• plane-takeoff
  • 2022-01-22
  • 2023-01-21
 • Längd: 10 dagar
 • price-icon Pris från: 44 950 kr
 • compas-iconSvensk guide

Tanzania safari med Serengeti

Välkommen med på våra safariresor till Tanzania! Vi reser till världens djurtätaste område Serengeti där många av de finaste naturfilmerna är inspelade. Just denna årstid kalvar hundratusentals gnuer och zebror på Serengetis södra savann. Rovdjuren samlas för att få lätta skrovmål och safarin blir extra spännande. Ngorongoros flamingofyllda sodasjö är omringad av ett rikt djurliv. Massajerna lever fortfarande som ett herdefolk på centralplatån. Vi besöker en av deras byar och ser dansuppvisningen där krigarna hoppar högt. Med oss på resan har vi vår kunniga, svenska naturguide.

Förläng din safariresa med ett besök till den tropiska kryddön Zanzibar som erbjuder spännande utflykter. Stone Town består av ett myller av gränder och byggnader i vacker arabisk arkitektur. Kanske föredrar du att simma med delfiner eller besöka regnskogen? Vi bor vid en palmklädd sandstrand med ett korallrev som har ett unikt marint liv. Välkommen med på resan!

Vi erbjuder även följande safariresor till Tanzania:
Tanzania med safari i Selous och Ruaha. Svensk guide.
Tanzania med safari i Selous. Engelsk guide. Förlängning till Ruaha, Katavi eller Mahale.
Välkommen till bildvisning om våra safariresor till Tanzania!

pic1

Svensk Guide

Läs mer
Avresa från Skandinavien

Avfärd från Skandinavien till Kilimanjaro flygplats. Nu börjar äntligen vår efterlängtade safariresa till Tanzania.

Ankomst Arusha - Lake Manyara nationalpark

Vi möter vår svenska reseledare vid ankomst på flygplatsen i närheten av Arusha. Direkt lämnar vi staden bakom oss och reser norrut mot Tanzanias centrala platå, där de flesta nationalparkerna är belägna. Landskapet närmast staden är skuggat av det mäktiga berget Meru. Längs vägen ser vi massajer som vaktar sin boskap, klädda i traditionella rödmönstrade tygskynken. Vid staden Makuyuni vänder vi västerut och fortsätter resan upp genom en naturskön väg som leder till utkanten av Riftdalen med fantastisk utsikt över den avlägsna sjön Manyara. Vid ankomst till Lake Manyara Wildlife Safari Camp serveras en välsmakande middag, där vi får lära känna våra medresenärer.

Hotell: Lake Manyara Wildlife Safari Camp
Måltider: Middag

Serengeti nationalpark

På förmiddagen är det dags för vår första safari i Afrika, vi packar med oss picknick-lunch och åker på safari i Lake Manyara nationalpark. Efter en spännande tur fortsätter vi resan norrut mot den omtalade Serengeti nationalpark. Vi kör relativt snart ut på savannen och når vår safari lodge under skymningen. Den är belägen i närheten av Ndutusjön, en populär plats för vilda djur i början av året, inklusive lejon, leoparder och elefanter. I vattnet finns det krokodiler och flodhästar. Ndutu Kati Kati är ett säsongsbundet mobilt läger, strategiskt beläget i södra Serengeti från december till mars. Perfekt för att utforska den omfattande södra delen av Serengeti och bevittna migrationen.

Hotell: Ndutu Kati Kati Camp
Måltider: Frukost, lunch, middag

Safari i Serengeti nationalpark

Serengeti nationalpark är en av de mest kända safariparkerna i världen, främst känd för sin spektakulära, årliga migration av gnuer. De enorma hjordarna med gnuer vandrar mellan nationalparkerna Serengeti och Masai Mara i Kenya, två gånger om året i jakt på bättre betesmarker. Detta djurskådespel är något som ofta visas i naturfilmer från Afrika. Landskapet består till mesta del av grässavann och trädsavann med stora öppna ytor, vilket gör det ganska enkelt att få syn på djuren. Serengeti har ett rikt djurliv vilket gör det till ett drömresemål för många besökare till Tanzania, även fågellivet är utöver det vanliga. Vi tillbringar hela dagen med att spana efter djur som giraffer, antiloper, vårtsvin, lejon och hyenor. Under sen eftermiddag återvänder vi till safarilodgen för en gemensam middag, där vi delar med oss av våra upplevelser från dagen.

