Safari i Tanzania med Serengeti

 • plane-takeoff
  • 2025-01-31
 • Längd: 10 dagar
 • price-icon Pris från: 74 950 kr
 • compas-iconSvensk guide

Safari i Tanzania med Serengeti

Välkommen med på en härligt lyxig safariresa till Tanzania, med safariupplevelser i världsklass och 5-stjärniga boenden! Vi reser till världens djurtätaste område Serengeti, där många av de finaste naturfilmerna är inspelade. Ingen safari till norra Tanzania är komplett utan ett besök där. Just denna årstid kalvar hundratusentals gnuer och zebror på Serengetis södra savann och det är ett skådespel utan dess like. Rovdjuren samlas för att få lätta skrovmål och safarin blir extra spännande om vi lyckas få se en jakt. I Ngorongorokratern ligger en sodasjö som är speciellt vacker när mängder av flamingos intar den och runt sjön möts vi av ett rikt djurliv. Massajerna lever fortfarande som ett herdefolk på centralplatån och bjuder hem oss till en av byarna för att få ta del av deras liv och traditioner. Förutom det spektakulära Serengeti och Ngorongoro kommer vi att besöka fantastiska Tarangire nationalpark, känd för dess stora koncentration av elefanter. Det här blir en safariresa att minnas för resten av livet!

Förläng din safariresa med ett besök till den tropiska kryddön Zanzibar som erbjuder spännande utflykter. Stone Town består av ett myller av gränder och byggnader i vacker arabisk arkitektur. Kanske föredrar du att simma med delfiner eller besöka regnskogen? Vi bor vid en palmklädd sandstrand med ett korallrev utanför som har ett unikt marint liv. Välkommen med på resan!

Vi erbjuder även följande safariresor till Tanzania:
Tanzania med safari i Nyerere och Ruaha. Svensk guide.
Tanzania med safari i Nyerere. Engelsk guide. Förlängning till Ruaha, Katavi eller Mahale.
Se videos från våra safariresor till Tanzania!

pic1

Svensk Guide

Läs mer
Avresa från Skandinavien

På kvällen lämnar vi Skandinavien och börjar på vår resa söderut. Snart är det äntligen dags för vår efterlängtade safariresa i norra Tanzania!

Ankomst Arusha

Vid lunchtid landar vi på Kilimanjaros flygplats i närheten av Arusha. Där möter vår svenska guide oss och vi åker till vårt hotell i Arusha. Eftermiddagen har vi på egen hand för att vila ut efter flygresan. På kvällen träffas vi och äter välkomstmiddag, där vi får lära känna våra medresenärer.

Hotell: Four Points by Sheraton
Måltider: Middag

Tarangire nationalpark

Efter frukost lämnar vi staden bakom oss och reser västerut mot Tanzanias centrala platå, där de flesta nationalparkerna är belägna. Landskapet närmast staden är skuggat av det mäktiga berget Meru. Längs vägen ser vi massajer som vaktar sin boskap, klädda i traditionella rödmönstrade tygskynken. Vid staden Makuyuni vänder vi söderut mot Tarangire nationalpark. Namnet kommer från områdets livlina, Tarangirefloden som rinner genom parken. Under torrperioden samlas stora djurflockar här för att dricka. Parken är framförallt känd för sina många elefanter och ibland ses flockar med omkring 300 djur. Vår safarilodge består av lyxiga tält som ligger vackert vid baobabträd. Vi äter lunch på lodgen och på eftermiddagen är det dags för vår första gamedrive. Förväntansfulla åker vi ut i parken och spanar efter elefanterna. Vi letar också efter antiloper av olika slag, giraffer, flodhästar, bufflar samt hoppas på något kattdjur. Lejon är vanligast, men chans finns också på leopard och gepard. På kvällen njuter vi av en god middag på vår lodge.

