• plane-takeoff
  • 2019-02-28
 • Längd: 12 dagar
 • price-icon Pris från: 28 950 kr
 • compas-iconSvensk guide

Sri Lanka

Följ med på en av våra resor till Sri Lanka. Landet som välsignats med grönskimrande berg och teplantager. Koloniala städer och orörd djungel. Vi besöker romantiska buddhisttempel med saffransgula munkar. Dessutom blir det safari i två nationalparker för att spana efter elefanter, leoparder och bufflar. Den storslagna utsikten från Lilla Adams Peak lämnar ingen oberörd. Det mest slående på Sri Lanka är det färgstarka folket och vänligheten som vi möts av överallt på vår resa. Det blir även tid för härliga bad i Indiska Oceanen.

Thabela Travels resor till Sri Lanka leds av en svensktalande guide.

Välkommen till bildvisning om våra rundresor till Sri Lanka!

pic1

Svensk Guide

Läs mer
Avresa mot Sri Lanka

Avresa på eftermiddagen från Skandinavien.

Colombo

På morgonen landar vi på Sri Lanka, ön som möter oss med värme direkt från start. Nyfikna beger vi oss ut från flygplatsen för att tillsammans utforska den gröna ön. Resan inleds med en stadsrundtur i huvudstaden Colombo, där får vi se imponerande historiska byggnader och en stad som håller på att moderniseras. Vi fortsätter längs kusten söderut till staden Galle där klassisk holländsk arkitektur möter oss i en tropisk inramning. Vi tar in på vårt hotell och får en stunds vila innan vi samlas för en gemensam välkomstmiddag på kvällen.

Hotell: Amari Galle
Måltider: Lunch, Välkomstmiddag

Galle

Efter frukost är det dags att utforska staden, som är mest känt för sitt Galle Fort. Det byggdes av portugiserna på sent 1500-tal, som sedan togs över av holländarna. När vi promenerar på gatorna i det gamla fortet ser vi europeiska influenser blandas med det sydasiatiska, där det idag finns restauranger och kaféer. Här ges fri tid att strosa runt och på egen hand inta dagens lunch. Även resten av dagen är fri för egna aktiviteter. Kanske vill du passa på att utforska någon av de närliggande stränderna.

Hotell: Amari Galle
Måltider: Frukost

Sinharaja regnskog

Vi lämnar det mysiga Galle, för en dag i regnskogen då vi besöker Sinharaja. Till fots tar vi oss ut på en lättare vandring genom det gröna landskapet som är fullt av klätterväxter och höga träd. I Sinharaja njuter vi av ostörd regnskog och av många sällsynta och endemiska växter. Sinharajas mycket höga grad av biologisk mångfald har lett till att det är ett UNESCO världsarv. På vår vandring stannar vi upp och lär oss mer om fågelarter och om de olika arter fjärilar som finns registrerade här. Vi intar en god lunch och återvänder till vårt hotell i Galle.

Hotell: Amari Galle
Måltider: Frukost, lunch

Udawalawe Nationalpark

Idag åker vi på safari i Udawalawe nationalpark. Parken skapades för att ge en fristad för vilda djur. Udawalawe är även en viktig livsmiljö för flera endemiska fåglar. Mest känt är nationalparken för koncentrationen av lankesiska elefanter och mötet med elefanterna är en höjdpunkt under dagens safari. Inte långt från nationalparken ligger ett hem för föräldralösa elefanter, där de i olika åldrar får mat, vård och annan tillsyn en elefantunge behöver. När elefanten anses stor nog att klara livet i det vilda släpps den ut. Vi besöker hemmet och får se när elefantungarna matas.

