• plane-takeoff
  • 2022-02-12
  • 2022-11-05
 • Längd: 15 dagar
 • price-icon Pris från: 35 450 kr
 • compas-iconSvensk guide

Laos, Kambodja och Vietnam

Följ med på en oförglömlig resa till Laos, Kambodja och Vietnam med svensk guide. Det här är en fantastisk möjlighet att utforska Indokina på nära håll. Möt munkar klädda i sina saffransgula traditionella dräkter i det stillsamma Laos. Upplev världsarvsstaden Luang Prabang, de miljoner elefanternas kungadöme. Fängslas av Kambodjas motsägelsefulla historia. Lockas av det bortglömda djungeltemplet Angkor Wat. Res i Vietnam till Mekongflodens delta där vi besöker fruktträdgårdar och spektakulära flytande marknader. Resan avslutas i den pulserande storstaden Ho Chi Minh (Saigon) med avskedsmiddag på floden.

Thabela Travels resor i Laos, Kambodja och Vietnam leds av en svensktalande specialistguide.

Välkommen till bildvisning om våra resor till Laos, Kambodja och Vietnam »

Afrika | Asien | Oceanien | Sydamerika | Nordamerika

pic1

Svensk Guide

Läs mer
Avresa mot Indokina

Äntligen är det dags att börja vår resa till Laos, Kambodja och Vietnam. Avresa sker på eftermiddagen från Skandinavien mot Laos.

Ankomst till Luang Prabang

Vi landar på eftermiddagen i den lilla staden Luang Prabang i norra Laos, som 1995 blev upptagen på Unescos världsarvslista. Staden är vackert belägen mitt i ett grönskande landskap omgiven av berg och Mekongfloden. Beundra de över 30 vackra templen som tagna ur en saga och den välbevarade franska arkitekturen. Eftermiddagen är ledig. Vi bor centralt nära nattmarknaden och sevärdheter. Välkomstmiddag på kvällen där vi får upptäcka det laotiska kökets läckerheter.

Hotell: Meung Thong Hotel
Måltider: Middag

Rundtur i Luang Prabang

Första morgonen på vår resa i Laos börjar med en god frukost och efter frukosten besöker vi det kungliga palatset som numera är nationalmuseum. Vi besöker Wat Xieng Thong, betraktat som ett av stadens vackraste tempel, med sina svepande tak som går långt ner mot marken. Efteråt beger vi oss ner till flodbanken och går ombord på den väntande båten, som tar oss ut inte bara på en avkopplande färd på den mäktiga Mekongfloden, utan i lika hög grad på en spännande odyssé. Vi får på nära håll se byar med minoritetsfolk, risodlingar och orörd natur. Vi kommer snart fram till de heliga Pak Ou grottorna, platsen för de tusentals buddhafigurer som under århundraden placerats av de troende buddhisterna. Vi äter en gemensam lunch. Längs vägen stannar vi också till vid en liten by där vi får inblick i livet på landsbygden. Byn är känd för tillverkning av handgjort papper.

Hotell: Meung Thong Hotel
Måltider: Frukost, lunch

Luang Prabang – munkar och landsbygd

Vi går upp i tidig gryning och beskådar den mest förtrollande händelsen i Luang Prabang. Dagligen samlas hundratals munkar i soluppgången för att i tyst procession röra sig längs gatorna för att samla offergåvor från de lokala byborna. Buddhismen har ett starkt fäste i Laos och många menar att religionen enar landet. Vi beger oss tillbaka till vårt hotell och äter frukost på hotellets terrass. Naturen i Laos är mäktig och naturtillgångarna likaså. Vi besöker Tad Kuang Si, där ett vackert kaskadvattenfall forsar över kalkstensklipporna ner mot de turkosfärgade dammarna. Ett svalkande dopp passar bra innan vi avnjuter vår medhavda picknicklunch. På återfärden stannar vi till vid en liten by för att träffa ett av Laos minoritetsfolk, Hmong-folket, som har specialiserat sig på tygapplikationer. Vi har möjlighet att vandra omkring i byn för att se hur de bor och lever. Ledig eftermiddag och kväll.

