• plane-takeoff
  • 2020-10-16
 • Längd: 12 dagar
 • price-icon Pris från: 31 450 kr
 • compas-iconSvensk guide

Borneo

Resor Borneo regnskog: Följ med till denna mytomspunna ö som består av höga berg, artrik regnskog och inbjudande stränder. Den fantastiska regnskogen härbärgerar många spännande djurarter, varav flera är utrotningshotade. De charmiga orangutangerna, de spektakulära näsaporna och det rika fågellivet blir några av våra möten under resan. För att upptäcka så mycket djurliv som möjligt beger vi oss in i nationalparker, ut på floder och högt upp i träden. På södra Borneo möter vi ibanfolket. De visar oss hur man jagar med blåsrör och pilar, och vi får se deras traditionella långhus.

Thabela Travels resor Borneo regnskog leds av en guide med specialistkunskap

Välkommen till bildvisning om våra Borneoresor »

Läs blogg från tidigare Borneoresa »

pic1

Svensk Guide

Läs mer
Avresa mot Borneo

Avfärd från Sverige med bekväma Singapore Airlines på förmiddagen.

Singapore stadsrundtur

Vi landar i Singapore på morgonen och beger vi oss direkt ut på en stadsrundtur som visar oss runt i den spännande staden. Singapore började sin karriär som en malajisk fiskeby, men är idag ett av världens rikaste länder trots sin begränsade storlek. Den kulturella mångfalden är stor efter många sekler av olika styren. Vi avnjuter en välkomstlunch tillsammans samt besöker botaniska trädgården med sina många, vackra orkidér. På eftermiddagen finns ledig tid och tillfälle att vila ut efter resan. Vårt hotell ligger centralt nära Clarke Quay och inom gångavstånd till Marina Bay.

Hotell: Park Regis
Måltider: Lunch

Ankomst Borneo. Kota Kinabalu stadsrundtur

På morgonen flyger vi vidare till Borneo och Kota Kinabalu som är delstaten Sabahs huvudstad, där vi inleder med en stadsruntur. Den lokala marknaden har tydliga influenser från Filipinerna, det bor havszigenare längs kusten och det finns över 30 olika etniska folk i Sabahs bergiga skogar. Här är det lätt att ta sig runt till fots. Under vår rundtur får vi se vackra tempel och moskéer, marknader och den välkända vattenbyn.

Hotell: Promenade Hotel
Måltider: Frukost, lunch

Nationalparken Kinabalu

Idag beger vi oss till nationalparken Kinabalu. Parken grundades som en av Malaysias första nationalparker 1964 och är ett Unesco världsarv sedan år 2000. Efter en färd rakt in i parkens hjärta gör vi en naturpromenad och ser på de tusentals arter av orkidéer, rhododendron och endemiska fåglar som finns här. Regionen har en exceptionell variation av flora och fauna tack vare sina varierade nivåer och gynnsamma klimat. Kanske har vi tur och det blommar en Rafflesia i området. Rafflesian är världens största blomma. Efter lunch fortsätter vi tillbaka till Kota Kinabalu.

Hotell: Promenade Hotel
Måltider: Frukost, lunch

Tropisk ö med sköna bad

Förmiddagen är ledig för egna strövtåg i Kuta Kinabalu. Mitt på dagen gör vi en båtfärd till paradisön Sepanggar Island.  Här äter vi vår lunch och tillbringar eftermiddaget med att snorkla bland korallerna i det kristallklara vattnet, sola, bada eller bara koppla av i djungelträdens skugga.

Hotell: Promenade Hotel
Måltider: Frukost, lunch

Kota Kinbalu - Kuching

Nu drar vi bokstavligen dit pepparn växer. På morgonen flyger vi till Kuching för att fortsätta till Batang Ai, en vacker resa längs risfält, pepparplantager och lokala byar. Resan tar circa fem timmar. Ju längre inåt land vi reser desto närmare kommer vi Iban-folket, ett folk som fortfarande enligt uråldriga traditioner lever i långhus och för inte så länge sedan kunde kalla sig huvudjägare. Vi stannar i en liten stad på vägen för lunch. Sista sträckan reser vi sjövägen och kommer fram till det hotellet Aiman Batang Ai Resort, som är byggt på traditionellt sätt med långhus. Hotellet är vackert beläget mitt i djungeln med härlig utsikt över det omkringliggande vattnet.

