Indiens vildmark

 • plane-takeoff
  • 2024-11-01
  • 2024-12-01
  • 2025-01-01
  • 2025-02-01
  • 2025-03-01
  • 2025-04-01
  • 2025-05-01
  • 2020-06-01
 • Längd: 14 dagar
 • price-icon Pris från: 54 500 kr
 • compas-iconEngelsk guide

Indiens vildmark

Följ med på en unik resa som tar dig med på ett storslaget safariäventyr ut i Indiens vackra vildmark. Detta är resan för dig som inte kan få nog av mäktiga djur- och naturupplevelser och vi besöker några av Indiens bästa nationalparker. På den här resan gör vi allt för att se Indiens storvilt och alla de djur och fåglar som lever runt dem.

Men innan vårt safariäventyr börjar på allvar så besöker vi den livliga och myllrande huvudstaden Delhi. Vi kommer också att åka till Agra med sitt romantiska och vackra landmärke Taj Mahal. Därefter är det dags att upptäcka Indiens vildmark och det blir safari för hela slanten.

Vi börjar vår safari i Kaziranga, i den nordostliga delen av landet där vi letar pansarnoshörning som är särskilt talrik här. Efter det beger vi oss söderut och besöker parkerna Pench och Kanha i de centrala delarna av Indien. Det är här vi hittar juvelen i vår safarikrona, tigern. Det var de centrala delarna av Indien som inspirerade Kipling när han skrev Djungelboken och vi letar självklart efter de olika karaktärerna från boken.

Indiens vildmark erbjuder fantastisk natur och många spännande djurmöten. Vi siktar såklart på att få se de fem stora; elefant, noshörning, gaur, tiger och leopard. Men på vår jakt efter dem så kommer vi också att få se och uppleva så otroligt mycket mer. Det här är en fantastisk djur- och naturresa som bjuder på makalösa upplevelser och många spännande möten. Den ultimata naturresan!

Reseperiod:
Monsunperioden kommer med kraftiga regn och många gånger översvämningar. Det går då inte att ta sig fram ordentligt i nationalparkerna och därför är parkerna i Indien stängda under den perioden. Från slutet av juni och till början av oktober håller de flesta parker stängt och denna resa går därför från mitten av oktober till slutet av juni.

Välkommen till bildvisning om våra Asienresor! »

pic1

Engelsk Guide

Läs mer
Ankomst Delhi

Ankomst till Indiens huvudstad Delhi. Delhi är en av Asiens största städer med ett myller av människor. Vi kommer starta äventyret med att direkt åka på en sightseeing och uppleva gamla Delhi. Här samsas magnifika moskéer och vackra tempel med fantastiska palats och moderna byggnader. Vi ser Röda fortet, basarer, triumfbågen India Gate och presidentpalatset bland mycket annat. Exotiska dofter, sprakande färger och allehanda ljud spär på intrycken och leder ibland till en kulturchock. Delhi är stort och mycket men spännande att få uppleva. Väl framme på hotellet checkar vi in och därefter väntar en första av många goda middagar.

Hotell: Lemon Tree eller liknande
Måltider: Middag

Agra

Vi äter frukost på hotellet och lämnar sedan Delhis brus för att åka söderut till Agra. Vi kommer under vår vistelse där besöka Agra Fort, ett palatskomplex som var stormogulernas huvudsakliga residens när Agra var huvudstad på 1500 och 1600-talen. Arkitekturen är fantastisk med stor detaljrikedom. Den främsta sevärdheten i Agra är dock Taj Mahal, utsett till ett av världens sju nya underverk och ett av Unescos världsarv. Det är ett mausoleum som mogulen Shah Jahan på 1600-talet byggde åt sin bortgångna favorithustru Mumtaz som han älskade och sörjde djupt. Den mycket vackra vita byggnaden gör sig bäst i soluppgång och solnedgång. Besöket här är en oförglömlig upplevelse som man bär med sig hela livet.

Hotell: Radisson Agra eller liknande
Måltider: Frukost, lunch, middag

Delhi

Under dagen återvänder vi till Delhi där vi har ytterligare en natt innan det är dags att ge sig ut i Indiens vildmark.

