Laos, Kambodja och Vietnam

 • plane-takeoff
  • 2018-11-11
 • Längd: 15 dagar
 • price-icon Pris från: 34 950 kr
 • compas-iconSvensk guide

Laos, Kambodja och Vietnam

Resor Laos Kambodja Vietnam med svensk guide: Följ med på en oförglömlig resa genom Indokina. Möt munkar klädda i sina saffransgula traditionella dräkter i det stillsamma Laos. Upplev världsrarvstaden Luang Prabang, de miljoner elefanternas kungadöme. Fängslas av Kambodjas motsägelsefulla historia. Lockas av de bortglömda djungeltemplen Angkor i Siam Reap. I Vietnam vid Mekongflodens delta besöker vi fruktträdgårdar och spektakulära flytande marknader. Resan avslutas i den pulserande storstaden Saigon. Nytt för i år är att även Thailand ingår med stadsruntur i Bangkok och tid för shopping.

 

Välkommen till bildvisning om våra Asienresor! »

Afrika | Asien | Oceanien | Sydamerika | Nordamerika

pic1

Svensk Guide

Läs mer
Avresa mot Indokina

Avresa på eftermiddagen från Skandinavien mot Bangkok.

Ankomst till Bangkok

Ankomst till Bangkok vid lunchtid. Eftermiddagen är ledig. Vi bor centralt nära shoppinggallerier och sevärdheter. Välkomstmiddag på kvällen.

Hotell: Mercure Bangkok Siam
Måltider: Middag

Stadsrundtur Bangkok - ankomst Laos

Stadsrundtur i Bangkok, även kallad Änglarnas stad. I Grand Palace med dess överdådiga prakt står landets heligaste Buddhafigur. Vi passerar palatset som används vid stadsbesök och ceremonier eftersom Kung Bhumibol med familj har flyttat norrut. När vi landar i Laos uppenbarar sig Luang Prabang likt en hägring. Där Mekongfloden slingrar sig fram och de oändliga teakskogarna är som tätast, möter vi juvelen i Sydostasien, där lugnet och harmonin fått råda. Utsedd av Unesco som mänsklighetens kulturarv och bland globetrotter känd som den sista utposten av det orörda och jungfruliga Indokina. Här blandas välbevarad fransk arkitektur med över 30 sagolika tempel. När solen går ner samlas vi för att upptäcka det laotiska kökets läckerheter.

Hotell: My Dream Boutique Resort
Måltider: Frukost, middag

Luang Prabang – stadsrundtur

Efter frukosten fortsätter vi vår stadsrundtur till det kungliga palatset som numera är nationalmuseum. Vi besöker Wat Xieng Thong, betraktat som ett av stadens vackraste tempel, med sina svepande tak som går långt ner mot marken. Vi beger oss ner till flodbanken och går ombord på den väntande båten som nu tar oss ut inte bara på en avkopplande färd på den mäktiga Mekongfloden utan i lika hög grad på en spännande odyssé. Vi får på nära håll se byar med minoritetsfolk, risodlingar och orörd natur. Vi kommer snart fram till de heliga Pak Ou grottorna, platsen för de tusentals buddhafigurer som under århundraden placerats av de troende buddhisterna. Vi äter en gemensam lunch. Längs vägen stannar vi också till vid en liten by där vi får inblick i livet på landsbygden. Byn är känd för tillverkning av handgjort papper.

Hotell: My Dream Boutique Resort
Måltider: Frukost, lunch

Luang Prabang – munkar och landsbygd

I tidig gryning går vi upp och beskådar den mest förtrollande händelsen i Luang Prabang. Vid soluppgången samlas dagligen hundratals munkar i sina saffransgula dräkter för att i tyst procession röra sig längs gatorna för att samla offergåvor från de lokala byborna. Buddhismen har ett starkt fäste i Laos och många menar att religionen enar landet, bybor med stadsbor, höglandet med låglandet. Vi beger oss tillbaka till vårt hotell och äter frukost på hotellets terrass. Naturen i Laos är mäktig och naturtillgångarna likaså. Vi besöker Tad Kuang Sii, som med sitt kaskadvattenfall forsar över kalkstensklipporna ner mot de turkosfärgade dammarna. Ett svalkande dopp passar bra innan vi njuter vår medhavda picknick lunch. På återfärden stannar vi till vid en liten by för att träffa ett av Laos minoritetsfolk, Hmong folket. Hmong-folket har specialiserat sig på tyg-applikationer och vi har möjlighet att vandra omkring i byn för att se hur Hmong-folket bor och lever. Ledig eftermiddag och kväll.