Hotell: Grand Udawalawe Safari Resort
Måltider: Frukost, lunch

Yala Nationalpark

Vi åker vidare genom Sri Lankas vackra landskap, vi passerar byar och kanske får en liten inblick av vardagslivet genom bussfönstret. Vi anländer till vårt hotell, inbäddat i grönska, beläget en liten bit från Nationalparken Yala som är Sri Lankas mest besökta. Här lever leoparderna som sägs vara lätt att se, förhoppningsvis får vi möjlighet till detta under morgondagens safari. Vi äter middag och från vårt hotell kan man nästa höra tillropen från nationalparkens vilda djur.

Hotell: Chaarya Resort & Spa
Måltider: Frukost, middag

 

Yala Nationalpark - Ella

I jeepar åker vi ut i nationalparken, vi känner de grova hjulspåren i vägen som leder oss genom parkens varierande landskap. Alla har vi nog vår förhoppning om att få se en leopard (kan ej garanteras), men vi glömmer nästan av oss när mäktiga elefanter dyker upp. Elefanterna på Sri Lanka är de största elefanterna i Asien och bara några få av hannarna har betar. Vår safari, under den tropiska solen närmar sig sitt slut, det är dags för oss att åka vidare till den idylliska byn Ella, som blir vårt hem för de kommande två nätterna. Här är det modernatur som står för musiken och vi njuter av det vackra landskapet med teplantage, tempel och vattenfall som omger oss. Kryddodlingar är vanligt på Sri Lanka, vi besöker en liten kryddträdgård där vi ser hur olika kryddor växer. Vi får även möjlighet, i all enkelhet lära oss om lankesisk matlagning. Resorten vi bor på ligger i avskildhet i djungeln och nås sista biten endast med linbana.

Hotell: Ella Jungle Resort
Måltider: Frukost, lunch, middag

Ella

Tidig morgon ges möjlighet att vandra till Lilla Adams Peak, en lättare vandring i Ella. Vi slås av den vidunderliga utsikten över landskapet, en panoramavy på 360 grader. Själva vandringen till utsiktsplatsen är en upplevelse i sig då vi passerar teplantage och möter en och annan ortsbo som plockar teblad på sin plantage. Vi kan inte lämna Ella utan att ha besökt en tillverkare av Ceylon te. I de lite svalare och disiga höjderna där de gröna teodlingarna breder ut sig besöker vi en plantage med fabrik. Trots maskinernas fräsande och susande ljud doftar det himmelskt från platsen. För den som tycker om te är det trevligt att köpa med sig lite te hem.

Hotell: Ella Jungle Resort
Måltider: Frukost, lunch

Tågresa Ella - Kandy

Idag väntar en klassisk tågresa som vi väljer att göra från Ella till Kandy. Tågresan på närmare fem timmar passerar vacker natur med teplantager och vattenfall. Vi når Kandy, staden som är ett världsarv med både kultur och historia. Här regerade den sista kungen innan Kandy kom under brittiskt styre. Staden som omges av gröna kullar med dimmiga toppar tar emot Buddhister från hela världen som kommer för att besöka Tandtemplet, eftersom det påstås vara byggt runt Buddhas ena tänder. Stadens centrum erbjuder såväl modern shopping som mysiga basarer, frukt och grönsaksmarknader. Eftersom Sri Lanka som är ett land rikt på kultur och traditioner, avslutar vi dagen med en traditionell dansshow.

Hotell: Hotel Suisse
Måltider: Frukost, lunchbox, middag

Dambulla

Från Kandy åker vi rakt norrut till staden Dambulla, med ett stort buddhistiskt grottkomplex som stoltserar med unika väggmålningar och 150 Buddhastatyer. Platsen kallas för det Gyllene Templet och är ett Unesco Världsarv. Vi fortsätter till Sigiriya som en gång varit huvudstad på Sri Lanka, här ligger det mäktiga ”Lejonets berg” som man kan se på flera kilometers avstånd. Vi tar in på vårt hotell och laddar inför morgondagens vandring uppför Lejonberget.