Hotell: Lemon Tree eller liknande
Måltider: Frukost, lunch, middag

 

Kaziranga

Nu är det dags att lämna storstäderna bakom oss för ett tag och i stället få njuta av Indiens fantastiska natur med allt den har att erbjuda. Vi flyger till Guwahati i nordöst. Guwahati är den största staden i den indiska delstaten Assam, känd för sin bördiga jord och då framförallt för alla teodlingar. Från Guwahati fortsätter vi med buss drygt 4 timmar österut. Vi kommer under dagen fram till vårt hotell som ligger i utkanten av Nationalparken Kaziranga på floden Bramaputras flodslätt längs foten av Himalaya. Vi har två heldagar framför oss i en av Indiens bästa nationalparker. Parken grundades redan i början av 1900-telet och har varit nationalpark i ca 50 år. Mest berömd är den för sitt bevarandeprogram av den indiska noshörningen, pansarnoshörningen. Arten var nästan utrotad på grund av tjuvjakt och habitatförlust men parken har vänt trenden och idag finns här en stor population. I Kaziranga ser vi i alla fall två av de stora fem, elefant och noshörning.

Hotell:  Infinity Resort Kaziranga
Måltider: Frukost, Lunch, middag

Kaziranga

Idag är det vår första heldag på vårt indiska safariäventyr. Efter en kopp varmt indiskt chai äntrar vi safaribilarna för att vara vid nationalparkens grindar innan gryningen. Kaziranga är, precis som många nationalparker i Indien, uppdelat i zoner för att sprida safaribilarna och därmed minska belastningen på det vilda. I Kaziranga finns tre zoner, vi besöker dem alla under våra fyra safariturer här. Väl inne i parken brukar det inte dröja länge förrän vi möter pansarnoshörningen. Den ser väldigt udda ut med sin tjocka hud som hänger veckad över kroppen. Vi kommer också stöta på den indiska elefanten, ett flertal arter hjortar, asiatisk vattenbuffel med sina imponerande horn och flera arter apor. Tigern har ett stort bestånd här men är liksom leoparden svår att se i den frodiga vegetationen. Efter några timmar i safaribil känns det skönt att komma tillbaka till lodgen och äta frukost.
Vi har några timmar till eget förfogande som avbryts av lunch, innan vi sätter oss i safaribilen igen mitt på eftermiddagen för vår andra safari som varar till skymningen.

Hotell:  Infinity Resort Kaziranga
Måltider: Frukost, lunch, middag

Kaziranga

Safari är alltid lika spännande, och oförutsägbart. Vad ska vi få se och vara med om idag? Vi har även idag två safariturer, en på morgonen och en på eftermiddagen. Kanske har vi tur och får se några av de mindre djuren i parken. Det kan vara myrkottar, indisk räv, guldschakal eller manguster. Fågellivet är rikt i parken med över 480 sedda arter. Längs Brahmaputra, på flodslätterna och i de fuktiga skogspartierna finns en stor variation med bland annat sjöfåglar som hägrar och storkar, majestätiska rovfåglar som örnar och gamar, spektakulära näshornsfåglar, vackra trappar och skimrande blåkråkor.

Hotell:  Infinity Resort Kaziranga
Måltider: Frukost, lunch, middag

Nagpur

Efter några dagar med mycket upplevelser och många nya intryck börjar vi denna dag i ett lite lugnare tempo. Morgonen är fri för egna aktiviteter innan det är dags att lämna fantastiska Kaziranga för nya spännande nationalparker. Vi beger oss till Guwahati varifrån vi flyger via Delhi till Nagpur, centralort på Deccan-platån i centrala Indien. Nu är vi nästan mitt i landet och staden är inkörsport till de allra bästa tigerparkerna. Övernattning i Nagpur.

Hotell: Le Meridien eller liknande
Måltider: Frukost, lunch, middag

Pench

Efter frukost åker vi buss norrut i knappt tre timmar tills vi kommer till Pench Nationalpark. Vi är nu i Kiplingland, där Rudyard Kipling hämtade inspiration till Djungelboken. Våra målarter här är ytterligare två av de stora fem. Gaur är en stor, massiv djungelbuffel där tjurarna kan bli över två meter höga, tre meter långa och väga över 1,5 ton. Den är en mäktig syn. Men något som är än mäktigare är tigern. Här i centrala Indien har vi störst chans att få se tiger, vi rör oss under torrtiden i trakter med relativt gles undervegetation då vatten bara finns i de större vattenhålen. Våra sinnen är hela tiden alerta, vi lyssnar efter varningsläten och tittar efter spår. Vi har många chanser att få se tiger. Innan vår safariresa är slut så hoppas vi ha fått känna adrenalinkicken man får av att uppleva världens största kattdjur vild i sin naturliga miljö, majestätisk som få. I Indien ökar tigerpopulationen och i Pench finns det gott om bytesdjur för dem. Vi har här också chans att se leopard och kanske även att få möta dhole – de asiatiska vildhundarna som i sitt beteende har mycket gemensamt med sina afrikanska kusiner. De lever i klangrupper, kommunicerar med högfrekventa ljud och är uthålliga och intelligenta jägare. Vi hinner med en kvällssafari när vi kommer fram till Pench. Efter resdag och safari smakar middagen extra gott.

