Adriatiska havet & grekiska övärlden

 • plane-takeoff
  • 2020-07-02
  • 2020-07-16
 • Längd: 9 dagar
 • price-icon Pris från: 37 950 kr
 • compas-iconSvensk guide

Adriatiska havet & grekiska övärlden

Montenegro, Albanien, Grekland och Kroatien kryssning.

Följ med på vår Kroatien kryssning. Låt dig fascineras av Adriatiska Havet där vackra öar med historiska städer ligger som ett pärlband längs kusten. Landskapet är bedårande vackert med höga berg samt  romantiska fjordar och stränder med kristallblått vatten som bjuder in till härliga bad. Vi utforskar Adriatiska havets pärlor med vår superyacht som endast tar 34 passagerare. En elegant motorbåt liten nog att erbjuda kristallklara bad i skyddade vikar direkt från soldäck. Vi inleder äventyret i sagostaden Dubrovnik, där vi kan utforska myllrande gränder och njuta av den storslagna utsikten från ringmuren som omger den gamla stadskärnan. Under åtta dagar får vi sedan upptäcka både Kroatien, Montenegro, Albanien och Grekland. Sol, bad, spektakulära naturupplevelser och pittoreska byar väntar på oss längs den Adriatiska Rivieran – Medelhavets kanske vackraste hörn. Resan sker i samarbete med SvD Accent.

Är något område som ingår i denna resa drabbad av Coronaepidemin vid din avresa så planeras antingen programmet om till Coronafritt område eller så får du avboka med full återbetalning, enligt våra resevillkor här.

Välkommen på bildvisning om våra kryssningar i Europa och övriga världen! »

pic1

Svensk Guide

Läs mer
Ankomst till Dubrovnik i Kroatien

Flyg från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn till Dubrovnik. Ankomst på kvällen och transfer till vårt hotell.

Hotell: Lacroma eller Argosy Hotel
Måltider:

Välkommen ombord

Vi stiger ombord vår lyxiga yacht på eftermiddagen efter en dags utforskande av mytomspunna Dubrovnik. Under dagen har vi haft tid att på egen hand vandra genom trånga kalkstensgränder och koppla av på någon av stadens många mysiga kaféer och tavernor. Väl ombord smakfullt inredda M/Y Callisto bjuds vi på en välkomstmiddag innan vi vid midnatt seglar mot vår första destination. Vår yacht har ett härligt soldäck som inbjuder till bad och avkoppling, eller varför inte en drink under stjärnorna medan vi stävar söderut.

Hotell: M/Y Callisto
Måltider: Välkomstdrink, middag

Upptäck Marco Polos födelseort

Vi startar dagen med ett uppfriskande dopp i kristallklart vatten innan vi ankrar vid den vackra kroatiska ön Korčula. Ön är känd för sina små, orörda stränder och frodiga natur med vingårdar, pinjeträd och olivlundar. Här har vi tid att vandra längs med kullerstensgränder i Korčula stads pittoreska kärna som tros vara Marco Polos födelseort. Den som vill kan även välja att följa med på en guidad utflykt till en liten vingård i den mysiga byn Lumbarda, där vi bjuds på vin, lokala likörer och tilltugg.

Hotell: M/Y Callisto
Måltider: Frukost, lunch, middag

Medeltida Montenegro

Vi anländer till vårt andra land för resan – gröna, bergiga Montenegro. Efter att ha avnjutit en frukostbuffé på däck ankrar vi i badpärlan Budva. Den gamla stadskärnan ligger på sin egna lilla halvö och är över 2 500 år gammal. Här spelades faktiskt delar av ”Pippi på de sju haven” in! Vi strosar runt i Budva på egen hand eller följer med på en guidad tur till den forna huvudstaden Cetinje för att upptäcka det gamla Montenegro. Här andas vi Medeltiden bland en uppsjö av museum, kloster och magnifik arkitektur.

Hotell: M/Y Callisto
Måltider: Frukost, lunch, middag

Albanska rivieran och ankomst till Grekland

Tidigt på morgonen ankrar vi i Saranda, Albaniens charmigaste kuststad. God mat, vacker natur och en myllrande strandpromenad har gjort Saranda till ett populärt resmål för lokalbefolkningen. Vi tar ett dopp i turkost vatten och njuter av lokala läckerheter på någon av de många tavernor som kantar stranden. Det finns också möjlighet att följa med på en utflykt till den fascinerande arkeologiska fyndplatsen Butrint. På eftermiddagen seglar vi vidare till grekiska Korfu, en frodig ö som doftar av pinjeträd, cypresser och citrusträd. Vi upptäcker Korfu stad på egen hand eller följer med på en guidad tur.

Hotell: M/Y Callisto
Måltider: Frukost, lunch, middag

Njut av Paxos lugn

Efter en natt till havs stannar vi till utanför den lilla paradisön Antipaxos, känd för sina spektakulära stränder och smaragdgröna vatten. Vi njuter av ett dopp och en läcker barbequelunch ombord vår bekväma båt innan vi seglar vidare till Paxos. Pastellfärgade hus, dramatiska klippor och lyxyachter möter oss i hamnen – ön är Greklands jetsetfavorit och har besökts av såväl Angelina Jolie som drottning Rania av Jordanien. Här lever de 2000 invånarna främst på fiske, olivodling och turism. Vi övernattar ombord i den lugna hamnen.

