Neapel – Amalfikusten

 • plane-takeoff
  • 2024-09-13
 • Längd: 5 dagar
 • price-icon Pris från: 25 750 kr
 • compas-iconSvensk guide

Neapel – Amalfikusten

Följ med till Neapel och Amalfikusten. Neapels historiska gränder, Amalfikustens pittoreska byar och kullarna där vi blickar ut över det kristallklara havet. Vår guide berättar historien om Neapel, vi får ett fantastiskt vingårsbesök på sluttningarna blickandes ut över bukten, vi både bakar och njuter vår egen pizza och mötet med kulturen, människorna och historien är ständigt närvarande.

pic1

Svensk Guide

Läs mer
Ankomst Neapel

Ankomst till Neapel på förmiddagen. Vår svensktalande guide möter oss i ankomsthallen och därefter transfer in till Neapel centrum där vi får en panoramisk tur genom staden. Vi börjar med att ånjuta staden med en promenad längs havet som bjuder på imponerande vyer över Vesuvius, Castel dell´Ovo och ön Capri. Vi passerar Piazza Trieste e Trento och det berömda Café Gambrinus, och inte långt bort ligger San Carlo-teatern. Vi passerar också det enorma torget Piazza del Plebescito med det kungliga slottet och Basilica San Francesco di Paola. På eftermiddagen får vi en guidad tur i fotspåren av Elena Ferrantes berömda roman L´Amica Geniale, eller ”Min fantastiska väninna” som den heter på svenska, som handlar om vännerna Elena och Lilas äventyr i Neapel. Vi besöker platser som alla berättar historien om karaktärerna.

Hotell: Lloyd’ s Baia
Måltider: Frukost, välkomstdrink

Vietri - Vinprovning Le Vigne Raito

Vi börjar dagen med en guidad promenad i Vietri som enda sedan medeltiden är känd som porten till Amalfikusten samt för sin traditionella keramikkonst. Vi får en introduktion till dess historiska byggnader och dess många små keramikverkstäder. Därefter väntar besök och vinprovning på den pittoreska vingården Le Vigne Di Raito beläget på toppen av byn Raito, med sluttningar blickandes ut över Vietri och Salernobukten. Vi får en guidad tur, givetvis vinprovning och en välsmakande hemmalagad italiensk lunch väl komponerad med gårdens goda viner. Vi återvänder till vårt hotell sen eftermiddag och kvällen är fri för egna strövtåg.

Hotell: Lloyd’ s Baia
Måltider: Frukost, lunch

Neapel

Neapel är givetvis väl förknippat med pizza, världens kanske mest kända rätt kommer ju faktiskt härifrån. Idag kommer vi att själva få prova på att göra en äkta Napolitansk pizza tillsammans med en duktig pizzabagare. Givetvis ånjuter vi våra konstverk till lunch innan det bär av vidare till stadens historiska centrum och en guidad rundtur till fots. Den som är det minsta intresserad av fotboll vet nog att fotbollslegenden Maradona spelade i Neapel på 80- och tidigt 90-tal och han har än idag något av en Guds-status i staden. Han har ett eget monument och många detaljer i centrum är influerade av honom. Neapels historiska del är ett av Europas största och med på Unesco´s världsarvslista. Vad vore dagen utan ett eftermiddagsstopp för en god kopp espresso och det klassiska bakverket ”Sfogliatella”? Ett perfekt avslut på en underbar dag i Neapel.

Hotell: Lloyd’ s Baia
Måltider: Frukost, lunch

Vietri -ledig dag

Idag har vi en ledig dag i Vietri där vi bor. Passa på att njuta på den fina stranden, gå på keramikmuseum, eller kanske passa på att ta en tur till intilliggande Salerno som är väl värt ett besök. Vi erbjuder denna dag en valfri utflykt Positano och Amalfi. Lär känna Amalfikustens riktiga jet-set paradis Positano som bjuder på färgglada gränder, konst, fantastisk shopping och vackra vyer. Vidare till Amalfi som är Amalfikustens pärla, skyddat av Unesco. Lär känna stadens historia och platser som Piazza Duomo, St. Andrew-katedralen, gamla stans smala gator – fulla av historia. Njut av havet vid strandpromenaden tillsammans med en svalkande citronsorbet. Vi åker båt mellan Positano och Amalfi, och båt tillbaka tidig kväll till Salerno där vi blir upphämtade och får transfer till vårt hotell. På kvällen njuter vi av en välsmakande avskedsmiddag tillsammans.

Hotell: Lloyd’ s Baia
Måltider: Frukost, middag

Neapel - Skandinavien

Efter en fantastisk resa har vi nu börjat närma oss dess slut. Efter frukost checkar vi ut och får transfer till Neapels flygplats. Med härliga minnen i bagaget påbörjar vi vår resa hemåt. Kanske önskar du stanna kvar i Italien ett par dagar och njuta lite extra av t.ex vackra ön Capri? Fråga oss för mer information!

Hotell: —
Måltider: Frukost

Hotell

 • lloyd´s Baia Hotel

  lloyd´s Baia Hotel

  På Lloyd´s Baia Hotel i Vietri Sul Mare bor du bekvämt med vacker utsikt över havet och tillgång till strand precis nedanför.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2024-09-13
plane-landing Hemkomst
2024-09-17
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
25 750 kr
price-kr Enkelrum
33 750 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2024-09-13
plane-landing Hemkomst
2024-09-17
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
25 750 kr
price-kr Enkelrum
33 750 kr

I priset ingår:

 • Transporter, utflykter och inträdesavgifter enligt program
 • 4 nätter på Hotel Lloyd´s Baia i superior rum med frukost
 • Flyg Stockholm-Neapel t/r, Köpenhamn mot tillägg, se nedan. Göteborg på förfrågan.
 • Svensktalande guide
 • 2 luncher,1 middag
 • 4 nätters turistskatt

• I priset ingår ej:

 • Flyg från Köpenhamn tillägg 750 kr per person.
 • Övriga måltider
 • Dryck
 • Dricks
 • Utflykter bokade på plats
 • Möjlig tilläggsutflykt :
  Heldagsutflykt till Positano och Amalfi: 2500 kr per person

Arrangör & Bokning
Thabela Travel är teknisk researrangör för resan. I samarbete med Stefan Jonsson EF – Projekt och Idé, och NWT Media – mediapartner.