• plane-takeoff
  • 2025-02-01
 • Längd: 15 dagar
 • price-icon Pris från: 41 950 kr
 • compas-iconSvensk guide

Indien och Nepal

Följ med på vår underbara resa till Indien och Nepal! Vi letar efter tigrar djupt inne i Djungelbokens skogar och hänförs över det sagolika Taj Mahal. Flodturen i gryningen på magiska Ganges blir ett minne för livet! Längs resan åker vi tåg på landsbygden, besöker byar, tempel och skolor. Resan fortsätter till den sägenomspunna staden Katmandu i Nepal. Här utforskar vi dalgången med de tre kungastäderna. Vi njuter av vyerna från tempeltaken mot de mäktiga Himalayamassiven. Följ med på en kontrastrik resa från myllrande storstäder till den tätaste djungeln och från den heligaste floden till de högsta bergen.

Denna resa till Indien och Nepal leds av en svensk guide med specialistkunskap. Det går även att boka en rundresa med engelsktalande guide. Välj då om ni vill deltaga i en internationell grupp eller ha en privat resa för ert följe.

Välkommen på våra reseaftnar med bildvisning om våra resor till Asien och andra världsdelar.

pic1

Svensk Guide

Läs mer
Avresa mot Indien och Nepal

Nu är det äntligen dags att börja vår resa till Indien och Nepal. Avfärd från Skandinavien på eftermiddagen.

Hotell: –
Måltider: –

Ankomst Delhi - Stadsrundtur

Första stoppet på vår resa är New Delhi, Indiens huvudstad. Vi landar på morgonen och beger oss ut direkt i den myllrande staden bland dess 10 miljoner invånare. Under stadsrundturen kommer vi att se bland annat det pampiga India Gate och parlamentet från det brittiska imperiets dagar, som idag är det moderna Indiens hjärta. Vid Raj Ghat där Mahatma Gandhi och Indira Gandhi med sonen Rajiv kremerades finns idag en minneslund. Det är en plats där Indiens nya och turbulenta historia känns speciellt närvarande. Via Old Delhis myllrande basarer där allt finns att köpa, åker vi en tur med rickshaw. Genom det gamla processionsområdet Chandi Chowk, som idag är ett myllrande affärsområde, kommer vi till Indiens största moské – Jama Masjid. Denna levande moské är, som mycket annat, ett arv från Shah Jahan. Vi tar av oss skorna, går in och beskådar denna moské som är av enorma proportioner. Vid fredagsbönen rymmer den upp till 20 000 bedjande. Under vår rundtur besöker vi också en fabrik där kvinnorna skapar vackra smycken och på så vis fått möjlighet att försörja sig. Vi är tillbaka på hotellet under eftermiddagen. På kvällen njuter vi av en gemensam välkomstmiddag.

Hotell: Welcomhotel By ITC Hotels
Måltider: Lunch, middag

Delhi - Varanasi

Efter frukost tar vi flyget till Varanasi. Varanasi är världens äldsta stad och hinduismens heligaste plats. Hit vallfärdar otaliga pilgrimer och på morgonen går de ner till den heliga floden Ganges för att bada. Att ta sig ett dopp i den heliga floden, och då framför allt i Varanasi, är något som alla hinduer bör ha gjort i sitt jordeliv för att renas från sina synder. Att dö, brännas och spridas på denna plats ger en garanterad befrielse från det eviga kretsloppet av återfödelse. Staden kallas inom hinduismen för “ursprungets land”, eftersom det var här som gudarna Shiva och Parvati ska ha gift sig. Enligt myten var anknytningen mellan dessa två så stark att det lade grunden för hela skapelsen. Det är här allting började, och det är hit allting kommer att återvända när allting lägger sig till vila. På eftermiddagen gör vi en tur till Sarnath. Nära denna ort höll Buddha sin första predikan efter att han blivit upplyst, och det var här den första buddhistiska sangha (församling) bildades. Vi besöker en av de äldsta stuporna och tar del av hela historien om Buddhas liv genom de livfulla målningarna.

