• plane-takeoff
  • 2021-02-06
 • Längd: 15 dagar
 • price-icon Pris från: 35 950 kr
 • compas-iconSvensk guide

Indien och Nepal

Följ med på våra Indien och Nepal rundresor! Vi letar efter tigrar djupt inne i Djungelbokens skogar och hänförs över det sagolika Taj Mahal. Flodturen i gryningen på magiska Ganges blir ett minne för livet! Längs resan åker vi tåg på landsbygden, besöker byar, tempel och skolor. Resan fortsätter till den sägenomspunna staden Katmandu i Nepal. Här utforskar vi dalgången med de tre kungastäderna. Vi njuter av vyerna från tempeltaken mot de mäktiga Himalayamassiven. Följ med på en kontrastrik resa från myllrande storstäder till den tätaste djungeln. Från den heligaste floden till de högsta bergen.

Thabela Travels Indien och Nepal rundresor leds av en svensk guide med specialistkunskap.

Välkommen till bildvisning om våra Indienresor!

pic1

Svensk Guide

Läs mer
Avresa mot Indien och Nepal

Avfärd från Skandinavien på morgonen.

Ankomst Delhi - Stadsrundtur

Ankomst på morgonen till Indiens huvudstad New Delhi. Eftersom vi landar på natten åker vi direkt till vårt hotell för god sömn och sen frukost innan vi beger oss ut i den myllrande staden bland dess 10 miljoner invånare. Under stadsrundturen kommer vi att bese bland annat det pampiga India Gate och parlamentet från det brittiska imperiets dagar som idag är det moderna Indiens hjärta. Vid Raj Ghat där Mahatma Gandhi och Indira Gandhi med sonen Rajiv kremerades finns idag en minneslund. Det är en plats där Indiens nya och turbulenta historia känns speciellt närvarande. Via Old Delhis myllrande basarer, där allt finns att köpa, åker vi en tur med rickshaw. Genom det gamla processionsområdet Chandi Chowk, idag ett myllrande affärsområde, kommer vi till Indiens största moské – Jama Masjid. Denna levande moské är, som mycket annat, ett arv från Shah Jahan. Vi tar av oss skorna, går in och beskådar denna moské som är av enorma proportioner. Vid fredagsbönen rymmer den upp till 20 000 bedjande. Under vår rundtur besöker vi också en fabrik där kvinnorna skapar vackra smycken och på så vis fått möjlighet att försörja sig. Vi är tillbaka på hotellet under eftermiddagen. På kvällen njuter vi av en gemensam välkomstmiddag.

Hotell: Vivanta by Taj Dwarka eller liknande
Måltider: Frukost, middag

Delhi - Varanasi

Efter frukost tar vi flyget till Varanasi. Vi checkar in på vårt hotell och på kvällen gör vi ett besök på den stämningsfulla kvällsbönen Aarti. och ser alla flytande lampor på floden Ganges. Inom hinduismen tror man att de som dör och kremeras här slipper återfödas och uppnår befrielse direkt.

Hotell: Taj Ganges
Måltider: Frukost, middag

Varanasi

Innan gryningen beger vi oss idag mot Gangesfloden där vi stiger ombord på de båtar med vilka vi ska förflytta oss på floden. Vi färdas, ofta i dimma, på stilla flytande vatten förbi de stora trappor och plattformer som kantar floden – de så kallade ghats. Hit beger sig tusentals pilgrimer innan solen går upp för att genomföra rituella bad i det heliga Gangesvattnet för att renas och befrias från synder. Heliga män (saddhus) och präster (brahminer) och andra pilgrimer blickar mot den uppgående solen över den heliga floden medan vardagslivet börjar med badande, tvättande och yogaövningar. Vid särskilda ghats genomförs kremeringar. Allt utspelar sig längs den mäktiga floden som enligt legenden fångades av guden Shivas hår. Efter besöket äter vi frukost på hotellet för att sedan göra en stadsrundtur i Varanasi som är Shivas stad. Det finns över 10 000 tempel enbart för Shiva i stadens myllrande gränder. Vi besöker några av de viktigaste templen och kanske passar på att köpa en sari av siden. Varanasi är det bästa stället i Indien för detta. Efter lunch gör vi en eftermiddagstur till Sarnath. Nära denna ort höll Buddha sin första predikan efter att han blivit upplyst, och det var här den första buddhistiska sangha (församling) bildades. Vi besöker en av de äldsta stuporna och tar del av hela historien om Buddhas liv genom de livfulla målningarna.