Hotell: My Dream Boutique Resort
Måltider: Frukost, lunch

Flyg till Siam Reap – Angkor

Vi har en ledig förmiddag i Laos innan vi tar farväl av landet och flyger till grannlandet Kambodja. Vi inkvarterar oss på ett ljuvligt kolonialhotell som ligger vid byn Siem Reap. Byn ligger i närheten av den magnifika tempelstaden Angkor. När äventyrarna på 1800-talet återupptäckte den glömda huvudstaden, som var helt dold i den täta djungeln, stod det snart klart att man gjort en av världshistoriens största upptäckter. Vår första kväll i Kambodja avnjuter vi en gemensam middag på en trevlig trädgårdsrestaurang.

Hotell: Victoria Hotel
Måltider: Frukost, middag

Siam Reap – Angkor

Vi börjar morgonen med att besöka Ta Prohm, templet som till stora delar har lämnats i sitt naturliga tillstånd. Omsluten av djungeln, med sina labyrinter av gångar och arkader överväxta med rötter, lianer och massiva fikusträd. Templet uppfördes 1186 och har sedan dess trollbundit besökarna med sin mystik. Vi fortsätter till den storslagna forna huvudstaden Angkor Thom. Vi börjar med att besöka Elefantterrassen, Lepra kungens terrass och det stora Bayontemplet. Templet, som med sina över 200 leende Buddha- ansikten, har av PJ de Beerski beskrivits som “godliness in the majesty and the size, mystery in the expression”. Efter en lunch på en lokal restaurang besöker vi Les Artisans d’ Angkor, ett konstprojekt där traditionen att hugga i sten och snida i trä förs vidare. På kvällen njuter vi av en läcker middag där vi får se de undersköna Apsaradanserna.

Hotell: Victoria Hotel
Måltider: Frukost, lunch, middag

Spitler School

På morgonen ger vi oss av till landsbygden, längs vägen passerar vi betande vattenbufflar och risfält. Vi gör ett studiebesök på Spitler School som Thabela Travel stödjer. Trots att det finns statliga skolor i Kambodja så måste föräldrarna själva ofta betala för skolmaterial och uniformer. Det här medför att många kambodjaner inte har råd med att låta sina barn gå i skolan och barnen tvingas istället att arbeta. Tack vare skolan Spitler kan barn från fattiga byar kring Siem Reap få kostnadsfri utbildning samt skolmaterial. Efter lunch beger vi oss tillbaka till tempelområdet och besöker det älskade Banteay Srei, även kallat kvinnornas citadell. Avslutningsvis ägnar vi oss åt Angkor Wat, det största av världens alla tempel med en volym motsvarande den av Cheops pyramiden i Egypten. Angkor Wat skiljer sig från andra Khmertempel genom att det riktar sig åt väster. Det tog 30 år att uppföra och tros vara ett gravtempel åt kungen – inspirerat av 1100-talets hinduism. Templet har sedan dess varit bebott av buddhistiska munkar och är mycket välbevarat.

Hotell: Victoria Hotel
Måltider: Frukost, lunch

Siam Reap flyg till Phnom Penh

Det är en kort flygtur och på eftermiddagen landar vi i huvudstaden Phnom Penh. Många beskriver Phnom Penh lyriskt – som ett österns Paris– och att staden ser ut som Bangkok för 20 år sedan men i mycket mindre skala.