Hotell: Meung Thong Hotel
Måltider: Frukost, picknicklunch

Flyg till Siem Reap - Angkor

Vi har en ledig förmiddag i Laos, innan vi reser vidare från Laos till grannlandet Kambodja. På plats i Kambodja inkvarterar vi oss på ett ljuvligt kolonialhotell som ligger i Siem Reap. Staden ligger i närheten av den magnifika tempelstaden Angkor. När äventyrarna på 1800-talet återupptäckte den glömda huvudstaden, som var helt dold i den täta djungeln, stod det snart klart att man gjort en av världshistoriens största upptäckter. Vår första kväll i Kambodja avnjuter vi en gemensam middag på en trevlig trädgårdsrestaurang.

Hotell: Victoria Hotel
Måltider: Frukost, middag

Angkor Wat

Idag är det dags att resa till Angkor Wat och Angkor Thom som en dagsutflykt. Angor Wat är det största av världens alla tempel. Det tog 30 år att uppföra och tros vara ett gravtempel åt kungen. Angkor Thom är templet som har över 200 leende Buddha-ansikten. Med tuk tuk (en mopedtaxi med baksäte) besöker vi Elefantterrassen, Leprakungens terrass och det stora Bayontemplet. På kvällen njuter vi av en läcker middag där vi får se de undersköna Apsaradanserna.

Hotell: Victoria Hotel
Måltider: Frukost, lunch, middag

Ta Prohm - Spitler School

Vi börjar morgonen med att besöka Ta Prohm, templet som till stora delar har lämnats i sitt naturliga tillstånd. Omsluten av djungeln, med sina labyrinter av gångar och arkader överväxta med rötter, lianer och massiva fikusträd. Templet uppfördes 1186 och har sedan dess trollbundit besökarna med sin mystik. Vi beger oss sedan ut på landsbygden för att besöka Spitler School som Thabela Travel stödjer. Längs vägen passerar vi betande vattenbufflar och risfält. Trots att det finns statliga skolor i Kambodja, måste föräldrarna själva ofta betala för skolmaterial och uniformer, vilket medför att många inte har råd att låta sina barn gå i skolan. Barnen tvingas istället att arbeta. Tack vare skolan Spitler kan barn från fattiga byar kring Siem Reap få kostnadsfri utbildning. Fri eftermiddag. Annars kan man följa med på ett besök hos Les Artisans d’ Angkor, ett konstprojekt där traditionen att hugga i sten och snida i trä förs vidare.

Hotell: Victoria Hotel
Måltider: Frukost, lunch

Siem Reap till Phnom Penh

Morgonen är ledig innan vi lämnar Siem Reap och reser med buss till Phnom Penh. På vägen besöker vi Skun Village där man kan prova att äta friterade spindlar och vi gör också ett lunchstopp. På kvällen når vi Kambodjas huvudstad Phnom Penh. Många beskriver Phnom Penh lyriskt – som ett österns Paris– och att staden ser ut som Bangkok för 20 år sedan men i mycket mindre skala. Vi bor på Sun & Moon Hotel som ligger i närheten av shopping, restauranger och sevärdheter. På kvällen åker vi ut till hamnen för en unik middagsupplevelse med utsikt över Phnom Penhs gator och Mekongfloden.

Hotell: Sun & Moon Hotel
Måltider: Frukost, lunchpaket, middag

Phnom Penh nutidshistoria

Vi besöker de kungliga palatsen och dess vackra parker som byggdes 1866 av kung Norodom. Här ligger den berömda Silver Pagoden där den 90 kilo tunga guldbuddhan som är täckt med 9 584 diamanter finns. Resten av dagen ägnas åt Kambodjas mörka nutidshistoria. Vi besöker både Toul Sleng museet och Killing Fields. Toul Sleng var tidigare ”Toul Svay Prei High School” men kom under Pol Pots tid att omvandlas till ett fängelse. Härifrån transporterades fångarna efter tortyr och förhör till Cheung Ek, som senare kom att kallas just för Killing Fields. Ledig eftermiddag.

