• plane-takeoff
  • 2021-02-22
 • Längd: 13 dagar
 • price-icon Pris från: 43 950 kr
 • compas-iconSvensk guide

Indiens vildmark

Följ med på en unik safariresa som tar oss till Indiens vildmark. Detta är resan för oss som älskar djur och natur. Här gör vi allt för att lyckas se Indiens storvilt. Innan safariäventyret börjar på allvar så besöker vi fantastiska Indiens huvudstad New Delhi och UNESCO’s världsarvet Taj Mahal. Därefter är det safari för hela slanten. Vi tar oss till Kaziranga i öster där vi ser pansarnoshörning och elefant. Därefter besöker vi de centrala delarna som inspirerade Kipling när han skrev Djungelboken, här finns tigern.

Läs mer om våra rundresor med svensk guide här >>>

Välkommen till bildvisning om våra Asienresor! »

pic1

Svensk Guide

Läs mer
Avresa mot Indien

Avresa på eftermiddagen från Skandinavien mot New Delhi och Indien.

Agra

Ankomst på morgonen till Indiens huvudstad New Delhi. Vi äter frukost på hotellet och beger oss av mot Agra i buss. Vi ankommer i god tid för att se det fantastiska Taj Mahal i solnedgången. Detta mausoleum som mogulen Shah Jahan byggde åt sin bortgångna hustru Mumtaz som han älskade och sörjde. I dag är Taj Mahal både ett av Unescos världsarv och ett av de nya sju underverken. Besöket här är en oförglömlig upplevelse som man bär med sig hela livet. På kvällen njuter vi av en gemensam välkomstmiddag.

Hotell: Radisson Agra
Måltider: Frukost, lunch, middag

Delhi

Efter en välsmakande frukost besöker vi Red Fort i Agra som är ett imponerande palats från mogulernas tid i Indien. Här satt Shah Jahan i husarrest i slutet av sitt liv. Efter besöket på Red Fort återvänder vi till Delhi där vi hinner med en kort stadsrundtur.

Hotell: Pullman New Delhi
Måltider: Frukost, lunch, middag

 

Delhi och Kaziranga

Vi fortsätter vår resa med inrikesflyg till Guwahati i nordöst. Guwahati är den största staden i den indiska delstaten Assam, känd för sina the odlingar. Från Guwahati fortsätter vi med minibuss drygt 4 timmar till vårt hotell i utkanten av Nationalparken Kaziranga på floden Bramaputras flodslätt längs foten av Himalaya.

Hotell:  Infinity Resort Kaziranga
Måltider: Frukost, Lunch, middag

Kaziranga

Idag är vår första heldag på vårt indiska safariäventyr, efter en kopp varmt indiskt chai äntrar vi safaribilarna för att vara vid nationalparkens grindar innan gryningen. Kaziranga är, precis som många nationalparker i Indien, uppdelat i zoner för att sprida safaribilarna och därmed minska belastningen på det vilda. I Kaziranga finns tre zoner, vi besöker dem alla under våra fyra safariturer här. Väl inne i parken dröjer det inte länge förrän vi brukar möta Pansarnoshörningen eller den Enhornade Noshörningen som den också kallas. Under tiden i Kaziranga möter vi också den indiska elefanten. I Kaziranga finns den Asiatiska Vattenbuffeln med sina imponerande horn. Här finns också flera arter hjortar som den vackra Våtmarksbarasinghan och den lilla Svinhjorten. Tigern har ett stort bestånd här men är svår att se i den frodiga vegetationen. Efter några timmar i safaribil känns det skönt att komma tillbaka till lodgen och äta frukost.
Vi har några timmar till eget förfogande som avbryts av lunch, innan vi sätter oss i safaribilen igen mitt på eftermiddagen för vår andra safari som varar till skymningen.

Hotell:  Infinity Resort Kaziranga
Måltider: Frukost, lunch, middag

Kaziranga

Även idag har vi två safariturer. Fågellivet är rikt längs Bramaputra, på flodslätterna och i de fuktiga skogspartierna. Här finns örnar, gamar, pelikaner och den Stora Adjutanten, den afrikanska Maraboustorkens imponerande kusin för att nämna några. I skogspartierna möter vi indiska fasaner och biätare bland många andra.

Hotell:  Infinity Resort Kaziranga
Måltider: Frukost, lunch, middag

Nagpur

Vi lämna detta fantastiska Kaziranga för nya spännande nationalparker. Vi flyger till Nagpur, centralort på Deccan-platån i centrala Indien. Detta är inkörsporten det de allra bästa tigerparkerna.

Hotell: Radisson Blu
Måltider: Frukost, lunch, middag

Nagpur - Pench

Från Nagpur fortsätter vi med minibuss i knappt tre timmar till Pench Nationalpark. Vi är nu i Kiplingland, där Rudyard Kipling hämtade inspiration till Djungelboken som blivit känd genom flera filmer, även om filmerna skiljer sig en del från Kiplings och den verklighet vi möter. Våra målarter här, som vi ännu inte mött; Gaur – den imponerande djungelbuffeln, tjurarna kan väga över 1,5 ton och Tigern. Här i centrala Indien har vi störst chans att få se Tigern, vi rör oss under torrtiden med relativt gles undervegetation då vatten bara finns i de större vattenhålen. Vi har här en andra chans att se Leopard och kanske även att få möta Dhole – de indiska vildhundarna som i sitt beteende har mycket gemensamt med sina afrikanska kusiner. De lever i klangrupper, kommunicerar med högfrekventa ljud och är uthålliga och intelligenta jägare. Vi hinner med en kvällssafari när vi kommer fram till Pench.