Hotell: Ndutu Kati Kati Camp
Måltider: Frukost, lunch, middag

Safari i Serengeti nationalpark

Ännu en dag tillägnar vi Serengeti och ger oss ut på en spännande safari. I slutet på januari befinner sig oftast djurflockarna på Serengetis södra savann och honorna kalvar, vilket medför en hel del aktivitet bland rovdjuren. Hjälps alla åt att spana hittar vi kanske ”the big five” (lejon, leopard, elefant, buffel och noshörning). Under sen eftermiddag återvänder vi till safarilodgen för en gemensam middag.

Hotell: Ndutu Kati Kati Camp
Måltider: Frukost, lunch, middag

Ngorongorokratern

Tanzania anses vara mänsklighetens vagga. Vi passerar Olduvai Gorge och guiden berättar om platsen där man hittat fynd från de tidigaste förhistoriska människorna, som levde här för 2 miljoner år sedan. De har även hittat skelett som ger oss en uppfattning om hur djurlivet på savannen en gång i tiden såg ut. Därefter fortsätter resan till Ngorongoro Sopa Lodge där vi kan koppla av på eftermiddagen, ta in det fantastiska landskapet och se ut över den frodiga Ngorongoroskogen.

Hotell: Ngorongoro Sopa Lodge
Måltider: Frukost, lunch, middag

Ngorongorokratern

Vi kör längs med Ngorongorokraterns kant (2 300 meter över havet) och tar oss sedan ner i själva kratern vars botten är Lake Magadi. Det är en oförglömlig upplevelse att komma ner i Ngorongorokratern och se den förhoppningsvis flamingofyllda sodasjön i morgonljuset, kanske med zebror och antiloper i förgrunden. Kratern kallas för Edens lustgård, eftersom i detta begränsade område finns närmare 25 000 vilda djur. Ngorongorokratern är känd för sina utrotningshotade spetsnoshörningar samt sina lejonhannar med ovanligt mörk man. Vi äter picknick vid en sjö ofta full med flodhästar. Både Ngorongoro och Serengeti finns med på världsarvslistan. Därifrån tar vi oss vidare till en Masai-by. Masai är en av huvudstammarna i den här delen av Afrika, kända för sin slående traditionella klädsel. De är boskapsskötare och mycket av deras kultur bygger på detta. Deras by är bestående av små rökiga lerhus med golv gjort av kodynga. Vanligtvis finns ett gammalt träd i mitten av byn där stammens äldste sitter och pratar, här finns det även utrymme för marschering och dans. Vi återvänder därefter till Ngorongoro Sopa Lodge för en välsmakande middag sent på eftermiddagen.

Hotell: Ngorongoro Sopa Lodge
Måltider: Frukost, lunch, middag

Safari i Tarangire Nationalpark

Efter frukost lämnar vi Ngorongorokratern och kör sydösterut, förbi Lake Manyara igen och Mto wa Mbu-byn. Vi åker genom höglandet och Karatudistriktet, passerar slätter fulla av vete och kaffeplantager innan vi når Tarangire nationalpark. Parken har fått sitt namn från sin livlina, Tarangirefloden som rinner genom parken. Under torrperioden samlas stora djurflockar vid floden för att dricka, ibland ses här elefantflockar med omkring 300 elefanter. Området är också en fågelälskares paradis med över 550 fågelarter. Har vi tur kan vi i detta område få syn på den skygga leoparden. Vår safarilodge ligger i ett frodigt område inlindat av vatten och baobabträd. Efter incheckning åker vi ut i Tarangire på eftermiddagssafari och spanar efter elefanterna.

Hotell: Tarangire Sopa Lodge
Måltider: Frukost

Avresa Tanzania

Efter frukost är det dags att avsluta vår safariresa till Tanzania för denna gången. Vi åker tillbaka till Arusha och Kilimanjaro flygplats. Under tidig eftermiddag når vi flygplatsen där vi säger hejdå till gruppen och tackar för denna gång. Här påbörjar vi sedan vår resa tillbaka till Skandinavien igen, eller fortsätter äventyret på någon av tilläggsresorna.