Hotell: Tarangire Kuro Treetops Lodge
Måltider: Frukost, lunch, middag

Tarangire nationalpark

Vi börjar dagen med ännu en gamedrive i Tarangire. Förutom alla de djur som finns att se här är området också en fågelälskares paradis. De olika naturtyperna som finns i parken ger en stor artbredd och cirka 550 fågelarter är sedda här. På förmiddagen åker vi tillbaka norrut förbi vetefält och kaffeplantager. Vi kör en naturskön väg genom höglandet och Karatudistriktet som leder till utkanten av Riftdalen med fantastisk utsikt över den avlägsna sjön Manyara.
Vi äter lunch på African Galleria, en spännande butik som också har restaurang. Här finns mycket fint hantverk som sniderier, målningar och textilier. Vi hittar också smycken med till exempel tanzanit, en vacker blå eller lila ädelstens som bara förekommer i ett litet gruvdistrikt i Tanzania.
Vi fortsätter efter lunch till vårt boende vid Ngorongorokratern, en kolonial lodge med vacker utsikt över berget Oldeani samt Ngorongoros kraterkant.

Hotell: Ngorongoro Oldeani Mountain Lodge
Måltider: Frukost, lunch, middag

Ngorongorokratern

I dag har vi en spännande dag framför oss då vi ska ner i Ngorongorokratern. Vi kör längs med kraterns kant (2 300 meter över havet) och tar oss sedan ner i själva kratern vars botten är Lake Magadi. Det är en oförglömlig upplevelse att komma ner i Ngorongorokratern och se den förhoppningsvis flamingofyllda sodasjön i morgonljuset, kanske med zebror och antiloper i förgrunden. Kratern kallas för Edens lustgård, eftersom i detta begränsade område finns närmare 25 000 vilda djur. Ngorongorokratern är känd för sina utrotningshotade spetsnoshörningar samt sina lejonhannar med ovanligt mörk man. Vi äter picknicklunch vid en sjö ofta full med flodhästar. Därifrån tar vi oss vidare till en Massaj-by. Massaj är en av huvudstammarna i den här delen av Afrika, kända för sin slående traditionella klädsel. De är boskapsskötare och mycket av deras kultur bygger på detta. Deras byar består av små rökiga lerhus med golv gjort av kodynga. Vanligtvis finns ett gammalt träd i mitten av byn där stammens äldste sitter och pratar, här finns det även utrymme för dans. Vi återvänder sent på eftermiddagen till vår lodge den en välsmakande middag väntar fram på kvällen.

Hotell: Ngorongoro Oldeani Mountain Lodge
Måltider: Frukost, lunch, middag

Serengeti nationalpark

Efter frukost lämnar vi Ngorongoro och fortsätter mot nordväst. Tanzania anses vara mänsklighetens vagga och det märker vi speciellt när vi passerar Olduvai Gorge. Här har man hittat fynd från de tidigaste förhistoriska människorna som levde här för 2 miljoner år sedan. Det har även hittats skelett som ger oss en uppfattning om hur djurlivet på savannen en gång i tiden såg ut. Efter ett spännande besök fortsätter vi resan mot omtalade Serengeti nationalpark. Vi kör relativt snart ut på savannen och når vår safarilodge lagom till lunch. Den är belägen i södra delen av parken och består av lyxiga tält som ligger avskilt i ett grönt och frodigt landskap. Läget är perfekt för att utforska den omfattande södra delen och förhoppningsvis bevittna den storslagna migrationen. Vi äter lunch och på eftermiddagen åker vi på en gamedrive i denna fantastiska park. Det är nu ett myller av djur här och vi kommer förutom de stora flockarna med gnuer och zebra också att se antiloper som topi, impala, eland och Grants gasell. Den stora mängden bytesdjur drar till sig rovdjur som lejon, leopard och gepard. Vid middagen på kvällen har vi många upplevelser att prata om.

