Japan i körsbärsblomning

 • plane-takeoff
  • 2025-03-28
 • Längd: 11 dagar
 • price-icon Pris från: 55 450 kr
 • compas-iconSvensk guide

Japan i körsbärsblomning

Följ med på vår resa till Japan när körsbärsblomningen står som vackrast, och många vackra parker står i rosa blomsterskrud. I Japan är folket väldigt mån om sina traditioner och vi möts av kontraster när det uråldriga möter det ultramoderna. Under vår resa insuper vi den pulserande storstaden Tokyos atmosfär och vid det mytomspunna berget Fuji njuter vi av bedövande vacker natur. Vi besöker bergsstaden Takayama och förkovrar oss i den traditionella drycken sake. Under resan finns även möjlighet att följa med på utflykt till Hiroshima, dit vi åker på det världskända järnvägsnätet Shinkansen som anses ha världens punktligaste höghastighetståg.

Denna resa till Japan leds av en svensktalande specialistguide. Det går även att boka en rundresa med engelsktalande guide. Välj då om ni vill deltaga i en internationell grupp eller ha en privat resa för ert följe.

Liknande rundresor i Asien

pic1

Svensk Guide

Läs mer
Avresa mot Japan

Avresa från Sverige på eftermiddagen.

Ankomst Tokyo

Vi landar i Japans huvudstad Tokyo på kvällen. Tokyo räknas till en av världens största städer med cirka 37 miljoner människor. Här ryms alla bitar av den japanska kulturen och vi kan se traditionellt klädda geishor promenera längs avenyerna tillsammans med extravagant stylade tonåringar. De moderna glänsande skyskraporna kantar gatorna tillsammans med tempel och tehus. I slutet av mars blommar körsbärsblommorna och många av stadens vackra parker står i rosa blomsterskrud.

Hotell: Hotel Metropolitan
Måltider: –

Tokyo

Dagen ägnas åt att utforska några av Tokyo största sevärdheter. Helgedomen Meiji omgärdas av skog och längs vägen in till templet passerar vi genom stora portar som markerar övergången från det världsliga till det heliga. Sushi som är en populär japansk maträtt även här i Sverige måste testas under vår Japanresa. Lagom till lunch får vi lära oss att rulla sushi bestående av kokt rundkornigt ris som smaksätts med en vinägerblandning och kombineras med ingredienser som fisk eller skaldjur. Mätta och belåtna beger vi oss iväg till kejsarpalatset Imeperial Palace, som trots sin placering mitt bland Tokyos skyskrapor ger ett intryck av lugn. Templet Sensoji är ett färggrant buddhisttempel beläget i nöjesdistriktet Asakusa. Innan vi äter kvällens gemensamma middag besöker vi det välkända området Akihabara med neonskyltar och försäljning av elektronik.
Hotell: Hotel Metropolitan
Måltider: Frukost, lunch. middag

Berget Fuji

Vi lämnar storstaden Tokyo och beger oss mot Japans nationalberg Fuji i naturparken Hakone. Resan tar oss genom det japanska landskapet med vyer över Stilla havet. Fujis snötäckta topp är oftast täckt av moln, men under vår och höst har vi som bäst möjlighet att se toppen i klart väder. Med linbana åker vi över landskapet som bjuder på vacka vyer. Vi kryssar på den stilla kratersjön Ashi som omgärdas skogbeklädda kullar. Vi gör ett besök till Mount Fujis Subaru line 5th station som ligger på en 2300 meters höjd. Vi fortsätter sedan norrut till Nagano där vi övernattar.
Hotell: Hotel Buena Vista Matsumoto
Måltider: Frukost, lunch, middag

