernas rike och flyger tillbaka till Dar Es Salaam.

  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2019-11-06
plane-landing Hemkomst
2019-11-09
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
35 750 kr
price-kr Enkelrum
på förfrågan kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2019-11-06
plane-landing Hemkomst
2019-11-09
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
35 750 kr
price-kr Enkelrum
på förfrågan kr

*Preliminärt pris, datum och program. Vänligen kontakta Thabela Travel för mer information

I priset ingår:

 • Flyg Ruaha – Mahale Nationalpark – Dar Es Salaam
 • Senare returresa från Dar Es Salaam
 • Rum på tältcamp i Mahale Nationalpark
 • Frukost alla dagar och 6 måltider
 • Transporter, inträden och utflykter enligt resebeskrivning
 • Engelsktalande lokalguide
 • Bagageservice och dricks till bärare

 

I priset ingår ej:

 • Dricks till chaufförer och guider.

 

Vi reserverar oss för ett mindre flygtillägg beroende på platstillgång.

Vänligen kontakta Thabela Travel för information.

 

Zanzibar

Zanzibar

Den tropiska kryddön Zanzibar ligger i Indiska Oceanen utanför Tanzanias kust. Det som lockar med denna ögrupp är de kritvita sandstränderna med sina fantastiska korallrev. Här kan man ägna sig åt spännande sportaktiviteter och sköna dagar på stranden, men vi rekommenderar också ett...

Zanzibar

Den tropiska kryddön Zanzibar ligger i Indiska Oceanen utanför Tanzanias kust. Det som lockar med denna ögrupp är de kritvita sandstränderna med sina fantastiska korallrev. Här kan man ägna sig åt spännande sportaktiviteter och sköna dagar på stranden, men vi rekommenderar också ett besök i historiska Stone Town. I denna kulturrika stad finns mycket att upptäcka och se för den nyfikne.

 • Dag 1: Ankomst Zanzibar

  Dag 1: Ankomst Zanzibar

  Välkommen till Zanzibar! Vår engelsktalande chaufför möter oss med öppna armar på flygplatsen och tar oss till hotellet som ligger i den sydöstra delen av ön. Förutom sina vita stränder så är ön är känd för sina kryddgårdar där kryddnejlika, muskot, citrongräs, chili, peppar, kanel och många andra kryddor odlas. Inbäddat i en botanisk trädgård ligger vårat hotell och här finns en otrolig flora och fauna att upptäcka. Ett perfekt ställe för avkoppling. På hotellområdet finns förutom tre restaurang, som erbjuder lokala läckerheter, en stor pool samt ett lyxigt SPA att skämmas bort i.

  Hotell: Breezers Beach Club
  Måltider: middag

 • Dag 2: Zanzibar

  Dag 2: Zanzibar

  Härlig ledig dag på Zanzibar! Ön är full av aktiviteter och äventyr att välja mellan, ni kan bland annat göra en heldagsutflykt med en dhow, som är en enkel traditionell segelbåt som de arabiska handelsmännen reste med till Zanzibar. Eller varför inte besöka fiskebyn Kizimkazi med dess fantastiska moské och när ni ändå är här så finns även möjligheten att simma med delfiner i deras naturliga miljö. Upptäck också Zanzibars livliga marknad, slingrande gränder, katedraler och oräkneliga moskéer. Här hittar ni massor av trevliga butiker med vackra souvenirer och hantverk. Vid besök på en kryddodling kan vi lära oss mer kryddornas speciella egenskaper och ursprung, deras användning i matlagning, kosmetik och som läkemedel.

  Hotell: Breezers Beach Club
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 3: Zanzibar

  Dag 3: Zanzibar

  Fortsätt att utforska denna spännande ö. Snorkla i de magiska reven utanför hotellet, Zanzibar kantas av ett vackert korallrev som är perfekt för snorkling och har en härlig vit strand för sol och bad. På ön finner vi en familj av jättesköldpaddor, som importerats från Seychellerna i slutet av 1900-talet. Ni kan också ta del av några av de spännande aktiviteterna på sportcentret, så som vindsurfing, kite surfing eller dykning. Ge er gärna ut på en trevlig cykeltur, som är det bästa sättet att utforska en ny plats med. Zanzibar är ett perfekt ställe att ta sig runt på med cykel. Har ni tur så kanske ni hittar en alldeles egen strand.

  Hotell: Breezes Beach Club
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 4: Zanzibar

  Dag 4: Zanzibar

  Ledig dag. Varför inte ta en båttur ut till Prison Island? Ön som en gång var en fängelseö för slavar som misskött sig, och ligger strax utanför Stone Town. En rundtur i Stone Town ger er också några spännande upplevelser utöver det vanliga. Kvällen tillbringar ni i hotellets härliga restaurang där ni får uppleva det lokala köket.

  Hotell: Breezes Beach Club
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 5: Avresa Zanzibar

  Dag 5: Avresa Zanzibar

  Efter en välsmakande frukost på hotellet är det dags att packa ihop och checka ut. Med en väska fullproppad av härliga upplevelser och minnen kör vår lokalchaufför oss tillbaka till flygplatsen där vi säger hejdå för denna gång.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
4650* kr
price-kr Enkelrum
kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
4650* kr
price-kr Enkelrum
kr

* Priser är från 4 650 kr och varierar beroende på månad. Vänligen kontakta Thabela Travel för bekräftat pris.

I priset ingår:

 • Transfer flygplats hotell flygplats.
 • 4 nätter på 5* Breezes Beach Club & Spa i ett standardrum inklusive frukost och middag.

I priset ingår ej:

 • Flyg, flygplatsskatter eller eventuella visumsavgifter.
 • Måltider som inte anges i resebeskrivningen.
 • Måltidsdryck.
 • Aktiviteter och utflykter.
 • Dricks.
 • Reseförsäkring.
 • Avbeställningsskydd.

Det finns möjlighet att antingen korta ner eller att förlänga denna tilläggsresa, vänligen kontakta oss vid förfrågan.

Ett flygtillägg kan tillkomma beroende på var orginalresan slutar och hur nära inpå avresa som tilläggsresan bokas

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Vänligen ta del av våra bestämmelser och villkor innan ni går vidare med en bokning.

Liknande resor