Hotell: Hotel Madin
Måltider: Frukost, middag

Båttur på Ganges

Innan gryningen beger vi oss idag mot Gangesfloden där vi stiger ombord på de båtar med vilka vi ska förflytta oss på floden. Vi färdas, ofta i dimma, på stilla flytande vatten förbi de stora trappor och plattformer som kantar floden – de så kallade ghats. Hit beger sig tusentals pilgrimer innan solen går upp för att genomföra rituella bad i det heliga Gangesvattnet för att renas och befrias från synder. Heliga män (saddhus) och präster (brahminer) och andra pilgrimer blickar mot den uppgående solen över den heliga floden medan vardagslivet börjar med badande, tvättande och yogaövningar. Vid särskilda ghats genomförs kremeringar. Allt utspelar sig längs den mäktiga floden som enligt legenden fångades av guden Shivas hår. Efter besöket äter vi frukost på hotellet för att sedan göra en stadsrundtur i Varanasi som är Shivas stad. Det finns över 10 000 tempel enbart för Shiva i stadens myllrande gränder. Vi besöker några av de viktigaste templen och kanske passar på att köpa en sari av siden. Varanasi är det bästa stället i Indien för detta. På kvällen gör vi ett besök på den stämningsfulla kvällsbönen Aarti och ser alla flytande lampor på floden Ganges. Inom hinduismen tror man att de som dör och kremeras här slipper återfödas och uppnår befrielse direkt.

Hotell: Hotel Madin
Måltider: Frukost, lunch

Tåg till Bandhavgarh

På morgonen transfer till järnvägsstationen för resa med tåg till Katni och sedan därifrån buss till Bandhavgarh. Nationalparken Bandhavgarh upprättades år 1968 och utvidgades 1973 som ett led i ”Projekt tiger” för att skydda det mäktiga kattdjuret och den omgivande naturen. Området var tidigare Maharadjan av Rewas privata jaktmarker. Idag är parken nästan 500 kvadratkilometer stor och tigerskådningen är mycket välorganiserad. Parken räknas som den bästa platsen att få möjlighet att se tigern i sin naturliga miljö. Det gröna landskapet är kuperat och skogigt precis som i Djungelboken. Djurlivet är varierande. Här finns 37 arter större däggdjur, bland annat leopard (mycket skygg på grund av tigrarna), flera olika hjortarter, gaur (världens största buffel), apor, antiloper och gaseller. Även fågellivet är rikt med 150 olika arter.

Hotell: Tiger Den Resort
Måltider: Frukost, lunchlåda, middag

Tigersafari

Hela dagen ägnas åt safari. Djungeln bjuder inte bara på den vegetation som är hemvist åt vilda djur. Här finns också fornlämningar och spår från gamla civilisationer såsom Rewas maharajor. Gamla övervuxna tempel och ännu vördade relikskrin kan påträffas under safarifärderna.

Hotell: Tiger Den Resort
Måltider: Frukost, lunch, middag

Bandhavgarh - Khajuraho

Efter ännu en safari på morgonen lämnar vi tigerns hemvist. Vi färdas under dagen genom ett fascinerande landskap mot Khajuraho som tidigare var huvudstad för Chandela Rajputerna.

Hotell: Radisson Jass
Måltider: Frukost, lunchlåda, middag

Tempelstaden Khajuraho

Vi utforskar världsberömda Khajuraho som på 1000-talet rymde 80 tempel och var omgärdat av en mur med åtta portar flankerade av guldpalmer. Idag är det bara 22 tempel kvar, en del är fortfarande i bruk och vi besöker de viktigaste. Templen, byggda i sandsten i nordindisk shikhara stil, är alla utsmyckade med ett myller av uthuggna figurer. Gudarna Brahma, Vishnu och Shiva, adelsfamiljer och kungliga som alla utför erotikens konst – kamasutra. Några tempel är även utsmyckade med jainhelgon från den uråldriga religionen jainism, som fortfarande lever kvar i Indien. På eftermiddagen åker vi vidare med tåg till Agra.

Hotell: Clarks Shiraz
Måltider: Frukost, middag

Taj Mahal

Efter frukost åker vi för att besöka Fatehpur Sikri som betyder segerstaden. När Akbar 1571 bestämde sig för att bygga en ny huvudstad, valde han Sikri mellan dåvarande huvudstaden Agra och det religiösa centret i Ajmer. Men hans tid i staden blev inte långvarig och efter bara 14 år övergavs Fatehpur Sikri till förmån för den nya huvudstaden Lahore.