Takayama

Efter frukost fortsätter vår resa mot bergsstaden Takayama. På vår resa kommer vi att göra ett stopp vid slottet Matsumto, slottet räknas som en av Japans nationella skatter. Slottet är även känt som ”Kråkslottet” på grund av sin svarta färg. Takayama betyder höga berg, ett passande namn då staden ligger vid foten av det som kallas de Japanska Alperna. Stadens läge har gjort att den inte exploaterats på samma vis som många andra delar i landet. Det har bidragit till att staden har en välbehållen stadskärna som osar av historia. Väl på plats får vi en rundtur i staden där vi besöker den gamla guvernörsresidensen och den gamla stadsdelen. Här finns flera äldre sakebryggerier, sake är en alkoholhaltig dryck som är gjort av polerat ris. Vi besöker ett av bryggerierna. Sedan tar vi in på vårt hotellet som ligget vackert beläget nära Hida naturen och har varma källor att bada i, så kallade Onsenbad.
Hotell: Hotel Associa Takayama resort
Måltider: Frukost, lunch, middag

Kanazawa

Idag styr vi vår resa mot Kanazawa. På väg från Takayama till Kanazawa åker vi igenom Shirakawago, en liten by som är känd för sin traditionella byggnadsstil kallad gasshō-zukuri. Under Edo-perioden som sträckte sig mellan 1600-talet och slutet av 1800-talet var Kanazawa en av Japans viktigaste och rikaste städer. Här blomstrade kulturen och en fantastisk stad växte fram. I slutet av 1800-talet och i början av 1900-talet växte det nya moderna Japan fram och Kanazawa hann inte följa med i utvecklingen och hamnade därför i skuggan av många andra framgångsrika städer. Här kan du vandra runt och insupa historia i de gamla samuraj- och geisha-distrikten. Vid ankomst gör vi ett besök vid Kenrokuen Garden, trädgården räknas som en av Japans vackraste trädgårdar, marknaden Omicho och geisha-distriktet Higashi Chayagai.

Hotell: Ana Crown plaza Kanazawa
Måltider: Frukost, lunch

Kyoto

Kyoto kallas för Hana no Miyako, den blommande huvudstaden. Under vår och höst står staden i en färgsprakande kakafoni av blomster. Vi avnjuter en japansk teceremoni som omgärdas av den strängaste etikett, men ändå utförs med en fascinerande enkelhet. Vi åker vidare till Kiyomizu templet där vi får en vacker utsikt över Kyoto. På eftermiddagen promenerar vi runt i Gion-kvarteren, Kyotos geisha-kvarter. Geishor är traditionella japanska underhållare som utbildats i konstformer som musik, dans och poesi. Den japanska geishan är välrespekterad och att bli en geisha är en konstform och oerhört komplicerat. Gatorna i Gion kantas av restauranger, affärer och tehus där geishorna underhåller. Området är charmigt och gemytligt tack vare att husen här är låga och byggda av trä.
Hotel: Miyako Hotel Kyoto Hachijo
Måltider: Frukost, lunch

Kyoto - Hiroshima

Ledig dag i Kyoto. Välj mellan att ta det lugnt och strosa runt i Kyotos historiska kvarter, passa på att besöka den gyllene paviljongens tempel, Kinkakuji eller för den som önskar finns det möjlighet att boka en dagsutflykt till Hiroshima och ön Miyajima (extra kostnad tillkommer). Till Hiroshima, som ligger vackert vid havskusten, åker vi på Shinkansen som anses ha världens punktligaste höghastighetståg som kan nå en hastighet till upp emot 320km/timme. Till skillnad från andra japanska storstäder har inte Hiroshima någon tunnelbana, utan här har man istället satsat på spårvagnsnätet. Två av de spårvagnar som överlevde andra världskriget är fortfarande i bruk. Håll utkik efter Hiroden nr 651 och 652! Vi besöker Fredsparken med Genbaku Dome, den enda byggnaden som inte förstördes helt av atombomben som släpptes mitt över Hiroshimas centrum. Ön Miyajima är med på Unescos världsarvslista och här ser vi en av Japans mest fotograferade helgedomar, Itsukushima Jinja. Under högvatten ser den röda porten ut att stå ute i havet.
Hotell: Miyako Hotel Kyoto Hachijo
Måltider: Frukost