Hotell: –
Måltider: Frukost, lunch

Hemkomst till Skandinavien

Ankomst till Skandinavien med bagaget fullt med massor av fantastiska minnen från vår tid i Serengeti, Ngorongoro och Tarangire nationalpark.

Utflykter

 • Ballongsafari

  Ballongsafari

  Följ med på safari med luftballong och upplev den fantastiska utsikten över frodiga dalar och slätter i gryningen, då djuren är mest aktiva. 

Hotell

 • Ngorongoro Sopa Lodge

  Ngorongoro Sopa Lodge

  Denna Lodge erbjuder storslagna solnedgångar och fantastisk utsikt över Ngorongorokrateren. Traditionella runda afrikanska hus med stråtak smyckade med afrikanska träsniderier och skulpturer.

 • Manyara Wildlife Safari Camp

  Manyara Wildlife Safari Camp

  Manyara Wildlife Safari Camp ligger på det Östafrikanska riftsystemets sluttning och har utsikt över Manyarasjön. På safaricampingen finns utomhuspool, restaurang och presentbutik.

 • Nduti Kati Kati Camp

  Nduti Kati Kati Camp

  Ndutu Kati Kati är ett mobil tältläger som ligger i södra hjärtat av Serengeti. Här erbjuds ett otroligt Safariäventyr.

 • Tarangire Sopa Lodge

  Tarangire Sopa Lodge

  Byggd för att smälta in i den frodiga grönskan bland baobabträd och gräs ligger denna lodge gömd. Här kan man njuta av en drink och ofta skåda elefanter strosa förbi, en fantastisk upplevelse.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2022-01-22
plane-landing Hemkomst
2022-01-31
calender Antal dagar
10 dagar
price-kr Del i dubbelrum
44 950 kr
price-kr Enkelrum
48 950 kr
plane-takeoff Avresa
2023-01-21
plane-landing Hemkomst
2023-01-30
calender Antal dagar
10 dagar
price-kr Del i dubbelrum
44 950 kr *
price-kr Enkelrum
48 950 kr *
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2022-01-22
plane-landing Hemkomst
2022-01-31
calender Antal dagar
10 dagar
price-kr Del i dubbelrum
44 950 kr
price-kr Enkelrum
48 950 kr
plane-takeoff Avresa
2023-01-21
plane-landing Hemkomst
2023-01-30
calender Antal dagar
10 dagar
price-kr Del i dubbelrum
44 950 kr
price-kr Enkelrum
48 950 kr

*Preliminärt pris, vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

I priset ingår:

 • Flyg från Stockholm /Köpenhamn till Kilimanjaro tur och retur.
 • Rum på tre till fyrstjärniga hotell.
 • Transporter, måltider, inträden och utflykter enligt resebeskrivning.
 • Svensktalande professionell reseledning och lokala specialistguider.
 • Bagageservice och dricks till bärare, lokalguider och chaufförer.
 • En flaska vatten per person per dag under safariturerna.
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen, cirka 30 dagar innan avresa

I priset ingår ej:

 • Dricks
 • Visum.
 • Dryck till måltid.

Flyg från/till Göteborg kan ordnas mot ett tillägg.

Klimatkompensera din resa. De flesta väljer 150 kr eller 250 kr. Det går även att välja ett högre belopp. Läs mer här

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället. Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 6,25 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 10 dagar är 460 kr per person.

Vi reserverar oss för eventuella hotellbyten, till hotell med lika standard.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar safariresan Tanzania safari med Serengeti.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Tilläggsresor

Bestig Kilimanjaro

Bestig Kilimanjaro

Marangu-rutten brukar anses vara en av de enklaste och mest populära vägarna till toppen. På vägen finns bekväma stugor med belysning som styrs av solpaneler.  Trots att det kan vara lite trångt i spåren vissa tider på året är utsikterna underbart vackra och varje dag sker vandringen...

Bestig Kilimanjaro

Marangu-rutten brukar anses vara en av de enklaste och mest populära vägarna till toppen. På vägen finns bekväma stugor med belysning som styrs av solpaneler.  Trots att det kan vara lite trångt i spåren vissa tider på året är utsikterna underbart vackra och varje dag sker vandringen genom en ny klimatzon.