Hotell: Aiman Batang Ai Resort
Måltider: Frukost, lunch, middag

Besök hos ibanfolket i långhus

Idag beger vi oss ut på floderna igen. Vi reser med långbåt för att träffa Ibanfolket, traktens traditionella befolkning som fortfarande delvis lever enligt sina uråldriga levnadssätt. Ibanfolket levde förr som skräckinjagande pirater och huvudjägare, men de har numera sadlat om till fiske, jakt och jordbruk för att kunna försörja sig. Många bor kvar i sina låghus och vi välkomnas till byarna av ceremoniella dansare, ackompanjerade av trummor, tuak och risvin. Vi förevisas hur man jagar med blåsrör och pilar innan det blir dags att börja vår resa tillbaka.

Hotell: Aiman Batang Ai Resort
Måltider: Frukost, lunch, middag

Batang Ai - Kuching

Efter frukost påbörjar vi resan tillbaka mot Kuching. Vi gör ett stopp på vägen och äter en trevlig lunch. Vid ankomst till Kuching beger vi oss ut på en stadsrundtur för att utforska den tilltalande lilla staden. Den Vite Rajan, eller Rajan av Sarawak, var en brittisk äventyrare vid namn James Brooke som vid mitten av 1800-talet styrde över det agrara samhället. Platsen hade börjat spira och han höll djungelstammarna i schack. Titeln gick i arv ända fram till andra världskriget. På stadsrundturen får vi se de kinesiska kvarteren, templen, promenera längs floden som leder till museer och basarer med ursprungsbefolkningens vackra tyger, vävda korgar och primitiva konstföremål.

Hotell: Grand Margeritha Hotel
Måltider: Frukost, lunch

Orangutangcenter och Sarawak Kulturby

Efter frukost besöker vi Sarawaks Rehabiliteringscenter för orangutanger. Orang-utan betyder bokstavligen ”mannen från skogen” och näst efter människan är orangutangerna naturens klokaste individer. Detta har tyvärr inte hjälpt dem från hot såsom skogsskövling och jakt. Sarawaks rehabiliteringscenter för utsatta djur återanpassar däggdjur och fåglar i liten skala till vilt liv. Vi ser orangutanger som svingar sig i träden i skogarna runt centret. Efter lunch beger vi oss till Sarawaks motsvarighet till Skansen, Sarawak Cultural Village. Här presenteras de olika etniska gruppernas sätt att bo och leva i en mycket tilltalande och prisbelönt miljö.

Hotell: Grand Margeritha Hotel
Måltider: Frukost, lunch

 Bako National Park

 

Efter en tidig frukost beger vi oss till Nationalparken Bako National Park. De sju olika ekosystemen, tillsammans med miljoner år av konstant erosion har gett Bakoregionen sin unika geografiska landskap. Nationalparken är den äldsta nationalparken i Sarawak och ger en utmärkt introduktion till områdets djur- ochnaturliv. Parken myllrar av liv, från små kryp på marken till apor och fåglar i trädtopparna. Har vi tur får vi syn på näsapan. Näsapan är endemisk för Borneo och den är lätt att känna igen med sin långa stora näsa, sin brandgula päls och stora mage. Näsapan lever nära vattendrag och är en duktig simmare. Det är en fascinerande syn att få se dem hoppa från trädens grenar och landa i floden med ett stort magplask. Den är dock mycket skygg och kan vara svår att få en glimt av.

Hotell: Grand Margeritha Hotel
Måltider: Frukost, lunch

Avresa Kuching

Förmiddagen ledig tid sedan äter vi en trevlig avskedslunch innan vi blir hämtade för att åka till flygplatsen.