Vi äter lunch på egen hand och efter det är det dags för en av resans höjdpunkter, gravmonumentet Taj Mahal, byggt i vit marmor och halvädelstenar vilka tenderar att ändra nyans under dagen genom solens varierande styrka. Då Shah Jahans hustru Mumtaz Mahal dog i barnsäng när hon skulle föda deras fjortonde barn blev den store mogulen förkrossad. Han beslöt sig för att låta bygga ett monument som skulle överglänsa alla andra, kosta vad det kosta ville. Bygget pågick mellan åren 1631 och 1653 och cirka 20 000 män arbetade med att färdigställa monumentet. Även Shah Jahan begravdes under den vita marmorkupolen efter sin död. Under de sista åren av sitt liv levde Shah Jahan inspärrad i Agra Fort, med utsikt över Taj Mahal, tillfångatagen av sin egen son, som ville ta makten. Taj Mahal finns upptagen på Unescos världsarvslista och röstades fram till ett av världens sju nya underverk.

På eftermiddagen gör vi också ett besök på Agra Fort eller Röda Fortet som det också kallas då det är byggt i röd sandsten. Det ligger vid floden Yamuna och varje år håller Indiens premiärminister ett tal till nationen härifrån i samband med landets nationaldag.

Hotell: Clarks Shiraz
Måltider: Frukost, middag

Agra - Katmandu

Idag åker vi mot Delhi och tar flyget till bergens förlovade land Nepal och huvudstaden Katmandu. Det är en naturskön upplevelse att flyga dit under en klar dag då man ser de snötäckta bergen innan man når flygplatsen.

Hotell: Himalaya
Måltider: Frukost, lunch

Katmandu - Rundtur - Swayambhunath

Durbar Square med sina medeltida gränder kallas för Kathmandus hjärta. Här vandrar vi bland allehanda små affärer, färggranna marknader, överdådiga palats och tempel vars fantastiska utsmyckningar är från medeltiden. Vi hälsar på i den levande gudinnan Kumaris palats och kanske får se en skymt av henne. Vi gör en tur till en av buddhismens viktigaste platser, den tvåtusenåriga buddhistiska stupan Swayambhunath. Den är belägen på ett berg som bjuder på en storslagen utsikt över Katmandudalen. Pilgrimer och bedjande av både hinduisk och buddhistisk tro kommer och förrättar sin kvällsbön medan solen går ned. Vi gästar även barnhemmet Bal Mandir som är ett av Thabela Travels biståndsprojekt. Här har många barn fått en fristad och vi kan på plats överlämna en donation till de ansvariga för hemmet. Det brukar bli ett minnesvärt besök på många sätt.

Hotell: Himalaya
Måltider: Frukost, middag

Dalgången med de tre kungastäderna

För de som önskar ges det tillfälle att göra en bergsflygning över Himalaya (betalas på plats). Det är en fantastisk möjlighet att beskåda de mäktiga höga bergen som Everest, Makalu, Lhotse och Cho-Oyu. På förmiddagen åker vi till staden Patan och Durbar Square, det kungliga torget, där vi tar del av vardagslivet som utspelas här och i de intilliggande gränderna. Mitt i folkmyllret runt torget finns ett otroligt utbud av tempel och helgedomar. Människor offrar till gudarna, skolbarn läser och leker, äldre samtalar, folk utför sina arbeten – allt utspelas i en miljö som går ända tillbaka till 1300-talet. Vi besöker också Bhaktapur, en gammal kungastad liksom systerstäderna Patan och Katmandu. Vi strövar runt och tittar bland annat på en av de vackraste byggnaderna i hela Katmandudalen, Nyatapola-templet, som är fem våningar högt. Bhaktapur är också känt för sin egen speciella yoghurt som bara finns här och finns med på Unescos världsarvslista. Vi tar oss tillbaka till Katmandu för en nepalesisk middag med traditionell dans- och musikunderhållning.

Hotell: Himalaya
Måltider: Frukost, middag

Himalaya - Nagarkot

Efter frukost och utcheckning från hotellet åker vi mot dagens mål som är Nagarkot, beläget 2175 m. ö.h. På vägen dit besöker vi Bodhnath för att titta närmare på den mäktiga Bodhnathstupan ett av de stora pilgrimsmålen, Vi besöker också Pashupatinath-templet, beläget vid Bagmatis flodbädd, strax utanför Katmandu. Då endast troende hinduer har tillträde att gå in i templet får vi istället njuta av exteriörens gulddekorerade koppartak och det aktiva livet runt omkring. Om vädret tillåter så har vi i Nagarkot en vidunderlig utsikt över de mäktiga bergen och topparna som överskrider 8000 meter. Tänk att blicka ut över Mount Everest i solnedgången! På kvällen äter vi en gemensam avskedsmiddag.