Hotell: Sunway Hotel
Måltider: Frukost, lunch

Phnom Penh nutidshistoria

Vi besöker de kungliga palatsen och dess vackra parker som byggdes 1866 av kung Norodom. Här ligger den berömda Silver Pagoden, vars golv är täckt med 5 000 silverplattor! Silver Pagoden inrymmer även den 90 kilo tunga guldbuddha som är täckt med 9 584 diamanter! Resten av dagen ägnas åt Kambodjas mörka nutidshistoria. Vi besöker både Toul Sleng museet och Killing fields. Toul Sleng var tidigare ”Toul Svay Prei high school” men kom under Pol Pots tid att omvandlas till ett fängelse. Härifrån transporterades fångarna efter tortyr och förhör till Cheung Ek som senare kom att kallas just för Killing Fields. Ledig eftermiddag. På kvällen tar vi oss med tuk tuk (en mopedtaxi med baksäte) och besöker Foreign Correspondents’ Club, i folkmun även kallad FCC eller bara the ”F”. Den legendariska baren slog upp portarna på 1970-talet när de Röda Khmererna intog Phnom Penhs gator. Runt FCCs bar samlades journalister, fotografer och diplomater från världens alla hörn. Här utbyttes skvaller och nyheter i en tid när internationell information först nådde omvärlden veckor senare. Vi upplever historiens vingslag och serveras här en middag. Från takterrassen har vi utsikt över Phnom Penhs gator och Mekongfloden.

Hotell: Sunway Hotel
Måltider: Frukost, middag

Phnom Pehn – Vietnam – flytande marknad

Vi tar oss ner till den Vietnamesiska gränsen och reser mot Mekongdeltats största stad Can Tho som även erbjuder Vietnams bästa marknader både på land och till havs. Här bildar Mekong en naturlig reservoar som reglerar vattenflödet i det mäktiga och bördiga Mekongdeltat längre ner mot kusten. Det skapar goda förutsättningar för fruktodlingar och fiskuppfödning. Staden Can Tho har tack vare sitt centrala läge blivit en stor handelsplats i regionen. Bönderna kommer hit från hela Mekongdeltat med allt från små båtar till större husbåtar för att sälja sina grödor. På eftermiddagen kan vi uppleva en mycket speciell rusningstrafik då det på floden kryssar fram hundratals små båtar som ska ta sig hem från sina arbeten.

Hotell: Victoria Can Tho Resort
Måltider: Frukost, lunch

Mekongfloden – Can Tho – Saigon

Tidig morgon ger vi oss ut för att uppleva hur de flytande marknaderna startas upp. Med en båt tar vi oss ut till små flytande byar och marknader där folket lever i symbios med vattnet. Öarna här brukar kallas fruktöar då nästan alla som bor här främst jobbar med fruktodling. Vi provsmakar självklart några av de exotiska frukter som odlas här som till exempel rambutan, mango och papaya. Vi lämnar Can Tho för att bege oss mot storstaden Saigon. Vi äter en gemensam lunch längs vägen och tar en bensträckare i en bonsai trädgård där vi avnjuter en kopp vietnamesiskt te innan vi når Saigon.

Hotell: Saigon Prince Hotel
Måltider: Frukost, lunch

Saigon – Cu Chi Tunnlarna

Efter lunch på en lokal restaurang besöker vi Cu Chi tunnlarna som är ett otroligt underjordiskt tunnelsystem. Tunnlarna täcker ett område bestående av nästan 25 mil och sträckte sig tidigare från Ho Chi Minh City till den kambodjanska gränsen. Här bodde som mest 16 000 människor från Sydvietnams Nationella befrielsefront, FNL. För den som vill uppleva livet under jord finns det möjlighet att klättra ner under marken och gå genom några av tunnlarna.

Hotell: Saigon Prince Hotel
Måltider: Frukost, lunch

Saigon

På eftermiddagen beger vi oss ut för att upptäcka Saigon. Staden sjuder av liv och längs vägen från vårt centralt belägna hotell passerar vi gator där några få bilister trängs med oräkneliga motorcyklister och oräkneliga cyklister. Vi börjar med att besöka Återföreningspalatset som tidigare var hem till presidenten Thieu och hans föregångare. Idag är palatset ett museum och vi har möjlighet att se presidentens före detta privata rum och det så kallade krigsrummet där den sydvietnamesiska ledningen styrde sina trupper. Det var den 30e april 1975 som nord vietnamesiska tanks krossade återföreningspalatsets grindar, Saigon hade fallit och kriget var över. Efter lunch gör vi ett besök på Krigsminnesmuseet som tidigare kallades ”Museum of American War Crimes” men ett namnbyte ansågs nödvändig då den tidigare titeln ansågs stötande för turister. På sen kväll flyg tillbaka mot Skandinavien.

Måltider: Frukost, middag

Hemkomst från Asien

Hemkomst till Skandinavien på förmiddagen.