Hotell: Sun & Moon Hotel
Måltider: Frukost

Phnom Penh – Ho Chi Minh

Efter frukost har vi fri tid innan vi åker transfer till flygplatsen för att resa till Ho Chi Minh, Vietnams största stad – tidigare kallad Saigon. När vi landat och checkat in på hotellet besöker vi Notre Dame katedralen med sina två höga klocktorn. Katedralen byggdes under den franska ockupationen 1863-1880 och man importerade röda tegelstenar från Marseille. Sedan besöker vi det centrala huvudpostkontoret som är byggd i charmig kolonialstil, det känns som att man flyttas tillbaka till början av 1900-talets europeiska tågstationer.

Hotell: Prince Sai Gon hotel
Måltider: Frukost, middag

Ho Chi Minh - Cu Chi tunnlarna

Efter frukost besöker vi Cu Chi tunnlarna som är ett otroligt underjordiskt tunnelsystem. Tunnlarna täcker ett område bestående av nästan 25 mil och sträckte sig tidigare från Ho Chi Minh City till den kambodjanska gränsen. Här bodde som mest 16 000 människor från Sydvietnams Nationella befrielsefront, FNL. För den som vill uppleva livet under jord finns det möjlighet att klättra ner under marken och gå igenom några av tunnlarna. Efter lunch gör vi en stadsrundtur i Ho Chi Minh och besöker Independence Palace och krigsmuséet. På kvällen åker vi på en kryssning och äter middag ombord.

Hotell: Prince Sai Gon hotel
Måltider: Frukost, lunch, middag

Ho Chi Minh - Can Tho

Efter frukost lämnar vi Ho Chi Minh och reser mot Mekongdeltat. På vägen dit besöker vi Cao Dai templet. Religionen Cao Dai grundades på 1920-talet i Vietnam och har även politiskt nationella inslag. Efteråt besöker vi Cai Be flytande marknad. Öarna här brukar kallas fruktöar då nästan alla som bor här främst jobbar med fruktodling. Vi provsmakar självklart några av de exotiska frukterna som odlas här, som till exempel rambutan, mango och papaya. Efteråt gör vi ett besök i den familjeägda fabriken som gör kokosnötsgodis och en annan som tillverkar rispapper. Vi avnjuter en lokal lunch och fortsätter sedan med båt till Vinh Long, där vi reser med buss till dagens slutmål Can Tho.

Hotell: Victoria Can Tho Resort
Måltider: Frukost, lunch

Cai Rang flytande marknad

Efter frukost åker vi på en båttur och besöker den flytande marknaden i Cai Rang. Marknaden som funnits i över 100 år tog sin början innan det fanns väl utbyggda vägar. Floddeltat blev då en naturlig mötespunkt för lokalborna att träffas och bedriva handel. Här hittar man allt från frukt och mat, till vanliga varor som behövs i hushållet. Atmosfären är livlig och en upplevelse i sig. Efteråt besöker vi Ba Congs fruktträdgård som är en av de största i Can Tho. Eftermiddagen fri innan vi äter en gemensam middag.

Hotell: Victoria Can Tho Resort
Måltider: Frukost, middag

Avresa

Morgonen är fri innan vi checkar ut mitt på dagen och blir hämtade av vår buss, som tar oss tillbaka till staden Ho Chi Minh. Vi äter en gemensam middag innan vi transporteras till flygplatsen, där vi tar vårt sena nattflyg hem till Skandinavien.

Hotell: –
Måltider: Frukost, middag

Hemkomst från Asien

Idag är vi tillbaka i Skandinavien med många oförglömliga minnen i bagaget, från vår resa i Laos, Kambodja och Vietnam.

Hotell

 • Victoria Angkor Resort and Spa Hotel

  Victoria Angkor Resort and Spa Hotel

  I hjärtat av staden Siem Reap ligger Victoria Resort and Spa Hotel som räknas till ett av stadens exklusivaste och bästa hotell. Här möts det orientaliska lugnet med kolonial charm. På hotellet finns tre restauranger med ett uppskattat och välrekommenderat ...

 • Victoria Can Tho Resort

  Victoria Can Tho Resort

  Denna fyrstjärniga anläggning ligger i ett lugnt område i Can Tho City och har ett fantastiskt läge vid Hau-flodens strand. Där förenas kolonial arkitektur med moderna bekvämligheter. Anläggningen omges av exotiska trädgårdar, där du kan koppla av medan du ...