Hotell: The Fort Resort
Måltider: Frukost, lunch, middag

Nagarkot - Katmandu - Avresa

Den som är morgonpigg rekommenderas att njuta av soluppgången över ett spektakulärt bergslandskap. Passa på att ta del av omgivningarna innan vi reser tillbaka till Katmandu för vidare flygning till Doha och fortsatt mot Skandinavien. Det är dags att ta farväl av vår resa till Indien och Nepal.

Hotell: –
Måltider: Frukost, lunch

Hemkomst

Idag är vi tillbaka i Skandinavien med många fantastiska minnen i bagaget från Indien, våra tigersafaris i Bandhavgarh och Nepals spektakulära vyer.

Hotell

 • Tiger Den Resort

  Tiger Den Resort

  Resorten ligger naturnära med mycket grönska och utsikt över bergen. Stugor ligger utspridda över grönområdet, några i anslutning till poolen. Här finns restaurang och bar och intill ligger Ranthambore Nationalpark.

 • The Fort Resort

  The Fort Resort

  Med utsikt över de mäktiga Himalaya bor vi i bekväma rum där inredningen i de 38 hotellrummen varierar i olika stilar. På hotellet finns ett miljötänk där lokala handgjorda material präglar hotellet.

 • Welcomehotel

  Welcomehotel

  Welcomehotel har smakfullt inredda och välutrustade rum med en blandning av modern design och internationell servicestandard. Besök Vernssage Art Gallery eller någon av hotellets tre restauranger.

 • Radisson Jass

  Radisson Jass

  Alla de luftkonditionerade rummen har TV, minibar, vattenkokare och wifi och är en idealisk plats att bo med familj eller vänner. Prova internationella rätter på Temple Café eller besök Pulse Bar för en cocktail.    

 • Hotel Himalaya

  Hotel Himalaya

  Hotel Himalaya ligger mitt i Kathmandudalen och erbjuder förutom fantastiska rum och en underbar matupplevelse även en tennisbana, pool och hälsoklubb.

 • Hotel Madin

  Hotel Madin

  Hotel Madins rum erbjuder en uppfriskande blandning av överdådig lyx och prisvärda bekvämligheter. Njut av en behandling i hotellets spa, koppla av vid poolen eller prova en av hotellets restauranger eller barer.

 • Clark Shiraz

  Clark Shiraz

  Denna 5-stjärniga resort har 236 välutrustade och helrenoverade rum. Hotellet erbjuder en rad utsökta rätter, allt från lokala och kinesiska till en mängd olika exotiska drycker, på dess olika restauranger och kaféer.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2025-02-01
plane-landing Hemkomst
2025-02-15
calender Antal dagar
15 dagar
price-kr Del i dubbelrum
41 950 kr *
price-kr Enkelrum
48 450 kr *
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2025-02-01
plane-landing Hemkomst
2025-02-15
calender Antal dagar
15 dagar
price-kr Del i dubbelrum
41 950 kr
price-kr Enkelrum
48 450 kr

*Preliminärt program, pris och datum. Vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

I priset ingår:

 • Flyg Stockholm/-New Delhi// Katmandu-Stockholm. Flyg från Köpenhamn mot tillägg. Göteborg endast på förfrågan.
 • Inrikesflyg och tåg.
 • Rum på hotell med bra standard
 • Transporter, måltider, inträden och utflykter enligt resebeskrivning
 • Svensktalande professionell reseledning och lokala specialistguider
 • Donation om 100kr per resenär till barnhemmet Bal Mandir som är ett av Thabela Travels biståndsprojekt
 • Bagageservice och dricks till bärare.
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen, cirka 30 dagar innan avresa.

Tillägg:

 • Flyg från Köpenhamn 3300kr
 • Bergsflygning över Himalaya (betalas på plats)

I priset ingår ej:

 • Visum till Indien- ansökan görs digitalt på egen hand via denna länk e-Visa (indianvisaonline.gov.in) Ansökan kan göras tidigast 30 dagar innan avresan och kan ta upp till 72 timmar att bli godkänd. Ca 25 USD betalas med Visa eller Mastercard när du gör din ansökan.
 • Visum till Nepal- fås vid ankomst till Katmandus flygplats. Alla gruppmedlemmar måste ha med sig ett färgfoto i passtorlek samt 30 USD per person.
 • Dricks

Passet ska vara giltigt minst 6 månader efter hemresan och innehålla 2 ostämplade sidor.