Hotell

 • Victoria Angkor Resort and Spa Hotel

  Victoria Angkor Resort and Spa Hotel

  I hjärtat av staden Siem Reap ligger Victoria Resort and Spa Hotel som räknas till ett av stadens exklusivaste och bästa hotell. Här möts det orientaliska lugnet med kolonial charm. På hotellet finns tre restauranger med ett uppskattat och välrekommenderat ...

 • Victoria Can Tho Resort

  Victoria Can Tho Resort

  Denna fyrstjärniga anläggning ligger i ett lugnt område i Can Tho City och har ett fantastiskt läge vid Hau-flodens strand. Där förenas kolonial arkitektur med moderna bekvämligheter. Anläggningen omges av exotiska trädgårdar, där du kan koppla av medan du ...

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2018-11-11
plane-landing Hemkomst
2018-11-25
calender Antal dagar
15 dagar
price-kr Del i dubbelrum
34 950 kr
price-kr Enkelrum
42 550 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2018-11-11
plane-landing Hemkomst
2018-11-25
calender Antal dagar
15 dagar
price-kr Del i dubbelrum
34 950 kr
price-kr Enkelrum
42 550 kr

I priset ingår:

 • Flyg Stockholm/Köpenhamn–Luang Prabang-Siem Riep-Saigon-Stockholm/Köpenhamn
 • Inrikesflyg inom Kambodja
 • Rum på tre till fyrstjärniga hotell
 • Transporter, måltider, inträden och utflykter enligt resebeskrivning
 • Svensktalande professionell reseledning och lokala specialistguider
 • Informationspaket med faktahäfte
 • Bagageservice och dricks till bärare, lokalguider och chaufförer
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen, cirka 30 dagar innan avresa

I priset ingår ej:

 • Dryck till måltid

Flyg från/till Göteborg kan ordnas mot ett tillägg.

Vi reserverar oss för eventuella hotellbyten, till hotell med lika standard.

Visum till Laos kostar cirka 30USD och till Kambodja cirka 20USD och ordnas på plats.

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället.  Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 6 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval Bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 15 dagar är 621 kr per person.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

 

Tilläggsresor

Phu Quoc sol och bad

Phu Quoc sol och bad

Ett utmärkt tillfälle för avkoppling ges på Vietnams paradisö Phu Quoc som är en tropisk idyll och en pärla bland Asiens många resmål. Ön erbjuder regnskog, pittoreska fiskebyar och långa vita stränder med turkosblått vatten samt palmer som ger välbehövlig skugga. Eftersom vattnet...

Phu Quoc sol och bad

Ett utmärkt tillfälle för avkoppling ges på Vietnams paradisö Phu Quoc som är en tropisk idyll och en pärla bland Asiens många resmål. Ön erbjuder regnskog, pittoreska fiskebyar och långa vita stränder med turkosblått vatten samt palmer som ger välbehövlig skugga. Eftersom vattnet är så kristallklart bjuder också snorkling och dykning på fina upplevelser.

 • Phu Quoc

  Phu Quoc

  Vi njuter av lata dagar på stranden. Havet runt ön är som gjort för att snorkling eller för dykning. Den största delen av Phu Quoc är en nationalpark som erbjuder gott om aktiviteter. Tempot på ön är avslappnat och ett besök på den lokala marknaden är att rekommendera. Phu Quoc är den största ön i Vietnam och ligger längst ner i söder när Kambodja.

   

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
från 3 450 kr kr
price-kr Enkelrum
kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
från 3 450 kr kr
price-kr Enkelrum
kr

I priset ingår:

Hotell med frukost

Middag första dagen

Transport från/till flygplatsen

Inrikes flygbiljetter, Can Tho – Phu Quoc och Phu Quoc – Ho Chi Minh (ekonomiklass VN Airlines)

 

I priset ingår ej:

Reseförsäkring & Vietnamesiskt visum

Dryck

Dricks

Svensk färdledning

Personliga utgifter

Tidig inchecknings- och sen utcheckningsavgift på hotellet

Allt annat som inte nämns i programmet

 

Alla priser är preliminära, enligt dagens valuta samt dagens flygskatter.

Försämrade vägförhållande, problem med fordon och försenade flygavgångar kan vara några av orsakerna till justeringar i reserutten. Vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

Liknande resor