• plane-takeoff
  • 2020-03-19
 • Längd: 18 dagar
 • price-icon Pris från: 67 950 kr
 • compas-iconSvensk guide

Japan och Kina

Välkommen med på våra populära resor till Japan och Kina med svensk guide. En spännande resa som börjar med de finaste sevärdheterna i Japan, Solens rike. I Tokyo och Kyoto möts uråldriga traditioner med det ultramoderna samhället. Vi bor vid det mytomspunna berget Fuji och njuter av bedövande vacker natur. Fujis snötäckta topp är oftast täckt av moln, men under våren har vi som bäst möjlighet att se toppen i klart väder. Resan fortsätter till Kina, Mittens rike. Städerna Beijing och Xian imponerar med sina mäktiga sevärdheter som kejsarpalatset, kinesiska muren och terrakotta-armén. Naturen i Guilin räknas till Kinas vackraste med den smala floden som skär genom sockertoppsberg och skogsbeklädda dalar. Resan avslutas i den intensiva världsmetropolen Hong Kong.

Föredrar ni att resa på egen hand så skräddarsyr vi även resor till Japan och Kina enligt era önskemål.

Välkommen till bildvisning om våra Japanresor! »

pic1

Svensk Guide

Läs mer
Avresa mot Japan

Flyg från Skandinavien mot Japan.

Ankomst Tokyo

Vi landar i Japans huvudstad på morgonen. Tokyo räknas till en av världens största städer med cirka 37 miljoner människor, men faktum är att ingen riktigt vet hur många som bor i Tokyo. Här ryms alla bitar av den japanska kulturen och vi kan se traditionellt klädda geishor promenera längs avenyerna tillsammans med extravagant stylade tonåringar. De moderna glänsande skyskraporna kantar gatorna tillsammans med tempel och tehus. I slutet av mars är det vanligt att körsbärsblommorna blommar och många av stadens vackra parker står i rosa blomsterskrud. Vi börjar vår Japanvistelse med ett besök till Odaiba-distriktet. Odaiba är en konstgjord ö i Tokyobukten dit många Tokyobor åker för att roa sig. Här finns museum, nöjesfält, parker och fantastisk shopping. På kvällen äter vi gemensam middag.

Hotell: Grand Prince Hotel Takanawa
Måltider: Middag

Tokyo

Förmiddagen ägnas åt att utforska några av Tokyo största sevärdheter. Helgedomen Meiji uppfördes till Japans 122:e kejsare Mutsuhito (som tog sig namnet Meiji) och kejsarinnan Shokens ära. Helgedomen omgärdas av skog och längs vägen in till templet passerar vi genom stora portar som markerar övergången från det världsliga till det heliga. Templet Sensoji är ett färggrant buddhisttempel beläget i nöjesdistriktet Asakusa. Mitt bland Tokyos skyskrapor hittar vi en lugn oas, den stora vackra trädgården Imperial Palace East Garden. Här ligger kejsarpalatset som omringas av dramatiska vallgravar och traditionella japanska hus. Under eftermiddagen får vi lära oss att göra sushi. Sushi är en japansk maträtt bestående av kokt rundkornigt ris som smaksätts med en vinägerblandning och kombineras med andra ingredienser, vanligen fisk eller skaldjur.

Hotell: Grand Prince Hotel Takanawa
Måltider: Frukost, lunch

Tokyo – Fuji – Hakone

Vi lämnar storstaden Tokyo och beger oss mot Japans nationalberg Fuji i naturparken Hakone. Resan tar oss genom det japanska landskapet med vyer över Stilla havet. Fujis snötäckta topp är oftast täckt av moln, men under vår och höst har vi som bäst möjlighet att se toppen i klart väder. Vi kryssar på den stilla kratersjön Ashi som omgärdas skogbeklädda kullar. Vyn från kratersjön Ashi med berget Fuji i bakgrunden har blivit en klassisk symbol för Hakone. Vi gör ett besök till Mount Fujis Subaru line 5th station som ligger på en 2300 meters höjd. Vi checkar in på vårt hotell som erbjuder en fin utsikt över Fuji från entrén. Det finns även ett traditionellt onsen på hotellet. Onsen betyder ”varma källor” på japanska och är en definition av ett japanskt spa.

Hotell: Tominoko Hotel
Måltider: Frukost, lunch, middag

Hakone – Kyoto

Vi går ombord Shinkansen, Japans snabbtåg, och avlägger en sträcka på närmare 30 mil på två timmar innan vi når Kyoto. Kyoto kallas för Hana no Miyako, den blommande huvudstaden. Under vår och höst står staden i en färgsprakande kakafoni av blomster. Vi avnjuter en japansk teceremoni som omgärdas av den strängaste etikett, men ändå utförs med en fascinerande enkelhet. Vi åker vidare till Kiyomizu templet där vi får en vacker utsikt over Kyoto. På eftermiddagen promenerar vi runt i Gion-kvarteren, Kyotos geisha-kvarter. Geishor är traditionella japanska underhållare som utbildats i konstformer som musik, dans och poesi. Den japanska geishan är välrespekterad och att bli en geisha är en konstform och oerhört komplicerat. Gatorna i Gion kantas av restauranger, affärer och tehus där geishorna underhåller. Området är charmigt och gemytligt tack vare att husen här är låga och byggda av trä.

