• plane-takeoff
  • 2025-01-22
 • Längd: 12 dagar
 • price-icon Pris från: 43 450 kr
 • compas-iconSvensk guide

Sri Lanka

Välkommen med till färgsprakande och frodiga Sri Lanka! I de centrala delarna möts vi av grönskimrande berg med storslagna utsikter och porlande vattenfall. Här finns orörd djungel med rikt djurliv, så vi åker på safari för att spana efter elefanter och leoparder. Lejonberget reser sig ståtligt över den täta regnskogen och är kanske det mest fotograferade motivet i Sri Lanka. Vi besöker en teplantage för att lära oss om hur Ceylon-te tillverkas. I den gamla huvudstaden Kandy samlas buddhistmunkar från hela världen för att besöka tandtemplet och vi upplever folklivet på marknaderna. Klimatet på Sri Lanka är tropiskt och här finns milsvida stränder för härliga bad i Indiska Oceanen. Längs kusten åker vi på valsafari för att spana efter blåval som är världens största djur. Missa inte att utforska det smakrika lankesiska köket som är lika spännande vare sig du väljer ett gatustånd eller en lyxrestaurang.

Thabela Travels resor till Sri Lanka leds av en svensktalande guide.

Resan sker i samarbete med SvD Accent. 

 

Vill du stanna kvar för sol & bad på Sri Lanka eller Maldiverna, kontakta oss för mer information!

Se program för tilläggsresa Maldiverna under pristabellen.

pic1

Svensk Guide

Läs mer
Avresa mot Sri Lanka

Avresa från Skandinavien för att börja vår resa österut.

Colombo - Negombo

På morgonen landar vi på Sri Lanka, ön som möter oss med värme direkt från start. Nyfikna beger vi oss ut från flygplatsen för att tillsammans utforska den gröna ön. Vi åker en liten bit norrut, till Negombo, och checkar in på vårt hotell där en god frukost väntar. Hotellet ligger vid stranden och här kan vi koppla av efter den långa resan, antingen vid poolen eller varför inte med ett dopp i Indiska Oceanen. Efter lunch åker vi på en stadsrundtur i huvudstaden Colombo. Även om många gamla hus har rivits för att ge plats åt skyskrapor, finns det fortfarande många platser kvar med gammeldags charm. På kvällen samlas vi för en gemensam välkomstmiddag.

Hotell: Goldi Sands
Måltider: Frukost, middag

Wilpattu National Park - Anuradhapura

Efter frukost fortsätter vi norrut mot nationalparken Wilpattu som är Sri Lankas äldsta och största nationalpark. Naturen är fantastiskt varierande med djungel, grässlätter, många sjöar och den vackra kusten. Efter lunch åker vi på en äventyrsfylld jeepsafari i parken och hoppas få se många av de djur som har sin hemvist här. Vi letar efter elefant, leopard, läppbjörn, axishjortar, vattenbufflar och krokodiler bland annat. Här finns också en stor mängd färgglada och exotiska fåglar. Efter safarin kör vi till Anuradhapura där middagen väntar på oss på vårt hotell.

Hotell: Palm Garden Village
Måltider: Frukost, lunch, middag

Anuradhapura och Sigiriya

På förmiddagen utforskar vi den gamla ruinstaden Anuradhapura. Staden grundades redan på 1000-talet f.Kr. och var huvudstad i över 1500 år. Jättelika klosterkomplex byggdes och än i dag finns här den högsta tegelbyggnaden i världen. Här finns också det äldsta av människor planterade trädet som fortfarande lever, planterat år 288 f.Kr. Vi åker därefter till vårt hotell i Sigiriya där vi checkar in. Eftermiddagen har vi sedan på egen hand.

För den som vill finns det på eftermiddagen möjlighet att besöka Sigirya, även kallad Lejonklippan. Den är byggd på toppen av ett enormt stenblock mitt i ett fantastiskt landskap. Sigiriya var en gång huvudstad och palatset byggdes av kung Kasyapas på 400-talet. Det är cirka 1200 trappsteg till toppen, men de är uppdelade i olika områden och det finns platser där man kan stanna och pausa. Det är lätt att bli hänförd av ruinerna men glöm inte att njuta av utsikten också! Middagen på hotellet.