Hotell:
Måltider: Frukost, lunch

Hemkomst från Borneo

Vi anländer till Skandinavien på förmiddagen.

Hotell

 • Aiman Batang Ai Resort

  Aiman Batang Ai Resort

  Hotellet är beläget i utkanten av en frodig regnskog i Sawarak. Det finns en tennisbana på området, en motionsslinga samt en utomhuspool. Gästerna kan njuta av lugnet som rådet på hotellet.

 • Singapore Park Regis

  Singapore Park Regis

  Ett mycket uppskattat hotell med utmärkt centralt läge. Några minuters promenad bort ligger Nationalmuseet, Singapore Art Museum och shoppingkvarteren. Det finns även gott om restauranger i närområdet.

 • Promenade Hotel

  Promenade Hotel

  Detta hotell ligger i hjärtat av Kota Kinabulu city endast några minuters promenad från Oceanus Waterfront Mall. Hotellet har en stor utomhuspool och vackra vyer över Sydkinesiska havet och öarna i närheten - The Tunku Abdul Rahman Park. 

 • Grand Margherita Hotel

  Grand Margherita Hotel

  Grand Margherita erbjuder boende vid floden i centrala Kuching, bredvid shoppingcentret Sarawak Plaza. Hotellet har en utomhuspool, 4 matställen och ett spa. Gratis Wi-Fi och gratis fast internet finns i alla rum. Grand Margherita Hotel ligger 2 minuters p...

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2020-10-16
plane-landing Hemkomst
2020-10-27
calender Antal dagar
12 dagar
price-kr Del i dubbelrum
31 450 kr
price-kr Enkelrum
36 700 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2020-10-16
plane-landing Hemkomst
2020-10-27
calender Antal dagar
12 dagar
price-kr Del i dubbelrum
31 450 kr
price-kr Enkelrum
36 700 kr

I priset ingår:

 • Direktflyg från Stockholm eller Köpenhamn till Singapore t/r
 • Flyg Singapore-Kuta Kinabalu-Kuching-Singapore
 • Rum på tre till femstjärniga hotell (Aiman Batang Ai Resort är det enda trestjärniga hotellet. Se info ovan under rubriken Hotell)
 • Transporter, måltider, inträden och utflykter enligt resebeskrivning
 • Svensktalande professionell reseledning och lokala specialistguider
 • Informationspaket
 • Bagageservice och dricks till bärare, lokalguider och chaufförer
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen, cirka 30 dagar innan avresa.

Flyg från/till Göteborg kan ordnas mot ett tillägg.

Klimatkompensera din resa. De flesta väljer 150 kr eller 250 kr. Det går även att välja ett högre belopp. Läs mer här.

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället. Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 6 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 12 dagar är 533 kr per person.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Tilläggsresor

Papua Nya Guinea

Papua Nya Guinea

Vi flyger med privata plan in i den täta djungeln för att nå otillgängliga områden. På Papua Nya Guinea är både den djupa djungeln och de kulturella traditionerna helt unika för vår jord. Här lever vissa folkslag fortfarande som på sten­åldern. I Taridalen lever hulifolket som är...

Papua Nya Guinea

Vi flyger med privata plan in i den täta djungeln för att nå otillgängliga områden. På Papua Nya Guinea är både den djupa djungeln och de kulturella traditionerna helt unika för vår jord. Här lever vissa folkslag fortfarande som på sten­åldern. I Taridalen lever hulifolket som är kända för sina vackert dekorerade peruker. I den avlägsna höglandsdjungeln spanar vi efter den exotiska paradisfågeln. Jan Hasselberg kommer att vara vår ciceron. Tack vare Jan, som känner befolkningen, blir vi kungligt välkomnade och generöst invigda i deras traditioner med mystiska ritualer och danser. Hans bok om Papua Nya Guinea handlar om Tufi och där får vi träffa de papuaner som har kommit honom nära. Läs mer om resan här 

Liknande resor