Hotell: Taj Ganges
Måltider: Frukost, lunch, middag

Varanasi - Khajuraho

Efter frukost åker vi mot flygplatsen för att resa vidare till Khajuraho. Staden var tidigare huvudstad för Chandela Rajputerna. Vi utforskar Khajuraho med det världsberömda området som på 1000-talet rymde 80 tempel och var omgärdat av en mur med åtta portar flankerade av guldpalmer. Idag är det bara 22 tempel kvar, en del är fortfarande i bruk och vi besöker de viktigaste. Templen, byggda i sandsten i nordindisk shikhara stil, är alla utsmyckade med ett myller av uthuggna figurer. Gudarna Brahma, Vishnu och Shiva, adelsfamiljer och kungliga som alla utför erotikens konst – kamasutra. Några tempel är även utsmyckade med jainhelgon från den uråldriga religionen jainism, som fortfarande lever kvar i Indien.

Hotell: Radisson
Måltider: Frukost, middag

Khajuraho - Bandhavgarh

På morgonen efter frukost besöker vi de västra templen på vår väg mot nationalparken Bandhavgar. Vi färdas vidare med buss till vår lodge i Bandhavgarh. Nationalparken Bandhavgarh upprättades år 1968 och utvidgades 1973 som ett led i ”Projekt tiger” för att skydda det mäktiga kattdjuret och den omgivande naturen. Området var tidigare Maharadjan av Rewas privata jaktmarker. Idag är parken nästan 500 kvadratkilometer stor och tigerskådningen är mycket välorganiserad. Parken räknas som den bästa platsen att få möjlighet att se tigern i sin naturliga miljö. Det gröna landskapet är kuperat och skogigt precis som i Djungelboken. Djurlivet är varierande. Här finns 37 arter större däggdjur, bland annat leopard (mycket skygg på grund av tigrarna), flera olika hjortarter, gaur (världens största buffel), apor, antiloper och gaseller. Även fågellivet är rikt med 250 olika arter.

Hotell: Tiger Den Resort eller liknande
Måltider: Frukost, midddag

Tigersafari - Bandhavgarh

Hela dagen ägnas åt safaris. Djungeln bjuder inte bara på den vegetation som är hemvist åt vilda djur. Här finns också fornlämningar och spår från gamla civilisationer såsom Rewas maharajor. Gamla övervuxna tempel och ännu vördade relikskrin kan påträffas under safarifärderna.

Hotell: Tiger Den Resort eller liknande
Måltider: Frukost, lunch, middag

Bandhavgarh - Agra

Efter ännu en safari på morgonen och en stunds avkoppling på hotellet lämnar vi tigerns hemvist efter lunch. Vi åker mot Katni där vi reser vidare med natt-tåg i luftkonditionerade sov-vagnar till Agra. Under tågresan äter vi vår medhavda middag.

Hotell: Natt-tåg
Måltider: Frukost, lunch, middag

Agra

Framme i Agra åker vi till vårt hotell för att äta frukost innan det är dags att besöka Agra Fort eller Röda Fortet som det också kallas då det är byggt i röd sandsten. Det ligger vid floden Yamuna och varje år håller Indiens premiärminister ett tal till nationen härifrån i samband med landets nationaldag. På eftermiddagen besöker vi i solnedgången dagens höjdpunkt, gravmonumentet Taj Mahal, byggt i vit marmor och halvädelstenar vilka tenderar att ändra nyans under dagen genom solens varierande styrka. Då Shah Jahans hustru Mumtaz Mahal dog i barnsäng när hon skulle föda deras fjortonde barn blev den store mogulen förkrossad. Han beslöt sig för att låta bygga ett monument som skulle överglänsa alla andra, kosta vad det kosta ville. Bygget pågick mellan åren 1631 och 1653 och cirka 20 000 män arbetade med att färdigställa monumentet. Även Shah Jahan begravdes under den vita marmorkupolen efter sin död. Under de sista åren av sitt liv levde Shah Jahan inspärrad i Agra Fort, med utsikt över Taj Mahal, tillfångatagen av sin egen son, som ville ta makten. Taj Mahal finns upptagen på Unescos världsarvslista och röstades fram till ett av världens sju nya underverk.