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2022-02-12
plane-landing Hemkomst
2022-02-26
calender Antal dagar
15 dagar
price-kr Del i dubbelrum
35 450 kr
price-kr Enkelrum
43 950 kr
plane-takeoff Avresa
2022-11-05
plane-landing Hemkomst
2022-11-19
calender Antal dagar
15 dagar
price-kr Del i dubbelrum
35 450 kr *
price-kr Enkelrum
43 950 kr *
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2022-02-12
plane-landing Hemkomst
2022-02-26
calender Antal dagar
15 dagar
price-kr Del i dubbelrum
35 450 kr
price-kr Enkelrum
43 950 kr
plane-takeoff Avresa
2022-11-05
plane-landing Hemkomst
2022-11-19
calender Antal dagar
15 dagar
price-kr Del i dubbelrum
35 450 kr
price-kr Enkelrum
43 950 kr

*Preliminärt pris för rundresan i Laos, Kambodja och Vietnam. Vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

I priset ingår:

 • Flyg Stockholm/Köpenhamn–Luang Prabang-Siem Reap. Phnom Penh-Saigon-Stockholm/Köpenhamn.
 • Rum på tre till fyrstjärniga hotell
 • Transporter, måltider, inträden och utflykter enligt resebeskrivning
 • Svensktalande professionell reseledning och lokala specialistguider
 • Bagageservice och dricks till bärare, lokalguider och chaufförer
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen, cirka 30 dagar innan avresa

Visum till Laos kostar cirka 30USD och till Kambodja cirka 20USD och ordnas på plats.

Flyg från/till Göteborg kan ordnas mot ett tillägg.

Klimatkompensera din resa. De flesta väljer 150 kr eller 250 kr. Det går även att välja ett högre belopp. Läs mer här

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället.  Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 6 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval Bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 15 dagar är 640 kr per person.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan – Laos, Kambodja och Vietnam.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Tilläggsresor

Phu Quoc sol och bad

Phu Quoc sol och bad

Ett utmärkt tillfälle för avkoppling ges på Vietnams paradisö Phu Quoc som är en tropisk idyll och en pärla bland Asiens många resmål. Ön erbjuder regnskog, pittoreska fiskebyar och långa vita stränder med turkosblått vatten samt palmer som ger välbehövlig skugga. Eftersom vattnet...

Phu Quoc sol och bad

Ett utmärkt tillfälle för avkoppling ges på Vietnams paradisö Phu Quoc som är en tropisk idyll och en pärla bland Asiens många resmål. Ön erbjuder regnskog, pittoreska fiskebyar och långa vita stränder med turkosblått vatten samt palmer som ger välbehövlig skugga. Eftersom vattnet är så kristallklart bjuder också snorkling och dykning på fina upplevelser.

 • Phu Quoc

  Phu Quoc

  Vi njuter av lata dagar på stranden. Havet runt ön är som gjort för att snorkling eller för dykning. Den största delen av Phu Quoc är en nationalpark som erbjuder gott om aktiviteter. Tempot på ön är avslappnat och ett besök på den lokala marknaden är att rekommendera. Phu Quoc är den största ön i Vietnam och ligger längst ner i söder när Kambodja.

   

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2019-11-25
plane-landing Hemkomst
2019-11-30
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
från 4 450 kr kr
price-kr Enkelrum
kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2019-11-25
plane-landing Hemkomst
2019-11-30
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
från 4 450 kr kr
price-kr Enkelrum
kr

I priset ingår:

Hotell med frukost

Middag första dagen

Transport från/till flygplatsen

Inrikes flygbiljetter, Can Tho – Phu Quoc och Phu Quoc – Ho Chi Minh (ekonomiklass VN Airlines)

 

I priset ingår ej:

Reseförsäkring & Vietnamesiskt visum

Dryck

Dricks

Svensk färdledning

Personliga utgifter

Tidig inchecknings- och sen utcheckningsavgift på hotellet

Allt annat som inte nämns i programmet

 

Alla priser är preliminära, enligt dagens valuta samt dagens flygskatter.

Försämrade vägförhållande, problem med fordon och försenade flygavgångar kan vara några av orsakerna till justeringar i reserutten. Vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

Liknande resor