Hotell: Miyako Hotel Kyoto Hachijo
Måltider: Frukost, lunch

Kyoto – Nara

Dagen börjar med ett besök på templet Kinkakuji, den gyllene paviljongens tempel. Templet är beläget i historiska delen av Kyoto och upptaget på Unescos världsarvslista. Förutom bottenvåningen och taket är paviljongen helt täckt i bladguld. Inte långt från Kyoto ligger den pittoreska staden Nara. Staden anses vara den japanska civilisationens vagga och sidenvägens slut. Många av stadens alla tempel är upptagna på Unescos världsarvslista. Vi stannar till vid stadsparken som är känd för sina frigående hjortar, och besöker det enorma trätemplet Todaiji som inhyser Japans största bronsstaty av Buddha.

Hotell: Miyako Hotel Kyoto Hachijo
Måltider: Frukost, lunch, middag

Kyoto – Hiroshima

Ledig dag i Kyoto. Välj mellan att ta det lugnt och strosa runt i Kyotos historiska kvarter eller för den som önskar finns det möjlighet att boka en dagsutflykt till Hiroshima och ön Miyajima (ingår ej). Två timmars resa från Kyoto når vi Hiroshima som ligger vackert vid havskusten. Till skillnad från andra japanska storstäder har inte Hiroshima någon tunnelbana, utan här har man istället satsat på spårvagnsnätet. Två av de spårvagnar som överlevde andra världskriget är fortfarande i bruk. Håll utkik efter Hiroden nr 651 och 652! Vi besöker Fredsparken med Genbaku Dome, den enda byggnaden som inte förstördes helt av atombomben som släpptes mitt över Hiroshimas centrum. Ön Miyajima är med på Unescos världsarvslista och här ser vi en av Japans mest fotograferade helgedomar, Itsukushima Jinja. Under högvatten ser den röda porten ut att stå ute i havet.

Hotell: Miyako Hotel Kyoto Hachijo
Måltider: Frukost

Kyoto – Peking

Vi lämnar Japan och flyger mot mittens rikes huvudstad, Peking. I Peking flödar kommersen och vi checkar in på vårt centralt belägna hotell. Till middagen bjuds vi självklart på pekinganka. Vi får uppleva en av Kinas häftiga akrobatikshower.

Hotell: Novotel Peace Hotel
Måltider: Frukost, middag

Peking stadsrundtur

Idag gör vi en stadsrundtur i den myllrande och mäktiga staden Peking. Vi besöker de klassiska sevärdheterna som Himmelska fridens torg med huvudingången till Den förbjudna staden. Efter lunch på en lokal restaurang besöker vi himmelens tempel som omgärdas av vackra trädgårdar. Här träffas lokalbefolkningen för att bland annat motionera sina burfåglar, utöva tai chi och spela schack. Kejsaren ansågs vara himmelens son och det var i himmelens tempel som han gjorde sina offer. I kontrast till det moderna Peking breda gator och höghus finns rester från ett annat Peking kvar. Vi bjuds in till en familj som bor här och får möjlighet att lära oss mer om det vardagliga livet för en familj i Peking.

Hotell: Novotel Peace Hotel
Måltider: Frukost, lunch

Peking – Kinesiska muren

Dagsutflykt till en av vår världs största sevärdheter, kinesiska muren. Muren började byggas redan 600 år före vår tideräkning och är över 6 000 kilometer lång, vilket betyder 15 % av jordens omkrets. Kinesiska murens slutfördes under Ming dynastin, 1368-1644. Ming dynastin har efterlämnat de största och mest kända byggnaderna i dagens Kina, som förbjudna staden och himmelens tempel. Syftet med kinesiska muren var att skydda riket från fienden i norr. Vi fascineras över hur muren sträcker sig som en slingrande drake längs dalar och kullar. Det är en otrolig upplevelse att promenera på Kinesiska muren!

Hotell: Novotel Peace Hotel
Måltider: Frukost, lunch

Peking – Xian

Vid lunchtid avgår vårt flyg till Xian som i över tusen år och genom elva dynastier var Kinas huvudstad. På vår transfer till hotellet passerar vi den långa stadsmuren som omgärdar Xian. Muren är den bäst bevarade stadsmur som vi kan se i dagens Kina. På Shanxi provinsmuseum får vi lära oss om den kinesiska historien och se en konstsamling som sträcker sig från 14 000 år tillbaka i tiden fram till den sista kinesiska dynastin, Qing, 1644-1911.