Hotell: Vannraj Resort eller Jungle Camp
Måltider: Frukost, lunch, middag

Pench

Heldag i Pench med morgon- och eftermiddagssafari. Här i centrala Indien har vi frukostpicknick med oss i safaribilen, den innebär en skön bensträckare. Vi möter Axis- och Sambarhjortar som är viktiga för oss när vi söker efter Tigern, deras varningsläten avslöjar den stora katten, vi letar också tigerspår längs safarivägarna. I träden ovanför oss finns Kiplings Bandar-log, de Grå Langurerna, som också de hjälper oss att hålla utkik och varna för Tigern. Även här känns middagsvilan skön efter resdagen igår.

Hotell: Vannraj Resort eller Jungle Camp
Måltider: Frukost, lunch, middag

Pench – Kanha

Efter en morgonsafari avreser mot Kanha Nationalpark. Vi har en resa på strax under tre timmar framför oss där vår guide passar på att berätta om sina upplevelse i Kanha nationalpark. Vi kommer fram till Kanha lagom för att hinna med en promenad i närområdet innan det är dags för den indiska kvällsbuffén och läggdags.

Hotell: Tuli Hotel & Resort
Måltider: Frukost, lunch, middag

Kanha

Heldag i Kanha Nationalpark med morgon- och kvällssafari. Kanha är en magnifik nationalpark med djungler av högstammig skog med varierande undervegetation som då och då avbryts av öppna områden av varierande storlek där vi ser grupper av hjortar och ibland Gaur.

Tigerns favoritbyte – Sambarhjorten, som är den största hjorten i den indiska djungeln, ser vi i små grupper eller enstaka individer. Axishjortarna ser vi ofta i större grupper, särskilt på eftermiddagarna när de samlas eller när de letar fallfrukt under träd där Langurerna sitter och äter. Men Langurerna vågar sig också ner på marken för att leta mat, dock alltid med någon eller några som håller utkik. Påfåglarna hörs och syns ofta, ibland med uppfällda plymer. Vi hör också kuckeliku i skogen, här finns vilda Junglefowl som är tamhönsens ursprung. Men sinnena är hela tiden alerta, vi lyssnar efter varningsläten och tittar efter spår, det är Tigern vi hoppas på mest. Vi har många chanser att se Tigern, innan vår safariresa är slut så hoppas vi ha fått adrenalinkicken att uppleva världens största kattdjur Tigern i sin naturliga miljö.

Hotell: Tuli Hotel & Resort
Måltider: Frukost, lunch, middag

Kanha

Även idag har vi en heldag i Kanha med morgon- och eftermiddagssafari. I Kanha hoppas vi också på att få se Läppbjörnen som är Baloos förebild. Här finns även den vackra Hard-ground Barasinghanhjorten, som enda ställe i världen. På 70-talet var antalet individer nere på ca 100 men nu har den återhämtat sig något och vid senaste räkningen fann man ca 400 exemplar. Vi har ju redan mött kusinen ”Swamp Deer” det vill säga Våtmarksbarasinghahjorten uppe i Kaziranga.

Hotell: Tuli Hotel & Resort
Måltider: Frukost, lunch, middag

Kanha - Delhi

Efter frukost reser vi till Jabalpur för att ta flyget vidare till Delhi. Tillsammans med alla nya vänner avnjuter vi avskedsmiddag på hotellet och pratar om alla upplevelser vi har fått med oss.

Hotell: Pullman New Delhi
Måltider: Frukost, lunch, middag

Transfer till flygplatsen för hemresa till Skandinavien.

Måltider: Frukost

Hotell

 • Infinity Resorts Kaziranga

  Infinity Resorts Kaziranga

  Vårt boende i Kazirangas nationalpark.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2021-02-22
plane-landing Hemkomst
2021-03-06
calender Antal dagar
13 dagar
price-kr Del i dubbelrum
43 950 kr *
price-kr Enkelrum
54 450 kr *
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2021-02-22
plane-landing Hemkomst
2021-03-06
calender Antal dagar
13 dagar
price-kr Del i dubbelrum
43 950 kr
price-kr Enkelrum
54 450 kr
I priset ingår:
 • Flyg Stockholm/Göteborg/Köpenhamn–New Delhi – Stockholm/Göteborg/Köpenhamn
 • 12 nätter del i dubbelrum
 • Helpension alla dagar
 • Transporter, flygresor, inträden, nationalparksavgifter och utflykter enligt resebeskrivningen
 • Svensktalande professionell reseledning.
 • Engelsktalande lokala specialistguider.
 • Bagageservice och dricks till bärare.
 • Exklusivt informationspaket med karta och faktahäfte.
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Dessa är för närvarande cirka 3 650 kr. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen cirka 30 dagar innan avresa.
I priset ingår ej:
 • Visum till Indien, kostnad cirka 1 250 kr.

Klimatkompensera din resa. De flesta väljer 150 kr eller 250 kr. Det går även att välja ett högre belopp. Läs mer här

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället.  Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 6 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval Bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 14 dagar är 633 kr per person.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Liknande resor