Hotell: Pench Jungle Camp eller liknande
Måltider: Frukost, lunch, middag

Pench

Idag har vi en heldag i Pench med morgon- och kvällssafari. Här i centrala Indien har vi frukostpicknick med oss i safaribilen, den innebär en skön bensträckare. Vi möter axis- och sambarhjortar som är viktiga för oss när vi söker efter tigern, då deras varningsläten avslöjar den stora katten. Vi letar också tigerspår längs safarivägarna. I träden ovanför oss finns Kiplings Bandar-log, langurapor, som också de hjälper oss att hålla utkik och varna för Tigern. Langurerna är inom hinduismen heliga djur. Även om Pench inte kan mäta sig med Kazirangas fågelrikedom så har här setts cirka 300 arter. Så vi har mycket att titta på, både högt och lågt.

Hotell: Pench Jungle Camp eller liknande
Måltider: Frukost, lunch, middag

Pench – Kanha

Det är dags att lämna Pench och åka österut mot vackra Kanha Nationalpark. Vi har en resa på cirka tre timmar framför oss. Vi kommer fram till Kanha lagom för att hinna med en kvällssafari i parken. Kanha är en magnifik nationalpark med djungler av högstammig skog med varierande undervegetation som då och då avbryts av öppna områden av varierande storlek. Parken är en del av det stora sammanhängande djungelområde som finns här och där vi hittar den största tigerpopulationen i världen.

Hotell: Chitwan resort eller liknande
Måltider: Frukost, lunch, middag

Kanha

En fantastisk heldag väntar i Kanha Nationalpark med morgon- och kvällssafari. De öppna områdena är bra för oss då det är lätt att hitta djuren där. Vi ser grupper av hjortar och ibland gaur. Sambarhjorten, som är den största hjorten i den indiska djungeln, ser vi i små grupper eller enstaka individer. Axishjortarna ser vi ofta i större grupper, särskilt på eftermiddagarna när de samlas eller när de letar fallfrukt under träd där langurerna sitter och äter. Men langurerna vågar sig också ner på marken för att leta mat, dock alltid med någon eller några som håller utkik. Påfåglarna hörs och syns ofta, ibland med uppfällda plymer. Vi hör också kuckeliku i skogen, här finns vilda djungelhöns från vilka våra tamhöns härstammar. För att få vår lista på Indiens fem stora komplett så vill vi också se leoparden. Vi har haft chans att göra det i både Kaziranga och Pench och nu får vi det igen. Har vi inte sett den tidigare så hoppas vi nu få se detta mycket vackra men skygga kattdjur.

Hotell: Chitwan resort eller liknande
Måltider: Frukost, lunch, middag

Kanha

Även idag har vi en heldag i Kanha med morgon- och kvällssafari. I Kanha hoppas vi få möta flera nya bekantskaper i Indiens fantastiska djurvärld. Här finns läppbjörnen som är Baloos förebild. Den är inte helt lätt att se då den är nattaktiv men i skymningen letar vi lite extra efter den.  Här finns även strimmig hyena och  barasingahjort. Asiatisk vildhund, guldschakal och vildsvin finns också i parken. Och har vi inte tidigare stött på några reptiler så har vi även chans på arter som pytonorm och indisk kobra.

Hotell: Chitwan resort eller liknande
Måltider: Frukost, lunch, middag

Morgonsafari Kanha

På morgonen är det dags för resans sista safari. Även om adrenalinet alltid finns där på en safaritur, man vet ju aldrig vad som kan hända eller vad som ses, så har vi förmodligen sett så mycket nu att vi i alla fall lite kan luta oss tillbaka och verkligen njuta av turen. Det ska dock bli spännande att få se vilka djur det är som kommer och tar farväl för denna gång. Fyllda av fantastiska intryck och upplevelser packar vi ihop och åker till Nagpur för att flyga tillbaka till Delhi. Kontrasten mellan vår senaste vecka i Indiens vildmark och den pulserande Delhi är total.

Hotell: Lemon Tree eller liknande
Måltider: Frukost, lunch, middag

Hemresa till Skandinavien

Efter nästan två veckor i Indien är det dags att åka hem med mängder av nya minnen och upplevelser i bagaget. Vi blir körda till flygplatsen för att påbörja resan hem till Skandinavien.