Hotell: Hotel Sigiriya
Måltider: Frukost, middag

Dambulla - Kandy

Dagens första mål är Dambulla Cave Temple, ett Unesco världsarv och det största och bäst bevarade tempelkomplexet av klippgrottor i landet. Det reser sig 160 m över de omgivande slätterna och har mer än 80 dokumenterade grottor. Klättringen är inte ansträngande och de cirka 200 trappstegen tar vi oss an i lugn takt. I några av grottorna hittar vi historisk konst med statyer och målningar som berättar om Buddha och hans liv.
Innan lunch besöker vi ett lokalt byhus där vi ser hur kokospalmen kan användas på olika sätt, en batikfabrik där vi tar del av den komplicerade konsten att färga tyger med batikmönster samt en kryddträdgård där vi ser hur kryddor odlas och bearbetas.
Efter lunch fortsätter vi till Kandy där vi checkar in på vårt hotell. Kandy är ett världsarv med både rik kultur och historia. Här regerade den sista kungen innan det blev brittiskt styre. Staden omges av gröna kullar med dimmiga toppar. Buddhister från hela världen kommer hit för att besöka Tandtemplet som påstås vara byggt runt en av Buddhas tänder. Stadens centrum erbjuder såväl modern shopping som mysiga basarer, frukt och grönsaksmarknader.

Hotell: Amaya Hills
Måltider: Frukost, lunch, middag

Kandy - Nuwara Eliya

Idag väntar en klassisk tågresa som vi gör från Kandy till Nanu Oya. Tågresan på närmare tre timmar tar oss genom vacker natur med teplantager och vattenfall. Vid lunch checkar vi in på vårt hotell i Nuwara Eliya.
På eftermiddagen utforskar vi staden som ibland kallas Lilla England. Under kolonialtiden var den populär bland britterna för dess milda klimat. Vi är på drygt 2000 m och mitt i navet av Sri Lankas teindustri. Här produceras te av hög kvalitet. Självklart kan vi inte besöka landet utan att ha varit på en teodling så det gör vi också under eftermiddagen. Vi får lära oss hur man producerar te och den process som ligger bakom. Middag på hotellet.

Hotell: Araliya Green Hills
Måltider: Frukost, middag

 

Horton Plains National Park

I dag vandrar vi i Horton Plains nationalpark, tidigare det brittiska styrets jaktmarker. Vi är på en platå drygt 2000 möh, med otroligt vacker och dramatisk natur. Parken består till största delen av grässlätter och molnregnskog. Den biologiska mångfalden är stor, främst bland växt- och fågellivet. Här finns till exempel en hel del endemiska fågelarter som inte bara är endemiska för Sri Lanka, utan just för Horton Plains. Vi går bland annat till stupet World’s End, drygt 1000 m högt samt till ett vackert vattenfall. Under vår vandring njuter vi inte bara av de fantastiska omgivningarna, utan letar också efter djur som jätteekorrar, ödlor, apor och de ståtliga sambarhjortarna. Våra lunchboxar äter vi i parken. Eftermiddagen har vi sedan på egen hand. Middag på hotellet.

Hotell: Araliya Green Hills
Måltider: Frukost, lunchbox, middag

Ella - Udawalawe National Park

Vi åker vidare genom Sri Lankas vackra landskap, till den idylliska lilla staden Ella som ligger naturskönt bland grönskande teodlingar. Här samlas naturälskare för att njuta av landskapet som lockar med äventyrliga bergsvandringar, vackra kryddträdgårdar och fantastiska vattenfall. Ella är verkligen en naturupplevelse! Därefter fortsätter vi mot Udawalawe där vi checkar in på vårt hotell och äter lunch. På eftermiddagen åker vi på safari i Udawalawe nationalpark. Även om här finns både leoparder, hjortar, bufflar och krokodiler så är det elefanterna som är parkens stjärnor. Här finns en stor koncentrationen av lankesiska elefanter och mötet med dem är en höjdpunkt under dagens safari. Middag på hotellet.