Hotell: Taj View
Måltider: Frukost, middag

Agra - Katmandu

Efter en tidig frukost åker vi till flygplatsen i Delhi för att ta flyget till bergens förlovade land Nepal och huvudstaden Katmandu. Det är en naturskön upplevelse att flyga dit under en klar dag då man ser de snötäckta bergen innan man når flygplatsen.

Hotell: Tibet International
Måltider: Frukost, middag

Katmandu - Rundtur - Swayambhunath

Durbar Square med sina medeltida gränder kallas för Kathmandus hjärta. Här vandrar vi bland allehanda små affärer, färggranna marknader, överdådiga palats och tempel vars fantastiska utsmyckningar är från medeltiden. Vi hälsar på i den levande gudinnan Kumaris palats och kanske får se en skymt av henne. Vi gör en tur till en av buddhismens viktigaste platser, den tvåtusenåriga buddhistiska stupan Swayambhunath. Den är belägen på ett berg som bjuder på en storslagen utsikt över Katmandudalen. Pilgrimer och bedjande av både hinduisk och buddhistisk tro kommer och förrättar sin kvällsbön medan solen går ned. Vi gästar även barnhemmet Bal Mandir som är ett av Thabela Travels biståndsprojekt. Här har många barn fått en fristad och vi kan på plats överlämna en donation till de ansvariga för hemmet. Det brukar bli ett minnesvärt besök på många sätt.

Hotell: Tibet International
Måltider: Frukost, middag

Bhaktapur - Bodhnath - Patan

För de som önskar ges det tillfälle att göra en bergsflygning över Himalaya (betalas på plats). Det är en fantastisk möjlighet att beskåda de mäktiga höga bergen som Everest, Makalu, Lhotse och Cho-Oyu. På förmiddagen åker vi till staden Patan och Durbar Square, det kungliga torget, där vi tar del av vardagslivet som utspelas här och i de intilliggande gränderna. Mitt i folkmyllret runt torget finns ett otroligt utbud av tempel och helgedomar. Människor offrar till gudarna, skolbarn läser och leker, äldre samtalar, folk utför sina arbeten – allt utspelas i en miljö som går ända tillbaka till 1300-talet. Vi besöker också Bhaktapur, en gammal kungastad liksom systerstäderna Patan och Katmandu. Vi strövar runt och tittar bland annat på en av de vackraste byggnaderna i hela Katmandudalen, Nyatapola-templet, som är fem våningar högt. Bhaktapur är också känt för sin egen speciella youghurt som bara finns här och finns med på Unescos världsarvslista. Vi tar oss tillbaka till Katmandu för en nepalesisk middag med traditionell dans- och musikunderhållning.

Hotell: Tibet International
Måltider: Frukost, middag

Pashupatinath - Nagarkot

Efter frukost och utcheckning från hotellet åker vi mot dagens mål som är Nagarkot, beläget 2175 m. ö.h. På vägen dit besöker vi Bodhnath för att titta närmare på den mäktiga Bodhnathstupan ett av de stora pilgrimsmålen, Vi besöker också Pashupatinath-templet, beläget vid Bagmatis flodbädd, strax utanför Katmandu. Då endast troende hinduer har tillträde att gå in i templet får vi istället njuta av exteriörens gulddekorerade koppartak och det aktiva livet runt omkring. Om vädret tillåter så har vi i Nagarkot en vidunderlig utsikt över de mäktiga bergen och topparna som överskrider 8000 meter. Tänk att blicka ut över Mount Everest i solnedgången! På kvällen äter vi en gemensam avskedsmiddag.

Hotell: Country Villa
Måltider: Frukost, lunch, middag

Nagarkot - Katmandu - Avresa

Den som är morgonpigg rekommenderas att njuta av soluppgången över ett spektakulärt bergslandskap. Passa på att ta del av omgivningarna innan vi åker tillbaka till tillbaka till Katmandu för vidare flygning till Doha och fortsatt mot Skandinavien. Det är dags att ta farväl av denna mytomspunna del av världen.

Hotell: –
Måltider: Frukost, lunch

Hemkomst

På morgonen är vi tillbaka i Skandinavien.

Hotell

 • The Fort Resort

  The Fort Resort

  Med utsikt över de mäktiga Himalaya bor vi i bekväma rum där inredningen i de 38 hotellrummen varierar i olika stilar. På hotellet finns ett miljötänk som ligger ägarna varmt om hjärtat där lokala handgjorda material präglar hotellet. Här finns också en myc...