Hotell: M/Y Callisto
Måltider: Frukost, lunch, middag

Greklands grönaste ö

I den tidiga morgontimmen vänder vi skutan norrut och anländer snart ännu en gång till Greklands grönaste ö, Korfu. Vi strosar runt i Korfu stad och beundrar de färggranna husen med franska, brittiska, venetianska och grekiska influenser. För den som vill finns möjlighet att följa med på en utfärd för att upptäcka Korfus imponerande rika historia, eller varför inte på en utflykt till en familjeägd gård på landsbygden. Tidig eftermiddag seglar vi vidare mot Montenegro.

Hotell:  M/Y Callisto
Måltider: Frukost, lunch, middag

Dramatiska naturupplevelser

Vi färdas långsamt genom Montenegros Kotorbukt, en spektakulär naturupplevelse besökare sent glömmer. Det här är den djupaste naturliga fjorden i Medelhavet och återfinns rättfärdigt på Unescos världsarvslista. Vi upptäcker Kotors medeltida kvarter, myllrande marknad och vackra renässansbyggnader, antingen på egen hand eller genom en valfri guidad vandring. Det finns också möjlighet att följa med på en utflykt längs med hisnande serpentinvägar till det natursköna Lovćenberget.

Hotell:  M/Y Callisto
Måltider: Frukost, lunch, middag

Tillbaka till Dubrovnik

Vår kryssning lider mot sitt slut och efter en välsmakande frukost ombord återvänder vi till kroatiska Dubrovnik, av många hyllad som en av världens vackraste städer. Den som inte fått nog av äventyr rekommenderas ta en tur i Dubrovniks kabinbana. Färden bjuder på panoramiska vyer över terrakottafärgade hustak, ön Lokrum och det azurblå Adriatiska havet.

Hotell: –
Måltider: Frukost

Hotell

 • M/Y Callisto

  M/Y Callisto

  Callisto är en motorseglare som erbjuder högsta komfort. Ombord finns 17  hytter fördelade på två däck, alla med havsutsikt. Callisto tar max 34 gäster.

 • M/Y Callisto hytter

  M/Y Callisto hytter

  Alla hytter försedda med privat badrum inklusive dusch, luftkonditionering, TV, kassaskåp, kylskåp och hårtork. Alla hytter har fönster med havsutsikt. Hytten på bilden är kategori P.

 • M/Y Callisto fakta

  M/Y Callisto fakta

  M/Y Callisto är en elegant designad superyacht med en rymlig lounge, restaurang, bibliotek, två soldäck med bar och solstolar. Räkna med bästa service och lyxiga måltider eftersom yachten har en anställd per två passagerare.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2020-07-02
plane-landing Hemkomst
2020-07-10
calender Antal dagar
9 dagar
price-kr Del i dubbelrum
37 950 kr
price-kr Enkelrum
49 950 kr
plane-takeoff Avresa
2020-07-16
plane-landing Hemkomst
2020-07-24
calender Antal dagar
9 dagar
price-kr Del i dubbelrum
37 950 kr
price-kr Enkelrum
49 950 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2020-07-02
plane-landing Hemkomst
2020-07-10
calender Antal dagar
9 dagar
price-kr Del i dubbelrum
37 950 kr
price-kr Enkelrum
49 950 kr
plane-takeoff Avresa
2020-07-16
plane-landing Hemkomst
2020-07-24
calender Antal dagar
9 dagar
price-kr Del i dubbelrum
37 950 kr
price-kr Enkelrum
49 950 kr

I priset ingår:

 • Flyg Stockholm/Göteborg/Köpenhamn-Dubrovnik t/r
 • Boende 7 nätter i kategori B-hytt på motorseglaren M/Y Callisto
 • Boende på fyrstjärniga hotell
 • Transporter, flygresor, måltider, inträden och utflykter enligt resebeskrivning
 • Måltider enligt resebeskrivning
 • Svensktalande professionell guide
 • Engelsktalande lokala specialistguider
 • Bagageservice och dricks till bärare, lokala guider och chaufförer
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen ca 30 dagar innan avresa.

I priset ingår inte:

 • Utflykter som erbjuds under kryssningen.

Hyttkategorier uppgradering per person
B-hytt:  ingår. Belägna på nedre däck med runda skeppsfönster.
A-hytt: 4 950 kr. Belägna på huvuddäck med stora fönster.
P-hytt: 6 950 kr. Belägna på huvuddäck med stora fönster.
Observera att det finns ett begränsat antal hytter i varje kategori. Kategori avgörs av hyttens placering och storlek samt fönstrens storlek. Samtliga hytter har fönster. Klicka här för att se hytternas placering.