Hotell: Grand Udawalawe Safari Resort
Måltider: Frukost, lunch, middag

Udawalawe Elephant Transit Home - Galle

Innan vi lämnar Udawalawe åker vi till ett hem för föräldralösa elefantungar. Här får de mat och vård samt rehabiliteras för att kunna släppas ut i det fria igen. Efter att vi sett oss mätta på de charmiga elefantungarna fortsätter vi till Galle. Staden är mest känd för sitt fort, Galle Fort som byggdes 1663, ett världsarv och den största kvarvarande fästningen i Asien som byggdes av europeiska ockupanter. Här äter vi lunch. Efter lunch gör vi en stadsrundtur. Vissa tror att Galle var den gamla hamnstaden Tarshish, varifrån kung Salomo hämtade elfenben, påfågel och andra värdeföremål. En promenad genom fortets pittoreska smala gator är en upplevelse vi inte får missa och europeiska influenser blandas med det sydasiatiska. Fram på eftermiddagen checkar vi in på vårt hotell beläget precis vid stranden, där vi senare äter middag.

Hotell: Radisson Blu Resort
Måltider: Frukost. lunch, middag

Val- och delfinsafari

I dag väntar en spännande dag till havs. Det blir tidig uppgång och frukostbox tas med från hotellet. Strax utanför Sri Lankas sydkust simmar den majestätiska blåvalen, världens största djur som kan bli lika gammalt som oss människor. Ingenstans i världen är det möjligt att se dessa havsjättar så nära stranden som här. På dagens båtsafari som utgår från Marissa har vi möjlighet att se blåvalar och andra marina djur som kaskeloter, falska späckhuggare, lekfulla spinn- och flasknosdelfiner samt sköldpaddor. En fantastisk upplevelse! Efter båtturen äter vi lunch i Marissa innan vi åker tillbaka till hotellet för en ledig eftermiddag som kanske spenderas på stranden. Middag på hotellet.

Hotell: Radisson Blu Resort
Måltider: Frukostbox, lunch, middag

Ledig dag

Efter att ha sett och upplevt otroligt mycket av vad Sri Lanka har att erbjuda är vi i dag värda en dag i lugn och ro för att njuta av sol och bad och smälta alla intryck. Slappna av på stranden, njut av det härliga vattnet eller leta upp en palm att vila under. Hotellet ligger precis vid Indiska Oceanens varma, turkosa vatten. På kvällen träffas vi för en avskedsmiddag.

Hotell: Radisson Blu Resort
Måltider: Frukost, middag

 

Avresa från Sri Lanka

Vi njuter av ännu en härlig stund vid havet och suger ut det sista av ljuvliga Sri Lanka. Vi har sen utcheckning och behöver inte lämna rummen förrän på eftermiddagen. Det har blivit dags att säga farväl till Sri Lanka för denna gång och på kvällen påbörja flygresan hem.

Hotell: –
Måltider: Frukost

Vill du stanna kvar för sol & bad på Sri Lanka eller Maldiverna, kontakta oss för mer information.

Hemkomst

Vi landar tidigt på morgonen, fyllda med spännande upplevelser och fantastiska minnen i bagaget.

Hotell

 • Goldi Sands Hotel

  Goldi Sands Hotel

  Beläget vid en vacker strand, erbjuder Goldi Sands Hotel bekväma rum, en utomhuspool och restaurang med havsutsikt. Perfekt för en avkopplande solsemester med närhet till Negombo's sevärdheter.

 • Hotel Sigiriya

  Hotel Sigiriya

  Njut av spektakulär utsikt över Sigiriya-klippan. Hotellet erbjuder bekväma rum, utomhuspool och restaurang med lokal och internationell mat. Perfekt för avkoppling och kulturutforskning i Sri Lanka.

 • Amaya Hills

  Amaya Hills

  Med panoramautsikt över Kandy, erbjuder Amaya Hills eleganta rum, en utomhuspool och en restaurang med lokal och internationell mat. Perfekt för en naturskön och kulturell upplevelse.

 • Araliya Green Hills

  Araliya Green Hills

  Upplev eleganta rum, uppvärmd inomhuspool och fantastisk mat på Araliya Green Hills i Nuwara Eliya. Omgiven av teplantager, är det perfekt för en lugn och naturskön semester.

 • Grand Udawalawe Safari Resort

  Grand Udawalawe Safari Resort

  Med utmärkt läge bara fem minuter från Udawalawe Nationalpark, omges detta trevliga hotell av höga träd som ger skugga och svalka. Upplev djungelkänsla med en trevlig pool och en mysig restaurang.