 • Dag 1: Ankomst Moshi

  Dag 1: Ankomst Moshi

  Vi blir upphämtade på Kilimanjaro flygplats med transfer till staden Moshi och Springlands Hotel.

  Hotell: Springlands Hotel
  Måltider: Frukost

 • Dag 2: Vandringen startar

  Dag 2: Vandringen startar

  Nationalparksporten ligger vid kanten av Marangu, en by med många små kaffe- och bananplantager, på 1830 meters höjd.

  Hotell: Mandara Hut
  Måltider: Frukost, lunch, middag

 • Dag 3: Horombo

  Dag 3: Horombo

  Dagens första etapp är en brant stigning genom skogen, men vägen leder snart ut till gräsbevuxna myrar och vid klart väder ges en underbar utsikt över Kibo- och Mawenzitopparna.

  Hotell: Horombo
  Måltider: Frukost, lunch, middag

 • Dag 4: Kibo Hut

  Dag 4: Kibo Hut

  Vi tar oss stegvis mot det månökenlandskap som breder ut sig mellan Mawenzi och Kibo. Terrängen förändras till talus och det finns en påtaglig känsla av höghöjdsterräng.

  Hotell: Kibo Hut
  Måltider: Frukost, lunch, middag

 • Dag 5: Uhuru Peak

  Dag 5: Uhuru Peak

  Vi börjar stigningen redan 1:00, med målet att vara uppe på Gilman’s Point vid soluppgången. Den första stigningen är brant över vulkanisk talus.

  Hotell: Horombo
  Måltider: Frukost, lunch, middag

 • Dag 6: Tillbaka till Springlands

  Dag 6: Tillbaka till Springlands

  Vi går i våra egna fotspår längs med behaglig hedmark till Mandara och sedan vidare till Nationalparkens grindar.

  Hotell: Springlands Hotel
  Måltider: Frukost, lunch

 • Dag 7: Hemresa

  Dag 7: Hemresa

  Efter frukosten tar vi med oss väskorna och våra nya erfarenheter för att åka transfer till Kilimanjaro flygplats.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
17 700* kr
price-kr Enkelrum
22 250 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
17 700* kr
price-kr Enkelrum
22 250 kr

*Rabatt erhålls vid bokning för fler än 2 personer. Vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

I priset ingår:

 • Transport Tur och retur flygplats
 • Nätter på hotell
 • Engelsktalande guide

I priset ingår ej:

 • Flygtillägg
 • Dricks
 • Dryck till måltid

Det finns möjlighet att antingen korta ner eller att förlänga denna tilläggsresa, vänligen kontakta oss vid förfrågan.

Ett flygtillägg kan tillkomma beroende på var orginalresan slutar och hur nära inpå avresa som tilläggsresan bokas, vänligen kontakta Thabela Travel för vidare information om detta.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Kilimanjaro vandring

Kilimanjaro vandring

Denna Kilimanjaro vandring är ett fantastiskt sätt att uppleva en av Tanzanias mäktigaste sevärdheter. Marangu-rutten brukar anses vara en av de enklaste och mest populära vägarna till bergstoppen för de som vill vandra på Kilimanjaro. På vägen finns bekväma stugor med belysning som...

Kilimanjaro vandring

Denna Kilimanjaro vandring är ett fantastiskt sätt att uppleva en av Tanzanias mäktigaste sevärdheter. Marangu-rutten brukar anses vara en av de enklaste och mest populära vägarna till bergstoppen för de som vill vandra på Kilimanjaro. På vägen finns bekväma stugor med belysning som styrs av solpaneler. Denna lite kortare vandring passar utmärkt för dig som vill upp för detta ståtliga berg, men inte hela vägen till toppen.

 • Dag 1: Ankomst Moshi

  Dag 1: Ankomst Moshi

  Vi blir upphämtade på Kilimanjaro flygplats med transfer till staden Moshi och Springlands Hotel.

  Hotell: Springlands Hotel
  Måltider: Middag

 • Dag 2: Vandring till Mandara

  Dag 2: Vandring till Mandara

  Vandringen börjar från nationalparksporten på 1830 meters höjd, genom regnskogen till Mandara Hut, på 2700 meters höjd. Det tar runt tre till fyra timmar.