Hotell: Ole Serai Luxury Camp Turner Spring
Måltider: Frukost, lunch, middag

Serengeti nationalpark

Serengeti nationalpark är en av de mest kända safariparkerna i världen, främst känd för sin spektakulära, årliga migration av gnuer. De enorma hjordarna med gnuer vandrar två gånger om året mellan nationalparkerna Serengeti och Masai Mara i Kenya, i jakt på bättre betesmarker. Detta djurskådespel är något som ofta visas i naturfilmer från Afrika. Landskapet består till största delen av grässavann och trädsavann med stora öppna ytor, vilket gör det ganska enkelt att få syn på djuren. Serengeti har ett rikt djurliv vilket gör det till ett drömresemål för många besökare till Tanzania, även fågellivet är utöver det vanliga. Vi tillbringar både för- och eftermiddagen med att spana efter djur som elefanter, giraffer, antiloper, vårtsvin, lejon och hyenor.

Hotell: Ole Serai Luxury Camp Turner Spring
Måltider: Frukost, lunch, middag

Serengeti nationalpark

Ännu en dag tillägnar vi Serengeti och ger oss ut på spännande safaris. I februari befinner sig djurflockarna på Serengetis södra savann och honorna kalvar. Tiotusentals kalvar föds varje dag vilket medför en hel del aktivitet bland rovdjuren. Hjälps alla åt att spana hittar vi kanske ”the big five” (lejon, leopard, elefant, buffel och noshörning). Mitt på dagen, när det är som varmast ges tid till att bara koppla av på vårt läger och smälta förmiddagens alla intryck. Under vår eftermiddagssafari bevittnar vi den vackra solnedgången som färgar himlen magiskt röd innan vi åker tillbaka till vårt bekväma läger för gemensam middag.

Hotell: Ole Serai Luxury Camp Turner Spring
Måltider: Frukost, lunch, middag

Avresa Tanzania

Efter frukost är det dags att avsluta vår fantastiska safariresa i Tanzania för denna gången. Vi åker till Seronera Airstrip för att flyga tillbaka till Arusha. Vi kommer dit vid lunch som vi äter tillsammans i staden. Därefter åker vi till flygplatsen där vi säger hejdå till gruppen och tackar för denna gång. Här påbörjar vi sedan vår resa tillbaka till Skandinavien igen eller fortsätter till Zanzibar för några avslutande dagar med sol och bad.

Hotell: –
Måltider: Frukost, lunch

Hemkomst till Skandinavien

Ankomst till Skandinavien med bagaget fullt med massor av fantastiska minnen från alla våra safariupplevelser.

Utflykter

 • Ballongsafari

  Ballongsafari

  Ta tillfället i akt och börja dagen med safari i en luftballong. I soluppgången, då djuren är som mest aktiva, glider vi tyst fram över savannen och ser djuren vakna till liv.  

Hotell

 • Four Points by Sheraton

  Four Points by Sheraton

  Ett av Östafrikas äldsta hotell och nu omgiven med historia från en svunnen tid. Ta ett dopp i utomhuspoolen och koppla av efter ett träningspass i gymmet med utsikt över trädgårdarna.

 • Tarangire Kuro Treetops Lodge

  Tarangire Kuro Treetops Lodge

  Upplev lyx bland trädtopparna på Tarangire Kuro Treetops Lodge. Detta exklusiva hotell erbjuder eleganta rum, en infinitypool och gourmetmat. Perfekt för en unik safariupplevelse i Tarangire National Park i Tanzania.

 • Ngorongoro Oldeani Mountain Lodge

  Ngorongoro Oldeani Mountain Lodge

  Denna femstjärniga koloniala lodge ligger på en pittoresk kulle med 360 graders utsikt över Oldeani-berget och Ngorongoro-kratern. Hotellet omges av frodiga trädgårdar och är hem till över 130 fågelarter.

 • Ole Serai Luxury Camp Turner Spring

  Ole Serai Luxury Camp Turner Spring

  Njut av lyxigt boende på Ole Serai Luxury Camp Turner Spring. Med eleganta tält, förstklassig service och fantastisk mat, erbjuder detta exklusiva camp en oförglömlig safariupplevelse i hjärtat av Serengeti.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2025-01-31
plane-landing Hemkomst
2025-02-09
calender Antal dagar
10 dagar
price-kr Del i dubbelrum
74 950 kr
price-kr Enkelrum
91 950 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2025-01-31
plane-landing Hemkomst
2025-02-09
calender Antal dagar
10 dagar
price-kr Del i dubbelrum
74 950 kr
price-kr Enkelrum
91 950 kr