Hotell

 • Infinity Resorts Kaziranga

  Infinity Resorts Kaziranga

  Vårt boende i Kazirangas nationalpark.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2024-11-01
plane-landing Hemkomst
2024-11-14
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
54 500 kr
price-kr Enkelrum
69 950 kr
plane-takeoff Avresa
2024-12-01
plane-landing Hemkomst
2024-12-14
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
54 500 kr
price-kr Enkelrum
69 950 kr
plane-takeoff Avresa
2025-01-01
plane-landing Hemkomst
2025-01-14
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
54 500 kr
price-kr Enkelrum
69 950 kr
plane-takeoff Avresa
2025-02-01
plane-landing Hemkomst
2025-02-14
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
54 500 kr
price-kr Enkelrum
69 950 kr
plane-takeoff Avresa
2025-03-01
plane-landing Hemkomst
2025-03-14
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
54 500 kr
price-kr Enkelrum
69 950 kr
plane-takeoff Avresa
2025-04-01
plane-landing Hemkomst
2025-04-14
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
54 500 kr
price-kr Enkelrum
69 950 kr
plane-takeoff Avresa
2025-05-01
plane-landing Hemkomst
2025-05-14
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
54 500 kr
price-kr Enkelrum
69 950 kr
plane-takeoff Avresa
2020-06-01
plane-landing Hemkomst
2025-06-14
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
54 500 kr
price-kr Enkelrum
69 950 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2024-11-01
plane-landing Hemkomst
2024-11-14
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
54 500 kr
price-kr Enkelrum
69 950 kr
plane-takeoff Avresa
2024-12-01
plane-landing Hemkomst
2024-12-14
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
54 500 kr
price-kr Enkelrum
69 950 kr
plane-takeoff Avresa
2025-01-01
plane-landing Hemkomst
2025-01-14
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
54 500 kr
price-kr Enkelrum
69 950 kr
plane-takeoff Avresa
2025-02-01
plane-landing Hemkomst
2025-02-14
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
54 500 kr
price-kr Enkelrum
69 950 kr
plane-takeoff Avresa
2025-03-01
plane-landing Hemkomst
2025-03-14
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
54 500 kr
price-kr Enkelrum
69 950 kr
plane-takeoff Avresa
2025-04-01
plane-landing Hemkomst
2025-04-14
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
54 500 kr
price-kr Enkelrum
69 950 kr
plane-takeoff Avresa
2025-05-01
plane-landing Hemkomst
2025-05-14
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
54 500 kr
price-kr Enkelrum
69 950 kr
plane-takeoff Avresa
2020-06-01
plane-landing Hemkomst
2025-06-14
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
54 500 kr
price-kr Enkelrum
69 950 kr

Avresedagarna ovan är exempel. Det går att ha avresa i stort sett varje dag. Det enda som man måste förhålla sig till är att Kanha har stängt på onsdagskvällarna. Det betyder att man måste börja safarin där på en torsdag, fredag, lördag eller söndag för att kunna göra sex safaris i följd och avresan måste anpassas till det.

Det går att korta ner resan och välja delar av den. Fråga Thabela Travel om mer information.

I priset ingår:

 • 13 nätter del i dubbelrum
 • Helpension alla dagar
 • Transporter, flygresor, inträden, nationalparksavgifter, kameraavgifter och utflykter enligt resebeskrivningen
 • Engelsktalande lokala specialistguider
 • Bagageservice
 • I Kaziranga, Pench och Kanha är det med engelsktalande safariguider
 • Engelsktalande kulturguider i Agra och Delhi
 • Vatten i bilen under dagarna
I priset ingår ej:
 • Internationella flyg och flygskatter
 • Dryck till måltiderna
 • Dricks
 • Visum till Indien, kostnad cirka USD 25

Priset är baserat på minst två deltagare. Vid fler än fyra deltagare kan priset bli lägre. Kontakta oss för mer information.

Observera att priserna är högre under jul och nyår samt under ljusfesten Diwali. 2024 börjar Diwaliveckan den 1 november. Fråga oss om priser för dessa datum.

Resan genomförs i en internationell grupp.

Klimatkompensera din resa. De flesta väljer 150 kr eller 250 kr. Det går även att välja ett högre belopp. Läs mer här

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället.  Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 7 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval Bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 14 dagar är 721 kr per person.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar safariresan – Indiens vildmark.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till Kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Liknande resor