Hotell: Grand Noble Hotel
Måltider: Frukost, lunch

Xian – Terrakottaarmén

Mest känt är Xian för sin terrakotta-armé. Armén består av över 1000 välbehållna terrakottasoldater, över 2 000 år gamla. Armén upptäcktes av en slump år 1974 och räknas idag till ett av 1 900-talets främsta arkeologiska fynd. Det som gör terrakotta-armén så unik är inte bara det stora antalet av terrakottasoldater, utan att varje soldat skiljer sig åt med olika ansiktsuttryck och kroppshållningar. Till middag bjuds vi på förtrollande dans och musikföreställning från Tang dynastin.

Hotell: Grand Noble Hotel
Måltider: Frukost, lunch, middag

 

Xian – Guilin

Flyg till Guilin. Redan under landningen kan vi ana naturens skönhet. Vi ser de dramatiska sockertoppsbergen som sträcker sig mot himlen och en smal flodådra som genomskär det sagolika landskapet. Efter middagen får vi en säregen upplevelse när vi deltar i nattfiske på Lifloden. Nattfisket här är en tusenårig konst där man fiskar med skarvar.

Hotell: Guilin Waterfall Hotel
Måltider: Frukost, middag

Sagolik natur i Guilin

Vi tillbringar dagen med att njuta och uppleva den vackra naturen i Guilin. Vi gör en kryssning på Lifloden och passerar stilla sockertoppsberg, skogbeklädda kullar och de risfält som breder ut sig över de branta dalgångarna.

Hotell: Guilin Waterfall Hotel
Måltider: Frukost, lunch

Guilin – Hong Kong

Vi lämnar Guilin, och beger oss vidare mot en av Kinas spännande städer, nämligen Hong Kong. Ankomst till Hong Kong på kvällen.

Hotell: Novotel Hong Kong Nathan Road
Måltider: Frukost

Hong Kong

Idag gör vi en stadsrundtur och bekantar oss med Kowloon-sidan av Hong Kong. Vi besöker blomstermarknaden, Stanley Market och Tin Hua templet. Vi besöker även Hong Kong-sidan och ”the Peak”, där vi får en vidunderlig utsikt över denna fascinerande stad. Det är en stad som bjuder på gammal och ny historia, och en spännande blandning av väster- och österlandet. I Aberdeen får vi en inblick i hur livet ser ut för befolkningen som fortfarande bor på sina husbåtar enligt gamla traditioner. Från fiskeläget åker vi ut med en lokal båt, sampan.

Hotell: Novotel Hong Kong Nathan Road
Måltider: Frukost

Hong Kong

Ledig dag i Hong Kong. Vi avnjuter en heldag i den här fantastiska staden innan vi på kvällen äter en trevlig avskedsmiddag och transporteras vidare till flygplatsen för avresa mot Skandinavien strax efter midnatt.

Hotell: Nattflyg
Måltider: Frukost, middag

Hemkomst från Hong Kong

Ankomst till Skandinavien på morgonen med många nya minnen i bagaget.

Utflykter

 • Hiroshima

  Hiroshima

  Cirka två timmars resa från Kyoto når vi Hiroshima som ligger vackert vid havskusten. Vi besöker Fredsparken med Genbaku Dome, den enda byggnaden som inte förstördes helt av atombomben som släpptes mitt över Hiroshimas centrum.

Hotell

 • Novotel Hong Kong Nathan Road Kowloon

  Novotel Hong Kong Nathan Road Kowloon

  Detta hotell har perfekt läge på Nathan Road i livliga Kowloon. På promenadavstånd nås köpcentrum, restauranger och marknader som Ladies market och kvällsmarknaden Jade market. På hotellet finns en mysig bar med live-underhållning och en trevlig restaurang ...

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2020-03-19
plane-landing Hemkomst
2020-04-05
calender Antal dagar
18 dagar
price-kr Del i dubbelrum
67 950 kr
price-kr Enkelrum
79 950 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2020-03-19
plane-landing Hemkomst
2020-04-05
calender Antal dagar
18 dagar
price-kr Del i dubbelrum
67 950 kr
price-kr Enkelrum
79 950 kr

I priset ingår:

 • Flyg Stockholm/Göteborg/Köpenhamn -Tokyo // Osaka-Beijing // Hong Kong-Stockholm/Göteborg/Köpenhamn
 • Inrikesflyg inom Kina
 • Rum på tre till femstjärnigahotell
 • Transporter, måltider, inträden och utflykter enligt resebeskrivning
 • Svensktalande professionell reseledning och lokala specialistguider
 • Bagageservice och dricks till bärare, lokalguider och chaufförer
 • Informationspaket med faktahäfte
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen, cirka 30 dagar innan avresa

I priset ingår ej:

 • Visum till Kina

Utflykten till Hiroshima kostar 3 500SEK. Engelsk guide.

Klimatkompensera din resa. De flesta väljer 150 kr eller 250 kr. Det går även att välja ett högre belopp. Läs mer här

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället.  Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 6 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval Bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 18 dagar är 747 kr per person.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Liknande resor