Hotell: Camellia Resort & Spa
Måltider: Frukost, middag

Sigiriya

Efter en rejäl frukost tar vi oss upp för de 180 trappstegen till toppen av Lejonberget. Trappstegen upp är ojämna och det tar på krafterna men väl uppe ser vi ruinerna av det gamla palatset som uppfördes 477 – 495 e.Kr. Lankeserna är stolta att visa upp byggnadstekniken som användes för så länge sedan och det är lätt att hänföras över detta men glöm inte att njuta lite av utsikten också. På kvällen väntar en gemensam avskedsmiddag innan det är dags att åka till flygplatsen. Vårt flyg lyfter på natten mellan dag 11 och 12.

Måltider: Frukost, avskedsmiddag

Vill du stanna kvar för sol & bad på Sri Lanka eller Maldiverna, kontakta oss för mer information.

 

Hemkomst från Sri Lanka

Hemkomst till Skandinavien på morgonen.

Hotell

 • Grand Udawalawe Safari Resort

  Grand Udawalawe Safari Resort

  Med sitt utmärkta läge, bara fem minuter från Udawalawe Nationalpark, ligger det här trevliga hotellet. När man bor här får man upplevelsen av att bo i djungeln eftersom hotellet omges av höga träd för att ge skugga och svalka åt gästerna. Hotellet har en t...

 • Ella Jungle Resort

  Ella Jungle Resort

  Här bor vi mitt bland djungel, berg och vattendrag. Platsen ger ett lugn då den ligger i avskildhet från den moderna, stressiga livsstilen. Hotellet nås med jeep eftersom framkomligheten med buss är begränsad och sista biten fram till hotellet sker med linb...

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2019-02-28
plane-landing Hemkomst
2019-03-11
calender Antal dagar
12 dagar
price-kr Del i dubbelrum
28 950 kr
price-kr Enkelrum
35 550 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2019-02-28
plane-landing Hemkomst
2019-03-11
calender Antal dagar
12 dagar
price-kr Del i dubbelrum
28 950 kr
price-kr Enkelrum
35 550 kr

 

I priset ingår:

Flyg Stockholm/Köpenhamn-Sri Lanka t/r.

10 nätter på hotell av god standard

Transporter, måltider, inträden och utflykter enligt resebeskrivning.

Svensktalande professionell reseledning och lokala specialistguider.

Informationspaket med faktahäfte.

Dricks vid gemensamma måltider.

Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flyg- bolagen ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen, cirka 30 dagar innan avresa.

I priset ingår ej:

Visum (ca USD 35)
Dryck till måltid

Kontakta oss om du önskar flyga från Göteborg.

Vänligen, ta del av de särskilda och allmänna resevillkoren innan du bokar resan.

Vi reserverar oss för eventuella hotellbyten, till hotell med lika standard.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället.  Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 6 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval Bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 12 dagar är 517 kr per person.

Tilläggsresor

Maldiverna

Maldiverna

Fylld av sevärdheter och upplevelser från Sri Lanka är det ett utmärkt tillfälle att koppla av på en paradisstrand. För dig som längtar till vajande palmer, härligt turkosblått vatten och snorkling bland färgsprakande fiskar är en resa till Maldiverna det perfekta valet.

Maldiverna

Fylld av sevärdheter och upplevelser från Sri Lanka är det ett utmärkt tillfälle att koppla av på en paradisstrand. För dig som längtar till vajande palmer, härligt turkosblått vatten och snorkling bland färgsprakande fiskar är en resa till Maldiverna det perfekta valet.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2019-03-10
plane-landing Hemkomst
2019-03-13
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
8600* kr
price-kr Enkelrum
14650* kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2019-03-10
plane-landing Hemkomst
2019-03-13
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
8600* kr
price-kr Enkelrum
14650* kr

Paradise Island Resort

*Från pris

I priset ingår:

Flyg Colombo – Malé

Transferbåt till resorten tur och retur

Tre nätter i en Superior beach bungalow med halvpension

 

Liknande resor