  Hotell: Mandara Hut
  Måltider: Frukost, lunch, middag

 • Dag 3: Maundikratern

  Dag 3: Maundikratern

  Vi vaknar uppe på den höjd som vi tappert vandrat till dagen innan. Efter en härlig frukost är det dags att bege sig tillbaka ner från berget.

  Hotell: Springlands hotel
  Måltider: Frukost, lunch

 • Dag 4: Hemresa

  Dag 4: Hemresa

  Efter frukosten tar vi med oss väskorna och våra nya erfarenheter för att åka transfer till Kilimanjaro flygplats.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
7 900* kr
price-kr Enkelrum
9 750 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
7 900* kr
price-kr Enkelrum
9 750 kr

*Rabatt erhålls vid bokning för fler än 2 personer. Vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

I priset ingår:

 • Transporter och måltider enligt resebeskrivningen
 • 3 nätters övernattning
 • Engelsktalande guide

I priset ingår ej:

 • Flygtillägg
 • Dricks
 • Dryck till måltid

Det finns möjlighet att antingen korta ner eller att förlänga denna tilläggsresa, vänligen kontakta oss vid förfrågan.

Ett flygtillägg kan tillkomma beroende på var original-resan slutar/ börjar, vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Zanzibar

Zanzibar

Den tropiska kryddön Zanzibar ligger i Indiska Oceanen utanför Tanzanias kust. Det som lockar med denna ögrupp är de kritvita sandstränderna med sina fantastiska korallrev. Här kan man ägna sig åt spännande sportaktiviteter och sköna dagar på stranden, men vi rekommenderar också ett...

Zanzibar

Den tropiska kryddön Zanzibar ligger i Indiska Oceanen utanför Tanzanias kust. Det som lockar med denna ögrupp är de kritvita sandstränderna med sina fantastiska korallrev. Här kan man ägna sig åt spännande sportaktiviteter och sköna dagar på stranden, men vi rekommenderar också ett besök i historiska Stone Town, i denna kulturrika stad finns mycket att upptäcka och se för den nyfikne.

 • Dag 1: Ankomst Zanzibar

  Dag 1: Ankomst Zanzibar

  Välkommen till Zanzibar! Vår engelsktalande chaufför möter oss med öppna armar på flygplatsen och tar oss till hotellet som ligger i den östra delen av ön.

  Hotell: Karafuu Beach Resort & Spa
  Måltider: Middag

 • Dag 2: Ledig dag på Zanzibar

  Dag 2: Ledig dag på Zanzibar

  Härlig ledig dag på Zanzibar! Ön är full av aktiviteter och äventyr att välja mellan. Åk kanske ut på en heldagsutflykt med dhow, som är en traditionell segelbåt.

  Hotell: Karafuu Beach Resort & Spa
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 2: Ledig dag på Zanzibar

  Dag 2: Ledig dag på Zanzibar

  Fortsätt att utforska denna spännande ö. Snorkla i de magiska reven utanför hotellet, Zanzibar kantas av ett vackert korallrev som är perfekt för snorkling och har en härlig vit strand för sol och bad.

  Hotell: Karafuu Beach Resort & Spa
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 2: Ledig dag på Zanzibar

  Dag 2: Ledig dag på Zanzibar

  Ledig dag. Varför inte besöka fiskebyn Kizimkazi med dess fantastiska moské och när ni ändå är här så finns även möjligheten att simma med delfiner i deras naturliga miljö? Utforska ön på cykel.

  Hotell: Karafuu Beach Resort & Spa
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 5: Avresa Zanzibar

  Dag 5: Avresa Zanzibar

  Med en väska fullproppad av härliga upplevelser och minnen kör vår lokalchaufför oss tillbaka till flygplatsen där vi säger hejdå för denna gång.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
4 600 kr
price-kr Enkelrum
6 050 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
4 600 kr
price-kr Enkelrum
6 050 kr

Priset kan komma att veriera beroende på säsong. Vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

I priset ingår:

 • Transporter och måltider enligt resebeskrivningen
 • 4 nätter på Karafuu Beach Resort & Spa i ett rum mot trädgården inklusive frukost och middag

I priset ingår ej:

 • Flyg till Zanzibar
 • Eventuellt flygtillägg
 • Dricks
 • Dryck

Ett flygtillägg kan tillkomma beroende på var original-resan slutar/ börjar, vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Liknande resor