Klimatkompensera din resa. De flesta väljer 150 kr eller 250 kr. Det går även att välja ett högre belopp. Läs mer här

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället.  Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 7 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval Bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 15 dagar är 764 kr per person.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan till Indien och Nepal.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Tilläggsresor

Chitwan

Chitwan

För dig som vill uppleva mer av Nepal erbjuder vi en resa till nationalparken Chitwan. Parken ligger i kuperade områden strax nedanför Himalayas sluttningar. Skogarna är artrika på både växter och djur och här lever vilda djur som antiloper, apor och den utrotningshotade noshörningen....

Chitwan

För dig som vill uppleva mer av Nepal erbjuder vi en resa till nationalparken Chitwan. Parken ligger i kuperade områden strax nedanför Himalayas sluttningar. Skogarna är artrika på både växter och djur och här lever vilda djur som antiloper, apor och den utrotningshotade noshörningen. Nationalparken var den första i landet och utsågs 1984 till världsarv.

 • Dag 1 - Chitwan

  Dag 1 - Chitwan

  Vi lämnar Nagarkot och beger oss ner mot de södra delarna av centrala Nepal, till Nationalparken Chitwan som är artrik på både flora och fauna. Resan tar oss genom det nepalesiska landskapet och tar 6-7 timmar. Efter ankomst och lunch kan du välja mellan att besöka byn Tharu på en oxkärra eller följa med på en elefantsafari. Byn Tharu upplevs som ett levande museum, där tiden stått stilla. Här lever tharufolket i enrumshus byggda i lera, utan fönster eller skorsten. Nationalparken har ett stort antal elefanter så möjligheten att se dem på safarin är stor. Efter utflykterna åtnjuter vi middag på hotellet.

  Hotell: Safari Narayani Lodge
  Måltider: Lunch och middag

 • Dag 2: Chitwan

  Dag 2: Chitwan

  Efter uppvaknande i gryningen kan du välja mellan tre aktiviteter. Följa med på elefantsafari, besöka byn Tharu med oxkärra eller en kanotfärd längs floden Rapti. Kanotfärden tar dig cirka 5 km från hotellet till Kasara. På denna stillsamma färd får du möjlighet att beskåda fåglar och djur som lever längs flodbankerna. Efter turen blir det ett besök på ett krokodilcenter. Härifrån påbörjar du sedan en djungelvandring tillsammans med en kunnig guide. Efter dessa spännande aktiviteter serveras vi frukost på hotellet med spektakulär utsikt över floden Rapti och nationalparken. På eftermiddagen har du möjlighet att vara med på elefanttvagning i Raptifloden. Efter lunch kan du åter välja någon av ovan aktiviteter.

  Hotell: Safari Narayani Lodge
  Måltider: Frukost, lunch och middag

 • Dag 3: Chitwan

  Dag 3: Chitwan

  Ytterligare en dag med fantastiska safari upplevelser i Chitwan nationalpark.

  Hotell: Safari Narayani Lodge
  Måltider: Frukost, lunch och middag

 • Dag 4: Chitwan

  Dag 4: Chitwan

  Efter en lugn frukost reser vi tillbaka till Katmandu flygplatsen för att påbörja vår hemresa.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

 • Dag 5: Hemkomst

  Dag 5: Hemkomst

  Ankomst till Skandinavien.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2025-02-14
plane-landing Hemkomst
2025-02-18
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
6 650 kr
price-kr Enkelrum
8 950 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2025-02-14
plane-landing Hemkomst
2025-02-18
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
6 650 kr
price-kr Enkelrum
8 950 kr

*Preliminärt pris för 2025. Kontakta Thabela Travel för mer information.

I priset ingår:

 • Del i dubbelrum 3 nätter på lodge av god standard.
 • Måltider enligt program.
 • Transporter, inträden och utflykter enligt resebeskrivning.
 • Engelsktalande reseledning.

I priset ingår ej:

 • Dryck till måltid.
 • Dricks.

Vi reserverar oss för eventuella hotellbyten, till hotell med lika standard.

Vänligen, ta del av de särskilda och allmänna resevillkoren innan du bokar resan. Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Liknande resor