Kyto - Nara

Inte långt från Kyoto ligger den pittoreska staden Nara. Staden anses vara den japanska civilisationens vagga och sidenvägens slut. Många av stadens alla tempel är upptagna på Unescos världsarvslista. Vi stannar till vid stadsparken som är känd för sina frigående hjortar, och besöker det enorma trätemplet Todaiji som inhyser Japans största bronsstaty av Buddha. Japans vackra trädgårdar som är fyllda av symbolik innehåller alltid vatten, växter och stenar. Isuien trädgården som ligger i närheten av Todaiji templet är vackert anlagd och bevarad sedan Meiji-eran. Efter lunch får vi se helgedomen Fushimi Inari Shrine med sina tusentals rödmålade portar.
Hotell: Miyako Hotel Kyoto Hachijo

Måltider: Frukost, lunch, middag

Hemresa från Japan

Vi säger hejdå till Japan för den här gången och startar vår resa tillbaka till Sverige.
Hotell: –
Måltider: Frukost

Hemkomst

Ankomst till Sverige med många nya minnen i bagaget från vår resa till Japan.

Utflykter

 • Hiroshima

  Hiroshima

  Cirka två timmars resa från Kyoto når vi Hiroshima som ligger vackert vid havskusten. Vi besöker Fredsparken med Genbaku Dome, den enda byggnaden som inte förstördes helt av atombomben som släpptes mitt över Hiroshimas centrum.

Hotell

 • Hotel Metropolitan

  Hotel Metropolitan

  Hotel Metropolitan har ett idealiskt läge för att besöka alla de stora turistattraktionerna i Ikebukuro samtidigt som det går att njuta av hotellets fantastiska nattvy och det smakrika japanska köket.

 • Hotel Buena Vista

  Hotel Buena Vista

  Nära till centrum, trevlig personal och god mat finner vi på Hotel Buena Vista i Matsumoto, Nagano, vilka erbjuder en slående utsikt över de japanska alperna från sin franska restaurang på övervåningen.

 • Associa Takayama Resort

  Associa Takayama Resort

  Denna eleganta anläggning är utrustat med varma källor med en vacker utsikt över de norra alperna i Japan.

 • ANA Crowne Plaza Kanazawa

  ANA Crowne Plaza Kanazawa

  Detta lyxiga hotell ligger bekvämt beläget nära Kanazawas centrum. I närheten finns lokala sevärdheter såsom Ishikawa Confectionery Culture Center.

 • Miyako Hotel Kyoto Hachijo

  Miyako Hotel Kyoto Hachijo

  Denna moderna och gästvänliga anläggning fungerar som porten till Kyotos antika huvudstad och erbjuder en mängd olika restauranger där fantastiskt god mat gjord på lokala råvaror serveras.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2025-03-28
plane-landing Hemkomst
2025-04-07
calender Antal dagar
11 dagar
price-kr Del i dubbelrum
55 450 kr *
price-kr Enkelrum
59 950 kr *
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2025-03-28
plane-landing Hemkomst
2025-04-07
calender Antal dagar
11 dagar
price-kr Del i dubbelrum
55 450 kr
price-kr Enkelrum
59 950 kr

*Preliminärt program och pris. Kontakta Thabela Travel för mer information.

I priset ingår:

 • Flyg Stockholm-Tokyo // Osaka-Stockholm
 • Rum på hotell med god standard
 • Transporter, måltider, inträden och utflykter enligt resebeskrivning
 • Svensktalande professionell reseledning och lokala specialistguider
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen, cirka 30 dagar innan avresa

Tillägg:

 • Flyg från Köpenhamn 3700 kr*.
 • Utflykt till Hiroshima inkl. tågresa med Shinkansen 4 690 kr*.

I priset ingår ej:

 • Dryck till måltider
 • Dricks

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället.  Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 7 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval Bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 11 dagar är 593 kr per person.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Liknande resor