 • Radisson Blu Resort

  Radisson Blu Resort

  Njut av lyx vid stranden på Radisson Blu Resort. Hotellet erbjuder eleganta rum, flera restauranger, spa och infinitypool med havsutsikt. Perfekt för en minnesvärd strandsemester.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2025-01-22
plane-landing Hemkomst
2025-02-03
calender Antal dagar
12 dagar
price-kr Del i dubbelrum
43 450 kr
price-kr Enkelrum
55 450 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2025-01-22
plane-landing Hemkomst
2025-02-03
calender Antal dagar
12 dagar
price-kr Del i dubbelrum
43 450 kr
price-kr Enkelrum
55 450 kr

I priset ingår:

•  Flyg Stockholm – Sri Lanka tur och retur.
•  Alla transporter enligt program.
•  10 nätter på hotell av god standard enligt program.
•  Måltider enligt program
•  Alla inträden och parkavgifter enligt program.
•  Svensktalande guide.
•  Engelsktalande lokala specialistguider.
•  Alla flygbolagens skatter passageraravgifter och bränsletillägg. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flyg bolagen ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen, cirka 30 dagar innan avresa.

I priset ingår ej:

•  Dryck till måltider.
•  Dricks
•  Elektroniskt visum USD 50.
•  ERV semesterförsäkring.
•  Avbeställningsskydd.

Tillägg:

•  Flyg från Köpenhamn 950 kronor per person.
•  Utflykt till Sigiriya, Lejonklippan. 600 kronor per person.

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället.  Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 7 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval Bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 12 dagar är 679 kr per person.

Välj att klimatkompensera din resa för 150 kr eller 250 kr. Läs mer www.thabelatravel.com/klimatkompensation

Vänligen, ta del av de särskilda och allmänna resevillkoren innan du bokar resan.

Vi reserverar oss för eventuella hotellbyten, till hotell med lika standard.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till Kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Tilläggsresor

Maldiverna

Maldiverna

Fylld av sevärdheter och upplevelser från Sri Lanka är det ett utmärkt tillfälle att koppla av på en paradisstrand. För dig som längtar till vajande palmer, härligt turkosblått vatten och snorkling bland färgsprakande fiskar är Maldiverna det perfekta valet.

Maldiverna

Fylld av sevärdheter och upplevelser från Sri Lanka är det ett utmärkt tillfälle att koppla av på en paradisstrand. För dig som längtar till vajande palmer, härligt turkosblått vatten och snorkling bland färgsprakande fiskar är Maldiverna det perfekta valet.

 • Ankomst

  Ankomst

  Flyg från Colombo till Male och vidare till valt boende. Nu väntar några fantastiska dagar i paradiset. Tröttnar du på solstolen eller baden finns en mängd olika aktiviteter att göra. Välkommen till Maldiverna!

 • Centara Ras Fushi Resort

  Centara Ras Fushi Resort

  Hotellet ligger på den lilla paradisiska ön Giraavaru i North Male Atoll, med kort transfer från Male. I priset ingår Lagoon Beach Villa som är 45 kvm och ligger på vit korallsand med en azurblå lagun precis utanför dörren.

 • Oblu Experience

  Oblu Experience

  Hotellet ligger endast tjugo minuter från Maldivernas huvudö Male. Det består av fina villor och i nedan pris ingår Ocean View Room som är 30kvm och har privat balkong.

 • Hemfärd

  Hemfärd

  Efter några rogivande och avkopplande dagar är det nu dags att börja på hemresan. Vilket äventyr det har varit!

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2025-02-02
plane-landing Hemkomst
2025-02-08
calender Antal dagar
6 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 750* kr
price-kr Enkelrum
31 850* kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2025-02-02
plane-landing Hemkomst
2025-02-08
calender Antal dagar
6 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 750* kr
price-kr Enkelrum
31 850* kr

* Pris med boende på Oblu Experience Ailafushi.

I priset ingår:
5 nätter med All Inclusive
Transport från/till flygplatsen med speedboat.

I priset ingår ej:
Dricks
Svensk färdledning
Flyg Columbo-Male. Pris från 2 500 kr. Boka tidigt för att undvika att detta flyg blir dyrare eller att platserna tar slut.

Tillägg för boende på Centara Ras Fushi Resort & Spa:
Del i dubbelrum från 6 200 kronor per person.
Enkelrumstillägg från 2 700 kronor per person.

Priserna är preliminära och fastställs vid bokningstillfället.

Liknande resor