 • Tiger Den Resort

  Tiger Den Resort

  Den här resorten ligger naturnära med mycket grönska runt om och utsikt över bergen. Stugor ligger utspridda över grönområdet och några i anslutning till poolen. Här finns en restaurang och bar och intill ligger Ranthambore Nationalpark.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2021-02-06
plane-landing Hemkomst
2021-02-20
calender Antal dagar
15 dagar
price-kr Del i dubbelrum
35 950 kr *
price-kr Enkelrum
43 950 kr *
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2021-02-06
plane-landing Hemkomst
2021-02-20
calender Antal dagar
15 dagar
price-kr Del i dubbelrum
35 950 kr
price-kr Enkelrum
43 950 kr

I priset ingår:
• Flyg Stockholm/Köpenhamn-New Delhi// Katmandu-Stockholm/Köpenhamn
• Inrikesflyg inom Indien
• Rum på hotell med bra standard
• Transporter, måltider, inträden och utflykter enligt resebeskrivning
• Svensktalande professionell reseledning och lokala specialistguider
• Informationspaket med faktahäfte
• Bagageservice och dricks till bärare, lokalguider och chaufförer
• Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen
ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen, cirka 30 dagar innan avresa.

I priset ingår ej:
• Visum till Indien och Nepal

Flyg från/till Göteborg kan ordnas mot ett tillägg.

Klimatkompensera din resa. De flesta väljer 150 kr eller 250 kr. Det går även att välja ett högre belopp. Läs mer här

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället.  Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 6 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval Bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 15 dagar är 640 kr per person.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Tilläggsresor

Chitwan

Chitwan

För dig som vill uppleva mer av Nepal erbjuder vi en resa till nationalparken Chitwan. Parken ligger i kuperade områden strax nedanför Himalayas sluttningar. Skogarna är artrika på både växter och djur och här lever vilda djur som antiloper, apor och den utrotningshotade noshörningen....

Chitwan

För dig som vill uppleva mer av Nepal erbjuder vi en resa till nationalparken Chitwan. Parken ligger i kuperade områden strax nedanför Himalayas sluttningar. Skogarna är artrika på både växter och djur och här lever vilda djur som antiloper, apor och den utrotningshotade noshörningen. Nationalparken var den första i landet och utsågs 1984 till världsarv.

 • Dag 1 - Chitwan

  Dag 1 - Chitwan

  Vi lämnar Nagarkot och beger oss ner mot de södra delarna av centrala Nepal, till Nationalparken Chitwan som är artrik på både flora och fauna. Resan tar oss genom det Nepalesiska landskapet och tar 6-7 timmar. Vi äter lunch och besöker byn Tharu, som upplevs som ett levande museum, där tiden stått stilla. Här lever Tharufolket i enrumshus byggda i lera, utan fönster eller skorsten. Efter vårt möte med byn och Tharufolket äter vi middag.

  Hotell: Tigerland Safari Resort
  Måltider: Frukost, lunch och middag

 • Dag 2: Chitwan

  Dag 2: Chitwan

  I gryningen stiger vi upp och våra erfarna guider tar oss med på fågelskådning i nationalparken. Tillbaka vid vårt boende äter vi frukost med spektakulär utsikt över floden Rapti och nationalparken. I en enkel träkanot gör vi en tur ut på floden Rapti där vi beskådar fåglar och andra djur som lever längs flodbanken. Sedan åker vi på jeepsafari till ett krokodilcenter.

  Hotell: Tigerland Safari Resort
  Måltider: Frukost, lunch och middag.

 • Dag 3: Chitwan

  Dag 3: Chitwan

  Ytterliggare dag i Chitwan nationalpark med aktiviteter och på eftermiddagen egen tid.

  Hotell: Tigerland Safari Resort
  Måltider: Frukost, lunch och middag

 • Dag 4: Avresa

  Dag 4: Avresa

  Det är dags att lämna Chitwan och Nepal, vi åker till flygplatsen i Katmandu för hemfärd.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

 • Dag 5: Hemkomst

  Dag 5: Hemkomst

  Ankomst till Skandinavien.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2020-02-21
plane-landing Hemkomst
2020-02-24
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
5 850 kr
price-kr Enkelrum
6 550 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2020-02-21
plane-landing Hemkomst
2020-02-24
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
5 850 kr
price-kr Enkelrum
6 550 kr

*Observera att priserna är preliminära

Liknande resor