Klimatkompensera din resa. De flesta väljer 150 kr eller 250 kr. Det går även att välja ett högre belopp. Läs mer här

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället.  Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 6 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval Bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 9 dagar är 364 kr per person.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Tilläggsresor

Sol och bad på Brač

Sol och bad på Brač

Pinjeträd, citruslundar, sol och kristallklara bad. Efter händelserika dagar till sjöss får vi ta igen oss och njuta av stillheten på förtrollande Brač – en av Kroatiens vackraste öar. Här insuper vi det genuina Medelhavslivet och den lugna, kroatiska vardagen.

Sol och bad på Brač

Pinjeträd, citruslundar, sol och kristallklara bad. Efter händelserika dagar till sjöss får vi ta igen oss och njuta av stillheten på förtrollande Brač – en av Kroatiens vackraste öar. Här insuper vi det genuina Medelhavslivet och den lugna, kroatiska vardagen.

 • Välkommen till Brač

  Välkommen till Brač

  Efter sköna dagar ombord på M/Y Callisto ska vi nu vidare för sol och bad på Brač, känd för sina rena stränder och klara, turkosa hav. Vi tar oss via båt och buss till den lilla byn Postira och njuter av utsikten längs vägen, som kantas av olivlundar, pinjeträd och vinodlingar. Väl framme checkar vi in på vårt hotell och tillbringar resten av dagen på egen hand i den lilla fiskebyn med anor från 1300-talet. Postira bjuder på en genuin bykänsla med pittoreska gränder, mysiga uteserveringar och vacker utsikt över Makaraska rivieran och det pampiga bergsmassivet Biokovo på fastlandet.

  Hotell: Lipa Hotel
  Måltider: Frukost

 • Brač runt

  Brač runt

  Efter en härlig frukost på vårt hotell kan den som vill följa med på en heldagstur runt vår ö. Vi börjar dagen med att lära oss mer om Bračs stolta stenhuggartradition. Ända sedan antiken har den vita kalkstenen som karaktäriserar Brač varit öns viktigaste handelsvara, och vårt besök vid ett familjeägt galleri i den lilla bergsbyn Donji Humac ger oss en unik inblick i det förstklassiga hantverket. Vi fortsätter sedan vår rundtur med ett stopp på Vidova Gora, det högsta berget på de adriatiska öarna och en av de mest spektakulära utsiktsplatserna i Adriatiska havet. Ha kameran redo! Strax nedanför berget ligger byn Bol med den vykortssköna stranden Zlatni Rat, en vit sandremsa som skjuter ut i det blå havet som en pil. Vi tar oss därefter vidare till den charmiga badorten Supetar, där vi strosar längs den palmkantade hamnpromenaden med dess färgglada fiskebåtar. Efter en delikat lunch styr vi sedan kosan tillbaka till Postira för en kväll på egen hand. Pris: 1 160 kr inkl lunch.

  Hotell: Lipa Hotel
  Måltider: Frukost

 • Stilla öliv

  Stilla öliv

  I dag har vi hela dagen för oss själva. Hyr en cykel eller ta en lugn promenad till någon av de charmiga byar som ligger ett stenkast från Postira. Runt byn ligger dessutom flera små vackra, skyddade badvikar där man med lite tur får hela stranden för sig själv. Eller vandra kanske runt bland Postiras gräddvita stenhus och slå er ner på någon mysig servering för att andas äkta kroatiskt vardagsliv. Missa inte att testa det kroatiska köket och lokalproducerade viner och likörer på någon av byns många hemtrevliga tavernor!

  Hotell: Lipa Hotel
  Måltider: Frukost

 • Tillbaka till fastlandet

  Tillbaka till fastlandet

  Efter frukost checkar vi ut från vårt bekväma hotell och tar oss till Supetar, där färjan väntar för att ta oss till Split på fastlandet och våra flyg hem. Efter några lata dagar på magiska Brač är vi förhoppningsvis rejält utvilade inför hemresan.

  Hotell:
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2020-07-10
plane-landing Hemkomst
2020-07-13
calender Antal dagar
3 dagar
price-kr Del i dubbelrum
7 450 kr
price-kr Enkelrum
9 450 kr
plane-takeoff Avresa
2020-07-24
plane-landing Hemkomst
2020-07-27
calender Antal dagar
3 dagar
price-kr Del i dubbelrum
7 450 kr
price-kr Enkelrum
9 450 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2020-07-10
plane-landing Hemkomst
2020-07-13
calender Antal dagar
3 dagar
price-kr Del i dubbelrum
7 450 kr
price-kr Enkelrum
9 450 kr
plane-takeoff Avresa
2020-07-24
plane-landing Hemkomst
2020-07-27
calender Antal dagar
3 dagar
price-kr Del i dubbelrum
7 450 kr
price-kr Enkelrum
9 450 kr

I priset ingår

 • Hotel Lipa 3 nätter inklusive frukost.
 • Katamaran Dubrovnik-Brač.
 • Färja Brač-Split.
 • Returflyg från Split-Stockholm, Göteborg eller Malmö.

Vi reserverar oss för att pris påverkas av vilka hotell/rum som finns tillgängliga vid ert bokningstillfälle.

Liknande resor