I priset ingår:

 • Flyg Stockholm – Kilimanjaro tur och retur.
 • Rum på fyr- femstjärniga hotell/lodger/exklusiv tältcamp.
 • Frukost, lunch och middag varje dag under safarin.
 • Transporter, inträden och utflykter enligt resebeskrivning.
 • Svensktalande guide och engelsktalande specialistguider.
 • Bagageservice och dricks till bärare.
 • Obegränsad tillgång till filtrerat vatten. (Egen vattenflaska behövs)
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen, cirka 30 dagar innan avresa

I priset ingår ej:

 • Visum.
 • Dryck till måltid.
 • Dricks till safariguider och chaufförer.

Flygtillägg från Köpenhamn är 1 250 kronor per person.

Klimatkompensera din resa. De flesta väljer 150 kr eller 250 kr. Det går även att välja ett högre belopp. Läs mer här

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället. Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 7 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 10 dagar är 550 kr per person.

Vi reserverar oss för eventuella hotellbyten, till hotell med lika standard samt för att nationalparksavgifter och skatter i Tanzania kan ändras. Det kan i så fall påverka resans pris

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar safariresan Tanzania safari med Serengeti.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till Kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Tilläggsresor

Tilläggsresa Zanzibar

Tilläggsresa Zanzibar

Den tropiska kryddön Zanzibar ligger i Indiska Oceanen utanför Tanzanias kust. Det som lockar med den här ögruppen är de kritvita sandstränderna med sina fantastiska korallrev. Här kan man ägna sig åt spännande sportaktiviteter och sköna dagar på stranden. Vi rekommenderar också ett...

Tilläggsresa Zanzibar

Den tropiska kryddön Zanzibar ligger i Indiska Oceanen utanför Tanzanias kust. Det som lockar med den här ögruppen är de kritvita sandstränderna med sina fantastiska korallrev. Här kan man ägna sig åt spännande sportaktiviteter och sköna dagar på stranden. Vi rekommenderar också ett besök i historiska Stone Town, en kulturrik stad med mycket att upptäcka.

 • Dag 1: Ankomst Zanzibar

  Dag 1: Ankomst Zanzibar

  Välkommen till Zanzibar! Vår engelsktalande chaufför möter oss med öppna armar på flygplatsen och tar oss till hotellet.

  Hotell: Ocean Paradise Resort & Spa
  Måltider: Middag

 • Dag 2: Ledig dag på Zanzibar

  Dag 2: Ledig dag på Zanzibar

  Härlig ledig dag på Zanzibar! Ön är full av aktiviteter och äventyr att välja mellan. Här kan ni välja att åka på en heldagsutflykt med dhow, en traditionell segelbåt. Eller varför inte snorkla i de magiska reven utanför hotellet.

  Hotell: Ocean Paradise Resort & Spa
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 3: Ledig dag på Zanzibar

  Dag 3: Ledig dag på Zanzibar

  Ännu en dag med fri aktivitet. Kanske vill ni idag bara njuta vid poolen eller på stranden.

  Hotell: Ocean Paradise Resort & Spa
  Måltider: Frukost, middag

 • Dag 4: Avresa Zanzibar

  Dag 4: Avresa Zanzibar

  Med en väska fullproppad av härliga upplevelser och minnen kör vår lokalchaufför oss tillbaka till flygplatsen där vi säger hejdå för den här gången.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2025-02-09
plane-landing Hemkomst
2025-02-13
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
10 250 kr
price-kr Enkelrum
11 400 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2025-02-09
plane-landing Hemkomst
2025-02-13
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
10 250 kr
price-kr Enkelrum
11 400 kr

I priset ingår:
Flyg från Arusha till Zanzibar
3 nätter med boende i Standard Garden Room med halvpension; frukost och middag
Transport från/till flygplatsen

I priset ingår ej:
Dricks
Svensk färdledning
Lokal skatt på USD 5 per person och natt. Det betalas på plats till hotellet.

Tillgänglighet i mån av plats.

Liknande resor